LIPCÓWKI część 5. - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-09, 14:28   #1501
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Wow moje gratulacje! Ja muszę podzwonic po komisach. Chociaż wątpię że się sprzeda za cenę, która by mnie satysfakcjonowala.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 14:32   #1502
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Wow moje gratulacje! Ja muszę podzwonic po komisach. Chociaż wątpię że się sprzeda za cenę, która by mnie satysfakcjonowala.
Dzięki To ta z mikroreklamy? Piękna ale cena faktycznie powala, ja za swoją nową nawet tyle nie zapłaciłam
Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 14:38   #1503
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

U mnie z rana padał grad, nie do wiary! Co za piękna połowa maja...

Niedługo lecę na wizytę, będę się zaraz ogarniać. Trzymajcie proszę kciuki, stresuje się czy mały dobrze przybiera w związku z tą moją cukrzyca
Na pewno będzie ok, kciuki!
Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
hej 3 razy mi skasowało wszystko co napisałam fuck!!!!
wczoraj się nie odezwałam bo wrócilismy po 1.00 i byłam padnięta,czekałam ponad 2h a były tylko 2 dziewczyny przede mną...Zrobili mi ktg ale nie wykazało jakiś regularnych mocnych skurczów brzuch mnie bolał jak na okres cały czas myślałam, że nie wyleżę.Później przysłali studentkę stażystkę zbadała mnie tak że miałam łzy w oczach ale to pewnie przez to ,że jak sucha jak wiór sorry za szczegóły jak się zapytałam o szyjkę to powiedziała ,że zamknięta i miękka ale na pytanie ile ma to niepewnie stwierdziła 2-3 cm.
Wzięła mnie na usg ale miała problem z pomiarami nie mogła główki zmierzyć bo mały ułożył się znowu miednicowo i dzwoniła do jakiegoś lekarza co ma zrobić ,później zrobiła dowcipne ale też miała problem z szyjką... wyszła i zadzwoniła do tego lekarza co ma zrobić ze mną ale wcześniej już jej powiedziałam ,że mi lepiej i ten lekarz powiedział ,że jak bóle przez noc się nasilą to mam się rano na patologię zgłosić a poza tym mam brać luteinę i umówić się do swojego lekarza na kontrolę na dniach.W sumie to wiele się nie dowiedziałam ale chyba wszystko w porządku, podejrzewam ,że wczoraj mały się przełożył i dlatego tak mi brzuch twardniał i bolał teraz kopie mnie tak w dół brzucha ,że momentami zwijam się z bólu ale te twardnienia minęły.

Dzięki za wszystkie kciuki dziewczyny, jesteście kochane!!
Jak dobrze że napisałaś! Odpoczywaj, zawsze to lepiej w domu

Właśnie kończę zamówienie na Gemini. Wyszorowalam dziś fugi w przedpokoju. Wreszcie czysto 😀
Stary 2017-05-09, 14:39   #1504
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dzięki To ta z mikroreklamy? Piękna ale cena faktycznie powala, ja za swoją nową nawet tyle nie zapłaciłam
Dziękuję
8300 zł kosztuje nowa, więc będzie ciężko. 5 tys to Już jest dla mnie dużo mniej. Dużo ogólnie wiem.
Stary 2017-05-09, 14:52   #1505
Mała!
Zakorzenienie

Carolles

Ja dziś swoją wystawiłam. Zobaczymy...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 15:23   #1506
minini
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!

U mnie z rana padał grad, nie do wiary! Co za piękna połowa maja...

Niedługo lecę na wizytę, będę się zaraz ogarniać. Trzymajcie proszę kciuki, stresuje się czy mały dobrze przybiera w związku z tą moją cukrzyca
kciuki za wizyte! żeby maluch zdrowo urósł!

Cytat:
Ja juz tęsknię bardzo za upałem
ja tez!! wystawiam sie na kazde 5 min. słonca... ale to za mało

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
W moim szpitalu od miesiąca jest możliwość ZZO 24/h 7 dni w tygodniu i się ciągle zastanawiam czy chcę..
a to trzeba zdecydować wczesniej? czy mozna w trakcie stwierdzić - mam dość chce znieczulenie?
ja przy pierwszym dostalam jakies znieczulenie w kroplowce. nawet nie wiem kiedy... potem z wypisu sie doczytalam dopiero

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, witam się po chwilowej nieobecności i melduję że już do was wracam Wyjazdy chyba póki co się skończyły
Mam sporo do nadrobienia, nie wiem co u was, na szybkiego podczytałam tylko że coś nie tak u chilli Obiecuję że dziś wezmę się za lekturę.
Ruszyliśmy z wyprawką, wózek zamówiony Roan Bass soft, nie zmieniłam decyzji, czas oczekiwania 5 tygodni
Dziś zamówiłam wyprawkę od hubiworld i z gemini. Jeszcze kilka drobiazgów stacjonarnie i chyba wszystko mamy

Zimnota straszna dziś Mąż napalił mi rano w kominku, miałam dorzucać co jakiś czas ale tak się zasiedziałam przy wyprawce że zapomiałam i wszystko zgasło Teraz walcze z rozpaleniem ale słabo mi idzie
mmm kominek brakuje mi strasznie! u rodzicow mam, ale to nie to samo.

brawo za wyprawke!

Cytat:
Mi też zostało jeszcze jedno zamówienie na Gemini.

Wszystkie jesteśmy połamaNe

Zrobiłam zimny okład. Aż mnie wszystko boli.

Dziecko kopie. Wyraźnie czuje zarys głowy. Duża!!!
też czuje gdzie ma głowe a gdzie nogi, tak sie kręci że co godzine z innej strony!!

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
hej 3 razy mi skasowało wszystko co napisałam fuck!!!!
wczoraj się nie odezwałam bo wrócilismy po 1.00 i byłam padnięta,czekałam ponad 2h a były tylko 2 dziewczyny przede mną...Zrobili mi ktg ale nie wykazało jakiś regularnych mocnych skurczów brzuch mnie bolał jak na okres cały czas myślałam, że nie wyleżę.Później przysłali studentkę stażystkę zbadała mnie tak że miałam łzy w oczach ale to pewnie przez to ,że jak sucha jak wiór sorry za szczegóły jak się zapytałam o szyjkę to powiedziała ,że zamknięta i miękka ale na pytanie ile ma to niepewnie stwierdziła 2-3 cm.
Wzięła mnie na usg ale miała problem z pomiarami nie mogła główki zmierzyć bo mały ułożył się znowu miednicowo i dzwoniła do jakiegoś lekarza co ma zrobić ,później zrobiła dowcipne ale też miała problem z szyjką... wyszła i zadzwoniła do tego lekarza co ma zrobić ze mną ale wcześniej już jej powiedziałam ,że mi lepiej i ten lekarz powiedział ,że jak bóle przez noc się nasilą to mam się rano na patologię zgłosić a poza tym mam brać luteinę i umówić się do swojego lekarza na kontrolę na dniach.W sumie to wiele się nie dowiedziałam ale chyba wszystko w porządku, podejrzewam ,że wczoraj mały się przełożył i dlatego tak mi brzuch twardniał i bolał teraz kopie mnie tak w dół brzucha ,że momentami zwijam się z bólu ale te twardnienia minęły.

Dzięki za wszystkie kciuki dziewczyny, jesteście kochane!!
dobrze że w domu jesteś. mnie sie wydaje że gdyby dzialo sie coś złego to by Cie nie zostawili na pastwe praktykantki! także nie martw sie. obserwuj cialo i juz. oby bylo teraz juz OK!

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Kciuki! Będzie dobrze!

Coś słyszałam, że cały lipiec ma lać w tym roku

Dobrze, że jesteś w domu Super, że ktg nie wykazało mocnych skurczy
Szkoda, że akurat tę stażystkę do Ciebie przysłali, pewnie nie masz pewności czy na pewno wszystko ok z szyjką, skoro ta dziewczyna taka niepewna była
I co zamierzasz? Będziesz umawiać się do swojego gina na przyspieszoną wizytę czy już się dobrze czujesz i odpuszczasz?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Też się zbieram pomału na wizytę, mam nadzieję że waga nie oszaleje jak na nią wejdę To był miesiąc obżarstwa
powodzenia na wizycie!
nie przepowiadaj takiej brzydkiej pogody czarownico

Cytat:
Dopisz, dopisz

A tak w ogóle dzwoniła do mnie wczoraj położna która przychodziła do Miska po porodzie. Byłam zlekka zaskoczona. Powiedziała że pediatra Miśka jej powiedziała że jestem w ciąży i że teraz się zmieniło i ona teraz zajmuje się też ciężarnymi, pytała o termin porodu, szpital w którym rodzę (ona tam pracuje) i takie tam pierdoły. Mamy się spotkać w przyszły poniedziałek. Macie też swoje położne? Dla mnie to nowość , z miśkiem czegoś takiego nie było
położna ktora mam wybrana w przychodni to ta ktora jest przy mojej gin. i ta byla po porodzie u nas.
a do porodu mam swoją p. Bożenke, mame znajomego, pracuje w szpitalu w ktorym rodzilam wtedy i teraz tez bede.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Chilli to nie głupie Mogło go zapiec, ale wątpię, żeby to to.. to już po prostu taki czas, najwyzsza pora na ćwiczenia dla macicy, a że syncio spory to i boli czasami

Ja robię wszystko by uniknąć szpitala bo mogli by mnie tak co chwile dawać z moimi twardnieniami... ale ostatnie dni faktycznie jakieś takie nasilone, dziś w ogóle nic nie robię tylko leżę, siedzę... obiad mam, tylko odkurzyłam ( od razu brzuch twardy był) i uprałam i rozwiesiłam pościel i koc ( w sumie pralka uprała ) więc serio... cały dzień kanapa! a i tak się stawia :/ teraz miałam 3 co ok 30 min... z tych mocniejszych i dłuższych , razem już 5 i 2 słabsze - więc sporo jak na 13 godzinę poczekam jeszcze godzinę na kanapie i jak będą dwa kolejne to dzwonię do gina!

Ja się tak zastanawiam znowu np, czy te skurcze nie zabierają mu za dużo tlenu? czy to na maluszka wpływa ?
Czekam na męża, żeby go uściskać
hm nie wiem jak to z tym tlenem, nie powinno nic zabierać..

Cytat:
Dzień dobry!

Ja znowu nadrabiam zaległości. Mam słabsze dni ostatnio, czuje się coraz większa, mniej atrakcyjna, poszerzyłam się w biodrach, ciasno mi w spodniach i w biuście, a jak siedzę to strasznie mi się wbijają żebra w brzuch. Chciałabym żeby już było ciepło, żeby można było lżejsze rzeczy nosić.... czuję się jak słoń. A waga jak głupia ciągle idzie w górę, a ja wcale dużo nie jem
Przepraszam, że pojawiłam się po kilku dniach i marudzę ale muszę się wyżalić

Chilli, dobrze że w domu jesteś zachowanie lekarza naprawdę niekompetentne, nie powinien polegać na stażystce.

Silli kciuki za wizytę!

Cashmere jak po wizycie?

Gratuluje wszystkich zakupów wyprawkowych
Ja też ogarniam powoli. Na razie wstrzymuje się tylko z kupnem wózka, może odkupimy od siostry chociaż mojemu tż się nie podoba. Łóżeczko mamy wybrane, szukam materaca i pościeli. Kocyk na lato dziś zamówiłam na Aliexpress, a drugi mam w koszyku na allegro, więc coś się i u mnie dziać zaczęło

A i wiecie co sprzedałam suknię ślubną !!!! Najlepsze jest to, że nawet jej nigdzie nie wystawiłam A dziewczyna ma ślub w tą sobotę
fajnie że suknia sie sprzedala
moja wisi 5 rok w szafie...

tez sie czuje wielka i we wszystkim mi ciasno.. najchetniej ubralabym juz jakas letnia sukienke. ale jak? przy 8 stopniach??

taedio mnie dziś śnieg w katowicach zaatakował na średnicówce! brrr

byla u fryzjera, zdziwiona że to juz 7 miesiąć, że dopiero co jej powiedzialam że jestem w ciąży a tu juz końcowka..

potem pojechalam odebrac grzejnik łazienkowy i zamowic płytki na podloge do kuchni. wybralam wkoncu takie:
http://mocpromocji.pl/img/kolekcje/s...a-sandwood.jpg

byly też fajniejsze ale 3 razy droższe. a ja nie zamierzam inwestować w dom teściów. inaczej gdybyśmy planowali tam juz na zawsze mieszkać, ale w obecnej sytuacji wiadomo jak jest..

mąż oczywiscie wykorzystał to że jeżdzę po śląsku i wysłał mnie po odbiór paru rzeczy do firmy. nie musi sam jechać. moze dzieki temu predzej wroci do domu..

odebralam mlodego z przedszkola a teraz urodzicow siedzimy. zjadlam pyszną zupe ze świezych pomidorow i ciasto
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 15:37   #1507
calineczka3
Zadomowienie

Chili dobrze, że wszystko ok. Odpoczywaj i nie jedz papryczek

Minini fajne płytki!

Cytat:
W rejony Gubałówki, miejscowość Ząb
W pierwszy weekend po powrocie mamy zaplanowane malowanie pokoju córek - mam nadzieję że się uda. Także też remoncik nas czeka, bo dodatkowo chcę jeszcze pomalować parę mebli (tzn. mąż ma pomalować), zrobić w salonie przemeblowanie i dokupić trochę mebli
Mam zachowany Twój kod Tylko on jest chyba do końca czerwca, a turkusowy tiny love ma być dostępny ok 30 czerwca dopiero, teraz nie da się kliknąć Może zdążę z tym rabatem

Możesz poprosić położną o zmierzenie: w szkole rodzenia, w placówce gdzie masz zadeklarowaną, czy szpitalu przy okazji zwiedzania
Super. Przejeżdżałam kiedyś przez Ząb, ale tam pięknie!
To chyba najwyżej położona wieś w Polsce, dlatego takie widoki

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Załącznik 7058211
Patrzcie na ta górę nie wiem jak można tak się wypiąć .

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
niezły

Cytat:
Sny potrafią być takie realistyczne, że potem nie można się z nich otrząsnąć Mi w tej ciąży 2x śniło się że mąż mnie zdradził - potem pół dnia byłam na niego zła
Dzisiaj mi się śniło, że był jakiś oschły w czasie przytulanek - po wstaniu też obrażona na niego się czułam
Hahaha a w ogole przypomniało m się, że kiedy my z mężem harcowaliśmy w tym śnie, za ścianą Macierewicz pilnował naszej córki Słyszałam jak bawią się w kuchnię, karmiła go warzywami

Mnie się śniło, że mąż na obiad do rodziców zaprosił koleżankę. I też się taka obrażona obudziłam, że mu się dostało przez mój humor, a biedny nic nie winny

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
to popros polozna albo lekarza nastwpnym razem o zmierzenie. chociaz to sie jeszcze do porodu zmieni bo ciagle sie rozszerzamy
To może bliżej porodu się zainteresuję
Kciuki za plany z domem. Z teściową chyba wyjątkowo trudny egzemplarz Ci się trafił

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
dziękuję, ale to jeszcze nie szpagat. Dociera do mnie, że chyba go już przed porodem nie zrobię - brzuch coraz bardziej zawadza i chyba będę musiała przerzucić się na prenatal jogę.
To bardzo dużo, zwłaszcza, że jesteś w ciąży. Ja zawsze miałam problem z rozciąganiem nóg i bioder.

Cytat:
W moim szpitalu od miesiąca jest możliwość ZZO 24/h 7 dni w tygodniu i się ciągle zastanawiam czy chcę..
Wyjdzie w praniu

Cytat:
Cześć dziewczyny, witam się po chwilowej nieobecności i melduję że już do was wracam Wyjazdy chyba póki co się skończyły
Mam sporo do nadrobienia, nie wiem co u was, na szybkiego podczytałam tylko że coś nie tak u chilli Obiecuję że dziś wezmę się za lekturę.
Ruszyliśmy z wyprawką, wózek zamówiony Roan Bass soft, nie zmieniłam decyzji, czas oczekiwania 5 tygodni
Dziś zamówiłam wyprawkę od hubiworld i z gemini. Jeszcze kilka drobiazgów stacjonarnie i chyba wszystko mamy

Zimnota straszna dziś Mąż napalił mi rano w kominku, miałam dorzucać co jakiś czas ale tak się zasiedziałam przy wyprawce że zapomiałam i wszystko zgasło Teraz walcze z rozpaleniem ale słabo mi idzie
Gratulacje!
Zamówiłaś ten kolekcji denim?
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 15:47   #1508
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
moj syn dzis marudził przed snem że nie chce isc do przedszkola jutro. pytalam czemu ale milczał jak zaklęty! wkońcu wydobyłam to z niego... robią próby do przedstawienia na dzien matki i pani mu kazała na wystąpieniu powiedziec jedno zdanie. a on nie chce wychodzić na scene i mowić tego przed wszystkimi bo sie wstydzi... matko! w życiu bym sie nie domyśliła że moje dziecko sie wstydzi! jeden z 4 najwiekszych rozrabiakow w grupie, pierwszy do każdej zabawy i aktywnosci a tu lęk przed sceną. no cóż, nie każdy urodził się mówcą
ale to słodkie

Cytat:

o super, że zamówiłaś wózek, a jaki to kolor bo nie widać po miniaturce? (konkretnie jaka nazwa) i czy masz jakieś zdjęcia ze sklepu? możesz wstawić? wysyłam jeszcze w tej sprawie PW do Ciebie, żeby nie umknęło

Cytat:
Dopisz, dopisz

A tak w ogóle dzwoniła do mnie wczoraj położna która przychodziła do Miska po porodzie. Byłam zlekka zaskoczona. Powiedziała że pediatra Miśka jej powiedziała że jestem w ciąży i że teraz się zmieniło i ona teraz zajmuje się też ciężarnymi, pytała o termin porodu, szpital w którym rodzę (ona tam pracuje) i takie tam pierdoły. Mamy się spotkać w przyszły poniedziałek. Macie też swoje położne? Dla mnie to nowość , z miśkiem czegoś takiego nie było
ja mam ze szkoły rodzenia

Chilli dobrze, że KTG nie wykazało skurczy, ale sama wizyta to porażka...

Cytat:
Dzień dobry!

A i wiecie co sprzedałam suknię ślubną !!!! Najlepsze jest to, że nawet jej nigdzie nie wystawiłam A dziewczyna ma ślub w tą sobotę
Gratuluje sprzedaży, a ta PM co tak na ostatnią chwilę?

U mnie dzisiaj też padał śnieg na obiad zjadłam naleśniki z owocami i bitą śmietaną i chyba mam teraz zjazd glukozy bo tak mi się spać chce

Byłam w labku i zapytałam panią, czy jest możliwość sprawdzenia wyników w internecie, a ona z dumą, że nie wstawiają pacjentów do internetu

Morelle czemu na pierwszej stronie masz koło Anastazji Szymka?
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 15:51   #1509
vadi
*sportaddict*

Cytat:
potem pojechalam odebrac grzejnik łazienkowy i zamowic płytki na podloge do kuchni. wybralam wkoncu takie:
http://mocpromocji.pl/img/kolekcje/s...a-sandwood.jpg
bardzo fajne

Chilli, współczuję :/

W ogóle to niedługo zbieram się na 1 szkołę rodzenia
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 15:54   #1510
cashmere
Zakorzenienie

Hej!
Ja po wizycie. Gin dwa razy mierzył młodego, bo nie wierzył że dobrze pomierzył. Za pierwszym razem waga wyszła 2400 a za drugim.2300! Dziś jest 30t4d. Z USG wychodzi starszy o miesiąc, jak 35tydzien. Więc szykuje mi się niezły klocek. Już się boję. Zazartowalam że nie chce by ważył 5kg, a on że to tym pachnie. Jestem więc przerażona. W przyszłym tygodniu idę jeszcze na USG III trymestru, do kliniki gdzie jest lepszy sprzęt. Zobaczymy czy waga się potwierdzi.
Wyszły mi też bakterie w moczu, mam łykać urosept i na dniach zrobić posiew. Pojadę więc jutro, żeby mieć wynik na przyszły tydzień na wizytę.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 16:05   #1511
poprostu
Zakorzenienie

Cashmere no to piękna waga daj znać co na to drugi lekarz
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 16:06   #1512
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!
Ja po wizycie. Gin dwa razy mierzył młodego, bo nie wierzył że dobrze pomierzył. Za pierwszym razem waga wyszła 2400 a za drugim.2300! Dziś jest 30t4d. Z USG wychodzi starszy o miesiąc, jak 35tydzien. Więc szykuje mi się niezły klocek. Już się boję. Zazartowalam że nie chce by ważył 5kg, a on że to tym pachnie. Jestem więc przerażona. W przyszłym tygodniu idę jeszcze na USG III trymestru, do kliniki gdzie jest lepszy sprzęt. Zobaczymy czy waga się potwierdzi.
Wyszły mi też bakterie w moczu, mam łykać urosept i na dniach zrobić posiew. Pojadę więc jutro, żeby mieć wynik na przyszły tydzień na wizytę.
Wow piękna waga!!!

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 16:14   #1513
Mała!
Zakorzenienie

Omg!! Niezła waga :boisie:

Za raz zerkne co się pomieszało na 1 str.

Stary 2017-05-09, 16:15   #1514
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Jejuuu kochana mówię Ci że chcesz
Mi przy pierwszym porodzie źle zrobili i nie zadziałało, to bym wtedy duszę diabłu sprzedała żeby przestało boleć :P

jestem mamą
Stary 2017-05-09, 16:15   #1515
Agg_s
Wtajemniczenie

LIPCÓWKI część 5.

Chill, ufff dobrze ze się odezwałas i ze Cię nie zostawili w szpitalu.. może faktycznie to ta papryczka czy co tam wszamalas tak zadziałała

Cashmere, Wow, daliście czadu z Młodym chyba pobilas nowy rekord wątkowy ciekawe co usg w przyszłym tygodniu wykaże

Co do zzo to nastawiam się ze będę chciała ostateczna decyzja pewnie zapadnie w trakcie

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Edytowane przez Agg_s
Czas edycji: 2017-05-09 o 16:16
Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 16:16   #1516
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
ale to słodkie

o super, że zamówiłaś wózek, a jaki to kolor bo nie widać po miniaturce? (konkretnie jaka nazwa) i czy masz jakieś zdjęcia ze sklepu? możesz wstawić? wysyłam jeszcze w tej sprawie PW do Ciebie, żeby nie umknęło

ja mam ze szkoły rodzenia

Chilli dobrze, że KTG nie wykazało skurczy, ale sama wizyta to porażka...

Gratuluje sprzedaży, a ta PM co tak na ostatnią chwilę?

U mnie dzisiaj też padał śnieg na obiad zjadłam naleśniki z owocami i bitą śmietaną i chyba mam teraz zjazd glukozy bo tak mi się spać chce

Byłam w labku i zapytałam panią, czy jest możliwość sprawdzenia wyników w internecie, a ona z dumą, że nie wstawiają pacjentów do internetu

Morelle czemu na pierwszej stronie masz koło Anastazji Szymka?
Dobre pytanie Mała coś chyba usunęłaś i przy mnie zostało.
Popraw proszę

Cytat:
Hej!
Wow kolos! Kciuki za posiew! Ja czekam na swój,
Stary 2017-05-09, 16:17   #1517
cashmere
Zakorzenienie

CHILLI dobrze że nic złego się nie działo. Ale porażka że badania robi nieogarnięta stażystka bez bezpośredniego nadzoru. Rozumiem że oni muszą się uczyć, ale bez przesady.

jestem mamą
Stary 2017-05-09, 16:18   #1518
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!
Rzeczywiście niezła waga! a marwiłaś się chyba w drugą stronę?

Ja mam dzisiaj strasznego lenia, też już mam dość tej pogody
Robię na deser galaretki z pianką.

Stary 2017-05-09, 16:21   #1519
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Hej!
O w mordeczkę, to przykoksił Wczoraj mi położna powiedziała, że dzieci od wagi 2501g uważa się za donoszone
Stary 2017-05-09, 16:22   #1520
darietta
Zakorzenienie

Carolles super że sukienka się sprzedała i podziwiam panne mlodą że tak na ostatnią chwile kupowała.

Ja swoją wystawiłam niecały rok temu na olx. Chciałam brać udział w akcji charytatywnej Panny Młode ale w zeszłym roku nie było w Poznaniu a w tym roku jest w sierpniu ale z maluszkiem to nie dam rady hehe. Kilka babek sie zglosiło ale gdzies zaginęły bo nie dotarły. Dużo osób chce kupić suknie z welonem i innymi dodatkami a ja wystawiam samą suknie bo welon był po mojej mamie. Odnowiłam i nawet babeczka co mi go upinała na grzebyk pytała się czy mama brała nie dawno ślub bo idealny a ja że nie było to prawie 30 lat temu i kobieta szok. A nikt o to zbytnio nie dbał bo jako dziecko się nim bawiłam.
Teraz jest w szafie zapakowany i może moja księżniczka założy.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 16:28   #1521
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Hej!
Wow, nieźle!
Może rzeczywiście jest starszy i zostaniesz czerwcówką?
Stary 2017-05-09, 16:29   #1522
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Jejuuu kochana mówię Ci że chcesz
Mi przy pierwszym porodzie źle zrobili i nie zadziałało, to bym wtedy duszę diabłu sprzedała żeby przestało boleć :P
Ja się też zastanawiam na zzo tylko zależy gdzie trafię bo nie wiem czy jest dostępne 24/h. Ale przygotowałam sobie plan porodu który wrecze na ip i zobaczymy co powiedzą.
A czy to prawda że przy zzo poród trwa dłużej. Bo slyszałam że tak.

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2017-05-09 o 16:30
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 16:31   #1523
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Wow, nieźle!
Może rzeczywiście jest starszy i zostaniesz czerwcówką?
Albo majówką
Stary 2017-05-09, 16:42   #1524
calineczka3
Zadomowienie

Cashmere masz już wyprawkę?
Stary 2017-05-09, 17:16   #1525
nulkaa3
Rozeznanie

Hej 🙋 Jestem po kontrolnej wizycie, szyjka się nie skróciła od pobytu w szpitalu, ale nadal jest miękka. W czwartek lub w piątek zakładamy pessar. Ogólnie mam lezakowac i jeszcze raz leżakować. Żadnych długich spacerów, żadnego sprzątania czy długiego stania. Najgorsze co usłyszałam, to to, że gdyby zaczęła się akcja porodowa do 36tygodnia, to mam jechać do innego szpitala niż planuję rodzić 😕 Wybrany szpital przeze mnie jest tak naprawdę mały i nie mają sprzętu dla wcześniaków.
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 17:22   #1526
Mała!
Zakorzenienie

Hym... nulkaa , to faktycznie średnia informacja ale masz czas żeby poszukać gdzie w razie czego będziesz rodzic, trzymam.kciuki, abys była w dwupaku jak.najdłużej

Stary 2017-05-09, 17:24   #1527
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Hej 🙋 Jestem po kontrolnej wizycie, szyjka się nie skróciła od pobytu w szpitalu, ale nadal jest miękka. W czwartek lub w piątek zakładamy pessar. Ogólnie mam lezakowac i jeszcze raz leżakować. Żadnych długich spacerów, żadnego sprzątania czy długiego stania. Najgorsze co usłyszałam, to to, że gdyby zaczęła się akcja porodowa do 36tygodnia, to mam jechać do innego szpitala niż planuję rodzić 😕 Wybrany szpital przeze mnie jest tak naprawdę mały i nie mają sprzętu dla wcześniaków.
Dobrze ze szyjka nie skrocila się
Szpital musi mieć 3 stopień referencyjnosci w przypadku wcześniaków.

Gratuluję udanych wizyt!

Ja jakaś ospala jestem od kilku dni. Nic mi się nie chce. Leżę i patrzę w sufit

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 17:45   #1528
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za długi 2 pAK.

Ja czekałam cały dzień na męża. Przyszedł i się pozarlismy. Dostaliśmy zaproszenie na wesele od niego z pracy. 12.08. Mamy dać znać do 30.06.
Skąd mam wiedzieć jak się będę czuła i ile będzie trwał połóg. Po drugie nie mam też co z dzieckiem zrobić.
A on pow, że raczej przyjdziemy tylko jeszcze ze mną potw. Wkurzył mnie nieziemsko! !!
Jak nie będę mogła pić, ani tańczyć to po co mam iść. Juz nie mówiąc o pieniądzach.
Poklocilismy się mega.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Wynik posiewu ujemny. Chociaż tyle.
Stary 2017-05-09, 18:01   #1529
cashmere
Zakorzenienie

Czerwcowka to może i tak, bo od 22czy 23 czerwca mam donoszona ciążę. Na żaden maj się nie piszę :P boję się że będzie mega duży i będą mi musieli zrobić CC, którego nie chcę. Gin mówił że zalecane jest od ok.4.5kg.

NULKA super że szyjka się nie skraca. Teraz słuchaj lekarza i odpoczywaj!

MORELLE też bym się wkurzyła jak Ty.

jestem mamą
Stary 2017-05-09, 18:04   #1530
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Hej!

Ale rośnie duży pewnie Ci ciężko już
Cytat:
Hej Jestem po kontrolnej wizycie, szyjka się nie skróciła od pobytu w szpitalu, ale nadal jest miękka. W czwartek lub w piątek zakładamy pessar. Ogólnie mam lezakowac i jeszcze raz leżakować. Żadnych długich spacerów, żadnego sprzątania czy długiego stania. Najgorsze co usłyszałam, to to, że gdyby zaczęła się akcja porodowa do 36tygodnia, to mam jechać do innego szpitala niż planuję rodzić Wybrany szpital przeze mnie jest tak naprawdę mały i nie mają sprzętu dla wcześniaków.
Oszczędzaj się kochana
Ja już dużo leżę bo mi ciężko jest

Morelle po cesarce to różnie może być. A isc na wesele i siedzieć to średnio
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości