![]() |
#3481 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D
Cytat:
![]() Raz miałam fioletowy makijaż oczu i........ nigdy nie wyglądałam gorzej ![]() Cytat:
![]() ![]() To daj znać, jak ta mikrodermabrazja działa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą nie będę się spierać, nie widziałam Cię przecież ![]() Makijaż po to nakładamy, żeby wyglądać i czuć się atrakcyjnie, a nie przeciwnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3483 | |||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Ja też po lekturze wątku namiętnie zapragnęłam kholika, nawet zaczęłam się rozglądać po Alle, jednak jak zwykle odkładałam i odkładałam zakup... no i teraz nadarza się okazja, przywiozę zatem więcej jeśli trafię ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Muszę kiedyś pokombinować, jak to zrobić, żeby ładnie oczy podkreślić, nie za mocno, ale dokładnie, bo wiecznie mi się wydaje, że między wewnętrzną linią a zewnętrznym cieniem zostaje mi jasna przestrzeń ![]() BTW, może mi coś poradzicie w tym temacie? Jakimi technikami wykonujecie Swoje dymne? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Estelle, ja dymek przeważnie wykonuję trzema kolorami, czasami zdarza mi się użyć ich więcej. Zawsze delikatnie rozjaśniam wewnętrzny kącik oka, np. cieniem w kolorze cielistego beżu lub wanilii, rzadko bielą, ale zdarza się i tak. Potem nakładam od zewnętrznego kącika oka do mniej więcej połowy powieki ciemny cień,może być czarny, fioletowy, zielony, grafitowy, czy brązowy, wszystko zależy od polotu i stroju. Rozcieram granice pomiędzy jasnym i ciemnym cieniem.
Jeżeli używam czerni rozcieram ją czerwienią, jeżeli ciemnego brązu rozcieram go jaśniejszym brązem albo przybrudzonym różobrązem, itd. Kreskę robię na górnej powiece przez całą powiekę, ale zwężając ją ku wewnętrznemu kącikowi, tak ,żeby nie docierała do końca, a na dolnej powiece kreska wędruje mniej więcej po połowy oka, po czym rozcieram ją gąbeczką i poprawiam cieniem. Kreski zawsze poprawiam cieniami, wtedy lepiej się trzymają. No i oczywiście mocno tuszuję rzęsy. Czasami mocno rozcieram granice cienia, zawsze wyciągam w górę ponad załamanie powieki i czasami zostawiam zaokrągloną granicę cienia. Mam nadzieję, że jest to zrozumiałe ![]() EDIT: Jeden z moich dymków widać na avatarze ![]() Edytowane przez madziunia80 Czas edycji: 2008-04-03 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3486 |
|
Madziu, dzięki za instrukcje, teraz musze znaleźć czas, żeby poćwiczyć
![]() ![]() Fajny patent z tym dodawaniem czerwieni, bardzo mi się spodobał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
Nie myślę, ja to wiem
![]() No i zakochałam się ![]() ![]() ![]() ![]() Jesteś przepiękną kobietą ![]() Popadłam w całkowite kompleksy ![]() Dlaczego nie mogę tak wyglądać.... ![]()
![]() |
#3488 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ogólnie jedząc w taki sposób (znaczy rzadko i sporo godzin przed snem już nic) można zacząć wyglądać jak tzw. tłusty chudzielec - znaczy jest się chudym, ale posiada dużą ilością tkanki tłuszczowej, bo to organizm w chwilach krytycznych dla niego magazunuje ![]() ![]() Więcej info w artykułach zawieszonych na dietetyce ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3489 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Morfologie robie co jakiś czas, ale nigdy nie badałam poziomu żelaza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na szczęście nie mdleje - chociaż jak by mi się zdarzyło to pewnie natychmiast pobiegłabym się przepadać ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Estelle widać, że obiektyw Cię kocha ![]() Marzenko razem się kompleksimy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety do Waszych makijażowych fascynacji nie dołączę gdyż uzywam jedynie tuszu do rzęs i kwentualnie kredkę do oczu. A to wszystko z jednego powodu - kompletnie nie umiem sie malowac
![]() żeby nie było - wiele razy próbowalam i za kazdym razem wyglądałam jak nie powiem co zza krzaka... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3491 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Robiłaś wcześniej u tej makijażystki dzień próbny. I zgadzam się, czasem dużo ładniej wygląda się tak nie do końca 'zrobionym', od linijki. Tak kobieco-rozpuszczone włosy, delikatny makijaż ![]() Cytat:
![]() ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3492 |
Zadomowienie
|
Ja bardzo podobie wykonuje smoki jak Madzia
![]() ![]() Madziu dobrze że mówisz mi, że jednak ten khol dla upartego jest jedynie wyzwaniem do poskromienia ![]() ![]() ![]() ![]() Xyoko ja też mam since pod oczami i jestem blada jak śmierć... ale nie maluje sie pudrami bo nie lubie maski na twarzy, jakos zle sie czuje, ale ku mej radosci dziewczyny z mojej stancji kiedys popadly w zachwyt, że ja niczego nie uzywam a wygladam dobrze... a ja se mysle ta przyzyczaiły się jak mnie codzien widzialy bez makijazu jakiegokolwiek ![]() Estello ja pomyślalam, że kiedyś szkla wyprobuje, ale jak pogorszy mi się wzrok, wtedy zamowie sobie takie dwa w jednym korekcyjno koloryzujace ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja przez wiele lat też nie uzywalam kremow, ale od kilku uzywam nałogowo własnie tych tłustych z filtrem bardzo wysokim, niestety (choc juz sie przyzwyczailam wiec nie bardzo niestety) nie moge sie opalac i stad taki przymus. nie przesusza Ci sie skóra?? Ja juz jestem po prysznicu, kapiel w soli odlozona na jutro, ale ta dermabrazje zrobiłam i jest cudna, wcale nie przereklamowana ![]() ![]() ![]() widze że robi się już coraz bardziej cicho?? czyzbyscie spikały już??:P a moze robicie wcierki we wsłoski???:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
![]()
Jak bym czytała o sobie
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3494 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Raźniej będzie się kompleksić ![]() Ale tak ze zdwojona siłą, to nie wiem, kto nas z tego wyciągnie ![]() Nawet włosomaniaczki za włosy nie dadzą rady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jeszcze jestem ![]() I nie wiem czy myć głowę czy nie ![]() Bo normalnie nie powinnam, ale dałam seboradin i daję na odległość, jak sklep zielarski... ![]()
![]() |
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Chyba powoli kłade się spać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
To lepiej niech już zaczynają obmyślać plan, bo jam się zakompleksiła do granic...
![]()
![]() |
#3498 |
Zadomowienie
|
Taaak ziajka jest super tania i ma jak dla mnie kosmetyki na poziomie
![]() Ja też mam kompleks na kompleksie... zawsze odrobine podbudowywuja mnie te programy na tvn style jak pieknie wygladac nago czy cos w tym stylu... bez operacji, chudniecia itp. wydobywaja z kobiet ich naturalne piekno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3499 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
To ja w tych kompleksach idę się kapać
![]() Może je zmyję z siebie... ![]()
![]() |
#3501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super ![]() ![]() Taaak... ja iod siebie mogę polecić serie Ziaji calma HC, wspaniała jest. mam bardzo wrażliwą cerę i te kosmetyki nie dość, że pielęgnują to i leczą... Póki co wypróbowałam żel, tonik i krem biolipidowy ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
I kto to mówi... zapewne piękna kobieta
![]() Ze ślicznymi włosami ![]() ![]()
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Virko to zmyj przy okazji też moje kompleksy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3504 |
Zadomowienie
|
Tej serji z zajki nie próbowałam, ale nie omieszkam jak mi sie troszke pokoncza obece kosmetyki
![]() ![]() oj ja reaguje obronnie jak ktos mowi ze pieknie wygladam... od razu wlacza mi sie czerwona lampka i mysle ta jasne ściemniać to sobie mozesz, ale nauczyłam się ładnie usmiechać i mówic dziekuje jakbym przyjmowała je ![]() kobieca pokretna natura.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ok - jutro pobudka o 6 a ja ciągle tu siedze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3506 |
Zadomowienie
|
To jakiś nasz chory mechanizm obronny...
a ja wklejam dla tych co tu się tak wzdraniały przed ciemnym makijazem do jasnych oczków ciekawego linka o przydymionym spojrzeniu kroczek po kroczku ![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem wyjątkiem potwierdzającym tą regułę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3508 | ||
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hihi, to raczej zasługa uczucia Tż ![]() ![]() I bez kompleków Dziewczynki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do skóry - owszem, przesuszała mi się poza strefą T, w ekstremalnych przypadkach coś tam maźnęłam po policzkach, ale naprawdę sporadycznie. Teraz odkryłam przyjemność stosowania kremików i testuję, z różnym skutkiem, może to również zasługa odstawienia tabletek anty, po nich nie miałam niemal żadnych problemów... Pocieszam się, że idzie lato, a w lecie przynajmniej mi łatwiej dbać o skórę [słońce akurat mnie lubi]... Cóż, będę próbować dalej, szkoda mi tylko wyrzucać tych nie do końca trafionych wynalazków, z drugiej strony ciągnie, żeby posprawdzać coraz to nowe, od miesiąca czaję sie na serię Bielendy z olejem arganowym, zachwyciły mnie pudełeczka ![]() ![]() ![]() I przy pielęgnacji kremami muszę robić przerwy, co by skóra się unormowała po z byt dużej dawce dobrodziejstw ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3510 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry bardzo kochane! Dzisiaj już ze mną dużo lepiej, dzięki Waszemu wsparciu udało mi się podnieść z dołka, nie do końca jeszcze, ale grunt, że walczę. Dzięki Wam
![]() Ale widzę, że kiedy ja walczę, Marzenka i inne dziewczyny popadają w kompleksy. Bacik szykuję już ![]() ![]() ![]() ![]() Tatulek mój będzie miał dzisiaj operację, jako czwarty, także myślę, że około godziny 16.00 powinien sie zabieg zacząć. Trzymajcie kciuki kochane ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mogę jeszcze napisać o innej technice, którą stosuję do dymków. To odwrotność poprzedniej, nakłada się ciemny cień na całą powiekę najpierw dość delikatnie, potem rozjaśnia się go w miejscach, które chcemy rozjaśnić, w moim przypadku to wewnętrzny kącik oka, bo moje oczy są trochę za blisko siebie. Rozciera się granice obu cieni trzecim cieniem, który pogłębia jasny i rozmywa ciemny cień. I na końcu od zewnętrznego kącika nakłada się najciemniejszy cień, wyciąga ponad załamanie powieki i rozciera granice jasnym cieniem. Oczywiście kredką obrysowuje się oczy itd. Ta technika powoduje, że kolory nie są aż tak czyste, co w wielu przypadkach wychodzi dymkowi na zdrowie, bo o to w nim przecież chodzi, żeby był mglisty, rozmazany, rozmyty. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.