|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Camelitos,dziękuję
![]() Monya,straszna historia, nie do pomyślenia, że lekarz tak Cię olał, ale dobrze, że się wszystko dobrze skończyło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Monya aż mnie ciarki przeszły.
Dla Ciebie i Marka życzę zdrówka.W szpitalu będziecie pod dobrą opieką.Cos pomogą na ciśnienie. |
|
|
|
#154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi sie udalo i sie ciesze z zycia od tamtej pory podwojnie!
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz strasznie się rozpanoszyło to choróbsko a w Czechach epidemia. Aż strach się bać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#157 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
#158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wlasnie sie probuje ogarniac co wziac do szpitala no i jakis transport na jutro zalatwic.Moze po poludniu pojade najpierw mi lekarka zadzwoni czy sa miejsca bo w kutnie jest jeden szpital i maly oddzial i w sumie jak sie nikt nie zajmie to leiej brac leki w domu i poczekac dzien czy dwa. Jesli nic nie wymysla wKutnie to da mi skierowanie do centrum zdrowia matki polki w lodzi. |
|
|
|
|
#160 |
|
Przyczajenie
|
Witam się w nowej części i gratuluję wszystkich dzisiejszych udanych wizyt
![]() Co prawda we wcześniejszym wątku zostałam wywołana jako zaginiona mamusia, ale widzę, że w pierwszym poście tej części widnieję razem z Wami wszystkimi za co dziękuję, Blanka. Nie mogę jednak obiecać, że uda mi się tak intensywnie udzielać, żeby znów nie podpaść w tym zakresie, ale nawet jak mnie usuniecie z listy to i tak będę do Was zaglądać Póki co mam prośbę, Blanko, o dopisanie mi synka i kolejnej wizyty kontrolnej 14.03. Ja dziś też po wizycie postanowiłam zrobić pierwsze podejście do wózków i zajrzałam do sklepu stacjonarnego. Stanęłam przez wystawką z jakimiś 40 egzemplarzami i odpadłam... Pan z obsługi trochę mnie poratował i pokazał wstępnie dwa modele: Bebetto Tito i X-landera X-move. Przy pierwszym zapoznaniu się X-lander łatwiej się prowadzi i lepiej składa, ale wcześniej na niego nie zwracałam uwagi więc muszę trochę poczytać o nim. Widzę, że piszecie o przyroście masy ciała. Ja jestem w końcówce 21 tyg. i od początku przybyło mi 6,3 kg Nie jem więcej niż przed ciążą, w sumie nie jem dużo słodyczy (no dobra, w ten weekend mieliśmy gości więc objadałam się sernikiem |
|
|
|
#161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez mam kolejną wizytę 14 marca, bedzie sie działo ![]() Monya co za historia z tą grypą !!! Masakra, dobrze ze skonczylo sie w taki sposob i ze teraz o Ciebie dbają... Blanko jakbyś mogła dopisz mi Rozalke na pierwszej stronie dzisiaj juz poinformowalismy lekarza ze tak chcemy dac na imię, no i mąż juz wieczorami mowi do brzuszka "dobranoc Rozalko" to chyba tak zostanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vesna cieszę się,że u Ciebie ok.Jak rodzilam syna,xlander byl bardzo popularnym wózkiem. Zua piękne imię,to był jeden z moich typów,ale Tż.z synem się nie zgadzaja Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-02-21 o 21:09 |
|
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
Mam superlekarke naprawde jeszcze mnie ochrzanila dlaczego nie dzwonilam do niej wczesniej z tym cisneiniem
no i przespieszyla mi kolejna wizyte na 7.03-takze Blanka przy okazji mozesz mi dopisac
|
|
|
|
#164 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja w wybór fotelika do auta angażuję męża Niech to będzie jego decyzja, ja wybrałam kołysko-dostawkę i bujaczek/siedzisko Widzę, że Wy ładnie przybieracie na wadze, ja przez cukrzycowa dietę chudnę, już zleciało 5kg... brzuszek prawie żaden, a ten co jest to mam wrażenie, że tylko po jedzeniu |
||||||
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Aandra jaki bujaczek wybrałaś???
Aaa zua gratuluję udanej wizyty i zdrowej Rozalki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nam sie udało
Tz dostał kopniaka jednego mocnego.
|
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
Aandra, dziekuje za chęci pomocy z cukrzyca !!
po wizycie u diabetologa bede wiedziała wiecej, to wtedy pewnie zglosze sie po jakies przepisy ![]() Karolinka, gratuluje skopanego męża !! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Uzupełniam Pierwszy stronę, jak coś to pisać gdy coś zapomniałam
![]() Tylko nie wiem dlaczego na telefonie widać niektóre rzeczy na inny kolor... Na laptopie jest wszystko tak jak powinno :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#169 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli mam jeszcze za mało postów to rozumiem, postaram się szybko nadrobić Edytowane przez aandra Czas edycji: 2018-02-21 o 22:29 |
|||
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Mój chłop wrócił.Już udało mi.się go przekabacic ,co do fotelika.
Aandre fajne wybór.Ciekawe,czy koty będą chcialy z niego korzystać. |
|
|
|
#171 |
|
Wtajemniczenie
|
Norcia gratulacje
też brałam ten femisept uro, to skoncentrowana żurawina w tabletkach ![]() Monya dobrze, że z synkiem w porządku. A Ty będziesz pod dobrą opieką to najważniejsze. Jakie u Ciebie ciśnienie? Jak przezwyciężyć ta bezsenność i nie budzić się codziennie o 4...?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-02-22 o 04:09 |
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-22 o 04:24 |
|
|
|
|
#173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
:Witajcie o tej wczesnej porze!!
Położyłam się spać o polnocy,bo czekałam na męża i dzisiaj pobudka o 6 Mam pytanko:czy zmagacie się z zaparciami???Ja gdzieś od tygodnia,pora są kupić śliwki. A już się cieszyłam,ze mnie ta przyjemność ominęła... Pytanko drugie:czy przed ciążą bylyscie milosniczkami książek,a teraz Wam z nimi nie po drodze
|
|
|
|
#175 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja! Mialam wczoraj troche dziwny dzien wiec odpuscilam sobie pisanie. Dziewczyny czy u Was tez sa organizowane spotkania z polozna z NFZ po 21tygodniu? Ja mam taka opcje z deklaracja poloznej i zastanawiam sie czy to jest cos nowego czy zawszecto tak jest tylko ja sie nie znam...
Kurka nie potrafie znalezc sobie miejsca i od kilku dni budze sie z bolem plecow... Gratuluje Wszytkich udanych wizyt i pieknych Maluszkow! Monya mam nadzieje ze u Ciebie wszystko sie ustabilizuje. Dobrze ze jestes pod tak,dobra opieka! Ok- wstaje, i jade do lidla a potem do pracy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Kropka co.się dzialo?Co do.poloznej,to mam.już.namiar na fajną i się zbieram,aby.do.niej zadzwonić.Wiem,że taka opcja jest,ale nie znam.szczegółow.
---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny 😃
Też już na nogach i też nic nieprzespana. Dzisiaj w planach mechanik samochodowych, Lidl i szukanie spodni ciążowych bo w nic nie mogę się już wbić. Polu ja też mam problem z zaparciami praktycznie od początku ciąży i u mnie chyba tak zostanie 😥 Kropka co prawda nie chodzę na NFZ ale wogole nie kojarzę takiej sytuacji z tą położną u siebie w przychodni i wogole w moim otoczeniu u koleżanek w ciąży. Ale może jest teraz takie coś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bursztynku czeka Cię pracowity dzień. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-02-22 o 07:10 |
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Norciu, gratuluję zdrowej Danki
![]() Monyaa tyle dobrego, że będziecie obydwoje pod najlepszą opieką unormują Cię, przebadają Małego i wrócicie ![]() Zua cudowne imię ♡ Pola ja tak miałam z tymi książkami... pierwszy trymestr męczyłam miesiąc książkę, totalny brak chęci. A w zeszłym roku mimo pracy, obowiązków domowych, opieki nad dziećmi potrafiłam tą jedną na tydzień czytać. Teraz już mi wróciło, chociaż jak czasem się zatnę mam motywację żeby czytać zaległości bo niedługo 3 premiery na które czekałam.---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Chyba zaczynam rozumieć o co chodzi Wam z tą bezsennością :/ cokolwiek mnie obudzi w nocy to potem pół godziny/godzinę się turlam bo nie mogę usnąć czasem któreś dziecko zakwili przez sen za minutę śpi dalej a ja mam przekichane
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

Lekarz nie widział bardzo dobrze, bo miał dzisiaj słabszy, zastępczy sprzęc, ale powiedział, że raczej dziewczynka, co daje mi potwierdzenie do tego, co powiedział prywaciarz.
Kto tu Kazika ma mieć? Mam partnerkę dla niego.
Wszystko z malutką w porządku, tylko u mnie pH moczu aż 8. Niemal codziennie zanim wstanę z łóżka mam okropne kłucia w podbrzuszu, myślałam, że to od pełnego pęcherza i ucisku na niego, ale z drugiej strony, żeby mnie aż tak bolało, że ledwo mogę wstać i do łazienki dojść? Takie rozlewające się kłucie. Powiedział, że jakiś stan zapalny może się robić i przepisał mi Femisept Uro. Pić duuuuużo wody, ale to naprawdę dużo i herbatek z pokrzywy. Łożysko jest wysoko, mówił, że jeszcze jest elastyczne i będzie się przyklejać na stałe. Następna wizyta 14 marca, proszę o dopisanie, a u prywaciarza 13 marca..
Ale lekarz na NFZ robi USG maksymalnie minutę-dwie.

Nie jem więcej niż przed ciążą, w sumie nie jem dużo słodyczy (no dobra, w ten weekend mieliśmy gości więc objadałam się sernikiem
tez mam kolejną wizytę 14 marca, bedzie sie działo 

Tz dostał kopniaka jednego mocnego.
Jeśli mam jeszcze za mało postów to rozumiem, postaram się szybko nadrobić
też brałam ten femisept uro, to skoncentrowana żurawina w tabletkach
unormują Cię, przebadają Małego i wrócicie
mam motywację żeby czytać zaległości bo niedługo 3 premiery na które czekałam.