Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-08, 20:07   #4231
parapet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Juana, dobrze, że napisałaś o tym tardyferonie. Może są jakieś różnice osobnicze, że u jednych się wchłania, u innych słabiej. Kiedyś czytałam spory wpis farmaceutki o tym, że żelazo w tabletkach, to są różne substancje i można próbować szukać innego, bo nie wszystkie wykazują dobre wchłanianie. Choć ten siarczan żelaza(II) z tardyferonu był wysoko oceniany
Póki hemoglobina nie spada i lekarz mi nie zmienia tardyferonu, to przy nim zostanę.
Będę dalej stawiać na zmiany w diecie. Z góry przepraszam wszystkie krówki, które zjem
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 20:09   #4232
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość

To też mój wybór jeśli chodzi o Anex. Piękny jest. Koniecznie wstaw fotki jak już przyjdzie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 20:11   #4233
Ojoanna29
Zakorzenienie

Z fotelikow ciągle rzucają mi się w oczy ostatnio Besafe, ale trochę drogie, jeszcze jak dokupowac do tego bazę
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 20:12   #4234
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość

To też mój wybór jeśli chodzi o Anex. Piękny jest. Koniecznie wstaw fotki jak już przyjdzie.

Oczywiście, że się pochwalę!! Nie mogę się go doczekać na żywo 😊

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 20:14   #4235
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Torrence, tez ostatnio zajadalam sie mieszanką krakowską i mój smak to zdecydowanie malina
A mi chyba ta pomarańcza, w tej nowej wersji są takie mocno pomarańczowe Dziś brałam na wagę, i jak ten janusz stałam i wybierałam po jednym, tak jak mi pasowało
Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Torrence, trzymacie napięcie z małą M.
No niestety... Żałuję, że nie zrobiłam sobie usg w międzyczasie. No i chociaż lubię swoją lekarkę to na następną ciążę wybiorę kogoś innego jeśli nie nabędzie sobie porządnego usg i co jakiś czas nie zrobi.
Stary 2018-01-08, 20:18   #4236
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Melduję ze wizyta przyniosła same dobre wiadomości!! Mały waży 1950 g, serduszko bije idealnie, leży główką w dół jest mega aktywny Następna wizyta 5.02. muszę zrobić dodatkowe badania ze względu na moje kamienie.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ja mam tak jak ojoanna z toksoplazmoza i reszta.

Dziś byłam na wizycie. Szyjka miękka, rozwarcie na palec, mam się mega oszczędzać.

I też mam żelazo na t i przyznaje nie brałam rzeczy a wyniki bardzo podskoczyły. Pamiętajcie zeby nabiał ograniczyć przy żelazie bo przeszkadza w wchłanianiu.

trzymaj sie i odpoczywaj
Stary 2018-01-08, 20:22   #4237
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Juana, dobrze, że napisałaś o tym tardyferonie. Może są jakieś różnice osobnicze, że u jednych się wchłania, u innych słabiej. Kiedyś czytałam spory wpis farmaceutki o tym, że żelazo w tabletkach, to są różne substancje i można próbować szukać innego, bo nie wszystkie wykazują dobre wchłanianie. Choć ten siarczan żelaza(II) z tardyferonu był wysoko oceniany
Póki hemoglobina nie spada i lekarz mi nie zmienia tardyferonu, to przy nim zostanę.
Będę dalej stawiać na zmiany w diecie. Z góry przepraszam wszystkie krówki, które zjem
Co Ty mówisz? To co tu jeść? Białko źle, błonnik źle, węglowodany źle. 😲 chyba kurde samo to żelazo będę tylko jadła. No nic, zobaczę jak wyjdzie ta dzisiejsza hemoglobina. Jak będzie niska to będę interweniować wtedy, na razie będę żarla bez zmian 😉 w ogóle to jedna pigule biorę ze 2 -4 godz przed śniadaniem a drugą jakieś 2h po obiedzie i 2h przed kolacją, więc teoretycznie daje jej czas na wchloniecie 🤔 chyba. No już sama nie wiem.

Marcia już rozwarcie 1cm? Twoje skarby chyba chcą szybciej do was niż to lekarz ocenił 😉

Alley jutro będzie lepiej, wszystko Ci się w głowie pouklada co tam dziś Ci nagadali i zobaczysz że zdecydujesz raz dwa ☺

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-08, 20:23   #4238
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Melduję ze wizyta przyniosła same dobre wiadomości!! Mały waży 1950 g, serduszko bije idealnie, leży główką w dół jest mega aktywny Następna wizyta 5.02. muszę zrobić dodatkowe badania ze względu na moje kamienie.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

trzymaj sie i odpoczywaj
To super !! Prawie 2 kg!! Ale rosną te nasze dzieci!!

Marcia, ominęłam Twój wpis! Trzymaj się i odpoczywaj!! Jeszcze tylko trochę 😘😘

Stary 2018-01-08, 20:24   #4239
marcia45
Zadomowienie

Trzymajcie kciuki dziewczyny, bo niestety muszę ogarniać młoda i zaprowadzać i odbierać ja z przedszkola. No cóż nikt za mnie tego nie zrobi, postaram się chodzić wolniej.

A pierwsze słyszę o takim foteliku. A z tych dwóch wózków znam tylko X-lander i opinie wśród znajomych średnie.

I popieram lelowa, kupujcie to co podpowiada intuicja. Ja z materacem poszłam za radą babki w sklepie i co teraz nie wiem co z nim zrobić a chłopakom kupiłam nowe. A wózki większość i tak będzie koło roku zmieniać tymbardziej jak ktoś prowadzi aktywny/ wyjazdowy tryb życia. U mnie 90% znajomych zmieniło

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 20:24   #4240
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:

trzymaj sie i odpoczywaj
Super. Brawa dla maluszka za wagę i ułożenie 😊 gratuluję tak owocnej i miłej wizyty

Stary 2018-01-08, 20:33   #4241
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Co Ty mówisz? To co tu jeść? Białko źle, błonnik źle, węglowodany źle. 😲 chyba kurde samo to żelazo będę tylko jadła. No nic, zobaczę jak wyjdzie ta dzisiejsza hemoglobina. Jak będzie niska to będę interweniować wtedy, na razie będę żarla bez zmian 😉 w ogóle to jedna pigule biorę ze 2 -4 godz przed śniadaniem a drugą jakieś 2h po obiedzie i 2h przed kolacją, więc teoretycznie daje jej czas na wchloniecie 🤔 chyba. No już sama nie wiem.
Kawa i teina z herbaty też źle. Ja biorę 2-3 godziny po kolacji. Też wydawało mi się, że tym sposobem będzie miało lepsze warunki i więcej czasu, ale wychodzi jak z braniem na czczo rano.

Może po prostu muszę zadowolić się tym, że nie spada

Cytat:
Super, że z małym wszystko ekstra
Powoli idziemy ku 2 kilogramom dziewczyny, to jest kosmos
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-08, 20:35   #4242
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, wszystko w porządku, Mała waży już 1900 więc trochę przykoksila dzięki za kciuki!

Super
Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Wróciłam. I jak to po wizycie na nfz - nic Wam nie powiem ciekawego Wszystkiego dowiem się w czwartek na usg i w piątek na wizycie u prywatnej.
Dostałam dużo skierowań, znowu przeciwaciała, HIV i Hbs. Oprócz tego, pobrali mi wymaz na GBS. A według wytycznych powinno robić się między 35 a 37 tygodniem. Więc będzie zapewne tak, jak z krzywą - prywatna powie, że za wcześnie i trzeba będzie robić dwa razy

O faktycznie racja, a trochę znam te klimaty
Ale to raczej był ten typ, który sapie bo kolejka

Cudności I też nie cierpię zimy

Też mam takie wrażenie i moja raczej nie jest głową w dół jeszcze

Czego to ludzie nie wymyślą. I jeszcze jej szukaj! No szkoda jej bardzo!

Torrence potwierdza na milion procent

BTW Parapet jak zobaczyłam ten Twój post to od razu zahaczyłam do zacytowania bo tak się z tym zgadzam. I dopiero w edytorze zobaczyłam, że dopisałaś ten nawias Ech dziewczyny, nie widziałyśmy się a już się tak dobrze znamy

Ja pomimo, że mam powody żeby sapać staram się jeszcze trochę klasy w tym wszystkim zachować

Brilliant trzymam kciuki za Twoją wizytę

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Pretty Super
Asiula staraj się nie martwić na zapas Czasem są niestety takie rzeczy, na które nie mamy wpływu...
Ja bym się wstrzymała z tym badaniem. Mnie lekarz da skierowanie na kolejnej wizycie, to będzie jakiś 36 tydz.
Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
współczuję Wam tych kolejek do lekarzy i "ciekawego" towarzystwa
do endo mam zawsze nr "0" jako poza kolejnością i wchodzę pierwsza, szkoda że na pierwsze prywatne wizyty wywaliłam trochę kasy

u mnie już +9kg, na szczęście od świąt waga waha się w granicach 0,5 kg, więc nie przybieram już tak bardzo, mam nadzieję, że brzuch nie urośnie już mocno

czy myślicie, że jak teraz do zapięcia w sukience brakuje mi jakieś 3-4 cm, to potem się zmieszczę?
kupiłam na wyprzedaży i mi się podoba, ale czy schudnę potem do niej
Pewnie, ze schudniesz
Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
ciekawa to musiała być impreza w koszulach od dolce sono?

za drugim podejściem się uda

czytałam ile macie ubranek i doszłam do wnosku, że u mnie bieda... już coś domówiłam na c&a a w tygodniu jeszcze na allegro pobuszuje.... strasznie wolno mi idzie kompletowanie wyprawki... niby już tyle gratów mam...ale ciągle lista jest długa... a ja taka niezdecydowana :/

obcinacie metki z ubranek? czy tylko ja mam obsesje na tym punkcie?
Te duże boczne tak, te przy szyjce zależy jakie są.
Cytat:
My już po pierwszych zajęciach w SR. Dalej jestem zła że nie zamowilismy ani wózka ani fotelika ehhhh. Na wykładzie w SR cały czas myślałam o tych nieszczęsnych wózkach chce to zamowic i mieć z głowy.

Ja bym brała ten, który Wam się podoba.
Cytat:

Dziś byłam na wizycie. Szyjka miękka, rozwarcie na palec, mam się mega oszczędzać.

I też mam żelazo na t i przyznaje nie brałam rzeczy a wyniki bardzo podskoczyły. Pamiętajcie zeby nabiał ograniczyć przy żelazie bo przeszkadza w wchłanianiu.

Oszczędzaj się
Cytat:
Koleżanka chwalila ziaje, ale jest ona bardzo, bardzo gęsta, taka kleista, lepka. Nawet nie umiem jej do niczego porównać, może do miodu? Ciężko się rozsmarowuje na delikatnej skórze sutków. Przynajmniej ja takie Poczynilam obserwacje. U mnie na porodowce dają próbki, w tym m.in. właśnie tę ziaje. Jedną mi oddała koleżanka, żeby spróbować

Purelan medeli też jest taki gęsty. I ciężko go było rozsmarować.
Cytat:
Miałam spisane nazwy fotelików z naszego wątku które są polecane w internecie maxi cosi czy cybex, mieli je wszystkie w sklepie ale strasznie je skrytykował i powiedział że tylko jeden zachowuje prawidłowe ułożenie dziecka. Zaczął tam pokazywać, zachwalac. Kiedy ja już byłam zdecydowana praktycznie na cybex lub maxi cosi to on mi pokrzyzowal plany tym fotelikiem. Najgorzej że wydawało się to wszystko rozsądne co mówił i pokazywał. Nie wiem teraz już czy to zwykle gadanie żeby sprzedać czy prawda - o tym foteliku nie ma zbyt wiele w internecie bo jest nowy i nie wiem co myśleć. Fotelik to Avionaut Ultralite - może któraś się spotkała z nim lub coś słyszała??

Pozniej zaczął pokazywać wózki. Mielismy na oku już dwa między którymi się zastanawialiśmy a on mi wyjechał z kolejnymi dwoma fajnymi wkurzył mnie

Aha! mówił też o materacach gryka - kokos że są najlepsze. A ja już byłam zdecydowana na lateksowy o którym w ogóle nie chciał rozmawiać pokazał mi tylko dla porównania i rzucił w kąt.

Ogólnie w sklepie spędziliśmy ze 2 h i facet chciał dalej nawijać ale już nie daliśmy rady - za dużo informacji na raz Nie wiem już co było prawda z tego co mówił a co kitem żeby sprzedać produkt.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

O ja Cie!! Czyżby to się już zbliżało??

Trzymam kciuki żeby chłopaki posiedzieli jak najdluzej!

Pamiętaj, ze oni mają prowizje od sprzedanego produktu. Dana firma daje więcej, inna mniej za sprzedaż, stad też zachwalnie czy odradzanie danego modelu/marki. Nie mówię, ze każdy sprzedawca wciska kit, ale zazwyczaj zachwala to co jest dla niego korzystniejsze. Przespijcie się z tematem i sami wybierzcie. Każdy wózek ma swoje plusy i minusy.
Cytat:
Piękny kolor
Cytat:

trzymaj sie i odpoczywaj
Super

Byłam z moimi przyjaciółkami na herbatce i zjadłyśmy po giga hamburgerze, czuje się jak słoń :/

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 20:38   #4243
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja po wizycie, wszystko w porządku, Mała waży już 1900 więc trochę przykoksila dzięki za kciuki!

Super

Cytat:
Wróciłam. I jak to po wizycie na nfz - nic Wam nie powiem ciekawego Wszystkiego dowiem się w czwartek na usg i w piątek na wizycie u prywatnej.
Dostałam dużo skierowań, znowu przeciwaciała, HIV i Hbs. Oprócz tego, pobrali mi wymaz na GBS. A według wytycznych powinno robić się między 35 a 37 tygodniem. Więc będzie zapewne tak, jak z krzywą - prywatna powie, że za wcześnie i trzeba będzie robić dwa razy

O faktycznie racja, a trochę znam te klimaty
Ale to raczej był ten typ, który sapie bo kolejka

Cudności I też nie cierpię zimy

Też mam takie wrażenie i moja raczej nie jest głową w dół jeszcze

Czego to ludzie nie wymyślą. I jeszcze jej szukaj! No szkoda jej bardzo!

Torrence potwierdza na milion procent

BTW Parapet jak zobaczyłam ten Twój post to od razu zahaczyłam do zacytowania bo tak się z tym zgadzam. I dopiero w edytorze zobaczyłam, że dopisałaś ten nawias Ech dziewczyny, nie widziałyśmy się a już się tak dobrze znamy

Ja pomimo, że mam powody żeby sapać staram się jeszcze trochę klasy w tym wszystkim zachować

Brilliant trzymam kciuki za Twoją wizytę

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Pretty Super
Asiula staraj się nie martwić na zapas Czasem są niestety takie rzeczy, na które nie mamy wpływu...
Ja bym się wstrzymała z tym badaniem. Mnie lekarz da skierowanie na kolejnej wizycie, to będzie jakiś 36 tydz.

Cytat:
do endo mam zawsze nr "0" jako poza kolejnością i wchodzę pierwsza, szkoda że na pierwsze prywatne wizyty wywaliłam trochę kasy

u mnie już +9kg, na szczęście od świąt waga waha się w granicach 0,5 kg, więc nie przybieram już tak bardzo, mam nadzieję, że brzuch nie urośnie już mocno

czy myślicie, że jak teraz do zapięcia w sukience brakuje mi jakieś 3-4 cm, to potem się zmieszczę?
Pewnie, ze schudniesz

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
ciekawa to musiała być impreza w koszulach od dolce sono?

za drugim podejściem się uda

czytałam ile macie ubranek i doszłam do wnosku, że u mnie bieda... już coś domówiłam na c&a a w tygodniu jeszcze na allegro pobuszuje.... strasznie wolno mi idzie kompletowanie wyprawki... niby już tyle gratów mam...ale ciągle lista jest długa... a ja taka niezdecydowana :/

obcinacie metki z ubranek? czy tylko ja mam obsesje na tym punkcie?
Te duże boczne tak, te przy szyjce zależy jakie są.

Cytat:
My już po pierwszych zajęciach w SR. Dalej jestem zła że nie zamowilismy ani wózka ani fotelika ehhhh. Na wykładzie w SR cały czas myślałam o tych nieszczęsnych wózkach chce to zamowic i mieć z głowy.

Ja bym brała ten, który Wam się podoba.

Cytat:

Oszczędzaj się

Cytat:
Koleżanka chwalila ziaje, ale jest ona bardzo, bardzo gęsta, taka kleista, lepka. Nawet nie umiem jej do niczego porównać, może do miodu? Ciężko się rozsmarowuje na delikatnej skórze sutków. Przynajmniej ja takie Poczynilam obserwacje. U mnie na porodowce dają próbki, w tym m.in. właśnie tę ziaje. Jedną mi oddała koleżanka, żeby spróbować

Purelan medeli też jest taki gęsty. I ciężko go było rozsmarować.

Cytat:
Miałam spisane nazwy fotelików z naszego wątku które są polecane w internecie maxi cosi czy cybex, mieli je wszystkie w sklepie ale strasznie je skrytykował i powiedział że tylko jeden zachowuje prawidłowe ułożenie dziecka. Zaczął tam pokazywać, zachwalac. Kiedy ja już byłam zdecydowana praktycznie na cybex lub maxi cosi to on mi pokrzyzowal plany tym fotelikiem. Najgorzej że wydawało się to wszystko rozsądne co mówił i pokazywał. Nie wiem teraz już czy to zwykle gadanie żeby sprzedać czy prawda - o tym foteliku nie ma zbyt wiele w internecie bo jest nowy i nie wiem co myśleć. Fotelik to Avionaut Ultralite - może któraś się spotkała z nim lub coś słyszała??

Pozniej zaczął pokazywać wózki. Mielismy na oku już dwa między którymi się zastanawialiśmy a on mi wyjechał z kolejnymi dwoma fajnymi wkurzył mnie

Aha! mówił też o materacach gryka - kokos że są najlepsze. A ja już byłam zdecydowana na lateksowy o którym w ogóle nie chciał rozmawiać pokazał mi tylko dla porównania i rzucił w kąt.

Ogólnie w sklepie spędziliśmy ze 2 h i facet chciał dalej nawijać ale już nie daliśmy rady - za dużo informacji na raz Nie wiem już co było prawda z tego co mówił a co kitem żeby sprzedać produkt.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

O ja Cie!! Czyżby to się już zbliżało??

Trzymam kciuki żeby chłopaki posiedzieli jak najdluzej!

Pamiętaj, ze oni mają prowizje od sprzedanego produktu. Dana firma daje więcej, inna mniej za sprzedaż, stad też zachwalnie czy odradzanie danego modelu/marki. Nie mówię, ze każdy sprzedawca wciska kit, ale zazwyczaj zachwala to co jest dla niego korzystniejsze. Przespijcie się z tematem i sami wybierzcie. Każdy wózek ma swoje plusy i minusy.

Cytat:
Piękny kolor

Cytat:

trzymaj sie i odpoczywaj
Super

Byłam z moimi przyjaciółkami na herbatce i zjadłyśmy po giga hamburgerze, czuje się jak słoń :/

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 20:44   #4244
Koma1002
Zadomowienie

Czaro_dziejkaa, ja się też czaję na takiego hamburgera. Obmyslilam, że to będzie nagroda za te egzaminy- już w piątek 😄

Stary 2018-01-08, 20:51   #4245
alleyezonme
Zakorzenienie

Dziewczyny oczywiście macie rację, jak zwykle. Już ochłonęłam,jutro podejmę decyzję.

Dzieciaczki blisko 2 kg to już jest naprawdę jakiś kosmos!

Ooo, takiego mega hamburgera sama bym zjadła

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 20:55   #4246
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Lenka - za wizytę Ja też wizytuję 5.02

A moja wizyta w końcu dobiegła końca... masakra ile się naczekałam, 1 laska była 50 min druga 40 min... ale dziewczyny mówiły, że ona jest najdokładniejszą lekarką, wiec coś za coś. No i wszystko jest ok, szyjka długa i zamknięta A mały leży główką w dół, i się zastanawiamy jak on tymi girkami kopie, ze mam inne wrażenie no i waży między 1264 a 1288 czyli 29tc, tak jak powinno być
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 20:57   #4247
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Co za nazwa Myślałam, że to literówka
Dzięki
Prosze 😊
Cytat:

Sluszna waga 😁
Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Mam kolejne kalafiorowe pytanie
Jak liczycie ile kg przytylyscie? Dostaję takiego zaćmienia umysłu na każdej wizycie, że o połowę rzeczy nie pytam jak na początku ciąży ważyłam 53 kg, potem schudłam do 50, a teraz ważę 59 to mam liczyć że przytyłam 6 czy 9?
Ja od wagi startowej, ladniej brzmi 😉

Cytat:

U mnie tez plus 9kg

Cytat:
A i miałam przy córce próbkę lanilosh i był mega. Teraz tez chciałam j patrzę Ziaja ten sam skład a tańsza. I teraz lipa jak piszecie że gorsza.

No ziaja lipa gesta jak miod

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 20:59   #4248
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Koma - super ten wózek! Też się zastanawialiśmy nad anexem ale ostatecznie wybraliśmy inny Kwestie indywidualne

Lenka - takie wiadomości lubimy! Super!

Jolinko - moja gin mówiła żeby przez 2 godziny nie jeść po zażyciu żelaza bo wtedy się najwięcej wchłania. Ewentualnie wypić jakis sok z witamina C, bo przyspiesza wchlanianie. Ja budzilam się nad ranem, brałam żelazo i szłam dalej spać. Potem normalnie jadlam śniadanie I wyniki się poprawiły bardzo bez żadnej diety

Marcia - my sciskamy kciuki a Ty ściskaj kolana! Jeszcze chwila!

Alleyezonme - nie myśl juz dziś o wózku i foteliku. Jutro decyzja przyjdzie łatwiej, na spokojnie jak ochloniesz. Co do x-landera obe podobno po mieście są super ale mają np gorsza amortyzację niż anexy

Brilliant- kolejne dobre wieści! Super!!!

Jeju... ale dziś się kiepsko czuje przez pogodę za oknem. Niech już będzie jutro

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 20:59   #4249
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość

A moja wizyta w końcu dobiegła końca... masakra ile się naczekałam, 1 laska była 50 min druga 40 min... ale dziewczyny mówiły, że ona jest najdokładniejszą lekarką, wiec coś za coś. No i wszystko jest ok, szyjka długa i zamknięta A mały leży główką w dół, i się zastanawiamy jak on tymi girkami kopie, ze mam inne wrażenie no i waży między 1264 a 1288 czyli 29tc, tak jak powinno być
Super!! Tylko taki dlugi czas oczekiwania 😒

Stary 2018-01-08, 21:11   #4250
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny które musicie powtarzać toksoplazmoze - badacie teraz i IgG i IgM czy tylko jeden wskaźnik?

Robilam tylko IgM
Cytat:
A co Ci sprzedawcy mówili o wózkach które na początku wybraliscie?

Dzięki za odp odnośnie toksoplazmozy, mi nie zalecila mimo braku przeciwciał ale chyba sama zrobię żeby w szpitalu mieli świeże wyniki.
Coś jeszcze musicie powtarzać z tych badań co Wam wyszło brak przeciwciał?

Mi wyszedl na poczatku brak przeciwcial cytomegalii ale nie musialam powtarzac
Cytat:
Asiula to dla Ciebie
Załącznik 7383786
Ochh jak mi przyslali druga paczke to w niej byl tylko jeden pomaranczowy ale uznalam ze juz byloby czepianiem sie pisanie do nich w tej kwestii :P
Cytat:

O jezu, to kruszynka przy moim klocu 1800g w 29 tygodniu

Wrocilismy ze szkoly rodzenia, pytalam poloznej o te klucia to mowila ze moze juz sie szyjka skracac albo po prostu wszystko ciagnie. Powiedziala tez ze jezeli mam nadzerke to szyjka moze tak reagowac. Gdyby pojawialo sie plamienie albo skurcze to do lekarza a poki co moge spokojnie czekac do wizyty.

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 21:12   #4251
marcia45
Zadomowienie

O właśnie miałam pisać o tym że witamina c poprawia wchłanianie. Ja popijaliśmy sokiem z cytrusów.

A i te podłokietniki to nie wiem cc o to. Młoda do roku lubiła za to pałąk

Super wieści z wizyt. I większość dzieci do naturalnego się ustawia.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 21:30   #4252
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, robię rozeznanie w ciuszkach - co już mam a co jeszcze muszę dokupić.
Podpowiedzcie proszę - czy na rozmiar 56:
4x body
2x pajac
2x półśpiochy
to wystarczająca ilość rzeczy?
Nic więcej nie mam w tym rozmiarze i zastanawiam się czy jest OK ? A może coś jeszcze powinnam dokupić?
Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Ja mam zdecydowanie więcej rzeczy na ten rozmiar, ale ja szalałam

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Wg mnie mało, synek potrafil osikac sie 3razy dziennie, albo kupka gdzies bokiem poleciala. Mysle ze tak po 5szt, chyba ze bedziesz od razu prala i suszyla, a nie bardzo sie chce tak świeżo po porodzie 😉

ja też mam dużo więcej ubranek na 56
m.in. dlatego, żeby nie wstawiać pralki co 2 godziny

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Mi sie snily jakies glupoty straszne, m.in to ze bylam z mezem w restauracji, ukrywalismy ze mamy romans (romans z mezem....) i gdzies na zapleczu sie chowalismy zeby sie calowac az w koncu przyszla Magda Gessler i powiedziala ze nie musimy sie ukrywac a tak poza tym to zebysmy nie rozmrazali kurczaka z ryba w jednej misce.... a w trakcie tego calowania z mezem polecialo mi mleko z piersi

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Od czasu do czasu zaboli bardziej ale jest to bardziej upierdliwe niz bolesne. Juz poczytalam ze to raczej norma na tym etapie bo sie szyjka zaczyna skracac. Ale lekarki zapytam

mnie jak lekarka ostatnio badała (w sobotę) to powiedziała, że szyjka skrócona. Wystraszona spytałam co to oznacza, to powiedziała, że na tym etapie ciąży to już normalne
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 21:33   #4253
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

mnie jak lekarka ostatnio badała (w sobotę) to powiedziała, że szyjka skrócona. Wystraszona spytałam co to oznacza, to powiedziała, że na tym etapie ciąży to już normalne
Naprawdę szyjka już może się skracac? U mnie ponad 4 cm, twarda i zamknięta

Stary 2018-01-08, 21:36   #4254
julietta83
Zakorzenienie

gratulacje dobrych wieści z wizyt
miękkie szyjki, trzymajcie się

nie lubię, jak sprzedawcy "doradzają", nie ufam takim opiniom
podobało mi się w bobowózkach - powiedzieliśmy, że jesteśmy zainteresowani konkretnym modelem i facet nawijał tylko o nim, nie próbował przekonywać, że inne są lepsze
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 21:41   #4255
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Uff, my już po zakupach - kurczak się piecze. Mam ostatnio ogromną ochotę na mięso i orzechy

Moja przyjaciółkę dzisiaj już wypuścili do domu więc odwiedzę ja dopiero w domu, przynajmniej nie mam rozterek co do prezentu. Miała CC i tylko 3 dni leżała.

Jutro jedziemy zamówić wózek i fotelik. Jeszcze nie wiemy jaki będziemy też szukać łóżeczka.

Może dzisiaj trochę na allegro pobuszuje - jakieś pieluszki tetrowe itp
Dziewczyny a kupowalyscie już smoczki?? W ogóle kupujecie?

ja kupiłam 2 z Lovi : https://lovi.pl/pl/produkty/7/Dynami...iddleContainer
ale nie wiem czy będę używać wyjdzie w praniu

Cytat:
A u mnie decyzja zapadła - idę robić drożdżową gwiazdę inspired by Jolinko (jak pokazałam TŻowi to już nie było odwrotu )

Szukałam pół dnia kosza/pojemnika na rzeczy do prania małej bo akurat zrobił mi się taki kącik w rogu między łóżeczkiem a ścianą i trafiłam na to:
http://allegro.pl/worek-kosz-pojemni...104286781.html
I chyba mnie mają
ale świetny!
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 21:45   #4256
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość

Moja 3 tygodnie temu miala 3,2cm wiec jeszcze normalna. Polozna kazala duzo odpoczywac i nie lazic jesli boli. Zobaczymy co za tydzien bedzie. Aczkolwiek mam przeczucia (juz poza moimi wymyslankami ze z poczatkiem marca witam sie z porodowka) ze urodze przed terminem

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 21:52   #4257
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Lenka za udaną wizytę.
Brilliant za udaną wizytę.
Moja mała jeszcze nie śpi

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 22:03   #4258
_Dolly
Rozeznanie

Mała załapała jakąś mega czkawkę a że się oparła o prawą stronę to cały czas czuję to charakterystyczne "pulsowanie"
Stary 2018-01-08, 22:12   #4259
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje i brawa 😊 jednym słowem Twoje dziecko jest sprytne i robi Cię w konia 😊 naczekalas się ale dla dobrych wiadomości warto było.

Strasznie się cieszę że te wizyty takie udane i że dzieci tak nam rosną. Czasem nadal ciężko mi uwierzyć że noszę pod sercem małego czlowieczka, to jest niesamowite że on tam siedzi i się kręci, i kopie, i otwiera/ zamyka oczy i to wszystko... 😍

Stary 2018-01-08, 22:14   #4260
Pannkaka
Rozeznanie

Co za wieczor. To, ze maz mnie denerwowal, bo za glosno chrupal, to jeszcze w granicach normy, ale, ze mnie corka denerwowala wszystkim to juz u mnie srednio normalne. Mialam ochote wyjsc z domu na dlugi spacer, byle od nich odpoczac. A teraz jak mala spi oczywiscie czuje sie fatalnie z tym, ze sie na nia zloscilam w sumie bez powodu

alleyezonme, nigdy nie slyszalam o takim foteliku, ale musial byc niezly sprzedawca, skoro az tak wam namieszal. Warto miec jakies swoje kryteria i tego sie trzymac, u mnie dla fotelika to byl spelniony i-size i zaliczony "plus test", a dalej to juz w sumie bylo mi wszystko jedno. Padlo na pebble plus, bo mam juz do niego adaptery i tyle Choc z cabrio fixem jakos lepiej te adaptery pasowaly, ten strasznie ciezko wchodzi, moze musze sie zorientowac, czy cos przez te 3 lata pozmieniali

A co do wozkow, to pamietam, ze na poczatek mielismy upatrzony jeden Tako i ten nasz Lupo Confort. W jednym sklepie nam zachwalali Tako, a w drugim Baby Design, mowiac zupelnie odwrotne rzeczy na ich temat, np. ze wszyscy reklamuja, a na drugi reklamacji nigdy nie ma. Bylo tak oczywiste, ze kazdy sklep mial lepsza prowizje na inna firme, ze po prostu pojezdzilismy i wzielismy ten, ktory nam sie bardziej podobal

Marcia, trzymaj sie, ale jesli dobrze pamietam, ze mozesz miec o miesiac przesuniety termin, to pewnie moze wcale nie byc tak latwo sie trzymac z blizniakami, nie? Cos jeszcze na ten temat uslyszalas dzisiaj?

Gratuluje wszystkich udanych wizyt
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości