LIPCÓWKI część 5. - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-19, 11:26   #3211
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Ja nie mam jeszcze żadnej koszuli, bo cały czas mi się wydaje, że sie jeszcze bardzo rozrosnę i będę musiała kupować na nowo

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Dużo wcześniej urodzily? Gratulacje dla dzielnych mam

Obie 2 tyg wcześniej

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Jedna przytyła 20 kg. Po porodzie -6kg.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 11:27   #3212
darietta
Zakorzenienie

A dziewczyny tak dzisiaj w nocy sie zastanawiałam pierzecie pokrowiec od materaca bo tak mysle żeby wyprać w proszku i później w tym dzieciowym jeszcze.

Tak samo posciele czy przeprac w proszku a pozniej w dzieciowym czy id razu w dzieciowym.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 11:29   #3213
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Mam nadzieje że wszystko oki a czerwcowki miały termin na początek miesiąca.
Na fb widziałam kolejna lipcowka urodziła w 33 tygodniu maluszek ponad 2 kg mam nadzieję że bedzie oki.
Przeraża mnie to powoli i z niepokojem odliczam każdy dzień.
o, kurczę

liczyłam, że na tym etapie ciąży będę już lepiej psychicznie ogarniać, że faktycznie będziemy mieć dziecko
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 11:29   #3214
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
A mi smutno bo nie pojedziemy jednak nigdzie
Taki piękny weekend przed nami a tu .upa... Syncio z tym uchem dziś spał długo... trochę gorączkuje, ale ogólnie nie wygląda na chorego i czuje się dobrze, ibum pomaga na ból więc funkcjonuje, chciał iść na plac zabaw nawet, no ale nie da rady niestety :/ dlatego też nie wyjeżdżamy, nie wezmę go z chorym uchem i nie zostawię go z teściami jak go coś boli- nie wiem jak to się rozwinie, zazwyczaj szybko mu mija, jednak spacery i szaleństwa przy takiej temperaturze odpadają... Przykro mi bo się nastawiłam na rodzinny leniwy i piękny weekend a czeka nas nic nie robienie :/ no ale są sprawy ważne i ważniejsze

Posiedziałam na balkonie dziś trochę by złapać ciut kolorków...

Minini
czytałam i dalej nie wiem jak ma się to w końcu do ucha już ze stanem zapalnym?\

SZCZEPIENIA
dla chętnych do zapoznania się :

http://szczepienie.blogspot.com/p/sz...bcg-i-wzw.html

dobrze ze synek czuje sie lepiej. na spacer bym poszla ale nie za długi. zawsze to jakas naturalna wit. D.
co do ucha i juz istniejacego zapalenia to moze poszukaj na necie bo nie bylam pewna czy akurat w tym tekscie cos o tym bylo. ale racja że zanim pojawia sie powazniejsze objawy to najlepiej dziala.

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Towarzyszka pozdrowiona, aż całą nogę mam wylizaną 😆
Leżę całe dnie, jak już mnie tyłek boli od leżenia, to zamieniam łóżko na leżak na balkonie lub jak dzisiaj huśtawkę w ogrodzie. A Diana pilnuje mnie krok w krok, sama nie mam prawa nigdzie pojść ☺ Brzuch mnie ciągnie od wczoraj, boję się czy szyjka nadal się nie skraca... A wizytuję dopiero 30 maja i później już co tydzień mam wizyty zaplanowane. Oczywiście gdyby coś się teraz poważnego działo, to od razu mam na szpital się kierować.

Jutro przyjeżdża moja szwagierka i może zrobimy jakąś fajną sesję ciążową. Oczywiście nie będę się forsować, ale mam tak piękny teren za domem, że aż żal tego nie wykorzystać ☺
w takich plenerach to sesja napewno bedzie udana!

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Przynoszę dobre wieści!
Wybrałam wózek! Chyba... (zawsze pozostaje doza niepewności w moim przypadku ). Postanowiłam odrzucić kilka wymagań, postawiłam przede wszystkim na amortyzację, dobrze osłonięta gondole na chłodniejsze i wietrzne dni i spacerówkę - bez wiszącej z tylu budy o czym już nie raz Wam marudziłam wózek nie musiał być super lekki (nie muszę go nosić po schodach), a gondola nie musiała rzucać mnie na kolana swoim wyglądem
I oto wyłonił się Jedo Trim jeździłam dzisiaj nim po sklepie, oglądałam z każdej strony i zdecydowanie poczuliśmy się nawzajem!

