|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Sens pomocy "ubogim na własne życzenie", czyli Szlachetna Paczka cz.III
Cytat:
Wspominam jedynie o odpowiedzialności za słowo. Przykro mi, Ajah, ale w naszej rozmowie to Ty jesteś stroną oceniającą i oskarżającą mnie o wydumane podwójne standardy w kwestii odpowiedzialności za głoszone poglądy. Bo to teraz wygląda tak, że ci ludzie głoszący nadrzędność uśmiechu ogółu rumianych buziek nad innymi celami chyba zapomnieli dodać, że chodzi im o buźki wybrane. Więc po co takie górnolotne hasła głosić? I wybacz, ale jeśli student psychologii, w dodatku klinicysta (bo rozmawiamy o tym, co działo się wśród studentow takiego a nie innego kierunku) nie ma hm... predyspozycji i umiejętności, by pracować z ludźmi, których dotknęła choroba, nieszczęście lub inny dopust Boży to chyba minął się trochę z powołaniem. Trochę nawet bardzo.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#3722 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Coraz wcześniej zaczynają się wyprzedaże. W ubiegłym roku kupiłam kurtkę zimową między BN a Nowym Rokiem za połowę ceny. I nie zmarzłam do tego czasu, bo jakiekolwiek oznaki zimy od paru lat jak się pojawiają u mnie to w styczniu. Bardzo lubię dżinsy i też od paru lat poluję na promocje typu 50% mniej na drugą parę. O i jeszcze mi się przypomniało,że kupiłam na allegro kilka lat temu kurtkę Esprit z podpinką na wyjazdy. Też chyba za ok.30 zł. Zapach kurzu i chyba odkażacza szmateksowego był zabójczy, szybko przymierzyłam i od razu wrzuciłam do pralki. Kurtka jednak świetna. Naprawdę żałuję, że nie umiem sama wyszukiwać ciuchów w takich sklepach. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201803120844 Czas edycji: 2016-08-27 o 10:40 |
||
|
|
|
#3723 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Tak jak nie każdy psycholog będzie się odnajdywał w pracy z dziećmi po traumie, kobietach po gwałcie i pracy z gwałcicielami. z mojej strony koniec OT
|
|
|
#3724 | ||
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Na oklaski żadne nie zasłużyłam bo robiłam tylko to, co uważałam za słuszne i co chciałam robić służąc drugiemu człowiekowi. Kurczę, ocean miłości, który otrzymałam od tych dzieciaków do tej pory czuję w sercu. Dostałam w zamian więcej, niż byłam w stanie dać. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
||
|
|
|
#3725 |
|
Konto usunięte
|
Niech sobie wolontariusze pomagają rumianym jak chcą, tylko niech się tym tak nie egzaltują, bo to aż niesmaczne jest.
|
|
|
|
#3726 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Dla dzieci przyzwoite kurtki zimowe nieprzemakarne można kupić w lidlu poniżej 100 zł.
Wiadomo, nie na każdą sylwetkę pasują, ale jest to jakaś opcja. Na najbliższą zimę kupiłam synowi wiosna kurtke w używanej odzieży za 4 zł. Niestety właściciel lumpeksu wycofać się z odzieży dla dzieci, bo odkąd jest 500 sprzedaż dziecięcych ciuchów bardzo spadła. Rozszerzył dział męski, bo w okolicy sporo ukraincow mieszka i szukają ciuchów dla siebie. Dla siebie szarpalam się półtora roku temu na markowa puchowe kurtkę za prawie 300zl. Rewelacyjna na długie stanie na przystanku przy -20. Niestety długo mi nie służyła. Schudłam, wiec juz tak dobrze nie chroni, przesiadłem się do auta i juz takich super ciepłych ciuchów nie potrzebuje. No i prawie 300zl wywalone niepotrzebnie. |
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3729 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jestem już nieco większa. Obecna jest nieco za duża, ale wcale tego nie widać, bo ma pasek. Stać mnie, ale w życiu nie kupiłabym jej w cenie regularnej 1000 zł , ale Monnari chyba ma taką politykę, że te ceny wyjściowe ustala dla idiotów i mają mnóstwo promocji. Wypełnienie jest z lekkiego puchu, jest nawet jego próbka w woreczku, obszycie kaptura jest z jenota(nie zabijcie mnie, nie wiedziałam, że to naturalne ze zwierzaka, bo choć noszę tylko skórzane buty to takim elementom ozdobnym ze zwierzaków jestem przeciwna). Mam też zimowy długi płaszcz z kapturem od chyba 15 lat, nie pozbywam się go, bo jest świetny na wyjścia karnawałowe zarzucić na sukienkę. |
|
|
|
|
#3730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam gdzie wszyscy: w lumpeksie. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Ciekawe, nie zauważyłam tego u siebie ciuszki dziecięce to zaraz po sukienkach najbardziej oblegane miejsca.Co do Ukraińców to potwierdzam, w sh na dziale męskim bywają głownie oni i kobiety co szukają ubrań dla swoich meżów. |
||
|
|
|
#3731 | |
|
dead & alive
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
Bo na lato kupujemy zimą a na zimę latem, dla dzieci na zapas.
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko pochodzi sezon lub dwa to i kurtka się nie zniszczy. A dorosły przeważnie parę lat by chciał. U mnie w szmateksach kurtki dla dorosłych to naprawdę szmaty.
|
|
#3734 |
|
ctrl alt delete
|
Dziewczyny... halo ziemia. Jak ktoś żyje z akcji dobroczynnych, bo co prawda ma dwie zdrowe rączki, ale szlachta przecież nie pracuje... to o jakiej "jakości" Wy tu dyskutujecie? Delikwent powinien być szczęśliwy, że nie lata z gołą
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3735 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
|
|
|
|
#3736 | |
|
Konto usunięte
|
Sens pomocy "ubogim na własne życzenie", czyli Szlachetna Paczka cz.III
Cytat:
Na tym chyba zresztą powinna polegać pomoc socjalna - na zapewnieniu, że beneficjent nie padnie z głodu i zimna, a nie na sponsorowaniu życia, które inni mają dzięki pracy własnej. Osoba w przejściowych kłopotach, do której taka pomoc powinna byc kierowana przede wszystkim, raczej nie straci poczucia godności z tego powodu, że przez rok pochodzi w kurtce z pepco, tylko będzie wdzięczna, że ma co na siebie założyć. Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2016-08-28 o 07:36 |
|
|
|
|
#3737 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niektóre wizażanki (np. ja) pisały o ciuchach szmateksowych kupowanych przez portale aukcyjne. A czy zawsze jak idziesz do sklepu z nowymi ciuchami to kupisz tam to, czego aktualnie potrzebujesz? |
|
|
|
|
#3738 |
|
dead & alive
|
Tak, jeżeli idę do galerii w której jest ponad 200 sklepów to kupuję to, czego chcę
|
|
|
|
#3739 |
|
Konto usunięte
|
A to gratuluję, bo np. zakup sukienki koktajlowej czy wieczorowej nie tylko dla mnie jest wyczynem. Poza tym mam obsesję na punkcie jakości, a nie firm, czytam składy, dlatego nie kupię swetra z akrylu modnej firmy za 200 zł. Szczęśliwie o jakości Polki mają marne pojęcie, dlatego udaje się kupić taki sweter kaszmirowy wartości 500 zł za 1 zł, bo w cenie są sieciówki. W galeriach trudno też już o polskie firmy rewelacyjnie szyjące.
Edytowane przez 201803120844 Czas edycji: 2016-08-28 o 10:48 |
|
|
|
#3740 |
|
dead & alive
|
Ja też nie mam obsesji na punkcie metki, ale nie wierzę, że mając do dyspozycji 200-300 sklepów nie znajdziesz w nich jednej sukienki/ swetra/ spodni/ czegokolwiek co spełnia Twoje wymogi xD
|
|
|
|
#3741 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety jesienno-wiosenny płaszcz też kupiłam w internecie (nieużywany za prawie 500 zł, bo niestety nawet jak zlokalizowałam sklepik tej firmy to nie mieli pełnej oferty), wszystkie pary skórzanych polskich butów również. A propos butów. W galeriach w moim mieście stoiska mają Ryłko, Wojas (część kolekcji szyta na zlecenie gdzieś na wschodzie i taka sama jak innych firm), Badura(podobnie, część kolekcji letniej to hiszpańskie wzory firmy Verano). Za Polańskim, Maciejką, Baldaccini (Krimen), But-s, Eksbut to już trzeba się nachodzić, bo wyrugowano te firmy z wielkich centrów handlowych u mnie w mieście. Ale oczywiście gratuluję. Edytowane przez 201803120844 Czas edycji: 2016-08-28 o 15:12 |
|
|
|
|
#3742 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kurtka musi być porządna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3743 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3744 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przykłady takich rozpuszczających podarunków można pewnie mnożyć i dla wszystkich znalezć wytłumaczenie. Np. pani x może zachcieć się 300 zł na biustonosz, bo ma duży biust i to dla jej zdrowia i kręgosłupa musi być kupowany w profesjonalnym sklepie i poprosi o to darczyńców SzP. System pomocy powinien więcej działać, aby wyrwać ludzi z biedy mentalnej. W tej kwestii jest dużo do zrobienia skoro nawet nauczyciele na wycieczkach zabierają dzieci do McDonalda. Temat rzeka. |
|
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
To gratuluję zakupów. Jestem wybredna i nie chce byle czego ( co dla wielu osób oznacza marudna) wizyta w centrum handlowym nie zawsze kończy się zakupem poszukiwanej części garderoby.
Nie pracujaca szlachta ma wiele czasu i spokojnie może się zaopatrywać w sh. |
|
|
|
#3746 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem takim ludziom powinno się pomoc tylko tyle aby nie umarli z głodu. A jak chcą towar lepszy, luksusowy to do pracy. Wiele starszych osób ledwo wiąże koniec z końcem to dla nich pomocy nie ma. Tylko na małe roszczeniowe buźki. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#3748 |
|
Konto usunięte
|
Ileż razy czytałam w internecie jak to starsi ludzie zawadzają w środkach publicznej komunikacji, bo jadą na drugi koniec miasta do marketu, by kupić w promocji papier toaletowy.
|
|
|
|
#3749 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3750 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
zawadzają? z tym się nie spotkałam. za to spotkałam się z narzekaniem na zachowanie starszych osób, które z jakiegoś powodu są zdania, że młodzież to taka zła
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

jestem już nieco większa. Obecna jest nieco za duża, ale wcale tego nie widać, bo ma pasek. Stać mnie, ale w życiu nie kupiłabym jej w cenie regularnej 1000 zł , ale Monnari chyba ma taką politykę, że te ceny wyjściowe ustala dla idiotów i mają mnóstwo promocji. Wypełnienie jest z lekkiego puchu, jest nawet jego próbka w woreczku, obszycie kaptura jest z jenota(nie zabijcie mnie, nie wiedziałam, że to naturalne ze zwierzaka, bo choć noszę tylko skórzane buty to takim elementom ozdobnym ze zwierzaków jestem przeciwna). Mam też zimowy długi płaszcz z kapturem od chyba 15 lat, nie pozbywam się go, bo jest świetny na wyjścia karnawałowe zarzucić na sukienkę.
ciuszki dziecięce to zaraz po sukienkach najbardziej oblegane miejsca.

Kurtka musi być porządna.