Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 09:28   #1381
karnataka
Raczkowanie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ale fajnie, że już masz to za sobą, ja nadal szukam

A co ile masz wizyty ? Ja co 2-2,5 tyg
Powiem Ci szczerze, że wielka ulga i nie mam zamiaru wiecej patrzec wózków. Na innym forum przeleciałam wątek bliźniaczy i właśnie polecany był ten ABC i TFT, ale wiecej pozytywów o pierwszym. Nowy to cena kosmos. Wiec ja już szukałam tylko ABC uzywki. I jestem zadowolona, rama jest lekka. Sa adaptery i dosłownie sekunda roboty żeby wypiąc jedno, wpiac drugie. I bardzo wazne - ma spory kosz. Jak to mój TŻ powiedział - zrobi przegląd, wymieni olej, sprawdzi ogumienie, ja wypiore tapicerke i bedzie cacy Sporo tych wózków w przyzwoitej cenie w okolicach śląska, Wrocław. No a mi bez sensu cała Pl po wózek wiec czekalam na okazje w swoich okolicach.
Co do wizyt to mam co miesiac. Na razie jest wszystko ok, wyniki też. Najblizsza wizyta to połówkowe, możliwe że później beda czesciej. Ja chodze prywatnie, każda wizyta 140zł wiec to też nie mało jeśli ma sie na głowie remont całego mieszkania
karnataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 09:31   #1382
justkonev
Zakorzenienie

axn22, Fantazja, sQuaara chwała, że nie jestem sama, bo już zczynałam się z tym dziwnie czuć

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Nie tylko, ja czekam na promocje, bo mimo że teściowie kupują nam wózek, to liczę, że uda się coś upolować w dobrej cenie No i chcę, żeby gwarancja była na dłużej.

Dresu nie brałam, bo były mocno chłopięce wzory. Za to wzięłam po jednym rozmiarze bodziaków 50/56, 62/68, 74/80 z myślą, że jakby mi dzieć nagle wyrósł, to zawsze będzie go w co zapakować. No i faktycznie może być przebrane, bo w Poznaniu o 7:10 złapałam ostatnie bodziaki w rozmiarze 50/56.

No i kupiłam tę sukienkę na rozmiar 62/68
Ja właśnie też zamawia późno ze względu na gwarancje

Sukienka jest przepiękna

Cytat:
Mam pytanie do mam, bo próbuję się poorientować bardziej w rozmiarach dla niemowlaków i znalazłam poniższą tabelę. Czy to się z grubsza zgadza?

46-50-52 cm: wcześniak
56-62 cm: 0-3 miesiące
62-68 cm: 3-6 miesięcy
68-74 cm: 6-9 miesięcy
74-80 cm: 9-12 miesięcy
80-86 cm: 12-18 miesięcy
Ja tam co prawda mamą będę po raz pierwszy, ale ostatnio gadałam ze znajomą (ma synka z lutego 2016) i wyobrażasz sobie, że już go ubiera w 80?! Byłam w szoku, ale fakt, że mały jest pulchniutki.

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
silver, mnie jutro czeka pobieranie krwi. a przypuszczam, że w sobotę lekarz mi zleci szerszy pakiet badań, pewnie toksoplazmoze bede musiała powtórzyć.
MartaMagda, że będzie tłok w ikei to było wiadome, tym bardziej, że już po wakacjach, ale najważniejsze, że udało wam się załatwić co chcieliście
sQuaara za wizytę
karnataka pozwolilam sobie dodać twój wózek do listy

my w wir zakupów po połówkowym się rzucamy

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

z tym naruszaniem łożyska to ja pierwsze slyszę żeby to było możliwe. brzucha nie powinno się gładzić/głaskać bo może to spowodować skurcze macicy.
lekarze proponują wklepywanie w brzuch balsamów/olejków, a nie wsmarowywanie, ja często zapominam i smaruje...
Kiedy masz połówkowe?
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 09:33   #1383
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie do mam, bo próbuję się poorientować bardziej w rozmiarach dla niemowlaków i znalazłam poniższą tabelę. Czy to się z grubsza zgadza?

U mnie z córeczką się zgadza ☺ tylko wiadomo, ze jeszcze od firm zależy dużo, ale mniej więcej takie rozmiary nosiła w poszczególnych miesiącach.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 09:35   #1384
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość

Kiedy masz połówkowe?
w najbliższą sobotę
Stary 2016-09-19, 09:35   #1385
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
silver, mnie jutro czeka pobieranie krwi. a przypuszczam, że w sobotę lekarz mi zleci szerszy pakiet badań, pewnie toksoplazmoze bede musiała powtórzyć.
MartaMagda, że będzie tłok w ikei to było wiadome, tym bardziej, że już po wakacjach, ale najważniejsze, że udało wam się załatwić co chcieliście
sQuaara za wizytę

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

z tym naruszaniem łożyska to ja pierwsze slyszę żeby to było możliwe. brzucha nie powinno się gładzić/głaskać bo może to spowodować skurcze macicy.
lekarze proponują wklepywanie w brzuch balsamów/olejków, a nie wsmarowywanie, ja często zapominam i smaruje...
Wiedziałam, że będzie tłok, ale wczoraj to tam były dantejskie sceny. Mąż z moim tatą się śmiali, że przeżyliśmy dzięki opracowanemu przeze mnie planowi działania

Ja brzuch smaruje, ale tak jakby z wierzchu po samej skórze, a głaskać to się nie pozwalam, mąż tylko przykłada rękę i mówi do brzuszka
Stary 2016-09-19, 09:35   #1386
karnataka
Raczkowanie

Cytat:

Dziekuje
Ja kompletnie nie wiem jak z tym łożyskiem. Dzisiaj chcialam sie posmarowac ale zwatpiłam i napisałam najpierw do Was, że może cos Wam sie obiło o uszy. Ale chyba nie ma co panikowac. W niektorych ciążach jest istny armagedon w brzuchu, a jakos wszystko jest w porzadku. A poza tym jak przypomne sobie filmiki na YT z ciezarną co na siłce cwiczyła z brzuchem...i jakoś jej nic nie było, to wydaje mi sie ze od dotykania/smarowania balsamem nic nie powinno sie zdarzyc. Ale mowie - dla ogólnego spokoju ducha spytam swojego lekarza
karnataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 09:37   #1387
Escorpio
Zakorzenienie

Dzien dobry w jakże brzydki dzien my dzis zaczynamy 20 tydzien

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
A widzisz, ja w Kielcach byłam kilka razy, mam tam rodzinę 😊 Właściwie cała rodzina mojej jednej i drugiej babci z tamtych stron.

No to Was wywiało na drugi koniec Polski ja do Ciebie nie miałam ani do kogo ani po co jechac

Cytat:
Witam się po masakrycznej nocy Dziewczyny, chyba mnie ta Ikea tak rozemocjonowała wczoraj, bo zasnąć nie mogłam i usnęłam dopiero po 3:00! A budzik zadzwonił o 6:15, bo po 7:00 byliśmy z mężem w Lidlu po ciuszki

Wmieszałam się w tłum emerytek i udało mi się dostać, wszystkie rozmiary, które chciałam, chociaż 50/56 to złapałam ostatni

W Ikei za to był armagedon, bywałam już tam w weekendy, ale to był jakiś kosmos. Przez to, że byliśmy dobrze zorganizowani udało nam się wszystko kupić szybko i sprawnie (do mojej listy dodałam tylko pojemniki do przewijaka). Stresu mnie to kosztowało jednak trochę, bo jechaliśmy na 2 auta i prowadziłam samochód po dłuższej przerwie i zapomniałam, że ludzie potrafią się na drodze zachowywać jak niewychowane prosiaki... przez to potem spać nie mogłam...

No, ale jestem zadowolona, chociaż zaczynamy się na tym wynajmowanym mieszkanku zagracać, bo nie mamy gdzie tych wszystkich rzeczy trzymać

Jak tak piszecie o tych butach to jestem przerażona, ja mam wszystkie na styk, dopasowane i jak mi stopa spuchnie to w nic nie wejdę, a nie chcę kupować specjalnie nowego obuwia
Tłum emerytek o 7 po ciuszki, jak to brzmi

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witam
Chłodno dziś, ale ja od razu lepiej się czuję w taką pogodę.
Ide teraz pobrać krew... Znów te mohery :/

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Dasz radę! Musisz byc dzielna!

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja chyba już sobie upatrzyłam buty zimowe wczoraj na zalando tylko muszę je kiedyś jesienią zamówić i przymierzyć.
Wielkie ciężkie śniegowce mam ale chce coś bardziej hmmm sportowego? Wiem, że to nie wątek modowy ale czy którakolwiek z Was ma jakiekolwiek buty firmy Rieker? Ciekawe jak z jakością, w komentarzach niby ludzie mówią że bardzo ok..
Ja mam któreś buty z tej firmy. Nic sie z nimi nie dzieje

Cytat:
Ale super wygląda

Ej, czy tylko ja zamawiam wózek dopiero w grudniu?

A co do butów na jesień, to mam kilka sportowych par i Huntery w razie beznadziejnej pogody, także nic nie kupuje
A jeśli chodzi o zime to mam 3 pary niezawodnych Emu + w/w Huntery (z ocieplaczem), więc jakoś dam rade
Ja na razie się intensywnie rozglądam za wizkami, bo jak akurat sie trafia zamiecie w tym roku, to nie pojeżdżę pooglądać
Moze wykorzystam ciąże na zakup Hunterow zawsze mi sie podobały, ale jakos nie mogłam sie na nie zdecydować

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
To jak mój mąż... Ja niby czuje kopniaczki a ten zadowolony ze syn mu piątki przybija.

Dziś wizyta!!

Cytat:
Nie tylko, ja czekam na promocje, bo mimo że teściowie kupują nam wózek, to liczę, że uda się coś upolować w dobrej cenie No i chcę, żeby gwarancja była na dłużej.

Dresu nie brałam, bo były mocno chłopięce wzory. Za to wzięłam po jednym rozmiarze bodziaków 50/56, 62/68, 74/80 z myślą, że jakby mi dzieć nagle wyrósł, to zawsze będzie go w co zapakować. No i faktycznie może być przebrane, bo w Poznaniu o 7:10 złapałam ostatnie bodziaki w rozmiarze 50/56.

Jaka słodka sukieneczka

Cytat:

Mysle ze tylko tak z grubsza
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 09:37   #1388
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam co prawda mamą będę po raz pierwszy, ale ostatnio gadałam ze znajomą (ma synka z lutego 2016) i wyobrażasz sobie, że już go ubiera w 80?! Byłam w szoku, ale fakt, że mały jest pulchniutki.
o rany, moja szwagierka urodziła córkę w lipcu 2015 i ubiera ją dopiero w 74. mała jest strasznie drobniutka. kupiliśmy jej ciuszki chyba w rozmiarze 86, bo celowałam że powinna nosić koło 80, a ona chyba to ubierze w przyszlym roku
Stary 2016-09-19, 09:43   #1389
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
w najbliższą sobotę
ooo to ja mam dzień przed Tobą

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Dzien dobry w jakże brzydki dzien my dzis zaczynamy 20 tydzien

No to Was wywiało na drugi koniec Polski ja do Ciebie nie miałam ani do kogo ani po co jechac

Tłum emerytek o 7 po ciuszki, jak to brzmi

Dasz radę! Musisz byc dzielna!

Ja mam któreś buty z tej firmy. Nic sie z nimi nie dzieje

Ja na razie się intensywnie rozglądam za wizkami, bo jak akurat sie trafia zamiecie w tym roku, to nie pojeżdżę pooglądać
Moze wykorzystam ciąże na zakup Hunterow zawsze mi sie podobały, ale jakos nie mogłam sie na nie zdecydować

Jaka słodka sukieneczka

Ze swojej strony serdecznie polecam Huntery Mam czarne matowe, pod kolana Mają już 3 sezony a wyglądają jak nowe
Te ocieplacze to troche zdzierstwo, ale udało mi się wyrwać w necie za 69 zł

Cytat:
o rany, moja szwagierka urodziła córkę w lipcu 2015 i ubiera ją dopiero w 74. mała jest strasznie drobniutka. kupiliśmy jej ciuszki chyba w rozmiarze 86, bo celowałam że powinna nosić koło 80, a ona chyba to ubierze w przyszlym roku
No powiem Ci, że w niezłym szoku byłam jak mi powiedziała w jaki rozmiar już go ubiera
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 09:43   #1390
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
axn22, Fantazja, sQuaara chwała, że nie jestem sama, bo już zczynałam się z tym dziwnie czuć

Ja właśnie też zamawia późno ze względu na gwarancje

Sukienka jest przepiękna

No to nie ponosił długo innych rozmiarów

Ja dalej nie wiem, czego ile mam kupić. Na razie kompletuję wyprawkę ciuchową do szpitala. Jeszcze jakiś cieplejszy pajac, skarpetki i chyba z ciuszków będę miała wszystko.
Przyjaciółka ma też dla mnie paczkę z ciuszkami i pościelą po córce znajomej, więc się bardzo cieszę, chociaż teraz to już pewnie nie uniknę różu. No ale zawsze mogę powiedzieć, że ja nic różowego nie kupiłam

Anolta, a z rozmiarówką, wiem, że jest różnie, bo przykładałam bodziaki z Lidla i F&F do siebie i te z F&F są trochę większe. wychodzę z założenia, że lepsze większe niż za małe, więc ja startuję od rozmiaru 56 (i mam 4 bodziaki z Lidla w rozmiarze 50/56). Zawsze też można ubrać na cebulkę, bardziej dopasowany bodziak i na to luźniejszy pajac
Stary 2016-09-19, 09:45   #1391
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia! Nie daj się emerytom!
Nie było tak źle siedziałam tam tylko 15 min emeryci przychodzą już o 7.00 a ja dziś byłam o 8.20 jak z przedszkola wracałam. Dlatego pewnie już ich nie było
Cytat:
Muszę iść.do.lidla dziś... I robię dziś 1 raz żurek...mąż mnie męczy to mu na rocznicę zrobię
Pierwszy raz robisz żurek? Ja bardzo często robię. Mój mąż uwielbia i jak mówię,że zrobię żurek to już jest happy przez cały dzień
Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
No właśnie sama nie wiem. Ale tak mi powiedziała ze naruszają łożysko. Ale skoro i Wy coś mniej więcej podobnego slyszalyscie to będę ostrozniejsza. Bo ja w sumie dotykam tylko ale oba maluchy tak fikaja ze nie da się nie dotknąć żeby nie poczuć. w sobotę na domowej imprezce, znajomej rękę przylozylam do brzucha. Mina bezcenna jak poczuła te pukanie. Każdy mi mówi ze to niemożliwe ze w 18 tc można czuć, już nawet nie mowa o mnie ale ze ktoś obcy. Ja nie wiem. Wiem co czują ci którym dane jest dotknąć
ee tam. Ja poczułam w 16 tyg
Cytat:

Ej, czy tylko ja zamawiam wózek dopiero w grudniu?
Ja co prawda wózek już mam po córce,ale w poprzedniej ciąży wózek kupiłam dopiero 3 stycznia. Na 25 stycznia miałam termin porodu,a urodziłam 15go
nie kupowałabym tak wcześnie nowego wózka bo przynajmniej gwarancja potem dłużej jest
Cytat:

Dziś wizyta!!

Cytat:
Poczytałam więcej i tak(pomijając że oczywiście internet nie jest wyznacznikiem i trzeba zapytać lekarza)
Związku głaskanie i łożysko nie znalazłam nigdzie...
Głaskanie jest zabronione w ciąży zagrożonej
Głaskać delikatnie.mozna bo to tworzy więź z dzieckiem, co widać jak dziecko ba głaskanie reaguje przez ruch lub zmianę pozycji więc ja będę sobie dalej smyrac )
Ja tam nie wierzę,że głaskanie może zaszkodzić. Jakoś w pierwszej ciąży często kładłam rękę na brzuszku, jak już dziecko było większe to naprawdę fascynował mnie każdy ruch dziecka i często stukałam,głaskałam jakoś NIC się nie stało
Cytat:
I ta nic przy tym że moje dziecię czasami z jednej strony wystaje( czuć wyraźnie kulkę pod ręką taka ja wiem 2-4cm)
I ten lec całuję że.w.glowke że tatuś a ja się z niego nabijam że syn pewnie śmieszki tu urządza i mu wystawia dupke do całowania

Cytat:

Wg mnie zgadza się
Stary 2016-09-19, 09:45   #1392
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:

No mi bardziej chodzi o to, żeby mniej więcej mieć rozeznanie
Stary 2016-09-19, 09:46   #1393
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie troche z innej beczki; wiecie może na ile dni przed TP wykonuje sie cc? Zakładając, że jest to oczywiście cc zaplanowane i jest to pierwsza cesarka (i ciąża).
Zapomniałam ostatnio zapytać o to gin a bardzo mnie to ciekawi
Dużo od szpitala zależy, bo to potem do niego idziesz ze skierowaniem i się umawiasz. W tym co chcę rodzić to chyba 10 dni przed terminem.

Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość
Hej! plesniak uwielbiam musze poprosić mamę żeby mi upiekla robi przepyszny
Dziewczyny a co myślicie o misiach szumisiach? Zastanawiałam się czy warto kupić?

Mi się bardzo podobają, na mojego synka działał szum. Ale cena powala...

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
My właśnie od maja tego roku zamieszkalismy w domu. I sypialnie mamy u góry. Zastanawiałam się jak to bedzie jak np zrobimy grilla a maleństwo będzie spalo. Będę co chwilę latała do góry.. A może któraś mama ma doświadczenie z elektroniczną niania??? Jeśli tak to macie jakieś sprawdzone?

Możesz kupić z kamerką i mieć też podgląd

Cytat:
A chcesz jechać na IP?

Mi się marzy taki fotel, ale raczej jest nieosiągalny dla mnie cenowo: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...420/#/00300428

Widzę, że sQ chcesz taki sam
Piękne są te uszaki, ale już widzę jak moja kotka go masakruje

Cytat:
ja dziś zrobiłam rosołek, kluski, kurczak, kapustka
Daria mi pomagała i robiła dziurki w kluskach

Laurko, widzę,że czytasz. Co tam u Ciebie? Dawno Cię nie było

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Ja mam pytanie z innej beczki. Jakie macie buty na jesień? Chcę sobie jakieś kupić i nie wiem jakie
Hej Silver, no właśnie z doskoku czytałam, wreszcie skończyłam nadrabiać

Cytat:
Ja to wymeczona podróżą ale pies od wejścia miał radoche. No i boi się stelaża wiec wszystko leży luzem a pies próbuje się odnaleźć w nowej sytuacji.
Dziewczyny, kobieta od której kupiłam wózek powiedziała mi żeby broń Boże nie głaskać brzucha tym bardziej w późniejszych miesiącach bo to źle wpływa na łożysko. Ona jedno z bliźniąt miała z przenoszonym lozyskiem juz w 37tc. I położna ja przestrzegała ale nie wyjaśniła czemu. A potem w szpitalu ja uświadomili. Ze dotykanie brzucha sprawia ze dziecko jest bardziej ruchliwe i narusza strukture lozyska? Czy ktoś może się do tego odnieść? Bo ja byłam w szoku u sama nie wiem. Na wizycie bankowo zapytam prof.

Powiem ci, że kobiecie coś świtało ale nie za bardzo wiedziała co. Głaskać brzuszka nie można bo to powoduje wyrzut oksytocyny, co może doprowadzić do przedwczesnego porodu. Ale mówimy tu o porządnym głaskaniu nie muśnięciach. Dzieci i tak są czasem tak ruchliwe i ich kopniaki bardzo bolesne, że chyba żadna ciąża by do końca nie dotrwała jakby to niszczyło łożysko. Starzenie się przedwczesne łożyska może być spowodowane wieloma czynnikami, chorobą wirusową, trybem życia, paleniem.

Cytat:
Witam
Chłodno dziś, ale ja od razu lepiej się czuję w taką pogodę.
Ide teraz pobrać krew... Znów te mohery :/

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Ja na szczęście w moim ośrodku zazwyczaj jak idę krew oddać to nikogo nie ma prócz mnie Współczuję.

Cytat:

Z grubsza się zgadza

Dziś o 14 mam wizytę. Okropnie się czuję, głowa mi pęka ciśnienie coś wysokie. Leżeć nie dam rady bo boli bardziej.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 09:47   #1394
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Ze swojej strony serdecznie polecam Huntery Mam czarne matowe, pod kolana Mają już 3 sezony a wyglądają jak nowe
a ja mam lemon jelly

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Dziś o 14 mam wizytę. Okropnie się czuję, głowa mi pęka ciśnienie coś wysokie. Leżeć nie dam rady bo boli bardziej.
trzymam i daj koniecznie znać po wizycie
Stary 2016-09-19, 09:49   #1395
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:

Kciuki za wizytę i żeby ból głowy przeszedł
Stary 2016-09-19, 09:51   #1396
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
ooo to ja mam dzień przed Tobą
o to super, to chyba mamy identycznie, bo ja mam ciąże zdaje się dzień młodszą od Twojej trochę mam stracha bo nieregularnie czuję ruchy, o ile przesuwanie, drżenie i bulgotanie można nazwać ruchami, ale TZ mnie uspokaja ciągle, że jeszcze wcześnie na ruchy i na pewno jest ok
Stary 2016-09-19, 09:54   #1397
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Te ocieplacze to troche zdzierstwo, ale udało mi się wyrwać w necie za 69 zł
Ja bym się o jakieś lakierki pokusiła, może czarne Lubię jak coś się błyszczy A z ocieplaczami jest tak jak z organizerami w Obagu, samo body jeszcze ujdzie, ale organizer, prawie drugie tyle
Stary 2016-09-19, 09:57   #1398
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Powiem Ci szczerze, że wielka ulga i nie mam zamiaru wiecej patrzec wózków. Na innym forum przeleciałam wątek bliźniaczy i właśnie polecany był ten ABC i TFT, ale wiecej pozytywów o pierwszym. Nowy to cena kosmos. Wiec ja już szukałam tylko ABC uzywki. I jestem zadowolona, rama jest lekka. Sa adaptery i dosłownie sekunda roboty żeby wypiąc jedno, wpiac drugie. I bardzo wazne - ma spory kosz. Jak to mój TŻ powiedział - zrobi przegląd, wymieni olej, sprawdzi ogumienie, ja wypiore tapicerke i bedzie cacy Sporo tych wózków w przyzwoitej cenie w okolicach śląska, Wrocław. No a mi bez sensu cała Pl po wózek wiec czekalam na okazje w swoich okolicach.
Co do wizyt to mam co miesiac. Na razie jest wszystko ok, wyniki też. Najblizsza wizyta to połówkowe, możliwe że później beda czesciej. Ja chodze prywatnie, każda wizyta 140zł wiec to też nie mało jeśli ma sie na głowie remont całego mieszkania
No właśnie ciężko u nas z używanymi i jeszcze w dobrym stanie, cały czas szukam, mi zależy żeby siedziska były jeden obok drugiego
Ja płacę 160 zł za wizytę, trochę się nazbiera jakby to liczyć,300 zł miesięcznie +badania laboratoryjne, no ale co, jak trzeba, to trzeba.
Stary 2016-09-19, 09:58   #1399
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
o to super, to chyba mamy identycznie, bo ja mam ciąże zdaje się dzień młodszą od Twojej trochę mam stracha bo nieregularnie czuję ruchy, o ile przesuwanie, drżenie i bulgotanie można nazwać ruchami, ale TZ mnie uspokaja ciągle, że jeszcze wcześnie na ruchy i na pewno jest ok
Moim zdaniem to bardzo za wcześnie na regularne ruchy u nas. Lekarz mi powiedział, że poza tym to wszystko jest bardzo indywidualne i nie ma sztywnych norm. Ma nawet pacjentki w skończonym 22 tc, które jeszcze nie czują ruchów, a z maluchami wszystko jest OK.

Pocieszył mnie też, że mogę jeszcze ok. 2-4 tygodnie czekać na same wyczuwalne ruchy, bo dziecko ma w macicy jeszcze sporo miejsca.

Dzisiaj u mnie 20+0, czyli początek 21 tc i pozostaje mi tylko czekać na regularne ruchy, choć pewnie, że jak je będę czuła w środku nocy to jeszcze mi się odechce
Stary 2016-09-19, 10:00   #1400
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym się o jakieś lakierki pokusiła, może czarne Lubię jak coś się błyszczy A z ocieplaczami jest tak jak z organizerami w Obagu, samo body jeszcze ujdzie, ale organizer, prawie drugie tyle
jestem fanką obaga, ale nie wyobrażam go sobie bez organizera komplecik kosztuje tyle co porządna skórzana torba. wstydziłam się w zeszłym roku rodzicom powiedzieć ile ta torba kosztowała mój tata stwierdził że to torba z opony samochodowej
Stary 2016-09-19, 10:03   #1401
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

chyba tak )
te 56 to tak szybko, a pozniej dluzej 62...tak bym obstawiała

Cytat:
I ja sie nigdy nie spotkałam, dlatego temat tutaj poruszyłam. A wizyte mam dopiero 5.10 wiec jeszcze kawał czasu. Internet internetem, jak plotka - gdzieś kawałek prawdy można znaleźc Ja póki nie dopytam lekarza, to nie bede siac paniki i zmieniac swojeego traktowania brzuchala. No ale wczoraj ta kobieta była bardzo przekonywująca. Ale też żadna znajoma cieżarówka nic takiego nie wspomniała, wiec ja ta przestroge bede traktowac ze zdrowym rozsadkiem.
no ja mam wizyte dzisiaj mi lekarz to mowil na poczatku... lozysko sie wykształciło, maciupek ma sie dobrze podpytam dzis. wiadomo nie bedzie to odpowiedz dla całego swiata

Cytat:
sQuaara za wizytę

ja swoj masuje jak kremuje, aczkolwiek od 4 miesiaca, jak mialam potwierdzenie ze lozysko sie ladnie wykształciło i generalnie ryzyko za nami. nie mam ciazy zagrozonej, te 5-7 min w tygodniu powinny byc ok na rozstepy to dobrze jak sie troche masuje... hasztag matka idealna

Cytat:
w najbliższą sobotę
ale zazdrooooo1 ja za tydzien w sobote... ale dzis mam wizyte ot taką i bedziemy zagladac dziecku czy chlopaczek na 100% ale bedzie zdziwko jak nie...

dobra panienki trzymac kciuki robie 1 raz w zyciu zurek... niespodzianka dla meza na rocznice... ja dostalam list milosny a on dostanie zurek... idealnie pokazuje jak rozni sie facet od kobiety

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
jestem fanką obaga, ale nie wyobrażam go sobie bez organizera komplecik kosztuje tyle co porządna skórzana torba. wstydziłam się w zeszłym roku rodzicom powiedzieć ile ta torba kosztowała mój tata stwierdził że to torba z opony samochodowej
tez ją potrzebuje poki co czailam sie na mega skorzana do laptopa... taka dorosłą, bo poki co mam taka kosmiczna
a skoro jestem w ciazy to mi taka do lapka nie potrzebna czas na obaga
Stary 2016-09-19, 10:03   #1402
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
chyba tak )

dobra panienki trzymac kciuki robie 1 raz w zyciu zurek... niespodzianka dla meza na rocznice... ja dostalam list milosny a on dostanie zurek... idealnie pokazuje jak rozni sie facet od kobiety
haha super, my mamy taki zwyczaj, że sprawiamy sobie prezenty związane z nazwą rocznicy, w tym roku mieliśmy skórzaną
Stary 2016-09-19, 10:07   #1403
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie Wy z miesiac temu albo lepiej czuliscie ruchy reka??

moje ruchy są regularne...tzn jest jedzenie -są ruchy... nie wiem czy to definicja "regularne"

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
haha super, my mamy taki zwyczaj, że sprawiamy sobie prezenty związane z nazwą rocznicy, w tym roku mieliśmy skórzaną
hm moj list by sie zgadzał.... jak tu zurek do papieru by przyrównac...

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:

Pierwszy raz robisz żurek? Ja bardzo często robię. Mój mąż uwielbia i jak mówię,że zrobię żurek to już jest happy przez cały dzień
tak... u nas zupy to srednio... czesto je jemy na lunch w pracy itp itd wiec nie gotuje jak juz to na lato/jesien lece z kremami przeróznymi
no ale jeczy juz z 2-3miesiace, ja mu obiecałam,,,ale jak były upały to ostatnie co chcialam robic...a ze dzis jakies 10stopni max to no coz robie
Stary 2016-09-19, 10:08   #1404
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie Wy z miesiac temu albo lepiej czuliscie ruchy reka??

moje ruchy są regularne...tzn jest jedzenie -są ruchy... nie wiem czy to definicja "regularne"

czuliśmy, to był chyba jakiś 17 tydzień. ucisnęłam lekko i były wyraźne ruchy. myślałam wtedy, że pójdzie już z górki. kilka dni temu też miałam coś podobnego, ale to pojedyncze przypadki. nie mam żadnej regularności, a są dni takie, że w ogóle nic nie czuje nawet delikatnych muśnięć.
Stary 2016-09-19, 10:09   #1405
sQuaara
Zakorzenienie

a 17.... wydawalo mi sie ze to bylo dawno temu...w 17 to ja w chorwacji bylam...

ja sie ciesze ze je czuje ot tak bo bym pewnie bardzo chciala ponaciskac zeby mu ograniczyc miejsce i wtedy bym poczuła... dramat u mnie z tym by był... wiem ze tak zapewne nie mozna... wiec dobrze ze czuje
Stary 2016-09-19, 10:09   #1406
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dziewczyny hej!

Piszę już z domu, za chwilę wychodzę na wizytyę!
Dziś 19+0!
Odezwę się po!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 10:10   #1407
sQuaara
Zakorzenienie

ja teraz czekam na czkawke
Stary 2016-09-19, 10:18   #1408
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też bez organizera sobie nie wyobrażam, albo by mi co chwila wszystko wylatywało, albo bym patrzyła na wszystkich wokół czy mi ręki do torby nie wkładają
I też nikomu nie mówię ile zapłaciłam, jak ktoś chce to niech sobie sprawdzi. Gorzej, że zaczęłam od mini, doszedł jeszcze standard i obasket Moja mama jakoś nie mogła pojąć co to za torebka i jak można takie coś nosić, a ostatnio uszyła mi do niej organizer Chyba się przekonała

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
tak... u nas zupy to srednio... czesto je jemy na lunch w pracy itp itd wiec nie gotuje jak juz to na lato/jesien lece z kremami przeróznymi
no ale jeczy juz z 2-3miesiace, ja mu obiecałam,,,ale jak były upały to ostatnie co chcialam robic...a ze dzis jakies 10stopni max to no coz robie
Ja jak już robię jakąś zupę, to najczęściej w piątek, jak tż ma przyjechać. Potem sama się z nią męczę do wtorku/środy. Wszystko przez to, że jestem nauczona, by gotować raz, a dużo Z jednej strony dobrze, ale z drugiej spróbowałabym czegoś innego, ale nie umiem jedzenia wyrzucać.

Cytat:
czuliśmy, to był chyba jakiś 17 tydzień. ucisnęłam lekko i były wyraźne ruchy. myślałam wtedy, że pójdzie już z górki. kilka dni temu też miałam coś podobnego, ale to pojedyncze przypadki. nie mam żadnej regularności, a są dni takie, że w ogóle nic nie czuje nawet delikatnych muśnięć.
W 17, to ja chyba jeszcze nic nie czułam. Zaczęło się w 18, a teraz w 19 się rozkręciło. Wczoraj byłam na mszy o 18 i co chwilę mówiłam do męża "o teraz się rusza", "znowu się poruszyło" i tak przez godzinę

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dziewczyny hej!

Piszę już z domu, za chwilę wychodzę na wizytyę!
Dziś 19+0!
Odezwę się po!
Stary 2016-09-19, 10:23   #1409
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna
Cytat:

czekamy na wieści
Cytat:
Dla mojego też to byłby najlepszy prezent na rocznicę
Cytat:

to trzymam kciuki żeby wyszedł pyszny

Ale mnie maleństwo dziś kopało jak w przychodni siedziałam
Stary 2016-09-19, 10:23   #1410
__malaMi__
Zadomowienie

Witam się, cięzko po urlopie wracać do wstawania, a jeszcze ta pogoda

Powodzenia na wizytach!

Cytat:

Ja zrobiłam przegląd i pytanie do Was: zdecydowalybyscid się na używany fotelik do samochodu? Bo z baza jest taniej niż sam fotelik w sklepie...
tak jak dziewczyny pisały, jeśli z pewnego źródła to ok, ale od kogoś obcego to lepiej nie.

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość

Ja to się zastanawiam nad kupnem kurtki, bo w jedną się nie dopnę, druga na styk. Buty też muszę kupić, ale raczej na płaskim jakieś. Teraz mam same botki na obcasie (na jesień), na zimę też na obcasie.....

mnie tez najbardziej męczy teraz zakup kurtki, w tą co mam nie zmieszczę się, a wydawać dużo nie chce. Przez neta sie obawiam, a w lumpie to chyba graniczy z cudem żebym znalazła. Muszę zacząć chodzić.

A o butach to nawet nie pomyslałam, ze może byc problem, ja mam kozaki płaskie, ale jakoś nie przyszło mi do głowy, ze mogę z zimie spuchnąć i nie wcisnąć nogi

Edytowane przez __malaMi__
Czas edycji: 2016-09-19 o 10:27
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości