|
|
#3241 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
także nie schizuję, jak czasem nie czuję ruchówCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
podobają mi się imiona, które mają fajne dziecięce wersje - Krzyś (mój mąż), Adaś, Kubuś itp., drażnią mnie zdrobnienia z -ek, jak Karolek, Pawełek
![]() na razie stanęło na Stasiu, ale nie jestem do końca przekonana mąż zaproponował Ksawerego, dla mnie brzmi zbyt oryginalnie - plus taki, że z nikim nam się nie kojarzy... strasznie nie lubiłam swojego imienia w wieku nastu lat, choć mam zwyczajne (Kasia), więc nie da się wszystkich zadowolić bardzo chciałam być Julią (mam tak na drugie i przez kilka lat próbowałam nakłonić wszystkich, żeby tak do mnie mówili, stąd też moje loginy do poczty i innych stron), teraz na fali popularności już mi się miej podoba to imię
|
|
|
|
#3243 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak cały czas ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze, że na l4 już idziesz, to odpoczniesz i nabierzesz sił Cytat:
Cytat:
Cytat:
Adaś mi się podoba |
|||||||||
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
A nadajecie też dziecku drugie imię ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale możliwe że mają tylko 50g i badanie po godzinie jak w Niemczech a tu jest 75 i 3 kłucia Kolejną wizytę u doktora mam w 25+0 i będę robić jakoś kilka dni przed
|
|
|
|
|
#3246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niemniej TZ nalega na drugię imię, bo sam czuje sie pokrzywdzony, że ma jedno
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam długie pierwsze, krótkie drugie i podwójne nazwisko (swoje długie, po mężu krótsze) strasznie dużo pisania na drukach urzędowychmąż ma jedno imię i jest z tego niezmiernie zadowolony |
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie nad czym ostatnio się zaczęłam zastanawiać? Co zrobię z dzieckiem jak skończy się urlop macierzyński. Przecież nie oddam takiego maleństwa do żłobka czy opiekunce a nie wiem czy finansowo podołamy żebym nie musiała pracować. Myślałyście już o tym? Babcie u nas nie wchodzą w grę bo jedna i druga jest bardzo aktywna zawodowo i z pracy nie zrezygnują |
|
|
|
|
#3249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet o tym nie pomyślałam przez te miesiące. Coś czuję, że skończy się na jednym. Będzie miała długie pieerwsze imię (nazwisko też nie krótkie) to jej oszczędzę drugiego
|
|
|
|
|
#3250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Mecassie Czas edycji: 2017-11-03 o 10:22 |
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas w rodzinie wszyscy mają drugie imię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas w rodzinie wszyscy mają drugie imię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli mielibyśmy dać to tylko powiązane z nami albo rodziną (po babci, dziadku albo po nas rodzicach) taka tradycja a jak z tego nie skorzystamy to nie będziemy nic wymyślać bo to jest według mnie zupełnie niepotrzebne... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może wrócę na 4/5 etatu |
|
|
|
|
#3258 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taką wiązankę na nich puściłam wczoraj, że żul spod sklepu by się zawstydził. Jak ich myszy dzisiaj nie zjedzą to będzie cud 😁😁 Cytat:
Z pierwszym została moja mama i w kwestii pomocy możemy liczyć tylko na moich rodziców, ale nie wydaje mi się żeby chciała też z drugim siedzieć. Nie ma już siły. Niańki nie chce, jakoś nie widzi mi się wpuszczać obcej kobiety do domu i w ogóle :/ Na pewno wybiore żłobek z monitoringiem on line , wiec będę spokojniejsza
|
||
|
|
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Lecę na wizytę do endo. Męża wysłałam na zakupy, niech sie w kuchni wykaże ![]() Joanna, ja tez mam wrażenie, ze Mały cały czas w tym samym miejscu sie rusza. Niekiedy tylko delikatnie smyrnie po drugiej stronie. A tak to cały czas toczy bój z prawą strona mojego brzucha mysle, ze jeszcze mają czas sie uaktywnić w całym brzuchu ![]() Bloody, ta waga co lekarze podają jest taka orientacyjna. Nic sie nie denerwuj, ze dziecko duże. To sie moze zmienić. Albo teraz robi masę, a pozniej odpuści ![]() Asiula, ja tez tak mam z bólem. Wczoraj na pobraniu krwi do badań taka mnie dziwna myśl nasza, ze przeciez jego tez to moze zaboleć. Dziwne takie myślenie ![]() Marcia, ja chyba bede musiała osobna torbę do szpitala zabrać z jedzeniem. Tyle mój ze stresu potrafi zjesc ![]() Ja tez chce mandarynki ale u mnie w każdym sklepie takie brzydkie jeszcze mężowi na liście zapisałam zeby kupił jakies ładne owoce. Juz sie nie mogę doczekać z czym przyjdzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Drugiego imienia nie dajemy, z jednej strony chciałabym np po swojej rodzinie dać, ale wtedy pewnie drugie dziecko musiałoby dostać od strony tz, a na Grazyne czy Bozene na pewno się nie zgodzę
my nie mamy i jakoś tam żyjemy ![]() A do pracy nie wracam, bo nie mam gdzie, jak będzie dobrze finansowo to posiedzę z małą do 3 lat pewnie gdzieś w między czasie zrobi się drugiego dziecia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3261 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tez myśle ze drugie imię niepotrzebne ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wczorajszych wszystkich wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze, jeśli są ![]() Cytat:
Dla dziewczynki mieliśmy Anielka ![]() Tak bardzo lubię a tak bardzo mnie po nich wysypuje Tak U mnie mają chyba wszyscy z wyjątkiem mojej mamy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Chociaż pomału zaczynamy robić tak, żebym nie musiała wracać tam gdzie pracuje
|
||||
|
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
U nas żłobek. Pierwsza córka też musiała iść, realia jak dziadkowie daleko i pracują. Niania w wawie nie nasz poziom finansowy. Już żłobek za ponad tysiąca był dla nas obciążeniem.
O drugim imieniu myślę po dziadkach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3264 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas drugie imię będzie ma pewno
Jaki chodzi o "co po macierzynskim" to myślę, że dziadkowie pomogą. Moja mama będzie mieć na głowie dwoje wnuczat to może trzecie tez przygarnie Jest jeszcze teść na emeryturze Zobaczymy Poza tym na ten moment chcemy mieć kolejne dziecko z różnicą wieku ok. 2 lata, więc po prostu w drugiej ciąży szybciej wrócę na macierzyński Zobaczymy czy po pierwszym nie zmienimy zdania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3265 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak zmieniając temat, to wstawię jakie pazurki zrobiła mi koleżanka
moje raz w miesiacu ImageUploadedByWizaz Forum1509702601.870720.jpg |
|
|
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
O ludzie... Ale miałam koszmarna noc, cały czas jakieś straszne rzeczy mi się śniły, jakieś łby zebry na ścianie, wydawało mi się że ktoś stoi w pokoju, potem że ktoś mnie trzymał i nie mogłam ani się ruszyć ani krzyczeć... No masakra jakaś, jestem tak zmęczona jakbym co najmniej maraton przebiegła
jeszcze mąż mnie tu nastraszyl ze to były zaduszki i diabły szalaly i działały nocą (jestem wierzaca i nie ukrywam że spałam potem ż różańcem w reku, chociaż bałam się oczu zamknąć). To była chyba najgorsza noc w moim życiu jeżeli chodzi o schizy. ![]() A wczoraj mnie taki ból w pachwinach złapał (po cwiczeniach) że chodziłam jak kaczka i nie mogłam całych stóp postawić na ziemi tylko na palcach kustykalam. Miała ktoras z was taki dyskomfort związany z pachwinami? Dziś w miarę przeszło ale nie do końca, taki nacisk w tych okolicach czuję nadal. Fatalny dzień mi się zapowiada. Dobrze że mąż ma dziś wolne od pracy, ale i tak już szaleje po podwórku przy jakiś drzewach itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3267 | |
|
Rozeznanie
|
U mnie na pewno bedzie drugie imie
Cytat:
|
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

607 g szczęścia
rozwija się prawidłowo, przybiera ładnie. Dr nie wykluczył, że poród może się przyspieszyć, bo mały wg pomiarów jest ponad tydzień starszy. Oczywiście to chłopak, pierwsze przyłożenie, a tam nogi rozłożone
ale jestem szczęśliwa
dziękuję Wam za kciuki 
boję się pytać doktora Google co mi pokaże za odpowiedzi 

!!
Kolejną wizytę u doktora mam w 25+0 i będę robić jakoś kilka dni przed
13.03.2008

ale u mnie w każdym sklepie takie brzydkie jeszcze
my nie mamy i jakoś tam żyjemy

jeszcze mąż mnie tu nastraszyl ze to były zaduszki i diabły szalaly i działały nocą (jestem wierzaca i nie ukrywam że spałam potem ż różańcem w reku, chociaż bałam się oczu zamknąć). To była chyba najgorsza noc w moim życiu jeżeli chodzi o schizy.