Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-20, 00:38   #3121
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

dziewczyny, na dwójce reportaż o szkodliwości a także potrzebie szczepień. oglądam. pewnie i tak będę głupsza niż teraz ale co tam..

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Na pierwszy rzut oka, to podobnie jak dziewczynom najbardziej pasuje mi opcja nr 1, ale tak jak chyba Folinka napisała, co innego jak się stoi w pokoju i realnie widzi jak to wszystko wygląda. Niby wszystko ok, ale jedna rzecz mnie intryguje - skoro łóżeczko z Alą będzie stało przy oknie, nie planujesz go otwierać? Dla mnie w bloku jest tak gorąco, że ja zimą czy nie zimą okno ciągle otwierałam. Nie boisz się, że gdzieś ją może zawiać?
no ogólnie to będzie tak jak na zdjęciu pokoju ale zamiast suszarki, która stoi pod półkami, będzie tam komoda

nie boję się, że zawieję młodą przy tym oknie, bo nie muszę go otwierać jak ona będzie w pokoju. ja mam okna na całej ścianie w salonie, więc wystarczy, że tutaj otworze i jest przyjemny chłodek. w naszym mieszkaniu nie ma bezpośredniego słońca. blok jest ułożony w taką lekką Lkę, a my jesteśmy na samym łączeniu, także cień. w sypialni słońce powinno świecić po południu, ale mamy dużo drzew za oknem, które pilnują aby słonko za mocno nie grzało .
ja juz sama nie wiem. ja pierdziele. wstrzymuje się zatem z tą komodą, muszę jeszcze pomyśleć.
Stary 2016-09-20, 03:59   #3122
mewkaa
Zadomowienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

3.30😣
Od pół h nie śpię 😣
Kapituluje. Chyba już nie zasne😣
Dobrze że mam co nadrabiać 😉
SO lets the party get started 😆

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 02:39 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Nudna ktorą sukienke kupilas??
Ja mam ta z apaczem krolikiem jest cudna ale duza jest bedzie chyba na wrzesien haha
I wzielam body bo fajny material
Najfajniejsza kiecka justi 👌
Ja odpuscilam tym razem Lidla
Bo nic z chlopiecych rzeczy nie rzuciło na kolana ... w przeciwieństwie do rzeczy dziewczynek
No i dzień był za krótki żeby nawet podjechać do sklepu 😐

---------- Dopisano o 02:40 ---------- Poprzedni post napisano o 02:39 ----------

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Ja wzięłam taką samą a jaki rozmiar kupiłaś?

👌

---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 02:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
meewka nie męcz się samym burakiem! Mieszaj pół na pół z sokiem z pomarańczy, smak lepszy i działanie też. pijąc samego buraka duża część żelaza przelatuje przez Ciebie bez wchłaniania. Żeby sie wchłonęło więcej potrzeba wit C, dlatego poł szklanki buraka z połowa szklanki świeżego soku z pomarańczy da Ci więcej żelaza wchłoniętego niż szklanka samego buraka
Mówiła technolog żywienia :P
Technologu, dzieki 😚 dodaje cytryne 💪
Ale smaku buraka nic nie jest w stanie zabić
Dziś pierwszy raz nie dałam rady wypić wszystkiego i tz musiał kończyć
Z tą ilością to mam tak że jak już wyciągam sprzęt i mam go myć
To nie chce mi się robić tylko 1 czy 2 szkl soku
No to lecę w litry...Ale też nie tedy droga 😩

A tak w ogole to dziś sobie uzmyslowilam że...
W moim zelazie jest dawka kwasu foliowego
Tak jak w witamina h które lykam
Można go przedawkowac?
Karolowi od takiej dawki kwasu nic nie będzie? 🤔

---------- Dopisano o 02:47 ---------- Poprzedni post napisano o 02:45 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
miałam o tym ostatnio na szkole rodzenia wiec juz spiesze z odpowiedzia: jak wody odchodza to jest to ok. szklanka tych wód, a reszta jest nadal w brzuchu. Maluszek swoją głową zatyka ten lejek i wylatuje tylko to co jest miedzy jego główką a miednicą. A jak wraz z wodami maluszek opadnie to sobie zatyka ta dziurke, wody juz wtedy wylatuja tylko po kropelce jak przekreci główke czy cos także to nie jest tak ze on tam ma sucho
jedynym zagrozeniem po odejsciu wód i pęknieciu pęcherza jest infekcja, dlatego wtedy jak nie nastepuje akcja porodowa zaleca sie cc, ale z tego co mi wiadomo to jak sie jest w szpitalu pod kontrola to moze to byc nawet 48 h po

ja dzisiaj też wizytuje

nic sie nie pouczyłam, ani tutaj nie byłam, super!
Ale za to ugotowałam sobie wigilijny barszczyk
Ciekawych rzeczy uczą w sr
Ja swoją muszę odwołać
Bo 1 i 2 października mam zjazd na uni
Ciekawe kiedy będzie nowy termin i czy się zalapie😐

Barszcz?😩😩😩😩

---------- Dopisano o 02:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ----------

Cytat:
i jeszcze do tej mieszanki buraczka z pomarancza polecam dodac troche startego imbiru

dla mnie ta temperatura teraz jest idealna, w koncu moge zyc!

daj znac koniecznie czy jest paróweczka czy bułeczka
Imbir? Fuj 😨😨😨

---------- Dopisano o 02:51 ---------- Poprzedni post napisano o 02:48 ----------

Cytat:
że ile???? 25 godzin? w życiu bym tyle nie wytrzymała! Ja o 22 odziennie musze iść spać naprawde cie podziwiam, że twój TŻ jeszcze żyje
To teraz miej kilka dni regeneracji

Zazdroszcze łóżeczka moje jeszcze musi poczekać, ale trudno. i tak nie mam zamiaru jeszcze rodzic

Co do ceratki - to ja właśnie chce ceratke pod prześcieradło, ale pieluszki juz normalne bede kupować, najwyżej prześcieradełko bede czesciej prac

mnie zawsze rozbraja widok babek stojących przed lidlem
ale po cichu sie przyznam ze kilka razy tez z nimi stałam w tej kolejce przed otwarciem
Jestem tu no name
Wiec przyznam sie
Też stalam kiedyś i bieglam 😒
Po torbę withena
Liczę że nie zostałam nagrana i nie jestem na yt
Jak bohaterka tej zenady w której uczestniczylam 😒

---------- Dopisano o 02:54 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
To jeszcze nic. Ja mam kumpele, która potrafi czekać pod nextem od 5 rana na otwarcie o 6 jak są wyprzedaże.

Omg! Za duży ze mnie spioch żeby tak stac
Ja teraz uskuteczniam zakupy on line tylko
Jutro odbieram dżinsy zara mum za 29 zeta
Liczę że dupa wejdzie
Inaczej się pochlastam 😭

---------- Dopisano o 02:59 ---------- Poprzedni post napisano o 02:54 ----------

Cytat:
czy mi sie wydaje czy na tym filmiku ewidentnie widać, że dziecko w kombinezonie jest zapięte byle jak a bez jest dokladnie zapiete? troche mi tu smierdzi propaganda
ale oczywiscie wiem juz teraz o co mniej wiecej chodzi
nie chcialabym tez panikowac, przecież żadna z nas nie bedzie miec wypadku samochodowego z maluszkiem!!!!!

masakra... też nie rozumiem jak można tak małe dziecko zostawiać na tyle czasu w takiej pozycji. ale musze sie przyznac ze u mnie w rodzinie to normalne i ostatnio dwu miesieczny kuzyn na imprezie rodzinnej spal sobie w nosidelku i generalnie spedzil tam caly dzien no troche żal dziecka ale nie bede nikomu mowila jak ma wychowywac. mozna powiedziec ze kroluje tam w rodzinie takie wiejskie wychowanie

ja sie pocieszam tostami z nutella, w koncu!

ja bede miala na pewno na uwadze powietrze w mieszkaniu, ale nie mam zielonego pojecia jakie bedzie bo wprowadze sie dopiero pewnie pod koniec listopada najwyzej asekuracyjnie na poczatek bede kladla mokre reczniki na kaloryfer, a jak to nie bedzie pomagac to kupie nawilżacz
Ja się nad jednym jeszcze zastanawiam
Bo przeciez te foteliki tyłem się montuje w kierunku jazdy
Więc problem kombinezonu to problem późniejszy wg mnie
Ja na poczatek mam gruby kombinezon zimowy po chrześniaku
I w nim Karol będzie podróżować
Tak jak Wojtek i jego brat
Potem gdy przesiadzie się do kolejnego fotelika
Będę już z tą kurtka cudowac
Na pierwszą zime pozostaje przy tej tradycyjnej opcji ze względu na ułożenie fotelika tyłem w kierunku jazdy

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 04:29   #3123
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hejka kochane :roza
Kociulku czytałam, że mnie wywoływałaś więc się melduję posłusznie

czytam was na bieżąco ale z odpisywaniem gorzej do tego od środy choruję i już nie mam siły na nic paskudny kaszel mnie dopadł i zatkany nos wszystkie znane mi sposoby na przeziębienie już wykorzystane a mi mam wrażenie wcale nie lepiej przez ten kaszel to mała mi wariuje strasznie bo też się przy tym umorduje jak się tak mięśnie ciągle ściskają do tego młodszy dopiero co przestał chorować a wczoraj starszy zaczął wysoką gorączką więc oficjalnie WITAMY JESIEŃ!!! nie rwę się też do lekarza bo nie gorączkuję, gardło tylko zaczerwienione, bez białych nalotów więc to na 99% przeziębienie czyli nic prócz domowych sposobów i leków dostępnych w aptece bez recepty nie dostanę a nie chcę ruszać w miejsce gdzie będą inni chorzy dla chłopaków mam swoje sprawdzone leki więc póki co to wypróbuję i siedzimy w domu...

Justynia nam jutro powinno dojść to nosidełko z Kiddy znalazłam za 400zł używane w bdb stanie (bezwypadkowe) i babeczka już wysłała ty masz który model? bo ja szukałam tego proevolution 2 (czy jakoś tak). no i szukam i szukam ale nigdzie nie widzę zdjęć pokoiku

Kochane, ja was wszystkie czytam i jestem z wami myślami cieszę się z dobrych wieści i przeżywam każdą gorszą wiadomość ale nie daję rady być na bieżąco z pisaniem
Motylek
Ty się niczym nie martw
Każdą pisze ile może i chce
Nikt się tu na nikogo nie obraża 😚
Zdrowiej spokojnie i sobie nas czytaj
A jak ci się za chce daj znać jak Ci tam się żyje 😍

---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 03:01 ----------

Cytat:
Motylku, zdrowiejcie
Rozumiem, że w takim stanie nic nie cieszy i nic się nie chce. Oby szybko przeszło

Ja już po wizycie. Gin póki co daje mi 2 tyg. Jak wytrzymam tyle, to walczymy dalej. Mówi, że jak wytrzymam 4-6 tygodni to już będzie bardzo dobrze i zaliczy to jako cud. Tyle dobrze, że nie mam żadnych twardnień brzucha, ale jak pomyślę, że za miesiąc Mały może być już na świecie, to mam trochę stracha. Od tej pory mam całkowicie darować sobie jakiekolwiek przygotowania, bo te tygodnie są dla nas najważniejsze. Dziecko rośnie, uciska i tym trudniej jest go utrzymać.
To tyle z mojego dzisiejszego pesymizmu...
Kotku no to lezymy 💪
Dni szybko mina i będzie ok 😚😚😚

---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:02 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
wizyta na nfz, bez usg... Poziom leukocytow 16,49 dwa tyg temu 14,11 wiec rosnie, mam powtorzyc badania i za tydzien wizyta. Ja juz nawet nie mam sil sie w☠☠☠☠iac na te braki usg i teraz jeszcze te leukocyty... Po poludniu mam mozliwosc jechac prywatnie do gina na usg ale jak on mi powie, ze male sie odwrocilo dopa to juz mnie serio szlag trafi

Dodus a ile miałaś już usg na NFZ?
Ja idę właśnie na 3cie a jestem w 28 tyg jakoś tak czy 29🤔
Może on cie w balona robi z tymi usg?

---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Niestety taka pogoda ze przeziebienia beda ;( ja dzis pojechalam do Lidla lekko ubrana i zmarzlam.. Trzeba ogarnac jakas kurtke..
Dokładnie!
Nad morzem miałam boska pogodę
Ale przysnelo mi się na plaży i obudzilam się lekko przewiana
Dziś swędzi mnie już broda
Robi mi się zimno kuźwa mac 😭😭😭😭

---------- Dopisano o 03:11 ---------- Poprzedni post napisano o 03:07 ----------

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Uuu Dla Was również zdrówka w takim razie!

Aaa, na nfz... No cóż, standardowe następne usg jest w 30-32 tyg, więc pewnie na następnej wizycie... Różnie to bywa z tym sprawdzaniem płci, choć wiadomo, że teraz to większość kobiet przyzwyczajona, że na każdej wizycie prywatnie podgląda się maluszka, więc pozostaje Ci czekać lub iść prywatnie A Ty w sumie nie masz już gdzieś tak 30 tyg? Widzę, że niestety nie zostałaś dopisana do listy... Nic nie było mowy na wizycie, kiedy usg?

Oczywiście, właśnie piszę z apki i skróciłam Twój post Trzeba stuknąć też znak edycji (ołówek?) obok posta.
Folinka
A potem jest jeszcze jedno usg tuż przed porodem, prawda ?🤔

---------- Dopisano o 03:12 ---------- Poprzedni post napisano o 03:11 ----------

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość
O mam tak samo. Nienawidzę mleka a ciepłe to moja trauma bleee. Kawę piję z migdałowym.

Wychodzę z tego samego założenia. Na spacery gondola, na szybki wypad do supermarketu fotelik.

Dobrze wiedzieć

Od kiedy zamieszkalismy w nowym domu miałam problemy z suchością nosa i ust po przebudzeniu, a teraz w ciazy doskwierało mi to jeszcze bardziej, do tego stopnia, że robiły mi się krwawe strupki w nosie... Tydzień temu kupiłam nawilzacz i juz widzę poprawę. Włączam go najczęściej na noc w sypialni. Jak malutka będzie juz na świecie to tez na pewno kupię do jej pokoju, tym bardziej ze w sezonie grzewczym będzie jeszcze gorzej.

Wczoraj byłam z TŻ na Brigit Jones - polecam na poprawę humoru

Za wszystkie leżące grudnióweczki trzymam mocno kciuki. Leżcie grzecznie, zaciskajcie nogi i nie wypuszczajcie dzieciaczków

Dziewczyny, spodobał mi się jeden kombinezon, taki jak kurteczka, gruby. Chciałabym go używać do gondoli. Problem w tym, że najmniejszy rozmiar to 68. Za duży będzie, prawda?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Lepiej za duży niż za mały wg mnie 😎

---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Pamiętaj, że najważniejsze jest zdrowie i rodzina Forum to taki dodatek, dbajcie o siebie

Ginek może tak straszy żebyś leżała, bo Ty za dużo robisz a nie powinnaś... Albo to ten typ, który widzi zawsze w szarych barwach.
W każdym razie Twój obowiązek to teraz śmieszne kotki w internecie, gazetki, tv i "księżniczkowanie" Trzymam za Ciebie kciuki, wiem, że będzie dobrze. Dzidzia już teraz ma wielkie szanse, a każdy dodatkowy dzień to błogosławieństwo

Kochana, idź prywatnie i się nie stresuj tym nfz, bo te publiczne instytucje to wszystkie jedna wielka kupa gnoju. (Ach jak mi ulżyło )

Zaraz zrobię fotkę i Ci pokażę. Pilnuj edycji postu

Już dodaję:
Ładne te poduchy 😍
Ja nie mam
Nie zastanawiałam się nigdy nad nimi nawet
U mnie za poduche robi tz
A jak go nie ma.jak teraz
to robię sobie wala z kołdry 😆
Nie zasne jeśli nie mam czegoś pomiędzy nogami 🙃

Stary 2016-09-20, 05:17   #3124
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
A ja daję ginowi 2 miesiące, że się zdziwi
Już tyle razy mówił, że już końcówka, że nie jest wiarygodny
Wiarygodne to są forumowe ciotki z zaciśnietymi kciukami i Twoje zaciśniete nogi!
Ja nawet nie mówię że mam nadzieję że będzie dobrze, bo wiem, że będzie i już A Kubuś jest równie silny co mama
Ps: Chcialam dodać, że można zastanowić się nad faktem iż częste pieczenie przez Ciebie drożdzaka i jego spożywanie może pozytywnie wpływać na oddalający sie termin

Witaj! Ja chyba dołączyłam jak Ty zniknęłaś, tak mi się wydaje
Jak ja lezałam to też z tv zostały tylko dziury w salach, bo wczesniej był ten płatny na monety, a jak zakazali zdzierania z pacjentów to całkiem usunęli telewizory A człowiek by wolał juz czasem te 2 zł wrzucić
Trzymam kciuki za Was! Szczerze mówiąc trudno mi ogarnać, że oprócz małej miałabym jeszcze dwoje rozrabiaków Cięzko nosić potrojne szczęście?

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

A byłam dziś na szmatkach i patrzcie jakie cudo kupiłam w rozm 62 za 10 zł!

Fajowy 😍

---------- Dopisano o 03:46 ---------- Poprzedni post napisano o 03:38 ----------

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Emoszku (heh, fajne są te zdrobnienia mewki ), nie ma jednej właściwej ilości ubranek... Sporo zależy od tego jak często zamierzasz prać. Ja nie chciałam za dużo 56 kupować i mam mniej więcej tak: 5 szt body, 5 pajaców, 2 sweterki, 2 szt półśpiochów. Na 62 mam 10 szt body i na razie 3 pajace, jakieś bluzeczki, połśpiochy, też 2 sweterki. Jak mi 56 będzie brakować, to ubiorę po prostu 62, no chyba, że Lidia urodziłaby się dużo mniejsza niż chłopcy, to najwyżej po porodzie tż dokupi coś na 56. Jeszcze mam lekki nadstan bluzeczek i sukienek... ale to nawet nie piszę
😆😆😆😆

Dzisas jest 4.40
A ja dalej nie spie
Zrobilam sie głodna i gotuje wlasnie budyń czekoladowy
Tż nie ma więc nie ma świadków przestepstwa
Można jeść po nocach 💪

---------- Dopisano o 03:52 ---------- Poprzedni post napisano o 03:46 ----------

Cytat:
Papapapapaparapapapapa a ja sobie nadal czekam, czwarta godzine

Dodus rozumiem twój ból czekania doskonale
Ja czekam na świt 😂

---------- Dopisano o 03:55 ---------- Poprzedni post napisano o 03:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanie za 100 punktów ile ubranek potrzebujemy na początek? Ma któraś jakąś listę z podziałem na rozmiary i typy ubranek, chodzi o orientacyjny zakres

Bo właśnie posegregowałam wszystkie ubranka, które dostałam i kupiłam i okazuje się, że mam najwięcej na 68 cm a najmniej na 56 cm

I w salonie wygląda jakby w ciucholandzie wybuchła bomba
Ja na 56 mam chyba jakieś 7 par body
I potem już tylko rozne ubrania na 62
Wg mnie to 56 może wcale się nie przydać
Stąd zostawiłam tylko to co dostałam w spadku
Jak coś, szybko dokupie 🙃

---------- Dopisano o 03:56 ---------- Poprzedni post napisano o 03:55 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Aż muszę biec na kompa i zobaczyć!!! Ciekawość mnie zjada a na apce no widzę.

Kiedys pisalam do kilku aptek z pl i m.in. tez do gemini i z tego co pamiętam to tak. Tylko nie pamiętam ceny ale to też pewnie od wagi zależy.

U mnie wraz z 27 tygodniem przyszedł niesamowity bol kręgosłupa. Caly krzyż boli. Normalnie wyje z bolu. Usiadłam po pracy na masażer.. coś tam pomogło. Chyba sobie jeszcze ciepła wodę wleje w termoforek i na chwilkę przyłoże do pleców albo sprawdzę działanie tego tens(czy jak to sie tam nazywa też sprzęt co można używać w czasie porodu na bóle pleców)... jadę na szybkie zakupy do sklepu z tz i będę się grzać w domu. Jak tylko moja szefowa wróci po operacji to biorę kilka dni wolnego.

Lucy mnie też pobolewaja plecy
Jak za dużo latam lub siedzę przy kompie 😒

---------- Dopisano o 03:58 ---------- Poprzedni post napisano o 03:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
nie wiem ostatnio chcialam zapisac i ulozyc rozmiarami ale choroba mnie rozlozyla..

ja nawet nie wiem jak to jest... : /
taka jestem zielona w temacie..

mnie wzor tez zainteresowal i ze bylo polecone to kupilam hehe

ooo racja! dzieki

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Ja zapytałam się swojego o tą położna ostatnio
To mi powiedział że to po porodzie sobie załatwię
Prawda to czy ten mój patalach bredzi pod nosem 🤔

---------- Dopisano o 04:00 ---------- Poprzedni post napisano o 03:58 ----------

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Ale piękne! ja mam takie podobne coś, taki miś tylko, że kremowy

Ja mam najwięcej 56/62, myślę, że nawet za dużo. Teraz już będę szukała większych z tym, że ja nie mam nikogo kto może mnie trochę ubrankami poratować i tak kupujemy kupujemy co nam w ręce fajnego wpadnie - a w sumie to już się dobra gromada bodziaków i śpiochów zebrała teraz muszę się rozglądać za pajacykami i kaftanikami. Mam też kilka spodenek i bluzeczek, ale chyba tego za mało. Aj tam, sama nie wiem - przy kolejnym będę mądrzejsza

Też tak myślę że przy drugim będę bardziej rozgarnieta
Karol to egzemplarz eksperymentalny będzie
Biedny ty mój synku
Mamusia mimo że taka nieogarnieta kocha cie najbardziej na swiecie 😚

---------- Dopisano o 04:04 ---------- Poprzedni post napisano o 04:00 ----------

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
:impreza: dobrze, że chociaż masz telefon naładowany, żeby sobie do nas zaglądać
Szczyt szczytów osiągnęła ta kolejka.
Ile jeszcze tych wstrętnych bab przed Tobą ?

Dziewczyny, a ja potrzebuję rady... kompletnie nie wiem jak mam ustawić wszystko w sypialni. może to głupie, ale właśnie się pożarłam o to z tż.
wklejam Wam fotki jako pogląd sytuacji w pokoju, gdzie będzie spał mój babol po urodzeniu. te kółka czerwone/czarne to miejsca, gdzie mam kontakty z prądem.
i teraz tak...
opcja 1
tam gdzie suszarka komoda długa na 120cm (mieści się ze spokojem pod półkę), łóżeczko tak jak stoi, kanapa tak jak stoi.
kaloryfer odsłonięty, więc w zimie będę mogła sobie postawić suszarkę na rzeczy obok kaloryfera i będzie ładnie nawilżone powietrze.
ta opcja przekonuje mnie tym, że obrócę się i mam komodę i półki, a tam wszystko co dla dziecka potrzebne pod ręką.
na łóżeczko będę mogła położyć przewijak.

opcja 2
łóżeczko pod półki (zmieści się i łatwo będę mogła wyciągnąć dziecko), ale już bez przewijaka. obok tego (obok łóżeczka i wzdłuż ściany) komoda 60cm szerokości ale za to wyższa, a potem łóżko nasze (będzie przylegało prawie do szafy tej dużej). lewa strona pokoju będzie praktycznie wolna.
pod półkami są zamontowane ledy, a nie chce żeby tż je włączał bo będzie świecił dzieciakowi w twarz (znając jego roztrzepanie, to zapewne tak by było...)... no i karuzela się jakoś tak nie zmieści już chyba...
poza tym słabo z kontaktami w pokoju...

opcja 3
łóżko nasze wszerz pod oknem, komoda przy dużej szafie i łóżeczko przy komodzie. w tej opcji oddzielam się niestety od kontaktów w każdym możliwym punkcie... no ale zostaje dużo miejsca po wejściu do pokoju.
boje się tylko tego, że będę musiała przechodzić w nocy przez tż (bo książe powiedział, że spać od okna nie będzie), że będzie brudna ściana od poduszek (mam tak u siebie w domu rodzinnym...nie idzie tego umyć a wiadomo, tu mieszkanie nie jest nasze!) No i kaloryfer zasłonięty, poza tym, ja nie umiem spać przy gorącym kaloryferze...

help meee bo nie wiem jaką komodę mam zamówić. czy wysoką, ale 60cm szerokości czy niską ale 120cm szerokości...
Dla mnie opcja 1. Bez dwóch zdań.

---------- Dopisano o 04:05 ---------- Poprzedni post napisano o 04:04 ----------

Cytat:
Dzięki za rozpiskę porównałam mniej więcej z tym co mam i nie jest źle z tym, że zamiast kaftaników mam więcej body na długi rękaw ale za to nie mam żadnych półśpiochów, więc się w jakieś zaopatrzę

PS. Mewkowe zrobienia rządzą to fakt

Motylku mój kosztował coś 30 zł i szedł niecałe 3 tygodnie, fajne też te polarkowe tylko my mamy mini sypialnię i bardzo szybko robi się w niej ciepło, więc pozostałam przy cienkich

Za takie poświęcenie
maleństwo musi na usg pięknie pokazać co tam skrywa między nogami

Chyba też opcja 1 najbardziej mi się podoba
Emoszku Ty mój nic nie poradzę że mi tak pasuje do Ciebie to ...szku 😆😆😆😆

---------- Dopisano o 04:08 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ----------

Cytat:
dzięki dziewczyny za odp

jak dam łóżko na lewo i komodę pod półki to nie otworzę szuflad a chce mieć takie swobodne dojście od komody do łóżeczka, żeby potem nie szukać pampersów czy ciuszków jak będę przebierać paskudę moją

no nie można dawać niby łóżeczka pod sam kaloryfer, ale myślę, że w opcji 1 byłoby spoko, bo kaloryfer nie jest bezpośrednio przy łóżeczku, tylko obok.
myslę, że wtedy dzieciuch mógłby spać nawet nogami do okna, żeby nie było mu jakoś super ciepło. ale myślę, że nawet główką do okna byłoby mu przyjemnie, a nie gorąco, bo ja raczej wielkich temperatur nie lubię i nie mam też zamiaru przegrzewać Alicji.

przez cały dzień ten pokój będzie tylko dla niej. my tam tylko śpimy, dlatego chyba nie byłoby problemu jeśli podchodziłabym do niej od strony główki. swoją drogą, mam zabudowane łóżeczko, więc czym się przejmuję. sama nie wiem. to moje pierwsze dziecię więc nie mam doświadczenia.
Darunia
Kaloryfer zawsze możesz przykręcić
U mnie łóżeczko karola też będzie stać w podobnym miejscu
Nie mam jak inaczej go ustawić
No co zrobię 😑

Karol obudził się
Poczuł chyba budyń czekoladowy 😆

---------- Dopisano o 04:14 ---------- Poprzedni post napisano o 04:08 ----------

Cytat:
no własnie dlatego się dziś z nim pokłóciłam.

on stwierdził, że go wkurza to, że ciągle spada mu poduszka w nocy i chciałby, aby komoda stała tyłem do naszego łóżka, żeby miał jakąś podporę no ... bez komentarza ha ha
zaproponowałam mu inne rozwiązania to nie, bo:
nie bedzie spał od ściany, bo nie może wyciągnąć ręki
nie bedzie spał przy kaloryferze, przy oknie, bo on taki nieprzyzwyczajony...

zaraz będzie tak, że go wygnam i będzie spał w salonie i może wtedy mu będzie wygodnie. książe jeden...
Tak jak jestem wyluzowana w zyciu i wobec tztow
Tak twojego już bym ☠☠☠☠☠☠☠nela patelka w ten głupi łeb
Bo to nie jego pierwsza taka akcja w czasie twojej ciąży
Niech on się w końcu ogarnie 💪

---------- Dopisano o 04:15 ---------- Poprzedni post napisano o 04:14 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Iść My jesteśmy baaardzo zadowoleni!
Mówcie mi tak dalej 😩😩😩😩
Jutro dzwonie szukać nowego terminu!

---------- Dopisano o 04:16 ---------- Poprzedni post napisano o 04:15 ----------

Cytat:
Moje dziecko ma cipke!!!
Oplacilo sie czekanie 5 godzin

Dodus gratulacje 😆😆😆
Biegusiem do Lidla po apaczowa sukienke 😆
Ona tak mi się podoba 😭😭😭😭

---------- Dopisano o 04:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:16 ----------

Cytat:
Jak mnie plecy bola, rano czekalam 3 godz na wizyte, teraz 5 godzin masakra
Oczywiscie pierwsze co to wpadlam do pepco po jakies szmatki dla laseczki i wiecie co?? Teraz jest trudniej cos wybrac, latwiej bylo kupowa unisexy

Haha
Prawdziwa kobieta. Pierwsze sukienki już kupione 😆

Stary 2016-09-20, 05:27   #3125
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
ja od 16 roku życia planowałam Lenę (obejrzałam fil "stowarzyszenie wędrujących jeansów", ale niestety siostra mnie ubiegła... no i w sumie mam tą córkę Lenę, z tym, że jestem matką chrzestną, a nie biologiczną

no ja też o tym myslałam. ale tak sobie myslę, że łatwiej zajrzeć z pozycji leżenia w łóżku od boku łóżeczka, niż domyślać się co tam robi moja kluska przez tą zabudowaną część. no i jak będzie stało pod półkami, to nie zmieszczę przewijaka na łóżeczku. chociaż jeszcze sie zastanawiam czy on mi sie w ogole przyda
Właśnie wrócił tż z treningu, rzucił tylko "dzięki że zrobiłaś obiad", przebrał się i pojechał na piłkę nożną.
nie kurna. nie zrobiłam obiadu, bo jest zrobiony od wczoraj. prosiłam go żeby obrał ziemniaki, to mi powiedział "a ty nie możesz?" nie nie mogę, bo siedzę na wizażu

nie jestem jakąś służką do sprzątania, prania, gotowania i ru... :-/ jest głodny to niech sobie sam zrobi. nie zasłużył dziś żebym chociaż palcem kiwnęła w jego stronę.

Wczoraj podłogę zamiótł i myśli że zabłysnął.

aha! zapisałam się na bezpłatne warsztaty. zobaczcie czy sa u Was w mieście. może któraś sobie pójdzie https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
Tz nie skomentuje ponownie😒

Co do warsztatów
Próbowałam się zapisać
Ale wpisanie daty porodu było dla mnie nie do ogarnięcia
Kto to wymyślił?
Wpisywanie id tyłu i ciągle się kasuje
Komuś się udało to rozkminic? 🤔

---------- Dopisano o 04:23 ---------- Poprzedni post napisano o 04:21 ----------

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Pogoda sie pogorszyla a ja sie juz doslownie na styk zapinam w moich kurtkach/plaszzach - wszystkie wczoraj sprawdzilam a kurtki ciazowe kosztuja (zdecydowanie za duzo jak na cos co bede uzytkowac niecale 3 miesiace)
Weź coś od mamy może? 🙃

---------- Dopisano o 04:27 ---------- Poprzedni post napisano o 04:23 ----------

Dobrnelam do końca
Wątku i dna miski z budyniem
Co dalej że sobą począć? 😒

Stary 2016-09-20, 06:04   #3126
soulie
Wtajemniczenie

Mewkaa, przyłączam się do klubu warujacycych od 4
Cytat:
Moje dziecko ma cipke!!!
Oplacilo sie czekanie 5 godzin

No to witamy w krainie księżniczek
Cytat:
Patrzcie na te body

Chyba muszę takie kupić na każdy dzień tygodnia
Bardzo wymowne
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 06:12   #3127
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Patrzcie na te body

Chyba muszę takie kupić na każdy dzień tygodnia
No ja tez musze swietne!

Stary 2016-09-20, 06:19   #3128
iwona335
Zakorzenienie

Ja nie spie od 5.
Zaczyna sie...
No i zaraz Musze! zrobic budyn czekoladowy
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 07:30   #3129
kaziowa
Zadomowienie

Meewka jak możesz z rana mi tu z budynia czekolowego chlastac w zaspana twarz! Matka matce takie rzeczy? Skandal!

Stary 2016-09-20, 07:39   #3130
mewkaa
Zadomowienie

Cześć Wam 🙃
Ta noc i ten budyn to było przegiecie 😩

Dlaczego to przydarza się akurat nam Soul?

Iwonka jak już idziesz zrobić ten bydyn
To wstaw mi też wodę na kawę 😩

Kazik tej nocy nie byłam sobą 😆

Stary 2016-09-20, 07:43   #3131
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Cześć Wam 🙃
Ta noc i ten budyn to było przegiecie 😩

Dlaczego to przydarza się akurat nam Soul?

Iwonka jak już idziesz zrobić ten bydyn
To wstaw mi też wodę na kawę 😩

Kazik tej nocy nie byłam sobą 😆

Wybaczam, ale ostatni raz!A Ty nie spisz z jakichś dolegliwości czy bezsenność?

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2016-09-20, 07:44   #3132
ewelinuus
Zadomowienie

Hej dziewczyny, czytam na bieżącą ale jestem w zlym nastroju od niedzieli i po prostu tylko Was podczytyje.
Dziewczyny a gdzie kupiujecie skarpetki i rajstopy dla naszych pociech? Niby tylko skarpetki a znalezc jakkes tansze to nie wiem ja nie moge. Wczoraj przyszla mi pościel do lozeczka z wzoren wybranym przez mojego tz, nie koniecznie mi sie podova ale drugą wybieram ja a i w reali to i ta nie jest brzydka. Na początku i tak sie nie przyda ale juz będzie. A dzis przyjdzie mi poducha do spania.
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 07:48   #3133
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, czytam na bieżącą ale jestem w zlym nastroju od niedzieli i po prostu tylko Was podczytyje.
Dziewczyny a gdzie kupiujecie skarpetki i rajstopy dla naszych pociech? Niby tylko skarpetki a znalezc jakkes tansze to nie wiem ja nie moge. Wczoraj przyszla mi pościel do lozeczka z wzoren wybranym przez mojego tz, nie koniecznie mi sie podova ale drugą wybieram ja a i w reali to i ta nie jest brzydka. Na początku i tak sie nie przyda ale juz będzie. A dzis przyjdzie mi poducha do spania.
A czemu zły nastrój?
Ja kupilam rajstopki i skarpetki w auchanie bo tanie wielopaki i skład dobry 👍 a dziewczyny pisały, ze te z pepco to sam poliester prawie...

Stary 2016-09-20, 07:57   #3134
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Wybaczam, ale ostatni raz!A Ty nie spisz z jakichś dolegliwości czy bezsenność?

Nie wiem czemu nie śpię
Nic nie boli
Ok 3 idę siku i ciężko mi się zasypia po nim
Bo kładę się ok 23 więc trochę jestem już wyspana
No dziś nie zasnelam przez prawie 3 h

Pije dużo bo mi kiedyś powiedzieli
Ze nam mało wód
No to dużo pije to i dużo sikam
Patowa sytuacja
😑

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Cytat:
Ja też mam inny gust niż tz
On by z karola zrobił dziecko tęcza
Ja wolę trochę ta burze kolorów tonowac 😉
Skarpetki mam na razie 3 pary z 5.10.15
Jakąś promo była
Ale muszę dokupić jeszcze
Pójdę za radą Kazika i skocze do Auchan
Ten pepco choć nigdy nie byłam
Nie przekonuje mnie
W ogóle włączyła mi się faza
Kupuje dobrej jakości bo Karol będzie miec siostrę
Stąd niby męskie wszystko mam ale dziewczyna też da radę gdy dorzucę jej warkocze z kokardkami 😆

Stary 2016-09-20, 07:59   #3135
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czemu nie śpię
Nic nie boli

Ze nam mało wód
Patowa sytuacja
😑

Ja tez czasem wstaje koło 3 siku, ale staram się nie otwierać oczu za bardzo żeby jeszcze być trochę w półśnie
Może kladz się troszkę później?

Stary 2016-09-20, 08:00   #3136
mewkaa
Zadomowienie

O 4,30 przysłali maila z groźba
Że do sr mam morsa odebrać
Inaczej mi go zabiorą
Dziś wieczorem skocze po niego
Bo dziś posiedzę w domu i biorę się za pracę
Tak jak papaya za naukę 😜

Stary 2016-09-20, 08:03   #3137
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Inaczej mi go zabiorą

Morsa? 😁
Ja całe wakacje tak pisalam pracę, ze na poczatku września miałam dwie strony 😛

Stary 2016-09-20, 08:06   #3138
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez czasem wstaje koło 3 siku, ale staram się nie otwierać oczu za bardzo żeby jeszcze być trochę w półśnie
Może kladz się troszkę później?

Też staram się tak robić
Ale różnie mi to wychodzi
Co do pory zasypiania to będzie trudno
Przychodzi 23 i zero litości
Nawet house of card nie jest mnie w stanie powstrzymać przed odplynieciem w inną rzeczywistość
No chyba że by mnie z łóżka wywalić i posadzić na twardym taborecie na środku pokoju
To może bym nie zasnela wtedy 🤔

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Cytat:
Morsa? 😁
Ja całe wakacje tak pisalam pracę, ze na poczatku września miałam dwie strony 😛

Ręcznik morsa Kazik
Był jeszcze guziec ale mega drogi
Wkleje foto jak przyjdzie 😉

Takie pisanie to o kant dupy potluc
Ani praca ani odpoczynek
Też cierpię na taką przypadłość 😐

Stary 2016-09-20, 08:10   #3139
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

[/COLOR]
Ręcznik morsa Kazik
Był jeszcze guziec ale mega drogi
Wkleje foto jak przyjdzie 😉

Takie pisanie to o kant dupy potluc
Ani praca ani odpoczynek
Też cierpię na taką przypadłość 😐

To ja myslalam ze jakiś dyplom ze jesteś morsem 😂😂😂
Najlepiej to jak już bat wisi nad głową to się człowiek spina i w tydzień pisze to, czego nie napisał przez pol roku 😁
Mam nadzieję, ze Iza będzie miała ogarniecie po tatusiu 😛

Stary 2016-09-20, 08:34   #3140
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
A czemu zły nastrój?
Ja kupilam rajstopki i skarpetki w auchanie bo tanie wielopaki i skład dobry 👍 a dziewczyny pisały, ze te z pepco to sam poliester prawie...

No właśnie ostatnio tez je patrzylam ale no 90% poliester..
Aaa zly nastroj zwiazany z męża pracą..po prostu no nawet tak obydwoje wczoraj rozmawialiśmy, ze ogólnie wszystko jest ok itd ale ze brak takiej stabilizacji finansowej..
Stary 2016-09-20, 08:35   #3141
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
To ja myslalam ze jakiś dyplom ze jesteś morsem 😂😂😂
Najlepiej to jak już bat wisi nad głową to się człowiek spina i w tydzień pisze to, czego nie napisał przez pol roku 😁
Mam nadzieję, ze Iza będzie miała ogarniecie po tatusiu 😛

Nie no😜
Ja i zimna woda
Mam wiele twarzy ale to zdecydowanie nie jedna z nich 😉

Ja bym chciała żeby Karol był pół na pół
Ale włosy nasze czyli loczki 😊

Stary 2016-09-20, 08:36   #3142
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czemu nie śpię
Nic nie boli

Ze nam mało wód
Patowa sytuacja
😑

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Ja też mam inny gust niż tz
On by z karola zrobił dziecko tęcza
Ja wolę trochę ta burze kolorów tonowac 😉
Skarpetki mam na razie 3 pary z 5.10.15
Jakąś promo była
Ale muszę dokupić jeszcze
Pójdę za radą Kazika i skocze do Auchan
Ten pepco choć nigdy nie byłam
Nie przekonuje mnie
Stąd niby męskie wszystko mam ale dziewczyna też da radę gdy dorzucę jej warkocze z kokardkami 😆

U.nas to samo nawet jak ostatnio wybieralismy rożek: to on taki kolorowy chcial a ja granat z bialym
Stary 2016-09-20, 08:36   #3143
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie ostatnio tez je patrzylam ale no 90% poliester..
Aaa zly nastroj zwiazany z męża pracą..po prostu no nawet tak obydwoje wczoraj rozmawialiśmy, ze ogólnie wszystko jest ok itd ale ze brak takiej stabilizacji finansowej..
Ewelinka
Dopóki nic złego się nie dzieje nie martw się
Bo może te nerwy okaza sie niepotrzebne zupełnie ☺

Stary 2016-09-20, 08:40   #3144
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Ewelinka
Dopóki nic złego się nie dzieje nie martw się
Bo może te nerwy okaza sie niepotrzebne zupełnie ☺

Tak ale widzisz to praca bez zadnej umowy...i jak co do czego to ani urlop ani jakies myslenie o kredycie ani nic..
Zreszta no tak jak wczoraj mial jechac jak zwykle do pracy na 8..rano sms ze na 10 ma byc vo cos tam a potem jeszcze szef zadzwonil zeby czekal na telefon bo sie nie wyrobil i tak czekal ze sir nie doczekal..nawet glupiej info nie wyslal ze wolne czy cos..i tak bez przerwy..i tylko sie czlowiek denerwuje. Cieszę sir ze robi to co lubi..i że pozwala mu to cos w domu tez porobić w tych meblach ale no..
Stary 2016-09-20, 08:50   #3145
kamisha
Zakorzenienie

hej witam sie z glukozy.. jakis wypilam.. smakowalo jak cukier puder z woda..

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 08:51   #3146
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
O mamusiu! Jak patrzę na wasze zbiory to popadam w popłoch, że jeszcze prawie nic nie ma. Niby co raz coś tam dokupię, ale jakbym tak wszystko zebrała, to chyba 1/3 twojej kolekcji jeszcze nie mam
Kociulku nie martw się u mnie się tak namnożyło, bo nawet ubranka na 80 cm już mam (w spadku)

Cytat:
Emoszku Ty mój nic nie poradzę że mi tak pasuje do Ciebie to ...szku 😆😆😆😆
I dobrze, bo ja mojego loginu nie lubię więc dzięki Tobie jest przyjemniejszy

Cytat:
l

Mewka widzę, że Ty i budyń równa się wielkie plany

Cytat:
Inaczej mi go zabiorą
O nie! Tylko nie mors!
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 08:51   #3147
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Tak ale widzisz to praca bez zadnej umowy...i jak co do czego to ani urlop ani jakies myslenie o kredycie ani nic..
Zreszta no tak jak wczoraj mial jechac jak zwykle do pracy na 8..rano sms ze na 10 ma byc vo cos tam a potem jeszcze szef zadzwonil zeby czekal na telefon bo sie nie wyrobil i tak czekal ze sir nie doczekal..nawet glupiej info nie wyslal ze wolne czy cos..i tak bez przerwy..i tylko sie czlowiek denerwuje. Cieszę sir ze robi to co lubi..i że pozwala mu to cos w domu tez porobić w tych meblach ale no..
A to faktycznie
Niepowazny ten szef
Nic zaplanować nie można...
Nie znam twojego tz ale...
Może by pomyśleć o czymś innym
U nas w lodzkim jest boom na kierowców których ciągle brak
i na wykańczanie mieszkań
Teraz 2 miesiące szukałam ekipy
Wszyscy do ang uciekli
A ci co zostali to mają terminy do maja przyszłego roku zaklepane
I za samą robocizne bez elektryki i kanalizacji małego mieszkania chcą od 10 do 14 tys.
Jakby się znał na takich remontach to z kolegą mogli by sobie sami na siebie robić
Tak sobie gdybam...
Też bez umowy ale za to konkretna praca i kasa by była...
Jakaś stabilizacja, podstawy by myśleć co dalej

Stary 2016-09-20, 08:53   #3148
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Cytat:
Przyznam, że i tak podczytuję cię co raz, bo niejako integruję się z tobą. Tzn. masz ten sam termin co ja, natomiast prawdopodobnie będziemy miały rozwiązanie w podobnym terminie. Liczę, że do końca października wytrzymam. A ty już po sterydach?
To u mnie oddział choć po remoncie to i wifi posiada i nowe telewizory takie nie na monetę Poza tym i w książki się zaopatrywałam i w krzyżówki różnego rodzaju dzięki czemu czas szybciej leciał. Justyna, już coraz bliżej
kociulek ja już 2 tygodnie po sterydach, a oddział też mamy po remoncie ale nie ma ani jednego ani drugiego. Internet mam swój, książki też ale jakoś mi nie idzie czytanie :/ Ale to nic, damy radę
A Ty dlaczego masz mieć tak wcześnie rozwiązanie? Przepraszam, że pytam, bo pewnie pisałaś ale niestety nie jestem na bieżąco
Stary 2016-09-20, 08:57   #3149
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Kociulku nie martw się u mnie się tak namnożyło, bo nawet ubranka na 80 cm już mam (w spadku)

I dobrze, bo ja mojego loginu nie lubię więc dzięki Tobie jest przyjemniejszy

Mewka widzę, że Ty i budyń równa się wielkie plany

O nie! Tylko nie mors!
Mi się twój login podoba chociaż za chiny ludowe nie kumam skąd się wziął 🤔

Muszę odstawić ten budyn
Bo przegonie Folinke i Motylka w krótkim czasie
I mówi to ta co dzieci mijala szerokim łukiem 😎

Emoszku Ty mnie chyba o foto prosiłaś o ile dobrze kojarzę
Pamiętam że ktoś prosił więc spelnie swój obywatelski obowiązek soon 😚

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
hej witam sie z glukozy.. jakis wypilam.. smakowalo jak cukier puder z woda..

Glukoza...kiedy to było? 🤔
Powodzenia kamisha 💪

Edytowane przez mewkaa
Czas edycji: 2016-09-20 o 08:56
Stary 2016-09-20, 09:03   #3150
kamisha
Zakorzenienie

ej jak wy spicie na poduchach ciazowych ??

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

zostalo mi 45 min do 2 pobrania.. generalnie niedobrze mi .

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości