A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-21, 07:20   #1771
Germini
Zakorzenienie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
Napisane przez marthinisa Pokaż wiadomość
Tego posta posta-nowilam umiescic w watku o wydatkach na ksiazki, bo chcialabym zaapelowac zebyscie kochane bibliofilijki koniecznie uwzglednily w tych swoich zakupach wlasnie A Thousand Splendid Suns.
(...)
Przyznam się, że dopiero teraz przeczytałam Twojego posta (do takich długich to ja muszę mieć odpowiedni nastrój ) - i nie powiem, zaintrygowałaś mnie Tyle że - choć angielski to dla mnie nie problem - problemem jest bawienie się w zakupy z zagranicznych stron. Ale jak się kiedyś natknę na tę książkę gdzieś w Pl, to postaram się wejść w jej posiadanie

Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
germini zaraz Cię wirtualnie wycałuję .Dzieki!!!!!!(brak mi emotikonki..)

Ale przyznam się, że zgłupiałam trochę - przecież książkę można zamówić w Empiku

I pytanie mam: czy któraś z Was miała do czynienia z książką Ethana Hawke (tak tak, tego aktora ) "Ash Wednesday"? Tzn. ostatnio przyczaiłam, że wreszcie została wydana w Polsce (jako "Środa popielcowa") i tak się zastanawiam, czy któraś czytała

Edytowane przez Germini
Czas edycji: 2008-02-21 o 07:44
Germini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 08:04   #1772
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Przyznam się, że dopiero teraz przeczytałam Twojego posta (do takich długich to ja muszę mieć odpowiedni nastrój ) - i nie powiem, zaintrygowałaś mnie Tyle że - choć angielski to dla mnie nie problem - problemem jest bawienie się w zakupy z zagranicznych stron. Ale jak się kiedyś natknę na tę książkę gdzieś w Pl, to postaram się wejść w jej posiadanie

Ale przyznam się, że zgłupiałam trochę - przecież książkę można zamówić w Empiku

jest w emipku, jest, nawet z dostawą w 3-5 dni, chodzę wokół niej już od jakiegoś czasu ale na razie cena mnie zabija 58 zł

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 10:28   #1773
marthinisa
Rozeznanie

[quote=Germini;6661729]Przyznam się, że dopiero teraz przeczytałam Twojego posta (do takich długich to ja muszę mieć odpowiedni nastrój ) - i nie powiem, zaintrygowałaś mnie Tyle że - choć angielski to dla mnie nie problem - problemem jest bawienie się w zakupy z zagranicznych stron. Ale jak się kiedyś natknę na tę książkę gdzieś w Pl, to postaram się wejść w jej posiadanie

Ciesze sie przeogromnie ze Cie zainteresowalam. "Wchodz w posiadanie" jak tylko natrafi sie okazja Ja zaraz zabieram sie za pierwsza powiesc tego autor The Kite Runner - Chlopiec z latawcem, ktory jest miedzynarodowym bestsellerem, doczekal sie nawet ekranizacji - ale ja holduje zasadzie: najpierw slow, potem obraz

Tak mysle sobie co sie bedzie za mna dzialo w czasie czytania Chlopca z latawcem, skoro A thousand splendid suns wywyolalo u mnie taka burze emocji, a podobno The Kite Runner jest lepszy - mam nadzieje ze zawalu nie dostane

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen

Edytowane przez marthinisa
Czas edycji: 2008-02-21 o 10:30 Powód: Dopisek
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 10:42   #1774
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
jest w emipku, jest, nawet z dostawą w 3-5 dni, chodzę wokół niej już od jakiegoś czasu ale na razie cena mnie zabija 58 zł
No cena nieziemska
A może warto spytać w księgarniach lingwistycznych, za ile mogą sprowadzić ten tytuł?

Cytat:
Tak mysle sobie co sie bedzie za mna dzialo w czasie czytania Chlopca z latawcem, skoro A thousand splendid suns wywyolalo u mnie taka burze emocji, a podobno The Kite Runner jest lepszy - mam nadzieje ze zawalu nie dostane
Zainspirowałaś mnie...
.
.
.
.
Dziewuchy , ciekawa jestem, jakie książki wywołały w Was największe emocje - niekoniecznie pozytywne.
Pochwalicie się?

Btw: na 100% nigdzie nie znikam
Stary 2008-02-21, 10:48   #1775
gasta18
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewuchy , ciekawa jestem, jakie książki wywołały w Was największe emocje - niekoniecznie pozytywne.
Pochwalicie się?

Przypomina mi się książka Santy Montefiore "Jaskółka i koliber" Wiem, że jak ją przeczytałam długo nie mogłam o niej przestać myśleć....

A największe emocje to chyba wywołała książka "Pierwszy raz" Joy Fielding. Czytałam do późna w nocy... nie mogłam się oderwać... płakałam jak bóbr... jak dla mnie świetna. Muszę sobie tą książkę kupić

edit: no i zachciało mi się powtórnie przeczytać "Pierwszy raz"
Stary 2008-02-21, 11:00   #1776
Ondine
Rozeznanie

Cytat:

Nie pomyślałam o kilku możliwościach, które Tobie przyszły na
myśl.Znaczy muszę poszerzać obszar poszukiwań , zanim nastepnym razem wywołam - zbędną - burzę.
Germini jak dobrze ,ze nie znikasz!
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 11:51   #1777
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Foxina, ani słówka o blogu ! A Ty nie miałas czytac "To wiem na pewno"?
No miałaś i wierz mi Ondine, że Lamb spoziera na mnie groźnie znad półki, więc niebawem się wezmę za niego.

Cytat:
No i nie przeszłam testu
Za kilka dni pięć nowych Praczetów będzie należało do mnie
(Siedziałam na Merlinie, siedziałam, rozmyślałam, śliniłam się... i mi się klikło )

Błagam, przegońcie mnie stąd! Gdyby nie Wy, nie wiedziałabym o tej promocji
Toć ja żem już w lutym limit na kolejne pół roku wyczerpała
To super Ger, konkretne zakupy. I nikt Cię stąd przeganiać nie będzie, wiadoma rzecz, że wizaż to źródło nieustannych pokus, a my w książkowym czerpiemy wręcz maniakalną przyjemność z takiego pastwienia się nad sobą nawzajem.

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
Kończę czytać "Miasto śniących książek", ale nie zachwyciła mnie ta książka.
Witaj Protko, mogłabyś podzielić się swoją negatywną opinią na temat tej książki? Jestem ciekawa.

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
W końcu przybył kurier z paczką z merlina Skończę dzisiaj czytać 'Okaleczoną' i zabieram się za 'Pokutę'.Potem obejrzę sobie film dla porównania
O to ja z niecierpliwością oczekuję Twojej recenzji Witch z Pokuty.

Cytat:
Co do laptopa, to ja się tak z TŻtowym zrosłam podczas ostatniego zalegania na kanapie, że właśnie jest przeprowadzka Przenosimy swoje pliki (ja na jego laptop, on na mój stacjonarny), a za chwilę będą formaty - bo wyżebrałam zamianę
A czy ten oto laptop nie będzie Ci towarzyszył w klinice?

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
B(Pratchettki przyszły! Musiałam je przełożyć na inną półkę, bo na dawnej by mi się nie zmieściły A jako, że przez chwilę na nowej półce było ładnie (zanim jeden elegancki rząd książek przywaliłam stosami innych to pstryknęłam zdjęcie co by się Wam pochwalić
Pratchettki tworzą naprawdę piękna półkowa kompozycja

Cytat:
Jak rozumiem - do pracy na razie nie chodzisz?
Bierz grzecznie lekarstwa i oszczędzaj się
A tak, tak, w łóżku już od wtorku się wyleguję (a raczej dogorywam), L4 mam do końca tygodnia.
A z tym oszczędzaniem się to słuszna uwaga Germini, też się nie nadwyrężałam zanadto przy recenzji Obcego.

Cytat:
Foxina , zdrówka dużo; lez grzecznie w łóżeczku , łykaj antybiotyk.
Dziękuję Ondine!

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny mogę sie do Was przylączyć..?
mam do was pytanie.. jak sobie radzicie z nadmiarem ksiazek w domu? chodzi mi o to, że mam malutkie mieszkanko, a ksiazek baardzo duzo... sporo ich kupuje i dostaje i nie mam gdzie ich trzymac. rosna w stosy na kazdej płaskiej powierzchni. Nie wiem co mam z tym zrobić macie jakies rady?
Witaj Elianka w książkowym wątku!
A przy takim nadmiarze książek to tylko wizażowa wymiana Ci pozostaje.

Cytat:
The Kite Runner (Chłopiec z latawcem) by Khaled Hosseini (z przyczyn wcześniej opisanych)
The Book Thief (Złodziejka książek) by Markus Zusak (dobre recenzje, no i słowo "książka" w tytule)
Notes from an exhibiotion (z tego coo mi wiadomo nie ma poslkiego przekładu) by Patrick Gale ("malarska tematyka", powiesć nagrodzona British Book Awards 2008)
Ja w końcu zamówiłam tego chłopca z latawcem w empiku (to starsze wydanie), już nie mogę się doczekać.
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 12:06   #1778
marthinisa
Rozeznanie

Foxina, czekam niecierpliwie na recenzje, ja zabieram sie za ta ksiazke jak tylko uporam sie z akademickimi tytulami - musze napisac esej do konca marca.

Mam nadzieje ze Chlopiec z latawcem Cie nie zawiedzie i mnie z reszta tez

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 12:21   #1779
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Stanislaw Grzesiuk - "Boso ale w ostrogach"
Podpisuję się, czytałam i jeszcze kiedyś do niej wrócę, bo niewiele już pamiętam...

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
"Bridget Jones" bardzo mnie rozsmieszała, gdy ją czytałam. Film nie jest taki zabawny.
Hawa, zgadzam się z Tobą. Książka fajna, film niezły i nie tak śmieszny.

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość

Witaj Protko, mogłabyś podzielić się swoją negatywną opinią na temat tej książki? Jestem ciekawa.
Witaj foxina. No cóż, nie mogę napisać, że książka jest zła, bo tak nie jest, ale spodziewałam się czegoś lepszego. Są książki, od których nie mogę się oderwać lub takie które mnie rozbawią, wzruszą czy nawet zmienią w jakiś sposób moje patrzenie na świat.
Książka, jest owszem dość oryginalna i ma jakiś taki swój klimacik, ale na początku do mnie nie przemawiała, nudziłam się przy czytaniu
Przeczytałam może jedną trzecią i zastanawiałam się czy nie zrezygnować, potem mnie troszkę wciągnęło, ale bez rewelacji.
Niewiele wniosła i aż tak mnie nie przykuła do fotela, stąd taka opinia.
Zaczynam być coraz bardziej wymagająca jeśli chodzi o książki i byle jakie czytadełko już mnie tak nie zachwyca, ale wiem że są osoby tą książką zachwycone

Cytat:
Pochwalicie się?

1. Ruben Gallego - "Białe na czarnym"
2. J.Piccoult - "Bez mojej zgody"
3. Alice Sebold - "Szczęściara"
4. H.Samson - "Miłość reaktywacja"

Edytowane przez Anahstasia
Czas edycji: 2008-02-21 o 15:32 Powód: post po poście!
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 12:46   #1780
protka
Zakorzenienie

Co z tymi wesołymi książkami Dziewczynki, naprawdę nic więcej nie ma?
Te wcześniejsze proponowane wszystkie czytałam...

Obiecałam dziś coś zaproponować więc oto moja lista (tych wcześniej wymienionych już nie piszę):

1. H.Kuttner - "Świat należy do mnie" (uśmiałam się zdrowo
2. F.Mowat - "Nie taki straszny wilk" (całkiem fajna, trochę zabawnych momentów)
3. G.Durrell - "Moja rodzina i inne zwierzęta" (fajna!)
4. W.Cejrowski - "Gringo wśród dzikich plemion" (fajna!)
5. Meg Cabot - "Papla" (średnio śmieszna, ale może być)

No i w cale tego tak dużo nie ma jak na tę ilość książek, które przeczytałam
Więc proszę o nowe propozycje, bo ostatnio chodzi za mną coś optymistycznego i wesołego (a komedie w TV są albo takie, które lubię i znam na pamięć, albo jakiś chłam - a książek tak mało...)

Piszcie....
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 13:02   #1781
Germini
Zakorzenienie

Gasta, a czytałaś "Jeźdźca miedzianego"?

Cytat:
Napisane przez Ondine
Nie pomyślałam o kilku możliwościach, które Tobie przyszły na
myśl.Znaczy muszę poszerzać obszar poszukiwań , zanim nastepnym razem wywołam - zbędną - burzę.
Eee tam taka burza Cieszę się, że mogłam pomóc. Tylko zdziwiłam się troszkę, bo Merlin, Empik i Allegro to pierwsze trzy serwisy, które przychodzą mi na myśl, gdy czegoś szukam i nie podejrzewałam nawet, że ktoś może tak nie mieć

Cytat:
Napisane przez Ondine
Germini jak dobrze ,ze nie znikasz!
No, mam nadzieję, że to dobra decyzja, ale to się okaże dopiero w przyszłości
A poza tym to dobrze, pewnie że dobrze! 10 tygodni bez Wizażu, swojego wyra, chłopa u boku, zdziecinniałego psa i kulinarnego dogadzania sobie - to strasznie dużo czasu Zbyt dużo

Cytat:
Napisane przez foxina
A czy ten oto laptop nie będzie Ci towarzyszył w klinice?

Cytat:
Napisane przez Germini

Gratuluję L4
I obiecuję, że nie będę już w tym tygodniu wymuszać na Tobie żadnych recenzji

Cytat:
Napisane przez protka
1. Ruben Gallego - "Białe na czarnym"
2. J.Piccoult - "Bez mojej zgody"
3. Alice Sebold - "Szczęściara"
4. H.Samson - "Miłość reaktywacja"
Jak rozumiem - trzy ostatnie pozycje wywołały w Tobie emocje wzruszająco-romansowe?

Co do wesołych książek, to ja tam się nie znam Z reguły takich nie czytam - jakoś tak. Jedynie Pratchett mnie "bawi" i stymuluje na wesoło, ale nie wiem, czy o taki typ humoru Ci chodzi

Ondine - mam świeżego njusa: na Podaju pojawiła się "Królowa deszczu" Scholes. Pamiętam, że mi ją kiedyś polecałaś, mimo tego że "Kamienny anioł" nie przypadł mi do gustu - więc od razu się rzuciłam Tyle że znowu nie mam już punktów i jak się dzisiaj pojawi coś z moich must-have'ów to... (I będziesz mnie miała na sumieniu )
Stary 2008-02-21, 13:33   #1782
Ondine
Rozeznanie

Cytat:
No miałaś i wierz mi Ondine, że Lamb spoziera na mnie groźnie znad półki, więc niebawem się wezmę za niego.

A tak, tak, w łóżku już od wtorku się wyleguję (a raczej dogorywam), L4 mam do końca tygodnia.
A z tym oszczędzaniem się to słuszna uwaga Germini, też się nie nadwyrężałam zanadto przy recenzji Obcego.

Dziękuję Ondine!:
Foxina, a to dobrze ,ze grzecznie leżysz , łykasz , co kazali . Czytac możesz!! I nikt Ci złego slowa nie powie, sama nie bedziesz miała wyrzutów sumienia ,że np. w pracy cos odpuscilaś.
Wiesz, ja tam nie chcę,żeby Lamb na Ciebie groźnie patrzył. Ciekawa jednak jestem jak Ty go odbierzesz.
Poszlo do ciebie PW , ale 3 razy probowalam i bunt jakis na pokładzie,więc napisz , czy cos dotarlo. :cmok
Stary 2008-02-21, 14:16   #1783
gasta18
Wtajemniczenie

Germini nie czytałam "Jeźdzca"... może kiedyś wypożyczę z biblioteki
Stary 2008-02-21, 14:52   #1784
shachownica
Zakorzenienie

ondine, mam tak samo, to jakaś globalna(wizażowa awaria) dałam sobie spokój poczekam ąż minie, inaczej foxine deszcz takich samych pw zaleje
za to ja sie na pamięć jednego adresu nauczę, bo mnie cały czas w pop-up "prześladuje"

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 15:17   #1785
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
A co do ekranizacji, to ja też z reguły wolę książki od filmów - są o niebo lepsze, wiadomo
Mam jednak dwa wyjątki - "Malowany welon" oraz "Milczenie owiec"
Oo, "Malowany welon" bardzo mi się podobał, a nawet nie wiedziałam że to adaptacja książki. Ale skoro piszesz, że film lepszy to na razie dam sobie spokój.

Książki, które wywarły na mnie największe wrażenie:
J. L. Wiśniewski "Samotność w sieci" - przede wszystkim
Jeśli "P.S. Kocham Cię" wywrze na mnie takie wrażenie jak film, to również dołączy do tej listy.
Pamiętam też, że w podstawówce moim absolutnym nr 1 była "Uciekinierka" Maureen Wartski.
Stary 2008-02-21, 16:16   #1786
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja od wczoraj biorę przepisaną mi przez doktora, końską dawkę antybiotyku i trwam w stanie delirium.
Nawet nie mam siły wejść na wizaż
Niech to.....
To Cię dopadło Wizaż odpuść - leż grzecznie w łóżeczku, łykaj leki i kiedy tylko będzie Twój organizm miał ochotę, śpij. A kiedy Ty będziesz miała, czytaj. (Przynajmniej u mnie się to powoli sprawdza Dużo, dużo zdrówka

Cytat:
Ana gratuluję dziennika, również dodaję do ulubionych, później uważnie przeczytam.
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
I ja też...
Cytat:
Twój Dziennik literacki też dodałam do ulubionych, przeczytałam na razie o książce Lipnego. Jeszcze jej nie czytałam.
A dziękuję W ogóle wczoraj całe popołudnie i dzisiejszy poranek z nim walczyłam, ale wreszcie wygląda 'w miarę' przyzwoicie. Recenzje Mendozy i Rosalesa już są, pozostałe 'się piszą'

Cytat:
Napisane przez basilissa Pokaż wiadomość
Dodałam do ulubionych - i już Cię odwiedziłam
Bardzo mi miło W ogóle odnalazłam Twoją recenzję Lipnego, faktycznie miałyśmy zbliżone odczucia

Cytat:
Oczywiście masz we mnie stałą czytelniczkę (ech, gdyby jeszcze ten RSS działał... )
Powinien już działać Tzn. działa i u mnie, i u paru zaprzyjaźnionych osób. Wytestowany na wszystkie strony
Cytat:
Praczety wygladają cudownie
Cytat:
Półka z Praczetami robi wrażenie.
Cytat:
Pratchettki tworzą naprawdę piękna półkowa kompozycja
Dziękuję w imieniu praczetków (też mi się ten widok podoba Ale jak dopiero muszą wyglądać wszystkie...

Cytat:
Moje niedługo przyniesie przystojny pan Bartek z UPS
Pięknie, pięknie... To ja w takim razie muszę do UPS złożyć zażalenie, bo mnie przystojny kurier nie odwiedza
Cytat:
Ana, a jak Ty się czujesz? Już lepiej?
Cytat:
Ana, a twoje zdrówko jak? lepiej sie czujesz?
I tak, i nie Antybiotyk mam brać jeszcze przez tydzień, ale fizycznie czuję się już lepiej niż jeszcze kilka dni temu. Boję się trochę, że jak zacznę wychodzić na uczelnię to znowu się to skończy jak w poniedziałek, ale... Staram się być dobrej myśli, że pogoda jednak mnie nie wykończy

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny mogę sie do Was przylączyć..?
ja równiez jestem maniaczką ksiązek
Witam nową Bibliofilkę

Cytat:
Ana, fajne te pratchetki
Co byś poleciła? Czytałam tylko "Kot w stanie czystym", ale nie zachwycił mnie, a wiem że ludziska się zachwycają więc chciałabym dać mu drugą szansę
Poleciłabym Ci Prawdę i Bogów, honor i Ankh-Morpork - moje dwie ulubione powieści spośród dotychczas przeze mnie przeczytanych

Cytat:
Edit: Ana, nie krzycz za post pod postem
Jeszcze nie będę Ale mam przy tej okazji prośbę do wszystkich Wizażanek, żeby jednak zwracać uwagę jak się pisze, bo regulaminowo powinnam za to rozdzielać punkciki (czego nie chcę

Cytat:
A co do ekranizacji, to ja też z reguły wolę książki od filmów - są o niebo lepsze, wiadomo
Mam jednak dwa wyjątki - "Malowany welon" (...)
Ta książka naprawdę za niedługo będzie kultowa Kategorie: najgorsza powieść, najgorsze tłumaczenie...

Edytowane przez Anahstasia
Czas edycji: 2008-02-21 o 16:49
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 16:16   #1787
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez protka
Co z tymi wesołymi książkami Dziewczynki, naprawdę nic więcej nie ma?
Te wcześniejsze proponowane wszystkie czytałam...

Obiecałam dziś coś zaproponować więc oto moja lista (tych wcześniej wymienionych już nie piszę):

1. H.Kuttner - "Świat należy do mnie" (uśmiałam się zdrowo
2. F.Mowat - "Nie taki straszny wilk" (całkiem fajna, trochę zabawnych momentów)
3. G.Durrell - "Moja rodzina i inne zwierzęta" (fajna!)
4. W.Cejrowski - "Gringo wśród dzikich plemion" (fajna!)
5. Meg Cabot - "Papla" (średnio śmieszna, ale może być)

No i w cale tego tak dużo nie ma jak na tę ilość książek, które przeczytałam
Więc proszę o nowe propozycje, bo ostatnio chodzi za mną coś optymistycznego i wesołego (a komedie w TV są albo takie, które lubię i znam na pamięć, albo jakiś chłam - a książek tak mało...)

Piszcie....
Skoro czytałaś wszystko autorstwa Michala Viewegha, którego polecam, to mogłabyś mi napisać co lepiej kupić "Powieść dla kobiet" czy "Wychowanie panien w Czechach"?

Za optymistyczną uważam także serię o Mikołajku i Adrianie Mole oraz książki Jane Austen i "Pod opieką przodków. Polsko-australijska rodzina w Papui Nowej Gwinei" Kathy Golski.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 16:21   #1788
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basilissa Pokaż wiadomość
Dzisiaj dotarła do mnie przesyłka z dedalusa:
  • Jane Austen Mansfield Park,
  • Jane Austen Opactwo Northanger,
  • Jane Austen Perswazje,
  • Aleksandra Marinina Gra na cudzym boisku.
Gratuluję nowych nabytków! To po takich zakupach wątek o Jane Austen będzie kwitnął

Germini, a Ty jak się miewasz? Dalej tak boli czy choć troszkę już lepiej?

W ogóle, na koniec, się pochwalę Dostałam z GWP dwie powieści do zrecenzowania, dzisiaj przyszły pocztą - świeżutkie, jeszcze nie będące w sprzedaży, kryminały ukochanej Caroline Graham

(Dziewczyny, a przy okazji - czy Wam też w Panelu użytkownika nie aktualizują się wątki? Np. Tu jako ostatni post wskazuje mi post Marthinisy z 12:06. W ogóle system nie przyjął mi całego mojego posta, musiałam podzielić na dwa i w ogóle nie chce przyjąć załącznika, bo pojawia się kwiatek w postaci napisu: Kliknij zdjęcie aby powiększyć Nazwa: SSA5629122.JPG Wyświetleń: 0 Rozmiar: 102,5 KB a pod nim pusto. Tylko ja tak mam czy Wy też?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSA5629122.JPG (102,5 KB, 18 załadowań)
Stary 2008-02-21, 16:30   #1789
amber2046
Zakorzenienie

Nie aktualizują się wątki, nie działa cytowanie (musiałam kopiować wypowiedź, żeby zacytować), nie widzę niektórych załączników. Coś się z wizażem złego dzieje.

Dzisiejsze drobiazgi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg telemaniak.jpg (49,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zlodziejtwarzy.jpg (39,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ryzykownypomysl.jpg (50,0 KB, 7 załadowań)

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 16:32   #1790
gasta18
Wtajemniczenie

Cytat:
(Dziewczyny, a przy okazji - czy Wam też w Panelu użytkownika nie aktualizują się wątki? Np. Tu jako ostatni post wskazuje mi post Marthinisy z 12:06. W ogóle system nie przyjął mi całego mojego posta, musiałam podzielić na dwa i w ogóle nie chce przyjąć załącznika, bo pojawia się kwiatek w postaci napisu: Kliknij zdjęcie aby powiększyć Nazwa: SSA5629122.JPG Wyświetleń: 0 Rozmiar: 102,5 KB a pod nim pusto. Tylko ja tak mam czy Wy też?
Nie tylko Ty Ana... ja też tak mam
Stary 2008-02-21, 16:34   #1791
Anahstasia
Zakorzenienie

To kamień z serca, że nie tylko mi się spsuło Właśnie zerkam na Techniczne, dziewczęta już podniosły raban, więc pewnie za niedługo Złoś coś z tym zrobi
Stary 2008-02-21, 16:39   #1792
Ondine
Rozeznanie

Germini a widzisz , ja nawet nie pomyślałam o allegro i empiku. O tym pierwszym myślę tylko w kategoriach perfumeryjnych i to rzadko.
Wiesz co , teraz boję sie że wieczorem przeczytam o jakimś Twoim wyczekiwanym tytule , który przez "Królową deszczu "Ci umknał.moje biedne sumienie!
Ana, gratuluję -i recenzja i Towja ulubiona autorka w jednym.
Stary 2008-02-21, 16:55   #1793
gasta18
Wtajemniczenie

Mi już nareszcie wszystko działa
Stary 2008-02-21, 17:26   #1794
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ana, gratuluję -i recenzja i Towja ulubiona autorka w jednym.
Dziękuję Właśnie walczę z chęcią rzucenia La Mure na rzecz tych nowych powieści, bo straszliwie mnie kuszą

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Mi już nareszcie wszystko działa
Mi również i mam nadzieję, że już tak pozostanie
Stary 2008-02-21, 17:33   #1795
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Foxina, czekam niecierpliwie na recenzje, ja zabieram sie za ta ksiazke jak tylko uporam sie z akademickimi tytulami - musze napisac esej do konca marca.

Mam nadzieje ze Chlopiec z latawcem Cie nie zawiedzie i mnie z reszta tez
I po radości, właśnie otrzymałam maila z empiku, że nie są w stanie dostarczyć mi tej książki. Nie rozumiem, po kiego grzyba wrzucili ją znowu jako książkę dostępną??!!

Cytat:
Witaj foxina. No cóż, nie mogę napisać, że książka jest zła, bo tak nie jest, ale spodziewałam się czegoś lepszego. Są książki, od których nie mogę się oderwać lub takie które mnie rozbawią, wzruszą czy nawet zmienią w jakiś sposób moje patrzenie na świat.
Książka, jest owszem dość oryginalna i ma jakiś taki swój klimacik, ale na początku do mnie nie przemawiała, nudziłam się przy czytaniu
Przeczytałam może jedną trzecią i zastanawiałam się czy nie zrezygnować, potem mnie troszkę wciągnęło, ale bez rewelacji.
Niewiele wniosła i aż tak mnie nie przykuła do fotela, stąd taka opinia.
Zaczynam być coraz bardziej wymagająca jeśli chodzi o książki i byle jakie czytadełko już mnie tak nie zachwyca, ale wiem że są osoby tą książką zachwycone
Dziękuję Protka.
W końcu muszę się za nią sama zabrać.

Cytat:
Eeeeeee... to operacja nosa została przesunięta?

Cytat:
Gratuluję L4
I obiecuję, że nie będę już w tym tygodniu wymuszać na Tobie żadnych recenzji
Ufff..... od razu mi lżej.
Dzisiaj zabrałam się za Sprawę osobistą Kenzaburo Oe. Ale silny zatokowy ból głowy skutecznie uniemożliwia mi dalszą lekturę.

Cytat:
Foxina, a to dobrze ,ze grzecznie leżysz , łykasz , co kazali . Czytac możesz!! I nikt Ci złego slowa nie powie, sama nie bedziesz miała wyrzutów sumienia ,że np. w pracy cos odpuscilaś.
Wiesz, ja tam nie chcę,żeby Lamb na Ciebie groźnie patrzył. Ciekawa jednak jestem jak Ty go odbierzesz.
Poszlo do ciebie PW , ale 3 razy probowalam i bunt jakis na pokładzie,więc napisz , czy cos dotarlo. :cmok
Sęk w tym Ondine, że nie tak do końca mogę teraz czytać.
A z pracy tylko 2x dziś dzwonili.
A PW dostałam chyba z 6, aleś Ty nadgorliwa. Wiem, wiem, mi też wizaż dziś się wykoleił.

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
ondine, mam tak samo, to jakaś globalna(wizażowa awaria) dałam sobie spokój poczekam ąż minie, inaczej foxine deszcz takich samych pw zaleje
za to ja sie na pamięć jednego adresu nauczę, bo mnie cały czas w pop-up "prześladuje"
fakt, zalało biedną foxinę. Najlepsze, że dostałam na skrzynkę mailową wiadomości, że czekają na mnie PW, po czym po wejściu na wizaż w skrzynce echo. Dopiero przed chwilą przyszły wiadomosci.

Cytat:
To Cię dopadło Wizaż odpuść - leż grzecznie w łóżeczku, łykaj leki i kiedy tylko będzie Twój organizm miał ochotę, śpij. A kiedy Ty będziesz miała, czytaj. (Przynajmniej u mnie się to powoli sprawdza Dużo, dużo zdrówka
Dziękuję Aniu i Tobie również życzę dużo, dużo zdrówka.
To obie na antybiotykach jedziemy.

Cytat:
W ogóle, na koniec, się pochwalę Dostałam z GWP dwie powieści do zrecenzowania, dzisiaj przyszły pocztą - świeżutkie, jeszcze nie będące w sprzedaży, kryminały ukochanej Caroline Graham
Zazdroszczę! Pewnie jeszcze pachną świeżym drukiem...mrrrrrr
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 17:37   #1796
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Germini nie czytałam "Jeźdzca"... może kiedyś wypożyczę z biblioteki
Kurczę, wypożycz Jestem ciekawa, czy by Ci się spodobał.

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Oo, "Malowany welon" bardzo mi się podobał, a nawet nie wiedziałam że to adaptacja książki. Ale skoro piszesz, że film lepszy to na razie dam sobie spokój.
Film jest boski
A co do książki, to nie rezygnuj Jestem ciekawa, czy też odebrałabyś tę książkę jako tak drastycznie gorszą od filmu co ja

Cytat:
Powinien już działać Tzn. działa i u mnie, i u paru zaprzyjaźnionych osób. Wytestowany na wszystkie strony
No już wczoraj wieczorem działał, tylko musiałam zrobić małego myka Zapomniałam dać znać

Cytat:
I tak, i nie Antybiotyk mam brać jeszcze przez tydzień, ale fizycznie czuję się już lepiej niż jeszcze kilka dni temu. Boję się trochę, że jak zacznę wychodzić na uczelnię to znowu się to skończy jak w poniedziałek, ale... Staram się być dobrej myśli, że pogoda jednak mnie nie wykończy
Zachciało się edukować...
Wiesz - ciepło się ubieraj, nie pal na wietrze , itp.
Cieszę się, że Ci się poprawiło

Cytat:
Jeszcze nie będę Ale mam przy tej okazji prośbę do wszystkich Wizażanek, żeby jednak zwracać uwagę jak się pisze, bo regulaminowo powinnam za to rozdzielać punkciki (czego nie chcę
Serio? - za taką "bzdurę" możecie już punkty rozdawać?
Eee, myślę, że tak nas chciałaś tylko postraszyć - żeby nie było, że respektu nie czujemy
No ale niech Ci będzie - nie będę już więcej

Cytat:
Germini, a Ty jak się miewasz? Dalej tak boli czy choć troszkę już lepiej?
A dziękuję Już lepiej - dzisiaj sama, bez podpory, do sklepu wyszłam Przy gwałtownych ruchach jeszcze mi się kręci, ale ogólnie myślę, że z tego wyjdę

Cytat:
Ale Ty masz je tak dla GWP zrecenzować?

Cytat:
Wiesz co , teraz boję sie że wieczorem przeczytam o jakimś Twoim wyczekiwanym tytule , który przez "Królową deszczu "Ci umknał.moje biedne sumienie!
Dzisiaj już nie zaśniesz
To jest właśnie fajne w Podaju - ten przypływ adrenaliny Z reguły trzeba się spieszyć, bo wiele książek znika w zastraszającym tempie zaraz po pojawieniu się. I trzeba podjąć błyskawiczną decyzję: brać czy nie brać? A nuż pojawi się pozycja, której szukam od dłuższego czasu - a nie będę już miała punktów?
Stary 2008-02-21, 17:56   #1797
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Aniu i Tobie również życzę dużo, dużo zdrówka.
To obie na antybiotykach jedziemy.
A dziękuję
Na to by wyglądało, ale może to i lepiej, bo czasami inne leki zupełnie nie są w stanie takich wirusów zablokować. Tak się z ostatnią grypką wymęczyłam, zaczęło się od głupstwa leczonego Fervexem, a później jak poszło to trwało prawie trzy tygodnie A teraz, gdyby nie prikaz lekarza, to ja już bym sobie mogła normalnie funkcjonować, a antybiotyk biorę dopiero 6 dzień

Cytat:
Zazdroszczę! Pewnie jeszcze pachną świeżym drukiem...mrrrrrr
Uhm Dlatego na razie rąk od nich oderwać nie mogę

Cytat:
Serio? - za taką "bzdurę" możecie już punkty rozdawać?
Eee, myślę, że tak nas chciałaś tylko postraszyć - żeby nie było, że respektu nie czujemy
No ale niech Ci będzie - nie będę już więcej
Dokładnie o ten respekt mi chodziło
Za jednorazowy wybryk nie, ale jeśli jest to nawet nie notoryczne, a częste, a dany użytkownik nie przejawia chęci zmiany swojego zachowania (nie reaguje na upomnienia Moderatora czy to wysłane poprzez PW, czy wygłoszone publicznie na forum), to owszem

Cytat:
A dziękuję Już lepiej - dzisiaj sama, bez podpory, do sklepu wyszłam Przy gwałtownych ruchach jeszcze mi się kręci, ale ogólnie myślę, że z tego wyjdę
No proszę jakie postępy, bardzo miło mi to słyszeć Wyjść wyjdziesz na pewno, tylko jeszcze się nie forsuj
Cytat:
Ale Ty masz je tak dla GWP zrecenzować?
I tak, i nie - książki otrzymałam od redaktora GWP prowadzącego serię Morderstw w Midsomer, Kazimierza Świetlikowskiego, a zarazem autora oficjalnej strony wydawnictwa poświęconego tym kryminałom (http://midsomer.blox.pl/html) w zamian za obietnicę ich zrecenzowania
Stary 2008-02-21, 17:59   #1798
Ondine
Rozeznanie

Wreszcie wszystko wrócilo do normy.j awyłączyłam komputer , bo juz mnie tak irytowł bark mozliowosci cytowania, nie wiedzialam , czy ostatni post poszedł czy , a nie chcialam dubla. Obłęd. Od 12 nic normalnie nie działalo.
Foxino, przepraszam Cię za ten zalew info.
Ana , a co czytasz La mure `a ?
Stary 2008-02-21, 18:00   #1799
gasta18
Wtajemniczenie

No to Germini jutro skoczę do biblioteki i powiem bibliotekarce, żeby mi zostawiła jak ktoś odda (czasami znajomości w bibliotece się przydają)
Stary 2008-02-21, 18:06   #1800
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ana , a co czytasz La mure `a ?
Ponownie 'Moulin Rouge', bo chcę następnie przeczytać 'naukową' biografię Toulouse-Lautreca autorstwa Julii Frey i chcę sprawdzić na ile La Mure był wiarygodny w tym co pisał
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości