|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
to teraz Starlight.
Historia number one: To był koniec listopada lub początek grudnia. BMI panny Starlight osiągnęło, wygórowaną wówczas, liczbę 16. Jedynym posiłkiem na codzień było skromne śniadanie. Tego dnia zjadłam bodajże owsiankę na mleku 0%. Ciało jednak wrzeszczało jeść, jeść, jeść! A że było mi wstyd coś zjeść w szkole przy ludziach ![]() ![]() Może bez puenty i morału ale wstyd mi za to ..
#1742 |
Raczkowanie
|
skoro ta historyjka, to rozpisze się dalej. może ktoś bezsenny sobie poczyta te bazgroły (bo można bazgrać na klawiaturze,wystarczy być Starlightową).
!. Czasem to moją główną myślą było.. uwaga.. ''ciekawe, czy dam dziś radę się wykąpać" ![]() 2.Pewnego razu koleżanka zapytała żartobliwo-złośliwie: ile Ty masz w talii, 50 cm ? Gdy wróciłam ze szkoły, od razu-wiadomo-centymetr i.. nie ma 50cm. I Starlight płakała. 3. Gdy ścisły post dawał się we znaki, Starlight leżała w łóżku udając chorą. Wewnątrz była zła. "Idiotko, zjadłaś śniadanie i leżysz, GRATULACJE". 4. Sama nie wiedziałam, gdzie chcę być. Czy na stancji , czy w domu. Spaliłam już swój pamiętnik, a dziś tego żałuję (z każdym dniem bardziej, achh jak ja chciałabym poczytać go!). Pamiętam dokładnie co napisałam, leżąć zmarznięta w łóżku i zapłakana: "Mamo, zabierz swoje pier*o*o*e anorektyczne dziecko i zaopiekuj się mną". Myślałam wtedy- tu na stancji chyba się zabiję, nie wytrzymam tego a w domu będę musiała jeść. Jak pojadę do domu opuszczę szkołę a i tak ciągle opuszczam. A to, co pisałam dzień przed szpitalem, pamiętam jakby to było wczoraj: "Boże! Dlaczego ja? Mamo, zabierz mnie stąd! Ja pier****! Nie mogę tak cierpieć, zrób coś".. Każdego dnia piękne epitety : Ty szmato, Ty idiotko ![]() ...
#1743 |
Wtajemniczenie
|
Werka
![]() Monochrome i Starlight te wasze historyjki... ![]() ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Zadomowienie
|
Monochrome - no to ed podziałało wyszczuplająco również na twój portfel
![]() starlight - trzęsienie się z zimna pod ciepłym, a gdzie tam ciepłym, gorącym! prysznicem... skąd ja to znam ![]() Fajne historyjki, dziewczyny. Moja dzisiejsza bezsenność jest Wam wdzięczna ;-) A w ogóle w nowej "Pani" jest artykuł o odchudzaniu gwiazd. Przeczytałam w sklepie - niektóre z nich wa-riu-ją po prostu! artykuł godzien uwagi.
#1745 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monochrome i Starlight świetne historyjki ![]() ![]() ![]() Toffiee wyślę oczywiście ![]() Dziś miały być moje zdj aktualne, ale przez tę pogodę mój brat nie przyjechał i nie mam cyfrówki ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Zakorzenienie
|
Monochrome, świetne
![]() ![]() Starlight, to, co pisałas w pamietniku jest bardzo podobne do tego, co pisalam ja... ![]()
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
a dziś Krytia wraca
![]()
![]() |
#1748 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() otóż: pewnego marcowego bodajże dnia star, wyciągnięta przez swoją jedyną wówczas przyjaciółkę na spacer, w towarzystwie jeszcze pewnego kolegi, o jednej kanapce z chrupkiego pieczywa na 'obiad' przemierzyła jakieś 15km leśnymi ścieżkami. wracając, poczuła się niesamowicie słabo. było jej zimno, kręciło się w głowie, brakło sił, by iść dalej. towarzysze zgłodnieli, więc postanowili zajść do sklepu- kupili paczkę chipsów. częstowali star, lecz ona odmówiła, z właściwą sobie grzecznością. przyjaciółka zirytowała się i skomentowała: 'nie zjesz, bo..? bo to chipsy, a jest po 18,00, tak? bo Ty już o tej porze nie zjesz, no tak!'. ironicznie, złośliwie. poczułam w oczach łzy. żal do samej siebie. uwięziona w swym ciele, w tej chorej psychice, która mówiła mi, że jak wezmę tego chipsa, to potem w domu będę sobie to wyrzucać i się nie uspokoję. odwróciłam głowę, łzy odeszły. udawałam dalej szczęśliwą, lecz.. to mi tak mocno utkwiło w psychice. złe czasy. tak bardzo się cieszę, że to już minęło.. edit: a ja wczoraj podczas nawałnicy napisałam wiersz. ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Jak czytam Wasze historie, to tak jakbym siebie słyszała. Podobne wydarzenia, stany, emocje mnie dotykały. Ale to normalne, myślenie "anorektyczne" :/ Pamiętam, że za czasów anoreksji katorgą było dla mnie sędzanie czasu z rodziną, znajomymi, bo wiadomo....żarcie. Jak chodziłam na odwiedzinki do babci i proponowała mi jakieś ciasteczka, czekoladki i inne cuda niewidy, to albo mówiłam, że "babci....strasznie mnie dzisiaj ząb boli" (....hehe...dosyć często mnie wtedy ząb bolał), albo, że "dopiero jadłam obiad" (haa...czy ja go zjadłam :/ mniejsza o to, wiadomo o co chodzi ![]() Wpadłam właściwie, żeby się pożegnać. Na tydzień. Pewnie nie sprawi Wam to różnicy, czy będę czy nie. No ale... życzę wszystkim wytrwałości i powodzenia. Trzymajcie się, dziewczyny. ![]() ![]()
#1751 | |||||||
Zadomowienie
|
Oczywiście jak zawsze przepraszam, że nie jestem z Wami tak często jak kiedyś, ale tyle się teraz u mnie dzieje, do tego ten remont. Ale staram się co wieczór usiąść i poczytać jak sobie radzicie. Obiecuję, że jak już skończę pokój to będę z Wami zdecydowanie częściej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do pokoju to coraz bardziej się przekonuję do tego koloru. Łażę obok tej puszki z farbą co kilka chwil, przyglądam się jej, oswajam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pozdrawiam Was gorąco, postaram się zajrzeć wieczorkiem. A teraz uciekam malować meble ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 |
Gość
|
Kto chce zdjęcia - kabel USB z MP3 mi do telefonu pasuje
![]() |
![]() |
![]() |
#1753 |
Zadomowienie
|
ja z chęcią zobaczę, wyślę Ci maila na PW.
#1754 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Werka ja chce ![]() Agatko milego malowania ![]() Star fajnie,jak wiersz napisalas ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Gość
|
Wysłane
![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
Werka, mogę też? neska_gold@poczta.fm
![]() co u Was, Dziewczyny? ![]()
![]() |
#1757 |
Raczkowanie
|
może jeszcze któraś się przełamie i napisze historię ?
![]() iza, pytasz "co u Was?", to ja odpowiem ![]()
#1758 |
Zakorzenienie
|
Werka- ja tez poprosze
![]()
#1759 |
Wtajemniczenie
|
toffiee, monochrome, Dekas, star15 nawet nie wiecie ile siły maja Wasze slowa. Daly mi mocnego kopniaka w tylek, nawet zjadlam normalne sniadanie, ktorego mialo nie byc, bo zaprosilam dzisiaj kumpele na ciasto. I w ogole strasznie milo sie poczulam, wiem, ze nie jestem sama, ze chocby wirtualnie komus na mnie zalezy
![]() ![]() werka wyslalam Ci maila ![]()
#1760 |
Gość
|
Plameczka, Iza - zdjęcia są w drodze
Orzeszek - wyślij mi PW z adresem |
![]() |
![]() |
#1761 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
I tak właśnie się zastanwiam czy wtedy cvhoć troszke przypominałas obecna Monochrome. Zapewne nawet nie miałaś ochoty, nastroju i .. siły tu pisac, jak większośc z nas. Bardzo optymistycznie natawiają mnie takie osoby jak Ty. Jak przytyje, to będe szczęśliwsza ![]() super ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja chcę! ?Poproszę na toffiee17@wp.pl Cytat:
![]() Kika, jestes bardzo bardzo ładną dziewczynką. To zdjęcia z jakiego okresu? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój organizm mnie zadziwia. Jeszcze miesiąc temu wydawało mi się, że z tej ruiny nic się nie będzie dało zrobić. Straszyli mnie sztucznym odbytem, masą tabletek i innymi paskudnymi rzeczami. Chociaż wczoraj rozważałam wypicie dwóch ostatnich torebek senesu, ale nie ! Wzięłam je i znęcałam się nad nimi dobrą godzinę ![]() Dzisiaj mi się śniło, że nad moją mieściną pojawiła się trąba powietrzna, pobiegłam do piwnicy i wołałam rodziców, a oni nie przychodzili. Cała się trzęsłam, gdy się obudziłam, a potem leżałam i nasłuchiwałam czy przypadkiem nie grzmi, lub nie wieje. W ogóle bardzo się boję takich anomalii, czuję się wobec nich słaba, mała. Wpadam w panikę i nie mogę się opanować. ![]() Kika, ja nadal korzystam z tego urządzenia, juz nie codziennie ale co drugi dzień. Przy tym dodawaniu kalorii najbardziej obawiam się, że zacznę tyć np. przy 1500. ![]() Cytat:
![]() Werka ja też poproszę jeśli mogę ^^ odekas@o2.pl plameczko ![]() Wieczorem napiszę jakąś swoją historię, wasze dodały mi odwagi. Mam gorączkę ![]() eh... 'ciągle pada...' ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Wtajemniczenie
|
Plameczko milo widziec optymizm w Twoim poscie
![]() Werka ja nic nie dostalam ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 |
Gość
|
Dziewczyny - wysłane
![]() Monia -jeszcze raz spróbowałam - kopnełam się w adresie Toffiee - muszę jeszcze raz to zrobić. P.S. ta morda w avie - to ja. |
![]() |
![]() |
#1765 |
Konto usunięte
|
Nie dostałam fotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Gość
|
Napisz na forum jeszcze raz adres - może byka walnełam
|
![]() |
![]() |
#1767 |
Zakorzenienie
|
Wyslalam maila Werka
#1768 |
Gość
|
Już są w drodze.
Toffiee - nie chce mi się zapisać w wysłanych, ale może u ciebie coś nawala. |
![]() |
![]() |
#1769 |
Gość
|
Dam zdjęcia na forum - nie wstydzę się
![]() |
![]() |
![]() |
#1770 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio jakoś ciężko wbić mi się w ten wątek... czuję,że nie ma tu dla mnie miejsca... zaczynam dostrzegać,że przez te cholerne ED staję się nieprzyjazna dla ludzi... rodzice mówią mi,że jestem strasznie wredna,że co chwila pyskuję i nie da się ze mną porozmawiać. Nawet na TŻ-ta czasami wściekam się zupełnie z błahego powodu,a kiedyś bym nawet nie pomyślała,że za taką błahostkę mogłabym się wkurzyć. Pokłóciłam się z przyjaciółką - jednak to nie moja wina,bo to ona zaczęła.
Po prostu czuję,że jak dalej będę taka (jeśli moi rodzice mają faktycznie rację),to wszystkich zacznę tracić... jestem na tyle podła,że nawet nie zależy mi na dobrym kontakcie z rodzicami... nie mam ochoty spędzać z nimi czasu,chcę być jak najdalej od nich,najlepiej gdzieś wyść i widzieć ich tylko wieczorem i to najlepiej późnym... Jestem straszna ![]() I jeszcze ten brak akceptacji swojego ciała - to najbardziej dołuje... Werka - wysłałam PW z mailem ![]() Co do tej wicemiss z Anglii - nie chcę być wredna,ale dla mnie też ona jest za gruba... po prostu ja nie potrafię zrozumieć jak można być szczęśliwym nosząc duży rozmiar,po prostu nie potrafię,bo sama dążę do jak najmniejszego... ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.