![]() |
#3511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D
Cytat:
![]() ![]() A wracając jeszcze do malowania oczu to co robicie zeby cienie zcierały sie szybko z powieki, nie robiły sie z nich grudki itd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do makijażu, różne mogą być przyczyny tego, że cienie płowieją na powiece albo zbijają się w grudki. Może być niezbyt dobry cień, za duża jego ilość na powiece, nierówno rozprowadzony, czy wreszcie spocona powieka. Dobry cień powinien być intensywny w swojej barwie, żeby uzyskanie koloru na powiece nie wiązało się z nakładaniem kilogramów cienia. Chodzi o to, że nie może być zbyt suchy. Jeżeli cień w kamieniu, prasowany, wypiekany jest trudno nałożyć na pacynkę czy pędzelek, to znaczy, że równie trudno będzie go nałożyć na powiekę, ponieważ jest za twardy i będzie się osypywał i nierówno pokrywał powiekę. W rezultacie będziesz go nakładać więcej, żeby uzyskać zadowalający efekt i skończy sie to najprawdopodobniej właśnie grudkami z cienia na powiece. Nie polecam cieni sypkich, jeśli nie umiesz się faktycznie malować, bo niejedna profesjonalistka poległa na nich. Łatwo jest przesadzić z ich ilością, a dodatkowo stworzyć sobie cudowną podkówkę pod okiem z osypanego cienia. Edit: A tak w ogóle to polecam zajrzeć na MM. W tym wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=157928 linki do wielu step by step'ów. A poza tym polecam wątki Agnieszki (agabil1), Moniki (mona1978), Madzi (madie), czy Karoliny (karo-la), a także wielu innych dziewczyn. Naprawdę się przydają te stepy, sama się na ich podstawie wiele nauczyłam. Edytowane przez madziunia80 Czas edycji: 2008-04-03 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3514 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() staram sie po kazdym, ale nie zawsze wychodzi... ![]() Cytat:
![]() aaaa, dostalam prace ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3515 |
Zakorzenienie
|
Blonndee, moje gratulacje!
![]() Madziu, wszystkie trzymamy kciuki za Tatę ![]() ![]()
![]() |
#3516 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Też im współczuje... No chyba, ze sa do niej podobni ![]() Mam nadzieję, ze mi się uda - musze mocno w to wierzyć i w końcu zabrac się do roboty ![]() A co do Joli to zastanawiam się co jeszcze mogłaby wymyślić... Ale, ze nas zaskoczy to pewne ![]() Ja w ogóle nie znoszę tych programów typu reality show i żadnego nie oglądałam, ani big brothera, ani baru, ani dwóch światów czy co tam jeszcze było. Dla mnie jest to ciekawa rozrywka. Ostatnio moja koleżanka bardzo się emocjonowała z powodu nowej edycji big brothera, że jest zarabiście, że cos się dzieje, że się kłócą, biją itd... Ehh... z jakiego powodu tu się podniecać?? A poza tym fakt, że ta panna wygrała, świadczy tylko o poziomie ludzi, którzy oglądali ten program i na nią głosowali. W dzisiejszych czasach takie puste lalki niestety potrafią zrobić furorę. No chyba, ze zagłosowali na nią dla jaj, żeby sobie zakpić z tego typu programów. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3517 | |
Zadomowienie
|
Witam kochane
![]() ![]() Co prawda jestem na biezaco z postami ale nie mialam zabardzo czasu zeby odpisac. Gratulacje ![]() Cytat:
![]() A tak w ogole to dzis bylam w 2 agencjach i sie zarejestrowalam a jutro mam interview w sklepie z zabawkami, 3majjcie kciuki bo bardzo zalezy mi na pracy ![]() No i musze wam popisac troche odnosnie wloskow. Otoz.... jestem zalamana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i jeszcze pare slow na temat kosmetykow. blondee albo mirelka chciala wiedziec jak sie sprawuje Silver Kallosa- otoz juz zdaje relacje. Po przeczytaniu recenzji na KWC postanowilam trzymac szampon okolo 3-5 min na wlosach zeby je rozjasnic, poniewaz dziewczyny ktore trzymaly dluzej niz 3 min mowily ze wlosy imsie robily fioletowe, wiec chcac tego uniknac trzymalam max 5 min. No i jakiez bylo moje zdziwienie kiedy po 5 min splukalam szampon nalozylam odzywke, wysuszylam i nie zauwazylam zadnego dzialania, zadnego rozjasnienia ![]() ![]() ![]() No i musze Wam jeszcze napisac co widzialam wczoraj w sklepie... Szampony i odzywki na bazie naturalnych skladnikow. Ogladalam sklady- byly poprostu nieziemsko boskie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ok juz nic nie pisze ![]() Milego dnia zycze ![]()
![]() |
![]() |
#3518 | ||||
Zakorzenienie
|
Atsenka, witaj
![]() Śliczne włoski masz ![]() ![]() A ja kontynuuje, bo jak zwykle o czymś zapominam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Reksio zawsze wpycha się między mnie i TŻ, jak leżymy u mnie na łóżku. Nieważne, ze nie ma miejsca, na chama się wpycha ![]() ![]() Ciekawa jestem czy on jest tak bardzo zazdrosny, czy tak bardzo nie lubi być sam?? Śmialiśmy się kiedyś z TŻ, ze Reksio cierpi na wieczny syndrom „zajmij się mną” ![]() Cytat:
![]() ![]() Gdybym wiedziała wcześniej to wprosiłabym się do koleżanki do Łodzi... na tydzień... hehe ![]() ![]() Wczoraj mówili nawet o tym w Dzień dobry TVN. Cieszę się bardzo, ze robią takie rzeczy – to znaczy, ze ludziom się to podoba ![]() Ostatnio moja siostra zwiedziła całe miasto w poszukiwaniu gazety z filmem i już nigdzie nie było ![]() ![]() Cytat:
![]() O glanach do kolan marzę od dawna, jest to moje jak dotąd niespełnione marzenie... Ale mojego numeru w życiu nie znajdę, nie robią dziecinnych glanów do kolan... ![]() ![]() Moje glany są już masakrycznie schodzone, 2 razy były już w naprawie u szewca, ale nie potrafię ich wyrzucić – są niesamowicie wygodne, a poza tym były moim marzeniem, więc jak mogę się ich pozbyć?? Jeszcze trochę wytrzymają ![]() Jak już obejrzysz film to daj znać czy Ci się podobał, bo mi bardzo ![]() Mój TŻ na szczęście nie marudzi kiedy ubieram się na czarno, ale czasami mówi, że mogłabym założyć coś odrobinę mniej mrocznego – np. kiedy wybieramy się z pierwszą wizytą do jego babci ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3519 |
Zakorzenienie
|
Dobra, nie dojrzałam jeszcze, ale jak to mówią – one kozie death
![]() To ja i moje włosy – które wielokrotnie zmieniały kolor, a tak ewoluowały od zeszłego roku – niekoniecznie na lepsze ![]() ![]() Na początek fotki sprzed ok. roku, może odrobinę więcej. Jak widać, jestem ruda, tzn kolorek się już spierał. Do rudych mam zbyt ciemną oprawę oczu i nie wygląda to naturalnie. Do blondu zresztą też ![]() ![]() ![]() I nie zamordujcie mnie proszę za taką ilość postów pod postem, ale nie dało sie inaczej... ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2023-12-19 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3520 |
Zakorzenienie
|
A te są już zrobione po metamorfozie na ciemne kłaczki
![]() 1 i 2 – fotki zrobione w lipcu – zanim potraktowałam je Palette ![]() 3 – tę fotkę zrobiłam w styczniu, godzinę po farbowaniu włosków na ciemny brąz, zdążyły tylko wyschnąć ![]() 4 i 5 – w zasadzie najnowsze, zrobione jakieś 2 tygodnie temu. Ostatnia fotka – zrobiona chyba we wrześniu, ale pokazuję ją nie ze względu na włoski, ale na siebie w patrzałkach ![]() ![]() Mam nadzieję, że tu w ogóle coś widać na tych fotkach. Tzn widac jedno - że są zniszczone... ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2023-12-19 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3521 | |
Wtajemniczenie
|
dziekuje
![]() Cytat:
![]() ![]() btw: masz sliczne wloski, takie miodowe ![]() Finlora: a wiesz, mi sie podobasz bardziej w tych jasnych niz ciemnych, moim zdaniem dodaja ci uroku ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą one były rude, a ja już nigdy więcej nie chcę rudych. Myślę, że mam do nich zbyt ciemną oprawę oczu i to niezbyt naturalnie wygląda... Mówią, ze ciemne włosy postarzają... ale ja się dobrze w nich czuję ![]() Wczoraj dostałam paczkę z maską ![]() ![]() Wiecie co... nawet nie mogę się pochwalić TŻ tym moim małym zwycięstwem... A nie mogę, bo on nawet nie ma pojęcia, że ją zamówiłam... ![]() Gdyby wiedział wygłosiłby mi zaraz kazanie, że nie mam pracy a wydaję pieniądze na głupoty – czytaj „kolejne cuś do włosów”... I w sumie miałby rację, bo za kilka dni powinnam wybrać się do weterynarza zaszczepić mój zwierzyniec i jak to zrobię to zostanie mi (dosłownie) parę groszy w portfelu... ![]() ![]() No to pokażę Wam jeszcze jedną fotkę - z komunii mojej chrześnicy – to było 2 lata temu, w kwietniu chyba. Farbowałam się wtedy na blond, dokładnie chyba złoty. Jest to chyba jedno z moich ładniejszych zdjęć, a uwierzcie mi, nie ma ich za dużo, bo jak już pisałam wcześniej, nie jestem zbyt fotogeniczna ![]() Ale ta fotka wisiała ok. pół roku w oknie wystawowym u fotografa, więc musiała się komuś spodobać ![]() A jaka ja byłam dumna, kiedy przechodziłam sobie koło tej wystawy i się podziwiałam ![]() Nie uda mi się chyba nigdy trafić tak, żebyscie były na wizażu... ![]() Kafejkę niestety zamykają o 17 więc nie mam szans pojawić się tu pózniej... ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2023-12-19 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3523 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BTW blonndiee- gratuluję pracy ![]() Atsenko- bardzo ładne włoski ![]() ![]() A tak w ogole witajcie, jestem ostatnio torochę zabiegana i zarobiona, ale staram się Was odwiedzać ![]()
Sacred is the gift that they have without knowing Serenity is knowing it's safe from destruction of time "Sacred Serenity" Death Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-04-03 o 16:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3525 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja co jestem na wizazu to tam zerkam i podziwiam ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mnie takie programy odpychają - to już wole zakłówać słówka z nielubianego niemieckiego niż siedzieć i patrzeć na te bzdety. Strasznie mnie bawili ludzie, którzy oglądali pierwszą serie big brothera - wtedy część mojej klasy, duża część rodziny - pamiętam te rozgorzałe dyskusje na temat uczestników programu - do tej pory nie jestem w stanie zrouzmieć tego fenomenu - trudno mi pojąć, że ktoś może oglądać taki program z przyjemnością i się tak tym emocjonować ![]() Cytat:
Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() ![]() Finlora w czerni jest Ci poprostu cudnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Blonndee gratuluje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3526 | |
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczyny
![]() ![]() Finlora - mnie tez sie podobasz w ciemniejszych wlosach, mam identyczne zdanie do Milki19 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3527 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny szalejecie z tymi postami
![]() ja niestety ucze sie na chemie;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3528 | |||||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale pamiętam jak przy ślubnym wizażystka mówiła mi o bazie pod cienie, która zapewnia trwałość i przeciwdziała zbrylaniu. Fakt, że pewnie duży udział w tym ma umiejętność malowania i dobór odpowiedniej ilości cienia, ale makijaż trzymał się twardo 15 godzin, jak nie więcej ![]() Superowo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz, jeśli już wskakuje do łóżka, to szuka miejsca obok, ale bardzo blisko, tak, żeby mieć kontakt i się przytulić. Nawet jak się gdzieś plącze pod nogami, to siada na mojej stopie, żeby mieć kontakt. I uwielbia przyłazić rano po poranną porcję głaskania - wystarczy tylko, że TŻ wstanie zrobić kawę, a ta już siedzi na jego miejscu i się "kokosi". Syndrom "zajmij się mną" jest mi jak najbardziej znany ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3529 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3530 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za Tatę oczywiście trzymam kciuki i czekam na wiadomości ![]() Gratuluję!! ![]() Cytat:
![]() Też się zgadzam ![]() A tak w ogóle to witam ![]() ![]() Edit: Przepraszam za post pod postem, ale ograniczenia emotek były ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3531 |
Zakorzenienie
|
Finloro, razem z siostrą uważamy, że lepiej wyglądasz w jaśniejszych włosach
![]()
![]() |
#3532 |
Zadomowienie
|
O_O'
edit xDD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3533 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() BTW: Gdzie się basenujesz ![]() ![]() Ja też bladzioch i nawet już polubiłam tą moją bladą cere ![]() "Podczas wysiłku fizycznego nasz organizm nie spala zbyt wielu kalorii. Dwadzieścia minut jazdy na rowerze stacjonarnym powoduje utratę ok. 100 kcal, co mniej więcej równa się kaloryczności jednej szklanki mleka, zaś kilkadziesiąt minut spędzonych na siłowni pozwala spalić jedynie pół czekolady. Bilans energetyczny nie wygląda więc zachęcająco, dlatego większość kobiet nie zamierza marnować włożonego wysiłku, na rzecz kolacji, która najczęściej nie tylko wyrównuje utracone kalorie, ale dostarcza ich z nawiązką. Kiedy pewnego dnia, po zakończeniu zajęć aerobiku zapytałem kilka kobiet jak będzie wyglądać ich wieczorny posiłek po powrocie do domu, 9 na 12 pań odpowiedziało, że nie zamierza jeść czegokolwiek, bo nie po to się męczyły, by teraz się "nawpychać". Jak widać niewiele kobiet, ma świadomość znaczenia posiłku potreningowego. Trening fizyczny jest dla organizmu bodźcem stresogennym zakłócającym proces wewnątrzustrojowej homeostazy ( równowagi). W wyniku intensywnego wysiłku, wewnątrz ciała nasila się proces rozpadu białek ustrojowych, co w efekcie prowadzi do poważnego nadwerężenia konstrukcji tkanki mięśniowej. Opuszczając salę treningową, mięśnie pozbawione są glikogenu ( cukru mięsniowego) oraz znacznie zubożone w aminokwasy, co w efekcie prowadzi do ich uszczuplenia. Prawidłowe odżywienie po treningu pozwala odbudować straty w mięśniach nie tylko do punktu wyjściowego, ale także znacznie powiększyć ich zapasy, w efekcie czego zregenerowane ciało staje się jędrniejsze. W okresie potreningowym, organizm nigdy nie odkłada tkanki tłuszczowej ( jak uważa większość kobiet), gdyż z punktu widzenia fizjologii, było by to całkiem nielogiczne. To tak samo, jakby bardzo głodujący człowiek, dostał zastrzyk gotówki i zamiast kupić za to jedzenie, pieniądze zaniósłby do banku. Unikanie spożywania posiłków po forsownym treningu przyczynia się nie tylko do zatrzymania postępów, ale również, w perspektywie czasu, prowadzi do bardzo niekorzystnych zmian w skaldzie ciała. Wyniszczone i nieodbudowane po wysiłku mięśnie stają się coraz mniejsze i słabsze, zaś zagrożony sytuacją organizm w panice nasila odkładanie tłuszczu zapasowego w celu utworzenia rezerw energetycznych. W efekcie ciało, choć traci na wadze ( bo mięśnie przecież sporo ważą) staje się obwisłe, miękkie i pomarszczone. Dlatego też niezbędnym elementem właściwej odnowy biologicznej organizmu jest dostarczenie odpowiedniej ilości składników odżywczych niezbędnych do odbudowy zniszczonych włókien mięśniowych. Dlatego w posiłku potreningowym należy położyć szczególny nacisk na odnowę glikogenu i białek." Przyszedł listonosz z paczką. Jako, że zamawiałam książkę paczke odebrałam - kształt mi troche nie pasowała, ale co tam. Otworzyłam a w środku ruter ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jak Ty jesteś taka obeznana, to może mi coś podpowiesz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam za ten wywód, ale widzę, że Milka jest z tych znających się i liczę na pomoc ![]() Aaa, pływam na basenie AWF, koło Ronda Grzegórzeckiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3535 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam bojowe zadanie... Wie może ktoś, jak mniej więcej napisać podanie o podwyżkę? Wujek mnie prosił, żebym coś takiego napisała, ale kompletnie nic nie przychodzi mi do głowy
![]()
![]() |
#3536 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Następne co mi przychodzi do głowy to: 1). Co ze zdrowymi tłuszczami ![]() ![]() ![]() 2). Zrezygnowałaś z jedzenia mięsa ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, że coś pomoge ![]() ![]() Ps. Ten basen to dla mnie drugi koniec świata ![]() Narku obawiam się, że nie istnieje uniwersalne podanie o podwyżke ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3537 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak bardzo dobrze nawilżał i odżywiał. Z mocno odżywiających polecam jeszcze Ziaji masło kakaowe i oliwkowy lekka formuła. Zwykły oliwkowy jest baaardzo tłusty, ale wspaniały na noc. Kiedyś miałam też ten z serii kozie mleko i też byłam zadowolona ![]() ![]() Cytat:
Taniec i zarzucanie blond włosami w wołaniu o słońce. Musi podziałać! ![]() ![]() Cytat:
Ja uwielbiam dzieła Candy killer i Perelki 20. No oczy Ferrou ![]() Jutro kupuje olej ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad 1. Nie wiem, które są nienasycone ![]() ![]() Ad 2. Nie zrezygnowałam ![]() ![]() ![]() Szkoda, że dla Ciebie to koniec świata, już chciałam zacząć Cię wypatrywać ![]() ![]() Virko i reszto Włosomaniaczek przepraszam za tego off topa, ale moje pytania są spowodowane troską o włosy, które lecą ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3539 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Milka- byłam dziś w Kauflandzie, stepper kosztuje już 110 zł,to jest taki model: http://www.allegro.pl/item335508628_..._12m_nowy.html
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.