![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie będzie raczej ciężka noc od ponad godziny Ola wierci się w łóżku, bo próbuje przewrócić się z plecków na brzuszek, a takie akrobacje przy tym wyczynia, że muszę ciągle nad nią stać, bo może sobie zrobić krzywdę. Obstawiam, że jutro jej się uda to zrobić. A zawzięta jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja Simonowi pomagam, bo jak widze jak on laduje,bez mojej pomocy na nosie i tylko charczy, bo oddychac nie moze... ![]()
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
Ola w końcu usnęła, ja też już mykam do łóżeczka. Jutro hematolog, pojutrze szczepienie... ale seria nam się trafiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Wtajemniczenie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6296579]Nie mam weny do pisania
![]() Jestem zmeczona posiadaniem dwojki dzieci, dzis Tz utwierdzil mnie w przekonaniu, ze nie dorosl do odpowiedzialnosci ![]() Wiedzialam wczesniej, ze jest lekkoduchem, ale nie, ze az tak ![]() No ale co mam zrobic, widzialy galy co braly ![]() tesciowa juz jest ??? Lea jak ja bym czasem zastanowila sie glebiej nad tym co moj mowi (moze nie robi) to az strach pomyslec co by z nami bylo ![]() ![]() ![]() to troche przykre,ze oni sa jak dzieci ...
#2645 |
Wtajemniczenie
|
Lea ja jestem 6 tyg w pl i moj Tz tak sprawdza moja poczte : dzwoni do mnie,ze kolejne upomnienie o mandat przyszlo,ale on je zaplaci.po 3 dniach, mowi,ze to chyba nie mandat,bo on wlasciwie nie czytal,tylko zobaczyl,ze na rozowym tle. okazalo sie ,ze to cos jak "swiat ksiazki" zbiegiem okolicznosci jest,ze ta sama kwota.i tak o to moglismy stracic 50funtow...moj TZ o malo nie zapisal mnie do jakiegos "fajnego"klubu
jesli chodzi o papiery, to nie daj boze...
#2646 |
Zakorzenienie
|
biankaa no mała Otylia Ci rośnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
Bianka -ale fajne nagranie i jak jej wloski przy tym dyndaja
![]()
#2648 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6296799]Skad ja to znam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A to i ja dołączam się. Wprawdzie jak mu powiem co ma zrobić, to już to zrobi, ale od rachunków to wolę trzymać go na odległość, bo jak on zacząłby je płacić, to już dawno mielibyśmy komornika na głowie. Dla niego termin wpłaty jest zupełnie niewiążący. No i tak ładnie Ola już piła soczek jabłkowy (jak była moja mama), a teraz znów nie chce i tylko robi kwaśną minkę. Chyba soczek jabłkowy umrze śmiercią naturalną, jak moje dokarmianie Oli mlekiem modyfikowanym ![]() Edit: Zmykam do szpitala na wizytę do hematologa trzymajcie za Olę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
poissy - trzymamy kciukasy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Rozeznanie
|
Hej Mamuśki!
Zgłaszam zmianę swojego nicku z katmaz1 na Cathy86 ![]() ![]() A u mnie noc spokojna. Mała spała jak zwykle od 21 do 2 i potem o 5 sniadanko. A teraz jeszcze spi ![]() ![]() Miłego dnia Kochane! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zakorzenienie
|
zmienilam
Niestety to prawda,ze faceci sa jak dzieci................... .
#2652 |
Rozeznanie
|
Oleńka trzym się maleńka!
Wczoraj odłączyli mi neta i już myślałam że to przez zapomnienie mojego męża o zapłacie ale nie jest. U nas od porodu wszystkimi rachunkami i sprawami zajmuje się mąż ale w związku z tym rządzi też kasą i jakoś nieźle sobie radzi ale jeżeli chodzi o opiekę nad Weroniką to lewus straszny do tego stopnia że muszę iść na wychowawczy bo zdygał jak pomyślał że musiałby być z nią ze 3 godz. w ciagu dnia Rozpłakała mi sie teraz wiec spadam |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Rozeznanie
|
Mamuśki czy Wasze pociechy też się tak przekręcają o 360stopni?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam mamuśki w ten sloneczny poranek ![]() Dziewczynki, część z was już karmiła swoje szczęścia łyżeczką...chcialam zapytać jakie sztućce polecacie (na allegro jest tego sporo, a muszę cosik kupić dla Kubusia)
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
Pysiu ja kupilam takie zwykle jak te http://www.allegro.pl/item286582477_...ndo_2007_.html ale inne kolory mam - w sklepie ok 6zl
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2657 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki,
moj kochany tak wysterylizował mi laktator we wrzącej wodzie,że teraz każda część ma taki lekki nalot. jak myślicie czy mogę go spokojnie używać??????????????????? ??? czy to bezpieczne??????????? Ola trzymamy kciuki z Martusią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Raczkowanie
|
Ja mam też Canpol ale z gumową częścią którą wkłada się dzidziowi do buzi. Też ok 6 zł. Mąż kupił ją już dawno. Podajemy nią maluchowi Espumisan i Vibowit bo z łyżeczki łyka lepiej niż jak mam mu wkropić bezpośrednio do buźki. Mam pewność że nie urażę go w dziąsełka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
chyba tez je kupie, gdy kupowalam moje to byl tylko ten jeden rodzaj zwyklych-ale tez sa fajne
#2660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja Marta jest statyczna od góry,ale za to nogi...........pół pokoju zalane nie mówiąc o mamusi i o tatusiu ![]() Biankaaa moczysz uszka Blaneczki.Już można?????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Raczkowanie
|
U nas piękna pogoda więc koło południa zmykamy na spacerek.
Mam pytanko do mamuś karmiących piersią: jakie owoce jecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja Marta ćwiczy przekręcanie od 2 dni.Musiałam założyć już ochraniacz na łóżeczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Zadomowienie
|
Ostatnio odpuscilam sobie oslanianie uszek bo poprostu z tym wariaten w wanience sie nie da
![]() ![]() uwaga-moja dzidzia dzis pierwszy raz przewrocila sie z pleckow na brzuszek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |||||||
Zakorzenienie
|
Na początku składam najserdeczniejsze życzenia wszystkim małym Jubilatom! ![]() ![]() ![]() Od piątkowego do niedzielnego popołudnia mieliśmy gości, w związku z tym zrobiłam sobie małą przerwę. Super fotki! Widać, że Blaneczka w swoim żywiole ![]() Och, jak ja Wam zazdroszczę wanny... Uwielbiam się w niej moczyć, a teraz z chęcią pobaraszkowałabym w wodzie z moimi chłopakami, ale mam tylko prysznic. Na szczęście jest głęboki brodzik, który można zatkać korkiem. Michał już dwa razy pluskał się z Jasiem, teraz kolej na mnie ![]() ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6270764]My juz zapisalismy niczego nie podejrzewajacego Oliviera na basen, grupa 4-12, czekamy na wolne miejsce ![]() My też chcemy zapisać Jasia na basen, ale dopiero od kwietnia, bo w okolicy jest tylko jeden basen (7 km od nas), ale nie prowadzą tam zajęć dla niemowląt. Będziemy musieli jeździć do W-wy. Cytat:
![]() ![]() Sylwia, cudne zdjęcia, cudna okolica. Mogłabym tam całymi dniami łazić. Zazdroszczę! Witaj Aniu! Ucałowania dla Piotrusia ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6278461]Zerknijcie na opis http://www.allegro.pl/item293820094_...zawieszka.html ![]() ![]() ![]() Świetny! ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6284408]Ps. czy Wasze dzieci tez tak baki puszczaja?? Oli lubi w nocy, w dzien rzadko, ale dzis to przeszedl samego siebie, wlasciwie nie wiem po czym??? Nic takiego nie jadlam, moze po serze plesniowym ![]() Jaś też puszcza wielkie bąki, a staram się nie jeść wzdymających rzeczy, bo źle to znosi (bolesne kolki). To chyba nie ma związku z tym, co my zjadamy. W każdym razie Jasiowe bąki z dnia na dzień nabierają intensywności ![]() Cytat:
Mnie już powoli zaczyna szlag trafiać z naszym szczepieniem, odkładanym od 2 stycznia. Jesteśmy umówieni na jutro, na 8 rano. Mam nadzieję, że tym razem lekarka się zjawi i moje dziecko nie będzie musiało na nią czekać 20 min. w samej tylko pieluszce... ![]() Cytat:
Rodzice prezentują się dumnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zdarzyło nam się to natomiast ostatnio, w naszym ośrodku zdrowia, gdy w oczekiwaniu na tamtejszą lekarkę i szczepienie, Jaś został zważony i zmierzony. Miał równo 20 tygodni, ważył 6.575 g, mierzył 68 cm. Wg siatki centylowej, którą miała pielęgniarka i tej, którą mam na końcu książeczki zdrowia, Jaś pod względem wagi jest na 25 centylu, pod względem wzrostu na 75 centylu. Wg tej siatki, do której link wkleiła Poissonivy, Jaś pod względem wzrostu jest na 97 centylu, pod względem wagi na 50... Ja sobie tym głowy nie zawracam. Dziecko jest zdrowe, najada się, rośnie, prawidłowo rozwija – i to jest najważniejsze. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki! ![]() Co do wprowadzania nowych pokarmów, to wszystko jeszcze przed nami, mimo że Jaś jest najstarszy z naszych dzieciaczków. W przyszłym tygodniu zamierzam podać mu odrobinę jabłuszka, później marchewki. Chciałabym go dokarmiać piersią jak najdłużej, do 9-12 miesiąca życia, ale martwi mnie jedno – szarpanie sutków. Jaś nie ma jeszcze ząbków, dopiero bielą mu się dziąsełka, a już potrafi bardzo mocno mnie chwycić i szarpnąć. Wczoraj aż łzy mi stanęły w oczach. Poza tym u nas kolejna nowość ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2666 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() bianka Blanka super w tej kąpieli, moja nogami wymachuje rękoma mniej. Będzie z Twojej małej pływak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() p.s. Kilka fotek mojej pszczółki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 |
Rozeznanie
|
No a ja wreszcie mam program do obrabiania zdjęć
![]() Póki co wstawiam jedno, resztę muszę jeszcze pozmniejszać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2670 |
Zakorzenienie
|
dzieciaczki slodziaczki
![]() my jestesmy po pierwszej po marchewkowej kupce- i odziwo byla bardziej zoltawa, niz zielona(narazie ciezko okreslic kolor)mlodziak sobie siedzi , rozglada sie, usypia , znowu sie budzi i rozglada, zasypia i tak caly czas
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.