Załącznik 7072656

Nie w tej wersji kolorystycznej ale akurat ta była na czarnym stelażu bo taki tylko chce. mi się widzi bardziej ten wariant, ale temat jeszcze otwarty:

Załącznik 7072661

Lub ten w załączniku ale wydaje mi się smutny trochę..

A tutaj rzut okiem na spacerówkę:

Załącznik 7072666

Niestety byłam po 17 i nie szło nikogo znaleźć w sklepie żeby podpytać o różne szczegóły :[ dwie panie zajęte i tyle... może podjade w sobotę z samego rana jeszcze raz

Cieszę się i nie szukam już nic więcej a tym bardziej nie przeglądam miliona opinii bo zwariuje i nic nie kupię

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
super ze wozek wybrany! teraz jeszcze kolor

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hej hej!

Za dużo pocytowalam i wszystko mi wywaliło

Dziewczyny wszystkie wyglądacie pięknie! Chciałabym być taka zgrabna mamuśka 😋

Mam ostatnio jakiś kryzys i spadek samopoczucia. Ciągle rycze i drę japę. Masakra...

Dziewczyny remontujące, czy podczas malowania byłyście w domu czy się wynosilyscie? Musimy odświeżyć trochę w mieszkaniu i zastanawiamy się czy muszę wyjechać do rodziców czy nie
jestem caly czas w domu podczas remontu. ale ja nie mam gdzie pojsc zeby na noc moc zostac. zreszta musialabym na 2 miesiace sie wyniesc...
wycodzilam jak mocno soe kurzylo albo byly inne uciazliwe prace.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Powoli nie mam co na siebie włożyć a moja sukienka wakacyjna stała się bluzka

Wysłane z aplikacji Forum WizazZałącznik 7073161Załącznik 7073166
fajna ta bluzka
moje sukienki tez w wiekszosci za krotkie...

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Ale Ty masz wózek a ja nieeee nawet łóżeczka nie mam a dzis materac przyjedzie i zamówienie z dolce sono chyba bedzie dziś.

Aaaa mialam zapytac dziewczyny czy stosujecie teraz filtry na twarz? Ja wczoraj spanikowalam jak mnie siostra postraszyla ostudą i kupilam 50+ z babydream i nie wychodze bez niego na słońce!

filtrow uzywam tylko na urlopie albo nad woda typowo jak sie opalam albo jestem dluzszy czas wieksza powoerzchnia ciala odsłonieta do slonca. na codzien nie uzywam. szybko sie opalam i nie mam problemow z oparzeniami czy nawet zaczerwieniami wiec nie widze sensu na codzien sie smarowac filtrem

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
My zbieramy się do sklepu po farby i inne akcesoria do malowania pokoju i mebli dziewczyn. Mam nadzieję że sprawnie pójdzie ten remont.

Czy może któraś z Was albo ktoś z Waszej rodziny ma dla dziecka łóżko Ikea Kura??
http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/80253809/

A tak w ogóle to witam się oficjalnie w 8 miesiącu!
witam Cie w 8 mc. u mnie jeszcze 2 tyg.

my mamy kure dla syna - jak dla mnie super. potem planujemy na dole drugiego syna dopakować

Cytat:
Hej Koleżanki Mam dzisiaj usg III trym., proszę o kciuki, nie miałam usg od połówkowego i trochę się stresuję. Mam nadzieję, że Amelka nie okażę się klocem przez moją cukrzycę

Fajną mieliśmy sytuację z Tż Przebił gwoździem oponę kilka dni temu i pojechał do serwisu naprawić i zmienić na letnie przy okazji Wracając do domu z serwisu w to samo koło tylko w letnią oponę znowu wlazł jakiś pręt, więc od razu wrócił do nich z powrotem, bo ciśnienie w kole spadało. Panowie śmiali się, że jest szczęściarzem, żeby obydwie opony w tym samym kole przebić i żeby zagrał w totka. Więc zahaczył o totka Dziś rano robiąc zakupy sprawdzamy kupony a tam 175 zł do odbioru haha chyba panom z serwisu należy się piwo

To kciuki za koleżankę i maluszka

Będziemy dużo spacerowały to nam nóżki wypięknieją

Pięknie wyglądasz w jednym i drugim wydaniu, tylko inaczej po prostu A patrząc na pierwsze zdjęcie zatęskniłam za wakacjami
tyle szczescia to i bez kciukow wizyta bedzie udana
mimo to powodzenia!

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Mała ja nie mam doświadczenia to nie pomogę

Siedzę juz z farba na głowie u fryzjera ale gorac na placu

tez mialam tako plan na dzis. ale chyba wole posiedziec na słoncu
jaki kolor?

dzieki dziewczyny za opinie o dlugosci mojej sukienki. chodzilam caly dzien w niej wczoraj, leciutko sie podnosi ale jakos nie jest to uciazliwe i nie pokazuje tyłka

my wczoraj wieczorem z synem złożyliśmy szafe - w pół godziny!
pierwsze wyprane ubranka i reczniki już w niej leżą i czekają na użytkownika. dzis wypiore kolejną porcje ubranek. tylko nie wiem kto mi to wyprasuje. albo czy wogole to bede prasowac?
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 11:29   #3215
vadi
*sportaddict*

Cytat:
A dziewczyny tak dzisiaj w nocy sie zastanawiałam pierzecie pokrowiec od materaca bo tak mysle żeby wyprać w proszku i później w tym dzieciowym jeszcze.

Tak samo posciele czy przeprac w proszku a pozniej w dzieciowym czy id razu w dzieciowym.
ale po co dwa razy?
Stary 2017-05-19, 11:32   #3216
morelle_
Zakorzenienie

A ta dziewczyna od cc to jest ta co wam opow, że poznałam w tramwaju. Mieszka na mojej rodzinnej dzielnicy. Umówiłam się z nią we wt bo będę u kosmetyczki. Ona ur 9.05. Jeszcze są w szpitalu ((

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
ale po co dwa razy?
Też o to pytałam
Stary 2017-05-19, 11:37   #3217
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Aaa! Moje dwie koleżanki urodziły! Obie w tym szpitalu co ja chce rodzić.
Podobno te pokoje 1 to niebo a ziemia.

Jedna naturalnie. Druga cc. Wszystko mi szczegółowo opow. Trochę nowych info. Obie wcześniej ur.

Wg usg dziećmi miało mieć 3100g miało 2500g. Także może być dużo mniej. Mój mózg tego nie ogarnia!
Co za różnica w wadze

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Obie 2 tyg wcześniej

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Jedna przytyła 20 kg. Po porodzie -6kg.
Dwa tygodnie wcześniej to w terminie na szczęście.
Morelle te -6 od wagi wyjsciowej czy z tych 20.
Stary 2017-05-19, 11:38   #3218
morelle_
Zakorzenienie

Podobno usg może się mylić do 0.5kg. Ja już się nie nastawiam. U mnie były małe dzieci, a męża klocki , więc nic nie jest do przewidzenia.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Co za różnica w wadze

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Dwa tygodnie wcześniej to w terminie na szczęście.
Morelle te -6 od wagi wyjsciowej czy z tych 20.
Z tych 20kg zaraz po porodzie było mniej o 6 kg.
Stary 2017-05-19, 11:39   #3219
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
A ta dziewczyna od cc to jest ta co wam opow, że poznałam w tramwaju. Mieszka na mojej rodzinnej dzielnicy. Umówiłam się z nią we wt bo będę u kosmetyczki. Ona ur 9.05. Jeszcze są w szpitalu ((

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Też o to pytałam
Właśnie się zastanawiam czy jest sesn prać w zwykłym proszku. Czy ten dzieciowy wystarczy. Te rzeczy są nowe.
Stary 2017-05-19, 11:40   #3220
morelle_
Zakorzenienie

Ja wszystko prałam jedynie w tym dla dzieci.
Stary 2017-05-19, 11:43   #3221
vadi
*sportaddict*

Ja też będę prać tylko w dzieciowym
Stary 2017-05-19, 11:44   #3222
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno usg może się mylić do 0.5kg. Ja już się nie nastawiam. U mnie były małe dzieci, a męża klocki , więc nic nie jest do przewidzenia.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Z tych 20kg zaraz po porodzie było mniej o 6 kg.
O to oby moja nie była za duża ja jej daje max 2700 bo tyle z mężem mieliśmy z tym że on wcześniak. A tu mała na ostatnich badaniach miała już 1745 mi się wydaję że dużo ale się nie znam.
Z 20 -6 to tez ładnie ja coś czuję że mam już +10 boję się ile bedzie do końca na plusie.
Stary 2017-05-19, 11:44   #3223
emmos
Zakorzenienie

Darietta dla mnie raz wyprać to wszystko to wysiłek, o drugim praniu nawet nie chce słyszeć

Dziś mam przerwę w praniu, bo za dużo tego przez 2 dni. Poprasuję tylko trochę.

Stary 2017-05-19, 11:45   #3224
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

Napisałam tylko o okienku serologicznym, ale w tym artykule są podane jeszcze inne przykłady dlaczego wynik badania może być zafałszowany: http://www.doktor-mama.pl/2014/11/sz...-zdzisawa.html
dzięki, przeczytałam też artykuł o gruźlicy: http://www.doktor-mama.pl/2014/10/dl...czepi-sie.html

Mała! Zdecydowałaś się na wyjście z synkiem? Ja się nad opieką dziecka nie znam, więc nie doradzam.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 11:45   #3225
morelle_
Zakorzenienie

Nie mamy trochę na to wpływu. Wiadomo, że co jemy ma znaczenie. Ale tak ogólnie to osobiste predyspozycje.

Mój mózg nie ogarnia tego, że będę mama. ..
Stary 2017-05-19, 11:47   #3226
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też będę prać tylko w dzieciowym
Oki dzięki to też to wypiore w dzieciowym a dokładnie zlece mężowi tylko musi kupić bo jeszcze nie mam ale zawsze mogę uzyczyc od mamy no ma dla bratanka bobini.

Uzywane prałam w proszku bo to od nieznanych mi osób i z lumpka więc wolałam to wyprać w czymś mocniejszym.
Stary 2017-05-19, 11:48   #3227
vadi
*sportaddict*

Cytat:
mój także, nawet jak synu wierzga jak dzikusek, to wszystko wydaje mi się całkiem nierealne...
Stary 2017-05-19, 11:49   #3228
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

ja będę prała tylko raz w dzieciowym

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
my wczoraj wieczorem z synem złożyliśmy szafe - w pół godziny!
pierwsze wyprane ubranka i reczniki już w niej leżą i czekają na użytkownika. dzis wypiore kolejną porcje ubranek. tylko nie wiem kto mi to wyprasuje. albo czy wogole to bede prasowac?
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 11:50   #3229
emmos
Zakorzenienie

Co do filtrów, ja stosuję tylko na wyjazdach. Na codzień nie. Bardzo szybko się opalam. Przy takiej pogodzie jak dziś kilka wyjść z psem i wyglądam jak murzyn. Teraz leże na tarasie i nogi mam tylko na słońcu, bo twarz zaraz bym miała zjaraną. Wgłębię się w temat filtry a ciąża w wolnej chwili, bo plam też bym nie chciała

Stary 2017-05-19, 11:50   #3230
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Patrzyli mi na brzuch, więc na pewno zauważyli

No to już nic ich nie tłumaczy

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
witam Cie w 8 mc. u mnie jeszcze 2 tyg.

my mamy kure dla syna - jak dla mnie super. potem planujemy na dole drugiego syna dopakować

Ooo, bo my właśnie też chcemy dla starszej już teraz kupić, a z czasem młodszą upchnąć na parterze Spodobało mi się że Kura jest taka wdzięczna do przerobienia wg jednego z miliona pinterestowych lub własnych pomysłów
Czyli nie jest za mało stabilna, nie są za cienkie ramy? Stelaż wydaje się porządny?
A co myślisz o odległości od parteru do stelaża - bo to łóżko takie niziutkie jest... Nie boisz się że maluch na parterze będzie uderzał się głową o stelaż często? Kiedy Twój synek przebywa na parterze to jak to wygląda pod kątem wysokości (chyba że macie ustawione jako parterowe na razie)?
Sorki za ten miliard pytań
Dopiero wczoraj trafiłam na tę Kurę i napaliłam się na nią strasznie...
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 11:50   #3231
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Darietta dla mnie raz wyprać to wszystko to wysiłek, o drugim praniu nawet nie chce słyszeć

Dziś mam przerwę w praniu, bo za dużo tego przez 2 dni. Poprasuję tylko trochę.

Ja niestety tylko zlecam część mama wyprala w proszku. W ten weekend mąż bedzie prał białe nasze to dorzuci dzieciaczka. A od przyszlego tygodnia bedzie musiał wyprać już w dzieciowym.
Stary 2017-05-19, 11:51   #3232
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój mózg pół roku po porodzie jeszcze tego nie ogarniał!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 11:53   #3233
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Mnie za to nikt nigdy nie puścił przodem w 'przyjaznym ciężarnym' Rossmanie ;]
Mnie tez!

Cytat:

Jedna naturalnie. Druga cc. Wszystko mi szczegółowo opow. Trochę nowych info. Obie wcześniej ur.

Wg usg dziećmi miało mieć 3100g miało 2500g. Także może być dużo mniej. Mój mózg tego nie ogarnia!
Gratulacje dla kolezanek!

Właśnie sobie przypomniałam ze wczoraj urodziła koleżanka mojego tż. Termin miala na lipiec. Mały sie urodził z waga 1700 g. Mój tż panikuje
Cytat:
Nie mamy trochę na to wpływu. Wiadomo, że co jemy ma znaczenie. Ale tak ogólnie to osobiste predyspozycje.

Mój też! Wlasnie wywiesilam pierwsze pranie. Niektóre rzeczy są tak małe ze ciężko mi sobie wyobrazić jak to dzieciątko w to ubrac

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 11:55   #3234
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystko od razu w dzieciowym piore

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
o, kurczę

liczyłam, że na tym etapie ciąży będę już lepiej psychicznie ogarniać, że faktycznie będziemy mieć dziecko
Dla mnie też dopiero wszystko robi się takie realne 😨

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 11:55   #3235
minini
Zadomowienie

Cytat:

Nie przejmuj sie, Twoje hormowny ogarną bycie mamą zaraz jak urodzisz
tez przy pierwszym dziecku jakos to dla mnie bylo nie realne.. teraz znów mam wizje rozdarcia miedzy dwojka dzieci..
damy rade!
Stary 2017-05-19, 11:59   #3236
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość

Właśnie sobie przypomniałam ze wczoraj urodziła koleżanka mojego tż. Termin miala na lipiec. Mały sie urodził z waga 1700 g. Mój tż panikuje

Mój też! Wlasnie wywiesilam pierwsze pranie. Niektóre rzeczy są tak małe ze ciężko mi sobie wyobrazić jak to dzieciątko w to ubrac

Lipcówka?! Dziękuję, ja wychodzę

Z tymi ubrankami mam tak samo i wkręcam sobie, że nie będę miała w co dziecia ubrać, bo to wszystko będzie za malutkie

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Dziewczynki a ten kocyk z Ikea, o którym pisałyście to taki szary, bawełniany ze słonikiem czy jakiś inny?

Stary 2017-05-19, 12:03   #3237
calineczka3
Zadomowienie

Hej
Skusiłyście mnie na truskawki - wczoraj były ze śmietaną, dzisiaj w owsiance, niebo!

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość

Dziewczyny remontujące, czy podczas malowania byłyście w domu czy się wynosilyscie? Musimy odświeżyć trochę w mieszkaniu i zastanawiamy się czy muszę wyjechać do rodziców czy nie
Ja się wynosiłam
Farby jednak śmierdziały, a nawet jak nie śmierdzą to nie znaczy, że nie szkodzą. Jak masz okazję to może chociaż na noc czy dwie wyjedź?

Dziękuję
Dziwne, że sklepy sprzedają przez olx

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Tak, przede wsxystkim ze względu na pojawiające się skurcze. I mam nie kusić swojej szyjki do skracania się jeszcze bardziej.

Witam z rana, jestem mega głodna, czas coś zjeść. A walczę z głodem od jakieś 2 nad ranem 😅
To kciuki za wytrwałość! Myślałam, że z pesarem wszystkim raczej pozwalają chodzić.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
ja unikam poliestru i jak już miałabym kupić coś z tego materiału to żeby np z jednej strony była bawełna. Coś kojarzą mi się koce z dresówki, ale nie zagłebiałam się.

ważne info, dzięki

[/COLOR]Taedio, Jon Snow - mam złe wieści odnoścnie toreb do wózka z Było Sobie Szycie. Dostałam odpowiedź, że właścicielka do odwołania nie przyjmuje zamówień na torby i jeśli dalej będę zainteresowana to mam się kontaktować na początku czerwca Kurcze, jak już wybrałam inny fason i kolor z tymi trójkątami to się naprawdę na nią napaliłam...
Ja też, na razie odpuszczę. Jak będę potrzebowała czegoś grubszego jesienią to zobaczę. O tych z dresówki nie słyszałam, ale wygooglowałam teraz i wyglądają super

Zawaliłyście Panią zamówieniami

Nie ma za co. Znalazłam notatki, z przydatnych inf:
Rotawirus to ta szczepionka, której nie da się przesunąć. Ona jest doustna i trzeba się wyrobić z dawkami do danego tygodnia.
A odra-świnka-różyczka jest w kalendarzu szczepień na 13 miesiąc i wtedy właśnie wychodzą cechy autystyczne. U mnie mówili, że można z nią odczekać do 18 miesiąca.
I co do gorączki - do 38 st. może być, powyżej 38 to już NOP i jeśli mamy wątpliwości czy lekarz do tak zgłosi to powinniśmy sami zgłosić do sanepidu.
I nie szczepić dla bezpieczeństwa jeśli dziecko jest zdrowe, ale miało kontakt z osobą chorą.

Była ostatnio też dyskusja o okładach na piersi - ciepłe czy zimne.
Podobno ciepły okład sprawia, że mleko wypływa, zimny - blokuje produkcję. Więc ciepły (prysznic) można zastosować kiedy piersi twardnieją, bolą, żeby pomóc dziecku ssać lub sobie odciągnąć, a zimny po karmieniu, żeby nawał nie wzrastał.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Calineczka tez czytałam, że któraś dziewczyna tyle czeka ale to był jeden taki przypadek. Zazwyczaj podaje sie 4-6 tyg a i tak przychodzi wcześniej

A, to spoko. W ogóle zobaczyłam ostatnio, że Bebetto sprzedaje już nowe modele - Silvia i Bresso. Jak w marcu chyba mi pisali, że będą w maju to stwierdziłam, że no nie, dla mnie za późno, wtedy to ja będę miała wózek dawno zamówiony

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Ja tez od razu, tylko ze to bedą krótkie spacery w okolicy domu, wiec torba nie bedzie potrzebna.
U nas na SR położna mówiła, ze mięśnie dna miednicy potrzebują 2tyg na regeneracje (można tez bezpłatnie po porodzie umówić sie do fizjo zeby sprawdzic czy jest ok) i zeby przez ten czas sie oszczędzać, nie stać długo itp

Ciekawe jak to jest z tym fizjoterapeutą - są specjalne terminy dla kobiet po porodzie? Bo normalnie pewno są dużo dłuższe.

Sill przydatne info

Cytat:
Hej Koleżanki Mam dzisiaj usg III trym., proszę o kciuki, nie miałam usg od połówkowego i trochę się stresuję. Mam nadzieję, że Amelka nie okażę się klocem przez moją cukrzycę

Fajną mieliśmy sytuację z Tż Przebił gwoździem oponę kilka dni temu i pojechał do serwisu naprawić i zmienić na letnie przy okazji Wracając do domu z serwisu w to samo koło tylko w letnią oponę znowu wlazł jakiś pręt, więc od razu wrócił do nich z powrotem, bo ciśnienie w kole spadało. Panowie śmiali się, że jest szczęściarzem, żeby obydwie opony w tym samym kole przebić i żeby zagrał w totka. Więc zahaczył o totka Dziś rano robiąc zakupy sprawdzamy kupony a tam 175 zł do odbioru haha chyba panom z serwisu należy się piwo
Kciuki i gratulacje wygranej

Devilek fajna sukienkobluzka

Ja się mieszczę w kilka letnich sukienek, ale chciałabym jakąś maxi...
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 12:05   #3238
minini
Zadomowienie

Cytat:
No to już nic ich nie tłumaczy

Ooo, bo my właśnie też chcemy dla starszej już teraz kupić, a z czasem młodszą upchnąć na parterze Spodobało mi się że Kura jest taka wdzięczna do przerobienia wg jednego z miliona pinterestowych lub własnych pomysłów
Czyli nie jest za mało stabilna, nie są za cienkie ramy? Stelaż wydaje się porządny?
A co myślisz o odległości od parteru do stelaża - bo to łóżko takie niziutkie jest... Nie boisz się że maluch na parterze będzie uderzał się głową o stelaż często? Kiedy Twój synek przebywa na parterze to jak to wygląda pod kątem wysokości (chyba że macie ustawione jako parterowe na razie)?
Sorki za ten miliard pytań
Dopiero wczoraj trafiłam na tę Kurę i napaliłam się na nią strasznie...
jest dosc stabilne, syn po nim skacze czasem jak szalony, troche sie rusza wiadomo ze stali odlane nie jest. ale jak na mojego 5 latka dzikiego to daje rade.
wysokosc dołu masz racje - jest nieco nisko. ale ja planuje pobudować takie samo dno jak jest w górnej czesci jak drugi syn bedzie gotowy do przeprowadzki wlasnie żeby tą wysokośc zachować bo moze dla dziecka byloby ok, ale jak ja bym tam chciala usiąsć a materac wiadomo jeszcze zmniejszy jeszcze ta wysokosc to juz byloby niewygodnie dlla mnie.

poki co na dole mamy "baze" ninja jedna strona zasłonięta zasłonką a w środku poduszki kocyki i zabawki. mamy też ukrytą komode na gry i akcesoria rysunkowe syna. nie pasowala kolorem do reszty mebli a tam weszła na styk i nie rzuca sie w oczy
Stary 2017-05-19, 12:06   #3239
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Lipcówka?! Dziękuję, ja wychodzę

Z tymi ubrankami mam tak samo i wkręcam sobie, że nie będę miała w co dziecia ubrać, bo to wszystko będzie za malutkie

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Dziewczynki a ten kocyk z Ikea, o którym pisałyście to taki szary, bawełniany ze słonikiem czy jakiś inny?

Haha

Ja chorowalam na ten ze słonikiem jest cudny, mięciutki może go jeszcze kupię

Edytowane przez Carolles
Czas edycji: 2017-05-19 o 12:52
Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 12:07   #3240
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie za to nikt nigdy nie puścił przodem w 'przyjaznym ciężarnym' Rossmanie ;]
Vadi ja się nie certole i sama idę przed kolejkę na ludzi nie patrze a do kasjerki mówię "ja z pierwszeństwem u Was" i tyle w temacie jutro jest promo na 2+2 na pielęgnację na dzień matki a mój ross na osiedlu zamknięty remont robią i jadę do galerii i już się nie mogę doczekać jak będą te kolejki a ja sobie przejdę przed wszystkich

Cytat:

wooow ale różnica nie obraziłabym się gdyby u mnie się tak okazało poza tym pocieszam się ,że mój gin na stare usg jak będziesz znać szczegóły jakieś to się podziel!!

Cytat:

ja wszystko raz w dzieciowym , i tak tyle bakterii Go napadnie ,że nie będę świrować poza tym nie chce mi się
Cytat:

jak to przeczytałam to zdałam sobie sprawę ,że mój też !
aaa zapomniałam sukienka śliczna

ekhem o jakiej znowu kurze Wy tu piszecie
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości