Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-23, 21:29   #511
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Sie zdziwił ale pogratulował. Nawet nie zauważył brzuszka bo on to jest otyły. Nie wytrzymałam bo mi o tym wyjezdzie od listopada truje... i non stop orzypomina ze do Vegas leci i bede miała zapieprz jak go nie bedzie. Jednak cukierki mi nadal znikają z prędkością swiatla ... on ma tupet. Bede szufladę na klucz zamykać.
A to... Żeby dostanie zrozumiał, to na ciążowy i macierzyński zabierz całą szufladę i zostaw puste miejsce po niej.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 21:36   #512
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
A to... Żeby dostanie zrozumiał, to na ciążowy i macierzyński zabierz całą szufladę i zostaw puste miejsce po niej.

Świetny pomysł
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 21:44   #513
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ciężki to temat, ale z perspektywy czasu i doświadczenia wiem, że nie warto pracy tak bardzo przeżywać. Nikt nie jest niezastąpiony (mój szef nawet otwarcie o tym mówił), to co nam się wydaje może całkiem inaczej wyglądać z perspektywy pracodawcy, a najważniejsze jesteśmy my,nasz dzidziuś i nasz spokój.
Podpisuje się pod tym! mi sie z dnia na dzien zmieniły priorytety zrozumielam ze ciąża jest niespodzianką, której nie oczekiwalam a ktora moze nigdy wiecej sie nie powtorzyc i to moze byc moja jedyna szansa na dziecko. Poza tym mam umowe do czerwca zatem nie mam gwarancji zatrudnienia. Kazda firma poradzi sobie z utrata nagla pracownika o ile jest dobrze zorganizowana i zarzadzana. Dlatego nie wahalam sie ani chwili przed l4.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 22:02   #514
dorka24
Rozeznanie

Norka93 Córcia duża bo dziś 21t +2 dni

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-02-23 o 22:05
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 22:05   #515
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Sie zdziwił ale pogratulował. Nawet nie zauważył brzuszka bo on to jest otyły. Nie wytrzymałam bo mi o tym wyjezdzie od listopada truje... i non stop orzypomina ze do Vegas leci i bede miała zapieprz jak go nie bedzie. Jednak cukierki mi nadal znikają z prędkością swiatla ... on ma tupet. Bede szufladę na klucz zamykać.
O kurczę Karolinka, a juz myslalam ze problemy z cukierkami sie skończyły !
Czytalam kiedys ma takiej grupie ma fb historie pewnego faceta, którego bardzo irytowala koleżanka jego żony, ponieważ zawsze przychodzila, wypijala drogą kawe, herbate i zjadala mu jego ulubione cukierki irysy i bezy. Facet postanowił zrobic psikusa, i wsypal do puszki naktansza kawe, do papierkow po irysach pozawijal kostki rosolowe, a bezy zrobił z pianki montażowej. Ponoc koleżanka zjadla "irysa", ugryzla "beze" i wyszla jakoś szybciej niz zwykle hahaha.
Pomysl z wyjeciem szuflady mistrzowski

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 22:14   #516
Radena
Zadomowienie

Hej, kurczę,juz któryś raz sobie usunelam przez przypadek posta,ktorego pisalam pół godziny😤
Elaa,dobrze ze to tylko infekcja i z dzieckiem wszystko dobrze. Oby to jednak byla juz ostatnia :-*
Dorka,gratuluje córeczki :-*
Emma i RudyKotBialyKot,gratki za wizyty

Miałam odpisać,ze sie baaardzo cieszymy ze synek będzie,ale juz nie pamietam komu, Norka?

Co do tego,ze kolejki itd to niestety przychodnia przyszpitalna i tam sa caly czas dzikie tlumy,ja na szczescie jak do tej pory jestem 1,bo mi tesciowa po nocce zajmuje kolejke. Ale ogolnie mój lekarz jest super i zawsze jestem w gabinecie tyle ile potrzebuję.

Jutro z mężem zaczynamy sie szykowac na syncia- na pierwszy ogień sort rzeczy po córce. Dużo tego dla niego nie bedzie,a reszte wyniesiemy na strych. Dziś przeglądałam pobieżnie listy wyprawkowe na 1 stronie i nie jest zle,tylko teraz musze sobie wszystko wypisać czego mi brakuje. A teraz lece przegladac meskie imiona

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Ja tez nie mam reki do kwiatków,mam jakieś 3 od tesciowej na parapecie, wiem,ze jeden to jakaś koniczyna,drugi chyba anturium, 3 jakis lisciasty. Czasem sobie przypomne zeby podlac,ale najczesciej zbieram suche liście 😂

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 23:02   #517
ovejita
Wtajemniczenie

Dziękuję Wam za podzielenie się swoimi doświadczeniami ws. pracy. Jestem perfekcjonistką i zawsze wszystko przeżywam .
Cytat:
Napisane przez Kathyyy91 Pokaż wiadomość
Blanka ja też nie mam ręki do roślin, nawet jeden kaktus mi kiedyś zgnił, a inny usechł(???) jakim cudem to do tej pory nie wiem
hahaha też kiedyś miałam takie przeboje z kaktusami od tej pory nie mam kaktusów

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Blanka moze to skrzydlokwiat? Ja mam dwa i pieknie sobie rosna na parapecie. Ostatnio cale awokado mi sie wysuszylo i chcialam je wyrzucić, ale patrze a tam suzo malych lisci.

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Czy skrzydłokwiat trzeba rozsadzać? bo mi się kiedyś wydawało, że ma za mało miejsca w doniczce, porozsadzałam i wszystko poumierało

Jutro rano zgodnie ze swoim rytuałem się ważę. Ciekawe ile będzie na plusie .
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 01:03   #518
folinka
Zadomowienie

Ohoho, ależ mam czytania! Nie było mnie 1,5 dnia...
Zakopałam się w dzieciowych rzeczach, ale już odkopana! Rzeczy Benia w jego komodzie i dwie szuflady wolne jeszcze na ubranka. U Lidki w szafie też spora rewolucja, bo rośnie dziewczyna, więc i na ubranka więcej miejsca potrzeba, a tu trzeba jeszcze rzeczy brata poupychać. Ale udało się, trochę w pudłach na szafie, trochę w kolejnych pod łóżeczkiem (takie płaskie, niemałe mam zamiast szuflady, bo nawet nie miałabym w tym małym pokoiku jak jej wysunąć...) Kocyki, pościel, kurtki, za duże ubranka, wszelakie niemowlęce akcesoria... Uff, kawałek roboty za mną. Lidusia mi dzielnie towarzyszyła, z zainteresowaniem oglądając każdy możliwy przedmiot, włażąc do pudeł, itp

Ech, pisałyście o zdjęciach i ktoś jeszcze o dokumentach... To mnie też czeka w najbliższym czasie. Nie wiem, jakim cudem od kilku już lat wszelakie nasze zdjęcia zgrywane są na kompa zupełnie bez ładu i składu z myślą "niedługo zrobię z tym porządek" i coś to "niedługo" nie może nadejść Z dokumentami to samo... Zawsze miałam porządek, teczki, koszulki, itp. A tu stosik jakiś ostatnio urósł, mydło z powidłem wrzucane jedno na drugie. Czas się za to zabrać!

Ciekawe, że tyle z Was ma niezbyt pochlebne opinie o opłaconych położnych. Ja nigdy nie korzystałam z takiej opcji, więc nie mam własnych doświadczeń. Jak coś to jedynie z doświadczeń wizażowych koleżanek na pewno powiedziałabym, że bardzo często były też rozczarowane "swoim" lekarzem w szpitalu i że nie warto pod kątem lekarza wybierać szpitala. Już chyba częściej przydatna bywała taka położna. Ja miałam szczęście, że do porodów miałam same anioły "z urzędu". Chciałabym wierzyć, że większość kobiet tak ma. Myślę, że na plus mogło zadziałać to, że rodziłam w dużym mieście, tzn. w Krakowie dwa razy, a tak chyba jest, że w małych miasteczkach nieraz wolniej przychodzą te dobre zmiany, choć na pewno to nie reguła.

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Powiedziałabym, że coś nie tak z ciśnieniem bo mnie też się dziś ciężko podnieść z kanapy, ale jest między nami za duża odległość żeby mówić o tym samym ciśnieniu
Hehe, chyba masz rację, że to za daleko, żeby dokładnie te same warunki u nas były Ale coś jest na rzeczy, bo od wczoraj u mnie nawrót zimy (a było już tak do 7-8 st, raz 10 nawet) i w Pl też chyba mocniejsze mrozy wróciły z tego co kojarzę. U mnie mają być mrozy i przymrozki przez 2 tyg.

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Folinka może taki okres gorszego samopoczucia masz,słuchaj swojego organizmu i odpoczywaj.Daj znać ,czy Ci się poprawia.Może zjedz coś słodkiego,przewietrz mieszkanie.
Dziękuję, Kochana!
Zrobiłam po swojemu Olałam samopoczucie i zakasałam rękawy, i już mi lepiej.
Benio fika w brzuchu bardzo dużo, żadnych bóli niezwykłych raczej nie mam, więc zdecydowanie nie mam co narzekać na samopoczucie.

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
witam się po wizycie za tydzień UP więc dzisiaj tylko tak na szybko synek miał czkawkę podskakiwał mi brzuszek zmierzył tylko głowę, która odpowiada dokładnie terminie OM, a ja dostałam macmiror na infekcję grzybiczą mimo, że nic nie czuję ani pieczenia, ani swędzenia. Może tak dr zareagował jak mu wspomniałam o wodnistych upławach

W ogóle idziemy na dwa UP bo chciałam echo serca, a u mnie w klinice robią je osobno za 300zł :/ więc połówkowe mam u swojego lekarza 2.03, a połówkowe z echem ( nie było możliwości samego echa ) w środę 28.02 w gyncentrum, chyba tam gdzie Blanka możliwe, że u tej samej pani dr
Gratki!
Hoho, to będziecie wybadani

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Tak tak
Spóźnione, ale najlepsze życzenia sto lat i spełnienia marzeń

Północ wybija, to już moja pora do spania... Oko klapie powoli Chyba dziś już nie doczytam wszystkiego, dobranoc
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 03:51   #519
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ależ nie ma za co. Ja też co prawda sierpniówka, ale urodzę w lipcu, więc cicho sza.

Eluś, może zabrzmi to dziwacznie, ale Zinnat to mój ulubiony antybiotyk. Miewałam tylko dawkę 500, brałam go 3 razy w życiu, ostatni raz przy zapaleniu oskrzeli w postaci zastrzyków i tabletek. Nie miałam żadnych skutków ubocznych, nie pamiętam nawet, a przy takim Duomoxie zaparcia, wzdęcia, konwulsje brzuszne, sporo tego.. Wiem, że to zależy od organizmu, ale mogę Cię pocieszyć, że nie taki straszny jest. Zawsze zwalczał chorobiska, tylko pamiętaj o probiotyku 2-3 godziny po antybiotyku. Od siebie polecam Dicoflor 60 albo Sanprobi Super Formuła, bardziej Dicoflor, chociaż on pomaga chyba lepiej przy odbudowaniu flory pochwy, nie wiem dokładnie. Picie kefirów również bardzo pomaga - Biedronkowy z niebieską zakrętką z Mlecznej Doliny 400 gram jest naprawdę w porządku.

I w zielarskim i w aptece. W takiej dobrze zaopatrzonej na pewno mają.

Herbatkę zapisałam.

Tak żem troszkę właśnie myślała z tą komodą. Co innego gdybyście mieli mieszkać tam długo czy na stałe, a tak to pewnie się nie opłaca.

Dziewczyny, wszelkie linki, "ściągi", itd. są dla Was, nie piszę tego dla siebie, tak więc nie krępujcie się, możemy mieć identyczne koszyczki w komodzie.

Dorka, twoja Królewna póki co jest największa. Pewnie przybiera na wadze dzięki ćwiczeniom na pepowinie.

Kathy, tak się chwalić uśmiechem, a nie pokazać ciotkom?

Ja zamierzam rodzić w szpitalu, który jest godzinę drogi stąd i tam daja ciuszki, swoje trzeba tylko na wyjście - też zdziwiłam się, gdy dowiedziałam się o tym. I nawet w wannie można sobie posiedzieć przed fazą parcia (czy jak to się zwie) i elektrody masujące podłączają, ale powiem szczerze, że z tą wanną i elektrodami to troszkę po znajomości. Mam nadzieję, że koleżanka szeptnie słówko położnym.
Dajesz mi nadzieję, zlze może tym razem uda mi się wyjść z infekcji
Właśnie taką mam dawkę tego leku, plus osłona ale chyba żadna z tych co wymieniłaś, ale też podobno dobra
Największym problemem u mnie jednak jest ta ilość płynów i bez tego ciągle chodzę siku, a jak zacznę więcej pić?
Ale z tego co pamiętam to tu się pojawiał ten problem u którejś z dziewczyn, jakoś więc musimy sobie radzić

Jeśli chodzi o komodę to wszystko zależy od tego ile taka zamówiona pod nas komoda będzie kosztować vs zwykła sklepowa. Nie ukrywam, że to byłby sposób na wykorzystanie skosów, tak przynajmniej mi się wydaje

Wow to wypas w Twoim szpitalu, to jakiś szpital wojewódzki?

U mnie pobudka o 3, próbowałam jeszcze zasnąć i nic.. muszę zmęczyć trochę oczy i może jeszcze odeśpie.. ech

Stary 2018-02-24, 06:28   #520
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Ohoho, ależ mam czytania! Nie było mnie 1,5 dnia...
Zakopałam się w dzieciowych rzeczach, ale już odkopana! Rzeczy Benia w jego komodzie i dwie szuflady wolne jeszcze na ubranka. U Lidki w szafie też spora rewolucja, bo rośnie dziewczyna, więc i na ubranka więcej miejsca potrzeba, a tu trzeba jeszcze rzeczy brata poupychać. Ale udało się, trochę w pudłach na szafie, trochę w kolejnych pod łóżeczkiem (takie płaskie, niemałe mam zamiast szuflady, bo nawet nie miałabym w tym małym pokoiku jak jej wysunąć...) Kocyki, pościel, kurtki, za duże ubranka, wszelakie niemowlęce akcesoria... Uff, kawałek roboty za mną. Lidusia mi dzielnie towarzyszyła, z zainteresowaniem oglądając każdy możliwy przedmiot, włażąc do pudeł, itp

Ech, pisałyście o zdjęciach i ktoś jeszcze o dokumentach... To mnie też czeka w najbliższym czasie. Nie wiem, jakim cudem od kilku już lat wszelakie nasze zdjęcia zgrywane są na kompa zupełnie bez ładu i składu z myślą "niedługo zrobię z tym porządek" i coś to "niedługo" nie może nadejść Z dokumentami to samo... Zawsze miałam porządek, teczki, koszulki, itp. A tu stosik jakiś ostatnio urósł, mydło z powidłem wrzucane jedno na drugie. Czas się za to zabrać!

Ciekawe, że tyle z Was ma niezbyt pochlebne opinie o opłaconych położnych. Ja nigdy nie korzystałam z takiej opcji, więc nie mam własnych doświadczeń. Jak coś to jedynie z doświadczeń wizażowych koleżanek na pewno powiedziałabym, że bardzo często były też rozczarowane "swoim" lekarzem w szpitalu i że nie warto pod kątem lekarza wybierać szpitala. Już chyba częściej przydatna bywała taka położna. Ja miałam szczęście, że do porodów miałam same anioły "z urzędu". Chciałabym wierzyć, że większość kobiet tak ma. Myślę, że na plus mogło zadziałać to, że rodziłam w dużym mieście, tzn. w Krakowie dwa razy, a tak chyba jest, że w małych miasteczkach nieraz wolniej przychodzą te dobre zmiany, choć na pewno to nie reguła.

Hehe, chyba masz rację, że to za daleko, żeby dokładnie te same warunki u nas były Ale coś jest na rzeczy, bo od wczoraj u mnie nawrót zimy (a było już tak do 7-8 st, raz 10 nawet) i w Pl też chyba mocniejsze mrozy wróciły z tego co kojarzę. U mnie mają być mrozy i przymrozki przez 2 tyg.

Dziękuję, Kochana!
Zrobiłam po swojemu Olałam samopoczucie i zakasałam rękawy, i już mi lepiej.
Benio fika w brzuchu bardzo dużo, żadnych bóli niezwykłych raczej nie mam, więc zdecydowanie nie mam co narzekać na samopoczucie.

Gratki!
Hoho, to będziecie wybadani

Spóźnione, ale najlepsze życzenia sto lat i spełnienia marzeń

Północ wybija, to już moja pora do spania... Oko klapie powoli Chyba dziś już nie doczytam wszystkiego, dobranoc
Zazdroszczę Ci po cichu tego przebrnięcia przez temat ubrankowy. U mnie garderoba całej trójki starszaków już się prosi o uporządkowanie... obiecałam sobie, że w marcu jak poznam płeć to ruszę temat. Za szybko rosną te dzieci. Zostawiałaś sobie niemowlęce rzeczy po chłopcach?
Stary 2018-02-24, 08:04   #521
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dajesz mi nadzieję, zlze może tym razem uda mi się wyjść z infekcji
Właśnie taką mam dawkę tego leku, plus osłona ale chyba żadna z tych co wymieniłaś, ale też podobno dobra
Największym problemem u mnie jednak jest ta ilość płynów i bez tego ciągle chodzę siku, a jak zacznę więcej pić?
Ale z tego co pamiętam to tu się pojawiał ten problem u którejś z dziewczyn, jakoś więc musimy sobie radzić

Jeśli chodzi o komodę to wszystko zależy od tego ile taka zamówiona pod nas komoda będzie kosztować vs zwykła sklepowa. Nie ukrywam, że to byłby sposób na wykorzystanie skosów, tak przynajmniej mi się wydaje

Wow to wypas w Twoim szpitalu, to jakiś szpital wojewódzki?

U mnie pobudka o 3, próbowałam jeszcze zasnąć i nic.. muszę zmęczyć trochę oczy i może jeszcze odeśpie.. ech

Sikasz często, ale przez dzidzię czy infekcję? Chodzi o to, żeby wypłukać pęcherz z wszelkich bakrerii, które tę infekcję powodują, ale to zapewne wiesz.

Zorientujcie się u siebie, ile kosztowałaby cała realizacja tego pomysłu, może akurat miło się zaskoczycie.

W tym szpitalu są dwa, wojewódzki i miejski, pisałam akurat o miejskim, ale bez znajomości wśród położnych chyba tak kolorowo nie jest, chociaż ogólnie szpital jest polecany, więc już sama nie wiem w czym rzecz..

Eluś, a czemu Ty tak źle sypiasz? Ostatnio pisałaś, że przespałaś noc (ło, kiedy to było), a teraz co się dzieje? Chodzi o te częste sikanie czy po prostu budzisz się i nie możesz zasnąć? Coś jak w I trymestrze?

Odnośnie komody Dziewczyny, to wielce prawdopobne, że kupimy komodę Tarva z 5cioma szufladami i będę mogła ją sobie pomalować jak chcę, przerobić jak chcę, ju rączki zacieram! Ale najpierw pojedziemy do Ikei przy okazji i muszę ją wymacać.

Stary 2018-02-24, 08:13   #522
asiaczek
Zakorzenienie

Ja dla synka kupiłam kilkanaście kartonów ubrań na okres 1-3lata. Większość już jest w jego szafie, a reszta stała w pudełkach w jego pokoju. W końcu wszystkie kartony wywaliłam a ciuszki upchnełam do jego szafy. Wcześniej miałam te kartony na strychu,ale wtedy z wielu ubrań Mateusz wyrastał bo w porę ich nie przyniosłam.
Za to jak on z czegoś wyrósł to wszystko bez ładu i składu wyrzucałam w workach na strych i teraz muszę te wszystkie worki znieść i posortować, ale czekam na UP żeby wiedzieć na 100% kto mieszka w brzuszku

Czy u Was też dziś tak pięknie pada śnieg? U nas lecą grube płatki i jest szansa, że poleżą jakiś czas z uwagi na mróz

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Sikasz często, ale przez dzidzię czy infekcję? Chodzi o to, żeby wypłukać pęcherz z wszelkich bakrerii, które tę infekcję powodują, ale to zapewne wiesz.

Zorientujcie się u siebie, ile kosztowałaby cała realizacja tego pomysłu, może akurat miło się zaskoczycie.

W tym szpitalu są dwa, wojewódzki i miejski, pisałam akurat o miejskim, ale bez znajomości wśród położnych chyba tak kolorowo nie jest, chociaż ogólnie szpital jest polecany, więc już sama nie wiem w czym rzecz..

Eluś, a czemu Ty tak źle sypiasz? Ostatnio pisałaś, że przespałaś noc (ło, kiedy to było), a teraz co się dzieje? Chodzi o te częste sikanie czy po prostu budzisz się i nie możesz zasnąć? Coś jak w I trymestrze?

Odnośnie komody Dziewczyny, to wielce prawdopobne, że kupimy komodę Tarva z 5cioma szufladami i będę mogła ją sobie pomalować jak chcę, przerobić jak chcę, ju rączki zacieram! Ale najpierw pojedziemy do Ikei przy okazji i muszę ją wymacać.
Też ostatnio myślałam o tej komodzie maluję szafę mateuszowi, ostatnio odnowiłam też stolik i półkę i nawet mi się to spodobało.

Stary 2018-02-24, 08:18   #523
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Ja dla synka kupiłam kilkanaście kartonów ubrań na okres 1-3lata. Większość już jest w jego szafie, a reszta stała w pudełkach w jego pokoju. W końcu wszystkie kartony wywaliłam a ciuszki upchnełam do jego szafy. Wcześniej miałam te kartony na strychu,ale wtedy z wielu ubrań Mateusz wyrastał bo w porę ich nie przyniosłam.
Za to jak on z czegoś wyrósł to wszystko bez ładu i składu wyrzucałam w workach na strych i teraz muszę te wszystkie worki znieść i posortować, ale czekam na UP żeby wiedzieć na 100% kto mieszka w brzuszku

Czy u Was też dziś tak pięknie pada śnieg? U nas lecą grube płatki i jest szansa, że poleżą jakiś czas z uwagi na mróz

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Też ostatnio myślałam o tej komodzie maluję szafę mateuszowi, ostatnio odnowiłam też stolik i półkę i nawet mi się to spodobało.

Czytam Twój post o śniegu i nie chętnie musiałam wyjść z łóżka czy u mnie może też leci i co!?! Patrzę a na dworze biało i dalej sypie. uwielbiam śnieg aż chce się żyć.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 08:30   #524
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Pochwalisz się tutaj na zdjęciach jak to tam przemalowałaś?
Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Czytam Twój post o śniegu i nie chętnie musiałam wyjść z łóżka czy u mnie może też leci i co!?! Patrzę a na dworze biało i dalej sypie. uwielbiam śnieg aż chce się żyć.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Ooo, ja tak samo! Jest śnieg, jest biało, można żyć.

Stary 2018-02-24, 08:36   #525
summer_overture
Zadomowienie

Hej!

Pooznaczałam sobie wczoraj do cytowania całą furę postów i ponieważ wczoraj nie udało mi się nic napisać, to dzisiaj wszystko mi wykasowało Chyba się załamię.

Nie będę więc pisać do każdej z osobna niestety....

Ale: Camelitos, spóźnione życzenia, stówka dla ciebie i sukcesów w macierzyństwie

Gratuluję dziewczynom dużych dzieciów - Kocie, Blanko - i całej reszcie pozytywnych i owocnych wizyt oraz zdjęć Niestety nie pamiętam dokładnie do kogo powinnam wystosować gratulacje, ale po prostu coś nam się ostatnio sypnęło tymi wizytami. I chciałam zaznaczyć, że przeszło tydzień temu mój Kazik miał 392g, więc proszę mi się tu nie chwalić dużymi dziewojami, bo mój chłop też nie mniejszy chociaż chyba nie ma się czym cieszyć tak naprawdę, bo u nas w rodzinie wszystkie dzieci takie duże....

Dziękuję za rady dotyczące grypy itd., niestety nie odzywałam się przez 2 (??) dni, mogłam tylko sukcesywnie podczytywać, bo tż ma zapalenie oskrzeli i przedwczoraj zaczął się dusić. Więc z nerwów byłam nieprzytomna, nocami nie spałam a w ciągu dnia biegałam niczym pielęgniarka i salowa w jednym. Jednocześnie umierałam z nerwów czy się nie zarażę jakimś świństwem i maluch na tym nie ucierpi. Prawie 2 dni się nie kąpałam i nie myłam włosów, jestem żywym trupem... Mam nadzieję, że mi wybaczycie, bo widziałam jakieś pytania do mnie (np. o ciecierzycę), ale po prostu nie miałam głowy

Postaram się nadrobić i może jeszcze dziś wrzucę zdjęcia moich zakupowych łowów, chociaż mam tego pół ogromnej szafy i naprawdę nie wiem jak wybrać rzeczy do zdjęcia Byłam w lidlu bladym świtem, napalona jak szczerbaty na suchary, kupiłam trochę rzeczy, ale w domu je przejrzałam i uznałam, że te z ciucha są o wiele lepszej jakości, więc pobiegłam oddać

Uff, naprawdę jestem wściekła, że nie mogę się odwołać do konkretnych postów, bo już nie pamiętam, co tam wczoraj chciałam napisać przepraszam, jeśli pominęłam jakąś ważną kwestię i trzymam kciuki za kolejne wizyty oraz za te z nas, które ostatnio mają problemy zdrowotne

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 09:11   #526
pola25
Zakorzenienie

Witajcie.

Właśnie wyruszamy po.syna do moich rodziców.W planach obejrzenie dostawki chicco i spotkanie z koleżanką.Ale jestem taka bez siły,tak od 3 dni i jeszcze głowa mnie dzisiaj boli.No i córcia coś mało się rusza,co mnie martwi.

Miłej soboty!!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 09:31   #527
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ja dzis ruszam na polowanie do sh

Stary 2018-02-24, 09:56   #528
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie.

Właśnie wyruszamy po.syna do moich rodziców.W planach obejrzenie dostawki chicco i spotkanie z koleżanką.Ale jestem taka bez siły,tak od 3 dni i jeszcze głowa mnie dzisiaj boli.No i córcia coś mało się rusza,co mnie martwi.

Miłej soboty!!
Widzę że dzień zaplanowany i samopoczucie ci tego nie popsuje. Może pogoda tak działa na ciebie niekorzystnie. Co do ruchów moja też ostatnio mniej się ruszała ale wczoraj wieczorem była wyjątkowo aktywna nawet udało jej się skopać tatusia 😃 także się nie martw na pewno z dzidzią wszystko jest ok.

Ja nie mam planów na dzisiaj, obiad, porządki może ciasto upiekę, ale puki co to leżę jeszcze w łóżku.
Obudziłam się z bólem gardła 😂 mam nadzieję że się nic nie rozwinie więcej.

Też życzę miłej soboty i zdrówka 😘

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Udanych łowów Zua 😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 10:04   #529
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Norciu nie wiem, od początku ciąży sikam mega często. Nawet jak w nocy nie pije to potrafię co dwie godziny wstawać, nie wiem skąd to się bierze i właśnie tak zwykle do 2-3 w miarę zasypiam po wizycie w toalecie, ale już jak się obudzę o 4 to mam po spaniu na co najmniej dwie godziny i koło 6-7 zasypiam znowu. Marzy mi się przespać całą noc ciągiem, bo taka chodzę przytrzymana kiedy śpię tak na raty.. nie wiem coś więcej dzieje ;(

Z Twoim spaniem już chyba lepiej prawda? Czy nadal zdarzają się epizody bezsenne?
Cytat:

Udanych łowów! Pochwal się co kupiłaś

U nas też sypie śnieg i jest mróz chyba duży brrrr, trzeba było drugi grzejnik uruchomić, bo jakoś tak chlodnawo w mieszkaniu

Miłego dnia!

Stary 2018-02-24, 10:11   #530
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
U nas też biało za oknem
Ja póki co wyleguję się pod kocem z herbatką z imbirem, ale za chwilę czas wstać rozwiesić pranie Potem muszę ogarnąć mieszkanie, poćwiczyć z 20 minut, żeby rozruszać kości i jak mąż wróci z pracy to zrobimy sobie obiad. Póki co nie mam pomysłu, ale chcę coś z frytkami, więc zapewne zrobimy sobie pstrąga

Wieczorem wybieramy się do kina na "Kształt wody" więc mogę zaglądać tu tylko z doskoku
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 10:16   #531
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U nas też biało za oknem
Ja póki co wyleguję się pod kocem z herbatką z imbirem, ale za chwilę czas wstać rozwiesić pranie Potem muszę ogarnąć mieszkanie, poćwiczyć z 20 minut, żeby rozruszać kości i jak mąż wróci z pracy to zrobimy sobie obiad. Póki co nie mam pomysłu, ale chcę coś z frytkami, więc zapewne zrobimy sobie pstrąga

Wieczorem wybieramy się do kina na "Kształt wody" więc mogę zaglądać tu tylko z doskoku
Ogladalam ten film. Jest dobry, ale mnie nie zachwycił jakos super. No o troche długi

Pochwale sie jak upoluje cos fajnego. Poki co ostrze dzide i zaraz wychyle glowe z jaskini czekam na mojego jaskiniowca bo zabral naszego mamuta a ja po dżungli na piechote w obecnym stanie wole sie nie poruszać

Stary 2018-02-24, 10:25   #532
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Ogladalam ten film. Jest dobry, ale mnie nie zachwycił jakos super. No o troche długi

Pochwale sie jak upoluje cos fajnego. Poki co ostrze dzide i zaraz wychyle glowe z jaskini czekam na mojego jaskiniowca bo zabral naszego mamuta a ja po dżungli na piechote w obecnym stanie wole sie nie poruszać

Ja tez idę z moim starym jaskiniowcem.Na spotkanie z koleżanką i jej.synem.z moim.małym jaskniowcemOczyw iście mam cukier ze sobą.
Stary 2018-02-24, 10:32   #533
zgrusia
Raczkowanie

Rozpisałyście się strasznie 😊
Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Witam się po badaniu
dziewczynka na 100%, pokazała co ma między nóżkami zdrowa dzidzia, wszystko przebadane
waga około 418g
Ładnie współpracowała z doktorem i nie miał problemu z badaniem, tylko jak chciał zrobić zdjęcie to na końcu zasłoniła rączkami buźkę, chyba ją raziło światło z głowicy
Blanka dopisz mnie proszę na pierwsza stronę 32l, pierwsza ciąża, TP 4.07 dziewczynka
kolejna wizyta 23.03

nad imieniem się jeszcze zastanawiamy
Gratulacje dziewczynki 😊
Cytat:
Jak dobrze że juz weekend! Ten tydzień w pracy mega dał mi w kość. Dziewczyny które są na L4 - czy udało Wam się odejść na zwolnienie ze spokojem ducha tj. przekazując wszystkie obowiazki? Bo ja mam wrażenie ze to mission impossible. Ciągle nie ma na to czasu bo są bieżące zadania. Planowałam pracować do końca marca ale chyba pójdę na L4 wcześniej, gdzieś za 2 tyg bo juz nie daje rady - za dużo obowiązków, stresu, nadgodzin. I zastanawiam się jak do tego podejść najlepiej.

Co do kwiatów to tez nie mam ręki. Wszystkie kończą w ten sam sposób Teraz dogorywa mi gwiazda betlejemska - chyba w weekend się pozegnamy.

A na obiad miałam łososia czosnkowy cytrynowego, kus kus i surowke. Pychotka!
Ja poszłam na zwolnienie z dnia na dzień więc nic nie przekazałam, nie posprzątałam ani nic. Do teraz mam co jakiś czas telefony czy maile. I jak l4 zawoze to trochę porządkuje sprawy.
Jeszcze za mnie zastępstwa nie mają bo nikt z pracowników z innych działów nie chce przejść 😱 😁
Nowego chyba nie zatrudnią, chociaż kto tam wie?

--------
Pisałyście o kwiatkach. Ja mam storczyki, ale one tylko w salonie mi rosną, w kuchni wszystkie giną 😞 więc warunki świetlne dużo dają kwiatuszkom. Kaktusy tż też kiedyś prawie zasuszyłam ale odżyły, tylko widać po niektórych "okres suszy" , będą mnie tym gnębić do końca chyba 😁

--------

U mnie też śnieg sypie 😍
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 10:35   #534
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!
U nas też biało za oknem

Ommm pstrąg, frytki pycha!

Cytat:

Zua jesteś the best made my day!

Stary 2018-02-24, 10:53   #535
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak to Ela określiła.. Made my day! Dzida, jaskiniowiec, mamut.. Co ćpasz?

Cytat:
Norciu nie wiem, od początku ciąży sikam mega często. Nawet jak w nocy nie pije to potrafię co dwie godziny wstawać, nie wiem skąd to się bierze i właśnie tak zwykle do 2-3 w miarę zasypiam po wizycie w toalecie, ale już jak się obudzę o 4 to mam po spaniu na co najmniej dwie godziny i koło 6-7 zasypiam znowu. Marzy mi się przespać całą noc ciągiem, bo taka chodzę przytrzymana kiedy śpię tak na raty.. nie wiem coś więcej dzieje ;(

Z Twoim spaniem już chyba lepiej prawda? Czy nadal zdarzają się epizody bezsenne?
Tak Eluś, z moim spaniem jest już normalnie, muszę tylko pilnować się, żeby zasnąć maksymalnie do 24, bo potem im później zasnę, tym później wstaję i jestem potem nie do życia. Jeśli od początku ciąży, to może macica tak sie ulokowała? Może zapytaj o to swoją gingekolog? Pamiętam tę masakrę ze spaniem, brr.. Nawet jak nie śpisz cały dzień, to i tak potem się budzisz?

Stary 2018-02-24, 11:59   #536
folinka
Zadomowienie

Dobry
U mnie nie ma śniegu Ale w tygodniu coś ma spaść. Ciekawe czy poleży chociaż chwilę.

Czy mi się wydaje, czy nam zniknęła kate? Trzymaj się i skrobnij słówko!
Nie widzę też regularnych wieczornych raportów od aniama...

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Dobry pomysł

Zazdroszczę Ci po cichu tego przebrnięcia przez temat ubrankowy. U mnie garderoba całej trójki starszaków już się prosi o uporządkowanie... obiecałam sobie, że w marcu jak poznam płeć to ruszę temat. Za szybko rosną te dzieci. Zostawiałaś sobie niemowlęce rzeczy po chłopcach?
Oj, spokojnie, roboty jest jeszcze moc, więc jestem z Tobą. Lidka i Maks mają wszystko bieżące ogarnięte, ale czeka mnie duży przegląd u Kaja i przyniesienie z garażu partii po Maksie, bo Kaj wyskoczył w górę bardzo ostatnio. A dla Benia na razie schowane głęboko, nawet nie pamiętam, ile dokładnie tego będzie. Zresztą wiesz jak to jest - to syzyfowa praca

Po chłopcach wszystko oddawałam bratankowi. Nawet już z uk zwykle raz w roku pakę wysyłałam. Zostawiałam tylko jakieś wyjątkowe, nasze ulubione i obowiązkowo pierwsze ubranko każdego Nie zapowiadało się szybko na kolejne dziecko, jeśli w ogóle, ale się odmieniło Po Lidusi mam na razie wszytko, ale już podzielone na unisex i dziewczęce. Teraz pewnie zacznę znowu po Kaju trzymać te lepsze przynajmniej, kurtki, dżinsy, itp, a na pewno po Lidce to co będzie unisex. Generalnie będzie co składować...

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Hej!

Pooznaczałam sobie wczoraj do cytowania całą furę postów i ponieważ wczoraj nie udało mi się nic napisać, to dzisiaj wszystko mi wykasowało Chyba się załamię.

Nie będę więc pisać do każdej z osobna niestety....

Uff, naprawdę jestem wściekła, że nie mogę się odwołać do konkretnych postów, bo już nie pamiętam, co tam wczoraj chciałam napisać przepraszam, jeśli pominęłam jakąś ważną kwestię i trzymam kciuki za kolejne wizyty oraz za te z nas, które ostatnio mają problemy zdrowotne
O, biedna! Lepiej już tż? To zrozumiałe, że nie miałaś dla nas czasu!
Też nie cierpię, jak mi wszystko znika, więc polecam takie triki - w czasie pisania długiego postu ctrl+a i ctrl+c od czasu do czasu, a jak zostawiam jakieś cytowanie na później, to otwieram odpowiedź i kopiuję wszystko do wersji roboczej maila lub jakiegokolwiek notatnika. W mailu wygodnie, bo jest szybki dostęp i z tel, i z kompa.

Cytat:
Witajcie.

Miłej soboty!!
Spokojnej drogi!
Mam nadzieję, że to nic niepokojącego z córcią. Na tym etapie chyba jeszcze ma prawo na takie słabsze dni. Może się tak akurat inaczej ułożyła, że mniej czujesz. Ale wiem, że na pewno rękę na pulsie będziesz trzymać, to nawet nic więcej nie piszę.

Również miłej soboty wszystkim!

Ja mam sjestę południową jak w tygodniu bo tż zabrał obu chłopców na trening starszego i do fryzjera.
Stary 2018-02-24, 12:10   #537
emma90
Wtajemniczenie

tutaj piękne słońce, ale na zew mroźno pozmienialiśmy plany i jednak zostajemy w domu
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 12:13   #538
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak to Ela określiła.. Made my day! Dzida, jaskiniowiec, mamut.. Co ćpasz?

Tak Eluś, z moim spaniem jest już normalnie, muszę tylko pilnować się, żeby zasnąć maksymalnie do 24, bo potem im później zasnę, tym później wstaję i jestem potem nie do życia. Jeśli od początku ciąży, to może macica tak sie ulokowała? Może zapytaj o to swoją gingekolog? Pamiętam tę masakrę ze spaniem, brr.. Nawet jak nie śpisz cały dzień, to i tak potem się budzisz?
Zazdroszczę bardzo normalnego spania
U mnie problem jest złożony bardziej, bo problem bezsenności pojawiał się już dawno, dawno ooo kilka lat wstecz nawet. Z tym, że wtedy mogłam sobie pozwolić na jakąś tabletkę. A teraz muszę to przetrwać. No cóż, będę wprawiona przy bezsennych nocach z synusiem
Nie zasnę ostatnio w ciągu dnia, wieczorem padnę dość szybko, ale pobudka taka dłuższa o 3-4 dzień w dzień. Mam budzik w głowie?

Zobaczę jak będzie z tym sikaniem po infekcji, bo może na początku ciąży to był po prostu objaw ot tak ciąży, teraz przyplątała się infekcja ciągnie z miesiąc jak nie więcej i temu to tak wygląda. Z tym, że słyszałam że pod koniec ciąży, chodzi się równie często. Hmm ja wiec będę chodzić całą ciążę 15razy na dobę do WC ech..

Stary 2018-02-24, 12:28   #539
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
W środę byliśmy na up: Zalka jest wielka, niesamowicie ruchliwa i na ten moment absolutnie zdrowa 😸 mój mąż się wzruszył jak podgladaliśmy tą naszą kobitkę. Młoda waży obecnie 415 g 🙀 i tak się wierciła, że aż dostała czkawki 😸 A na zdjęciu 3d wygląda już z bardzo ładnie 😻
Załącznik 7443356

Co do bankowania komórek to rozumiem, że chodzi wam o bankowanie komercyjne. Jakby nie patrzeć to totipotencjalność komórek mezenchymalnych jest super i nie można tego negować, największy problem to obecnie brak potwierdzonych badaniami sukcesów w leczeniu niektórych chorób gł. nowotworowych, a co za tym idzie brak opracowanych procedur. O zbyt małej ilości komórek nie będę pisać bo to akurat mit i większość labów wie już, że od lat istnieją procedury namnażania i hodowli komórek i tkanek in vitro- więc ten argument ne jest trafiony.

My jesteśmy zdecydowani na bankowanie publiczne (oczywiście jeżeli Młoda będzie silna i zdrowa, a ciąża będzie przebiegać jak do tej pory). Ja sama przez kilka lat byłam dawcą krwi i jestem zarejestrowana jako dawca szpiku więc myślę, że nasza Mała już na starcie może komuś pomóc. Apeluje Dziewczyny zainteresujcie się tym tematem, bo jest na prawdę istotny a banki komórkowe to nie tylko biznes i $$$ ( chociaż w głównej mierze tak jest &#128548

Gratki! Super zdjęcie - widać ładnie rysy twarzy
Też miałam zawsze wątpliwości co do tego prywatnego bankowania, a cena też swoje robiła. W uk o ile dobrze pamiętam tylko w Londynie i u mnie w mieście pobierają do banku publicznego, bo jest duże zróżnicowanie kulturowe. Pobierają na leczenie każdego, kto będzie potrzebował i do badań, każdego proszą o zgodę. Mi się to bardzo podoba i z chęcią się godziłam, ale niestety wykluczają mnie, bo miałam w życiu transfuzję.

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziewczyny,Synek na 100%!

Wow! To cieszę się z Tobą

Cytat:
Ufff dziewczyny infekcja gigant, ale synuś śmiga cały i zdrowy. Krew zniknęła tak szybko jak się pojawiła, jak dotarłam do gina to już nawet kropli. Przy poprzedniej infekcji miałam te leukocyty pomiędzy 20-30 a teraz ponad 500 .. wrrr :/ a tak mnie przeraził ten telefon że szpitala.. ale udało się w godzinę wszystko zalatwic i pewnie wiecie jak ze mnie zeszło.. wizyta krótka ale synuś sprawdzony, we wtorek planowej nie odwołałam, bo mówi gin, że będę spokojna to siebie poogladamy dzidzia, pomierzymh, poważymy..

Mam jakieś antybiotyk co mogę się źle czuć, no ale przetrwam wiadomo. Oprócz tego znowu paczka femiseptu i pić, pić dużo pić za 6-7dni skontrolować mocz znowu.

Dziękuję dziewczyny za wsparcie! Jesteście kochane!

Uff, czytałam z duszą na ramieniu! Niech się szybko poprawia

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
W sumie nie wiem czy 10 g różnicy to dużo i czy ta waga z usg jest taka wiążąca czy tylko orientacyjnie +/- gin. ją podaje
Raczej na razie orientacyjnie Później może jeszcze rosnąć wolniej lub szybciej. Jeśli kolejne usg będą potwierdzać, że jest dziecię większe niż wypada z tp, to można zacząć się spodziewać większego bobasa. Ale też trzeba pamiętać, że im większe dziecko, tym zakres błędu większy.

Cytat:
Dziewczyny, jeśli chodzi o komody, to niewiele z Was się odezwało i takim tokiem zastanawiam się czy te hasła wyprawkowe w ogóle mają jakieś prawo bytu. Może po prostu zróbmy tak, że jak któraś będzie chciała zapytać, to po prostu pyta, bez jakiś tam ram czy wymogów. Ja np. wciąż mam problem z komodą, ale z tego względu, że szukam używanych, ale niektóre swoją cenę też mają. Znalazłam ciekawą propozycję tutaj ---> https://meblearkadius.pl/sklep/komod...8p-120-sonoma/ Tylko chciałabym w kolorze białym. Tyle że ja kupuję komodę nieco pojemniejszą, a nie trzyszufladową, żeby móc najlepiej wszystko tam pomieścić, co dla małej potrzebne. Są opcje z większą ilością szuflad i szersze. Chętnie dokręciłabym normalne gałki do szuflad, bo takie gołe średnio mi się podobają. Pewnie jakość wykonania nie jest tak dobra jak mebli za 1000 zł, ale nie wybredzam. Co się zepsuje, to mąż naprawi. Domyślam się, że sporo mamuś kupi komody typowo dla dziecia?
O kochana, ja bardzo lubię Twoje przywództwo w tym zakresie i poczytać o doświadczeniach innych mam, i oglądać co nasze pierworódki ciekawego wyszukują. Po prostu może komoda jest mniej problematycznym tematem dla większości i dlatego odzew był słabszy. Jak pójdą dalej jakieś termometry i inne akcesoria, to na pewno będzie odzew. Chyba że coś z dużych jeszcze nam zostało.
A już Twoje podsumowania były genialne i na pewno dziewczyny będą wracać do nich (podlinkowanych na pierwszej stronie). Więc jeśli tylko masz czas i chęci, to proszę nam tu dalej przewodzić!
Dziewczyny, popieracie???

Ja też już grzecznie powtórzę Kupiłam drugi u mnie w domu Malm z 6 szufladami (4 duże, 2 małe), bo przewijak mam osobno, więc zawsze to więcej miejsca. Dla Kaja miałam też Malm i robioną przez stolarza nakładkę przewijak. Lubię tą komodę, bo jest niedroga, solidna i szuflady są bardzo pojemne (mają podpórkę od spodu, więc nie ma mowy o żadnym opadaniu dna).

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Witam się po badaniu
dziewczynka na 100%, pokazała co ma między nóżkami zdrowa dzidzia, wszystko przebadane
waga około 418g
Ładnie współpracowała z doktorem i nie miał problemu z badaniem, tylko jak chciał zrobić zdjęcie to na końcu zasłoniła rączkami buźkę, chyba ją raziło światło z głowicy
Blanka dopisz mnie proszę na pierwsza stronę 32l, pierwsza ciąża, TP 4.07 dziewczynka
kolejna wizyta 23.03

nad imieniem się jeszcze zastanawiamy
Gratuluję córci! Słodki wstydzioch! Dokładnie jak mój na UP

Kathy, hm, chyba gdzies mi Twój post uciekł, a nie pamiętam czy pisałam już, więc gratuluję również!
Stary 2018-02-24, 12:39   #540
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę bardzo normalnego spania
U mnie problem jest złożony bardziej, bo problem bezsenności pojawiał się już dawno, dawno ooo kilka lat wstecz nawet. Z tym, że wtedy mogłam sobie pozwolić na jakąś tabletkę. A teraz muszę to przetrwać. No cóż, będę wprawiona przy bezsennych nocach z synusiem
Nie zasnę ostatnio w ciągu dnia, wieczorem padnę dość szybko, ale pobudka taka dłuższa o 3-4 dzień w dzień. Mam budzik w głowie?

Zobaczę jak będzie z tym sikaniem po infekcji, bo może na początku ciąży to był po prostu objaw ot tak ciąży, teraz przyplątała się infekcja ciągnie z miesiąc jak nie więcej i temu to tak wygląda. Z tym, że słyszałam że pod koniec ciąży, chodzi się równie często. Hmm ja wiec będę chodzić całą ciążę 15razy na dobę do WC ech..

Folinka mniej jest ruchliwa,cos mnie kopnela ale dużo mniej.W środę mam wizytę.

No właśnie nie ma wieści od K.Aniama też się nie oddzywa.

U.nas też pruszyl snieg,w Kielcach mało.

Ogladalam to chicco,tylko nie bylo funkcji bujania,nie ma wygladu na tyle pieniędzy.Może kosz mojzesza z funkcją bujania.

Widzialam te torby skip hop.
Ale narazie jestem we wszystkim.zielona i muszę się doksztalcic.
Nic nie kupilam dla małej,na wyprzedażach takie cieple rzeczy.Kupilam dla starszego syna dres,bo robi dziury.na potęgę.

Bursztynku

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-02-24 o 13:06
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości