Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-20, 09:19   #871
alleyezonme
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
ScarlettO :przytula: oby wszystko było dobrze i witaminami udało sie postawić Cie na nogi. Taki tydzien chyba, ze każda sie ze swoim kłóciła.

Ja się nie kłóciłam ... czyli co, czeka nas kłótnia ?

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:20   #872
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

U mnie dziś 21+0

I nie umniejszając nic Waszym Słodkościom moja CÓRECZKA jest najpiękniejsza, najslodsza i w ogóle idealna! Waży 371 g czyli idealnie w normie Serce, żołądek, nerki, mózg, nosek i cała reszta w porządku Taaaakiego banana na buzi mam od rana. I badanie robił ge-nial-ny lekarz. Cały czas mówił co widzimy i czy wszystko w porządku i co to oznacza Ale mi dało to powera

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:22   #873
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Juana super 😊 brawa dla córeczki 😊
karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:26   #874
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
U mnie dziś 21+0

I nie umniejszając nic Waszym Słodkościom moja CÓRECZKA jest najpiękniejsza, najslodsza i w ogóle idealna! Waży 371 g czyli idealnie w normie Serce, żołądek, nerki, mózg, nosek i cała reszta w porządku Taaaakiego banana na buzi mam od rana. I badanie robił ge-nial-ny lekarz. Cały czas mówił co widzimy i czy wszystko w porządku i co to oznacza Ale mi dało to powera

Super ! Gratulacje

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:27   #875
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Też się nie kłóciłam, ale zdążył mnie wczoraj zdenerwować, bo coś tam do niego mówiłam i nawet głupiego "yhm.." nie wydał z siebie tylko coś na kompie przeglądał. To ja się wzięłam za wypakowanie zmywarki i wtedy zajarzył, że coś w ogóle było na rzeczy.

Cytat:
U mnie dziś 21+0

Juana brawo brawo dobre wieści cieszą zawsze i potrafią cały dzień uczynić pięknym chwal się co to za lekarz był, bo dobrym trzeba reklamę robić
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:28   #876
Torrence
Wtajemniczenie

Dustin bardzo bardzo mi przykro Ta nieprzespana noc to pewnie było przeczucie... Zyczę dużo siły dla Waszej rodziny w najbliższych dniach

Alley odnośnie wizyty przed wyjazdem to zgadzam się z Komą Na pewno jest wszystko w porządku ale wyjedziesz spokojna i skorzystasz z tego wypadu i nie będzie tak, że Twoje myśli będą gdzie indziej

Mecassie ja jakoś też nie mogę się ogarnąć ze szkołą rodzenia A czas leci kurcze! W poniedziałek będę rozmawiała z moją dr o szpitalach i po tej rozmowie biorę temat na tapetę bo obudzę się z ręką w nocniku
Stary 2017-10-20, 09:30   #877
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl
Mam dylemat z kolorem wozka biala rama jest praktyczna bo malo brudu na niej widac, ale mi sie opatrzyla i myslalam o czarnej. Ale maz mowi ze bedzie widac rysy. W sumie na kazdym bedzie widac. Ale ze chcialam ciemnoszare siedziska to z czarna rama tak ponuro mi sie bedzie wydawalo... A z kolei podoba mi sie na czarnej ramie jasny szary no i nie wiem co zrobic. a tak juz mam ze jak nie jestem pewna to co nie wybiore to mnie nie usatysfakcjonuje do konca. Najlepiej jak wiem od razu co chce to nie ma dyskusji...
Ja wolę czarne ramy, jakoś nie przyszły mi nigdy do głowy te zarysowania. Ten zestaw kolorystyczny, który wkleiłaś bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Ja też mam kilka odchyłów w morfo, też do tej pory było wszystko ok. Zobaczymy co lekarze na to.
U mnie wg mnie dzieje się to, co piszą w apkach czy kalendarzach ciąży. Więcej krwi w krwioobiegu i wzrost zapotrzebowania na żelazo. Jedyne co mi mało się podoba, to możliwy stan zapalny, chociaż organizm może tak traktować ciążę

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, czy Wy czujecie regularnie ruchy? Bo ja niestety nie i mam schize. Dzisiaj np w ogóle nie czulam, może raz coś delikatnie a przedwczoraj cały dzień było bulgotanie. Nie ma znaczenia czy zjem słodkie, czy leżę. I nie wiem czy jak ruchy się zaczynają to powinnam je czuć jakoś w miarę regularnie albo przynajmniej codziennie? Gdyby nie to to w ogóle bym się nie martwila
Czuję 2-3 razy dziennie, ale muszę leżeć lub być w półsiadzie.

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Za wami nie da sie nadazyc Cos tam rano zaczelam odpisywac o tej przypince, ze mam taka, ciagle zapominam przypiac, ale tez nie wierze, ze cos da. Po mnie juz naprawde widac, jeszcze specjalnie zdejmuje kurtke, zeby nikt nie mial watpliwosci i nic, ludzie patrza, widza mnie i siedza. Ale przypne jutro, zobaczymy.

A jak juz jestesmy przy tym temacie, czy ktoras z was tez czuje ruchy glownie bardzo, bardzo nisko? No skrobie mi na samym dole, wrazenie jakby juz chcial wylazic... Te ruchy wyzej sa jak najbardziej mile, ale te na dole strasznie mnie draznia, sa niezbyt przyjemne. Oczywiscie ciesze sie, ze czuje malucha, ale nie moglby sie jakos przekrecic?
Kurde, to, że w kolejce nie puszczą, to niech im będzie, ale w komunikacji to mnie szlag trafia, bo to jest naprawdę mało bezpieczne

Ruchy: czuję głównie na linii włosów, po lewej stronie lub po środku. Wczoraj wieczorem chyba się okręciła i pukała koło pępka, ale też po lewej stronie. Albo mam lepiej unerwioną lewą stronę, albo Mała tam ciaśniej, albo tak śmiesznie się układa.

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Nie mogłam spać pół nocy dziś...i właśnie dostaliśmy telefon,że zmarła Babcia męża...
Współczuję. Niestety, ale często jest tak, że jak pojawia się dziecko w rodzinie, to ktoś odchodzi

Lelowa, Juana, Czaro_dziejka,

Cytat:
Czytam o waszych ruchach a u mnie nic i się schizuję
Nie schizuj. Lekarz mi powiedział, że ruchy to raczej 20 tc. Te wcześniejsze czucia, to fart po prostu. U mnie to był koniec 19 tc. Masz jeszcze czas, bo maluch jest mały i jeszcze ma miejsce

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Mam juz problem z zakladaniem butow, mam takie za kostke sznurowane, nie bardzo sie da zalozyc bez rozsznurowania. Juz musze koniecznie na siedzaco, a przeciez to dopiero polowa ciazy. Co to bedzie, co to bedzie
Wyrzuć te buty
Też zaczynam odczuwać ograniczenia fizyczne. Walczę jak mogę. Trudno mi to ot tak zaakceptować, bo wydaje mi się za wcześnie na takie numery, poza tym byłam raczej sprawna przed. Skarpetki i rajty nakładam jeszcze na stojąco Ale codziennie mnie coś pobolewa, głównie plecy. Polecam Gosię Mostowską na youtubie. Wrzuciła fajną sekwencję dla ciężarówek. 15 min

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
A ja mojego próbuję uczyć od jakiegoś czasu chodzenia bez smyczy żeby potem z wózkiem i nim nie chodzić... na razie się ekscytuje innymi psami i dziećmi Możliwe że zamówię behawiorystę do pomocy ale też biorę poprawkę na to, że to szczeniak

Ja niby coś czuję od 2 dni ale jest to podobne do jelit, więc wczesne ruchy na bank można pomylić. Czuję chyba taki powiększający się bąbelek, coś w tym stylu
Witamy się w drugiej połówce, co nie?

Na Ach, śpij kochanie też mam się zamiar wybrać w przyszłym tygodniu jak samopoczucie pozwoli

Miałam ostatnio refleksję, że jak to dobrze, że nasz kot odchowany i taki już bardziej zrównoważony. Choć nie powiem ma dni Nie ma do czynienia z dziećmi, martwimy się, jak zareaguje

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze nie nadrobie całego wątku, ale dwa ostatnie dni to dla mnie był jakis koszmar, w środę z TZ sie pokłóciłam, a wczoraj miałam epizod ze słaniała sie na nogach i było mi słabo, nie upadłam bo trzymałam sie ściany, ale zwolniłam sie z pracy i dzis tez mam wolne. Przestraszyłam sie bardzo. Musze zrobic glukozę, morfologię i żelazo na szybko. No i wizytę u Gina mam we wtorek 24.10 zamiast 2.11 bo niepokoi go takze moja czystość ehh
Scarlett, zrób może jeszcze tsh, bo pisałaś, że nie tyjesz, jeśli dobrze kojarzę. I nie martw się

Z laktatorów podobno medela swing jest super, ale to około 400 zł
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:30   #878
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzmy że dzisiaj możemy Twojemu i lelowej dzieciątku nadać tytuł najpiękniejszych Cieszę się że wszystko dobrze

Aaaa, a jak wczoraj odbierałam polisę AC to Mąż zgarnął nalepkę na szybę że jedzie z nami dzidziuś

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:30   #879
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie dziś 21+0

Super!!! Nawet nie zdążyłam napisać, że myślami jestem z Tobą a tu już po wszystkim
Stary 2017-10-20, 09:31   #880
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dziś 21+0

Wspaniale! masz jakaś fotkę tej slicznotki ?
Cytat:
Bardzo możliwe
Ja się z moim wczoraj poklocilam bo nie chce mi dawać jeździć nowym autem

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:32   #881
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie dziś 21+0

Super!

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Ilsa, takie pytania nad którymi jeszcze sie nie zastanawiałam. Musze dopiero poczytać i powybierać.

ScarlettO :przytula: oby wszystko było dobrze i witaminami udało sie postawić Cie na nogi. Taki tydzien chyba, ze każda sie ze swoim kłóciła.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tez mam taka nadzieje nie wiem czy to przesilenie jesienne czy co pierwszy raz mam taki spadek energii w ciąży, taki nagły na szczęście gorączki nie mam, wiec to chyba nic wirusowego.

Dustin, bardzo mi przykro, ale babcia dożyła pięknego wieku sama chciałabym tyle pożyć, ile wspomnień
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:37   #882
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
U mnie dziś 21+0

Super!!
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:38   #883
parapet
Zadomowienie

Cytat:
U mnie dziś 21+0

Super, cieszę się razem z Tobą

Scarlett, ten nagły spadek jest możliwy, bo dziecko bardzo zwiększa zasysanie w II trymestrze. Szybciej rośnie, jest większe. Czyli to jak jesz było ok dla I trymestru, a np. w II jest już niewystarczające. Nie zawsze mamy duże rezerwy. Zrób tsh, bo to się może nagle spaprać
I nie martw się, bo mały pasożyt wyciągnie ile potrzebuje, to dla ciebie zabraknie
Stary 2017-10-20, 09:39   #884
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Kurde, to, że w kolejce nie puszczą, to niech im będzie, ale w komunikacji to mnie szlag trafia, bo to jest naprawdę mało bezpieczne

Współczuję. Niestety, ale często jest tak, że jak pojawia się dziecko w rodzinie, to ktoś odchodzi

Wyrzuć te buty
Też zaczynam odczuwać ograniczenia fizyczne. Walczę jak mogę. Trudno mi to ot tak zaakceptować, bo wydaje mi się za wcześnie na takie numery, poza tym byłam raczej sprawna przed. Skarpetki i rajty nakładam jeszcze na stojąco Ale codziennie mnie coś pobolewa, głównie plecy. Polecam Gosię Mostowską na youtubie. Wrzuciła fajną sekwencję dla ciężarówek. 15 min

Scarlett, zrób może jeszcze tsh, bo pisałaś, że nie tyjesz, jeśli dobrze kojarzę. I nie martw się

Z laktatorów podobno medela swing jest super, ale to około 400 zł
Tez nie lubię jezdzic komunikacja, zdarza mi sie czasem No i jeszcze nikt mi nie ustąpił.

Nie strasz tak! Choc tez o tym słyszałam ehhh

Ja tez czuje ograniczenia, nie da rady butów założyć na stojąco szybciej sie mecze, ogólnie wszystko robię wolniej.

Tsh badałam i mam idealne 1,3. Miałam wizytę u endo wczoraj z rana następna juz po porodzie dała wytyczne mojemu gin i tyle. No i mnie mówiła ze Tsh ma byc cały czas niższe od 2,5.

Na szczęście ja przytyłam ok 3,5 kg takze wydaje sie ze na tym etapie wszystko w normie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Wspaniale! masz jakaś fotkę tej slicznotki ?

Bardzo możliwe
Ja się z moim wczoraj poklocilam bo nie chce mi dawać jeździć nowym autem

A to czemu tak?
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:45   #885
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie wg mnie dzieje się to, co piszą w apkach czy kalendarzach ciąży. Więcej krwi w krwioobiegu i wzrost zapotrzebowania na żelazo. Jedyne co mi mało się podoba, to możliwy stan zapalny, chociaż organizm może tak traktować ciążę
Ja mam ponad normę krwinki białe 14,55 przy normie do 11 ale internety piszą że to fizjologiczne może być...
Szkoda, że wyników tokso nie mam on-line bo mi to chodzi po głowie cały czas...
Stary 2017-10-20, 09:48   #886
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Alez u nas mglisto dzisiaj :/

Dust - bardzo mi przykro

Juana - brawo dla coreczki to dzisiaj shopping?

Nasza kicia ma sie dobrze, chodzi w kubraczku zeby nie lizala i poki co nie zdjela go jeszcze :p no i skacze mi po krzeslach i na przewijak
A wozek to musze z mezem pogadac. On sie upiera przy bialej ramie moze mu powiem ze po moich przejsciach z amnio to ja wybieram

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

A posciemnialyscie cos mezom na poczatku ciazy i do teraz pilnuja zebyscie tego nie robily?? Bo ja nagadalam mu ze nie moge rak podnosic do gory i teraz okien i luster nie musze myc jakos nie chce mi sie go wyprowadzac z tego bledu
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:54   #887
Lunak
Wtajemniczenie

Jauna, a masz fotkę tej śliczności?

Brilliant dopiero teraz sobie uświadomiłam, że wczoraj mnie pytałaś o knajpki. Tylko nie zakodowałam czy info o tej w Krakowie chciałaś czy Poznaniu i ja Ci o tej z Poznania pisałam. Może mąż na to pójdzie. Mój powiedział, że to w szczególności mnie ma się podobać, bo ja będę go używać z dzieckiem.
Ja mu nic nie ściemniałam. Okien mi zabronił myć w tym sezonie (już patrzeć na nie nie mogę). W zeszłym tygodniu zakazał myć balkon, bo podobno za zimno już na to w tym tygodniu było. Ale nie chcę podpaść i nie ruszam

Odezwał się u mnie kalafior z mózgu dziś. Wymyśliłam, że zrobić serniczki z musem owocowym. Kupiłam ser w wiaderku, ale że był tylko kilogramowy to owoców musiałam wziąć więcej. I ja grubo rozkminiając ile ich powinno być wzięłam 3 razy tyle niż powinnam do tego jeszcze chyba dałam za mało utwardzacza i boję się, że się nie zsiądzie...ehh...

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2017-10-20 o 09:56
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:56   #888
_Dolly
Rozeznanie

xxxJuanaxxx dla pięknotki

Co do ustępowania w komunikacji to jak wracaliśmy z połówkowego to ledwo zaczęłam wchodzić po schodkach do tramwaju i już taki mody chłopak ustąpił mi miejsca Mega miłe to było Ale wtedy było bardzo ciepło, więc w zwykłej koszulce widać tą ciążę z daleka. Coś czuję, że to pierwszy i ostatni raz był, bo zaczyna się czas ubierania jak na jesień przystało

Z ograniczaniem ruchowym też odczuwam Wczoraj robiłam porządki w szafkach w kuchni i zmachałam się jak babuleńka Najgorzej jak mam kucać... Chyba przez zmianę środka ciężkości ciężko mi się wstaje. Co to będzie później?

Lunak e tam, będzie pysznie Ale fakt, kalafior to masakra... Ja niedawno nie umiałam sobie przypomnieć pierwszych trzech cyfr mojego numeru telefonu Czuję się czasem jak Czesio z Włatców Móch

Edytowane przez _Dolly
Czas edycji: 2017-10-20 o 10:01
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:00   #889
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Ja mam ponad normę krwinki białe 14,55 przy normie do 11 ale internety piszą że to fizjologiczne może być...
Szkoda, że wyników tokso nie mam on-line bo mi to chodzi po głowie cały czas...
To sobie możemy przybić piątkę 13,9 Mam jeszcze podwyższone neutrofile.
No i hemoglobinka do podpompowania (10,8, a było 12 ), ale tu widzę związek z zaniedbaną od 2 tyg dietką W złym momencie sobie odpuściłam, bo zbiegło się ze wzrostem zapotrzebowania bobasa.

Wkurza mnie brak tych norm ciążowych na wydrukach. Mogą wcale mi tych normalnych nie podawać, bo tylko straszą.

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Nasza kicia ma sie dobrze, chodzi w kubraczku zeby nie lizala i poki co nie zdjela go jeszcze :p no i skacze mi po krzeslach i na przewijak
Dzielna kicia

Cytat:
A posciemnialyscie cos mezom na poczatku ciazy i do teraz pilnuja zebyscie tego nie robily?? Bo ja nagadalam mu ze nie moge rak podnosic do gory i teraz okien i luster nie musze myc jakos nie chce mi sie go wyprowadzac z tego bledu
Ściemniam bieżąco np. że już nie mam siły, żeby coś zrobić O rękach nic nie mówiłam, bo mi wtedy cała joga by odpadła.
Konsekwentnie nie wolno mi zakupów nosić

Niech ktoś pojedzie za mnie na zakupy. Znów spożywka, żadna przyjemność
Stary 2017-10-20, 10:04   #890
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
1) Nie wolno mi podnosić rąk (on odkłada rzeczy na najwyższe półki w kuchni ale ja sobie i tak sięgam po chipsy na ostatniej półce
2) Nie wolno mi nosić więcej niż 7kg (dostaję w porywach jedną małą siatkę do noszenia ale 10kg psa sobie podnoszę na kanapę czy łóżko )
3) Muszę leżeć na lewym boku (ostatnio mnie obudziło jak mnie w nocy przeturliwał na odpowiednią stronę słodziak jeden ) Bardzo pilnuje tego lewego boku, nawet się ze mną zamienił stronami

Stary 2017-10-20, 10:05   #891
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry 😊

Dziewuszki kciuki mocne za dzisiejsze wizytacje: czarodziejko, Lelowa.
A dla Ciebie Juana gratulacje tak najpiękniejszej córeczki. To na pewno po mamusi 😉

Scarletto a Ty się oszczędzaj. Wolne dni Ci się przydadzą na odpoczynek.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:08   #892
bloody_marry
Rozeznanie

Mecassie do chia proponuje dać dużo owoców i to jakichś kwaśnych np. maliny. Wtedy da się lubić

Dziewczyny, wczoraj byłam na USG piersi bo od kilku lat mam 2cm guzek w jednej piersi, dość głęboko ale niedaleko sutka. Oczywiście nie pomyślałam żeby usunąć go przed ciążą. Zmiana jest ciągle taka sama i onkolog zalecal kontrolę.

Pytałam lekarza czy ta zmiana może przeszkadzać w karmieniu piersią. Niestety nie wiadomo, okaże się dopiero jak zacznę karmić.

Czy ktoś spotkał się z takim problemem?

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:16   #893
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Na pewno chłopczyk. 400g. Wszystko ok.
Super, gratuluję chłopczyka

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:18   #894
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam jeszcze podwyższone neutrofile.
Ja też!!!

Cytat:
Ściemniam bieżąco np. że już nie mam siły, żeby coś zrobić O rękach nic nie mówiłam, bo mi wtedy cała joga by odpadła.
Konsekwentnie nie wolno mi zakupów nosić

Niech ktoś pojedzie za mnie na zakupy. Znów spożywka, żadna przyjemność
Ja to nawet nie muszę ściemniać bo często naprawdę nie mam siły
A przy zakupach to często czuję już ograniczenia, jedynie drobne zrobię sama, typu chleb i coś na kanapkę. A to tak jest że tu coś weźmiesz, tam weźmiesz, kilka jabłek, bananów, mleko, mąka i okazuje się że torba waży parę ładnych kg

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
ostatnio mnie obudziło jak mnie w nocy przeturliwał na odpowiednią stronę słodziak jeden
Stary 2017-10-20, 10:18   #895
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Juana gratuluję córeczki

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:19   #896
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj byłam na USG piersi bo od kilku lat mam 2cm guzek w jednej piersi, dość głęboko ale niedaleko sutka. Oczywiście nie pomyślałam żeby usunąć go przed ciążą. Zmiana jest ciągle taka sama i onkolog zalecal kontrolę.

Pytałam lekarza czy ta zmiana może przeszkadzać w karmieniu piersią. Niestety nie wiadomo, okaże się dopiero jak zacznę karmić.

Czy ktoś spotkał się z takim problemem?
Mojej bratowej się tworzyły jakieś niezłośliwe nowotwory w piersiach w trakcie ciąży i miała to usuwane.
Ja miałam usuwany przed ciążą właśnie koło sutka i stosowane było znieczulenie miejscowe jak u dentysty. Pojęcia nie mam czy to może przeszkadzać w karmieniu ale jakby co to bratowa karmiła, więc się wszystko pozarastało i kanaliki działały

Stary 2017-10-20, 10:21   #897
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Dziewczyny przepraszam że tak o sobie, ale mam wyniki: mały jest zdrowy
Ale świetne wieści! Bardzo się cieszę!

PM 2017
Stary 2017-10-20, 10:21   #898
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Chyba tak zrobię bo i tak sobie obliczyłam że jak zostanie tak jak jest to między wizytą a później kolejną (połówkowym) będzie tylko ok tydzień - 1,5 tyg przerwy więc też trochę bez sensu. Umówię się na przed wyjazdem jak mi się uda Dzięki, że mnie w tym utwierdziłaś
Pozostaję do dyspozycji 😆

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:25   #899
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Eee co to za teskty, jak o sobie, przeciez na takie wiesci caly czas czekalysmy, a przynajmniej ja
Gratki gratki gratki! Tak bardzo sie ciesze i gratuluje

Ps. Prosze tez o kciuki za moje malutkie, jutro wizyta ale za tydzien w piatek polowkowe i wtedy wszystkiego sie dowiem, cos czuje, ze nie bedzie dobrze i nie wiem skad to glupie przeczucie, caly czas mam w glowie poczatek ciazy i ze narobilam dziecku cos zlego tymi antybiotykami co sie odbilo na jego zdrowiu
Proszę bez takich myśli, napewno będzie wszystko dobrze trzymam kciuki za wizytę!

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Dziewczyny,wpadłam na moment, rzuciłam się w wir domowych obowiązków! Właśnie ulepiłam pierogi z serem na słodko, Mąż przyjedzie, będzie jedzone. chociaż ja mam ochotę na coś na ciepło,wytrawnego z ciąąągnącyyyym się serem!
Wrzucam fotki małych zakupów- misiowy pajacyk z Pepco, a ta bluza z Kik. Powiem Wam,że musiałam ją kupić, tak mi się spodobała!
Gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści o Dzieciach
Załącznik 7280196Załącznik 7280201
Fajny pajacyk, dziś po pracy muszę się wybrać do pepco w jakiej cenie był?

PM 2017
Stary 2017-10-20, 10:27   #900
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
U mnie dziś 21+0

Na pewno jest najslodsza na świecie ❤ gratulacje dla Was!! 40 dag szczęścia 😍😍

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości