|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Nadrobilam Was gaduly i nie mam nic wiecej do powiedzenia.
Chcialam zrobic drozdzowca ale nie chce mi sie pfff..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#632 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
Można do Was dołączyć? Termin mam na 15 stycznia. A w takim gronie to zawsze raźniej Bo niestety żadne moje koleżanki w ciązy nie są więc nie ma z kim pogadac
|
#633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak się czujesz, znasz płeć? macie imiona, wyprawkę?
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#636 | |
|
@}-,-'-
|
Cytat:
Ślicznie ️ gratulacje. Tez uważam ze obrączka u swojego Tż jest kręcąca
|
|
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#638 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw się - Twoje piersi nie produkują mleka, a nie nie czuję ruchów. Każda z nas jest inna i wiadomo, że nas to stresuje, ale wszystko w swoim czasie. ![]() Cytat:
Najbardziej się wzrusza w sklepach, jak natknie się na jakieś dziecięce akcesoria lub ubranka, bierze do ręki i uświadamia sobie, że niedługo sam będzie miał takiego malucha. Wczoraj w Ikei kupił pluszową sówkę i musiał chodzić przez chwilę w ciemnych okularach. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Absolutnie piękny!!! Ja mam mniejszy, a jakie już rozstępy - ginekolog powiedział, że to hormonalne i nic nie to nie poradze. ![]() Pachnie pięknie, wyszła mi tortownica i taka podłużna blaszka, ale jeszcze dochodzą w piekarniku. Dam znać.
|
|
#639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój ostatnio zajęczał z przerażenia jak rozłożyłam ciuszki wszystkie - "o rany jak to ogarnąć takie maleństwo, te małe rączki, nóżki, jak to umyć, jak obciąć paznokcie, ojejejejejejejejejujujuju jujujuju "
|
|
#640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz termin w dzień moich urodzin i mam cichą nadzieję, że i mojego Bąbla uda się wtedy wypchnąć. ![]() Cytat:
![]() No własnie, jak ogarnąć takie maleństwo? Ja paznokci na pewno nie będę obcinać!
|
|
#641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#642 | ||||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nadal się nie mogę na nie napatrzeć :P Ładne ładne, byłam w Lidlu i widziałam na żywo. Ale ciuszków mam już tyle, że się nie skusiłam :P [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64632511] Moja mama właśnie buszuje po lumpku, pewnie znajdzie coś ładnego [/QUOTE]Pokaż pokaż! [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64645671] A na lumpie mama kupiła śliczny misiowy (taki wręcz pluszowy) kombinezon, w sam raz na wyjście ze szpitala Poookaż! :P Cytat:
Mam nadzieję, że energia do nas powróci!Cytat:
I mnie przy okazji też...Zazdraszczam TŻta :P Mój strzela fochy jak ma ze mną do mieszkania jechać np. coś wnieść, że jak to! budzi się o 8, a dopiero o 11 jest w pracy Niestety to ja jeżdżę, kupuję, wożę, noszę (nie ciężkie, ale upierdliwe), załatwiam, organizuję, koordynuję i siedzę w tym kurzu. Niby remont robią ludzie od tego ale i tak wychodzi, że jestem tam prawie codziennie... I jak on pracuję na pełny etat ![]() I jak zwykle ekipa miała rację, że do końca miesiąca remont się nie skończy. Planowana data końca to 6. września, chlip chlip... Cytat:
Cytat:
A zakupów, szczególnie ciuchowych, takich dla mnie, też nie lubię robić. Robię jak muszę : ) I oczywiście przed tym jak nie trafiłam przypadkiem do tego lumpka za pierwszym razem to w ogóle nie myślałam o ciuszkach, ani o rozpływaniu się nad nimi. Dopiero jak je kupiłam, rozłożyłam i popatrzyłam na nie na spokojnie, to wtedy jakoś tak mnie ruszyło : ) Gratki! : ) Cytat:
![]() A karnawał to nie luty/marzec? :P Jakiś oszukańczy :P Ano są. I fakt, się psychika zmienia, ale u mnie chyba nie tak drastycznie. Jasne, przejmuję się tym dzieciem, ale żeby od razu nazywać to stresem to chyba za duże słowo dla mnie. Zobaczymy co będzie za 5 miesięcy ![]() Cytat:
U mnie jedna kropelka tutaj zameldowana, niedawno znowu jedna, ale to na tym koniec... Cytat:
Poza tym idealni![1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64683941]Idę dziś na 15 do endo, proszę też o kciuki : )[/QUOTE] Kciuki są na czas! Tylko odpisać nie zdążyłam :P Jak było? Cytat:
Haha, namawiać do wpadki swoje wnuki Nieźle. Moi mnie nie namawiali, ale jak im powiedzieliśmy dobrą nowinę, to ich reakcję można podsumować - "no nareszcie" A mam 23 lata, więc nie do końca tą reakcję rozumiałam. Teraz dziadkowie chwalą się wśród przyjaciół, że będzie prawnuk, a niektórzy z nich nawet wnuków jeszcze się nie doczekali... W każdym razie szczęście panuje Szkoda, że dziadkowi Twojego TŻ nie udało się doczekać... też z tego powodu się cieszę, że będziemy rodzicami, bo trochę się bałam, że moje dzieci nie poznają moich dziadków - a muszą![1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64688566]Ja teraz wychodząc z domu biorę kulę, choć kostka już jest prawie ok, to teraz z brzuchem i kulą mi zwykle ustąpią [/QUOTE]Haha, a śmiali by nie ustąpić, to trącisz człowieka kulą, "o, przepraszam" i już ![]() Cytat:
Jaki ładny! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam mniejszy niż Karoloo, ale w sumie niewiele większy niż przed ciążą po jedzeniu. Mam wrażenie że przez to że po jedzeniu brzuch zawsze mi rósł, skóra się przystosowała do rośnięcia przynajmniej do tego rozmiaru co jest teraz. Moja mama ma wielkie rozstępy a przytyła ze mną 9kg tylko. U mnie zaczyna coś się dziać w okolicach pępka, fałdka nad pępkiem, nad nią i obok pępka skóra jest ciemniejsza, jakby żyły było widać, ale tylko tam. Nie wiem czy tak się robią rozstępy i czy jak to się zaczyna, ale smaruję brzuch dzielnie od samego początku, teraz 2-3 razy dziennie i nadal mam nadzieję, że rozstępy mnie ominą. Teraz są jakieś preparaty na "po ciąży", które sprawiają, że rozstępy są mniej widoczne, chyba 25 lat temu ich nie było, więc i tak jesteśmy w dobrej sytuacji.
|
||||||||||||||
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt, zapomniałam, że moja córka będzie alkoholiczką z obgryzionymi paznokciami. Zawsze jak zmywam, kończę z mokrym brzuchem, więc jej przyszłość jest już przesądzona.
![]() ![]() Ale ale! Dzisiaj jak odpalałam zapałkę, to odpalona złamała mi się i wypaliła dziurę w bluzce i na brzuchu mam małą czerwoną kropkę. Co to oznacza? ![]()
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-08-29 o 16:20 |
|
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
Niebie sorki ja zapomniałam, juz Ci wysłałam
kKiedyś tak sobie też podpaliłam bluzkę i to taką "futerko" To oznacza tyle że mamy słabej jakości zapałki Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#645 |
|
Rozeznanie
|
NiEBiE to oznacza, że Twoja córeczka wyjdzie za mąż za Hindusa
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#646 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki !
![]() Alee jeestem zmęczona po aktywnym weekendzie! Bylismy naad woda, i w prscy i na wycieczce. I wczoraj pozno wwrocilismy a dzis od rana znowu praca dobrze ze jutro wolne to uda mi sie dom ogarnac i odpocząć ![]() Dostalam dzisiaj meila z wiadomoscia ze test z glukoza wyszedl w porzadku ufff jak dobrze Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#647 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że Ci się nic nie stało przy tym pożarze. ![]() Ale czemu za Hindusa? ![]() P.S. Zjadłam wczoraj 5 ruskich z cebulką i miałam cukier 92.
|
|
#648 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-08-29 o 16:39 |
||
|
|
|
#649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() NiEBiE, czemu Hindus? Patrz załącznik :
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Padlam i nie moge wstac
|
|
|
#651 |
|
Konto usunięte
|
U endo wszystko ok, babka kazała mi nieco zwiększyć dawkę Euthyroxu na wszelki wypadek, przemiła babka w ogóle, wypytała o ciążę ogólnie i o kostkę, dała skierowanie też na ogólne badania, które i tak bym musiała zrobić prywatne, mam za miesiąc przyjść na kontrolę. Wg niej niedoczynność tarczycy miałam już przed ciążą, skoro nadal chudnę, i pewnie będę leczyć i po ciąży. Była pod wrażeniem, że gin miał odwagę przepisać Euthyrox, a nie tylko dać polecenie pójścia do endo
|
|
|
|
#652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dzis bylam w pracy wymeczona. Wczoraj nogi tak mnie bolaly, bo cały dzien w sumie na nogach- najpierw zakupy, a pozniej karnawal ^^ cala w czekoladzie bylam i w zielonej zasypce dla dzieci (pewnie dodali barwnik spożywczy, zeby kolorek byl ), ale ba szczescie wszystko ladnie pod prysznicem ze mnie zeszlo. Obiadek zjedzony, zaraz ide na drzemke, ale najpierw pomolestuje troche brzuch, bo moze dzidzi sie ruszy <3 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#653 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wszystkoe z Was robiły lub robią to usg genetyczne w okolicach 20 tc?
Jak ono wygląda? Dostaje się jakiś opis itp? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#655 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze od piątku tak jakby słabiej czuje ruchy tzn niea takich kopniaczkow. Stresuje się a do gina dopiero za 2 tyg. :-(
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze przejedz sie na ip albo idz do innego gina Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#657 |
|
Raczkowanie
|
Zaczęłam 20 tc dziś więc mogę nie czuć jeszcze ruchów codziennie... Boję się że mnie wysmieja na IP :/ poczekam jeszcze. Może się obudzi śpioszek.
|
|
|
#658 |
|
Raczkowanie
|
Melduje sie po wizycie
z dzidziulkiem wszystko dobrze, ale tanczyla sambe i niewiele szło uchwycić na Usg szyjka 4,7cm Jutro dzwonię się zapisać na Usg polowkowe ![]() A do gina znow za 2 tyg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#659 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
szyjka ładna
|
|||
|
|
|
#660 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam!
jesteście niemożliwe! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moniczi Co za cudowna historia z Waszymi obrączkami! Orlica super, że u endo wszystko ok! Moja gin też przepisała mi eutyrox i to wcale niemałą dawkę ![]() Ja po połówkowym! Pyza nadal jest Pyzą, więc już możemy myśleć nad imieniem Wszystko fajnie, wzruszyłam się słysząc serduszko ![]() Muffi czy ja też mogę prosić o linka do Twojej strony? Bardzo oryginalne imię będzie miał Wasz malec! Lubię takie Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Można do Was dołączyć?
Termin mam na 15 stycznia. A w takim gronie to zawsze raźniej

️ gratulacje. Tez uważam ze obrączka u swojego
Tż jest kręcąca

Mam nadzieję, że energia do nas powróci!