|
|
#2071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
...
|
|
|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
ostatnia partia
|
|
|
|
#2073 |
|
Rozeznanie
|
Aneciu, Patryś piękny w tym ogromie piasku. Widać, że polubił morze
Biankoo, super wyglądacie z zachustkowaną Blaneczką. No i chusta w pięknym kolorze. Zazdroszczę córeczki, która lubi taki sposób przemieszczania się. ![]() Joasiah, życzę miłego spotkanią z naszą Anetką! Tylko uważaj, bo Ona lubi za tasaczek chwycić! ![]() Myshiu, Twoi chłopcy są super. Kacper chyba bardzo do Ciebie podobny. Wypoczywajcie dalej w miłej atmosferze i aurze. Pysiu, fotki przepiękne i nastrojowe, Kubuś jak zwykle przystojniak, rodzice też nie gorsi. ![]() Anusiu, Maja jest śliczną dziewczynką (zapewne po mamusi, bo jednak ja widzę podobieństwo). Ekstra wygląda w tej żółtej misce. Miło, że tak wesoło spędziliście urlop i jednakowoż dobrze jest mieć tu Ciebie z powrotem. Dziś ostatni dzień wolności. Jutro idę do pracy, a Malwinka do żłobka razem z tatą . Dziwnym sposobem teraz, kiedy już mogę bez problemu pracować, bo dostałam w końcu zieloną kartę, czuję się wypalona i pusta, bez zapału. Z pewnością mi to przejdzie, przerażeniem napawa mnie jednak organizacja wszystkiego, bo Malwinka naprawdę nie ma najmniejszej ochoty ze mną lepiej współpracować . Ach, powrót do rzeczywistości, bez rodziny pod ręką, bez mojej kochanej siostry Chwasty rosną sobie najlepsze w ogrodzie, pranie czeka na zbawienie, w tajemniczy sposób zaczęły sie nam psuć jakieś zawory w zlewach, krany i kurki, rozdrabniacz resztek też odmówił posłuszeństwa, samochód nie pozostaje w tyle i radośnie klekocze czymś niewidzialnym . Przywodzi mi to na myśl zemstę przedmiotów martwych, które zostawiliśmy samopas na trzy miesiące Ech.... No dobra, kupiłam sobie dziś fajną torebkę.
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CO do kina - chciałabym; dam ci znać, czy nam się uda |
|
|
|
|
#2075 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a butki też wolę dokładnie obejrzec i przymierzyć ale na razie w sklepach to głównie sandałki a ja chcę juz na jesień i i tak będę musiała wybrać w sklepie. klaudia tez ma wysokie podbicie(po mnie)i wolę poprzymierzać. poczekam jeszcze kilka dni i znowu wybiorę sie może będzie coś nowego 82anusia,pysiamn- fotki super-widzę że urlopik udany, zazdroszczę wam okropnie
|
|
#2076 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Dziękujemy z Kubusiem za miłe słowa Cytat:
...świetna pamiątka Cytat:
Cytat:
Odrazu lepiej ![]() Ja obiecałam sobie że nad morzem nie będziemy kupować duperelek i nie zainteresują mnie stoiska z biżuterią........oj jak się myliłam.... Na koncie kilka pierścionków i 2 pary kolczyków, zawieszka do kompletu ![]() Właściwie to chciałam tylko jedne kolczyki... mąż namówił mnie na reszte...sprzedawca stwierdził że tacy mężowie się nie zdarzają i bym korzystała Więc bilans taki jak powyżej A Michał się śmieje, że to na poczet przyszłych ząbków Kubusia
|
|
#2077 |
|
Rozeznanie
|
Pysia zdjęcia no cóż brak słów
bardzo pomysłowe, ale pamietam Twoje ciążowe też zachwycały hihi tylko ciiii żeby mój nie przeczytał bo pozew złoży ![]() Pozdrawiam jesienne
|
#2078 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma młodszego ![]() Cytat:
Nic o tym nie wiem ![]() Cytat:
|
|
#2079 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękujemy za miłe słowa Cytat:
Tak jak piszesz, zaczniesz pracować, a wtedy siła i motywacja same przyjdą. Życzę, aby Malwinka postanowiła jednak być bardziej ugodowa i pomagać mamusi w jej codziennych zmaganiach. Miejmy nadzieję, że żłobek przypadnie jej do gustu. Cytat:
Pysiu, sprzedawca miał rację, tacy mężowie to rzadkość. Mój, co prawda też pozwala mi kupować co chcę, ale namawiać, to raczej mnie nie namawia Fajne wytłumaczenie znalazł Twój Michał.
|
|||||
|
|
|
#2080 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Mai Cytat:
No i uważam, że nikt nie powinien tego robić, jedynie osoby zainteresowane. Wierzę, że sprawy zostały już wyjaśnione (tak przynajmniej wynika z tego co przeczytałam na ostatnich stronach), a Tobie życzę, żebyś odnalazła znów radość bycia z nami na wątku ![]() No włosów u Olci to akurat mocno pragnę (zwłaszcza po wczorajszej wizycie w Smyku - ozdóbek do włosów cała masa ) Cytat:
![]() Ja aż boję się próbować, jeżeli będę próbować, to picie bezpośrednio z kubeczka, co coraz bardziej staje się realne, bo Olka okrutnie traktuje moje sutki ostatnio (strasznie mnie gryzie, ale wiem, że to nie jest zabawa, ona nie traktuje ssania piersi z jakimś szczególnym namaszczeniem, tylko do zaspakajania głodu i pragnienia). Chciałabym jeszcze trochę pokarmić piersią (moja koleżanka twierdzi, że potem dziecko uczy się ssać z zębami), chociaż do grudnia (chciałabym przez pierwsze miesiące pobytu Oli w żłobku. No i to co mi się podoba u niej, że nie kładzie się i nie dobiera się do cycka, czy do bluzki, tylko spokojnie czeka, aż to ja jej podam pierś. Cytat:
Noga mi tak napuchła, że szkoda gadać, rodzice chcieli mnie zostawić z babcią, ale ja byłam dzielna i dotarłam z wielką banią nad jezioro. Od tamtego zdarzenia nie chodzę po trawie bez obuwia Cytat:
Cytat:
Wybiórczość, a nawet posunęłabym się do słowa bezpieczeństwo .
|
|||||
|
|
|
#2081 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
, może i kierunek trudny, ale za to z chemikami nigdy się nie będziesz nudzić , co prawda można zejść na złą drogę, wiadomo, że chemicy są bardzo rozrywkowi Joasiu, ja się nie boję i czekam ciągle , żeby napisać, że cierpliwie czekam, to za dużo powiedziane... czekam niecierpliwie Cytat:
Świnka przeurocza Cytat:
Cytat:
No niestety Murmelius, różnica czasu robi swoje ![]() Cytat:
![]() Nigdy nie uda mi się zrozumieć, dlaczego na lotniskach jest zawsze takie zamieszanie z rzeczami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
, a chusta wygląda na fotkach fajnie |
||||||||||
|
|
|
#2082 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, biedne kozyPysiu Wy jak zawsze fotki artystyczne , ale do rzeczy cudowne zdjęcia, a Puchatek ślicznie wygląda na plaży Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A zdjęcie w misce, to rewelacja Cytat:
, żeby energia i zapał powróciły O to bardzo dobry początek ----------------------- Uff przebrnęłam do końca (po 3 godzinach). Mi piątek, sobota i niedziela minęły bardzo pracowicie. Cały piątek przygotowywałam zawijańce. Ale opłaciło się, bo podobno bardzo wszystkim smakowały. Narobiłam tego 30 kotletów z 3 różnymi nadzieniami. Pierwsze nadzienie to serek Hochland ze świeżymi listkami bazylii (według mnie najsmaczniejsze ), drugie nadzienie to pieczarki, cebula i natka (duuuużo natki), a trzecie to: pieczarki, mięso mielone, por, papryka przysmażone na patelni, śmietana, ser żółty, jajko. Wieczorem w piątek zrobiłam jeszcze zupę włoską i padłam ![]() W sobotę zostały do zrobienia sałatki (dwa rodzaje), surówka z białej kapusty i barszcz czerwony do pasztecików mojej mamy. Pomogła mi bardzo moja mama, a potem impreza do 23:30 .Teściowa zrobiła kiszkę ziemniaczaną pychotka z ogórkami małosolnymi. Impreza się udała tak dobrze, że postanowiliśmy zrobić "poprawiny" w niedzielę, co mnie fizycznie dobiło... Padłam po wyjeździe moich rodziców do Lublina. Jedzenia było tyle, że przez tydzień można imprezować .
|
||||||
|
|
|
#2083 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Anetko i Pysiu – witajcie po wojażach! Buziaki miesięcznicowe dla Poli Szarejmyszy Cytat:
Chodzenie na bosaka po różnym podłożu jest dla dziecka bardzo rozwijające i ja Jaśkowi te atrakcje również zapewniam . Uaktywnia sobie receptory.Ja nie żałuję .[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8523835]Piszecie, ze Jas nie wyglada na niejadka, ze nie jest chudy ![]() Wiecie, to, ze dziecko jest niejadkiem nie oznacza, ze ono jest chude, oznacza, ze rodzice dziecka skacza, dwoja sie i troja, zeby ich pociecha cos zjadla, zeby zainteresowac go jedzeniem, nowymi smakami Ech, Moonia... Doszłam do wniosku, że nie będę wspominać o Jaśkowym (nie)jedzeniu, bo się denerwuję i łapię doły. Napiszę tylko, że wczoraj śniadanie trwało 1,5 godziny. O 8:00, po calusieńkiej nocy bez jedzenia i picia (wieczorne mleko o 20:30) Jaś nie chciał tknąć najpierw kaszki, po pół godzinie zaproponowałam mu z nadzieją zagęszczone kleikiem ryżowym mleko, złapał smoczek łapczywie, ale kiedy tylko poczuł, że nieco gęstsze, wypluł smoczek z odruchem wymiotnym, a po kolejnych 40 minutach podałam mu twarożek. Zjadł łyżeczkę. Na drugą łyżeczkę położyłam mu na zachętę malinę. Zdjął łapkami malinę, wepchnął ją do buzi, a za resztę podziękował energicznym kopnięciem łyżeczki i stanowczym "nie!". Na obiad zjadł w dwóch ratach trochę zupy pomidorowej. Dziś nie eksperymentowałam ze śniadaniem i dałam mu 180 ml samiusieńkiego mleka. Wypił bez protestów. Cóż, muszę się pogodzić z tym, że mój niemalże roczny synek utrwala sobie noworodkowe nawyki. Cytat:
.Brak czasu rozumiem, sama cierpię na niedobór wolnych chwil .Cytat:
Ładne buciki ma jeszcze Allegrowiczka o nicku "ewowa". Spodobały mi się m.in. te: http://www.allegro.pl/item413462053_..._20.html#photo http://www.allegro.pl/item411670564_..._20.html#photo http://www.allegro.pl/item414101623_..._20.html#photo http://www.allegro.pl/item413462021_..._20.html#photo http://www.allegro.pl/item414106656_..._20.html#photo Dla chłopców w tej chwili nie ma niestety żadnych trzewików w rozmiarze 19-20. Jednak podtrzymuję swą opinię i dołączam do zdania Bianki i Pysi, że warto buciki przed zakupem zamierzyć maluchowi. Ważna jest bowiem nie tylko długość stopy, ale również jej szerokość i podbicie. Jasio cały czas chce dreptać, póki co za rączkę, ale czyni nieśmiałe próby puszczania się, wobec tego musiałam mu kupić odpowiednie buty do stawiania pierwszych kroków. Na teraz, czyli sandałki. Pisałam już, że wchodzi kolekcja jesienna, w pełnej krasie ma ukazać się po 15 sierpnia, zakup sandałków graniczył z cudem. Byłam w dwóch centrach handlowych, zwiedziłam 5 sklepów. Wybór miałam marny, bo zaledwie 3 pary. Kupiliśmy sandałki Bartka w rozmiarze 19 (stópka Jasia ma ok. 12,5 cm długości), przecenione ze 125 zł na 85 zł. Cytat:
.Cytat:
. Blaneczka wygląda na szczęśliwą Zastanawiałam się nad zakupem takiej chusty, ale obawiałam się, że nie będę umiała jej wiązać . Pod koniec listopada kupiliśmy Lulu (z kółeczkami) Bebelulu, nosiłam w niej Jasia kilka razy, parę razy w niej spał, a później o niej zapomnieliśmy. Zajrzałam na stronę www, napisano tam, że Lulu jest do 12 kg, więc może jeszcze wróci na jakiś czas do łask? Przydałoby się takie nosidło na wczasy, może uda mi się przekonać do niej Jasia?... Cytat:
.Chłopcy śliczni, ten największy też niczego sobie . Taki ciepły, miły tatko .Cytat:
.Kuba złapał złotą, nadmorską opaleniznę i chyba fantastycznie czuł się na plaży. Do twarzy mu w Twoim kapeluszu .Cytat:
. Już sama nie wiem, do kogo podobna? Trochę ma z Ciebie Aniu, trochę z tatusia. Mieszanka idealna .Widać, że świetnie się bawiliście i że pogoda Wam dopisała. Zdjęcia śliczne, urzekły mnie zwłaszcza to w misce i to z Tobą w białej sukienusi na brzegu morza (jakie Ty masz nogi zgrabne!). Cytat:
.Jaką, jaką? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. A jakiego serka Hochland użyłaś?- - - PS Pysieńko, oddzwonię jak Jaśko wstanie, bo cosik lekki sen dziś ma .
|
|
#2084 |
|
Wtajemniczenie
|
demonik-ładne te butki-podobne przymierzałam w sklepie ale jeszcze ze 20 par przymierze jak ukaże sie cos nowego to0 może wtedy sie zdecyduje.
a my wczoraj na urodzinkach u bratanicy. mała miała frajde bo wujek zamontował hustawkę i baaardzo jej sie podobała aż krzyczała z radości. no a ja niestety jakieś 3 głupie popołudniówki w tym tygodniu bo ktos sobie jakies dyzury wymyślił . ja juz nie pamietam jak to jest iść na popołudnie. najbardziej mi przykro że nie będę jak mała bedzie zasypiać wieczorkiem. tak jak lubiłam swoja prace to teraz juz zaczyna mnie wkurzać. wymyslaja jakies głuoie rzeczy typu te dyżury. i po co mam tyle siedziec jak i tak nie będę miała specjalnie co robić- ludzi pilnować czy dobrze pracuja i czy za duzo czasu nie spedzja w palarni.no moze jeszcze grafik na wrzesien ułożę. i kilka wczesniejszych fotek jak Klaudia sama stoi na pufie(i sama sie tam wdrapała)jka wczodzi u dziadka na łóżko no i na kaczuszkach
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kucyki przesłodkie .* * * A mój królewicz śpi już 4,5 godziny (od 10:00) . Dość lekko, bo przebudził się w międzyczasie 3 razy. Walczył dzielnie, gramoląc się nieprzytomnie ku szczebelkom, jednak przegrywał ze snem .Od rana jest na jednej porcji mleka .
|
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
Czesc!
Anusia - cuuudne fotki z wakacji! Maja wyglada na pzreszczesliwa, a w bialej sukience nad brzegiem prezentuje sie jak mala ksiezniczka Dorka - wspolczuje popoludniowek - sama kiedys pracowalam kilka razy w miesiacu 15-23 i wiem jakie to moze byc wkurzajace:/ Klaudia sliczna i sprytna Blanka ma takie same rozowe Zetopol'e![]() Demoniku - boskie te butki wkleilas!!! najbardziej podobaja mi sie te pierwsze, cene zreszta tez maja bardzo rozsadna.Co do chusty to kolkowa jak najbardziej powinna sprawdzic sie na wyjezdzie Kiedy planujecie wczasy i gdzie sie wybieracie?Murmelius - wspolczuje powrotu do pracy:/ Doskonale cie rozumiem, tez czeka mnie to w najblizszym czasie i troszke sie tego obawiam, ale z drugiej str mysle ze trzeba sie jednak pozytywnie nastawic Trzymam kciuki za udany pierwszy dzien, i najwazniejsze - oby Malwinka dzielnie zniosla rozlake z mama![]() Poiss - ale mieliscie krolewska uczte! Pysiu - niezle sie oblowilas nad morzem --- Blanka wlasnie padla po spacerze a ja nie mam koncepcji na obiad i zjadam serek homo z buleczka maslana ![]() Nie chwalilam sie wczesniej bo nie chcialam zapeszyc ale znalazlam nianie dla Blanki rozmawialam tel z rodzinami ty ch dzieci i nasluchalam sie samych pochwal hmmm mam nadzieje ze podjelam dobra decyzje...
|
|
|
|
#2088 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy za pozytywne opinie
![]() Dzisiaj byliśmy na Gubałówce, chłopcy zjechali sobie zjeżdżalnią grawtitacyjną a potem wyciągiem krzesełkowym na dół. Po południu skoczyliśmy na basen odkryty przy hotelu. Teraz najstarszy i najmłodszy chłopiec śpi, średni sobie rysuje a ja siedzę z Wami zdjęcia zapodam wieczorkiem bo teraz to i ja się chętnie "przewrócę"Cytat:
on taki tatusiowy koala zwłaszcza jak nosi michała w torbie na brzuchu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2089 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, są bossssskie Cytat:
Cytat:
ziołowego Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2090 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękujemy wszystkim cioteczką za miłe słowa odnośnie fotek
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A cudnie wygląda w kucyczkach Cytat:
Szokkkkkkk Czemu mój Puchatek nie spi tyle w dzień Wiem, wiem spi tyle ile potrzebuje, ale mi byloby to na rękę![]() To prawda oblowilam się jak kolonista na turnusie ![]() ![]() ![]() Ale jestem bardzo zadowolona w dodatku na rocznice ślubu mąż zrobił mi niespodiznakę i dostałam nowiutki telefonik z dotykowym ekranem ...Sony Ericsson P1i ![]() Mąż kupił go w konspiracji Zapłacił gotówką, bym nie widziała przelewu i nie wywęszyla co planuje...![]() Cytat:
|
|
#2091 |
|
Rozeznanie
|
To ja zapodam swoje dzisiejsze fotki:
1. Tatuś z synem na zjeżdżalni grawitacyjnej na Gubałówce 2. Misiek na basenie. Jako że nie mógł się kąpać zjadał mamine klapki 3. Chłopcy we wodzie 4. Michał stoi i sika za każdym razem jak siuśkał to stawał - dobry nawyk już od maleńkości5. To my w trawie 6. Popołudniowy aktywny wypoczynek |
|
|
|
#2092 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie spotkałam się dotychczas z butkami Zetpolu, dlatego z ciekawości weszłam na ich stronę: http://www.zetpol.pl/index.php?modul...ial=niemowlece. Bardzo fajne buciki, wpadły mi w oko Miłosz i Zbyś dla mojego początkującego chodziarza
.Cytat:
.Mnie również bardzo się one podobają, ewowa ma też fajne sandałki dla chłopców. Bałam się jednak zaryzykować, tym bardziej, że potrzebowałam na "już", wobec czego poszukiwałam w sklepach stacjonarnych. Rada dla wszystkich: panie w sklepach poinformowały mnie, że kolekcja zimowa wejdzie na przełomie września i października . A piszę to dlatego, że w zeszłym roku z trudem kupiłam kombinezon dla Jasia pod koniec listopada. Wszystko już było przebrane.Cytat:
.Planujemy wyjechać 5 września na Rodos. Na razie planujemy, dopiero jutro wyrabiamy paszport Jasiowi, dziś zrobiłam mu fotki w tym celu . Konto wieje już pustką, rok bez drugiej pensji dał się nam trochę we znaki. Mało rozsądnie, ale stwierdziliśmy, że raz się żyje .Cytat:
Senkju .Cytat:
Cytat:
![]() Ja nawet nie wiem, jaki mam model aparatu. Wiem, że Nokia, bo tak stoi na górze jak wół, ale co więcej - .Cytat:
.Szczególnie podoba mi się konsumpcja klapka, siusianie na stojąco , a Ty z synami to wprost mistrzostwo .Dobranoc!
|
|
#2093 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego dla Mai i Pili
Cytat:
To chyba możemy sobie podać ręce, po ukąszeniu pszczoły miałam 2 tygodnie dłoń jak balon, ślad od ukąszenia widnieje do dziś w postaci kropki - blizny na środku dłoni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że impreza udana. Chociaż teraz będziesz mieć tydzień przerwy od garów ![]() Cytat:
Bardzo ładne te buciki Cytat:
Dziękujemy bardzo za miłe słowa ![]() Cytat:
Klaudia w tych kucykach wygląd uroczo dodają jej pazura Bardzo zdolna i wygimnastykowana dziewczynka Cytat:
U nas dziś były męczarnie przy dziennej drzemce, zanim zasnęła, płakała z 30 minut, jak w końcu się ululała, zadzwonił tel i znów 15 min płaczu, a spania tylko godzina na cały dzień. |
|||||||
|
|
|
#2094 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję w imieniu Mai księżniczki - diabełka ![]() Cytat:
Maja też takowe posiada Cytat:
Gratuluję znalezienia niani, wygląda na godną zaufania kobietę. Ważne by Blaneczka ją polubiła. Cytat:
Pysiu przypominam Ci, że Twój Puchatek ładnie przesypia nocki, a do tego rano go sama budzisz nie można mieć wszystkiego Może poproś go jutro i się jeszcze skusi na długi sen w ciągu dnia , tak ekstra dla Mamusi .Cytat:
Myshia fotki są piękne, Michał z paletka wygląda na bardzo zainteresowanego posiadaną rzeczą. Zdjęcie z synkami jest obłędne, po prostu brak słów. Cytat:
Może zajmę się dystrybucją butków , firma znajduje się niedaleko moich teściów Maja posiada: Adę, i 2 Pauliny . Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i pojedziecie na wakacje ![]() .... Dziewczyny, co kupić na parapetówkę, coś niebanalnego, fajnego, może być zabawnego?? Na sobotę mamy zaproszenie. My dziś byłyśmy znów u moich koleżanek. Maja zrobiła się strasznym dzikiem, widzi tylko mamę, do nikogo nie chce iść na ręce. Jak tylko zniknę jej z pola widzenia, jest płacz, chyba że sama się oddali, wtedy nie. Ponadto wszystko co chce, a ja jej nie daję, stara się wymuszać płaczem, ja się nie poddaje jak na razie . Zaczyna płakać i siada, po czym się kładzie i drze w niebogłosy, ja nie reaguję, zobaczymy jak szybko się kapnie, że jej wyczyny nie przynoszą rezultatów![]() Teraz nie mogę jej spuszczać praktycznie z oczu. Wchodzi do koszyka przy rowerku, wdrapuje się na koła, włazi na łóżko, fotele. Dziś posadziłam ją w rowerku, po chwili owszem siedziała w nim dalej, ale tyłem do kierownicy. |
|||||||
|
|
|
#2095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, stanowicie zgraną rodzinkę, już nie raz to pisałam Cytat:
-------------------- A ja dzisiaj jestem przeszczęśliwa (zapomniałam z wrażenia o tym napisać )Spotkałam znajomą, której synek chodził do filii żłobka, do którego ma chodzić Ola i powiedziała, że była bardzo zadowolona z pań, które tam pracują i że dyrektorka żłobka trzyma żelazną ręką panie zajmujące się dziećmi. Nasz żłobek ponoć jeszcze lepszy, bo ma fajniutkie podwórko. Coraz mniej się boję, to już za 3 tygodnie pierwsze dni tatuś będzie chodzić z Olcią do żłobka .
|
||
|
|
|
#2096 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wybaczcie mi, że znów nie odniosę sie do postów.
Dziękuję Wam za miłe słowa otuchy skierowane pod moim adresem i zainteresowanie moją skromną osobą. Jestem zmęczona i podłamana. Malwinka była dziś z tatusiem w żłobku i wróciła do domu z rozciętą wargą . Mój mąż miał plamy z krwi na koszuli, bo płakała mu na ramieniu...Rozbiło mnie to kompletnie, jestem gotowa zrezygnować z pracy, ale nie bardzo mogę, bo jest już za późno. Chce mi się płakać, niestety dzisiejsze dwie godziny w żłobku były porażką. Okazało się też, że kiedy Malwinka zaczynałaby pobyt, jest pora spania. Trwa ona dwie godziny od 12.30 do 14.30. Kompletnie nie przystaje to do naszego rozkładu dnia, musiałabym nie pozwolić Malwince spać o 9, jak zawsze. Mam mętlik w głowie, mała była dziś tak bardzo smutna, kiedy przyjechała po mnie do pracy z tatusiem.... Jutro rano pojadę razem z nimi, jeśli znów będzie tak źle, to nie wiem....
|
|
|
|
#2097 | ||
|
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Oli i Maciusia
Cytat:
Fajnie, że żłobek, do którego trafiła Olcia cieszy się zaufaniem innych rodziców. Teraz jesteś pewnie o wiele spokojniejsza. Miejmy nadzieję, że Olunia szybko zaakceptuje nowe miejsce. Cytat:
Murmelius to dopiero pierwszy dzień, Malwinka była zaskoczona nową sytuacją, na pewno też wystraszona bez mamy. Musi się przyzwyczaić do nowego porządku jej świata Kilka dni i przywyknie ... Nocka jak zwykle z pobudkami na karmienie. Kiedy to się skończy
|
||
|
|
|
#2098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
z paletką wygląda jak prawdziwy sportowiec Fajna z was rodzinka Cytat:
To już za 3 tyg ![]() Cytat:
Trzymam kciuki, by bylo tylko lepiej ![]() Demoniku O butkach Zetpolu też nie słyszałam ale z tego co piszą na stronie...wkladka i buciki są specjalnie przystosowane do stopy maluszka...mi też spodobały się Miłosz, niestety na sttronie brak info o sklepach na allegro są, ale Miłosza niet ************ A mi udało się upolować te upatrzone GEOXYMiałam je zarezerwowane do wczoraj w sklepie,(szukałam tańszej alternatywy)najpierw szukałam w sklepach internetowych niestety tych które nam się spodobały i pasowały na nóżce Kubusia nigdzie nie bylo to ten model... Edit: o rajusiu już 10 idę budzić Puchatka na śniadanie
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-08-12 o 10:01 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#2099 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w pracy jakoś zniosłam i nawet szybko minęło a dzisiaj znowu. byłam juz z okruszkiem na spacerku a teraz smacznie śpi. fajna ta stronk zetpolu- a ja mam tylko 1 butki-nie wiem jak to sie mogło stać za to wczoraj jak zwykle wyskoczyłam na galerię i zakupiłam w 5-10-15 znowu 2 bluzeczki-tylko jeszcze spodenke kilka by sie przydało ale może w lumpku cos upoluję.
|
|
#2100 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Moc serdeczności dla Olci Cytat:
Może stąd zaczerpniesz inspirację? ![]() - http://www.cellofan.pl/ - http://fabrykaform.pl/ - http://www.kuchniasklep.pl/ - http://merlin.pl/ - http://www.oranzeria.com/index.php - http://fantasticplastic.pl/index.php Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
Takie rzeczy się zdarzają, musimy niestety liczyć się z tym, oddając dzieci do żłobka, podobnie jak z częstymi chorobami. Ale nawet w domu, pod okiem Twoim czy najlepszej na świecie niani może zdarzyć się wypadek, czasem wystarczy dosłownie chwila nieuwagi. Co do spania, to chyba jednak będziecie musiały spróbować przestawić się na inny rozkład dnia. Początkowo może być trudno, ale jest szansa, że z czasem Malwinka się przestroi. Czego Wam życzę Cytat:
Butki świetne Ja chciałam Jasiowi kupić model Cip Boy, sandałki z zakrytymi paluszkami, ewentualnie podobne Buggy Boy (fotki poniżej) z odkrytymi palcami, niestety po tygodniu zastanawiania się nie było ani jednych, ani drugich. * * * Wczorajszy dzień pod względem Jasiowego jedzenia należy do tych nielicznych udanych , wieczorem zrobiłam mu kaszkę ryżową na mleku z dodatkiem rozgniecionych jeżyn i malin. Była kwaskowa i bardzo mu smakowała .
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

.
. Przywodzi mi to na myśl zemstę przedmiotów martwych, które zostawiliśmy samopas na trzy miesiące

bardzo pomysłowe, ale pamietam Twoje ciążowe też zachwycały 

dla dzielnej Oleńki
"
, żeby napisać, że cierpliwie czekam, to za dużo powiedziane... czekam niecierpliwie 

. 

, żeby energia i zapał powróciły
pychotka z ogórkami małosolnymi. 

. A jakiego serka Hochland użyłaś?