Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-18, 15:27   #3931
darietta
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
No i teraz sama narobilas mi smaku jak będziemy gdzieś przyjeżdżać koło maka to musimy zajechać po shake
Przepraszam
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 15:33   #3932
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
jako mama tz pewnie zostanie, chociaz na twoim miesjcu negocjowalabym warunki tego zostania - zeby wlasnie zatrudnic jakas opieke dla niej. zeby np. codzennie na kilka godzin ktoś przychodził do niej. bedziesz miala male dziecko i to na nim powinnas sie skupic w najblizszych latach, nie na teściowej.

nie znam takiej tradycji. dostalam ogromny bukiet kwiatow jak wrocilismy z synem ze szpitala. a prezent? jak bede chciala to sama sobie zrobie

wytrzymasz wytrzymasz!!! ty tam opalaj sie na tej plaży odpoczywaj i czekaj na mnie do przynajmniej polowy lipca!!

cudny widok

mnie co chwile coś kłuje, gniecie, ciśnie... juz sie tym nie przejmuje skoro gin mowi ze nic sie nie dzieje zlego.
no ale skoro u Ciebie nie bylo wczesniej takich objawow to moze jak do jutra nie przejdzie to jedz sprawdzic, niech Cie ktos zbada?

a czemu mielibyscie nie jechac jeszcze w tym roku nad morze? my bylismy z pierwszym synem we wrzesniu jak mial 4miesiace. nadwychał sie jodu przed zimą i bylo super!

co tam bedziesz szyc?

ja siedze na ogródku, zjedlismy z synem po miseczce truskawek z jogurtem. mąż skonczył sciany i sufit w kuchni-czeka az wyschną i jutro zabiera sie za kladzenie plytek na podlodze! wkkncuuu!!!
Przychodzi do niej sąsiadka i się nią opiekuje. Myje, chodzi na spacery, ale wiadomo że nie codziennie. Muszę nad tym porządnie pomyśleć. Ja już zapowiedziałam tż że jak będzie tak cały czas to ja pojadę do rodziców. Musi coś z tym zrobić. Inni też niech się poczują w obowiązku że trzeba się mama zaopiekować a nie tylko my.
Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Przepraszam
Nie musisz chociaż shake wolę z KFC. Ale tam to jeszcze bym pewnie coś zezarla

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 15:35   #3933
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu mielibyscie nie jechac jeszcze w tym roku nad morze? my bylismy z pierwszym synem we wrzesniu jak mial 4miesiace. nadwychał sie jodu przed zimą
Ja też bym bardzo chciała jechać tylko nie mamy samochodu ja od lat nie jeżdżę bo mnie to nie kręci.
I tak myślałam co by z rodzicami jechać ale to pod koniec sierpnia tylko że mój tata jedzie mamę do senatorium zawieźć i w ten sam dzień wraca. Więc żal mi będzie małej na taką podróż.

W przyszłym roku chciałabym jechać ale pks to też bedzie ciężko z takim malcem.
Stary 2017-06-18, 15:38   #3934
minini
Zadomowienie

Cytat:
Przychodzi do niej sąsiadka i się nią opiekuje. Myje, chodzi na spacery, ale wiadomo że nie codziennie. Muszę nad tym porządnie pomyśleć. Ja już zapowiedziałam tż że jak będzie tak cały czas to ja pojadę do rodziców. Musi coś z tym zrobić. Inni też niech się poczują w obowiązku że trzeba się mama zaopiekować a nie tylko my.

Nie musisz chociaż shake wolę z KFC. Ale tam to jeszcze bym pewnie coś zezarla
no to skoro juz sąsiadka przychodzi to moze z nia sie dogadajcie zeby przychodzila codziennie, ze jej bedziecie placic - a na to niech sie złoży cale rodzenstwo? fakt dlaczego tylko na waszej glowie to ma zostac?
mama to mama, jaka by nie byla. niech wszystkie jej dzieci sie poczuja do odpowiedzialnosci.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 15:55   #3935
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
no to skoro juz sąsiadka przychodzi to moze z nia sie dogadajcie zeby przychodzila codziennie, ze jej bedziecie placic - a na to niech sie złoży cale rodzenstwo? fakt dlaczego tylko na waszej glowie to ma zostac?
mama to mama, jaka by nie byla. niech wszystkie jej dzieci sie poczuja do odpowiedzialnosci.
Ten najstarszy brat tż to się nią zajmuje na szczęście. Przyjeżdża z 2-3razy w tygodniu, czasem zabierze ją do siebie. Tylko tamtych dwóch to obiboki. Oni nie przychodzą jak ja jestem bo się mnie boją. Żerują na chorej matce a ja na to nie pozwolę. A potem ona gada że my z tż Ci najgorsi. Tylko ja się staram robić to z troski. Może jak dłużej z nią pomieszkam to może coś się zmieni. Co do sąsiadki to jak tż wyjeżdżał za granicę to zawsze składali się z tym najstarszym bratem i ona codziennie była u mamy.
Dobra, już nie zanudzam was moimi problemami. Ale przynajmniej mogłam się wygadac

Stary 2017-06-18, 16:15   #3936
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Dzień dobry u Was też taka ładna niedziela?

Moja mama nam opowiadała, że ona dostawała prezenty od mojego taty ale niezbyt była z nich zadowolona, bo dostała np książkę o różach, a sama się tym nie interesowała tylko tata zajmował się drzewkami ozdobnymi itpA mój mąż stwierdził że ja w prezencie przecież syna dostanę

A co do mieszkania z rodzicami to ja bym nie mogła ani z teściową ani z mamą, pomimo tego że kocham moją mamę i uważam że jest wspaniała ale teraz jak już mam swoją rodzinę to ciężko by było tak mieszkać, bo wiadomo że by się trochę wtrącała
No chyba że byłaby potrzeba opieki to inna sprawa, ale rozumiem też morelle skoro to przeżyla że może mieć już dość i nie podjęłaby się. Różnie w życiu bywa

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
haha książkę o różach dobre czyli tatuś sobie robił prezenty
Ja też się babcią opiekowałam razem z mamą ,później rodzice wzieli do siebie mamę ojca i też się nią zajmowaliśmy bo mieszkała z drugim synem pijącym i nie miał się nią kto zająć podziwiam moją mamę bo to jej teściowa i bardzo źle ją traktowała całe życie i n koniec jeszcze była złośliwa to był dramat na prawdę i na pewno lekko nie było ale nie wyobrażam sobie żeby moją mamą zajmowała się obca osoba po prostu nie zrobię tego mojej mamie, nas jest trójka więc w razie co będziemy się musieli zająć na zmianę albo ufundujemy mamie jakiś mega ośrodek na wypasie inaczej sobie tego nie wyobrażam.

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Miałam całą wiosnę spokój z alergią. A od kilku dni każde moje wyjście z domu kończy się katarem i łzawiacymi oczami 😧 Nawet nie wiem czy jakieś leki mogę brać teraz...
Nie zazdroszczę Wam relacji z teściami. Moja teściowa to fajna babka, mieszkamy razem prawie 2 lata i jest ok. Ale wiem że to też zasługa mojego męża, on nie pozwala jej się wtrącać, 'ogarnia ją' jak coś jest nie halo. A dzisiaj na obiad teściowa robi placki po zbojnicku i pizze 🍽️🍕 😍

zazdro teściowej i tych pyszności!!
Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Chilli ja bym lody zjadła... hehe
ja byłam jak to napisałaś ale net mi się spierniczył jak chciałam zdjęcie wysłać
Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Aggs ale zazdroszczę też tak chcę ale za daleko

Morelle to ciekawe z tym cukrem też nie slyszalam

Meja będę wdzięczna jak dasz znać

Ja dzisiaj czuję się o niebo lepiej i siedzę na ogródku i jem loda. Co jakiś czas wkrecam psa i ją wołam "masz, masz" a ona się nabiera
nie wolno tak pieseła robić w bambuko!!
Pisałaś ,że tatuś się odezwał nie chcę być wścibska ale cóż mu się stało ,że sobie przypomniał? oczywiście jak nie chcesz to nie pisz
Cytat:
Mąż zrobił mi smaka na shake z Mc ale jak obejrzeliśmy przy obiedzie program zły cukier powiedział że nie idzie😢

Ale muszę powiedzieć wam newsa do moich rodziców przyjechała dziś zaginiona położna i że ona chce dzisiaj ze mną spotkanie zrobić bo nie wiele czasu zostało. Tlumaczyła się że zgubiła moje dokumenty. Co za tupet żeby w niedziele ludzi nachodzić.

Mamie śmiać się chciało powiedziała jej że mnie nie ma bo jestem u siebie i spedzam długi weekend z mężem

Masakra ja dostałam namiary na inną położną i zastanawiam się czy nie zmienić. Jutro zadzwonie i zapytam jakby to wyglądało. Bo tłumaczenie tamtej z lekka mnie nie przekonuję. I teraz na koniec chce mi głowę zawracać jak ja już sobie poradziłam i to co mnie interesowało doczytałam i dopytałam sama.

Teraz muszę zająć się wyprawką dla małej i lekarzy pozałatwiać. Tylko zależy wszystko od tego co jutro moja ginka powie na wizycie.
dobra ta położna haha dobrze ,że jeszcze zdążyła przed porodem...trochę niesmaczna sytuacja
Cytat:
jako mama tz pewnie zostanie, chociaz na twoim miesjcu negocjowalabym warunki tego zostania - zeby wlasnie zatrudnic jakas opieke dla niej. zeby np. codzennie na kilka godzin ktoś przychodził do niej. bedziesz miala male dziecko i to na nim powinnas sie skupic w najblizszych latach, nie na teściowej.

nie znam takiej tradycji. dostalam ogromny bukiet kwiatow jak wrocilismy z synem ze szpitala. a prezent? jak bede chciala to sama sobie zrobie

wytrzymasz wytrzymasz!!! ty tam opalaj sie na tej plaży odpoczywaj i czekaj na mnie do przynajmniej polowy lipca!!

cudny widok

mnie co chwile coś kłuje, gniecie, ciśnie... juz sie tym nie przejmuje skoro gin mowi ze nic sie nie dzieje zlego.
no ale skoro u Ciebie nie bylo wczesniej takich objawow to moze jak do jutra nie przejdzie to jedz sprawdzic, niech Cie ktos zbada?

a czemu mielibyscie nie jechac jeszcze w tym roku nad morze? my bylismy z pierwszym synem we wrzesniu jak mial 4miesiace. nadwychał sie jodu przed zimą i bylo super!

co tam bedziesz szyc?

ja siedze na ogródku, zjedlismy z synem po miseczce truskawek z jogurtem. mąż skonczył sciany i sufit w kuchni-czeka az wyschną i jutro zabiera sie za kladzenie plytek na podlodze! wkkncuuu!!!
bo z Wro to cały dzień jazdy a my mamy też starego szrota i nie wiem czy to dobry pomysł ,chociaż kto wie co nam odbije ale może nad dolinę baryczy pojedziemy tam pięknie i niedaleko.
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 16:22   #3937
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Aaa jakby co wózek mamy Tako Extreme Eco. O taki, mam tylko zdjęcie spacerowki. A mała będzie (CHYBA) miała na imię Sara 😉 nienawidzę tego chyba
Załącznik 7114076
wózek super się prezentuje

Cytat:
Ja już to przeżyłam z dziadkami. Współczuję. Nie dałabym rady opiekować się własną mamą nawet. Załatwiłabym opiekunkę. Może to egoistyczne, ale mam dość po 10 latach z dziadkami.
wiesz jak to jest i moim zdaniem nie jest to egoistyczne, tylko normalne. Kiedyś już była dyskusja na ten temat - dawniej domy opieki miały bardzo niski poziom obsługi, teraz zupełnie inaczej to wygląda. Też kiedyś często kobiety siedziały w domu i bardziej mogły się zajmować osobą wymagającą opieki.
Na szczęscie moja mama sama jest zwolennikiem domu opieki.

Cytat:
Myślicie że jak naciągnę męża w zamian za to, że dam mu drugie dziecko to będzie ok? 😀

A w ogóle... Jest u was coś takiego jak prezent dla mamy z okazji narodzin dziecka? Ja dostałam za pierwszym razem zegarek od męża i biżuterię od teściów. Od męża przyjmę zawsze bez gadania ale od jego rodziców to tak trochę głupio...
Torebka się należy jak nic
U nas nie ma takiego zwyczaju i raczej mąż z taką inicjatywą nie wyjdzie. Zresztą, my raczej nie dajemy sobie prezentów... Teraz TŻ się wyłamał na moje urodziny, więc i ja na jego mu kupiłam. Też nie znam zwyczaju z cukrem.

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny

Teściowa byla o dziwo na chwilę i faktycznie miala sprawę do tż. A pojechała tak wcześnie bo tż jej powiedział ze ja na popoludnie plany mam. Prawda jest taka ze nie mam ale chciał mi chyba pokazac ze jego mamusia wcale nie jest taka zła.
No, dobrze, że wizyta długo nie trwała. Może jednak teściową da się ustawić

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość

Plaża, szum morza, fikołki w brzuchu i można się relaksować

Załącznik 7114416

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Zazdroszczę plaży

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

Ja się dziś martwię. Po 12 zaczęło mnie kłuć w lewym boku jak byliśmy na spacerze w parku. Wróciliśmy o 13, lyknelam nospe i się polozylam, ale nie przechodzi. Macie jakiś pomysł co to te kłucie może być?
Jak niedługo nie przejdzie, pojedziemy chyba do szpitala, choć bardzo nie chcę
Może dziecko na coś uciska? Może jak się poruszasz więcej to zmieni pozycję i puści?

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Zajrzałam na BellyBestFriend i wyskoczyła mi taka porada, że od razu pomyślałam o Samanthie i Chilli. Pisze, żeby w trzecim trymestrze nie masować zanadto piersi (np przy nakładaniu kremu), ponieważ ich intensywna stymulacja może spowodować skurcze macicy, a tym samym przyspieszyć poród. Także możecie sobie masaż biustu zafundować
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 16:31   #3938
darietta
Zakorzenienie

A mam pytanie kupujecie dzienniczek dnia i nocy dla dziecka. Cos takiego mam wpisane w wyprawce ale nie wiem po co to.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

wiesz jak to jest i moim zdaniem nie jest to egoistyczne, tylko normalne. Kiedyś już była dyskusja na ten temat - dawniej domy opieki miały bardzo niski poziom obsługi, teraz zupełnie inaczej to wygląda. Też kiedyś często kobiety siedziały w domu i bardziej mogły się zajmować osobą wymagającą opieki.

U nas nie ma takiego zwyczaju i raczej mąż z taką inicjatywą nie wyjdzie. Zresztą, my raczej nie dajemy sobie prezentów... Teraz TŻ się wyłamał na moje urodziny, więc i ja na jego mu kupiłam. Też nie znam zwyczaju z cukrem.

Zazdroszczę plaży

Może dziecko na coś uciska? Może jak się poruszasz więcej to zmieni pozycję i puści?

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Zajrzałam na BellyBestFriend i wyskoczyła mi taka porada, że od razu pomyślałam o Samanthie i Chilli. Pisze, żeby w trzecim trymestrze nie masować zanadto piersi (np przy nakładaniu kremu), ponieważ ich intensywna stymulacja może spowodować skurcze macicy, a tym samym przyspieszyć poród. Także możecie sobie masaż biustu zafundować
Wczoraj na fb czytałam i jednej dziewczynie położne tak kazały robić żeby wywołać poród i do tego masowały jej szyjkę. Podobno mega ból aż mi się słabo robiło jak to czytałam.
Stary 2017-06-18, 16:33   #3939
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj na fb czytałam i jednej dziewczynie położne tak kazały robić żeby wywołać poród i do tego masowały jej szyjkę. Podobno mega ból aż mi się słabo robiło jak to czytałam.
no masaż szyjki to masakra... ale biust to bym mogła sobie pomasować

Dziwna ta dzisiejsza wizyta twojej położnej... To czy zmienić - jak Ci nie pasuje to zmień
Stary 2017-06-18, 16:36   #3940
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe ja słyszałam o stymulacji sutków ale jakoś póki co nie mam na to ochoty poczekam do terminu jednego i drugiego i zobaczymy wtedy będę kombinować

Cytat:
A mam pytanie kupujecie dzienniczek dnia i nocy dla dziecka. Cos takiego mam wpisane w wyprawce ale nie wiem po co to.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

pierwsze słyszę o tych dzienniczkach ja szyjki nie dam sobie masować w życiu to już lepiej niech dają oksytocynę od razu przy badaniu szyjki mam gwiazdki w oczach a co dopiero masaż
Stary 2017-06-18, 16:40   #3941
xzora
Zakorzenienie

też nie słyszałam o tym dzienniczku.

My dzisiaj z TŻ przypomnieliśmy sobie wiedzę z warsztatów z pierwszej pomocy odnośnie bezdechu i zakrztuszenia. Jeśli któraś z was nie wie jak postępować, to polecam obejrzeć: http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/galeria/filmy/1952

A i oglądaliśmy jeszcze jak podnosić, nosić dziecko - TŻ twierdzi, że to łatwe, a ja nie umiem. Urodzi się i nie będę wiedziała jak ją podnieść
Stary 2017-06-18, 16:46   #3942
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
no masaż szyjki to masakra... ale biust to bym mogła sobie pomasować

Dziwna ta dzisiejsza wizyta twojej położnej... To czy zmienić - jak Ci nie pasuje to zmień
Wkurzyło mnie to że miała czelność przyjechać i że jak bym była to od razu spotkanie bo co bo jej pasuje. A wiadomo o co chodzi o papiery żeby się zgadzało w razie kontroli.

Opinie ta położna co ją wybrałam ma bardzo dobre. I dlatego się zastanawiam ale też boje się jak to bedzie z maluszkiem czy też ni zapomni. Bo z wizyt w ramach szkoły rodzenia raczej rezygnuję. W niczym mi to już nie pomoże.
Stary 2017-06-18, 16:47   #3943
cashmere
Zakorzenienie

AGGS zazdroszcze morza!!!

DARIETTA ja nie slyszalam o takim dzienniczku, nic takiego nie kupuję.

Mnie kłucie przeszło, za to teraz boli jak na okres. Wskoczę pod ciepły prysznic, może pomoże.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 16:49   #3944
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

My dzisiaj z TŻ przypomnieliśmy sobie wiedzę z warsztatów z pierwszej pomocy odnośnie bezdechu i zakrztuszenia. Jeśli któraś z was nie wie jak postępować, to polecam obejrzeć: http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/galeria/filmy/1952

A i oglądaliśmy jeszcze jak podnosić, nosić dziecko - TŻ twierdzi, że to łatwe, a ja nie umiem. Urodzi się i nie będę wiedziała jak ją podnieść
Ja muszę przypomnieć sobie jak zamontować nosidełko bo zależy kiedy urodze bedziemy wracać taxi lub mój tata nas odbierze. Jest jeszcze mój brat on ma wyprawę ale nie bede mu tylko zawracac
Stary 2017-06-18, 16:56   #3945
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Fajne są ich filmy. Jedyne co obejrzałam.

Chilli byłam w Biedronce i kupiłam lody oraz arbuza

Mąż zaprosił sąsiadów na pizze. Zadzwoniła też moja SIS czy mogą przyjechać. Także Juz się nie będę nudzić

Poprostu zrobiłam Ci foto

Ps. Muszę porozmawiać z gin o mojej cc. Trochę się martwię, że akcja się zacznie i namęcze się zanim przebrne przez papierologie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2017-06-18 16.29.06.jpg (110,1 KB, 87 załadowań)
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 16:59   #3946
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja muszę przypomnieć sobie jak zamontować nosidełko bo zależy kiedy urodze bedziemy wracać taxi lub mój tata nas odbierze. Jest jeszcze mój brat on ma wyprawę ale nie bede mu tylko zawracac
o właśnie, fotelikiem jeszcze się nie zajmowaliśmy.

morelle - świetnie wyglądasz! Pasuje Ci ta sukienka
Stary 2017-06-18, 16:59   #3947
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:

Mąż zaprosił sąsiadów na pizze. Zadzwoniła też moja SIS czy mogą przyjechać. Także Juz się nie będę nudzić

Ps. Muszę porozmawiać z gin o mojej cc. Trochę się martwię, że akcja się zacznie i namęcze się zanim przebrne przez papierologie.
Pięknie wyglądasz!

Ja też nie słyszałam o tym dzienniczku

Stary 2017-06-18, 17:03   #3948
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Mąż zrobił mi smaka na shake z Mc ale jak obejrzeliśmy przy obiedzie program zły cukier powiedział że nie idzie😢

Ale muszę powiedzieć wam newsa do moich rodziców przyjechała dziś zaginiona położna i że ona chce dzisiaj ze mną spotkanie zrobić bo nie wiele czasu zostało. Tlumaczyła się że zgubiła moje dokumenty. Co za tupet żeby w niedziele ludzi nachodzić.

Mamie śmiać się chciało powiedziała jej że mnie nie ma bo jestem u siebie i spedzam długi weekend z mężem

Masakra ja dostałam namiary na inną położną i zastanawiam się czy nie zmienić. Jutro zadzwonie i zapytam jakby to wyglądało. Bo tłumaczenie tamtej z lekka mnie nie przekonuję. I teraz na koniec chce mi głowę zawracać jak ja już sobie poradziłam i to co mnie interesowało doczytałam i dopytałam sama.

Teraz muszę zająć się wyprawką dla małej i lekarzy pozałatwiać. Tylko zależy wszystko od tego co jutro moja ginka powie na wizycie.
Ja bym wykorzystała te wizyty, no ale ja już wcześniej pisałam że jestem w stanie zrozumieć tę położną jeśli ma dużo pracy i osób do odwiedzenia. No ale jak Tobie nie pasuje ona to może rzeczywiście lepiej zmienić

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
haha książkę o różach dobre czyli tatuś sobie robił prezenty
Ja też się babcią opiekowałam razem z mamą ,później rodzice wzieli do siebie mamę ojca i też się nią zajmowaliśmy bo mieszkała z drugim synem pijącym i nie miał się nią kto zająć podziwiam moją mamę bo to jej teściowa i bardzo źle ją traktowała całe życie i n koniec jeszcze była złośliwa to był dramat na prawdę i na pewno lekko nie było ale nie wyobrażam sobie żeby moją mamą zajmowała się obca osoba po prostu nie zrobię tego mojej mamie, nas jest trójka więc w razie co będziemy się musieli zająć na zmianę albo ufundujemy mamie jakiś mega ośrodek na wypasie inaczej sobie tego nie wyobrażam.

zazdro teściowej i tych pyszności!!

ja byłam jak to napisałaś ale net mi się spierniczył jak chciałam zdjęcie wysłać

nie wolno tak pieseła robić w bambuko!!
Pisałaś ,że tatuś się odezwał nie chcę być wścibska ale cóż mu się stało ,że sobie przypomniał? oczywiście jak nie chcesz to nie pisz

dobra ta położna haha dobrze ,że jeszcze zdążyła przed porodem...trochę niesmaczna sytuacja

bo z Wro to cały dzień jazdy a my mamy też starego szrota i nie wiem czy to dobry pomysł ,chociaż kto wie co nam odbije ale może nad dolinę baryczy pojedziemy tam pięknie i niedaleko.
Tak samo myślę jeśli chodzi o opiekę nad mamą ale jestem w stanie zrozumieć osoby które się kimś opiekowały i mają dość, bo to jest ciężka sprawa. U mnie w rodzinie były dwa przypadki raka i pomimo że byłam wtedy mała to coś tam wiem na ten temat

Cytat:

Zazdroszczę plaży

Położna nam też mówiła o stymulacji piersi

Cytat:

Ja też się boję że nie będę umiala dziecka nosić, moja mama mówi że to samo przychodzi z instynktem..

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:

Jak zwykle wyglądasz świetnie no i sukienka piękna!

Stary 2017-06-18, 17:17   #3949
xzora
Zakorzenienie

Sąsiadka zaczepiła TŻ jak wychodził na basen i dała mi truskawki ze swojej działki. Miło

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Ja też się boję że nie będę umiala dziecka nosić, moja mama mówi że to samo przychodzi z instynktem..
no właśnie nie do końca. Przynajmniej ja chyba nie widziałam u rodziców, żeby nosili dziecko w pozycji podstawowej do noszenia noworodków. No, ale też kontakt z noworodkami mam niewielki. Znajomi, którym 2-miesiące temu urodziło się dziecko mówili, że nosili po swojemu i ktoś im zwrócił uwagę, że robią to nieprawidłowo. Już po tym czasie dziecko nie chciało się przekonać do tej pozycji podstawowej, a skutkiem tego nieprawidłowego noszenia jest to, że za wcześnie podnosi główkę, napina szyję.
Stary 2017-06-18, 17:19   #3950
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
samantha super te zabawki i kombinezon ja mam tygryska od brata mały miał kilka razy na sobie a bez sensu kupować drugi coś takiego
http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...ek-162193.html
Ja mam teraz mało ubranek dla maluszka. Praktycznie nic nie dostałam wiec będę kupować na bieżąco .
Super ten tygrysek

Cytat:
A sama, żeby mieszkała i pielęgniarkę załatwić, żeby przychodziła?

Ja już to przeżyłam z dziadkami. Współczuję. Nie dałabym rady opiekować się własną mamą nawet. Załatwiłabym opiekunkę. Może to egoistyczne, ale mam dość po 10 latach z dziadkami.

Mam podobne zdanie. Przede wszystkim ja sama nigdy nie chce być ciężarem dla nikogo i jeśli mam być pierdzaco stękającym upierdliwym warxywem i nie będę się umiała sama sobą zająć to są do tego specjalne domy . Z reszta ja lubię spokój wiec myśle , ze taki dom to mi da.

Cytat:
O tym cukrze tez nie slyszalam co do prezentow to u mnie podobnie jak u Carolles brat zawsze zonie bizuterie kupowal ale po moim tz moge sie spodziewac ze jak wroce do domu to da mi jakis hajs i powie kup sobie cos hehe z lwiatkami tez mu zawsze ciezko leń i tyle.Ja mam zamułe dziś wzielam prysznic i do lozka wskoczylam a tu za obiad by sie zdalo wziac.Mam gdzieś moze godzinke pospie ja w ogole nie spalam w ciagu dnia w tej ciazy moge zliczyc na palcach jednej reki ile razy mi sie zdarzylo...

Ja chyba 3/4 ciąży przespałam

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
To mnie tutaj Mała straszy! Heheh
Ja mam nadzieje ze ten szpital i sterydy na płucka to tylko taki straszak był i jednak wytrzymam do połowy lipca chociaż

Haha ok

Plaża, szum morza, fikołki w brzuchu i można się relaksować

Załącznik 7114416

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Bosko

Cytat:

Zazdroszczę plaży

Ja już od ponad tygodnia sobie masuje piersi i sutki
Masaż stop tez przyspiesza , ale jakoś na mnie to wszystko odporne jest

Cytat:

Pięknie

U mnie nie ma takiej tradycji żeby mąż coś dawał żonie. Mój Tz mi przyniósł kwiaty.
Z reszta on nie ma gustu kompletnie . Mój pierścionek zaręczynowy pasuje bardziej dziewczynce na komunie No ale liczy się gest w sumie .
Najbardziej masakryczne było , ze mi go dał w filiżance kawy rano bo mu tak teściowa podpowiedziała . Widziałam to wcześniej w reklamie to była mega śmieszna sytuacja.
Nie zdarzylam oczu otworzyć i pójść do łazienki , a on mi tu wylatał z jakimś pierścionkiem . Moje słowa wtedy "co ty mi tu weź przestań . Chyba oszalałeś"
No , ale jak on już wykrztusił z siebie to will you marry me ? To odp., ze tak :Hahaha:

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 17:19   #3951
akada
Zadomowienie

Cytat:

Mam pytanie do dziewczyn z niedoczynnością, do końca ciąży raz sobie jeszcze zbadam Tsh ale co zrobić po ciąży? W ciąży miałam zwiększona dawke dwukrotnie. Pozbiej było ok i Nie jeździłam do endo. Nie mam tu lekarza a do Wro przez jakis czas po porodzie nie bardzo mi pasuje jechać co Wam zalecają endo? Zastanawiałam sie czy po porodzie nie zejsc do dawki mniejszej o 25 (przed ciążą miałam dawkę 50, później 75, później 100) i po kilku tyg zrobić wyniki i skonsultować. Co z tym robicie?
Mi lekarz kaze od razu po porodzie wrocic do dawki sprzed ciazy i najwczesniej po 4 tyg badanie tsh, ft3, ft4 i wizyta kontrolna. Podobno wczesniej nie ma sensu
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 17:27   #3952
Samantha7
Zakorzenienie

Ja powinnam poodkurzać, ale mi się nie chce. Odkąd nie ma kota nie ma takiego bałaganu tez.
Poszłam spać po 3 wstałam po 9. W nocy z bólem szlam sikać chyba ze 3razy. Misiu spał ze mną bo przyszedł do nas w nocy i Tz poszedł spać do jego pokoju. Rano prxed 7 obudziło mnie chlipanie syna. Pytam co się stało? A on ze taty jego nie ma . Mowie , ze tata spi w jego łóżku wiec on po chwili jak szczupak wyskoczył z łóżka i pobiegł do Tz . Jak wstałam siku to leżał jak sardynka wciśnięty w ścianę , ale grunt , ze blisko taty nie

U nas dziś dzień ojca. Tz pojechał na swoją ligę piłki z Misiem.
Powiedziałam mu , ze mamy dla niego prezent ale jeszcze go nie wysłali .
Wkurzylam się bo tej koszulki mi nie wysłali jeszcze, a było ze gwarantują ze dojdzie na dzień ojca

Stary 2017-06-18, 17:32   #3953
emilia0508
królikoholiczka

W końcu dojeżdżamy. Tylek mnie boli od siedzenia w samochodzie. Trzeba wszystko przenieść do domu i jutro rozpakowywanie

Stary 2017-06-18, 17:42   #3954
morelle_
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny

Xzora super z tymi z truskawkami!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 17:45   #3955
cashmere
Zakorzenienie

SAMANTHA a w tej filiżance była kawa?

jestem mamą
Stary 2017-06-18, 18:00   #3956
emmos
Zakorzenienie

Hej laseczki Ja już wróciłam do domku, szybko mi wyjazd zleciał, ale wszystko co dobre szybko się kończy przecież Teraz nic mi się nie chce, będę leniuchować do jutra, a jutro wielkie pakowanie

Śniło mi się, że była wojna, a ja byłam listonoszką i nosiłam listy między blokami To chyba przez wczorajszy wieczorny film: kamienie na szaniec.

A i miałam fajną sytuację, szłam rynkiem, siedział gość na murku, śpiewał i grał na gitarze. I nagle słyszę jak śpiewa: Jaki ładny brzuszek, który to już miesiąc, chłopiec czy dziewczynka....hahaha śmieszne to było i miłe

Morelle super wyglądasz
Agg_s zazdroszczę
Minini ja bym na ścianę, o której mówisz dała beton architektoniczny, ale ja lubię z surowizną kombinować i pewnie Tobie się ten pomysł nie spodoba

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Emmos to czemu Cię jeszcze nie ma w klubie, dawaj tu do nas zaraz!
Właśnie widzę, że od dziś się to zmieniło

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
wszystko ogarnięte! a podczas 2h spotkania z koleżankami tylko 4x musiałam iść do toalety aczkolwiek Ikea w weekend to misja dla samobójców, dobrze, że mają kolejki pierwszeństwa. To samo w Decathlonie - kolejka na 1.5h stania, ale obok kolejka dla min. kobiet w ciąży i bardzo pilnowali, żeby nikt się tam nie pakował bez powodu, także duży plus No i mamy mięciutkie dywaniki z Leroya do wyremontowanej łazienki Ale remont + urządzanie oficjalnie uznaję za zakończone, nic mi już nie przychodzi do głowy do kupienia. A na pokrzepienie pożarkiśmy pizze [COLOR="Silver"]
Super, że remont skończony

Cytat:
prze...bane masz ja marudze ale jak sobie pomyśle o Twoim brzucholku itp to aż mi głupio narzekać...dobrze ,że już mało zostało!Ja bym też poszła to tu to tam ale jak nie mam auta i tż w pracy to się boje dziś myślałam,że może zajrzę do pepco na tą wyprzedaż ale mam schizo ,że mi wody odejdą albo się zacznie jak będę gdzieś w drodze i nie wiem co wtedy

no to widzę ,że się dzień udał! a co do kolejek dla ciężarnych to ostatnio sobie pomyślałam ,że już niedługo się skończy i trzeba będzie stać łeeeeeee
Masz rację z tymi kolejkami haha, nie pomyślałam o tym Jak się czujesz z tym, że jutro juz 19.06.?

Cytat:
W ogole wczoraj jak jechaliśmy to wydawało mi sie, ze ktoś mrugal światłami. TZ na to, czy jakby go złapało to czy nie mogłabym udawać ze rodzę zeby sie wymigać od mandatu. Pomyslałam, ze ok tylko potem sobie zdałam sprawę, ze zupełnie nie wiem jakby to miało wyglądać. Czy podczas skurczy sie stęka? Nie mam pojęcia. Potem uznałam, ze bede mowić, ze wody mi odeszły a skurczy jeszcze nie ma

Haha oni na pewno chcieliby Was eskortować pod sam szpital wtedy, jak to teraz robią haha, także musielibyście pojechać za kogutem i co wtedy ?

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Tz wrócił i już na wejściu podniósł mi ciśnienie.. Teściowa pyta czy może jutro wpaść na kawę. No żesz kurna to że ona sie nudzi w niedziele w domu nie znaczy że ja mam ochotę z nią przebywać :mur była u nas tydzien temu, my u nich w czwartek co za dużo to nie zdrowo chyba co. Powiedzialam tż że nie mam ochoty znowu siedzieć z teściową i że może byśmy gdzieś razem wyskoczyli, to on mówi że wyskoczymy bo ona ma ważna sprawę i wpadnie tylko na chwilę....taaa jasne ostatnio na chwilę wpadla o 12 a wyszla o 18. Ona naprawdę nie zna umiaru i myśli ze sprawia mi to przyjemność że ona chce być taką cool teściową a ja mam jej po kokardy.
A najgorzej jak przyjeżdża ktoś z mojej rodziny i ona akurat u nas jest, bo wszystkim chce wtedy udowodnić że jest taka fajna i wyluzowana i ze ona to tak sie zasiedzi u nas bo jej tak dobrze... No ale mi kurna nie dobrze..!!!
No i to jej wpadanie w niedziele w porze obiadowej i gadka "nie gotuj, xxx sobie sam coś zrobi do jedzenia " no tak jasne nie dość że raz w tygodniu mozemy zjeść obiad na spokojnie o ludzkiej porze to jeszcze mam mu powiedziec "stary zrob se cos do jedzenia". Boshhhh ale mam nerwa.

Współczuję i to bardzo, od razu mam swoją przed oczami...

Cytat:
Sam, jeszcze nie mieszkam, ale już mam tego przedsmak. Ja wiem, że kobita chora no ale ile można tłumaczyć. Raz już mnie wyrzuciła z domu bo posprzatalam kuchnie. No kurde, ale jak mam tam mieszkać to nie będę siedzieć w syfie. 3razy mi wyłączyła pralkę bo ona płaci za wodę. Uj z tym, że ta pralka pobrala 3razy więcej wody niż powinna. Ja wiem, że ona jest chora i się zapomina ale ile można tłumaczyć. Ja się staram być spokojna ale do czasu. Zawsze jak przyjedzie brat tż to ustawi ja do pionu i jakiś dzień mamy spokój. Ale potem znów to samo. Ona lubi zbierać szpargały a jak zrobiliśmy jej porządek i brat tż jej wywiozl wszystko to przez dzień płakała bo się wtracamy. To nic, że miała zrobiony porządek. Zawsze jak przyjeżdżam i robię porządek to jest lament i płacz. Bo ja robię a ona nie może. To jej tłumaczymy żeby przyszła mi pomóc. To nie bo ona sama. Jak myje talerze to z jednej strony i wkłada do szafki. To jej już sto razy powtarzałam że nie będę na brudnych talerzach jeść. I żeby wkladala do zmywarki jak nie umie. Ale ostatnio mieliśmy z niej ubaw, bo mówi że bolą ja korzonki, nie może chodzić i chce tabletkę przeciwbólowa. Tż mówi że jej nie da. Kazałam jej dać witaminy. Po 10minitach przyleciała ożywiona. Efekt placebo. Śmiać mi się chciało.
Ech, ponarzekalam. Teraz wstaje i się szykuje powoli do wyjazdu.
Sytuacja wygląda poważnie

Cytat:
Nie jest tak źle, najgorsze pierwsze trzy razy, potem już jakos leci ja po pierwszej cesarce miałam 10 dni zastrzyków.

Dobra wstaje idę zjeść i porobić zdjęcia!
Czy mogę prosić o zdjęcie się z tablicy zaginionych? 😀 Aaa jakby co wózek mamy Tako Extreme Eco. O taki, mam tylko zdjęcie spacerowki. A mała będzie (CHYBA) miała na imię Sara 😉 nienawidzę tego chyba
Załącznik 7114076
Bardzo ładne imię, z dzieciństwem mi się kojarzy

Cytat:
Mala ja czasem też tak mam, że chciałabym żeby to jeszcze trwało bo boję sie tego co będzie później, a z drugiej strony chciałabym już być po, zobaczyć synka, wiedzieć ze jest dobrze wcześniej miałam podejscie do porodu, że eee tam kliknascie godzin to nie wiecznosc, a teraz coraz częściej w nocy mam oczy jak 5zł i myślę sobie ja prdl Ty i maz juz mieliście doświadczenie w opiece nad noworodkiem a co ja mam powiedzieć ostatnio Pan Tata sobie o nas przypomniał po 2 miesiącach ciszy i dzwonił z dobrymi intencjami :co jest:

Mam pytanie do dziewczyn z niedoczynnością, do końca ciąży raz sobie jeszcze zbadam Tsh ale co zrobić po ciąży? W ciąży miałam zwiększona dawke dwukrotnie. Pozbiej było ok i Nie jeździłam do endo. Nie mam tu lekarza a do Wro przez jakis czas po porodzie nie bardzo mi pasuje jechać co Wam zalecają endo? Zastanawiałam sie czy po porodzie nie zejsc do dawki mniejszej o 25 (przed ciążą miałam dawkę 50, później 75, później 100) i po kilku tyg zrobić wyniki i skonsultować. Co z tym robicie?
Ja brałam leki ponad 3 lata przed ciążą i też w trakcie mam zwiększoną dawkę. U mnie jest teraz tak, że mam badać tsh co miesiąc, jak mam wyniki poniżej 2.5 to dawka bez zmian, jak powyżej to telefon do endo. Po porodzie po miesiącu mam zrobić badania i bez względu na wynik udać się na wizytę.

Cytat:
Hej!

Ja się dziś martwię. Po 12 zaczęło mnie kłuć w lewym boku jak byliśmy na spacerze w parku. Wróciliśmy o 13, lyknelam nospe i się polozylam, ale nie przechodzi. Macie jakiś pomysł co to te kłucie może być?
Jak niedługo nie przejdzie, pojedziemy chyba do szpitala, choć bardzo nie chcę
Doczytałam, że już przeszło, to najważniejsze.

Cytat:
Ja dzisiaj czuję się o niebo lepiej i siedzę na ogródku i jem loda. Co jakiś czas wkrecam psa i ją wołam "masz, masz" a ona się nabiera
Pieseł
Stary 2017-06-18, 18:45   #3957
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
SAMANTHA a w tej filiżance była kawa?

Była . Pierścionek leżał obok filiżanki na spodku

Mnie zgaga meczy tak , ze masakra
Prdle nic nie robię idę spać

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Emmos - fajnie Ci chłopak zaśpiewał
Super ze się wyjazd udał

Stary 2017-06-18, 19:12   #3958
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Morelle jak zwykle pięknie!!
Xzora miło ze strony sąsiadki ,ja muszę moim się odwdzięczyć za wózek parasolkę ,wcześniej mi dali śpiworki ,pościel i parę gadżetów i książek to kupiłam ich młodemu małe lego i jajko z niespodzianką a teraz to chyba jakąś flaszkę i czekoladki im zaniosę.
Emmos fajnie Ci zaśpiewał hehe a co do daty to jakoś mnie nie rusza póki co bo nie sądze żebym urodziła teraz prędzej ta druga data do mnie przemawia, moja siostra mówiła ,że nie miała żadnych objawów wcześniej w dzień porodu dostała pierwsze bolesne skurcze i wody odeszły,mamie to samo, koleżanka która niedawno rodziła mówiła ,że oprócz twardnień brzuch nic nie zapowiadało się wcześniej i rano obudziła się z bólami i się zaczęło może u mnie też tak będzie mam nadzieje.
Stary 2017-06-18, 19:27   #3959
Samantha7
Zakorzenienie

Mi się w nocy śniło , ze mi wody odeszły. Było to tak realne , ze czułam takie ciepło między nogami aż jak wstałam rano to patrzyłam czy się nie zesikalam do łóżka przez sen czasem
Mnie najbardziej przeraża opcja , ze dostanę biegunki przed porodem jak moja ciotka. Nie dość ze skurcze bolą to jeszcze skurcze flaków i człowiek taki obkupczony zwija się na kiblu. Masakra na maxa.

Stary 2017-06-18, 19:30   #3960
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Była . Pierścionek leżał obok filiżanki na spodku

Już miałam wizje że pływał w kawie

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

EMMOS fajnie że wyjazd udany

jestem mamą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości