Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-20, 10:30   #901
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Lunak - Jacek Franczak bardzo dokładny i super tłumaczył Na usg 3 trymestru tez do niego ide Tylko musze się zapisac juz niedługo bo są do niego długie kolejki

Mecassie, Lunak - mam zdjęć sporo ale większość to nerki, żołądek, serducho itd Mam płytkę ze zdjęciami. W pracy nie mam niestety napedu CD ale jak wrócę do domu zerkne czy jakieś zdjęcia się nadają do oglądania i coś wrzucę

Brillant dzisiaj niestety nam intensywny dzień ale zakupy czas zacząć! A za tydzień otwierają kolo mnie nową galerie! A co do mężów to ja staram się w domu ogarniać w miarę normalnie ale mąż nie pozwala mi nic nosić ani nic okien. Więcej mi też pomaga w domu

Dziękujemy za wszystkie mile słowa! Jesteście cudowne! Wszystkie!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez xxxJuanaxxx
Czas edycji: 2017-10-20 o 10:32
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:32   #902
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Ja mężowi nie ściemniam Widzi ile razy dziennie witam się z WC

Ogólnie to od zawsze on robi zakupy i gotuje, myje okna i odkurza. Uważam, że razem mieszkamy i razem dbamy o dom i dziecko. Ja też pracuje, więc nie widzę powodów żeby on po pracy zasiadał na kanapie
Teraz ogólnie jestem osłabiona i mam spadek mocy, a dodatkowo ciągle mnie gniecie w klatce piersiowej , tak jakby mi powietrza brakowało :/
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:35   #903
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Super, cieszę się razem z Tobą

Scarlett, ten nagły spadek jest możliwy, bo dziecko bardzo zwiększa zasysanie w II trymestrze. Szybciej rośnie, jest większe. Czyli to jak jesz było ok dla I trymestru, a np. w II jest już niewystarczające. Nie zawsze mamy duże rezerwy. Zrób tsh, bo to się może nagle spaprać
I nie martw się, bo mały pasożyt wyciągnie ile potrzebuje, to dla ciebie zabraknie
Parapet, tak trafnie to ujelas, że nie jest już potrzebny komentarz 😁 tsh warto powtarzać, bo takie nagłe zmiany u mnie zawsze wiążą się ze spadkiem tsh. Teraz kontroluje raz na 1 lub 2 miesiące

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:40   #904
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Mojej bratowej się tworzyły jakieś niezłośliwe nowotwory w piersiach w trakcie ciąży i miała to usuwane.
Ja miałam usuwany przed ciążą właśnie koło sutka i stosowane było znieczulenie miejscowe jak u dentysty. Pojęcia nie mam czy to może przeszkadzać w karmieniu ale jakby co to bratowa karmiła, więc się wszystko pozarastało i kanaliki działały
Hmm skoro znieczulenie miejscowe to może teraz bym to usunęła zamiast czekać i się zastanawiać czy będzie sprawiać problem. Skonsultuję sobie jeszcze z moim ginekologiem.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:47   #905
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Załącznik 7280461Załącznik 7280466

Pretty Wydaje nam się z Mężem że 56 wypadło wieksze w H&M Pies od razu chciał lizać buciki

Dziękuję fajny komplecik i buciki

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
A to ciemny na bialej:
Załącznik 7280541

Ie wiem co wybrac
Mi się chyba bardziej podoba jasna gondola na ciemnej ramię w tej wersji

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Wstawialam parę (raczej paręnaście) stron wcześniej ale zanim się dogrzebiesz to ja szybciej wrzucę je ponownie

A jutro jadę oddać siku do badania i robie morfologie. Mam nadzieje ze wszystko będzie ok.

Powiedzcie mi, czy Wy czujecie regularnie ruchy? Bo ja niestety nie i mam schize. Dzisiaj np w ogóle nie czulam, może raz coś delikatnie a przedwczoraj cały dzień było bulgotanie. Nie ma znaczenia czy zjem słodkie, czy leżę. I nie wiem czy jak ruchy się zaczynają to powinnam je czuć jakoś w miarę regularnie albo przynajmniej codziennie? Gdyby nie to to w ogóle bym się nie martwila
Zawsze czytam w kolejności więc dogrzebalam się do tamtego postu a ten dopiero odczytalam
Fajne ciuszki

A ruchy czuje bardzo nieregularnie, kopniaczkow jeszcze nie mam bardziej takie gilganie od środka i "rybkę" i też mnie to martwi

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:48   #906
Torrence
Wtajemniczenie

W mojej apce mam taką oto wiadomość:

wp_ss_20171020_0001.jpg

Słyszałyście kiedyś o kantalupie?
Stary 2017-10-20, 10:49   #907
marcia45
Zadomowienie

Mloda skończy 3 latka jak się maluchy urodzą. Termin mam z nimi 2 dni przed terminem z młodą. Więc obym była w domu w jej urodziny bo się zapłacze.

Co do laktator ja kupiłam używany mini electric i nowe wszystkie plastiki. Posłuży mi jeszcze przy bliźniakach teraz koleżanka pożyczyła. Inna koleżanka kupiła nowy lovi i nie była zadowolona i teraz kupiła taki tańszy Sisi i mówi że mega do jej piersi pasuje. Medela jest glosna, to jej wada. Akurat wszystkie moje koleżanki kp korzystały z laktatorow, bo nieraz chcesz gdzieś wyjść, ja np szybko wróciłam do pracy. Plus jeszcze rozkręcenie na początku. I u nas mała miała żółtaczkę na początku i nie chciała ssać. Więc ściągałam i podawałam jej mleko butelka dla wcześniaków z 5 dni aż poziom spadł. Jestem bardzo źle nastawiona do mm i boję się żeby mnie to do depresji nie doprowadziło jak przy dwójce nie dam sobie rady.

A i ja czuję kopniaki po całym brzuchu. Chyba się chłopski nakręcają wzajemnie.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:51   #908
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość

Załącznik 7280891

Sprawdziłam ! Kantalupa = melon

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:55   #909
parapet
Zadomowienie

Cytat:
3) Muszę leżeć na lewym boku (ostatnio mnie obudziło jak mnie w nocy przeturliwał na odpowiednią stronę słodziak jeden ) Bardzo pilnuje tego lewego boku, nawet się ze mną zamienił stronami
Uświadom go, że to staroć. Mama ginekolog dementowała ten "przesąd" i mój lekarz potwierdził, że to nie ma sensu. Ja na początku dawałam radę tak spać, teraz jak leżę dłużej w jednej pozycji to plecy się odzywają. Sporo się przekładam w nocy

Ale słodki jest jak kilo krówek

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj byłam na USG piersi bo od kilku lat mam 2cm guzek w jednej piersi, dość głęboko ale niedaleko sutka. Oczywiście nie pomyślałam żeby usunąć go przed ciążą. Zmiana jest ciągle taka sama i onkolog zalecal kontrolę.
Najważniejsze, że nie rośnie

Brilliant, jester za jasną gondolą ciemną ramą
Torrence, czyli po prostu mamy wyniki ciążowe, uff W poniedziałek mam lekarza, dam znać co powiedział
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:57   #910
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. czy któraś też sie wybiera?
Ja się wybieram ale wstępnie zapisałam się dopiero od połowy listopada zajęcia trwają 10 tygodni więc do końca stycznia się skończy kurs

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Akurat wczoraj to przyszły same bodziaki, takie gładkie, jednokolorowe i skarpetki bo zamawiałam w weekend jak jeszcze nie miałam potwierdzonej płci. Więc w sumie nie było czego fotografować. Jutro wyjmę torbę i porobię kilka fotek z tego, co kupiłam ja i teściowa wcześniej
Ok, będę czekać

PM 2017
Stary 2017-10-20, 10:58   #911
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Uświadom go, że to staroć. Mama ginekolog dementowała ten "przesąd" i mój lekarz potwierdził, że to nie ma sensu. Ja na początku dawałam radę tak spać, teraz jak leżę dłużej w jednej pozycji to plecy się odzywają. Sporo się przekładam w nocy
Właśnie niby staroć ale jak się tydzień temu dowiedziałam, że po prawej stronie akurat mój dzidziuś ma główkę w tej chwili to nie chcę mu leżeć na głowie Wiem wiem, płyn owodniowy

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 11:00   #912
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
A i ja czuję kopniaki po całym brzuchu. Chyba się chłopski nakręcają wzajemnie.
U ciebie to prawdziwa impreza

Mecassie, na obrazku wygląda jak ten miodowy melon

Ha, zakupy przeniesione na popołudnie. Mogę się lenić. Dowód od samochodu poszedł z mężem do pracy, a zakupy spore, a ja nie mogę dźwigać Dobrze, że mam z czego obiad zrobić. Fasolka po bretońsku (żelazo)
Stary 2017-10-20, 11:00   #913
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość

Sprawdziłam ! Kantalupa = melon
Ja też sprawdziłam, nie mogli napisać że to melon po prostu? Ale jesteśmy bogatsze o nową wiedzę
Cytat:

Torrence, czyli po prostu mamy wyniki ciążowe, uff W poniedziałek mam lekarza, dam znać co powiedział
Czy to będzie zaskoczenie, jak napiszę, że też mam w poniedziałek wizytę? Porównamy sobie co mówili lekarze w naszej sprawie
Stary 2017-10-20, 11:00   #914
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:

Załącznik 7280891

Znam to, znam to w książce, którą podczytuję o tym było i zastanawiałam się co to jest kantalupa i jak można dziecko do tego porównać

Marcia jeden drugiego dotknie, kopnie to się później zaczyna oddawanie i Ty w tym uczestniczysz

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2017-10-20 o 11:02
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 11:06   #915
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze, że mam z czego obiad zrobić. Fasolka po bretońsku (żelazo)
O jej jak ja bym zjadła takiej fasolki! Ostatnio któraś z Was pisała, że jadła i od tamtej pory chodzi za mną! Nigdy nie robiłam sama, chyba po niedzieli się pokuszę żeby zrobić
U mnie dzisiaj rybka - kupiliśmy wczoraj w Biedrze filet z suma, do tego ziemniaczki i surówka z kapusty pekińskiej
Stary 2017-10-20, 11:06   #916
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Nie mogłam spać pół nocy dziś...i właśnie dostaliśmy telefon,że zmarła Babcia męża...
Bardzo mi przykro trzymajcie się z mężem

PM 2017
Stary 2017-10-20, 11:08   #917
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Jak juz mowa o laktatorach to od razu zapytam: jest sens kupować od razu nawet jak ktos nastawia sie na kp? Słyszałam ze lepiej poczekać i zweryfikować, bo koszt niemały i szkoda zeby miał leżeć nieużywany... czy laktatorem da sie rozkręcić kp jak cos?
Mi sie wydaje, ze przynajmniej jakis reczny dobrze miec. Do rozkrecania laktacji, do ogarniania nawalu, do odciagania mleka na wyjscia. U mnie byl ten problem, ze mala odciagnietego nie chciala, nic z butelki nie chciala, ale mysle, ze wiekszosc jednak czasem odciaga i wychodzi na dluzej raz na jakis czas

Cytat:
Kurde, to, że w kolejce nie puszczą, to niech im będzie, ale w komunikacji to mnie szlag trafia, bo to jest naprawdę mało bezpieczne
U mnie w pociagu przynajmniej przy wszystkich drzwiach sa schodki na ktorych moge siedziec, biore pianke zeby mi nie odmrozilo tylka i tam siadam. Stac bym juz nie mogla, raz ze sie mecze, a dwa, ze z moja rownowaga juz nie za dobrze i moglabym sie przewrocic przy wstrzasach i zakretach

Cytat:
Może wymówka żeby kupić nówki sztuki na zameczek
Cytat:
Wyrzuć te buty
Nie wyrzuce, bo je uwielbiam, super wygodne, pasuja i do jeansow i do sukienki No, ale moga poczekac na kolejny sezon, nowe nie zaszkodza chyba

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Alez u nas mglisto dzisiaj :/

Dust - bardzo mi przykro

Juana - brawo dla coreczki to dzisiaj shopping?

Nasza kicia ma sie dobrze, chodzi w kubraczku zeby nie lizala i poki co nie zdjela go jeszcze :p no i skacze mi po krzeslach i na przewijak
A wozek to musze z mezem pogadac. On sie upiera przy bialej ramie moze mu powiem ze po moich przejsciach z amnio to ja wybieram

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

A posciemnialyscie cos mezom na poczatku ciazy i do teraz pilnuja zebyscie tego nie robily?? Bo ja nagadalam mu ze nie moge rak podnosic do gory i teraz okien i luster nie musze myc jakos nie chce mi sie go wyprowadzac z tego bledu
U mnie tez byla straszna mgla, ale juz slonce Wozek troche bardziej mi sie podoba ten ciemniejszy na jasnej ramie, ale oba sa bardzo ladne

Mezowi nie sciemniam, chyba by sie na nic nie zlapal. Przesiakl tutejszym podejsciem i raczej traktuje mnie normalnie. Choc dzisiaj rzucil sie do zawiazywania mi tych butow

Cytat:

Załącznik 7280891

Mnie te porownania warzywno-owocowe bardzo rozsmieszaja zawsze
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 11:08   #918
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ok, będę czekać
O zapomniałam o tym Idę po torbę, specjalnie dla Ciebie No i dla siebie też, trochę się pocieszę i popatrzę co już mam
Stary 2017-10-20, 11:13   #919
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
O jej jak ja bym zjadła takiej fasolki! Ostatnio któraś z Was pisała, że jadła i od tamtej pory chodzi za mną! Nigdy nie robiłam sama, chyba po niedzieli się pokuszę żeby zrobić
U mnie dzisiaj rybka - kupiliśmy wczoraj w Biedrze filet z suma, do tego ziemniaczki i surówka z kapusty pekińskiej
Ja robiłam łazanki i miałam na dwa dni fasolkę też bym zjadła. Może spróbuję sama zrobić w przyszłym tygodniu. Jeszcze coś na weekend muszę wymyślić, chociaż mam umowę z moim, że to on sobota/niedziela gotuje, a ja przez resztę tygodnia
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 11:22   #920
parapet
Zadomowienie

Torrence, biedni lekarze
Wydaje mi się, że w czwartki rzucają w biedrze ryby, bo też kupiłam i była super świeża (jak nigdy). Zwykle biorę w Lidlu, bo w Biedronce zdarzało mi się kupić rybę z zapasem dacie, a już waniającą.

A propo kantalupy i rozmiarów dzieci, to ostatnio mnie oświeciło, że jak robili nam do tej pory pomiar malucha to tylko od czubka głowy do pupy i on nie oddawał wielkości dziecka, bo przecież jeszcze nogi Zawsze mi się z apką nie zgadzało, bo ja patrzyłam na CRL a oni podawali pełny rozmiar. Olśnienie po 20 tygodniach Wyczytałam wczoraj na parentingu, że teraz już mogą mierzyć całość

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Pannkaka, mój mi dwa dni temu zasznurował buty Nie wiedziałam co począć A jak mi chce czasem moją torebkę nosić albo mi ją u lekarza zaczyna pilnować i przekładać na swoje krzesło, to mam mu ochotę filmowo trzasnąć w bańkę ta torebką.

Łazanki też za mną chodzą, ale nie mam do niej wspólnika
Stary 2017-10-20, 11:26   #921
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Ilsa daj znać jak ten film, bo też chciałam się na niego wybrać ale oceny ma średnie

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
byliśmy w Akpolu na Jaśkowej, było tam kilka marek...ale np nie było bebetto, które chciałam zobaczyć... ale wczoraj trochę zmieniła mi się wizja...oglądałam wózek szwagierki i jest super i za dobre pieniądze i chyba zgapię
http://www.toysrus.pl/babiesrus/w-ze.../TRUP723700001
Bebetto że 2-3 rodzaje widziałam w Mama i ja na Siedlcach, a 2 kolejne modele w Bobowozkach też na pętli Siedlce
Masz wybrany szpital gdzie chciałabyś rodzic? Albo szkole rodzenia?

PM 2017
Stary 2017-10-20, 11:37   #922
Pannkaka
Rozeznanie

Wczoraj zaczelam troche googlac, z ciekawosci, co w tym moim wozku poprawili, bo widze, ze sa jakies roznice w tegorocznej wersji i nie moge sie nadziwic... wszyscy wszedzie naskakuja na baby design, ze to takie kiepskie wozki. A na zywo nie spotkalam zadnej osoby, ktora by rzeczywiscie miala z nimi jakis powazniejszy problem, wiekszosc jest zadowolona Jasne, sa lepsze wozki, ale w swojej cenie sa moim zdaniem bardzo dobre. Czy producenci zatrudniaja ludzi nie tylko do reklamy swoich wozkow, ale tez do oczerniania konkurencji?

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

A w ogole, to zblizaja sie urodziny corki i mam frajde szukajac dla niej prezentow Ze wzgledu na odleglosc pewnie kupimy tez prezenty od rodziny tu na miejscu, wiec chce miec dla nich jakies propozycje, co mogloby byc od nich. Nie chce nic narzucic, wiec bede miec dluzsza liste (niewykorzystane pomysly zostana pewnie na swieta).
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 11:37   #923
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
U mnie dziś 21+0

I nie umniejszając nic Waszym Słodkościom moja CÓRECZKA jest najpiękniejsza, najslodsza i w ogóle idealna! Waży 371 g czyli idealnie w normie Serce, żołądek, nerki, mózg, nosek i cała reszta w porządku Taaaakiego banana na buzi mam od rana. I badanie robił ge-nial-ny lekarz. Cały czas mówił co widzimy i czy wszystko w porządku i co to oznacza Ale mi dało to powera

Super i gratuluję

PM 2017
Stary 2017-10-20, 11:47   #924
Mecassie
Zakorzenienie

mam okropny humor ! Moje L4 to kpina :|

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 11:52   #925
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Torrence,
Łazanki też za mną chodzą, ale nie mam do niej wspólnika
Jejku Parapet JA!!! Jaaaa!! Uwielbiam łazanki mojej mamy, takie z majeraneczkiem, no pyszności!!!

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
A w ogole, to zblizaja sie urodziny corki i mam frajde szukajac dla niej prezentow Ze wzgledu na odleglosc pewnie kupimy tez prezenty od rodziny tu na miejscu, wiec chce miec dla nich jakies propozycje, co mogloby byc od nich. Nie chce nic narzucic, wiec bede miec dluzsza liste (niewykorzystane pomysly zostana pewnie na swieta).
Oczywiście nie zazdroszczę odległości od rodziny ale sytuacja z prezentami dla mnie idealna

Zrobiłam inwentaryzację ciuszków, oj Pretty dzięki Ci za ten impuls bo okazało się że mam... 17 bodziaków w rozmiarach 50 i 56!!! Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że tyle się nazbierało, o części zapomniałam, że kupiłam kiedyś Ponadto mam już 5 pajacyków plus jeden zestaw śpiszki i kaftanik więc tak jakby 6. Od dziś wszystko zapisuję
Zaraz zgram foty
Stary 2017-10-20, 12:06   #926
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ja mam ponad normę krwinki białe 14,55 przy normie do 11 ale internety piszą że to fizjologiczne może być...
Szkoda, że wyników tokso nie mam on-line bo mi to chodzi po głowie cały czas...
A tokso robiłaś już drugi raz? Czy dopiero pierwszy?

PM 2017
Stary 2017-10-20, 12:11   #927
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
A tokso robiłaś już drugi raz? Czy dopiero pierwszy?

Drugi raz ale ja miałam igg (-) i igm (-)
Stary 2017-10-20, 12:14   #928
marcia45
Zadomowienie

Pannaka w jakim wieku córka?

Oj też muszę się zabrać za przejrzenie pudel.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 12:20   #929
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Ale robicie ochote. Fasolka po bretońsku

Muszę przejrzeć ubranka po małej.

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 12:44   #930
Torrence
Wtajemniczenie

Ech mam problem z tymi zdjęciami Spróbuję jeszcze raz

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Niestety nie pochwalę się zbiorami bo jakoś dupowato wrzucają mi się zdjęcia. Część pionowo, część poziomo i nie wiem czemu bo na kompie mam wszystkie pionowo

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-10-20 o 12:36
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości