|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Lunak - Jacek Franczak
bardzo dokładny i super tłumaczył Na usg 3 trymestru tez do niego ide Tylko musze się zapisac juz niedługo bo są do niego długie kolejki ![]() Mecassie, Lunak - mam zdjęć sporo ale większość to nerki, żołądek, serducho itd Mam płytkę ze zdjęciami. W pracy nie mam niestety napedu CD ale jak wrócę do domu zerkne czy jakieś zdjęcia się nadają do oglądania i coś wrzucę ![]() Brillant dzisiaj niestety nam intensywny dzień ale zakupy czas zacząć! A za tydzień otwierają kolo mnie nową galerie! A co do mężów to ja staram się w domu ogarniać w miarę normalnie ale mąż nie pozwala mi nic nosić ani nic okien. Więcej mi też pomaga w domu ![]() Dziękujemy za wszystkie mile słowa! Jesteście cudowne! Wszystkie! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xxxJuanaxxx Czas edycji: 2017-10-20 o 10:32 |
|
|
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
Ja mężowi nie ściemniam
Widzi ile razy dziennie witam się z WC ![]() Ogólnie to od zawsze on robi zakupy i gotuje, myje okna i odkurza. Uważam, że razem mieszkamy i razem dbamy o dom i dziecko. Ja też pracuje, więc nie widzę powodów żeby on po pracy zasiadał na kanapie ![]() Teraz ogólnie jestem osłabiona i mam spadek mocy, a dodatkowo ciągle mnie gniecie w klatce piersiowej , tak jakby mi powietrza brakowało :/ |
|
|
|
#903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Fajne ciuszki ![]() A ruchy czuje bardzo nieregularnie, kopniaczkow jeszcze nie mam bardziej takie gilganie od środka i "rybkę" i też mnie to martwi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#906 |
|
Wtajemniczenie
|
W mojej apce mam taką oto wiadomość:
wp_ss_20171020_0001.jpg Słyszałyście kiedyś o kantalupie?
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
Mloda skończy 3 latka jak się maluchy urodzą. Termin mam z nimi 2 dni przed terminem z młodą. Więc obym była w domu w jej urodziny bo się zapłacze.
Co do laktator ja kupiłam używany mini electric i nowe wszystkie plastiki. Posłuży mi jeszcze przy bliźniakach teraz koleżanka pożyczyła. Inna koleżanka kupiła nowy lovi i nie była zadowolona i teraz kupiła taki tańszy Sisi i mówi że mega do jej piersi pasuje. Medela jest glosna, to jej wada. Akurat wszystkie moje koleżanki kp korzystały z laktatorow, bo nieraz chcesz gdzieś wyjść, ja np szybko wróciłam do pracy. Plus jeszcze rozkręcenie na początku. I u nas mała miała żółtaczkę na początku i nie chciała ssać. Więc ściągałam i podawałam jej mleko butelka dla wcześniaków z 5 dni aż poziom spadł. Jestem bardzo źle nastawiona do mm i boję się żeby mnie to do depresji nie doprowadziło jak przy dwójce nie dam sobie rady. A i ja czuję kopniaki po całym brzuchu. Chyba się chłopski nakręcają wzajemnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdziłam ! Kantalupa = melon
|
|
|
|
|
#909 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale słodki jest jak kilo krówek ![]() Cytat:
![]() Brilliant, jester za jasną gondolą ciemną ramą ![]() Torrence, czyli po prostu mamy wyniki ciążowe, uff W poniedziałek mam lekarza, dam znać co powiedział
|
||
|
|
|
#910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zajęcia trwają 10 tygodni więc do końca stycznia się skończy kurs ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem wiem, płyn owodniowy
|
|
|
|
|
#912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mecassie, na obrazku wygląda jak ten miodowy melon ![]() Ha, zakupy przeniesione na popołudnie. Mogę się lenić. Dowód od samochodu poszedł z mężem do pracy, a zakupy spore, a ja nie mogę dźwigać Dobrze, że mam z czego obiad zrobić. Fasolka po bretońsku (żelazo)
|
|
|
|
|
#913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też sprawdziłam, nie mogli napisać że to melon po prostu?
Ale jesteśmy bogatsze o nową wiedzę Cytat:
|
|
|
#914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w książce, którą podczytuję o tym było i zastanawiałam się co to jest kantalupa i jak można dziecko do tego porównaćMarcia jeden drugiego dotknie, kopnie to się później zaczyna oddawanie i Ty w tym uczestniczysz
Edytowane przez Lunak Czas edycji: 2017-10-20 o 11:02 |
|
|
|
|
#915 |
|
Wtajemniczenie
|
O jej jak ja bym zjadła takiej fasolki! Ostatnio któraś z Was pisała, że jadła i od tamtej pory chodzi za mną!
Nigdy nie robiłam sama, chyba po niedzieli się pokuszę żeby zrobić ![]() U mnie dzisiaj rybka - kupiliśmy wczoraj w Biedrze filet z suma, do tego ziemniaczki i surówka z kapusty pekińskiej
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymajcie się z mężem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#917 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wyrzuce, bo je uwielbiam, super wygodne, pasuja i do jeansow i do sukienki No, ale moga poczekac na kolejny sezon, nowe nie zaszkodza chyba ![]() Cytat:
Wozek troche bardziej mi sie podoba ten ciemniejszy na jasnej ramie, ale oba sa bardzo ladne ![]() Mezowi nie sciemniam, chyba by sie na nic nie zlapal. Przesiakl tutejszym podejsciem i raczej traktuje mnie normalnie. Choc dzisiaj rzucil sie do zawiazywania mi tych butow Cytat:
|
||||
|
|
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
O zapomniałam o tym
Idę po torbę, specjalnie dla Ciebie No i dla siebie też, trochę się pocieszę i popatrzę co już mam
|
|
#919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fasolkę też bym zjadła. Może spróbuję sama zrobić w przyszłym tygodniu. Jeszcze coś na weekend muszę wymyślić, chociaż mam umowę z moim, że to on sobota/niedziela gotuje, a ja przez resztę tygodnia
|
|
|
|
|
#920 |
|
Zadomowienie
|
Torrence, biedni lekarze
![]() Wydaje mi się, że w czwartki rzucają w biedrze ryby, bo też kupiłam i była super świeża (jak nigdy). Zwykle biorę w Lidlu, bo w Biedronce zdarzało mi się kupić rybę z zapasem dacie, a już waniającą. A propo kantalupy i rozmiarów dzieci, to ostatnio mnie oświeciło, że jak robili nam do tej pory pomiar malucha to tylko od czubka głowy do pupy i on nie oddawał wielkości dziecka, bo przecież jeszcze nogi Zawsze mi się z apką nie zgadzało, bo ja patrzyłam na CRL a oni podawali pełny rozmiar. Olśnienie po 20 tygodniach ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Pannkaka, mój mi dwa dni temu zasznurował buty Nie wiedziałam co począć A jak mi chce czasem moją torebkę nosić albo mi ją u lekarza zaczyna pilnować i przekładać na swoje krzesło, to mam mu ochotę filmowo trzasnąć w bańkę ta torebką.Łazanki też za mną chodzą, ale nie mam do niej wspólnika
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa daj znać jak ten film, bo też chciałam się na niego wybrać ale oceny ma średnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() Masz wybrany szpital gdzie chciałabyś rodzic? Albo szkole rodzenia? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#922 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj zaczelam troche googlac, z ciekawosci, co w tym moim wozku poprawili, bo widze, ze sa jakies roznice w tegorocznej wersji i nie moge sie nadziwic... wszyscy wszedzie naskakuja na baby design, ze to takie kiepskie wozki. A na zywo nie spotkalam zadnej osoby, ktora by rzeczywiscie miala z nimi jakis powazniejszy problem, wiekszosc jest zadowolona
Jasne, sa lepsze wozki, ale w swojej cenie sa moim zdaniem bardzo dobre. Czy producenci zatrudniaja ludzi nie tylko do reklamy swoich wozkow, ale tez do oczerniania konkurencji? ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- A w ogole, to zblizaja sie urodziny corki i mam frajde szukajac dla niej prezentow Ze wzgledu na odleglosc pewnie kupimy tez prezenty od rodziny tu na miejscu, wiec chce miec dla nich jakies propozycje, co mogloby byc od nich. Nie chce nic narzucic, wiec bede miec dluzsza liste (niewykorzystane pomysly zostana pewnie na swieta).
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
mam okropny humor ! Moje L4 to kpina :| Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku Parapet JA!!! Jaaaa!! Uwielbiam łazanki mojej mamy, takie z majeraneczkiem, no pyszności!!!
Cytat:
Zrobiłam inwentaryzację ciuszków, oj Pretty dzięki Ci za ten impuls bo okazało się że mam... 17 bodziaków w rozmiarach 50 i 56!!! Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że tyle się nazbierało, o części zapomniałam, że kupiłam kiedyś Ponadto mam już 5 pajacyków plus jeden zestaw śpiszki i kaftanik więc tak jakby 6. Od dziś wszystko zapisuję Zaraz zgram foty
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#928 |
|
Zadomowienie
|
Pannaka w jakim wieku córka?
Oj też muszę się zabrać za przejrzenie pudel. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#929 |
|
Zadomowienie
|
Ale robicie ochote. Fasolka po bretońsku
![]() Muszę przejrzeć ubranka po małej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech mam problem z tymi zdjęciami
Spróbuję jeszcze raz---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Niestety nie pochwalę się zbiorami bo jakoś dupowato wrzucają mi się zdjęcia. Część pionowo, część poziomo i nie wiem czemu bo na kompie mam wszystkie pionowo
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-10-20 o 12:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

bardzo dokładny i super tłumaczył 
Widzi ile razy dziennie witam się z WC 

13.03.2008
Ale jesteśmy bogatsze o nową wiedzę
Nigdy nie robiłam sama, chyba po niedzieli się pokuszę żeby zrobić 

Nie wiedziałam co począć
Jasne, sa lepsze wozki, ale w swojej cenie sa moim zdaniem bardzo dobre. Czy producenci zatrudniaja ludzi nie tylko do reklamy swoich wozkow, ale tez do oczerniania konkurencji?
mam okropny humor ! Moje L4 to kpina :|