Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-12, 14:02   #4111
Lidka99
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
5 tygodni... jakby lekarz przyjechał w piątek tak jak miał, to byłoby niecałe 2. Ehh nie jej sprawa że się nażarłam w weekend a lekarz powiedział, że skoro wcześniej tyłam mniej, to teraz po prostu organizm nadrabia... wolałabym żeby już skończył nadrabiać
Aaa myślałam że od początku ciąży 3kg
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 14:16   #4112
ebena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wam troszeczkę bo ja miałam usg końcem sierpnia i nie wiem kiedy kolejne, ale jak juz kiedyś mówiłyśmy...dzidzia kopie non-stop wiec człowiek spokojniejszy...
Chcialabym takiego lekarza co by mi zrobil 3-4 USG w ciąży i dał maleństwu spokój a tak morduje za kazdym razem, bo zawsze cos chce zbadac . I nie wiem jak mu to zasugerowac by tego nie robil
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 14:19   #4113
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
Chcialabym takiego lekarza co by mi zrobil 3-4 USG w ciąży i dał maleństwu spokój a tak morduje za kazdym razem, bo zawsze cos chce zbadac . I nie wiem jak mu to zasugerowac by tego nie robil
ja tam się cieszę że co wizyta jest usg, lubię Mika podejrzeć

od początku ciąży 5 kg.
Stary 2016-10-12, 14:23   #4114
Agnes_K
Raczkowanie

Dziewczyny dzięki za miłe słowa i wsparcie
Dziś byłam u fryzjerki na pocieszenie i wreszcie wyglądam jak człowiek
Odebrałam wyniki morfologii - w Uk nie robią oczywiście - i widzę, ze hemoglobina lekko poniżej normy i żelazo słabiutko ale w okolicach dolnej granicy normy. Poza tym mam za mało białych krwinek? Zobaczymy co lekarka jutro na to powie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Wiesz co oni mi zaproponowali rabat przy zamówieniu przez e-maila. I się teraz zastanawiam. Czy któraś z Was tak kupowała cokolwiek z pominięciem sklepu internetowego? A jak nie dostanę normalnego rachunku i później mi się wyprą do gwarancji?? No i teraz się zastanawiam co zrobić. Czasem lepiej zapłacić to 100zł więcej niż pluć sobie w twarz nie?

My po warsztatach Bezpieczny Maluch. Uważam, że było warto, słuchaliśmy od początku do końca. Wiele ważnych informacji, oby zostały w głowie jak najdłużej!!!
Ja weszłam wczoraj na ich stronę i na stronie była promocja przez 24h - zamówiłam wózek (-100zl), fotelik Maxi Cosi cabrio fix (-50 zł) z bazą easy fix i przewijak na komodę. Jutro po południu jadę z teściami odebrać w sklepie i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Za duże to te rabaty nie są, ale i tak miałam niedługo zamawiać więc zawsze coś.

Cytat:
Melduje ze mój gigant waży pól kilo i wszystko z nim w porządku

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
wreszcie się doczekałaś super, że wszystko w porządku
Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 14:26   #4115
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki morfologii - w Uk nie robią oczywiście - i widzę, ze hemoglobina lekko poniżej normy i żelazo słabiutko ale w okolicach dolnej granicy normy. Poza tym mam za mało białych krwinek? Zobaczymy co lekarka jutro na to powie

Ja weszłam wczoraj na ich stronę i na stronie była promocja przez 24h - zamówiłam wózek (-100zl), fotelik Maxi Cosi cabrio fix (-50 zł) z bazą easy fix i przewijak na komodę. Jutro po południu jadę z teściami odebrać w sklepie i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Za duże to te rabaty nie są, ale i tak miałam niedługo zamawiać więc zawsze coś.
Tak, widziałam te promocje, ale my jesteśmy na etapie zmiany samochodu, a fotelik trzeba przymierzyć czy pasuje do danego samochodu, zmierzyć kąt itd. więc trudno może następnym razem.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 14:27   #4116
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
mój w 29 tygodniu 1400 g

To mój podobnie wazyl w 27+6. Jakieś takie duże dzieci mi rosną wagę Franka lekarz szacowal na ponad 4 kg, ale na całe szczęście przeszacowal

Cytat:
no ale w 5 tygodni... jakby lekarz przyjechał w piątek tak jak miał, to byłobOy niecałe 2. Ehh nie jej sprawa że się nażarłam w weekend a lekarz powiedział, że skoro wcześniej tyłam mniej, to teraz po prostu organizm nadrabia... wolałabym żeby już skończył nadrabiać
Ja kocham ta położna u gina, że nie komentuje mojej wagi i zawsze robi poprawkę -1kg

Cytat:

Moja lekarka na ostatniej wizycie właśnie zwracała uwagę na hemoglobine i żelazo. Na szczęście u mnie wszystkie wyniki w normie

a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 14:35   #4117
furjatka
Zadomowienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66307911]
Ja kocham ta położna u gina, że nie komentuje mojej wagi i zawsze robi poprawkę -1kg [/QUOTE]

mnie 0,5 odjęła bo buty i dżinsy. no ja rozumiem zwrócic uwagę jakby to bylo jakos mega duzo... albo jakbym była juz otyła... ale ja chyba normalnie wygladam .. zaraz pewnie sobie wmówię że za gruba jestem i mąż ze mną będzie mial przesrane

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-12, 14:36   #4118
obca7
Wtajemniczenie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66307911]To mój podobnie wazyl w 27+6. Jakieś takie duże dzieci mi rosną wagę Franka lekarz szacowal na ponad 4 kg, ale na całe szczęście przeszacowal
[/QUOTE]
U synusia mój lekarz pomylił sie o 20 g a znowu w szpitalu oszacowali wagę na 4400-4600 a urodził się 4100
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 14:39   #4119
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
U synusia mój lekarz pomylił sie o 20 g a znowu w szpitalu oszacowali wagę na 4400-4600 a urodził się 4100
U mnie w poniedziałek na wizycie bylo, że ok. 4200 gr Bedzie miał. A w środę urodziłam i miał 3760 gr więc w normie ale to jednak w granicach bledu usg
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 14:46   #4120
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:

od początku ciąży 5 kg.
Ja też się cieszę i nie wyobrażam sobie nie mieć. Zawsze jak robi mi usg, daję mu chwilę i potem pytam: Wszystko w porządku?
A jak on mnie uspokaja, to spływa na mnie spokój.

Cytat:
Ja jutro ide do fryzjera po ponad 3 miesiącach. Nigdy nie miałam takiej przerwy!
A sprawdzałaś te wyniki z ogólnymi normami, czy dla ciężarnych? Normy dla nas podane są w wątku na pierwszej stronie - porównaj sobie.

Cytat:
Fajnie zaoszczędzić 150 zł, za to już zrobisz większość zakupów w aptece (o ile nie wszystkie).

Zamulony dzień dzisiaj - jem obiad i idę do łóżka. Tż znowu na budowie, więc nikt mnie nie nakryje na leniuchowaniu

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 14:48   #4121
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Mój robi właśnie 3-4 razy, między 11-14, 18-22, 28-32

a ja bym wolała co wizytę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-12, 14:50   #4122
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Zamulony dzień dzisiaj - jem obiad i idę do łóżka. Tż znowu na budowie, więc nikt mnie nie nakryje na leniuchowaniu
Mój tz tez na budowie, synus chory-myslałam, ze koło 14.30 pójdzie spać (a ja razem z nim) ale jak na złość nie chciał:P O 17 robimy inhalację więc musze go przetrzymać teraz

ja się cieszę, ze usg co wizytę przynajmniej jestem spokojniejsza

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2016-10-12 o 14:52
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 15:12   #4123
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
Kupiliśmy w Ikei ramkę na zdjęcia i postanowiłam do pustych okienek wstawić namalowane samodzielnie sowy
Chwalę się efektem
A jak sowy nam się znudzą to wymienimy obrazki zdjęciami lub rysunkami wykonanymi przez dziecko jak już będzie umiało maziać po kartce
Pięknie wyszło

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Tak mi się wydawało, że się Mała jakoś dziwnie wierci no i do mnie dotarło... Chyba już nie ma główki na dole, mocno pod pępkiem ale gdzieś koło pępka a nawet nad nim...ehh...się uparciuch obrócił. Muszę poczytać jak zrobić żeby wróciła tam gdzie jej miejsce
Na blogu fizjomy jest trochę o tym, jak odwrócić malucha. No i myślę, że mała ma jeszcze sporo miejsca na zmianę ułożenia.

Cytat:
Witam się już z Polski
Londyn pożegnał mnie bezchmurnym niebem, a Warszawa przywitała deszczem
Sporo sie u Ciebie dzieje Ten czas szybko zleci, zwłaszcza spotkania ze znajomymi.

Cytat:
Ja co prawda na każdej wizycie mam usg, ale jestem wdzięczna mojej gince, że nie masakruje mnie badaniami ginekologicznymi bez potrzeby. Po niektórych czułam się jak po maratonie nie powiem czego...

Cytat:
U mnie to samo, po 12 godz. zero rozwarcia, ale mnie pomierzyli i okazało się, że dziecko za duże na mój kanał rodny i zrobili cc. A teraz lekarz i powiedział, że mam wybór między cc a sn...na początku chciałam sn...ale wszystko wskazuje na to że będzie cc i nie mam co się upierać przy naturalnym

Czytam Was ale nie odzywam się za wiele, bo czuję się fatalnie z tym bólem krocza już czasem psychicznie wymiękam
O matko, stwierdzili to dopiero przy porodzie? Chyba w tym przypadku cc,jest mniej ryzykowne. Kości kanału rodnego nie poszerzysz
A konsultowałaś się z fizjoterapeutą? Może ćwiczenia by pomogły.

Cytat:
A od położnej usłyszałam "3kilo pani przytyła? to aż za dużo" a od lekarza dostałam opieprz za furaginę przez 3 dni... powiedział że to się bezwzględnie bierze przez 7 dni...
Ale komentarze... Przybieranie na wadze w ciąży nie jest liniowe
Ja bym pewnie się temu przyjrzała z pozycji lekarza, czy jest się czym martwić i tyle.

Cytat:
Melduje ze mój gigant waży pól kilo i wszystko z nim w porządku
Super

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66299316]W ogóle to wczoraj coś mnie siekło, katar, kaszel, straszny ból gardła. Gorączki nie mam, ale jakaś taka półprzytomna jestem, dlatego tu się mało odzywałam. Malutka szaleje w brzuchu aż miło, zauważyłam, że sporo jest ruchów, które widać, a nie czuć nawet, obserwowanie gołego brzucha to moje ulubione zajęcie [/QUOTE]
Biedna. Zdrowiej

Cytat:
Przerażają mnie też profile na FB osób, które nie żyją. Sama mam takiego znajomego...
Mam takich znajomych. Najgorzej, kiedy przychodzi czas ich urodzin - mnóstwo wpisów z życzeniami

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Ale i tak się rozeszło... Mam stronę prowadzoną po innym nazwiskiem, do niej instagrama, no i szybko się moja anonimowość skończyła bo jak jakieś bardziej poplarne strony typu Wibo udostępniały moje posty, to i znajomi zaczęli trafiać na bloga itp. No a tam nie kryję ciąży

Ze ślubu nic nie udostępniłam i mi zależało na prwatności i dpa bo i tak byliśmy tematem nr 1 w całym mieście łącznie z tym że jechałam kiedyś autobusem, a tu obok jakeś laski gadają że wzięliśmy ślub bo ja w ciąży jestem haha Nawet ich nie znałam Ale to typowy klimat Krakowa..
Byłam na szkoleniu z social media i tam prowadząca sporo mówiła o tym, żeby rozdzielać życie prywatne od tego, które pokazujemy w mediach. Inaczej się nie da.

Jak zareagowałaś na takie rozmowy? Ja bym była w szoku.

Cytat:
Napisane przez julia1612 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Piszę, żeby wyrazić tu swoją frustrację. Zapewne większość z was posiada coś takiego jak facebook.
Ja to rozumiem... Wielu znajomym celowo nie powiedziałam o ciąży i przeżywają ogromny szok, jak widzą mnie z wielkim brzuszyskiem.
Zdjęcia starszaka w częstych aktualizacjach posyłam tylko rodzinie na snapie lub messengerze, ale też nie jest tak, że nie publikujemy w ogóle jego zdjęć. Pokazaliśmy go na 4 zdjęciach z ważnych okazji, akurat nie są to fotki z rodzaju wstydliwych.
Już bardziej nie rozumiem vlogerek, które codziennie nagrywają długie materiały o ich dniu - pokazują dzieci, mieszkanie. Tam to dopiero pożywka dla złodzieja lub pedofila.

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
dołączam się do postanowień! zaczęłam od wczoraj, byłam na gimnastyce - trochę mi było mało to poszłam pieszo kilka kilometrów od szkoły rodzenia do domu dziadków szybszym tempem... a po drodze trafiłam na lumpka! TAKIEGO LUMPKA! dużo rzeczy, 99% jak nówki, wszystkie na wieszaczkach, ładnie posegregowane, do tego tak blisko domu (a dotychczas leciałam do centrum, bez sensu!), i dużo z tych rzeczy było dobre na mnie (jestem mała a mam duży brzuch : D).
Jadę do Ciebie na łowy - piękne rzeczy

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 15:40   #4124
muffi24
Zadomowienie

Cornflower nic nie skometowałam... O ślubie to była sensacja że tacy młodzi i już ślub, wiadomo że tego całkiem nie dało się ukrywać bo zaprosiliśmy bliskich przyjaciół itp. Na ten temat się nigdzie nie upubliczniałam...

Eh dla mnie to ciężka sprawa, bo najlepiej klika się jednak życie prywatne i zdjęcia osób. A dla mnie strona to jedyne włsne źródło zarobku "na waciki" w tym momecie. Więc staram się w tym balansować, nie podpisuję się pod swoim nazwiskiem, nie udostępniam nic na prywatnym FB

Poza tym akurat z czytelniczkami się chętniej dzielę niż z jakimiś zawistnymi znajomymi. Mój mąż był w gimnazjum i liceum obiektem wielu westchnień i pewne laski nie mogą tego przeboleć że komuś się udało go wyrwać Stąd jakieś plotki i sensacje w tym temacie.. U nas cała "bananowa młodzież" się kojarzy bo mamy kilka dobrych szkół na krzyż, rodzice w dużej części studiowali razem i tak to się wszystko rozchodzi.

Gdybym miała gwarancję że wszyscy znajomi są w jakiś sposób zablokowani to bym chętnie więcej pisała i pokazywała, ale tak staram się ograniczać do minimum

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 15:56   #4125
KPZ
Raczkowanie

Cytat:

od początku ciąży 5 kg.
Hmm moja lekarka się pyta czy chce usg jak mam wizytę częściej niż co 4 tygodnie. Ale ja zawsze chce nie jest to szkodliwe więc chętnie patrze na maluszka. Musze Tz w koncu zabrać

Dziewczyny nie chcę nic mówić ale faceta mi podmienili chyba !! ( obym nie zapeszyła)
Jest dla mnie tak miły , kochany, codziennie pyta jak młody w bruzchu, pól nocy przytula całuje. Dziś weszłam do domu po pracy i co zastałam ? Zamiast skarpet na ziemi to blysk !!

Ahhh

Powiem Wam że nic mnie nie wkurza tak jak stanie w korkach, potrafie się tak nabuzować ... szczególnie kiedy inni kierowcy robią co chcą na drogach.
W zamian za godzine stania podjechałam do lidla. Kupiłam żelki i chipsy

I robię dziś cukinię faszerowaną z mięskiem. Uwielbiam

Aaa potem basen
Śmiesznie jest na basenie bo jestem chyba atrakcją dla wszystkich, każdy się na mnie gapi a ze dobrze pływam to niektórzy niedowierzają jak zobaczą brzuch kiedy wychodzę
KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 16:15   #4126
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Hmm moja lekarka się pyta czy chce usg jak mam wizytę częściej niż co 4 tygodnie. Ale ja zawsze chce nie jest to szkodliwe więc chętnie patrze na maluszka. Musze Tz w koncu zabrać

Dziewczyny nie chcę nic mówić ale faceta mi podmienili chyba !! ( obym nie zapeszyła)
Jest dla mnie tak miły , kochany, codziennie pyta jak młody w bruzchu, pól nocy przytula całuje. Dziś weszłam do domu po pracy i co zastałam ? Zamiast skarpet na ziemi to blysk !!

Ahhh

Powiem Wam że nic mnie nie wkurza tak jak stanie w korkach, potrafie się tak nabuzować ... szczególnie kiedy inni kierowcy robią co chcą na drogach.
W zamian za godzine stania podjechałam do lidla. Kupiłam żelki i chipsy

I robię dziś cukinię faszerowaną z mięskiem. Uwielbiam

Aaa potem basen
Śmiesznie jest na basenie bo jestem chyba atrakcją dla wszystkich, każdy się na mnie gapi a ze dobrze pływam to niektórzy niedowierzają jak zobaczą brzuch kiedy wychodzę
Cieszę się że TŻ sie fajnie zachowuje

jak byłam ten jeden raz na basenie na aquaaerboiku to też byłam atrakcją gapiły się te baby tak, że aż myślałam że coś powiem w stylu "tak to dziecko, nie nażarłam się aż tak"
Stary 2016-10-12, 16:17   #4127
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Zrobiłam lekkie zakupy wyprawkowe na Allegro. Kupiłam między innymi dwie koszule do karmienia, podkłady higieniczne, majtki wielorazowe, pieluchy tetrowe (15 szt. - 10 szt. kolorowych i 5 białych na początek). Cieszę się, że już nie będę goła i wesoła, jakbym nagle miała jechać do szpitala
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 16:20   #4128
furjatka
Zadomowienie

też macie taki paskudny dzień dziś? zaraz usnę w pracy a tu jeszcze 40 min....

może wirtualne pomogą bo ta jedna którą dziś wypiłam nie daje rady...
jest mi w ogóle dziś tak źle... niby się cieszę że wizyta była, ale po wyjściu się mało nie rozryczałam przez ten opieprz o furagine... no i w ogóle jakoś tak dziś nic mnie nie cieszy i mam ochotę tylko wkurzam siebie, męża i wszystkich naokoło

wózki byliśmy obejrzeć w Bebetto. Nie mam pojęcia na co zwracać uwagę ładne były, dobrze się prowadziły, chyba będzie Holland, tylko zostaje wybrać kolor. ale dziś mnie pocieszy chyba tylko pójście spać
Stary 2016-10-12, 16:29   #4129
Agnes_K
Raczkowanie

Cytat:
Ja też się cieszę i nie wyobrażam sobie nie mieć. Zawsze jak robi mi usg, daję mu chwilę i potem pytam: Wszystko w porządku?
A jak on mnie uspokaja, to spływa na mnie spokój.

Ja jutro ide do fryzjera po ponad 3 miesiącach. Nigdy nie miałam takiej przerwy!
A sprawdzałaś te wyniki z ogólnymi normami, czy dla ciężarnych? Normy dla nas podane są w wątku na pierwszej stronie - porównaj sobie.

Fajnie zaoszczędzić 150 zł, za to już zrobisz większość zakupów w aptece (o ile nie wszystkie).

hej, no własnie sprawdzałam te normy w ciąży i niestety jest niedobór białych krwinek, ponoć w ciąży powinny wzrosnąć a mi spadły ponoć to świadczy o nieodporności organizmu, ale jak chorowałam na początku ciąży tak od końca lipca odpukać jest ok... no nic, staram się nie przejmować na razie, zobaczymy co lekarka jutro powie. Ale to świadczy o tym jak zarąbista jest służba zdrowia w UK, nikogo nie obchodzi morfologia, a może to powinno być wyregulowane dużo wcześniej
Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-12, 16:39   #4130
Konto usunięte

Cytat:
hej, no własnie sprawdzałam te normy w ciąży i niestety jest niedobór białych krwinek, ponoć w ciąży powinny wzrosnąć a mi spadły ponoć to świadczy o nieodporności organizmu, ale jak chorowałam na początku ciąży tak od końca lipca odpukać jest ok... no nic, staram się nie przejmować na razie, zobaczymy co lekarka jutro powie. Ale to świadczy o tym jak zarąbista jest służba zdrowia w UK, nikogo nie obchodzi morfologia, a może to powinno być wyregulowane dużo wcześniej
To dobrze, że w Polsce zrobiłaś te badania

Mi od wczoraj cukier skacze przez to przeziębienie, ciągle tuż przy górnej granicy, a teraz po obiedzie 131 Po 10 minutach sprawdziłam jeszcze raz i 120, więc na granicy...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 16:39   #4131
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julia1612 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Piszę, żeby wyrazić tu swoją frustrację.
Doskonale Cię rozumiem! Sama chętnie dołączyłabym do grup np dzieciowo-sprzedażowych na fb, ale wiem że wtedy wszyscy to zobaczą I też mam takie koleżanki, które wrzucają non stop swoje dzieci...ale już je zablokowałam mi się nie wyświetlają na głównej tablicy Tak w ogóle to cześć! Pisałaś coś o sobie, a przegapiłam?

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Postanowiłam pic dużo wody, myślicie, ze z cytryna te 2l dziennie nie przeszkadza? Bo od zwykłej boli mnie głowa
To jest bardzo dobry pomysł! Też muszę więcej pić!

Cytat:
24t5d. Z pomiarów wychodził na 23t0d, czyli i tak nadrobił dwa dni no chyba najmniejszy jest, ale przyrost prawidłowy, więc się nie martwię.
Super, że wszystko ok!

Cytat:
Super!

Cytat:
Aaa potem basen
Miny muszą być bezcenne!!

Mi dziś dwie mocno (!) starsze panie ustąpiły miejsca w komunikacji Spadły mi też rękawiczki w autobusie i z kolei młoda dziewczyna mi je podała mówiąc, żebym się nie schylała Wyglądam w płaszczu jak tykająca bomba, która zaraz rodzi!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 18:39   #4132
muffi24
Zadomowienie

Hehe Kokordia pozazdrościć, na mnie wszyscy ślepi!

Ale muszę Wam się przyznać... Ostatnio w Smyku była mega kolejka, sporo osób z dziećmi. Ale ja już miałam nogi obolałe, patrzę tabliczka że ciężarne obsługują pierwsze. No to poszłam od tyłu do kasy, wypięłam brzuch i pytam "Mogę?"

Stary 2016-10-12, 19:09   #4133
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Cytat:

Ale muszę Wam się przyznać... Ostatnio w Smyku była mega kolejka, sporo osób z dziećmi. Ale ja już miałam nogi obolałe, patrzę tabliczka że ciężarne obsługują pierwsze. No to poszłam od tyłu do kasy, wypięłam brzuch i pytam "Mogę?"

I co? I co?
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 19:58   #4134
Konto usunięte

Cytat:

Brawo! Jaka reakcja ludzi?

Dziewczyny, taki łobuz jest do wzięcia Tylko uprzedzam, że nie nadaje się dla noworodka, bo jest z akrylu 12cm wysokości na siedząco

Stary 2016-10-12, 20:00   #4135
muffi24
Zadomowienie

I pani oczywiście mnie obsłużyła z uśmiechem ;D Na miny kolejki wolałam nie patrzeć
Dziś w smyku fajne obniżki na kocyki i otulacze z motherhood!

Stary 2016-10-12, 20:37   #4136
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
I pani oczywiście mnie obsłużyła z uśmiechem ;D Na miny kolejki wolałam nie patrzeć
Dziś w smyku fajne obniżki na kocyki i otulacze z motherhood!

A pamiętasz jakie ceny otulaczy?

Bardzo dobrze zrobiłaś w smyku!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 22:04   #4137
muffi24
Zadomowienie

Konkordia to w Smyku online Zobacz sobie teraz nie pamiętam

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

O już mam, z 49,99 na 34,99

Stary 2016-10-13, 07:20   #4138
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
też macie taki paskudny dzień dziś? zaraz usnę w pracy a tu jeszcze 40 min....

może wirtualne pomogą bo ta jedna którą dziś wypiłam nie daje rady...
jest mi w ogóle dziś tak źle... niby się cieszę że wizyta była, ale po wyjściu się mało nie rozryczałam przez ten opieprz o furagine... no i w ogóle jakoś tak dziś nic mnie nie cieszy i mam ochotę tylko wkurzam siebie, męża i wszystkich naokoło

wózki byliśmy obejrzeć w Bebetto. Nie mam pojęcia na co zwracać uwagę ładne były, dobrze się prowadziły, chyba będzie Holland, tylko zostaje wybrać kolor. ale dziś mnie pocieszy chyba tylko pójście spać
Bebetto to był mój pierwszy typ

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem! Sama chętnie dołączyłabym do grup np dzieciowo-sprzedażowych na fb, ale wiem że wtedy wszyscy to zobaczą I też mam takie koleżanki, które wrzucają non stop swoje dzieci...ale już je zablokowałam mi się nie wyświetlają na głównej tablicy Tak w ogóle to cześć! Pisałaś coś o sobie, a przegapiłam?

To jest bardzo dobry pomysł! Też muszę więcej pić!

Super, że wszystko ok!

Super!

Miny muszą być bezcenne!!

Mi dziś dwie mocno (!) starsze panie ustąpiły miejsca w komunikacji Spadły mi też rękawiczki w autobusie i z kolei młoda dziewczyna mi je podała mówiąc, żebym się nie schylała Wyglądam w płaszczu jak tykająca bomba, która zaraz rodzi!
Brawo dla starszych pań

Cytat:

No i super, trzeba korzystać
Stary 2016-10-13, 08:52   #4139
Konto usunięte

Ale miałam zwariowany poranek...
Na wstępie zaznaczam, że mam malutkie mieszkanie i 2 koty, które mają dostęp do jeszcze mniejszej części mieszkania.
Dziś rano wstaję i tradycyjnie chcę się przywitać z kotami, a kotki brak!
Z 20 minut jej szukałam i wolałam i nic, nawet zadzwoniłam do męża, czy rano wychodząc do pracy ją widział. Już byłam dosyć zdesperowana, że zero odzewu z jej strony, aż w końcu usłyszałam lekki hałas spod piekarnika, otworzyłam tę dolną szufladę i okazało się, że mała wlazła za kuchenkę - nie wiem jak i nie wiem kiedy - i nie mogła sama wyjść, jest po kilku złamaniach łapy i nie jest sprawna jak przeciętny kot. Jakoś udało mi się ją stamtąd wyjąć, przerażoną i miauczącą
Stary 2016-10-13, 09:15   #4140
zie_l_ona
Rozeznanie

Strasznie tu cicho dzisiaj!
Orlica, niezły miałaś poranek
Ja zaczęłam dzień od lekkiej załamki, bo się zważyłam (+0,9kg w 3 dni) i zmierzyłam obwód brzucha (tu już nawet nie mówię, ile mam) Mam nadzieję, że to w sporej części zatrzymana woda, bo akurat przez te 3 dni sporo słonych rzeczy jadłam...
Z przyjemniejszych wiadomości, to udało mi się upolować w lumpku ciążowy sweter z h&m mama i spodnie-alladynki - zapłaciłam w sumie 5 zł Chociaż nie wiem po co mi ten sweter, bo jest mi cały czas gorąco, w pracy siedzę w bluzce bez rękawów, podczas gdy inni już w swetrach
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości