|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
Pochwalę się, że spieniężyłam już cześć moich zbiorów Ziarnko do ziarnka i będzie na nowe książki.
|
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki. tuż przed Tobą dopisałam w poprzednim poście, że z formularzem się udało. Cóż skoro i tak płacę za przesyłkę, to od razu zamówię też książki które chciała mama i prezent dla niej.. No i może coś z historycznych dla siostry
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#3483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Planuję kupić dopiero w lipcu jakieś cztery książki, a jakie.... tyle bym chciała, ciężko będzie wybrać z listy (mam na niej 130 pozycji ).Cytat:
Gasta, jak Ty się zabierzesz? ![]() Też masz limit 20 kg, czy więcej? ![]() Cytat:
![]() Może to jakiś pomysł, kupić rzadziej a za to więcej książek w lepszej cenie... A może masz możliwość zamówienia z koleżanką, ciocią itp. i wtedy koszt wysyłki będzie mniejszy. |
|||
|
|
|
#3484 |
|
Wtajemniczenie
|
Mogę wziąć dwie walizki po 23kg każda + bagaż podręczny 6kg więc myślę, że jakoś się zabiorę
![]() Myślę 3/4 jednej walizki przeznaczyć na książki a reszta, czyli cała jedna walizka i kawałek drugiej na ciuchy, buty itp ale coś czuję, że tym razem ciężko będzie z pakowaniem![]() A i ja mam zamiar się tam czuć jak w domu więc.... oprócz TŻta to do szczęścia jeszcze mi potrzeba książek
|
#3485 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiecie jak tow koncu jest z tym empikiem na 100%??? Na stronie nic nie ma.
A ja juz zamowilam z merlina kilka ksiazek z okazji promocji Gdybym tu wczoraj zajrzala, chyba by mi sie udalo choc troche oszczedzic :/
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Amber, jeszcze raz dzięki za info. Zamówiłam już
szkoda tylko, że nie można zmienić adresu odbioru, no ale przynajmniej będę miała okazję odwiedzić babcię, lub ona mnie Podwiozę jej też kilka książek do poczytania, właśnie niedawno pożyczyłam jej "Bez mojej zgody" i jest nią zachwycona. Mamy podobny gust
|
|
|
#3488 |
|
Raczkowanie
|
ja też lubię pomacać książkę i przejrzeć przed zakupem, niestety mieszkam na wsi więc zazwyczaj kupuję w merlinie na promocjach jak się da,
W warszawie są teraz targi książki więc kto mieszka w stolicy to może sie wybrać, czytałam, że nie tylko będą promocje na książki ale też super spotkania ze znanymi pisarzami i książki z autografami, a jak ktoś nie ma jak pojechać tak jak ja na te targi, to może skorzystać z promocji na stronie merlina, ja właśnie kompletuje koszyk, i jak zwykle za dużo wybrałam i teraz przebieram tu link na te targi http://merlin.pl/browse/promotion/1/...owna_2008.html |
|
|
|
#3489 |
|
Rozeznanie
|
Byłam w Empiku - niestety nie ma promocji
|
|
|
|
#3490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Coraz bardziej Ci tej babci zazdroszczę. ![]() Przeczytałaś już któreś tomy z kolekcji dla kobiet? |
||
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
teraz nie
|
|
|
#3492 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!!Wrócilam w nocy
jestem bardz zmeczona. To był baardzo słuzbowy wyjazd. Prawda, miejsce piękne, urokliwe, ale zero czasu dla siebie. Wybaczcie , ale dziś nie nadrobię wątku. |
|
|
|
#3493 |
|
Rozeznanie
|
Gasta18, nie zazdroszczę Ci pakowania: układania na stosikach tego ,co niezbędne i odrzucania ze względu na wagę. Chyba nigdy nie podejmowałaś tak trudnych wyborów książek.
Ondine, cieszę się, że pobyt w Kazimierzu był udany.
|
#3494 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Wtajemniczenie
|
jednak dobrze, ze zamowilam w merlinie, bo u mnie w empiku tez nie bylo tej promocji
|
|
|
|
#3496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję pierwszych sprzedanych książek. Zbierasz pewnie na następne. ![]() Za półtorej miesiąca też planuję powystawiać, i aż mnie ciarki przechodzą jak o tym pomyślę. ![]() Nie lubię tego robić ) i czasem jaki mi to "zżera", ale cóż pięniążki i wolne miejsce są potrzebne. ![]() Niestety tylko na urlopie mam czas, żeby jakoś to ogarnąć. ![]() Cytat:
Cytat:
Tam gdzie półki i książki tam dom. A jeszcze jak można go z kimś dzielić, to najważniejsze i tak naprawdę już nie tak wiele potrzeba do szczęścia. Pakowania nie zazdroszczę. Ja jak mam się spakować na 2-3 tygodnie to już mam problem , a co dopiero na tak długo... Ale w końcu nie jedziesz do buszu i sklepy też tam są , więc poradzisz sobie.W ostateczności może Ci ktoś na Święta coś dośle paczką. ![]() Będzie na pewno co wspominać. Zazdroszczę (ponieważ to nie ładnie, to tylko tak troszkę... ).
|
|||
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko przelotem pozdrawiam, gratuluję nabytków i życzę miłego weekendu - dziś znów ponad 10 w pracy
ale zbiorowe zamówienie pracownicze w Merlinie złożone
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro poproszę TŻ o obfotografowanie kolejnych książek, wyzbyłam sie wszelkich oporów i chętnie pośle je w świat, a zgromadzone środki przepuszczę w księgarni. ![]() Co do pakowanie to sie wyłamię i napisze, że chętnie bym sie z Gastą zamieniła. Gdybym wybierała sie do takiego miasta mogłabym i tydzień szykować walizki. |
|
|
|
|
#3499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co nowego zamówiłaś? Czytałaś "W poszukiwaniu straconego czasu"? U mnie póki co "kurzy się" na półce, słyszałam różne opinie i zaczęłam się zastanawiać czy przez to przebrnę... ![]() Też tak robię. Dlatego teoretycznie książek mi ubywa, a praktycznie.... ![]() Na początku ciężko się rozstać z książkami, ale za to stać mnie na tyle nowych. Większości ze sprzedanych i tak po raz drugi nigdy bym nie przeczytała. Cytat:
![]() Co nie zmienia faktu, że nie cierpię się pakować, zwłaszcza że zawsze tyle musi zostać, bo się nie mieści w walizce, albo walizka już przeciążona, potem się okazuje, że wzięłam niepotrzebne rzeczy, a to co by się przydało - tego nie ma, czegoś zapomniałam itp... I ta bezsilność w oczach jak sterta "niezbędnych" rzeczy do spakowania rośnie, a walizka robi się taka.... niepozorna. Nie cierpię tego. Wyjazdom mówię: tak, pakowaniu: nie. ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że chociaż lubisz swoją pracę i ludzi z którymi pracujesz, wtedy czas jakoś tak szybciej schodzi.
|
|||
|
|
|
#3500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są teraz w promocji za 1/3 ceny okładkowej można więc napisać że nie wydaję a oszczędzam. ![]() Niewinni 9,5zł Paragraf 23 9,5zł Bangkok 8 9,5zł Sekretne życie pszczół 9,5zł Córka Mistrala 9,5zł Cuda w Santo Fico 9,5zł Dziecko Estery 9,5zł Ekspedientka 6,5zł Magiczny świat konsumpcji 7,5zł (4 próba zakupu Cytat:
|
||
|
|
|
#3501 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja to już bym się zaczęła pakować.... tylko to trochę za wcześnie by było
|
#3502 | |||
|
Zakorzenienie
|
a ja go lubię - ma to coś... niestety gej...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja lubię Maeve Binchy |
|||
|
|
|
#3503 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, zaczyna mnie to trochę przerażać.. W moim domu na każdej półce i w każdej szafie zalegają setki książek. Nigdy jakoś się nimi bardziej nie interesowałam, bo kupowałam swoje i miałam swoją biblioteczkę. Ale od początku liceum miałam bardzo mało czasu na czytanie, no i przez ten czas trochę wydoroślałam. I zaczęłam gmerać w tych książkach i znosić to, co mnie interesuje do siebie. Na początku było super, tyle fajnych książek za darmo na moich półkach. Ale teraz mnie to przeraża.. Dziś z jakieś zabłąkanej szafki na balkonie (tak, nawet tam one są ) zniosłam chyba z 30 książek, a połowa z nich to takie, które miałam zamiar kupić. Kiedy ja to przeczytam?! Życia mi nie starczy.. A jeszcze tyle fajnych aukcji z allegro mam w obserwowanych.. Uświadomiłam sobie, że życie jest za krótkie po prostu. Z tej połowy półki książek gromadzonych od początku roku szkolnego na po maturze zrobiła się już niezła biblioteczka samych nieczytanych książek.. ![]() A tu jeszcze dwa tygodnie.. EDIT: Jejku, ile tu powtórzeń w mojej wypowiedzi. ![]()
|
|
|
#3504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niektórych pozycji zupełnie nie kojarzę, a " Sekretne życie pszczół".... hm, coś mi się obiło o uszy, ale nie pamiętam już co. ![]() Może mam ją na liście, tytuł jakiś znajomy.... ![]() Cytat:
Tak właśnie zaczyna się książkowy nałóg Em. Kupowanie, robienie list, "domaganie się" od rodziny książki na prezent zamiast innych "niepotrzebnych" rzeczy. I nagle się okazuje, że książki zalegają wszędzie i są ich setki (nieprzeczytanych! ), a realne możliwości przeczytania tego nie tak znowu duże. Cóż, wiem coś na ten temat, bo liczę moje zbiory i..... ![]() Więc teraz mam przymusowy odwyk. ![]() Za dwa tygodnie rzucisz się nadrabiać Em. Jeszcze tylko troszkę musisz wytrzymać. |
|||
|
|
|
#3505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miałabym wyrzuty sumienia, gdyby piętrzyły mi się w domu zakupione książki, których nie miałabym czasu przeczytać. Mania czytelnicza - proszę bardzo, ale samo kupowanie ograniczam do minimum. 3/4 moich skromnych zbiorów czeka w kolejce do przeczytania a jakby mi jeszcze miało tego przybywać ... <łapie się za głowę>Ale biorąc pod uwagę stopień zaraźliwości chorobą, który przez Was wszystkie tutaj w wątku jest niezwykle wysoki, to kto wie, co ze mną będzie. Pewne niepokojące objawy miałam okazję zaobserwować u siebie już wczoraj Przez cały tydzień wyczekiwałam listonosza, który miał mi przynieść Pratchetta, na każdy dzwonek do drzwi podrywałam się jak oparzona. Wczoraj wracając z miasta zauważyłam, że mam wypchaną całą skrzynkę na listy (dwie upchnięte na siłę paczuszki). Moja pierwsza reakcja: "no czy ten listonosz zwariował, książka mi się pogniecie!" Jak tylko to powiedziałam, zaczęłam się śmiać sama do siebie i pytać się w duchu: a od kiedy tak ci zależy na tym, żeby książka się nie pogniotła?
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Że się wtrącę
![]() Nie wiem czy widziałyście, ale na stronie Znaku jest korzystna promocja na wybrane bestsellery -> http://www.znak.com.pl/wydarzenie,na...C4%99%20taniej! 50% taniej - więc się chciałam podzielić informacją
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje, dla mnie co cenna informacja i przyda mi się na pewno. Promocja trwa aż do 30 czerwca, więc nie muszę sie spieszyć. Mariah napisz, że coś chcesz będzie koszt przesyłki do podziału. ![]()
|
|
|
|
|
#3508 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciągle zaglądam na stronę Merlina, żeby zobaczyć jak tam kompletowanie mojego zamówienia, ale chyba nie pracują w weekendy juz nie mogę się doczekać Protka, Amber - wystawiacie swoje książki na Allegro??? ![]() Cytat:
(albo ja do niego "dojrzewam" )
|
|
|
#3509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajną miałaś koleżankę, o katechetce juz nie wspomnę ![]() a mi z kolei jest obojętny Pochwalę się, że skończyłam czytać " Most nad Flossą". Książka mi się podobała od poczatku do końca. Dziś planuję zacząć ' Mordercę bez twarzy" H. Mankella. Miłej niedzieli
|
|
|
#3510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice kilka razy odbierali w ten sposób paczki z Merlina. ![]() Wyzbyłam sie wszelkich sentymentów i wystawiam co nieco. Najchętniej sprzedawałabym od razu hurtowo (za dużo zabawy z opisami itd.) i dlatego np. serię Kameleon będę spieniężać dopiero jesienią, bo wcześniej nie dam rady przeczytać. Ubolewam nad tym mocno, ponieważ odczuwam wyjątkową frajdę sprzedając swoje zbiory. Na pewno pożegnam się z serią literatury w spódnicy, na szpilkach, wszystkimi kryminałami, fantasy, wydaniami kieszonkowymi, oraz książkami które nie zrobiły na mnie większego wrażenia. Za nic nie oddam Kapuścińskiego, Bartoszewskiego i Tolkiena cała reszta księgozbioru jest teoretycznie zagrożona. ![]() Cytat:
![]() Kliknęłam dwa kolejne tomy z serii Nobliści, więc do pełnej kolekcji potrzebuję już tylko dwie książki. Przy okazji skasowałam wszystkie obserwowane aukcje i zrobiłam czystkę w Merlin-owskim schowku. Jakoś od kilku dni mam przesyt. Zupełnie to do mnie nie podobne, ciekawe ile czasu potrwa ten stan.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

może pojadę do księgarni, czy w księgarni ta cena by była taka sama??

).
dlatego zamierzam zabrać trochę książek ze sobą, a jak się z nimi uporam to zacznę męczyć po angielsku
Gasta, jak Ty się zabierzesz?