|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Juana, dobrze, że napisałaś o tym tardyferonie. Może są jakieś różnice osobnicze, że u jednych się wchłania, u innych słabiej. Kiedyś czytałam spory wpis farmaceutki o tym, że żelazo w tabletkach, to są różne substancje i można próbować szukać innego, bo nie wszystkie wykazują dobre wchłanianie. Choć ten siarczan żelaza(II) z tardyferonu był wysoko oceniany
![]() Póki hemoglobina nie spada i lekarz mi nie zmienia tardyferonu, to przy nim zostanę. Będę dalej stawiać na zmiany w diecie. Z góry przepraszam wszystkie krówki, które zjem
|
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To też mój wybór jeśli chodzi o Anex. Piękny jest. Koniecznie wstaw fotki jak już przyjdzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Z fotelikow ciągle rzucają mi się w oczy ostatnio Besafe, ale trochę drogie, jeszcze jak dokupowac do tego bazę
|
|
#4234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No niestety... Żałuję, że nie zrobiłam sobie usg w międzyczasie. No i chociaż lubię swoją lekarkę to na następną ciążę wybiorę kogoś innego jeśli nie nabędzie sobie porządnego usg i co jakiś czas nie zrobi.
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Melduję ze wizyta przyniosła same dobre wiadomości!!
Następna wizyta 5.02. muszę zrobić dodatkowe badania ze względu na moje kamienie.---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
|
#4237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marcia już rozwarcie 1cm? Twoje skarby chyba chcą szybciej do was niż to lekarz ocenił 😉 Alley jutro będzie lepiej, wszystko Ci się w głowie pouklada co tam dziś Ci nagadali i zobaczysz że zdecydujesz raz dwa ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marcia, ominęłam Twój wpis! Trzymaj się i odpoczywaj!! Jeszcze tylko trochę 😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4239 |
|
Zadomowienie
|
Trzymajcie kciuki dziewczyny, bo niestety muszę ogarniać młoda i zaprowadzać i odbierać ja z przedszkola. No cóż nikt za mnie tego nie zrobi, postaram się chodzić wolniej.
A pierwsze słyszę o takim foteliku. A z tych dwóch wózków znam tylko X-lander i opinie wśród znajomych średnie. I popieram lelowa, kupujcie to co podpowiada intuicja. Ja z materacem poszłam za radą babki w sklepie i co teraz nie wiem co z nim zrobić a chłopakom kupiłam nowe. A wózki większość i tak będzie koło roku zmieniać tymbardziej jak ktoś prowadzi aktywny/ wyjazdowy tryb życia. U mnie 90% znajomych zmieniło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#4240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4241 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może po prostu muszę zadowolić się tym, że nie spada ![]() Cytat:
Powoli idziemy ku 2 kilogramom dziewczyny, to jest kosmos
|
||
|
|
|
#4242 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam z moimi przyjaciółkami na herbatce i zjadłyśmy po giga hamburgerze, czuje się jak słoń :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||||||
|
|
|
#4243 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam z moimi przyjaciółkami na herbatce i zjadłyśmy po giga hamburgerze, czuje się jak słoń :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||||||
|
|
|
#4244 |
|
Zadomowienie
|
Czaro_dziejkaa, ja się też czaję na takiego hamburgera. Obmyslilam, że to będzie nagroda za te egzaminy- już w piątek 😄
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny oczywiście macie rację, jak zwykle. Już ochłonęłam,jutro podejmę decyzję.
![]() Dzieciaczki blisko 2 kg to już jest naprawdę jakiś kosmos! Ooo, takiego mega hamburgera sama bym zjadła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4246 |
|
Wtajemniczenie
|
Lenka -
za wizytę Ja też wizytuję 5.02 A moja wizyta w końcu dobiegła końca... masakra ile się naczekałam, 1 laska była 50 min druga 40 min... ale dziewczyny mówiły, że ona jest najdokładniejszą lekarką, wiec coś za coś. No i wszystko jest ok, szyjka długa i zamknięta
|
|
|
|
#4247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Prosze 😊
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4248 |
|
Wtajemniczenie
|
Koma - super ten wózek! Też się zastanawialiśmy nad anexem ale ostatecznie wybraliśmy inny
Kwestie indywidualne ![]() Lenka - takie wiadomości lubimy! Super!Jolinko - moja gin mówiła żeby przez 2 godziny nie jeść po zażyciu żelaza bo wtedy się najwięcej wchłania. Ewentualnie wypić jakis sok z witamina C, bo przyspiesza wchlanianie. Ja budzilam się nad ranem, brałam żelazo i szłam dalej spać. Potem normalnie jadlam śniadanie I wyniki się poprawiły bardzo bez żadnej diety ![]() Marcia - my sciskamy kciuki a Ty ściskaj kolana! Jeszcze chwila! Alleyezonme - nie myśl juz dziś o wózku i foteliku. Jutro decyzja przyjdzie łatwiej, na spokojnie jak ochloniesz. Co do x-landera obe podobno po mieście są super ale mają np gorsza amortyzację niż anexy ![]() Brilliant- kolejne dobre wieści! Super!!! ![]() Jeju... ale dziś się kiepsko czuje przez pogodę za oknem. Niech już będzie jutro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4250 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak mi przyslali druga paczke to w niej byl tylko jeden pomaranczowy ale uznalam ze juz byloby czepianiem sie pisanie do nich w tej kwestii :PCytat:
![]() Wrocilismy ze szkoly rodzenia, pytalam poloznej o te klucia to mowila ze moze juz sie szyjka skracac albo po prostu wszystko ciagnie. Powiedziala tez ze jezeli mam nadzerke to szyjka moze tak reagowac. Gdyby pojawialo sie plamienie albo skurcze to do lekarza a poki co moge spokojnie czekac do wizyty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4251 |
|
Zadomowienie
|
O właśnie miałam pisać o tym że witamina c poprawia wchłanianie. Ja popijaliśmy sokiem z cytrusów.
A i te podłokietniki to nie wiem cc o to. Młoda do roku lubiła za to pałąk ![]() Super wieści z wizyt. I większość dzieci do naturalnego się ustawia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#4252 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
m.in. dlatego, żeby nie wstawiać pralki co 2 godziny ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dobrych wieści z wizyt
![]() miękkie szyjki, trzymajcie się ![]() nie lubię, jak sprzedawcy "doradzają", nie ufam takim opiniom podobało mi się w bobowózkach - powiedzieliśmy, że jesteśmy zainteresowani konkretnym modelem i facet nawijał tylko o nim, nie próbował przekonywać, że inne są lepsze |
|
|
|
#4255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem czy będę używać wyjdzie w praniu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4257 |
|
Zadomowienie
|
Lenka
za udaną wizytę.Brilliant za udaną wizytę.Moja mała jeszcze nie śpi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4258 |
|
Rozeznanie
|
Mała załapała jakąś mega czkawkę
a że się oparła o prawą stronę to cały czas czuję to charakterystyczne "pulsowanie"
|
#4259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie się cieszę że te wizyty takie udane i że dzieci tak nam rosną. Czasem nadal ciężko mi uwierzyć że noszę pod sercem małego czlowieczka, to jest niesamowite że on tam siedzi i się kręci, i kopie, i otwiera/ zamyka oczy i to wszystko... 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4260 |
|
Rozeznanie
|
Co za wieczor. To, ze maz mnie denerwowal, bo za glosno chrupal, to jeszcze w granicach normy, ale, ze mnie corka denerwowala wszystkim to juz u mnie srednio normalne. Mialam ochote wyjsc z domu na dlugi spacer, byle od nich odpoczac. A teraz jak mala spi oczywiscie czuje sie fatalnie z tym, ze sie na nia zloscilam w sumie bez powodu
![]() alleyezonme, nigdy nie slyszalam o takim foteliku, ale musial byc niezly sprzedawca, skoro az tak wam namieszal. Warto miec jakies swoje kryteria i tego sie trzymac, u mnie dla fotelika to byl spelniony i-size i zaliczony "plus test", a dalej to juz w sumie bylo mi wszystko jedno. Padlo na pebble plus, bo mam juz do niego adaptery i tyle Choc z cabrio fixem jakos lepiej te adaptery pasowaly, ten strasznie ciezko wchodzi, moze musze sie zorientowac, czy cos przez te 3 lata pozmieniali ![]() A co do wozkow, to pamietam, ze na poczatek mielismy upatrzony jeden Tako i ten nasz Lupo Confort. W jednym sklepie nam zachwalali Tako, a w drugim Baby Design, mowiac zupelnie odwrotne rzeczy na ich temat, np. ze wszyscy reklamuja, a na drugi reklamacji nigdy nie ma. Bylo tak oczywiste, ze kazdy sklep mial lepsza prowizje na inna firme, ze po prostu pojezdzilismy i wzielismy ten, ktory nam sie bardziej podobal ![]() Marcia, trzymaj sie, ale jesli dobrze pamietam, ze mozesz miec o miesiac przesuniety termin, to pewnie moze wcale nie byc tak latwo sie trzymac z blizniakami, nie? Cos jeszcze na ten temat uslyszalas dzisiaj?Gratuluje wszystkich udanych wizyt
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

i mój smak to zdecydowanie malina 

Następna wizyta 5.02. muszę zrobić dodatkowe badania ze względu na moje kamienie.

w koszulach od dolce sono?
chce to zamowic i mieć z głowy.
wkurzył mnie 
pokazał mi tylko dla porównania i rzucił w kąt.

za wizytę