|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Wow moje gratulacje! Ja muszę podzwonic po komisach. Chociaż wątpię że się sprzeda za cenę, która by mnie satysfakcjonowala.
|
#1502 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1503 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie kończę zamówienie na Gemini. Wyszorowalam dziś fugi w przedpokoju. Wreszcie czysto 😀
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8300 zł kosztuje nowa, więc będzie ciężko. 5 tys to Już jest dla mnie dużo mniej. Dużo ogólnie wiem.
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles
![]() Ja dziś swoją wystawiłam. Zobaczymy...
|
#1506 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez!! wystawiam sie na kazde 5 min. słonca... ale to za mało Cytat:
ja przy pierwszym dostalam jakies znieczulenie w kroplowce. nawet nie wiem kiedy... potem z wypisu sie doczytalam dopiero ![]() Cytat:
brakuje mi strasznie! u rodzicow mam, ale to nie to samo.brawo za wyprawke! Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie przepowiadaj takiej brzydkiej pogody czarownico Cytat:
a do porodu mam swoją p. Bożenke, mame znajomego, pracuje w szpitalu w ktorym rodzilam wtedy i teraz tez bede. Cytat:
Cytat:
moja wisi 5 rok w szafie... tez sie czuje wielka i we wszystkim mi ciasno.. najchetniej ubralabym juz jakas letnia sukienke. ale jak? przy 8 stopniach?? taedio mnie dziś śnieg w katowicach zaatakował na średnicówce! brrr byla u fryzjera, zdziwiona że to juz 7 miesiąć, że dopiero co jej powiedzialam że jestem w ciąży a tu juz końcowka.. potem pojechalam odebrac grzejnik łazienkowy i zamowic płytki na podloge do kuchni. wybralam wkoncu takie: http://mocpromocji.pl/img/kolekcje/s...a-sandwood.jpg byly też fajniejsze ale 3 razy droższe. a ja nie zamierzam inwestować w dom teściów. inaczej gdybyśmy planowali tam juz na zawsze mieszkać, ale w obecnej sytuacji wiadomo jak jest.. mąż oczywiscie wykorzystał to że jeżdzę po śląsku i wysłał mnie po odbiór paru rzeczy do firmy. nie musi sam jechać. moze dzieki temu predzej wroci do domu.. odebralam mlodego z przedszkola a teraz urodzicow siedzimy. zjadlam pyszną zupe ze świezych pomidorow i ciasto
|
|
|
#1507 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Chili dobrze, że wszystko ok. Odpoczywaj i nie jedz papryczek
![]() Minini fajne płytki! Cytat:
To chyba najwyżej położona wieś w Polsce, dlatego takie widoki Cytat:
![]() Cytat:
Mnie się śniło, że mąż na obiad do rodziców zaprosił koleżankę. I też się taka obrażona obudziłam, że mu się dostało przez mój humor, a biedny nic nie winny Cytat:
Kciuki za plany z domem. Z teściową chyba wyjątkowo trudny egzemplarz Ci się trafił ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zamówiłaś ten kolekcji denim? |
|||||||
|
|
|
#1508 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wysyłam jeszcze w tej sprawie PW do Ciebie, żeby nie umknęło ![]() Cytat:
Chilli dobrze, że KTG nie wykazało skurczy, ale sama wizyta to porażka... Cytat:
U mnie dzisiaj też padał śnieg ![]() Byłam w labku i zapytałam panią, czy jest możliwość sprawdzenia wyników w internecie, a ona z dumą, że nie wstawiają pacjentów do internetu Morelle czemu na pierwszej stronie masz koło Anastazji Szymka?
|
||||
|
|
|
#1509 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Chilli, współczuję :/ W ogóle to niedługo zbieram się na 1 szkołę rodzenia |
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja po wizycie. Gin dwa razy mierzył młodego, bo nie wierzył że dobrze pomierzył. Za pierwszym razem waga wyszła 2400 a za drugim.2300! Dziś jest 30t4d. Z USG wychodzi starszy o miesiąc, jak 35tydzien. Więc szykuje mi się niezły klocek. Już się boję. Zazartowalam że nie chce by ważył 5kg, a on że to tym pachnie. Jestem więc przerażona. W przyszłym tygodniu idę jeszcze na USG III trymestru, do kliniki gdzie jest lepszy sprzęt. Zobaczymy czy waga się potwierdzi. Wyszły mi też bakterie w moczu, mam łykać urosept i na dniach zrobić posiew. Pojadę więc jutro, żeby mieć wynik na przyszły tydzień na wizytę.
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Cashmere
no to piękna waga daj znać co na to drugi lekarz
|
|
|
|
#1512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Omg!! Niezła waga :boisie:
Za raz zerkne co się pomieszało na 1 str. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi przy pierwszym porodzie źle zrobili i nie zadziałało, to bym wtedy duszę diabłu sprzedała żeby przestało boleć :P
|
|
#1515 |
|
Wtajemniczenie
|
LIPCÓWKI część 5.
Chill, ufff dobrze ze się odezwałas
i ze Cię nie zostawili w szpitalu.. może faktycznie to ta papryczka czy co tam wszamalas tak zadziałała ![]() Cashmere, Wow, daliście czadu z Młodym chyba pobilas nowy rekord wątkowy ciekawe co usg w przyszłym tygodniu wykaże ![]() Co do zzo to nastawiam się ze będę chciała ostateczna decyzja pewnie zapadnie w trakcie ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Mój Eden jest tam gdzie Twój rytm bicia serca, Jeden uśmiech ponad wszystko do życia zachęca. ❤ Edytowane przez Agg_s Czas edycji: 2017-05-09 o 16:16 |
|
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała coś chyba usunęłaś i przy mnie zostało.Popraw proszę Cytat:
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
CHILLI dobrze że nic złego się nie działo. Ale porażka że badania robi nieogarnięta stażystka bez bezpośredniego nadzoru. Rozumiem że oni muszą się uczyć, ale bez przesady.
|
#1518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a marwiłaś się chyba w drugą stronę?Ja mam dzisiaj strasznego lenia, też już mam dość tej pogody ![]() Robię na deser galaretki z pianką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1519 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Wczoraj mi położna powiedziała, że dzieci od wagi 2501g uważa się za donoszone
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles super że sukienka się sprzedała i podziwiam panne mlodą że tak na ostatnią chwile kupowała.
Ja swoją wystawiłam niecały rok temu na olx. Chciałam brać udział w akcji charytatywnej Panny Młode ale w zeszłym roku nie było w Poznaniu a w tym roku jest w sierpniu ale z maluszkiem to nie dam rady hehe. Kilka babek sie zglosiło ale gdzies zaginęły bo nie dotarły. Dużo osób chce kupić suknie z welonem i innymi dodatkami a ja wystawiam samą suknie bo welon był po mojej mamie. Odnowiłam i nawet babeczka co mi go upinała na grzebyk pytała się czy mama brała nie dawno ślub bo idealny a ja że nie było to prawie 30 lat temu i kobieta szok. A nikt o to zbytnio nie dbał bo jako dziecko się nim bawiłam. Teraz jest w szafie zapakowany i może moja księżniczka założy. |
|
|
|
#1521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może rzeczywiście jest starszy i zostaniesz czerwcówką?
|
|
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy to prawda że przy zzo poród trwa dłużej. Bo slyszałam że tak. Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-05-09 o 16:30 |
|
|
|
|
#1523 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Zadomowienie
|
Cashmere masz już wyprawkę?
|
|
|
|
#1525 |
|
Rozeznanie
|
Hej 🙋 Jestem po kontrolnej wizycie, szyjka się nie skróciła od pobytu w szpitalu, ale nadal jest miękka. W czwartek lub w piątek zakładamy pessar. Ogólnie mam lezakowac i jeszcze raz leżakować. Żadnych długich spacerów, żadnego sprzątania czy długiego stania. Najgorsze co usłyszałam, to to, że gdyby zaczęła się akcja porodowa do 36tygodnia, to mam jechać do innego szpitala niż planuję rodzić 😕 Wybrany szpital przeze mnie jest tak naprawdę mały i nie mają sprzętu dla wcześniaków.
|
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Hym... nulkaa , to faktycznie średnia informacja ale masz czas żeby poszukać gdzie w razie czego będziesz rodzic, trzymam.kciuki, abys była w dwupaku jak.najdłużej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szpital musi mieć 3 stopień referencyjnosci w przypadku wcześniaków. Gratuluję udanych wizyt! Ja jakaś ospala jestem od kilku dni. Nic mi się nie chce. Leżę i patrzę w sufit Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekałam cały dzień na męża. Przyszedł i się pozarlismy. Dostaliśmy zaproszenie na wesele od niego z pracy. 12.08. Mamy dać znać do 30.06. Skąd mam wiedzieć jak się będę czuła i ile będzie trwał połóg. Po drugie nie mam też co z dzieckiem zrobić. A on pow, że raczej przyjdziemy tylko jeszcze ze mną potw. Wkurzył mnie nieziemsko! !! Jak nie będę mogła pić, ani tańczyć to po co mam iść. Juz nie mówiąc o pieniądzach. Poklocilismy się mega. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Wynik posiewu ujemny. Chociaż tyle.
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Czerwcowka to może i tak, bo od 22czy 23 czerwca mam donoszona ciążę. Na żaden maj się nie piszę :P boję się że będzie mega duży i będą mi musieli zrobić CC, którego nie chcę. Gin mówił że zalecane jest od ok.4.5kg.
NULKA super że szyjka się nie skraca. Teraz słuchaj lekarza i odpoczywaj! ![]() MORELLE też bym się wkurzyła jak Ty.
|
#1530 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale rośnie duży pewnie Ci ciężko już ![]() Cytat:
Ja już dużo leżę bo mi ciężko jest ![]() Morelle po cesarce to różnie może być. A isc na wesele i siedzieć to średnio |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.

To ta z mikroreklamy? Piękna
ale cena faktycznie powala, ja za swoją nową nawet tyle nie zapłaciłam

Obiecuję że dziś wezmę się za lekturę.
Teraz walcze z rozpaleniem ale słabo mi idzie
Będzie dobrze!
To był miesiąc obżarstwa 
z tych mocniejszych i dłuższych , razem już 5 i 2 słabsze - więc sporo jak na 13 godzinę 
Tylko on jest chyba do końca czerwca, a turkusowy tiny love ma być dostępny ok 30 czerwca dopiero, teraz nie da się kliknąć
Może zdążę z tym rabatem
Słyszałam jak bawią się w kuchnię, karmiła go warzywami 

no to piękna waga 

pewnie Ci ciężko już 
Jestem po kontrolnej wizycie, szyjka się nie skróciła od pobytu w szpitalu, ale nadal jest miękka. W czwartek lub w piątek zakładamy pessar. Ogólnie mam lezakowac i jeszcze raz leżakować. Żadnych długich spacerów, żadnego sprzątania czy długiego stania. Najgorsze co usłyszałam, to to, że gdyby zaczęła się akcja porodowa do 36tygodnia, to mam jechać do innego szpitala niż planuję rodzić
Wybrany szpital przeze mnie jest tak naprawdę mały i nie mają sprzętu dla wcześniaków.