Wszystko o Avonie 4 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-22, 21:45   #3181
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

Dot.: Wszystko o Avonie 4

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Widzę, ze wszędzie już szukają oszczędności. Jasne po co te durne gazetki. A w przedostatniej NovejTy były reklamy co 2 strony. A gruba to ona nie jest!
Niqsia a skąd to wiesz?
bo mi liderka napisala
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 22:24   #3182
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;9109686]wiecie ze avon przestaje drukowac papierowe faktury, bo dzieki temu bedzie mogl zaoszczedzic 5,5 tony papiery, oszczedzi drzewa. durnych gazetek mogli by nie drukowac, mi faktura jest przydatna. tylko w internecie bedziemy moglu zobaczyc, ale przeciez nie kazdy ma internet [/quote]

Ciężko mi w to uwierzyć, tym bardziej, że na fakturze chociażby jest blankiet do wpłat. Poza tym nie wszyscy korzystają z zamówień przez internet.

A co do nowych, droższych katalogów, to też się nie postarali, bo nie dość, że pachnące strony praktycznie nie pachną, to jeszcze narobili w kat. 14 mnóstwo błędów, między innymi podpisali naturalsy bananowe - jako waniliowe. Teraz jestem ciekawa jak będzie z kodami
martusiawilczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 22:48   #3183
ceres86
Raczkowanie

GG do ceres86

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;9109686]wiecie ze avon przestaje drukowac papierowe faktury, bo dzieki temu bedzie mogl zaoszczedzic 5,5 tony papiery, oszczedzi drzewa. durnych gazetek mogli by nie drukowac, mi faktura jest przydatna. tylko w internecie bedziemy moglu zobaczyc, ale przeciez nie kazdy ma internet [/quote]
Ja się dowiedziałam, że ta opcja rezygnacji z faktur papierowych jest tylko dla chętnych.

A z kolei odnośnie innego tematu... czy któraś z Liderek która wypełniała niedawno ankiete, dostała prezent z zamówieniem z K13? --> nowość z katalogu 15 „ZLOTA JESIEN” z nowej linii Planet Spa.
Ja wypełniałam ankiete, a prezentu nie dostałam buuu...

ceres86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 22:50   #3184
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusiawilczek Pokaż wiadomość
Ciężko mi w to uwierzyć, tym bardziej, że na fakturze chociażby jest blankiet do wpłat. Poza tym nie wszyscy korzystają z zamówień przez internet.

A co do nowych, droższych katalogów, to też się nie postarali, bo nie dość, że pachnące strony praktycznie nie pachną, to jeszcze narobili w kat. 14 mnóstwo błędów, między innymi podpisali naturalsy bananowe - jako waniliowe. Teraz jestem ciekawa jak będzie z kodami
wszystkie kody się zgadzają tak jak są obrazki czyli z prawej banan a z lewej wanilia tylko te nazwy są złe (jest to napisane na 1 stronie faktury)
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 05:32   #3185
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
...
Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
wszystkie kody się zgadzają tak jak są obrazki czyli z prawej banan a z lewej wanilia tylko te nazwy są złe (jest to napisane na 1 stronie faktury)
"Informujemy, że w katalogu 14/2008 na stronie 117 została ukazana nowość - Odżywcze serum w ampułkach z serii Advance Techniques. Na zdjęciu i w opisie zamieszczono błędną informację, że w opakowaniu znajdują się 4 ampułki po 15 ml. W rzeczywistości produkt (3172 4) składa się z 3 ampułek po 15 ml.

Natomiast na stronach 126-127, zostały zamienione nazwy serii: Banana i Mleczko Kokosowe oraz Wanilia i Mleczko Sojowe. Numery i opisy poszczegółnych produktów są prawidłowe."
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 06:23   #3186
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Orange też szuka oszczędności - przysyłają co jakiś czas informację że mozna zrezygnować z papierowych faktur - ja nie zrezygnowałam, mimo iż jest przez internet podglad stanu rachunku w każdej chwili.
Na dobrą sprawę blankiet jest niepotrzebny, bo w banku też mozna taki wypełnic - byle znać dane

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 06:33   #3187
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

mi liderka nie napisala, ze dla chetnych, mozliwe, bo gdyby dla wszystkich to bylo by to troche absurdalne.
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-23, 07:14   #3188
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

Będąc wczoraj w siedzibie w firmie zadzowniła jakaś pani z warszawy i też przekazała informacje, że najlepiej byłoby znieść te papierowe. Podała jednak posob na telefon stacjonarny. jakby nie bylo tez barddzo dobry sposob
naszczescie ja mam internet

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 07:19   #3189
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hypnotized28 Pokaż wiadomość
Drogie wizażanki orientujecie się jaki jest dzień wysyłkowy w Białymstoku?? Z góry dziękuje za szybką odpowiedź
ja mam okręg 645 i dzień E

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 07:43   #3190
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
"Informujemy, że w katalogu 14/2008 na stronie 117 została ukazana nowość - Odżywcze serum w ampułkach z serii Advance Techniques. Na zdjęciu i w opisie zamieszczono błędną informację, że w opakowaniu znajdują się 4 ampułki po 15 ml. W rzeczywistości produkt (3172 4) składa się z 3 ampułek po 15 ml.

Natomiast na stronach 126-127, zostały zamienione nazwy serii: Banana i Mleczko Kokosowe oraz Wanilia i Mleczko Sojowe. Numery i opisy poszczegółnych produktów są prawidłowe."
Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość

Dziękuje Wam ślicznie, akurat ta informacja umknęła mi
martusiawilczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 08:02   #3191
porzeczka2602
Zakorzenienie

Co do rezygnacji z faktur papierowych to dla mnie bzdura. Jeśli ktoś zamawia kilka produktów to ok, pamięta co zamówił i to nie problem. Ale ja np czesto mam sporo żeli i innych a z papierową fv łatwiej sprawdzić coraz częściej są nieprawidłowości.

A teraz mam problem, właśnie dostałam meila od męża klientki, może wy wpadniecie na to o jaki krem chodzi
(Chciałbym zapytać o kremy które kupiła moja mama mojej żonie w miesiącu czerwcu tego roku.Niestety nazwy żona dokładnie nie pamięta (był to na pewno krem przeciwzmarszczkowy i jakiś z witaminą młodości.)
mi przychodzi tylko na myśl esencja młodości z anew. Prosze o pomoc

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-23, 08:16   #3192
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
A teraz mam problem, właśnie dostałam meila od męża klientki, może wy wpadniecie na to o jaki krem chodzi
(Chciałbym zapytać o kremy które kupiła moja mama mojej żonie w miesiącu czerwcu tego roku.Niestety nazwy żona dokładnie nie pamięta (był to na pewno krem przeciwzmarszczkowy i jakiś z witaminą młodości.)
Hmmm, ja bym sprawdziła na fakturze

A swoją drogą - zadziwiają mnie osoby które nie pamietają czego uzywaja

Instagram

Stary 2008-09-23, 08:35   #3193
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez madzik87 Pokaż wiadomość
Na Twoim miejscu nie napalałabym się na to szkolenie bo (przynajmniej u mnie) było kiepskie i nie warte wydanych pieniędzy. Więcej możesz dowiedzieć się na wizażu o kosmetykach niż ta tym szkoleniu.
U mnie polegało ono na tym że Pani podała dla jakiego wieku są dane kosmetyki i do widzenia koniec spotkania, trwało niecałe 2 godziny.
Chociaż przyznam że to "nowe" szkolenia mnie też zainteresowało i ciekawa jestem jak teraz wygląda. Obawiam się jednak że jeżeli prowadzą je ciągle te same osoby (a tak jest raczej na pewno) to będą wyglądać dokładnie tak jak wyglądały do tej pory.
hehe, tak szczerze to chcę iść na to szkolenie tylko dla zestawów po 20 zł :P
a tak to wiem że nic się tam nie dowiem ale to pięknie brzmi
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 08:42   #3194
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

tak tyle że mi nic to nie mówi
a wtedy miałam spore zamówienia i było mnóstwo kremów

Stary 2008-09-23, 08:57   #3195
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Co do rezygnacji z faktur papierowych to dla mnie bzdura. Jeśli ktoś zamawia kilka produktów to ok, pamięta co zamówił i to nie problem. Ale ja np czesto mam sporo żeli i innych a z papierową fv łatwiej sprawdzić coraz częściej są nieprawidłowości.

Ja też uważam,że chodzi o Źródło młodości. A z drugiej strony jak nie pamięta co to było to właśnie łatwiej jej wcisnąć,że to to. I będzie jeszcze wdzięczna.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 09:13   #3196
Daszka
Zadomowienie

GG do Daszka

Cytat:
Napisane przez LovelyGirl Pokaż wiadomość
Ja mam ten kremik - z poprzedniego katalogu - i naprawde polecam! Niestety nie mogę powiedzieć czy w 100% niweluje zapach, bo jak zaczełam go używać to się trochę ochłodziło! Ale konsystencja i zapach są naprawdę fajne lubię nim sobie packać stopki!
DziękujęA czy używasz go teraz właśnie, jak już raczej nie zapowiada się na bardzo ciepłą pogodę? Zastanawiam sie czy stopy po nim nie będą się np. kleiły do rajstop lub ich brudziły?
Daszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 09:37   #3197
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Ja też uważam,że chodzi o Źródło młodości. A z drugiej strony jak nie pamięta co to było to właśnie łatwiej jej wcisnąć,że to to. I będzie jeszcze wdzięczna.
Ponieważ ja nie mam z nim bezpośrednio kontaktu (mieszka gdzie indziej a kremy akurat podaje przez kogos) wiec wysłałam mu meilem fotki tych kremów moze wizualnie rozpozna

Stary 2008-09-23, 09:44   #3198
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Orange też szuka oszczędności - przysyłają co jakiś czas informację że mozna zrezygnować z papierowych faktur - ja nie zrezygnowałam, mimo iż jest przez internet podglad stanu rachunku w każdej chwili.
Na dobrą sprawę blankiet jest niepotrzebny, bo w banku też mozna taki wypełnic - byle znać dane
Tak samo jest w bankach, są dostępy internetowe i można zrezygnować z papierowych wyciągów.
Co do faktur Avonu to ja też sobie zawsze zaznaczam czy jest wszystko z fakturą.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 10:20   #3199
Emilkaa
Zadomowienie

No chyba ich pogięło!!!!!
Dokładnie mam daleko ich durne gazetki,a faktura jest mi bardzo potrzebna.Może neich w internecie beda te gazetki!!!!!!!!!!!Ale sie wkurzylam !!!!!!!!!
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-23, 10:41   #3200
LovelyGirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Daszka Pokaż wiadomość
DziękujęA czy używasz go teraz właśnie, jak już raczej nie zapowiada się na bardzo ciepłą pogodę? Zastanawiam sie czy stopy po nim nie będą się np. kleiły do rajstop lub ich brudziły?
Moim zdaniem bedzie lepszy na lato! Mnie stopy zimą się w ogóle nie pocą - a mam wrażenie, że kremik ma na celu pochłanianie potu. Na zimę pewnie lepszy byłby jakis spray odswiezający!
Co do samego kremu to nie klei sie i nie brudzi! Konsystencja jest bardzo przyjemna na stopach robi się lekko pudrowy!
LovelyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 11:13   #3201
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
hehe, tak szczerze to chcę iść na to szkolenie tylko dla zestawów po 20 zł :P
a tak to wiem że nic się tam nie dowiem ale to pięknie brzmi
a te zestawy są po 20zł ? coś mi się nie chce w to wierzyć żeby 5 produktów PS kosztowało tylko tyle

Wiecie coś może o programie motywacyjnym do k15?
Bo zastanawiam się kiedy zamówić nowe perfumy czy lepiej z demo czy z katalogu.

A jeszcze informacja z ostatniej chwili kompleksowy system pielęgnujący okolice oczu uczulił moją klientkę, miała czerwone oczy i strasznie jej łzawiły. Mówi że to od tego kremu a użyła tylko raz
Stary 2008-09-23, 11:27   #3202
ankoro
Wtajemniczenie

Czy jak się wystukuje zamówienie przez telefon, a popełni się błąd w numerze produktu, to co się dzieje?
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 11:28   #3203
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze informacja z ostatniej chwili kompleksowy system pielęgnujący okolice oczu uczulił moją klientkę, miała czerwone oczy i strasznie jej łzawiły. Mówi że to od tego kremu a użyła tylko raz
Mimo wszystko niech używa dalej "Mocniejsze" kremy często początkowo tak wpływają na skórę. Po kilku użyciach skóra powinna się przyzwyczaić do większych "dawek" i mocniejszych składników.
Jeśli nie minie, to rzeczywiście może Ją uczulać.

Instagram

Stary 2008-09-23, 11:37   #3204
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:
Mimo wszystko niech używa dalej "Mocniejsze" kremy często początkowo tak wpływają na skórę. Po kilku użyciach skóra powinna się przyzwyczaić do większych "dawek" i mocniejszych składników.
Jeśli nie minie, to rzeczywiście może Ją uczulać.
Dzięki. Zapomniałam o tym że na początku może wystąpić taka reakcja Eh chyba grypa mnie otępia
Stary 2008-09-23, 12:22   #3205
Daszka
Zadomowienie

GG do Daszka

Cytat:
Napisane przez LovelyGirl Pokaż wiadomość
Moim zdaniem bedzie lepszy na lato! Mnie stopy zimą się w ogóle nie pocą - a mam wrażenie, że kremik ma na celu pochłanianie potu. Na zimę pewnie lepszy byłby jakis spray odswiezający!
Co do samego kremu to nie klei sie i nie brudzi! Konsystencja jest bardzo przyjemna na stopach robi się lekko pudrowy!
Jeszcze raz dzięki! Kusi mnie ta pudrowa konsystencja - może jednak kupię go sobie bo i w zimie, w ciepłych butach i skarpetkach stopy mogą się pocić.
Daszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 13:05   #3206
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie coś może o programie motywacyjnym do k15?
Bo zastanawiam się kiedy zamówić nowe perfumy czy lepiej z demo czy z katalogu.
Z Avon Clubu:
program motywacyjny:
- kup 5 szt tuszu do rzęs z korektorem a dostaniesz torebkę Tilly
- kup 3 wody bond - 40% upustu
- kup 5 wód bond - 45% upustu
oferty demo:
- Powiększająca szminka Ultra Colour Rich 12,90zł
- zestaw Black Suede Touch ( woda toaletowa,body spray,żel pod prysznic ) 40,90zł
- zestaw Little Black Dress ( woda perfumowana,body spray,krem do ciała ) 42,90zł
Stary 2008-09-23, 13:41   #3207
LovelyGirl
Raczkowanie

Cytat:

Miałam dokładnie to samo! Klientka prawie zdecydowana na kremik dostała ode mnie próbkę i od razu czerwone oczka, łzawienie itd...
U mnie natomiast działa świetnie - naprawdę widzę różnicę - może nie po 24h jak obiecują, ale po jakiś 2 tyg stosowania!

A wiecie co w tym kremiku może uczulać? Jaki składnik?
LovelyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-23, 13:43   #3208
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:

Mnie też. Ale np moja mama kompletnie nie ma do tego głowy. Na perfumy Incandessence mówi "te żółte"
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 14:01   #3209
Emilkaa
Zadomowienie

ehhehe moja mama tak samo np.mowi te niebieskie pefumy ja mysle jakie niebieskie perfumy ,mama no te z niebieska zakretka no i to oznacza ze to sa summer white
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 14:26   #3210
taka jedna
Zakorzenienie

Ja mam dość dobrą pamięć i nawet zamówień klientek od razu nie zapisuję (jeśli jest to kilka rzeczy, jak kilkanaście to oczywiście zapisuję) tylko dopiero w domu. I raczej pamiętam co dana klientka zamawiała. Właśnie dzisiaj dzwoniła ciocia i pytała o korektor, który zamawiała jej koleżanka, ja pytam "jaki korektor", bo przecież sama nazwa korektor to mi nic nie mówi, bo ich kilka w katalogu. A ona "no ona już kiedyś go zamawiała, ale nie wie jak on się nazywał". Od razu skojarzyłam co wtedy zamawiały Korektor z Color Trendu. Czy on został wycofany? Bo nie ma go w katalogu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości