|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Ja się czasami łapię jak dziewczyny podają wagę bobasów, i wtedy myślę o matko, to moja taka kruszynka?! A potem myślę sobie, że dzielą nas nawet 3tygodnie rożnicy po cichu liczę, że moja Mała urodzi się już w styczniu, chciałabym prezent na urodziny :P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2672 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj tam, my sobie produkujemy regularnie jak zawsze. To Ty nas opuściłam na kilka dni Cytat:
![]() To chociaż gratuluję 3 trymestru! ![]() Często dziewczyny piszecie o terminie z usg i jaki wychodzi ten termin na kolejnych usg, ale nie przejmujcie się tym, bo poza sytuacjami, gdzie ktoś miał naprawdę bardzo zaburzone cykle, to nie ma znaczenia, a to czy teraz wychodzi termin kilka dni w przód czy w tył, to nie przekłada się na faktyczny termin porodu, tylko raczej określa czy dziecko rośnie duże czy małe Ponoć jedyne miarodajne pod tym względem usg, to pierwsze duże usg 1 trymestru, ale i z tym bardzo różnie bywa
|
|
#2673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamiast namaczac... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() W nocy pojechałam na SOR ze skurczami i twardym brzuchem, na szczęście lekarzom udało się opanować sytuację. Po tych kroplówkach znowu czuje się jak napompowana Nie zatrzymali mnie nawet na ginekologii, bo nie mieli łóżek Idziemy się przespać, bo dzidzia chyba zmęczona po nocy, bo mało się rusza
|
#2675 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
A twój gin nie myślał o szwie? Ja co prawda miałam rozwarcie na palec ale po szyciu jestem spokojniejsza.
Czekamy na dziewczynkę 25 grudnia Jest już!! Urodzona 11 listopada Edytowane przez _music_girl Czas edycji: 2016-09-16 o 12:00 |
||
|
|
|
#2676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki za Was Odpoczywaj, będzie dobrze
|
|
#2677 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A z Kajem było kilka stresowych sytuacji, ale wtedy sprowadzali Maksa do niego ![]() Staram się dbać odpowiednio o obydwa ich języki, ale nawet Maksa angielski jest ciągle dość ubogi, to jednak nie to samo co znajomość od urodzenia ![]() Z drugiej strony jestem przeciwna uczeniu dziecka języka w taki sztuczny sposób, gdybym ja wtrącała mu po angielsku między polskim od małego. Sporo czytałam na ten temat i mam nadzieję, że wybrałam najlepszą opcję. Plac zabaw, kluby malucha, itp. to było zdecydowanie za mało dla moich dzieci. Bardziej je to drażniło i stresowało, że nie rozumieją niż uczyło czegoś. Dopiero w szkole załapały. O rany, ale się rozgadałam znowu Cytat:
Szkoda, że sąsiedzi pozbawili malucha swoich rodzimych języków W dodatku co z takim słownictwem typowo dziecięcym? Jak piosenki, wierszyki, określenia dźwięków, zwierząt? Takich rzeczy w tym obcym języka z książek się człowiek nie nauczy, a nie wyobrażam sobie pozbawić moich dzieci tego rodzaju słownictwa z mojego rodzimego języka.Choć wydaje się to dużym problem dla malucha, który często zaczyna mówić później niż rówieśnicy i wiele mu się miesza, to jest to naturalne i o ile rodzice zachowają konsekwencję w trzymaniu się zasady "jeden rodzic - jeden język", to potem przynosi ogromne korzyści nie tylko te czysto językowe. Takie dzieci są zwykle bardziej kreatywne i łatwiej się uczą, itp. Cytat:
![]() Oby żelazo się poprawiło ![]() Cytat:
Oj tyka, tyka. Ja chyba podobnie jak większość mam chwile, że myślę, że to jeszcze moc czasu, a potem napady paniki, że nie zdążę ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Mam jeszcze w zanadrzu kilka takich perełek ![]() To jest np. hicior wśród maluchów, jedna z ulubionych Kaja do tej pory, z serii tych, co to zna na pamięć https://www.google.co.uk/search?q=ks...1aAAoQ_AUICCgB
|
|
#2678 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szalejesz z tymi kg Cytat:
Fajnie, że zakupy już w domu ![]() Cytat:
Czasem sporo. Poza tym maluszek bardzo często ulewa. Czasem zwymiotuje. Jeden zły raz i materac zapaskudzony ![]() Cytat:
To kłopotliwy temat, bo u różnych kobiet bardzo różnie to funkcjonuje... Cytat:
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-16 o 13:01 |
|||||
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Laski mam powazny problem!!!!!
zastanawiam sie jaki kolor kocyka bedzie pasowal do wozka Wozek jest bialo bezowy i nie wiem jaki kocyk dla dziewczynki, a jaki dla chlopca? Zakochchana jestem w brzoskwiniowym lub mietowym ale czy to sie jakos zgra?... 1474023559120.jpg Wstawiam zdjecie wizka, zeby bylo latwiej. (Wozek chcialam szary to by pasowal kazdy kolor ale wyszlo jak wyszlo) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2680 | |||||
|
Zadomowienie
|
Coraz więcej Was szaleje z zakupami widzę. Cieszę się razem z Wami wszystkimi rosnącymi wyprawkami
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak dużo miałaś tych skurczy?Ty to już chyba powinnaś na stałe zaliczyć się do grupy prowadzących bardzo oszczędny tryb życia? ![]() Kazali Ci liczyć skurcze? Ja z Kajem tak miałam robić codziennie i notować. To dobry sposób, żeby spojrzeć na to w dłuższym czasie i pokazać ginowi, żeby lepiej ocenił jak wygląda sytuacja. Odpoczywajcie spokojnie!
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka, to mi w takim razie z usg wychodzi 5 grudnia, a z om 12
|
#2682 | |
|
Zadomowienie
|
motylku, halo? A Ty jak żyjesz? Jak Twój humor?
Kto tam jeszcze zaginął? Emosz już się znalazła Sky to chyba na dobre już nas opuściła...A zauważyłyście, jak kiedyś w jednym czasie się pojawiły Nesu i MK, a potem tak samo razem nagle zniknęły? ![]() Mamę trojaczków też ostatnio podczytywałam, choć ona w ogóle mało pisze i bardziej chyba oswaja się z październikowymi niż z nami Jest w szpitalu, żeby brać sterydy, a dzieci do kilograma powoli się zbliżają. Oby jak najdłużej w brzuchu siedziały ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
|
#2683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mięta i beż/brąz moim zdaniem super się komponują Brzoskwinia jak dla mnie by wyglądała za mdło
|
|
#2684 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do brzucha to mówiłam że tak z przodu to nie widać, dopiero bokiem wyrasta wielorybek na brzuchu ;P Cytat:
Cytat:
A co do pierwszej próby, to mogę Ci tylko powiedzieć, że zdecydowanie lepiej robić do dziennego światła i na początku lepiej zostawić sobie maleńki odrost niż pozalewać skórki :P I im lepiej zrobisz sobie pilowanie, skórki itp to tym łatwiej będzie kłaść warstwy A reszta to nabranie wprawy tylko Pochwal się efektem! Cytat:
Ja już zauważyłam, że jak tylko ja słabsza jestem to i mała mniej aktywna, chyba osłabienie się udziela, wiec nie przejmuj się tylko odpoczywaj
|
|
|
#2685 |
|
Raczkowanie
|
itstoolatex3 trzymajcie się i nie przemęczaj się mamusiu!
Dzisiaj mam takie ssanie w żołądku... Wyjadłam już chyba wszystko, oczywiście słodycze na pierwszym planie i nadal jestem głodna
|
|
|
|
#2686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pociagne jeszcze tydz i uszami mi wyjdzie niedługo Zacznę go po powrocie miksowac z czymś Pomarańcza i wit c chyba mi pomoże w tej mordece Dziękuję kociaku za radę 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) cos wykombinuje dziewczynskiego jakis wzor jak co Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2688 |
|
Zadomowienie
|
Nie widzę żadnych fotek
Net mi muli 😣 Kotek obejrzę wózek jak wrócę Ale na pewno jest rakieta 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I już chyba żadna z nas by tego nie ukryła ![]() Nie bój boja Te 3 tyg to prawie żadna różnica, niedługo będziemy tak samo panikować ![]() Kiedyś jeszcze jak na wizażu były wątki mamusiowe po 2 miesiące (a kiedyś i więcej ), to jak te z końcówki przeżywały pierwsze ruchy, to pierwsze już były w 3 trym i ostro wyprawkę kompletowały, to wyobrażam sobie, jak tym z końcówki było przykro jak z nimi nikt już nie przeżywał...
|
|
#2691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny poradźcie, bo już nie wiem co mam zrobić... Mam problem z wyborem szpitala/szkoły rodzenia a już ostatni dzwonek.
Mój lekarz przyjmuje w szpitalu, w którym leżałam ostatnio i który pod względem warunków jest słaby, sale 5-6 osobowe, o stołówce nie wspomnę. Jak ostatnio zauważyłam, dziewczyny z kroplówkami na przyśpieszenie porodu czekały na krzesłach na korytarzu przed salą porodową... Tż może byc przy mnie tylko przez określoną fazę porodu, a żeby być w ogóle musimy skończyć ich szkołę rodzenia, darmową jesli weźmie się ich położną srodowiskową. Drugi szpital ma super warunki, jest nowy, ogólnie jest typowo porodówkowy, Tż może być ze mną cały czas, przed porodem mamy osobną salę dla siebie, po porodzie sale 2 osobowe, doradcy laktacyjny, jedzenie smaczne itp. Szkoła rodzenia kosztuje 350 zł, nie ma przymusu chodzenia, ale jednak na szkołę rodzenia chcemy chodzić. Trzeci szpital to wojewódzki, świeżo po remoncie porodówki i sal, warunki b. dobre, Tż może być przy porodzie itp, mają darmowa szkolę rodzenia i poradnie laktacyjną. Wiem, że najlepiej jeśli mój lekarz jest w szpitalu, w którym rodzę, ale no warunki i ograniczona obecność Tż-ta mnie przed tym blokuje... Czy myślicie, że lepiej olać komfort, a żeby lekarz był w tym szpitalu, czy wybrać jednak lepsze warunki?
|
|
#2693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw miałam 3 skurcze bezbolesne, raczej tylko takie twardnienie brzucha, co olałam, bo gin mówił, że może się zdarzyć i, że jest to normalne dostałam kroplówkę chyba z magnezem, no-spę i jakiś tam lek już nie pamiętam nazwy i miałam jeszcze jeden, ostatni skurcz, który był już całkowicie bezbolesny, tylko twardnienie brzucha. Ginekolog próbował wcisnąć mnie na oddział, ale że nie znaleźli łóżka to kazali jechać do domu i jakby nawet tylko twardniał brzuch, to od razu przyjeżdżać. Kazał liczyć jakby co ile skurczy i zapisywać ich bolesność w skali 1-10, ale od tamtego czasu nie dzieje się nic i oby tak zostało
|
|
#2695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ograniczanie obecności tż przy porodzie jest dla mnie niedopuszczalne. M.in. z tego względu jechałam Kaja rodzić do innego miasta niż mieszkałam, tzn. z Tarnowa do Krakowa
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-16 o 14:52 |
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
No i po odpoczynku maluszek znowu zaczął tańce w brzuchu
|
#2697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście, z jednej strony trzeba chuchać na zimne i jeszcze trochę wcześnie na takie akcje u nas, ale z drugiej nadmierny stres też niewskazany I już mi powiało końcówką ciąży Takie akcje po kilka skurczy są w ostatnich tygodniach zupełnie normalne
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-16 o 15:06 |
|
|
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
Kaziowa, ja tez bum wybrala drugi lub trzeci szpital.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam po wizycie.
W sumie nic nowego sie nie dowiedzialam. Przyttlam +1kg w 3 tyg. 5.10 bede miec usg <3 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

i wszystkich zadziwiają, a nami z końca już mało kto przeżywa 

? Przecież ja właśnie kupiłam cały zestaw do robienia hybryd w domu
Na swoje usprawiedliwienie to był koszt ok. 4 razy wizyty u kosmetyczki, tylko żebym to ogarnęła jak to robić, dziś pierwsza próba
Nie zatrzymali mnie nawet na ginekologii, bo nie mieli łóżek
Trzymam mocno kciuki za Was
Odpoczywaj, będzie dobrze 

Wszystko dobrze, na twardnienie brzucha mam brać magnez i no spa, jeśli będzie bardzo dokuczało, ale szyjka wzorowa, więc to powiedział, że to normalne 

A co do brzucha to mówiłam że tak z przodu to nie widać, dopiero bokiem wyrasta wielorybek na brzuchu ;P
A byłam dzisiaj w biedronce i nie widziałam. Albo wykupili, albo nie zwróciłam uwagi, albo w mojej wcale nie było bo tu nie wszystkie promocje docierają. Jutro jadę odebrać wyniki, to zajrzę do drugiej, większej. Teściowa też mówi, że będzie na mieście to zobaczy w jeszcze jednej. Dzięki wielkie za info