|
|
#1771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
) - i nie powiem, zaintrygowałaś mnie Tyle że - choć angielski to dla mnie nie problem - problemem jest bawienie się w zakupy z zagranicznych stron. Ale jak się kiedyś natknę na tę książkę gdzieś w Pl, to postaram się wejść w jej posiadanie ![]() Cytat:
![]() Ale przyznam się, że zgłupiałam trochę - przecież książkę można zamówić w Empiku ![]() I pytanie mam: czy któraś z Was miała do czynienia z książką Ethana Hawke (tak tak, tego aktora ) "Ash Wednesday"? Tzn. ostatnio przyczaiłam, że wreszcie została wydana w Polsce (jako "Środa popielcowa") i tak się zastanawiam, czy któraś czytała
Edytowane przez Germini Czas edycji: 2008-02-21 o 07:44 |
||
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1773 |
|
Rozeznanie
|
[quote=Germini;6661729]Przyznam się, że dopiero teraz przeczytałam Twojego posta (do takich długich to ja muszę mieć odpowiedni nastrój
) - i nie powiem, zaintrygowałaś mnie Tyle że - choć angielski to dla mnie nie problem - problemem jest bawienie się w zakupy z zagranicznych stron. Ale jak się kiedyś natknę na tę książkę gdzieś w Pl, to postaram się wejść w jej posiadanie ![]() Ciesze sie przeogromnie ze Cie zainteresowalam. "Wchodz w posiadanie" jak tylko natrafi sie okazja Ja zaraz zabieram sie za pierwsza powiesc tego autor The Kite Runner - Chlopiec z latawcem, ktory jest miedzynarodowym bestsellerem, doczekal sie nawet ekranizacji - ale ja holduje zasadzie: najpierw slow, potem obraz![]() Tak mysle sobie co sie bedzie za mna dzialo w czasie czytania Chlopca z latawcem, skoro A thousand splendid suns wywyolalo u mnie taka burze emocji, a podobno The Kite Runner jest lepszy - mam nadzieje ze zawalu nie dostane
Edytowane przez marthinisa Czas edycji: 2008-02-21 o 10:30 Powód: Dopisek |
|
|
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może warto spytać w księgarniach lingwistycznych, za ile mogą sprowadzić ten tytuł? ![]() Cytat:
. . . . Dziewuchy , ciekawa jestem, jakie książki wywołały w Was największe emocje - niekoniecznie pozytywne.Pochwalicie się? ![]() Btw: na 100% nigdzie nie znikam
|
|
#1775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że jak ją przeczytałam długo nie mogłam o niej przestać myśleć....A największe emocje to chyba wywołała książka "Pierwszy raz" Joy Fielding. Czytałam do późna w nocy... nie mogłam się oderwać... płakałam jak bóbr... jak dla mnie świetna. Muszę sobie tą książkę kupić ![]() edit: no i zachciało mi się powtórnie przeczytać "Pierwszy raz"
|
|
#1776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myśl.Znaczy muszę poszerzać obszar poszukiwań , zanim nastepnym razem wywołam - zbędną - burzę. Germini jak dobrze ,ze nie znikasz! |
|
|
|
|
#1777 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I nikt Cię stąd przeganiać nie będzie, wiadoma rzecz, że wizaż to źródło nieustannych pokus, a my w książkowym czerpiemy wręcz maniakalną przyjemność z takiego pastwienia się nad sobą nawzajem.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z tym oszczędzaniem się to słuszna uwaga Germini, też się nie nadwyrężałam zanadto przy recenzji Obcego. Dziękuję Ondine! Cytat:
A przy takim nadmiarze książek to tylko wizażowa wymiana Ci pozostaje. Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1778 |
|
Rozeznanie
|
Foxina, czekam niecierpliwie na recenzje, ja zabieram sie za ta ksiazke jak tylko uporam sie z akademickimi tytulami - musze napisac esej do konca marca
. Mam nadzieje ze Chlopiec z latawcem Cie nie zawiedzie i mnie z reszta tez
|
|
#1779 | |||
|
Zakorzenienie
|
Podpisuję się, czytałam i jeszcze kiedyś do niej wrócę, bo niewiele już pamiętam...
Cytat:
Cytat:
Książka, jest owszem dość oryginalna i ma jakiś taki swój klimacik, ale na początku do mnie nie przemawiała, nudziłam się przy czytaniu ![]() Przeczytałam może jedną trzecią i zastanawiałam się czy nie zrezygnować, potem mnie troszkę wciągnęło, ale bez rewelacji. Niewiele wniosła i aż tak mnie nie przykuła do fotela, stąd taka opinia. Zaczynam być coraz bardziej wymagająca jeśli chodzi o książki i byle jakie czytadełko już mnie tak nie zachwyca, ale wiem że są osoby tą książką zachwycone ![]() Cytat:
1. Ruben Gallego - "Białe na czarnym" 2. J.Piccoult - "Bez mojej zgody" 3. Alice Sebold - "Szczęściara" 4. H.Samson - "Miłość reaktywacja" Edytowane przez Anahstasia Czas edycji: 2008-02-21 o 15:32 Powód: post po poście! |
|||
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Co z tymi wesołymi książkami Dziewczynki, naprawdę nic więcej nie ma?
![]() Te wcześniejsze proponowane wszystkie czytałam... Obiecałam dziś coś zaproponować więc oto moja lista (tych wcześniej wymienionych już nie piszę): 1. H.Kuttner - "Świat należy do mnie" (uśmiałam się zdrowo ![]() 2. F.Mowat - "Nie taki straszny wilk" (całkiem fajna, trochę zabawnych momentów) 3. G.Durrell - "Moja rodzina i inne zwierzęta" (fajna!) 4. W.Cejrowski - "Gringo wśród dzikich plemion" (fajna!) 5. Meg Cabot - "Papla" (średnio śmieszna, ale może być) No i w cale tego tak dużo nie ma jak na tę ilość książek, które przeczytałam ![]() Więc proszę o nowe propozycje, bo ostatnio chodzi za mną coś optymistycznego i wesołego (a komedie w TV są albo takie, które lubię i znam na pamięć, albo jakiś chłam - a książek tak mało...) Piszcie.... |
|
|
|
#1781 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Gasta, a czytałaś "Jeźdźca miedzianego"?
![]() Cytat:
Cieszę się, że mogłam pomóc. Tylko zdziwiłam się troszkę, bo Merlin, Empik i Allegro to pierwsze trzy serwisy, które przychodzą mi na myśl, gdy czegoś szukam i nie podejrzewałam nawet, że ktoś może tak nie mieć ![]() Cytat:
![]() A poza tym to dobrze, pewnie że dobrze! 10 tygodni bez Wizażu, swojego wyra, chłopa u boku, zdziecinniałego psa i kulinarnego dogadzania sobie - to strasznie dużo czasu Zbyt dużo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję L4 ![]() I obiecuję, że nie będę już w tym tygodniu wymuszać na Tobie żadnych recenzji Cytat:
![]() Co do wesołych książek, to ja tam się nie znam Z reguły takich nie czytam - jakoś tak. Jedynie Pratchett mnie "bawi" i stymuluje na wesoło, ale nie wiem, czy o taki typ humoru Ci chodzi ![]() Ondine - mam świeżego njusa: na Podaju pojawiła się "Królowa deszczu" Scholes. Pamiętam, że mi ją kiedyś polecałaś, mimo tego że "Kamienny anioł" nie przypadł mi do gustu - więc od razu się rzuciłam Tyle że znowu nie mam już punktów i jak się dzisiaj pojawi coś z moich must-have'ów to... (I będziesz mnie miała na sumieniu )
|
|
#1782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ja tam nie chcę,żeby Lamb na Ciebie groźnie patrzył. Ciekawa jednak jestem jak Ty go odbierzesz. Poszlo do ciebie PW , ale 3 razy probowalam i bunt jakis na pokładzie,więc napisz , czy cos dotarlo. :cmok |
|
|
|
|
#1783 |
|
Wtajemniczenie
|
Germini nie czytałam "Jeźdzca"... może kiedyś wypożyczę z biblioteki
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
ondine, mam tak samo, to jakaś globalna(wizażowa awaria
) dałam sobie spokój poczekam ąż minie, inaczej foxine deszcz takich samych pw zaleje za to ja sie na pamięć jednego adresu nauczę, bo mnie cały czas w pop-up "prześladuje"
|
|
|
|
#1785 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Książki, które wywarły na mnie największe wrażenie: J. L. Wiśniewski "Samotność w sieci" - przede wszystkim Jeśli "P.S. Kocham Cię" wywrze na mnie takie wrażenie jak film, to również dołączy do tej listy. Pamiętam też, że w podstawówce moim absolutnym nr 1 była "Uciekinierka" Maureen Wartski.
|
|
|
#1786 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizaż odpuść - leż grzecznie w łóżeczku, łykaj leki i kiedy tylko będzie Twój organizm miał ochotę, śpij. A kiedy Ty będziesz miała, czytaj. (Przynajmniej u mnie się to powoli sprawdza Dużo, dużo zdrówka Cytat:
Cytat:
W ogóle wczoraj całe popołudnie i dzisiejszy poranek z nim walczyłam, ale wreszcie wygląda 'w miarę' przyzwoicie. Recenzje Mendozy i Rosalesa już są, pozostałe 'się piszą' ![]() Bardzo mi miło W ogóle odnalazłam Twoją recenzję Lipnego, faktycznie miałyśmy zbliżone odczucia ![]() Cytat:
Tzn. działa i u mnie, i u paru zaprzyjaźnionych osób. Wytestowany na wszystkie strony ![]() Dziękuję w imieniu praczetków (też mi się ten widok podoba Ale jak dopiero muszą wyglądać wszystkie... ![]() Pięknie, pięknie... To ja w takim razie muszę do UPS złożyć zażalenie, bo mnie przystojny kurier nie odwiedza I tak, i nie Antybiotyk mam brać jeszcze przez tydzień, ale fizycznie czuję się już lepiej niż jeszcze kilka dni temu. Boję się trochę, że jak zacznę wychodzić na uczelnię to znowu się to skończy jak w poniedziałek, ale... Staram się być dobrej myśli, że pogoda jednak mnie nie wykończy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze nie będę Ale mam przy tej okazji prośbę do wszystkich Wizażanek, żeby jednak zwracać uwagę jak się pisze, bo regulaminowo powinnam za to rozdzielać punkciki (czego nie chcę ![]() Cytat:
Kategorie: najgorsza powieść, najgorsze tłumaczenie...
Edytowane przez Anahstasia Czas edycji: 2008-02-21 o 16:49 |
|||||||
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za optymistyczną uważam także serię o Mikołajku i Adrianie Mole oraz książki Jane Austen i "Pod opieką przodków. Polsko-australijska rodzina w Papui Nowej Gwinei" Kathy Golski.
|
|
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To po takich zakupach wątek o Jane Austen będzie kwitnął Germini, a Ty jak się miewasz? Dalej tak boli czy choć troszkę już lepiej? ![]() W ogóle, na koniec, się pochwalę Dostałam z GWP dwie powieści do zrecenzowania, dzisiaj przyszły pocztą - świeżutkie, jeszcze nie będące w sprzedaży, kryminały ukochanej Caroline Graham ![]() (Dziewczyny, a przy okazji - czy Wam też w Panelu użytkownika nie aktualizują się wątki? Np. Tu jako ostatni post wskazuje mi post Marthinisy z 12:06. W ogóle system nie przyjął mi całego mojego posta, musiałam podzielić na dwa i w ogóle nie chce przyjąć załącznika, bo pojawia się kwiatek w postaci napisu: Kliknij zdjęcie aby powiększyć Nazwa: SSA5629122.JPG Wyświetleń: 0 Rozmiar: 102,5 KB a pod nim pusto. Tylko ja tak mam czy Wy też?
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Nie aktualizują się wątki, nie działa cytowanie (musiałam kopiować wypowiedź, żeby zacytować), nie widzę niektórych załączników. Coś się z wizażem złego dzieje.
Dzisiejsze drobiazgi.
|
|
|
|
#1790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
To kamień z serca, że nie tylko mi się spsuło
Właśnie zerkam na Techniczne, dziewczęta już podniosły raban, więc pewnie za niedługo Złoś coś z tym zrobi
|
|
|
|
#1792 |
|
Rozeznanie
|
Germini a widzisz , ja nawet nie pomyślałam o allegro i empiku. O tym pierwszym myślę tylko w kategoriach perfumeryjnych i to rzadko.
Wiesz co , teraz boję sie że wieczorem przeczytam o jakimś Twoim wyczekiwanym tytule , który przez "Królową deszczu "Ci umknał.moje biedne sumienie!Ana, gratuluję -i recenzja i Towja ulubiona autorka w jednym.
|
|
|
|
#1793 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi już nareszcie wszystko działa
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Właśnie walczę z chęcią rzucenia La Mure na rzecz tych nowych powieści, bo straszliwie mnie kuszą ![]() Mi również i mam nadzieję, że już tak pozostanie
|
|
|
|
#1795 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
W końcu muszę się za nią sama zabrać. ![]() Eeeeeee... to operacja nosa została przesunięta? Cytat:
Dzisiaj zabrałam się za Sprawę osobistą Kenzaburo Oe. Ale silny zatokowy ból głowy skutecznie uniemożliwia mi dalszą lekturę. ![]() Cytat:
![]() A z pracy tylko 2x dziś dzwonili. ![]() A PW dostałam chyba z 6, aleś Ty nadgorliwa. Wiem, wiem, mi też wizaż dziś się wykoleił.Cytat:
Najlepsze, że dostałam na skrzynkę mailową wiadomości, że czekają na mnie PW, po czym po wejściu na wizaż w skrzynce echo. Dopiero przed chwilą przyszły wiadomosci.![]() Cytat:
To obie na antybiotykach jedziemy. ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1796 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, wypożycz
Jestem ciekawa, czy by Ci się spodobał.Cytat:
![]() A co do książki, to nie rezygnuj Jestem ciekawa, czy też odebrałabyś tę książkę jako tak drastycznie gorszą od filmu co ja ![]() Cytat:
Zapomniałam dać znać ![]() Cytat:
![]() Wiesz - ciepło się ubieraj, nie pal na wietrze , itp. Cieszę się, że Ci się poprawiło Cytat:
![]() Eee, myślę, że tak nas chciałaś tylko postraszyć - żeby nie było, że respektu nie czujemy ![]() No ale niech Ci będzie - nie będę już więcej ![]() Cytat:
Już lepiej - dzisiaj sama, bez podpory, do sklepu wyszłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To jest właśnie fajne w Podaju - ten przypływ adrenaliny Z reguły trzeba się spieszyć, bo wiele książek znika w zastraszającym tempie zaraz po pojawieniu się. I trzeba podjąć błyskawiczną decyzję: brać czy nie brać? A nuż pojawi się pozycja, której szukam od dłuższego czasu - a nie będę już miała punktów?
|
|
#1797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na to by wyglądało, ale może to i lepiej, bo czasami inne leki zupełnie nie są w stanie takich wirusów zablokować. Tak się z ostatnią grypką wymęczyłam, zaczęło się od głupstwa leczonego Fervexem, a później jak poszło to trwało prawie trzy tygodnie A teraz, gdyby nie prikaz lekarza, to ja już bym sobie mogła normalnie funkcjonować, a antybiotyk biorę dopiero 6 dzień ![]() Uhm ![]() Cytat:
Za jednorazowy wybryk nie, ale jeśli jest to nawet nie notoryczne, a częste, a dany użytkownik nie przejawia chęci zmiany swojego zachowania (nie reaguje na upomnienia Moderatora czy to wysłane poprzez PW, czy wygłoszone publicznie na forum), to owszem ![]() Cytat:
Wyjść wyjdziesz na pewno, tylko jeszcze się nie forsuj I tak, i nie - książki otrzymałam od redaktora GWP prowadzącego serię Morderstw w Midsomer, Kazimierza Świetlikowskiego, a zarazem autora oficjalnej strony wydawnictwa poświęconego tym kryminałom (http://midsomer.blox.pl/html) w zamian za obietnicę ich zrecenzowania
|
|||
|
|
|
#1798 |
|
Rozeznanie
|
Wreszcie wszystko wrócilo do normy.
Foxino, przepraszam Cię za ten zalew info. Ana , a co czytasz La mure `a ? |
|
|
|
#1799 |
|
Wtajemniczenie
|
No to Germini jutro skoczę do biblioteki i powiem bibliotekarce, żeby mi zostawiła jak ktoś odda
(czasami znajomości w bibliotece się przydają )
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

umiescic w watku o wydatkach na ksiazki, bo chcialabym zaapelowac zebyscie kochane bibliofilijki koniecznie uwzglednily w tych swoich zakupach wlasnie A Thousand Splendid Suns.
) - i nie powiem, zaintrygowałaś mnie
Tyle że - choć angielski to dla mnie nie problem - problemem jest bawienie się w zakupy z zagranicznych stron. Ale jak się kiedyś natknę na tę książkę gdzieś w Pl, to postaram się wejść w jej posiadanie 

Ja zaraz zabieram sie za pierwsza powiesc tego autor The Kite Runner - Chlopiec z latawcem, ktory jest miedzynarodowym bestsellerem, doczekal sie nawet ekranizacji - ale ja holduje zasadzie: najpierw slow, potem obraz
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. 

Ciekawa jednak jestem jak Ty go odbierzesz.
Wizaż odpuść - leż grzecznie w łóżeczku, łykaj leki i kiedy tylko będzie Twój organizm miał ochotę, śpij. A kiedy Ty będziesz miała, czytaj. (Przynajmniej u mnie się to powoli sprawdza