Panny Młode 2008 cz.II - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-23, 10:43   #3151
annakacka
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Wyślij wiadomość przez ICQ do annakacka GG do annakacka Send a message via Skype™ to annakacka
kasienka1985 ja mieszkam we wloszech a suknie bede kupywala w polsce a dopiero pod koniec lipca jade do posli niemoge szybciej...Slub w listopadzie ale pierwszego pazdziernika musze byc juz na ukrainie...Wiec zostaje mi sierpien i wrzesien na kupno sukni...A co do twojego smiechu to ja bym sie raczej niesmiala bo dziewczyna przez glupia suknie ma sruby w kolanie i kostce...A wiesz co sie mowi gdy ktos sie smiej z cudzego nieszczescia...

annakacka myślę że z tymi prezentami dla Synka to super pomysła co do sukienki strasznie mi się podobały rybki ale źle się w nich czułam więc mam księżniczkowatą w której świetnie się czuję i chyba fajnie wygladam
LilStar a skad wiez ze fatalnie wyladasz jezeli sie dobrze czujesz?? to niema zadnego problemu...Napewno bedziesz slicznie wygladasz...

Ja planuje wlasnie jakas ksiezniczkowata ale niamam pojecia jeszcze jaka...Bede szalala w sierpniu...

A tak inna droga ciekawe jak tam Mbu83.Bedzie miala troche do czytania jak wruci...
annakacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 11:41   #3152
lulucelo
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Piękny ten avatarek. W ogóle lulu z Ciebie to laska,że tylko zazdrościć

Co do rosołku- jeśli Francuzi nie będą chcieli to nie zjedzą i tyle, co za problem. A gdyby nie było w ogóle to pewnie goście z Polski by narzekali. Dlatego ja też bym była za tym, żeby rosołek się pojawił!

dzieki dzieki ale wiesz ja jestem bardzo fotogeniczna a na zywo taka sobie , a jak juz sie usmiechne to sama katastrofa bo zeby mam po prostu brzydkie, no a teraz taka pokaleczona ze daj spokoj. Ale bede miala nowe i bedzie lepiej, tylko ze nawet z ta koronka i nawet jesli bedzie super zrobiona i super dobrana moje zeby zrobia sie z tragicznych na takie ujda w tloku ... no ale nie mozna miec wszystkiego

Zrobilam sobie suwaczek to sie wystraszylam do slubu troche ponad dwa miesiace!!!!
lulucelo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 11:43   #3153
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość

Hej, nie przejmuj się ja tez niemam nowej sukni, a i tak jestem bardzo zadowolona bo udalo mi sie zaoszczedzić troche pieniedzy. (...) NO i nie czuje sie jak uboga krewna. Wkoncu nikt nie musi wiedziec , ze nie masz nowej sukienki. Wszystkie w tym dniu bedziemy wyglądać pięknie
Dzięki. W sumie to też sie cieszę, że kupa pieniędzy zaoszczędzona. Jednak mój nastrój wynika z tego, że dostałam tą sukienkę od siostry TŻ, która brała ślub jakieś 3 lata temu. Wydaje mi się, że cała rodzina TŻ będzie nas porównywać. Moja świadkowa mówi, że pewnie i tak nikt nie zauważy, ale męczy mnie to trochę. Ślub już za 43 dni, a jeszcze tyle do załatwienia, pewnie dlatego jestem przewrażliwiona.

Mój suwaczek coraz bardziej do mnie pasuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif bridezilla.gif (7,2 KB, 12 załadowań)

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 12:43   #3154
kasienka1985
Zakorzenienie

Wink Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Sala taka złoto-zielona z przewagą zielonego, ale do sali nie muszę się dopasowywać.
Włosy mam ciemne i ciemne oczy. Pan młody będzie miał czarny garnitur. Myślałam nad różowym, ale nie wiem czy do takiej sukni ecru będzie ok.
Moje zdanie:
Róż jak najbardziej! Ale nie pastelowy, bo będziesz mdła!
Z drugiej strony na stołach dekoracje jakie będą? Musiałyby byc również różowe, żeby wszystko pięknie współgrało ze sobą...
A to do tej zieleni na sali... nie bardzo mi pasuje...
Nie wiem jakie kolory lubisz... ale może lepiej pomyśleć o żółtym i złocie???
Żółte dodatki na sali będą pasować do zieleni i złota.
a kolory te będą z kolei pasować do Twojej urody!
Załączam ci kilka bukietów, które znalazłam. Zastanów się czy ten róż będzie Ci pasował!

Cytat:
Napisane przez annakacka Pokaż wiadomość
kasienka1985 ja mieszkam we wloszech a suknie bede kupywala w polsce a dopiero pod koniec lipca jade do posli niemoge szybciej...Slub w listopadzie ale pierwszego pazdziernika musze byc juz na ukrainie...Wiec zostaje mi sierpien i wrzesien na kupno sukni...A co do twojego smiechu to ja bym sie raczej niesmiala bo dziewczyna przez glupia suknie ma sruby w kolanie i kostce...A wiesz co sie mowi gdy ktos sie smiej z cudzego nieszczescia...
Wg mnie trzeba być troszkę "sierotką" żeby sobie nogi połamać na własnym weselu- w dodatku przez sukienkę
W zależności od kreacji trzeba wiedzieć i zdawać sobie sprawę z tego jak się należy zachowywać!
Ja decydując się na tę suknię wiedziałam, że strasznie szaleć nie mogę!!!

Twój poważny ton świadczy chyba o tym... że nie za dobrze mi wróżysz...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (117,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (53,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (99,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (158,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (22,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (59,2 KB, 5 załadowań)

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 12:45   #3155
kasienka1985
Zakorzenienie

Wink Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

c.d.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (99,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (39,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (76,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (55,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (20,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (43,2 KB, 4 załadowań)

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
Stary 2008-05-23, 12:46   #3156
kasienka1985
Zakorzenienie

c.d. 2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (28,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (36,3 KB, 7 załadowań)

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
Stary 2008-05-23, 13:59   #3157
biedronka19876
Rozeznanie

Dziewczyny , jak tak dalej pojdzie to niedlugo bedzie III cz Panien Młodych

Dziewczyny macie może jakieś przykładowe bukiety z frezji? Ja szukam ale nic nie znalazłam
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 14:04   #3158
agunia82
Zakorzenienie

http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...zje/index.html

Biedronka tutaj jest trochę

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 14:19   #3159
dzasta110
Wtajemniczenie

mam problem z załadowaniem zdjęć jak nikt nie wklei to później spróbuję
mi się bardzo podobają frezje ale bukiety z nich nie pasują do każdej sukni, bo są takie dziewczęce i lekkie

edit: większość z tych co chciałam wkleić pochodzi właśnie z tej strony co podała agunia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (45,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg delikatne%20fiolety.jpg (22,1 KB, 12 załadowań)

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 14:53   #3160
monai
Rozeznanie

GG do monai

Cześć dziewczęta

po 2 dniach użalania się nad sobą i nieodzywania z mamą - dalej nie mam ochoty ;] - jako tako dochodzę do siebie... przyjechałam moja przyjaciółka najukochańsza i się wyżaliłam i wszystko pokazałam i opowiedziałam - będzie moją druhną

Integra mi się Twoja suknia szczerze podoba - pasuje do Twojej figury, a fasob taki ponadczasowy, nie przejmuj się. Będziesz najpiękniejsza dla swojego męża i nie patrz na rodzinę, zresztą te porównania to pewnie tylko w Twojej główce jak będziesz w pełnej krasie już, z welonem, makijażem, bukietem i czym tam jeszcze i z tym szczęściem na twarzy typowym tylko dla PM będziesz piękna i ciesz się tym dniem też nie mam nowej sukni i nie mam zamiaru się tym przejmować ;p

Gosiu bieliznę znalazłam na stronie http://intymna.pl/ zgapioną zresztą od innej wizażanki też mi się podoba ten komplet ostatni ale najbardziej chyba ten pierwszy gładki... najpierw zajrzę jeszcze do sklepu w którym zwykle zaopatruję się w bieliznę i dopiero jak tam nie znajdę nic ciekawego (bo wiadomo najlepiej przymierzyć) zdecyduję się może na taki internetowy zakup... ale chyba skuszę się na taką delikatną haleczkę ślubną na noc poślubną będzie jak znalazł

Jeżeli chodzi o podróż poślubną - to się wycofujemy właśnie z Sycylii nastawiamy się na Grecję/Włochy - jakąś wyspę - last minute jakieś we wrześniu zobaczymy jak będziemy stać z wolnym itp

bukiety z frezji dodaję jakie znalazłam tez mi się niesamowicie podobają ale nie wiem czy w sierpniu to są do zdobycia? Wie ktoś? ostatnio zastanawiam się nad fioletową kolorystyką też... pod wpływem tych bukiecików pięknych ;p no i podpowiedzią druhny zobaczymy... fiolet lub bordo... dołączam więc frezje i dołączam bukiety które mi się podobały niesamowicie ;p dzasta ten pierwszy bukiet boski *_*
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jasminexp47.jpg (41,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg simonax.jpg (41,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aa.JPG (25,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg frezje.jpg (17,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buk01.jpg (42,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buk03.jpg (38,9 KB, 6 załadowań)
monai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 15:00   #3161
monai
Rozeznanie

GG do monai

cd bukiety - moje typy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bouquet-077-lg.jpg (73,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet2.jpg (31,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maki.jpg (17,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bouquet-119-lg.jpg (96,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bouquet-122-lg.jpg (77,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rosebride.jpg (90,9 KB, 8 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-23, 15:02   #3162
monai
Rozeznanie

GG do monai

cd2

no ale będę wybierać jak dowiem się jaki kolor makijażu do mnie będzie pasował
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukietroze.jpg (9,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet2v.jpg (31,7 KB, 6 załadowań)
Stary 2008-05-23, 15:18   #3163
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
mam problem z załadowaniem zdjęć jak nikt nie wklei to później spróbuję
mi się bardzo podobają frezje ale bukiety z nich nie pasują do każdej sukni, bo są takie dziewczęce i lekkie

edit: większość z tych co chciałam wkleić pochodzi właśnie z tej strony co podała agunia
Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta bukiety z frezji dodaję jakie znalazłam tez mi się niesamowicie podobają ale nie wiem czy w sierpniu to są do zdobycia? Wie ktoś? ostatnio zastanawiam się nad fioletową kolorystyką też... pod wpływem tych bukiecików pięknych ;p no i podpowiedzią druhny zobaczymy... fiolet lub bordo... dołączam więc frezje i dołączam bukiety które mi się podobały niesamowicie ;p dzasta ten pierwszy bukiet boski *_*
dzieki dziewczyny

mysle że do mojej sukienki bedzie pasowal bukiet z frezji Fotki wklejałam troszke wcześniej
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 15:35   #3164
annakacka
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Wyślij wiadomość przez ICQ do annakacka GG do annakacka Send a message via Skype™ to annakacka

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość

Twój poważny ton świadczy chyba o tym... że nie za dobrze mi wróżysz...

Niebede owijac w bawelne...Ja nikomu niezycze zle ani takie tam inne.W tym moemecie wiele wizazanek sie ze mna zogodzi choc napweno jawnie sie nieprzyzna...Ze zalatoje od ciebietroszeczke antypatia i jestesm zbyt pewna siebie.wcale niemowie ze jestes niewiadomo jaka ale jakos ja mam w sobie cos i wiem kto jest faszywy ,nieszczery i ze go nanic na swiecie niepowlubie.Sa tu dziewczyny ktore naprawde sa ekstra ,sa fajne a jakos ty mi tu niepasojesz...
Bardzo przepraszam za szczerosc...
Ale wolalam to tu wypisac niz niewiadomo jak sie lasic i oszukiwac.Akurat taka niejestem...
Jeleli macie po tym co napisalam ochote zebym z ta odeszla to napiszcie na prv.To napewno sie zmyje...
annakacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 16:08   #3165
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość

No dobra, teraz ja poproszę o szczere wypowiedzi. Muszę się kogoś poradzić, czy nie wydaje Wam się, że w tej sukni wyglądam grubo? Wiem, że zdjęcia nie są najlepszej jakości, ale jak na złość zapomniałam aparatu i miałam robione zdjęcia tak na szybko telefonem. To coś co mi zwisa przy gorsecie to kawałek koronki, z której mi pani doszyje ramiączko, żeby ramiona nie wyglądały zbyt potężnie. Do tego będę miała jeszcze welon średniej długości. Co myślicie?
Jak większość powiem że dół dziwny. Spróbuj także w ksztacie litery A ale inaczej wystylizowany.

Cytat:
Dziewczyny dziękuję za kilka słów otuchy co do tej sukienki. Już wyjaśniam, dół sukienki jest prosty, tylko strasznie się elektryzował i nie mogłam sobie z tym poradzić. Zdjęcia były robione na szybko, więc wyszło jak wyszło. Sukienkę dostałam, więc za dużo już zmienić nie mogę. Znajoma z salonu sukien trochę mi ją skróci i doszyje ramiączko. Tego falowanego dołu gorsetu niestety nie mogę zmienić, ale podobno jest to częste rozwiazanie u Cymbellinek. Mam nadzieję, że w tym dniu nie będę się czuła jak uboga krewna, która nawet sukienki nie będzie miała nowej..... Wiem, wiem przesadzam, ale chyba znowu podłapałam doła.
No to teraz wszystko jasne z tym dołem No i co z tego że suknia nie jest nowa. Ile teraz dziewczyn odkupuje suknie?! To nie jest nawet powód do zmartwień. Musisz pomyśleć na dodatkami, spójrz na zdjęcia jakie miała siostra TZ żebyś nie wybrała podobnych. Takie doszyte ramiączko na szyje da Ci nowy look w tej sukni
Cytat:
Napisane przez LilStar Pokaż wiadomość
na dodatek sprawdziłam maila i dostałam krótkie info od kuzynki-18 lat która jeszcze nie dostała zaproszenia!że ona przyjedzie na ślub ze swoim chłopakiem I TU JEST PROBLEM bo ona miała dostać zaproszenie razem ze swoimi rodzicami.tak ustaliliśmy z TŻ i rodzicami, że kuzynostwo do 18 roku życia które nie jest w stałym związku dostaje wspólne zaproszenie bez osób towarzyszących.jeśli chciielibysmy ich zapraszać z osobami to zrobiłoby się jakieś 150 osób.pomóżcie mi to taktownie rozwiązać.nie chcę nikogo urazić ale jak mam potem wyjaśnić innym kuzynkom i kuzynom że ona przyszła z kimś a oni nie?? poza tym forma w jaki ona zakomunikowała mi to troszkę mi się nie podoba. jejku help moje Kochane bo mi już głowa peka
Mam podobny problem, tzn mój kuzyn ma 19 lat, ale nie ma stałej dziewczyny. I owszem wiem że chce z kimś przyjść, ale mamy salę na 60 osób i wybrane bardzo bliskie nam osoby i może to dziwnie zabrzmi, ale chce mieć wokół nas ludzi których kochamy, lubimy itd a nie kogoś przypadkowego ( i widzimy go po raz pierwszy na naszym ślubie) z drugiej strony chce żeby się dobrze bawił i jestem między młotem a kowadłem. Sprawa się rozstrzygnie.

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Posłuchaj ja miałam troszkę inną sytuację, ale też miałam wiele wątpliwości, jednak byłam twarda i wyobraź sobie, że mam taką rodzinkę patologiczną (imiona zmyślone):
ciocia Basia, wujek Heniek, syn 30 lat, córka (28 lat), jej konkubent, dwójka nieślubnych dzieci, wszyscy razem mieszkają. Na ślubie mojej siostry została zaproszona cała rodzinka, przyszli wszyscy prócz konkubenta i dzieci, który rzekomo postanowił zostać z nimi w domu. Mówię rzekomo, bo w efekcie sprytna kuzynka wyniosła z lokalu "na raty" trochę jedzenia i alkoholu i podawała je konkubentowi, który czekał za rogiem ulicy. O wszystkim jako pierwsza dowiedziała się moja mama, która złapała ją na gorącym uczynku. Ja rozumiem gdyby był koniec wesela to młodzi gościom mogą dać kawałek tortu jak został, butelkę wódki czy coś podobnego, ale jeśli ok godziny 21.00 zmyka ci osoba obładowana jakby wróciła z jakiegoś supermarketu (samoobsługowego!) no to przepraszam bardzo o czym my tu rozmawiamy. I postanowiłam, że do ich domu dojdzie zaproszenie, ale tylko dla cioci, wujka i kuzyna. A reszta niech się smakiem obejdzie

Cytat:
Napisane przez LilStar Pokaż wiadomość
mamy taki wierszyk:

na wesele przybywajcie
o prezenty się nie martwcie
by nie stawiać ich na stercie
niechaj zmiwszczą się w kopercie

chyba nie ponni czuć się urażeni?
My omineliśmy wierszyki. Zamiast kwiatów prosiliśmy o kupony lotto. Była to forma zdania grzecznościowego A o prezentach powiemy zapraszając. Też wolelibyśmy pieniążki (zbieramy na auto i umeblowanie sypialni), ale tworzymy awaryjną listę prezentów ( mamy urządzone mieszkanie ze sprzętami, porcelaną, pościelami itd więc nie chcemy dubli)

Cytat:
U nas teściowa najpierw rozpuściła wici, że ma być bez dzieci, a tym, do których nie dotarło mówiła to wprost. Może i trochę głupio, bo po minach niektórych osób było widać, że im to nie w smak, ale cóż mamy duże rodziny i ograniczone możliwości. Trzeba coś wybrać a zawsze tak jest, że wszystkim nie dogodzisz.
My też robimy wesele bez dzieci i oczywiście też jest problem. Już moja ciocia się ładnie wypowiedziała, że ona tym razem na wesele idzie ze swoim synem i koniec. Brak mi słów. Owszem to mój kuzyn, ale jest w wieku absorbującego rozrabiaka, wiem że później to nie ona będzie się nim zajmować tylko jej mama (a moja babcia) i niby wszystkim mówimy i zapraszamy bez dzieci a ktoś mi tu robi pod włos.

Cytat:
Bylam na wesleu gdzie dziewczyna miala taka skunie jak pokazuje bodajze kasienka1985 i dziewczyna w czasie tancu zlamal noge bo suknia sie zerwala.Na drugim zas weselu dziewczyna tez miala podobna i suknia jej sie porwala na szwie u dolu a bieda zaplacila za nia mnustwo kasy bo chyba 6 tysiecy....Wiec dziewczyny prubojcie ewolucji taneczych w salonach...Ja tam jednak jestem za bezami wkoncu trzeba wygladac jak prawdziwa ksiezniczka...
Ja jestem zdanie że suknia ma być odpowiednia do naszej figury i owszem w miarę praktyczna. Nie każdemu beza pasuje i potem wychodzą potworki. Nie ma nic do bez

Cytat:
Co do rosołku- jeśli Francuzi nie będą chcieli to nie zjedzą i tyle, co za problem. A gdyby nie było w ogóle to pewnie goście z Polski by narzekali. Dlatego ja też bym była za tym, żeby rosołek się pojawił!
Ja jestem mega rosołkowa chociaż lubie też inne zupy on musi być
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 16:31   #3166
Milibili
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
milibili:
szkola podstawowa klasa 4 jestem wychowawczyniaopr ocz tego klasa 5 i 2 gimnazjum.....
No to super dzieci jeszcze w tym wieku zazwyczaj wpatrzone w Panią Tylko ta 2 klasa gimnazjum troche straszy (na praktykach trafiłam na nieco krnąbrne "urwisy" i jakoś mam złe skojarzenia ) ale Ty napewno trafisz na super dzieciaki

Cytat:
A czemu tu tak ciechoo z rana...U mnie dzisija burza jakiej swiat niewidzial az strach sie bac....

Dzisiaj mialam okropny koszmar...Byl dzien naszego slubu bylam u fryzjera uczesal mni eokropnie....Makijaz rozmazany...A co gorsze do slubu szlam w szlafroku takim straym brzydkim ,,,I wszyscy byli tacy dziwni smiali sie ze mnie...Ech te ksozmaryy

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość

a dzis mialam koszmar slubny....
mialam juz fryzure makijaz jakas sukienke a nie mialam welonu!!!!!!!!1i obmyslalam plan gdzie kupic a ze byla sobota a sklepy z tymi art byly do 13 a byla 12:30 to musialam sie spieszyc...njadziwniejsze jest to ze rzecz dziala sie w szkole.....za duzo rzeczy chyba dzieje sie na raz w moim zyciu...a i snilo mi sie ze samochod ktorym mielismy jecghac do slubu nie byl odkurzony
oj a to jeszcze tyle koszmarow przede mna....
Oj to dopiero początek ja też już miewam... Wszystko dlatego, że tak to przeżywamy.

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Witajcie dziubaski!!!
Piszę, bo chciałabym się z Wami przywitać!!

A może Wy mi doradzicie jakiś bukiet???
Pisałam na bukietach ślubnych i nikt mi nie chce pomóc
Dziewuszki moje drogie doradźcie mi coś!

Małe przypomnienie:
Moja sukienka raz jeszcze
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1211139414
Mam 160 wzrostu, ciemna karnacja, włosy luźno upięte, muszą być upięte tak żeby welon przypiąć u góry, buty około 7 cm będą- prawdopodobnie złote, długi welon. Do tej sukni jest jeszcze bolerko całe z koronki takiej złotej (nie bardzo widać na zdjęciu :/).
Myślę, że bukiet powinien być chyba ze złotem...
Sukienka nie jest śnieżnobiała tylko w kolorze kości słoniowej- więc nie wiem jak wyglądałyby białe kwiaty...
Chętnie bym pomogła, ale nie mam w ogole co do tego wyczucia. Jak się zdecyduje na swoją sukienke sama będe szukać pomocy wszędzie gdzie się da

Cytat:
Dziewczyny dziękuję za kilka słów otuchy co do tej sukienki. Już wyjaśniam, dół sukienki jest prosty, tylko strasznie się elektryzował i nie mogłam sobie z tym poradzić. Zdjęcia były robione na szybko, więc wyszło jak wyszło. Sukienkę dostałam, więc za dużo już zmienić nie mogę. Znajoma z salonu sukien trochę mi ją skróci i doszyje ramiączko. Tego falowanego dołu gorsetu niestety nie mogę zmienić, ale podobno jest to częste rozwiazanie u Cymbellinek. Mam nadzieję, że w tym dniu nie będę się czuła jak uboga krewna, która nawet sukienki nie będzie miała nowej..... Wiem, wiem przesadzam, ale chyba znowu podłapałam doła.

My nie dopisywaliśmy do zaproszeń wierszyków o pieniądzach. Wydaje mi się to nie na miejscu, to takie niekulturalne dopraszać sie pieniędzy. Dodam, że jest to tylko moje zdanie (no i mojego TŻ ), więc się nie obrażajcie. Mieszkamy ze sobą dwa lata i już wszystko w domu mamy, więc też zależy nam na pieniądzach. Mówimy jednak o tym tylko wtedy, kiedy ktoś zapyta. Zresztą większość rodziny zdaje sobie sprawę, że koniecznie musimy zmienić samochód i mam cichą nadzieję, że nam w tym pomogą. .
To jak dół prosty to na pewno będzie wyglądać świetnie, a ten pofalowany dół gorsetu moim zdaniem wygląda oryginalnie.

O co się tu obrażać Każdy ma swoje zdanie. My nie mamy na co dzień kontaktu z tą częścią rodziny (mimo iż najbliższa) więc nie chcemy ryzykować, że się nie domyślą

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
a wiecie ze przy okazji z rozmowy z mama dowiedzialam sie ze ona mysli ze jak ja chce juz jechac po suknie (chociaz to jeszcze 4 miesiace) to tylko takie moje widzi-misie.
ze kto to widzial tak wczesnie zamawiac...musialam jej wytlumaczyc ze teraz 3 miesiace to minimum- wiec obiecala ze w poniedzialek pojedziemy cos zamowic
Szczerze, też się zdziwiłam w salonie jak mi powiedzeli, że 3 miesiące to minimum...

Cytat:
helołłł dziołchy

sama nie wiem od czego zacząć

wierszyki - my mamy i to dwa, z prośbą o pieniążki i drugi z prośbą o kupony totolotka zamiast kwiatków a niech sobie myślą co chcą i nic mnie to nie obchodzi, jeśli komuś nie pasi to trudno, każdy ma prawo do jakichkolwiek fanaberii (wierszyki to właśnie moja fanaberia)
Pomysł z kuponami świetny!

Cytat:
Dziewczyny a coś dla mnie? Post 3117. Dołączam zdjęcie w oryginale
Piękna sukienka Podobna do mojej

Cytat:
Co was dzisiaj wzielo na pisanie juz druga strone skrobiecie.Jedna z was wspomniala wyzej ze ma dwa wierszyki jeden o pieniazki a drugi o kupony lotto.Ja zamiast kuponow popsosilam o upominki dla synka...On wkoncu bieze razem z nami w tym udzial.Nawet z nami bedzie w kosciele stal i w urzedzie wiec to chyba lepsze rozwiazanie...Mam nadzieje ze wszytko sie uda...Kurcze tak mowicie ze nasuknieczeka sie tyle czasu a ja bede miala niespelne dwa miesiace na kupno...A jak nie to kupie na ukrainie tam od reki sie kupuje ewentualnie czeka sie tydzien na przerobki.Tyle ze teraz tam sa kosmiczne ceny najtansza 2000 zloty...I to taka ze sie zygac chce...A takie lepsze ladniejsze to okolo 5 tysiakow....ja planowje na suknie wydac 3 tysiaczki...Mam nadzieje ze bedzie cos w moim guscie
Ja widze ze wy stawiacie na te "rybki" a ja wam powiem ze w sklepie przetestujecie te swoje rybie ogonki bo one czasami w tancu sie bardzo zle sprawoja...Bylam na wesleu gdzie dziewczyna miala taka skunie jak pokazuje bodajze kasienka1985 i dziewczyna w czasie tancu zlamal noge bo suknia sie zerwala.Na drugim zas weselu dziewczyna tez miala podobna i suknia jej sie porwala na szwie u dolu a bieda zaplacila za nia mnustwo kasy bo chyba 6 tysiecy....Wiec dziewczyny prubojcie ewolucji taneczych w salonach...Ja tam jednak jestem za bezami wkoncu trzeba wygladac jak prawdziwa ksiezniczka...
Hmm... Jak koś ma pecha albo nie uważa to nogę można złamać nie zależnie od sukienki, równie dobrze można zachaczyć o halkę w szerokiej sukni. Ale szkoda, że dziewczyna miała taką przykrą przygodę na własnym weselu

Jak będziesz szukać sukienek to radze przymierzać wszystkie fasony , nawet te które na pierwszy rzut oka się nie podobają. Czasem taka sukinka może zaskoczyć, zupełnie inaczej wyglądają ubrane iż na zdjęciach czy wieszakach

Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość

ZROBILAM SOBIE AVATAREK A CO
To Ty lulucelo??

PCOS? Insulinooporność? Moja droga do odzyskania zdrowia i zgrabnej sylwetki.
http://cialo-w-remoncie.blogspot.com/

- 25 kg
6 wrzesień 2008

Milibili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 18:02   #3167
mika85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie do kasienka1985 albo do inncyh dziewczyn ktore maja kucharki. wiecie jaki moze wyjsc koszt produktow spozywczych dla kucharki? bo to chyba jedyny wydatek ktorego nie znam...

w kosztach sobie policzylam 5 tys ale nie wiem czy to za malo czy za duzo...
ja też mam wesele na wiejskiej sali z kucharką, wstępny kosztorys na 110 osób:
Produkty do pieczenia ciast(ona też je piecze) ok 1200
Drób, warzywa, wszystkie inne dodatki ok. 1100
Mięsa(wieprzowina + ewentualnie wołowina) ok 1000(ja dostane, ale taki przeciętny koszt)
owoce?????? dokładnie nie wiem
+ zaplata dla kucharki i zespołu kelnerów ok 2300( z poprawinami)
Wynajem sali ok 1000
wiadomo ze może wyjsc 100 czy 200 zl wiecej, ceny produktów są różne w różnych miastach. my większość bedziemy kupowac w hurtowni spożywczej.

Ja świnki też dostane w prezencie od chrzesnej i kurki i jajka

napisalam w koncu tą moja nieszczesna prace licencjacka zobaczymy co powie mi za tydzien w piatek promotor na ostatnim seminarium przed obrona. a obrona zbliża sie wielkimi krokami bo to ok 20 czerwca.

Edytowane przez mika85
Czas edycji: 2008-05-23 o 18:28
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 18:53   #3168
sanetka
Zakorzenienie

Mika dzieki. to tak jak sie spodziewam. ja za kucharke i obsluge za 2 dni place 1800zl

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 19:04   #3169
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Dziewczyny Kochane to dzisiaj jakaś noc koszmarów była, bo i mi się koszmar śnił.
Byliśmy w restauracji, były 3 stoły i kelner podła jedzenie tylko do dwóch stołów a do trzeciego już nie, więc tam ja z półmisków nakładałam kotlety, których zabrakło więc poleciałam do managerki i mówię co się stało a ona że to jej pierwsze wesele dopiero na co ja wrzasnęłam jak to?? to nie sprawdziła pani ilości!!
a potem tarłam jabłko na szarlotkę, bo dopiero mieli piec...
Straszne to było!

Byłam dzisiaj w Antolaku i zamówiłam tort śmietanowo-owocowy 3 piętrowy i mógł albo być przyozdobiony różyczkami albo truskawkami, ale zaczęłam wymyślać i stanęło na tym, że dookoła będą różyczki, w środku truskawki, na górze 2 gołąbki a boki polane białą czekoladą.

Jejku jeszcze 14 dni!

Mika85 mój TŻ jeśli zaliczył poprawkę - będzie wiadomo jutro będzie się bronił tydzień po ślubie. Początkowy termin miał w dniu ślubu o 10 rano

Toverku tylko pozazdrościć dzieciakom takiej fajnej wychowawczyni

Lulucelo avatar bosssski

A to moja bielizna ślubna:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lorena.JPG (31,9 KB, 32 załadowań)

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 19:19   #3170
katey
Rozeznanie

GG do katey

znowu napisałyście tyle, że jak przez to przebrnęłam to już nei mam siły pisać, bo padam ze zmeczenia i chyba zaraz idę spać bo mi nie dadzą i dopiero po śmierci się chyba wyśpie

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w Antolaku i zamówiłam tort śmietanowo-owocowy 3 piętrowy i mógł albo być przyozdobiony różyczkami albo truskawkami, ale zaczęłam wymyślać i stanęło na tym, że dookoła będą różyczki, w środku truskawki, na górze 2 gołąbki a boki polane białą czekoladą.
alez to brzmi

Cytat:
kurde dajcie troche tych cycków żebym i ja mogła cuś takiego kupić i pokazac sie mężowi w pięknym biustem a nie piegami

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 19:28   #3171
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość
kurde dajcie troche tych cycków żebym i ja mogła cuś takiego kupić i pokazac sie mężowi w pięknym biustem a nie piegami
Katey to ten krój jest dla Ciebie!! Do tego poduszeczki po boku, efekt push up
Ja też mam mały biust,ale trzeba sobie jakoś radzić

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

Stary 2008-05-23, 19:30   #3172
stachowiak_a
Raczkowanie

A teraz ja prosze o ocenke jak wam sie podoba ten zestaw?

Wstawiam jedyne zdjecie mojej sukni jaki udalo mi sie znalezc w necie bo ja w salonie zdjecia nie moglam zrobic (mam nadzieje Pani ze zdjecia sie nie pogniewa )

Moja suknia ma inny odcien tafty (na gorze) -troche ciemniejszy beż.

Myslicie że bukiecik nie bedzie zlewal sie z suknia? Moze powinien byc bardziej wyrazny? Inny kolor? Ale róże na pewno

I zobaczcie jakie ciekawe autko znalazłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S048.jpg (160,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16130_1.jpg (53,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16130_2.jpg (71,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img.php.jpg (217,4 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-05-23 o 20:36 Powód: post pod postem
stachowiak_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 19:38   #3173
katey
Rozeznanie

GG do katey

Cytat:
Katey to ten krój jest dla Ciebie!! Do tego poduszeczki po boku, efekt push up
Ja też mam mały biust,ale trzeba sobie jakoś radzić
to w takim razie zdradź gdzie tak sprzet nabyłaś! a co do poduszek to ja coś o wymiarach 70x70 musze bo jasiek za mały

Cytat:
Napisane przez stachowiak_a Pokaż wiadomość
A teraz ja prosze o ocenke jak wam sie podoba ten zestaw?

Wstawiam jedyne zdjecie mojej sukni jaki udalo mi sie znalezc w necie bo ja w salonie zdjecia nie moglam zrobic (mam nadzieje Pani ze zdjecia sie nie pogniewa )

Moja suknia ma inny odcien tafty (na gorze) -troche ciemniejszy beż.

Myslicie że bukiecik nie bedzie zlewal sie z suknia? Moze powinien byc bardziej wyrazny? Inny kolor? Ale róże na pewno
jak dla mnie troche za różowy odcień tych candadeske (czy jak to tam się pisze) chociaż strasznie mi sie podobaja te kwiatki i sama zamierzam mieć je w bukiecie ale w bardzo prostej formie tzn z odrobina trawy niedźwiedziej i związane wstązką i jakies koraliki na końcach a nie pomyślałaś może o odcieniu pomarańczy lub tez np bardziej fioletu (wyglądaja super) a wiem że są nawet prawie czarne ale to już chyba nie na ślub

16.08.2008

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-23, 19:48   #3174
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
to w takim razie zdradź gdzie tak sprzet nabyłaś! a co do poduszek to ja coś o wymiarach 70x70 musze bo jasiek za mały
Kupiłam w KDT, Kupieckie Domy Towarowe w Warszawie, ale to firma Kinga, więc pewnie ma swoje jakieś sklepy jasiek jaśkowi nierówny

www.kinga.com.pl

Katey wklejam adresy dystrubutorów w Lublinie.

Stachowiak kurcze pewnie wklejasz coś fajnego, ale mi zostało 100mb transferu do 5 czerwca i wolę nie włączać obrazków. Może jutro będę w domu rodzinnym to tam obejrzę i napiszę, bo jak znowu przekroczę limit to mnie TŻ chyba udusi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg adres.JPG (13,0 KB, 18 załadowań)

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

Edytowane przez Biricchina
Czas edycji: 2008-05-23 o 19:54 Powód: dopisek
Stary 2008-05-23, 19:54   #3175
lulucelo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milibili Pokaż wiadomość

To Ty lulucelo??
Cytat:
Lulucelo avatar bosssski

Cytat:
tak to ja to nasza fotografka z ktora bedziemy mieli sesje plener , ale wiecie strasznie sie ciesze bo to moja dobra znajoma z ktora robilamm zdjecia jak bylam mloda

ja tez mam piegi zamiast biustu i sie wkurzam bo sukienka nic a nic nie dodaje
Stary 2008-05-23, 19:56   #3176
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
ja z miłą chęcią oddam i to za darmo, z jakieś 10 cm (w obwodzie)

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 20:02   #3177
katey
Rozeznanie

GG do katey

Cytat:
Kupiłam w KDT, Kupieckie Domy Towarowe w Warszawie, ale to firma Kinga, więc pewnie ma swoje jakieś sklepy jasiek jaśkowi nierówny

www.kinga.com.pl

Katey wklejam adresy dystrubutorów w Lublinie.
dzięki wielkie tak się składa że to koło mnie nawet więc chyba się wybiore kiedyś w drodze z pracy

Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość
ja tez mam piegi zamiast biustu i sie wkurzam bo sukienka nic a nic nie dodaje
no to przynajmniej nie jestem sama na forum, bo juz mysłałam że tylko mi poskapiono w tym miejscu a sukienka i u mnie bardzo nie powiększa ale poprosiłam krawcowa o wszycie poduszeczek, kumpelka pożyczyła jeszcze jedne dodatkowo (więc juz coś pożyczonego będę miała) to też sobie doszyję i może jakaś iluzja piersi będzie
a jak to mój TŻ mówi on lubi takie do ręki, bo co poza to marnotrastwo a ja tylko narzekam i jęczę za to z brzucha oddam, chce któraś? ale ćwiczę i może cos zgubię do lata...

chyba zmykam spac bo padam jakoś przed kompem
dziewczynki bo nie zaglądałam w kalendarz czy któras jutro ślubuje może?

16.08.2008

Stary 2008-05-23, 20:05   #3178
lulucelo
Raczkowanie

moj tez nie narzeka a ja mam kiecke w rozmiarze 36 wiec tam miejsca na biust nie ma nic nie wszyje a skoro w literze a to chowa biodra ( bo duuupcie to mam ) i jest harmonijnie ::p
Stary 2008-05-23, 20:16   #3179
stachowiak_a
Raczkowanie

A ja mam 75 B i ciesze sie ze sie chociaz mieszcze w sredniej krajowej
stachowiak_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 20:41   #3180
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dobry wieczór dziewczynki, ale jestem padnięta. Dzisiaj prawie cały dzień spędziliśmy na spacerze, zachciało nam się obcowania z naturą no i oczywiście cały czas plotkowaliśmy o naszym ślubie .

Cytat:
Mam nadzieje, że Marta mnie nie pogoni bo pytałam już o to na "bukietach slubnych" i "makijażu do slubu", ale tamte propozycje srednio przypadły mi do gustu, a nie wszystki osoby wypowiadają się na tamtych watkach, dlatego pytam również was Ale zamotałam
Nie pogoni .

Cytat:
we mnie chyba płynie słowiańska krew bo rosół "na wejście" i barszczyk po północy MUSI być
U mnie też tak będzie, z barszczykiem będą krokiety z mięsem

Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość

Dziewczyny macie może jakieś przykładowe bukiety z frezji? Ja szukam ale nic nie znalazłam
Były na pewno w wątku bukiety ślubne, tylko już nie pamiętam w której części. Sama umieszczałam wiązanki frezje+róże. Jak będę miała czas wkleję je lub podam link do archiwum, bo teraz lecę do wanny.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości