|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najwięcej ważyłam 51,5/162 i właśnie chciałam zgubić jakieś 3kg, a później bardzo szybko poleciało prawie 10 ;/ nawet nie wiem kiedy. Gdybym mogła cofnąć czas do tego dnia, gdy postanowiłam pozbyć się tych 3kg... Co do wystających kości to miałam je nawet ważąc te 51,5, a teraz to już nie wspomnę - nie wiem może dlatego, iż trenowałam pływanie - jeszcze do końca maja tego roku, teraz nie trenuję bo lekarka mi zakazała ... ;( ale wrócę do tego mam nadzieję, chociaż już pewnie nie nadrobię tego co straciłam ... A podejście innych właśnie jest takie: 'jest chuda, bo tak chce - jakby jadła to by przytyła' ;/ tylko żeby to było takie proste ... bo ile można jeść ;( Przepraszam, że się tak rozpisałam. Pozdrawiam. PS. Farmaceuta w aptece nie chciał sprzedać mi ibupromu max, tylko zwykły ... to już jakaś paranoja jest ;/ I jeszcze rano mama kazała mi się zważyć przy niej i nie wiem jakim cudem było 42,8 ;/ jak niby mam przytyć jak się staram jem ile tylko mogę a tu jeszcze mniej zamiast więcej? przecież nie uważam na to co jem, jem jak mam ochotę itp. nawet przedwczoraj na imprezie zjadłam chyba z 5 kawałków ciasta marchewkowego i chyba ze 3 kromki chleba z grilla i paluszki i to było w nocy... ehh ;( i oczywiście mama znowu zła i myśli, że ją okłamuję a ja jem normalnie nawet przy niej prawie cały czas i ona myśli, że jestem bulimiczką a ja w życiu ani razu nawet nie pomyślałam, żeby zwrócić to co zjadłam bo nawet bym nie potrafiła ... przykro mi się zrobiło jak mi tak powiedziała ... ;(
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
Hej Wiosenko
![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przy takiej ilości kcal raczej nie wróci. mam podobny problem, staram sie jeść więcej, ale tu trzeba jeśc tez sporo tłuszczy, wogóle przytyć. Ehhh, cięzko bardzo jest. Cytat:
Tez mam takie wrażenie, że dobre koleżanki bardzo pomagają wyjśc z choroby. W moim przypadku nie pomaga cos typu wmuszanie ciasteczek itp. Po rpostu ciepła rozmowa na jakiś temat niezwiązany z jedzeniem i saemu chce sie potem znormalnieć, czuc tak jak inni czują. Nie marnować czasu na ED. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie. To nienormalne, jak ktoś zrobił dobry wynik mając 15% tk.tł. wcale nie oznacza, że gdy zredukuje tę zawartość np. do 10%, będzie lepszy. Ech... Toffie, a w ogóle co u Ciebie? mogę wiedzieć, ile już przytyłaś od czasu początku P? ![]() ![]() Agness ![]() ![]() Starlight, a próbowałaś nie liczyć kcal i jeść to, na co masz ochotę? jak często wymiotujesz? mało o Tobie wiem, w sumie nic, ale jaką masz sytuację w domu, masz czyjekolwiek wsparcie? juliaaa161190 ja miałam taką sytuację, że też bardzo wolno tyłam i moja mama mówiła, że wiedziała, że tak będzie, bo mam bardzo szybki metabolizm ble ble ble. Ale tata zaczął podejrzewać mnie o bulimię właśnie. Na szczęście mama zna mnie na tyle dobrze, że wie, że ja wręcz boję się wymiotowania i stanęła w mojej obronie. Ale takie podejrzenia i insynuacje potrafią zepsuć humor i zdołować :/ przepraszam, że teraz tak krótko, ale zaraz muszę iść do biblioteki na chwilę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale od dzisiaj jem przynajmniej 3000kcal bo tak obiecałam, nie wiem jak mi się to pomieści, ale bd jadła same kaloryczne rzeczy i zobaczę czy to coś da.
![]() |
#4719 |
Rozeznanie
|
Izka Izka
![]() ![]() ![]() ![]()
#4720 |
Zakorzenienie
|
Ale niektórzy mają okres przy niższej wadze. Ja przytyć nie zamierzam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Raczkowanie
|
wiosenna nie liczyłam kcal przez ponad pół roku i tak jakoś..przejrzyj może moje posty jak chcesz, nie będę się powtarzała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale bywają też sytuacje, które przeszkadzają w wychodzeniu z choroby. Koleżanka czasem potrafiła nic nie jeść przez 2 dni, żyć o samych napojach. Bo je wtedy, kiedy jest głodna, a głodna akurat nie była. Cóż, jemy podobne ilości, mało, jednak ja wiem, że takim jedzeniem ona nic nie reprezentuje, bo chcę mieć zdrową nie tylko psychikę.
![]() |
#4725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a forma, no cóż ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dojadam podwieczorek i idę piec jeża. ;] Potem wkleję fotę. ;> Cytat:
![]() Może właśnie czeka na jakiś impuls, na zewnętrzne "przyzwolenie", żeby zwalczyć ten problem, może specjalnie pozwoliła, żebyś zobaczyła karteczkę? Ja też takie sztuczki wyczyniałam przy mojej siostrze. ![]() Oby się udało jej jak najszybciej wrócić do normalności, trzymam kciuki! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie moi rodzice też podejrzewali o bulimię. ![]() Ale teraz chyba już mi ufają, zwłaszcza że tata rozmawiał z lekarką. Są za to na etapie przerażania się, że cierpię na jakąś tajemniczą chorobę, której nie wykryli ja byłam w szpitalu i że głupia jestem, bo z tego stresu tak się załatwiłam. ;p Cytat:
![]()
![]() |
#4727 |
Raczkowanie
|
u mnie tylko giorzej... cały dzień prawie nad toaletą. około 17 byłam ze znajomymi na pizzie a'la pieróg ;] każda miała dwa kawałki. I co? I one sobie później spokojnie sączyły soczek, a ja poszłam do łazienki
![]() teraz to JA jestem irytująca. "dla chcącego nic trudnego", mawiałam sobie nie tak dawno. Ale gdy zwrócę to co zjadłam, nie mam takich wyrzutów sumienia. A nie chcę ich-one wykańczają... |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zadomowienie
|
Tymczasowo zjawiam się na KZ.
![]() Jak zwykle stoję na niepewnym ,zaminowanym gruncie. W środę odwiedziłam onkologię w stolycy , doktorzy jeszcze się nie upewnili co do diagnozy i co dalej okaże się w poniedziałek. Raczyli poinformować mnie o prawdopodobieństwie chemioterapii. 6-8 sesji co 3tygodnie , najsilniejszy rodzaj z kurewską adriamycyną,cisplastyną et.c. jak to doktorek ujął 'waląca po szpiku,nerach,rzyganiu i włosach' Siłą rzeczy kazał mi przytyć,że przy tych 43 kilogramach i wzroście metr'70 nie będę miała z czego stracić te 10-15,nie mówiąc o zwiększeniu zagrożenia życia. Rzekł,żebym nie żałowała sobie w końcu jedzenia,jadła dużo i wszystko na co mam ochotę,niekoniecznie zdrowo ![]() Wzięłam sobie niby te słowa do serca,pożeram ok 2500-3000kcal, słodycze,fast foody,alkohol et.c z nieprzymuszonej woli,acz chwilami po prostu tracę apetyt, żołądek jakby się mega skurczył , może i przez wieczne napięcie, kłótnie itp ![]() Heh ciekawe tylko czy w ogóle coś przytyć mi się uda...o_O A wyglądam 'średnio' ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Raczkowanie
|
![]()
schizm
![]() sama widzisz, że gra się toczy o Twoje życie. W czasie chemioterapii przecież i tak schudniesz, daj swojemu ciału trochę "materiałów obronnych", żeby miał co tracić i dzielnie to zniósł. Jestem z Tobą całym ciałem i duchem heheh ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Ja nie zamierzam przytyć i bankowo nie przytyję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a forma, no cóż ![]() ![]() ![]() Dokładnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
Boże, Aralko, jesteś na KZ już taaaaaaaak długo i dobrze wiesz, jaki jest sposób na podkręcenie metabolizmu: jedzenie więcej. w końcu organizm przyzwyczai się do większej ilości kcal i będziesz utrzymywać wagę... to naturalne, nie żadne czary - mary. Ty chyba myślisz, że normalną rzeczą jest jedzenie 1000 kcal i cieszenie się z tego, że się nie tyje. Choć 95% nastolatek by na tym CHUDŁA.
dobrze Ci radzę - zwiększaj ilość kcal. Im szybciej, tym lepiej.
![]() |
#4738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem jeszcze, jak z walorami smakowymi mojego, ale wygląda tak. ;D
![]() |
#4740 |
Zadomowienie
|
Starlight-
![]() Enex- sęk w tym,że ciężko mi jest zwiększyć kaloryczność do 3000 z tej racji,ze szybko i często czuję się 'pełna'w żołądku. Niby zażywam Citropepsin, krople na trawienie ,ale efekt jest nikły. Do tego od jakiegoś czasu sypiam po 12 godzin na dzień,przez resztę dnia czuję się jak flak ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.