|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Ja odstawiam od dziś witaminy. Zaczęłam wymiotywac po nich jak kot.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Mamusie!
![]() Dziękuję za tak serdeczny odzew w sprawie, Anielki. ![]() Dzisiaj pospałyśmy od ok. 24 do 11:30, o szok.. Widocznie zmęczona byłam po wczorajszym. Posiedzieliśmy sobie u koleżanki, która prawie 3 tygodnie temu urodziła prześlicznego, przepieknego chłopczyka. On urodził się taki drobniutki, nie ważył jakoś tak standardowo. Wczoraj był taki maciupki, dobija do 3000 gram, a co dopiero prawie 3 tygodnie temu po porodzie.. Patrzyłam na niego jak w obrazek. ![]() Gosiu, oczywiście, że nie obrażam się za Dankę, to nawet zabawne jest. ![]() ![]() Elu, śliczne spodenki, osobiście uważam, że chłopakom pasuje taki szary dres, dodaje im to takiej hmm.. męskości? ![]() ![]() U mnie dzisiaj powtórka z porannych bóli. Taki tuman ze mnie, że nie skojarzyłam tego z narastającym zapaleniem pęcherza. Dziewczyny, pogadamy sobie dzisiaj (też) o komodach dla naszych maluszków?
|
#244 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Elaaa wspolczuje z tymi zastrzykami... Co do zaparc, to lacze sie z Wami. Wcinam jogurty Activia- troche pomagaja... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cudne USG super że wszystko u Was w porządku
|
|
#246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Summer, a to nie Ty miałaś pochwalić się swoimi łowami ubrankowymi?
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się czy odpuścić, w końcu codziennie jem warzywa, owoce, co dwa dni soki owocowo warzywne... Wyniki mam idealne.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że wszystko dobrze
|
|
#249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Mam położną, która nie pracuje w żadnej przychodni tylko w szpitalu, a w ramach umowy z NFZ wykonuje również usługi położnej środowiskowej. Poszukaj i się zorientuj jakie są w Twoim regionie, może będzie w czym wybierać
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku 😊
Za szybko piszecie. Blanka jakbyś mogła mnie zaróżowić na pierwszej stronie 😁 i dopisać mi wizytę na 05.03 Gratuluję udanych wizyt wszystkim 😊 W przyszłym tygodniu muszę krzywą zrobić i już niedobrze na tą myśl 😞 ale trzeba to przeżyć. Dzieć mnie dziś o 4 obudził, wczoraj nie pozwal zasnąć wcześnie - mam nadzieję, że jej się tryb życia zmieni jak już wyjdzie na świat bo matka by trochę pospać chciała 😁 Boli mnie często odcinek ledzwiowy kregoslupa i się zastanawiam, czy ja jakoś źle leże czy to już starość 😊 |
|
|
|
#251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, wiecie może czy w ciąży można pić sok z OWOCÓW czarnego bzu? Sporo tego mam od teściowej.
|
|
#252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łap dobrze fałd skórny, a po wyjęciu igły dobrze rozmasowuj mi to pomaga i nie wychodzą takie siniaki ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Super ze i u Was wszystko ok
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Ja też taki okres czasu ale mi mówili, żeby nie masować - można jednak? Siniaki raz mi się robią a raz nie - schodzą po jakimś czasie. Raz mi sie tylko taki wielki zrobił, że ponad tydzień go mocno czułam. Musiałam wtedy chyba w jakąś żyłkę trafić.
|
|
|
|
#254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie zawsze bolało w krzyżu tylko z lewej strony, a teraz po całości łypie jak się nachodzę albo narobię.Aneczka ![]() U Ciebie też na pewno wszystko w porządku z dzidzią. Cudownie było wczoraj podejrzeć.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-22 o 14:13 |
|
|
|
|
#255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
activia troszke pomaga
|
|
#256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blanka jak są dobre wyniki,jesz racjonalnie to nie ma sensu brać witamin. Folinka może taki okres gorszego samopoczucia masz,słuchaj swojego organizmu i odpoczywaj.Daj znać ,czy Ci się poprawia.Może zjedz coś słodkiego,przewietrz mieszkanie. Kropka mam nadzieję,że dzisiaj jest Ci lepiej. Emma kciuki za wizytę. Patrycja jak się czujesz? Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-02-22 o 14:27 |
|
|
|
|
#258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
Witam Wszystkich w nowym wątku 😃 Ładnie przespałam jego rozpoczęcie, ale ostatnio cos mnie przeziębienie brało i po praCy juz brak sił.
Wy tu widzę w większości pierwsze ciuchy ciążowe , a ja juz z mc dół ubieram tylko ciążowy oprócz dresów w domu luzniejszych 😱 Do lidla mysle sie wybrać po bieliznę ciążowa, ale nie wiem czy jeszcze cos zostanie do jutra,a dzis nie mam jak skoczyć. Blanka jaka Twoja córeczka juz duża 😍 Mój ostatnio miał dopiero 10,5 cm zobaczę w pon ile urósł po 3 tyg . Co do snu ostatnio padam po 21:30 , ale często w nocy sie budzę to siku to niewygodnie , a co to bedzie potem 😀 |
|
|
|
#260 | |||||
|
Zadomowienie
|
O rajusiu, czy oni naprawią tą dziwną czcionkę i kolory wreszcie...
A tu jeszcze jakiś filmik wyskakuje, jak to cudownie świętuje wizaż urodziny! ![]() Na dodatek przed chwilą mnie wylogowało jak nigdy i przez dłuższą chwilę dziwiłam się, że nie mam opcji odpowiedzi przy postach ani nie widzę zdjęć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przecież jesteś w ciąży, musisz coś przytyć. Nie pamiętam od ilu kg dokładnie zaczynałaś, ale z Twoją posturą to jeśli nie jesteś skrajnie niska, to spokojnie 15-18 kg jest zalecane.Ja Was doskonale, Kochane, rozumiem z tym martwieniem się o tycie, bo przecież tak dużo tyłam w każdej poprzedniej ciąży. Naprawdę nie rozumiem, co się teraz dzieje, że mało tyję. Doszłam do wniosku, że chyba codzienność z rocznym dzieckiem wymusza na mnie więcej ruchu. W końcu ruszam się z nią sporo każdego dnia, noszę trochę na rękach, o wielokrotnym wnoszeniu jej po schodach nie wspominając (u góry mamy np przewijak i łazienkę...) Na dodatek spotkało mnie szczęście w tej ciąży, że miałam ten dotychczas mityczny dla mnie odrzut od słodyczy i apetyt na dużo warzyw, choć tuż przed ciążą zażerałam słodkie bez pamięci. Już miałyśmy kiedyś rozmowy ile przytyć, to wrzucę Wam, co mam i gdzie sobie patrzę. Ten artykuł zdaje się, mi się podobał, a na pewno tabelka na końcu, bo uwzględnia BMI. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_36379.html I lubię sobie zerknąć na kalkulator wagi, ten http://mama.kalbi.pl/kalkulator-bmi-w-ciazy lub ten http://www.baby2see.com/pregnancy_we...alculator.html Cytat:
Trudno, kto chce podziwiać w całej okazałości, proszony jest o zerknięcie na wersję desktopową ![]() Cytat:
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-02-22 o 14:34 |
|||||
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-22 o 14:37 |
|
|
|
|
#262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mimo, że brzuch chyba raczej z tych standardowych na połowę ciąży po domu to w ciążowych legginsach
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u mnie go bardzo wywaliło haha i szybko było widać, przez co normalne spodnie mnie uwierały... :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pogodziłam się już z myślą o +15kg, ważne aby dziecko było zdrowe
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-22 o 14:55 |
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z synem dobiłam do 73 kg, ale wcale nie czułam się jak wieloryb a potem prędko to wszystko zgubiłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#267 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już nic z tym nie zrobimy ![]() a jeżeli chodzi o witaminy to może kup jakieś inne? ja od początku biorę pregnę plus i nie mam żadnych skutków ubocznych ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
u mnie też teraz +4kg
|
||
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie nic nie biorę, zaczekam do wizyty u gin.. Zobaczymy co ona na to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-22 o 14:55 |
|
|
|
|
#269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja waga ruszyla sie, ale ja tez widze ze mam wiekszy apetyt i jestem non stop glodna... poki co mam info, ze ide miarowo do gory... a brzuch mam wrazenie ze mam wyjatkowo duzy... bylam wczoraj na spotkaniu i dziewczyny, ktore sa w podobnym tyg co ja maja mniejszy brzuch... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#270 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo już się martwię, że nie przybieram...Cytat:
spróbuj na siedząco.I ja byłam dzisiaj w Lidlu i kupiłam dla siebie bluzkę z rozcięciem szarą i te koszulki do karmienia I.... kupiłam pierwszą rzecz dla dziecia |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

On urodził się taki drobniutki, nie ważył jakoś tak standardowo. Wczoraj był taki maciupki, dobija do 3000 gram, a co dopiero prawie 3 tygodnie temu po porodzie.. Patrzyłam na niego jak w obrazek. 

czy warto sie pofatygowac czy same beznadziejne ciuszki. Pewnie będzie bitwa jak o karpia na święta haha
. Wydawało mi się że to są te same co przy usg, a nawet mniejsza częstotliwość. Teraz już całkiem zgłupiałam, zapytam jutro na prenatalnych.

Wszystko z malutką w porządku, tylko u mnie pH moczu aż 8. Niemal codziennie zanim wstanę z łóżka mam okropne kłucia w podbrzuszu, myślałam, że to od pełnego pęcherza i ucisku na niego, ale z drugiej strony, żeby mnie aż tak bolało, że ledwo mogę wstać i do łazienki dojść? Takie rozlewające się kłucie. Powiedział, że jakiś stan zapalny może się robić i przepisał mi Femisept Uro. Pić duuuuużo wody, ale to naprawdę dużo i herbatek z pokrzywy. Łożysko jest wysoko, mówił, że jeszcze jest elastyczne i będzie się przyklejać na stałe. Następna wizyta 14 marca, proszę o dopisanie, a u prywaciarza 13 marca..
Ale lekarz na NFZ robi USG maksymalnie minutę-dwie.
ale trzeba to przeżyć.

coś za szybko w górę mi te kg lecą
Przecież jesteś w ciąży, musisz coś przytyć. Nie pamiętam od ilu kg dokładnie zaczynałaś, ale z Twoją posturą to jeśli nie jesteś skrajnie niska, to spokojnie 15-18 kg jest zalecane.