|
|
#1381 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III
Cytat:
Sporo tych wózków w przyzwoitej cenie w okolicach śląska, Wrocław. No a mi bez sensu cała Pl po wózek wiec czekalam na okazje w swoich okolicach.Co do wizyt to mam co miesiac. Na razie jest wszystko ok, wyniki też. Najblizsza wizyta to połówkowe, możliwe że później beda czesciej. Ja chodze prywatnie, każda wizyta 140zł wiec to też nie mało jeśli ma sie na głowie remont całego mieszkania |
|
|
|
|
#1382 | |||
|
Zakorzenienie
|
axn22, Fantazja, sQuaara chwała, że nie jestem sama, bo już zczynałam się z tym dziwnie czuć
![]() Cytat:
Sukienka jest przepiękna Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja brzuch smaruje, ale tak jakby z wierzchu po samej skórze, a głaskać to się nie pozwalam, mąż tylko przykłada rękę i mówi do brzuszka
|
|
#1386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja kompletnie nie wiem jak z tym łożyskiem. Dzisiaj chcialam sie posmarowac ale zwatpiłam i napisałam najpierw do Was, że może cos Wam sie obiło o uszy. Ale chyba nie ma co panikowac. W niektorych ciążach jest istny armagedon w brzuchu, a jakos wszystko jest w porzadku. A poza tym jak przypomne sobie filmiki na YT z ciezarną co na siłce cwiczyła z brzuchem...i jakoś jej nic nie było, to wydaje mi sie ze od dotykania/smarowania balsamem nic nie powinno sie zdarzyc. Ale mowie - dla ogólnego spokoju ducha spytam swojego lekarza |
|
|
|
|
#1387 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry w jakże brzydki dzien
my dzis zaczynamy 20 tydzien Cytat:
ja do Ciebie nie miałam ani do kogo ani po co jechac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moze wykorzystam ciąże na zakup Hunterow zawsze mi sie podobały, ale jakos nie mogłam sie na nie zdecydować ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
ooo to ja mam dzień przed Tobą
![]() Cytat:
Mają już 3 sezony a wyglądają jak nowe Te ocieplacze to troche zdzierstwo, ale udało mi się wyrwać w necie za 69 zł ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dalej nie wiem, czego ile mam kupić. Na razie kompletuję wyprawkę ciuchową do szpitala. Jeszcze jakiś cieplejszy pajac, skarpetki i chyba z ciuszków będę miała wszystko. Przyjaciółka ma też dla mnie paczkę z ciuszkami i pościelą po córce znajomej, więc się bardzo cieszę, chociaż teraz to już pewnie nie uniknę różu. No ale zawsze mogę powiedzieć, że ja nic różowego nie kupiłam ![]() Anolta, a z rozmiarówką, wiem, że jest różnie, bo przykładałam bodziaki z Lidla i F&F do siebie i te z F&F są trochę większe. wychodzę z założenia, że lepsze większe niż za małe, więc ja startuję od rozmiaru 56 (i mam 4 bodziaki z Lidla w rozmiarze 50/56). Zawsze też można ubrać na cebulkę, bardziej dopasowany bodziak i na to luźniejszy pajac
|
|
#1391 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nie było tak źle
siedziałam tam tylko 15 min emeryci przychodzą już o 7.00 a ja dziś byłam o 8.20 jak z przedszkola wracałam. Dlatego pewnie już ich nie było ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja co prawda wózek już mam po córce,ale w poprzedniej ciąży wózek kupiłam dopiero 3 stycznia. Na 25 stycznia miałam termin porodu,a urodziłam 15go ![]() nie kupowałabym tak wcześnie nowego wózka bo przynajmniej gwarancja potem dłużej jest Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
No mi bardziej chodzi o to, żeby mniej więcej mieć rozeznanie
|
#1393 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Współczuję.Cytat:
![]() Dziś o 14 mam wizytę. Okropnie się czuję, głowa mi pęka ciśnienie coś wysokie. Leżeć nie dam rady bo boli bardziej.
|
|
#1394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
i daj koniecznie znać po wizycie
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za wizytę i żeby ból głowy przeszedł
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
o to super, to chyba mamy identycznie, bo ja mam ciąże zdaje się dzień młodszą od Twojej
trochę mam stracha bo nieregularnie czuję ruchy, o ile przesuwanie, drżenie i bulgotanie można nazwać ruchami, ale TZ mnie uspokaja ciągle, że jeszcze wcześnie na ruchy i na pewno jest ok
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię jak coś się błyszczy
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja płacę 160 zł za wizytę, trochę się nazbiera jakby to liczyć,300 zł miesięcznie +badania laboratoryjne, no ale co, jak trzeba, to trzeba.
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszył mnie też, że mogę jeszcze ok. 2-4 tygodnie czekać na same wyczuwalne ruchy, bo dziecko ma w macicy jeszcze sporo miejsca. Dzisiaj u mnie 20+0, czyli początek 21 tc i pozostaje mi tylko czekać na regularne ruchy, choć pewnie, że jak je będę czuła w środku nocy to jeszcze mi się odechce
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1401 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)te 56 to tak szybko, a pozniej dluzej 62...tak bym obstawiała ![]() Cytat:
mi lekarz to mowil na poczatku... lozysko sie wykształciło, maciupek ma sie dobrze podpytam dzis. wiadomo nie bedzie to odpowiedz dla całego swiata ![]() Cytat:
na rozstepy to dobrze jak sie troche masuje... hasztag matka idealna ![]() ale zazdrooooo1 ja za tydzien w sobote... ale dzis mam wizyte ot taką i bedziemy zagladac dziecku czy chlopaczek na 100% ale bedzie zdziwko jak nie...![]() dobra panienki trzymac kciuki robie 1 raz w zyciu zurek... niespodzianka dla meza na rocznice... ja dostalam list milosny a on dostanie zurek... idealnie pokazuje jak rozni sie facet od kobiety ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
poki co czailam sie na mega skorzana do laptopa... taka dorosłą, bo poki co mam taka kosmiczna a skoro jestem w ciazy to mi taka do lapka nie potrzebna czas na obaga
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1403 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje ruchy są regularne...tzn jest jedzenie -są ruchy... nie wiem czy to definicja "regularne" ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
jak juz to na lato/jesien lece z kremami przeróznymi ![]() no ale jeczy juz z 2-3miesiace, ja mu obiecałam,,,ale jak były upały to ostatnie co chcialam robic...a ze dzis jakies 10stopni max to no coz robie
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
czuliśmy, to był chyba jakiś 17 tydzień. ucisnęłam lekko i były wyraźne ruchy. myślałam wtedy, że pójdzie już z górki. kilka dni temu też miałam coś podobnego, ale to pojedyncze przypadki. nie mam żadnej regularności, a są dni takie, że w ogóle nic nie czuje nawet delikatnych muśnięć.
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
a 17.... wydawalo mi sie ze to bylo dawno temu...w 17 to ja w chorwacji bylam...
![]() ja sie ciesze ze je czuje ot tak bo bym pewnie bardzo chciala ponaciskac zeby mu ograniczyc miejsce i wtedy bym poczuła... dramat u mnie z tym by był... wiem ze tak zapewne nie mozna... wiec dobrze ze czuje
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny hej!
Piszę już z domu, za chwilę wychodzę na wizytyę! Dziś 19+0! Odezwę się po! |
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
ja teraz czekam na czkawke
|
#1408 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też nikomu nie mówię ile zapłaciłam, jak ktoś chce to niech sobie sprawdzi. Gorzej, że zaczęłam od mini, doszedł jeszcze standard i obasket Moja mama jakoś nie mogła pojąć co to za torebka i jak można takie coś nosić, a ostatnio uszyła mi do niej organizer ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Z jednej strony dobrze, ale z drugiej spróbowałabym czegoś innego, ale nie umiem jedzenia wyrzucać.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na wieści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mnie maleństwo dziś kopało jak w przychodni siedziałam
|
|
#1410 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się, cięzko po urlopie wracać do wstawania, a jeszcze ta pogoda
Powodzenia na wizytach! Cytat:
Cytat:
A o butach to nawet nie pomyslałam, ze może byc problem, ja mam kozaki płaskie, ale jakoś nie przyszło mi do głowy, ze mogę z zimie spuchnąć i nie wcisnąć nogi
Szymon Edytowane przez __malaMi__ Czas edycji: 2016-09-19 o 10:27 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

Sporo tych wózków w przyzwoitej cenie w okolicach śląska, Wrocław. No a mi bez sensu cała Pl po wózek wiec czekalam na okazje w swoich okolicach.

za wizytę

emeryci przychodzą już o 7.00 a ja dziś byłam o 8.20 jak z przedszkola wracałam. Dlatego pewnie już ich nie było
w sobotę na domowej imprezce, znajomej rękę przylozylam do brzucha. Mina bezcenna jak poczuła te pukanie. Każdy mi mówi ze to niemożliwe ze w 18 tc można czuć, już nawet nie mowa o mnie ale ze ktoś obcy. Ja nie wiem. Wiem co czują ci którym dane jest dotknąć

Zakładając, że jest to oczywiście cc zaplanowane i jest to pierwsza cesarka (i ciąża).
Czy ktoś może się do tego odnieść? Bo ja byłam w szoku u sama nie wiem. Na wizycie bankowo zapytam prof.