Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-04, 17:13   #3481
kasia6713
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

byłam dzisiaj na wizycie, ale u innej lekarki (mój lekarz wygrzewa się w Afryce ). Ufff, wzięłam wreszcie L4. Z dnia na dzień czuję, że to był dobry czas na zwolnienie - jestem coraz bardziej zmęczona.
Mówiłam położnej o puchnięciu nóg i dłoni, to powiedziała, że jeśli zdarza się to np. tylko na wieczór to jest normalne. I że to dopiero początki
Pytałam o współżycie w tym ostatnim okresie - podobno przy zdrowej ciąży nie ma żadnych przeciwwskazań, nawet w dzień przed porodem
Ogólnie jestem tak średnio zadowolona z tej lekarki (albo przyzwyczaiłam się do swojego wygadanego prowadzącego ). Pytam ją kiedy mam przyjść na USG 3 trymestru to powiedziała, że ona nie robi Nie wiem czy chodziło jej o to, że ona nie ma tych uprawnień do prenatalnych
Tak czy inaczej zrobiła mi na szybko USG. Anatomicznie z dzieciakiem ok, przepływy ok, ilość wód ok, tętno ok Wagi ani nic nie podawała.
Ilsa, wpisz mi proszę wizytę na 01.02. Dziękuję
Chyba wtedy już mój lekarz zrobi mi USG
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 17:19   #3482
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Te rzeczy mi się najbardziej podobają.
Ale wszystko slodziutkie 😍 te rzeczy dla niemowlaków są takie urocze.

Ja codziennie idę do komody sobie popatrzeć i dotknąć ciuszka 😉 to jakiś mój nałóg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 17:19   #3483
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Lelowa dziś pewnie koło 22usnie chociaz z nią to nigdy nie wiadomo, a tak to normalnie kolo 21 chodzi spać.

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 17:27   #3484
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj na wizycie, ale u innej lekarki (mój lekarz wygrzewa się w Afryce ). Ufff, wzięłam wreszcie L4. Z dnia na dzień czuję, że to był dobry czas na zwolnienie - jestem coraz bardziej zmęczona.
Mówiłam położnej o puchnięciu nóg i dłoni, to powiedziała, że jeśli zdarza się to np. tylko na wieczór to jest normalne. I że to dopiero początki
Pytałam o współżycie w tym ostatnim okresie - podobno przy zdrowej ciąży nie ma żadnych przeciwwskazań, nawet w dzień przed porodem
Ogólnie jestem tak średnio zadowolona z tej lekarki (albo przyzwyczaiłam się do swojego wygadanego prowadzącego ). Pytam ją kiedy mam przyjść na USG 3 trymestru to powiedziała, że ona nie robi Nie wiem czy chodziło jej o to, że ona nie ma tych uprawnień do prenatalnych
Tak czy inaczej zrobiła mi na szybko USG. Anatomicznie z dzieciakiem ok, przepływy ok, ilość wód ok, tętno ok Wagi ani nic nie podawała.
Super a Lekarzowi to dobrze

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 17:30   #3485
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Mecassie - jakie piekny rozek

Kasia - to teraz odpoczniesz w domu

Lelowa - moja ziewa dniami a jak idziemy sie polozyc to wariacja na calego a potem wieczorem ledwo zywa
Ja pajace przy malej nie uzywalam bo nie moglam ale teraz beda najwygodniejsze wiec troche ich mam. Wiekszosc welurowe zeby cieplo bylo

A moj mocz calkiem w normie teraz tylko do pon i mam nadzieje ze maly rosnie
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 17:30   #3486
Lunak
Wtajemniczenie

Kasia, pomimo, że wizyta taka średnia to i tak gratuluje zwolnienia i innych parametrów w porzadku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 17:35   #3487
Jolinko
Zadomowienie

Dokładnie Kasia, chociaż lekarz średnio Cię satysfakcjinowal, to wiele dobrych info i tak dostałaś. Tak że gratulacje ☺

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-04, 17:37   #3488
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Mecassie - jakie piekny rozek

Kasia - to teraz odpoczniesz w domu

Lelowa - moja ziewa dniami a jak idziemy sie polozyc to wariacja na calego a potem wieczorem ledwo zywa
Ja pajace przy malej nie uzywalam bo nie moglam ale teraz beda najwygodniejsze wiec troche ich mam. Wiekszosc welurowe zeby cieplo bylo

A moj mocz calkiem w normie teraz tylko do pon i mam nadzieje ze maly rosnie
Hehe jak to dzieci Moja jeszcze jak caly dzien nie ma drzemki to jest ok bo po kapieli pada jak mucha ale jak jej sie zdarzy oko pozno przymknac to jest masakra.

Wlasnie u nas w domu goraco, ze hej i mi sie pajace nie sprawdzily w ogole na poczatku, pocila sie no i w ciagu dnia jakies takie nieporeczne, za to pozniej jako pizamki na noc jak najbardziej.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 17:57   #3489
Torrence
Wtajemniczenie

Mecessie kozacki ten rożek Taki inny niż wszystkie, kobiecy, ale nie taki przesłodzony Zastanawiam się czy rozsądne jest przejrzeć tą stronę

Kasia super że z maluchem wszystko w porządku I choć lekarka była taka sobie to ważne że i Ciebie uspokoiła
Stary 2018-01-04, 18:00   #3490
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ja to nawet nie wiedziałam ze nie można mieć majtek jakiś konkretny powód ?

Dacie wiarę że ja mam szkołę rodzenia dopiero 26 stycznia ?
Pewnie nie można, żeby był stały dostęp

U nas była dziewczyna, która zdążyła być na 2 zajęciach

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Co do podkładów, np.belli położna mówiła, żeby korzystać z nich jak ten czop właśnie zaczyna się "odczopowywac". Tylko ona określiła to jako takie zluszczanie, a nie wypadanie "korka". Hmmm może u każdego to inaczej wygląda
Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
A to nie chodziło o te podkłady duże 60x90 do podlozenia pod siebie?
Nie, nie, o te majtkowe.
Po łyżeczkowaniu miałam taki podłożony bez bielizny, ale leżałam. W porodzie, jeśli nie trzeba leżeć pod ktg, zalecają chodzić.

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Brawa za wszystkie wizyty Nasza dobija do 2 kg, nieskromnie powiem, że raczej będzie wykapana mama I dr sama stwierdziła, że straszna wiercipiętka z niej grunt, że wciąż główkowo Jesteśmy zakochani po uszy

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Hej! Ja już w pracy, ale zgadnijcie co - jeszcze tylko dzisiaj i jutro i woooooooooooooooooooooooo oooolne Na jutro planuję kupić jakieś dobre ciasto.
Lubie swoją pracę i nawet będzie mi jej brakować ale już mi się chce wolnego ciężko mi się zaczyna robić z tym brzuchem więc chyba czas i pora.
Jeszcze jutro mamy księdza po kolędzie

Cytat:
Ja już nie mogę się doczekać powrotu do biegania po porodzie mam nadzieję, że okres połogu będzie trwał krócej niż 6 tygodni
Podobno po 6 tyg lepiej nie wracać, bo więzadła rozluźnione i łatwiej o kontuzję No i niestety, ryzyko wypadania macicy
Myślę, że zacznę od ćwiczeń wzmacniających w domu i jak po 3 miesiącach zacznę biegać, to będzie ekstra.

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Fujjjjj, właśnie pierwszy raz w ciąży zwymiotowalam aletak dziwnie, nie było mi ciężko czy niedobrze tylko się cofnelo to co jadłam przed drzemką
Podobno jest to możliwe w 3 trymestrze, bo żołądek dociśnięty

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie... wywolalam wilka z lasu. ☹ właśnie mi tesciowa zadzwoniła że najmłodszy jej syn wraca ze szkoły ze sraczka i rzygaczka 😭 co teraz? Na bank będziemy wszyscy mieć to go.wno. 😐
Myj często ręce, nie jedz tego, co oni gotują i odłóż sobie jakieś oddzielne naczynia dla siebie, zwłaszcza jeśli myjecie ręcznie.

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
O właśnie, też się miałam pytać o prześcieradełko do gondoli. Myślę że musu nie ma więc chciałam zapytać bardziej doświadczonych czy warto kupić czy zbędny wydatek?
Ja walczyłam, walczyłam, ale poddałam się na promocji w poofi. U mnie w wózku ten pokrowiec na materac jest trudny do zdjęcia, więc chciałam go zabezpieczyć. Wiadomo, że na grubsze wypadki nie ma siły, ale jakieś ulania, czy ślinienia.

Cytat:
Jak wy odczuwacie czkawkę dziecka ? Ja mam niekiedy takie trzęsienie brzucha, tak szybkie jakby ktoś machal nogą na nogę ze zdenerwowania, no wiecie jak
Z jednej strony brzucha są takie rytmiczne delikatne puknięcia, a po drugiej stronie popukuje nogami

Cytat:
Mam wynik moczu: urobilinogen w normie!!! Czekam jeszcze proforma na morfologię i próby wątrobowe ale już mi nic nie straszne
A u mnie się pojawił A miałam zwykle taki ładny mocz. Niby na granicy normy, ale już oczywiście będę się zastanawiać, czy nic się nie dzieje i nie będzie rósł. Tym bardziej, że hemoglobina dalej 11. A jest jakiś typ anemii, w której może ten urobilinogen rosnąć.
Byle do końca jakoś dotrwać i się zupełnie nie sypnąć.

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Asiula, dziękuje musze w takim razie kupic specjalny do płyt. Jeszcze tak jej nie uwaliłam jak dzis i zawsze wystarczał sam płyn do naczyń.
Wilgotna soda oczyszczona. Na chwilkę zostawić, a potem nią trzeć. Ładnie schodzą przypalenia.

Cytat:

Co do lekarki, to tak cię trochę na szybko potraktowała
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:04   #3491
Jolinko
Zadomowienie

Kurczę to przescieradelko od Dolly kosztuje 11.90 a kurier 12 zł. Zamowilabym ale Januszuje na tej przesyłce 😝 no i co tu zrobić? 🤔

Torrence a tej Twojej teściowej to chociaż odrobinkę dziś głupio było że tak Ci plany zrypala? Jak się od nich już wyprowadzicie to pewnie przez miesiące jej nie odwiedzisz. I dobrze jej Tak! 😉

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-04, 18:06   #3492
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Kasia dobrze że z dzieckiem wszystko ok

Ja w koncu zamowilam to gemini
to teraz zostało tylko łóżeczko, materac, wozek i fotelik i wsio

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:15   #3493
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Pewnie nie można, żeby był stały dostęp

U nas była dziewczyna, która zdążyła być na 2 zajęciach

Nie, nie, o te majtkowe.
Po łyżeczkowaniu miałam taki podłożony bez bielizny, ale leżałam. W porodzie, jeśli nie trzeba leżeć pod ktg, zalecają chodzić.

Podobno po 6 tyg lepiej nie wracać, bo więzadła rozluźnione i łatwiej o kontuzję No i niestety, ryzyko wypadania macicy
Myślę, że zacznę od ćwiczeń wzmacniających w domu i jak po 3 miesiącach zacznę biegać, to będzie ekstra.

Podobno jest to możliwe w 3 trymestrze, bo żołądek dociśnięty

Myj często ręce, nie jedz tego, co oni gotują i odłóż sobie jakieś oddzielne naczynia dla siebie, zwłaszcza jeśli myjecie ręcznie.

Ja walczyłam, walczyłam, ale poddałam się na promocji w poofi. U mnie w wózku ten pokrowiec na materac jest trudny do zdjęcia, więc chciałam go zabezpieczyć. Wiadomo, że na grubsze wypadki nie ma siły, ale jakieś ulania, czy ślinienia.

Z jednej strony brzucha są takie rytmiczne delikatne puknięcia, a po drugiej stronie popukuje nogami

A u mnie się pojawił A miałam zwykle taki ładny mocz. Niby na granicy normy, ale już oczywiście będę się zastanawiać, czy nic się nie dzieje i nie będzie rósł. Tym bardziej, że hemoglobina dalej 11. A jest jakiś typ anemii, w której może ten urobilinogen rosnąć.
Byle do końca jakoś dotrwać i się zupełnie nie sypnąć.

Wilgotna soda oczyszczona. Na chwilkę zostawić, a potem nią trzeć. Ładnie schodzą przypalenia.

Co do lekarki, to tak cię trochę na szybko potraktowała
Chyba anemia hemolitycza ale wtedy kojarzy mi sie ze rosnie tez bilirubina i pogarszaja sie proby watrobowe. Zrob sobie za tydzien lub dwa powtorke badania moczu i sprawdz czy nie rosnie ten urobilinogen. Na tym etapie moze sie pojawic cholestaza wiec warto to skontrolowac. Ja juz przetrzasnelam internety i malo jest informacji o samym podwyzszonym urobilinogenie, najczesciej cos powaznego objawia sie tez ta bilirubina. A w ciazy taki odchyl od normy to w ogole pojedyncze przypadki z tego co widze bo nic konkretnego nie moglam znalezc. Powiedzmy sobie szczerze: u mnie to wynikalo z obzarstwa swiatecznego

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:16   #3494
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Kasia dobrze że z dzieckiem wszystko ok

Ja w koncu zamowilam to gemini
to teraz zostało tylko łóżeczko, materac, wozek i fotelik i wsio
To zostały do kupienia te bardziej kosztowne rzeczy.

Mnie to moja rodzina chyba od długów uratowała, bo tyle mam rzeczy po synkach moich siostr i synku brata że szok 🤤 wózek, kołyske, laktator, masę ubranek. 😊 aż trochę mi głupio że tak mało własnych rzeczy mam... No i nie mam aż takiej presji i ochoty kupowania w związku z tym.

Ostatnio moja mama żartował że jak przyjadą za jakiś czas wszystkie wnuki na raz do niej to jej chalpe rozniosa w pył. 😊 bo będzie 4 chłopaków z bardzo mała różnica wieku 😉

Stary 2018-01-04, 18:19   #3495
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
To zostały do kupienia te bardziej kosztowne rzeczy.

Mnie to moja rodzina chyba od długów uratowała, bo tyle mam rzeczy po synkach moich siostr i synku brata że szok 🤤 wózek, kołyske, laktator, masę ubranek. 😊 aż trochę mi głupio że tak mało własnych rzeczy mam... No i nie mam aż takiej presji i ochoty kupowania w związku z tym.

Ostatnio moja mama żartował że jak przyjadą za jakiś czas wszystkie wnuki na raz do niej to jej chalpe rozniosa w pył. 😊 bo będzie 4 chłopaków z bardzo mała różnica wieku 😉

O i jeszcze laktator do kupienia mam
No te najbardziej kosztowne, ale na szczescie wystarczy tylko zamowic, kasa jest na to przygotowana

PM 2017
Stary 2018-01-04, 18:21   #3496
nadalka
Zakorzenienie

Hej. Ja jeszcze w trakcie nadrabiania

Ja mam termometr microlife i bardzo chwale. Ostatnio nam się przestawił i tez pokazywał 34 myślałam ze się zepsuł. A tam tylko pstryknąć trzeba
Inhalator tez mamy microlife. Nie wyobrazam sobie teraz bez inhalatora. Bardzo pomaga, a i leki wziewne na receptę są dobre. W 3 dni uporaliśmy się z kaszlem który męczył w nocy z dwa tygodnie.

Frida- mówię stanowczo nie. Nie dość ze człowiek się upoci, bo jak katar gęsty to się ciągnie aż uszy się zatykają do tego wiecznie byłam chora po takim odciąganiu. Teraz postawiłam na katarek.

Ja w gemini kupowałam teraz:
- katarek
- nasivin 0,01%
-espumisan 100mg
- herbatka laktacyjna Dary Natury x2
- wiesiołek
- duphalac dla mnie (niewyprawkowe)
- czopki glicerolowe dla dorosłych i dla dzieci
- paracetamol czopki 50 mg x2
- octenisept
- płatki kosmetyczne dla dzieci
- wkładki laktacyjne bella mama x2
- Vitaminer prenatal (niewyprawkowe)
- acard (niewyprawkowe)
- Magne b6 (niewyprawkowe)
- podkłady higieniczne bella mama x3
- podkłady poporodowe 60x90 5 sztuk
- baby ono patyczki do uszu
- krople Wit d3
- biały jeleń do hig intymnej
- maltan, maść do brodawek
- ibuprom do szpitala

Czeka mnie jeszcze kupno dwóch butelek, jednego smoczka, gąbki do kąpieli, ręczniczków. Mini kosmetyki do szpitala.

Mam bujaczek, kołderkę na później, nowy materac, łóżeczko po starszej, dwa rożki, krem do pupy, sudocrem, oliwkę, płyn do mycia ciała, balsam z oillan, przewijak dostanę, mleko modyfikowane, pampersy dwie paczki dady 1 i 200 szt 2 pampersa, chusteczki nawilżane, szczoteczkę miękką, smoczek 0+, zawieszka do smoczka, laktator ręczny, krem do buzi.

Do paznokci mam cążki, u nas najlepiej się sprawdziły.
Do ciemieniuchy nam tez najlepiej sprawdziła się zwykła oliwka i szczoteczka.

Majtek jednorazowych nie kupuję, biorę zwykle bawełniane majtki. Koszulę mam jedną, potem mam zamiar chodzić w luźnych spodniach i koszulce.

To chyba cała moja lista

Stary 2018-01-04, 18:27   #3497
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
O to to, ja nie lubie jak mnie maz oglada taka nieogarnieta. Jak jemy sniadanie w weekend to tez zawsze siadam juz umyta, wypachniona a nie taka kudlata prosto z lozka i wiem ze on lubi jak dobrze wygladam i jestem zadbana (ktory facet nie lubi) a nie siedze w wypierdzianym dresie z tlustymi wlosami Reszta tez bardzo dobra

Moj dziec dzisiaj zmienil sposob ruszania, ewidentnie jest w innej pozycji bo czuje glownie wypinanie i przesuwanie po brzuchu a nie kopniaki. Czasem az laskocze

No właśnie....wiem, że nie zawsze się to uda, ale taki widok/wzór kobiety miałam zawsze. Może nie z tłustymi włosami, ale lekko zaniedbanej...znam ten scenariusz, kiedy kobieta rezygnuje zupełnie z tej sfery, poświęca wszystko dla dzieci, a później już jej się nie chce. Nie uważam tego, ze chcialybysmy o siebie zadbac (chociaz minimalnie na poczatku)za infantylne, egoistyczne. Nie chce popełnić czyjegoś błędu...dla mnie to sprawa dużo ważniejsza. Osobista.
Cytat:
No i super wieści! Mój lekarz jest właściwie taki malomowny...wcześniej mi to nie przeszkadzało...no cóż.
Kochana, jak dobrze, że masz zwolnienie 😉
Cytat:
Kurczę to przescieradelko od Dolly kosztuje 11.90 a kurier 12 zł. Zamowilabym ale Januszuje na tej przesyłce 😝 no i co tu zrobić? 🤔

Torrence a tej Twojej teściowej to chociaż odrobinkę dziś głupio było że tak Ci plany zrypala? Jak się od nich już wyprowadzicie to pewnie przez miesiące jej nie odwiedzisz. I dobrze jej Tak! 😉

I d*pa, bo ja zamówię pewnie jeszcze jedną albo dwie flanelki z ceratka, może pokrowiec na fotelik, przescieradelko do wózka i na przewijak...wówczas ta przesyłka nie jest już taka straszna 😑😅😣😣😭

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:32   #3498
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
No właśnie....wiem, że nie zawsze się to uda, ale taki widok/wzór kobiety miałam zawsze. Może nie z tłustymi włosami, ale lekko zaniedbanej...znam ten scenariusz, kiedy kobieta rezygnuje zupełnie z tej sfery, poświęca wszystko dla dzieci, a później już jej się nie chce. Nie uważam tego, ze chcialybysmy o siebie zadbac (chociaz minimalnie na poczatku)za infantylne, egoistyczne. Nie chce popełnić czyjegoś błędu...dla mnie to sprawa dużo ważniejsza. Osobista.

No i super wieści! Mój lekarz jest właściwie taki malomowny...wcześniej mi to nie przeszkadzało...no cóż.
Kochana, jak dobrze, że masz zwolnienie

I d*pa, bo ja zamówię pewnie jeszcze jedną albo dwie flanelki z ceratka, może pokrowiec na fotelik, przescieradelko do wózka i na przewijak...wówczas ta przesyłka nie jest już taka straszna

My z mezem ustalilismy ze od kiedy to bedzie mozliwe to kazde z nas bedzie mialo jakies popoludnie w tygodniu dla siebie- zeby wyjsc ze znajomymi, pojsc na rolki albo na paznokcie- tak o, porobic cos dla siebie samego. Zobaczymy ile z tego wyjdzie

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:34   #3499
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Kupić dwa

Cytat:
Chyba anemia hemolitycza ale wtedy kojarzy mi sie ze rosnie tez bilirubina i pogarszaja sie proby watrobowe. Zrob sobie za tydzien lub dwa powtorke badania moczu i sprawdz czy nie rosnie ten urobilinogen. Na tym etapie moze sie pojawic cholestaza wiec warto to skontrolowac. Ja juz przetrzasnelam internety i malo jest informacji o samym podwyzszonym urobilinogenie, najczesciej cos powaznego objawia sie tez ta bilirubina. A w ciazy taki odchyl od normy to w ogole pojedyncze przypadki z tego co widze bo nic konkretnego nie moglam znalezc. Powiedzmy sobie szczerze: u mnie to wynikalo z obzarstwa swiatecznego
Asiula, dzięki! Zupełnie zapomniałam o świętach i tych kapustach, grzybach, cebulach itp.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Frida- mówię stanowczo nie. Nie dość ze człowiek się upoci, bo jak katar gęsty to się ciągnie aż uszy się zatykają do tego wiecznie byłam chora po takim odciąganiu. Teraz postawiłam na katarek.
O, w takiej sytuacji to mąż będzie się tym zajmował. On nalegał na fridę
Majtek mam kilka tych siateczkowych, chyba 4, ale też biorę zwykłe bawełniaki (takie info mam na kartce od położnej).

Nie pokazujcie mi tych słodkich ciuszków Bo już nie mogę nic kupić. Po rozpakowaniu wczorajszych paczek zorientowałam się, że już przegięłam dla rozmiaru 56. A jako że niektóre rzeczy są takie pomiędzy rozmiarami to to przegięcie odbije się też na rozmiarze 62
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-04, 18:37   #3500
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:

Jolinko w takim przypadku to raczej rozsądek nie januszowanie I może dobrze się wstrzymać bo coś się jeszcze przypomni a ten sprzedawca będzie miał?

A co do teściowej to tak, chyba jest jej głupio Przed chwilą wrócił mąż i jak zszedł na dół to mu się sama przyznała, powiedziała że niezłą lipę odwaliła Już mi trochę złość na nią przeszła ale nie będę prosić więcej o samochód

Cytat:

O ja cie Moja cioteczna siostra ma dwóch 7 i 4 lata i już na imprezach rodzinnych jest, ujmijmy to delikatnie i elegancko, mocno wesoło Ale to też zależy od wychowania, temperamentu itd. Może Wasza babcia nie będzie miała tak źle. Wy będzie mieli fajnie bo będą się sobą zajmować
Stary 2018-01-04, 18:40   #3501
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
My z mezem ustalilismy ze od kiedy to bedzie mozliwe to kazde z nas bedzie mialo jakies popoludnie w tygodniu dla siebie- zeby wyjsc ze znajomymi, pojsc na rolki albo na paznokcie- tak o, porobic cos dla siebie samego. Zobaczymy ile z tego wyjdzie

Samo założenie jest dobre. U mnie pewnie będzie z takim czasem gorzej, ale będę miała zajęcia na uczelni. Traktuje to trochę terapeutycznie- będę musiała wyjść do ludzi, ubrać się jak człowiek, przygotować, wystąpić...może nie będzie tak źle.

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:41   #3502
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
A paczkomat za 8.20 chociaż?

Czy wszystkie wózki mają tak że można unieść dół gondoli i nałożyć na niego prześcieradło z gumką ? Bo nawet nie macałam pod tym kątem bo nie wiedziałam że się używa tych przescieradelek

Cytat:
O i jeszcze laktator do kupienia mam
No te najbardziej kosztowne, ale na szczescie wystarczy tylko zamowic, kasa jest na to przygotowana
A wiesz już który kupisz czy jeszcze się zastanawiasz ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:46   #3503
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
A paczkomat za 8.20 chociaż?

Czy wszystkie wózki mają tak że można unieść dół gondoli i nałożyć na niego prześcieradło z gumką ? Bo nawet nie macałam pod tym kątem bo nie wiedziałam że się używa tych przescieradelek

A wiesz już który kupisz czy jeszcze się zastanawiasz ?

Wiem już, w sumie możesz dopisać mi na pierwszą stronę
Wózek Bebetto Bresso, fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Chyba że chodziło Ci Ilsa o laktator to też wiem, Canpol Easy Start elektryczny, ale w innej aptece jest taniej niż w Gemini to tam kupię

PM 2017

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-04, 18:55   #3504
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Jolinko w takim przypadku to raczej rozsądek nie januszowanie I może dobrze się wstrzymać bo coś się jeszcze przypomni a ten sprzedawca będzie miał?

A co do teściowej to tak, chyba jest jej głupio Przed chwilą wrócił mąż i jak zszedł na dół to mu się sama przyznała, powiedziała że niezłą lipę odwaliła Już mi trochę złość na nią przeszła ale nie będę prosić więcej o samochód

O ja cie Moja cioteczna siostra ma dwóch 7 i 4 lata i już na imprezach rodzinnych jest, ujmijmy to delikatnie i elegancko, mocno wesoło Ale to też zależy od wychowania, temperamentu itd. Może Wasza babcia nie będzie miała tak źle. Wy będzie mieli fajnie bo będą się sobą zajmować
Dokładnie, jak ostatnio na święta była ich trojka to już taki chaos i pisk był że masakra. Bo jest dwóch 2 latkow i jeden roczniak i oczywiście wszystkie chcą te sama zabawkę lub inną ☠☠☠☠☠☠☠ke w jednym czasie. 😉 bili się np o taki foliowy worek po kulkach i jeden ugryzl drugiego w głowę 🤤 nie ukrywam że się przerazilam, bo że jako mój będzie najmłodszy to wszystkie te agresję skumuluja się kiedys na nim 😜 a zrobić im zdjęcie żeby we 3 na nim byli to niemal cud. Ale tak wesoło było w domu i gwarnie... Super jak są w domu dzieci ☺

Stary 2018-01-04, 19:04   #3505
Torrence
Wtajemniczenie

Jolinko a u nas ci chłopcy jako prezent od Mikołaja dostali... bębenki O jakże rodzina była mi wdzięczna jak ode mnie dostali lego. Było około godziny spokoju
Stary 2018-01-04, 19:08   #3506
Mecassie
Zakorzenienie

Ta-da-dum dopadły mnie jeszcze zatoki jestem chodzącym nieszczęściem...

Ktoś coś jakieś leki ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 19:09   #3507
nadalka
Zakorzenienie

Gratuluje udanych wizyt.

I zdrówka dla tych z jelitówką ://

Mnie im bliżej terminu to tez wszystko przeraża i boje się ze nie dam rady tylko ja to trzymam w sobie, nie mam komu się wygadać a tż ma swój świat.
Zaczynajac od szpitala po zycie codzienne. W szpitalu pewnie będę cały czas sama, wiec muszę się zaopatrzyć w jedzenie i picie, jestem ciekawa czy nie czeka mnie powrót Taxi z noworodkiem bo tez prawka nie ma...
potem załatwianie macierzyńskiego, rejestracja dziecka, załatwianie świadczeń, przychodnia, jeszcze załatwianie zerówki dla starszej (w marcu trzeba złożyć podanie i pilnować by potem osobiście potwierdzić przyjęcie), mam zamiar karmić piersią ale jak, przecież cycka w domu nie zostawię a tz to taka ciamajda (dzięki teściowej ) ze nic nie zalatwi. Ale on problemu nie widzi. Jeszcze mnie straszy ze w kwietniu jedzie na pol roczne szkolenie, przecież ja nie poradze sobie sama.... jak zakupy, jak przedszkole, przecież ja nawet sobie nie wyobrazam o 6 rano ściągać 6 latkę z łóżka zajmować się nią w międzyczasie karmiąc i ubierając niemowlę by starsza zaprowadzić do przedszkola , gdzie notabene sala jest na górze, wąskie przejścia. Tego nie da się ogarnąć.
Wydaje mi się, że z jednym dzieckiem to takie wszystko proste, z palcem w nosie, a ja nie umiem sobie wyobrazić jak to teraz będzie, czasem mysle na co mi to było. Idę sobie popłakać. I się uspokoić, bo urodzę zaraz chyba.

Stary 2018-01-04, 19:35   #3508
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ta-da-dum dopadły mnie jeszcze zatoki jestem chodzącym nieszczęściem...

Ktoś coś jakieś leki ?

Ja na zatoki w ciąży brałam Sinupert. Leczyłam się tydzień, ale bezpośrednio po wzięciu leku czułam mega ulgę.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 19:36   #3509
Domi_001
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
Gratuluję dobrych wieści po wizytach i dobrych wyników

Po tym co piszecie widze ze jeszcze nie mam dużo rzeczy muszę się brac jak najszybciej żeby domknac sprawy.
Po wizycie u nas już nie jest tak miło.. W ogóle jakas dretwa babka zbytnio się nie odzywala podczas badania.. nie mamy żadnego zdjęca było to usg lll trym. Konczyn nie ogladala bo stwierdzila ze już dziecko za duze, glowki tez nie mogła obejrzec bo już nisko jest... bez sensu...
Mam mało wód plodowych afi 8 mały ma malutko miejsca.. dzwonilam do mojego gina to kazal mi się zapisac na ktg w poniedzialek do poloznej i we wtorek wizyta u niego.
Ach no i nasz synek wazy prawie 1800.. takze przykoksil przez swieta...

Martwię się, naczytalam się o tym malowodziu...

Do tego zlapalo mnie przeziebienie gardło i okropny katar..

Domi_001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 20:11   #3510
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Wiem już, w sumie możesz dopisać mi na pierwszą stronę
Wózek Bebetto Bresso, fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Chyba że chodziło Ci Ilsa o laktator to też wiem, Canpol Easy Start elektryczny, ale w innej aptece jest taniej niż w Gemini to tam kupię

o też mam ten elektryczny z canpol w planach i tak się zastanawiam jakie butelki kupić. Bo chyba wszystkie będą pasować do tego typu, przynajmniej tak rozumiem bo jest tam ta nakładka do butelek szeroko lub wąsko otworowych. Czy się mylę?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości