|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
Ja się nie kłóciłam ... czyli co, czeka nas kłótnia ? ![]()
|
|
|
|
|
#872 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś 21+0
![]() I nie umniejszając nic Waszym Słodkościom moja CÓRECZKA jest najpiękniejsza, najslodsza i w ogóle idealna! Waży 371 g czyli idealnie w normie Serce, żołądek, nerki, mózg, nosek i cała reszta w porządku Taaaakiego banana na buzi mam od rana. I badanie robił ge-nial-ny lekarz. Cały czas mówił co widzimy i czy wszystko w porządku i co to oznacza Ale mi dało to powera ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#873 |
|
Raczkowanie
|
Juana super 😊 brawa dla córeczki 😊
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Też się nie kłóciłam, ale zdążył mnie wczoraj zdenerwować, bo coś tam do niego mówiłam i nawet głupiego "yhm.." nie wydał z siebie tylko coś na kompie przeglądał. To ja się wzięłam za wypakowanie zmywarki i wtedy zajarzył, że coś w ogóle było na rzeczy.
Cytat:
dobre wieści cieszą zawsze i potrafią cały dzień uczynić pięknym chwal się co to za lekarz był, bo dobrym trzeba reklamę robić
|
|
|
|
|
#876 |
|
Wtajemniczenie
|
Dustin bardzo bardzo mi przykro
Alley odnośnie wizyty przed wyjazdem to zgadzam się z Komą Mecassie ja jakoś też nie mogę się ogarnąć ze szkołą rodzenia
|
|
#877 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ruchy: czuję głównie na linii włosów, po lewej stronie lub po środku. Wczoraj wieczorem chyba się okręciła i pukała koło pępka, ale też po lewej stronie. Albo mam lepiej unerwioną lewą stronę, albo Mała tam ciaśniej, albo tak śmiesznie się układa. Cytat:
![]() Lelowa, Juana, Czaro_dziejka, ![]() Nie schizuj. Lekarz mi powiedział, że ruchy to raczej 20 tc. Te wcześniejsze czucia, to fart po prostu. U mnie to był koniec 19 tc. Masz jeszcze czas, bo maluch jest mały i jeszcze ma miejsce ![]() Cytat:
Też zaczynam odczuwać ograniczenia fizyczne. Walczę jak mogę. Trudno mi to ot tak zaakceptować, bo wydaje mi się za wcześnie na takie numery, poza tym byłam raczej sprawna przed. Skarpetki i rajty nakładam jeszcze na stojąco Ale codziennie mnie coś pobolewa, głównie plecy. Polecam Gosię Mostowską na youtubie. Wrzuciła fajną sekwencję dla ciężarówek. 15 min ![]() Cytat:
![]() Na Ach, śpij kochanie też mam się zamiar wybrać w przyszłym tygodniu jak samopoczucie pozwoli ![]() Miałam ostatnio refleksję, że jak to dobrze, że nasz kot odchowany i taki już bardziej zrównoważony. Choć nie powiem ma dni Nie ma do czynienia z dziećmi, martwimy się, jak zareaguje ![]() Cytat:
![]() Z laktatorów podobno medela swing jest super, ale to około 400 zł
|
||||||||
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się że wszystko dobrze Aaaa, a jak wczoraj odbierałam polisę AC to Mąż zgarnął nalepkę na szybę że jedzie z nami dzidziuś |
|
|
|
|
#879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz jakaś fotkę tej slicznotki ? ![]() Bardzo możliwe Ja się z moim wczoraj poklocilam bo nie chce mi dawać jeździć nowym autem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#881 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tez mam taka nadzieje nie wiem czy to przesilenie jesienne czy co pierwszy raz mam taki spadek energii w ciąży, taki nagły na szczęście gorączki nie mam, wiec to chyba nic wirusowego.Dustin, bardzo mi przykro, ale babcia dożyła pięknego wieku
|
||
|
|
|
#882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Scarlett, ten nagły spadek jest możliwy, bo dziecko bardzo zwiększa zasysanie w II trymestrze. Szybciej rośnie, jest większe. Czyli to jak jesz było ok dla I trymestru, a np. w II jest już niewystarczające. Nie zawsze mamy duże rezerwy. Zrób tsh, bo to się może nagle spaprać ![]() I nie martw się, bo mały pasożyt wyciągnie ile potrzebuje, to dla ciebie zabraknie |
|
|
|
|
#884 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie strasz tak! Choc tez o tym słyszałam ehhh Ja tez czuje ograniczenia, nie da rady butów założyć na stojąco Tsh badałam i mam idealne 1,3. Miałam wizytę u endo wczoraj z rana dała wytyczne mojemu gin i tyle. No i mnie mówiła ze Tsh ma byc cały czas niższe od 2,5.Na szczęście ja przytyłam ok 3,5 kg takze wydaje sie ze na tym etapie wszystko w normie ![]() Cytat:
A to czemu tak?
|
||
|
|
|
#885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda, że wyników tokso nie mam on-line bo mi to chodzi po głowie cały czas...
|
|
|
#886 |
|
Wtajemniczenie
|
Alez u nas mglisto dzisiaj :/
Dust - bardzo mi przykro Juana - brawo dla coreczki to dzisiaj shopping? ![]() Nasza kicia ma sie dobrze, chodzi w kubraczku zeby nie lizala i poki co nie zdjela go jeszcze :p no i skacze mi po krzeslach i na przewijak ![]() A wozek to musze z mezem pogadac. On sie upiera przy bialej ramie ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- A posciemnialyscie cos mezom na poczatku ciazy i do teraz pilnuja zebyscie tego nie robily?? Bo ja nagadalam mu ze nie moge rak podnosic do gory i teraz okien i luster nie musze myc |
|
|
|
#887 |
|
Wtajemniczenie
|
Jauna, a masz fotkę tej śliczności?
Brilliant dopiero teraz sobie uświadomiłam, że wczoraj mnie pytałaś o knajpki. Tylko nie zakodowałam czy info o tej w Krakowie chciałaś czy Poznaniu i ja Ci o tej z Poznania pisałam. Może mąż na to pójdzie. Mój powiedział, że to w szczególności mnie ma się podobać, bo ja będę go używać z dzieckiem. Ja mu nic nie ściemniałam. Okien mi zabronił myć w tym sezonie (już patrzeć na nie nie mogę). W zeszłym tygodniu zakazał myć balkon, bo podobno za zimno już na to w tym tygodniu było. Ale nie chcę podpaść i nie ruszam ![]() Odezwał się u mnie kalafior z mózgu dziś. Wymyśliłam, że zrobić serniczki z musem owocowym. Kupiłam ser w wiaderku, ale że był tylko kilogramowy to owoców musiałam wziąć więcej. I ja grubo rozkminiając ile ich powinno być wzięłam 3 razy tyle niż powinnam Edytowane przez Lunak Czas edycji: 2017-10-20 o 09:56 |
|
|
|
#888 |
|
Rozeznanie
|
xxxJuanaxxx
Co do ustępowania w komunikacji to jak wracaliśmy z połówkowego to ledwo zaczęłam wchodzić po schodkach do tramwaju i już taki mody chłopak ustąpił mi miejsca Ale wtedy było bardzo ciepło, więc w zwykłej koszulce widać tą ciążę z daleka. Coś czuję, że to pierwszy i ostatni raz był, bo zaczyna się czas ubierania jak na jesień przystało ![]() Z ograniczaniem ruchowym też odczuwam Wczoraj robiłam porządki w szafkach w kuchni i zmachałam się jak babuleńka Najgorzej jak mam kucać... Chyba przez zmianę środka ciężkości ciężko mi się wstaje. Co to będzie później? ![]() Lunak e tam, będzie pysznie Ale fakt, kalafior to masakra... Ja niedawno nie umiałam sobie przypomnieć pierwszych trzech cyfr mojego numeru telefonu Czuję się czasem jak Czesio z Włatców Móch
Edytowane przez _Dolly Czas edycji: 2017-10-20 o 10:01 |
|
|
|
#889 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
13,9 Mam jeszcze podwyższone neutrofile. No i hemoglobinka do podpompowania (10,8, a było 12 ), ale tu widzę związek z zaniedbaną od 2 tyg dietką W złym momencie sobie odpuściłam, bo zbiegło się ze wzrostem zapotrzebowania bobasa.Wkurza mnie brak tych norm ciążowych na wydrukach. Mogą wcale mi tych normalnych nie podawać, bo tylko straszą. Cytat:
![]() Cytat:
Konsekwentnie nie wolno mi zakupów nosić ![]() Niech ktoś pojedzie za mnie na zakupy. Znów spożywka, żadna przyjemność |
|||
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) Nie wolno mi nosić więcej niż 7kg (dostaję w porywach jedną małą siatkę do noszenia ale 10kg psa sobie podnoszę na kanapę czy łóżko 3) Muszę leżeć na lewym boku (ostatnio mnie obudziło jak mnie w nocy przeturliwał na odpowiednią stronę słodziak jeden ) Bardzo pilnuje tego lewego boku, nawet się ze mną zamienił stronami
|
|
|
|
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😊
Dziewuszki kciuki mocne za dzisiejsze wizytacje: czarodziejko, Lelowa. A dla Ciebie Juana gratulacje tak najpiękniejszej córeczki. To na pewno po mamusi 😉 Scarletto a Ty się oszczędzaj. Wolne dni Ci się przydadzą na odpoczynek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#892 |
|
Rozeznanie
|
Mecassie do chia proponuje dać dużo owoców i to jakichś kwaśnych np. maliny. Wtedy da się lubić
Dziewczyny, wczoraj byłam na USG piersi bo od kilku lat mam 2cm guzek w jednej piersi, dość głęboko ale niedaleko sutka. Oczywiście nie pomyślałam żeby usunąć go przed ciążą. Zmiana jest ciągle taka sama i onkolog zalecal kontrolę. Pytałam lekarza czy ta zmiana może przeszkadzać w karmieniu piersią. Niestety nie wiadomo, okaże się dopiero jak zacznę karmić. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Super, gratuluję chłopczyka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#894 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja też!!!
Cytat:
![]() A przy zakupach to często czuję już ograniczenia, jedynie drobne zrobię sama, typu chleb i coś na kanapkę. A to tak jest że tu coś weźmiesz, tam weźmiesz, kilka jabłek, bananów, mleko, mąka i okazuje się że torba waży parę ładnych kg ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
Juana
gratuluję córeczki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam usuwany przed ciążą właśnie koło sutka i stosowane było znieczulenie miejscowe jak u dentysty. Pojęcia nie mam czy to może przeszkadzać w karmieniu ale jakby co to bratowa karmiła, więc się wszystko pozarastało i kanaliki działały
|
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
w jakiej cenie był?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

biala rama jest praktyczna bo malo brudu na niej widac, ale mi sie opatrzyla i myslalam o czarnej. Ale maz mowi ze bedzie widac rysy. W sumie na kazdym bedzie widac. Ale ze chcialam ciemnoszare siedziska to z czarna rama tak ponuro mi sie bedzie wydawalo... A z kolei podoba mi sie na czarnej ramie jasny szary 

13.03.2008
pierwszy raz mam taki spadek energii w ciąży, taki nagły 
i ja Ci o tej z Poznania pisałam. Może mąż na to pójdzie. Mój powiedział, że to w szczególności mnie ma się podobać, bo ja będę go używać z dzieckiem.