|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
GUSTAWEK ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4262 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
![]() ![]() Ale w sumie nie bardzo to widac.Poprostu zrobilam sie wieksza ![]() ![]() Wczoraj mialam dola, ryczalam pol wieczoru.Przeraza mnie wszystko coraz bardziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
ona mi krew leciała około 1,5 tygodnia ale nie za duzo a pozniej taka zółta wydzielina i w sumie okolo 3 tygodni mi cos leciało., lepiej zadzwon do lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |||||||||
Zadomowienie
|
HEJ
nie doczytam wszystkiego :/ cofnelam sie jedynie o pare stron... esli wiec komusnie odpisze wybaczcie, ale wierze ze zrozumiecie ![]() co u nas? hmmmmmmm GRZES faluje wieczorem w brzuchu caly brzucholek sie rusza!!! nie miaalm teo z Toskiem wiec to nowe doswiadczenie zgage mam chl... ze szok! a tz mi migdaly wyjadl!!! ehhhhhhh Toska kurowalismy przez weekend i mam nadzieje ze doczlapie w zdrowiu przez tydzien :/ choc zaczela mu wydzielina zoltawa sciekac przez frida jak odciagalismy, a placze rpzy tym niemilosiernie no i samej nie daje rady, za silny wyrywajacy sie chlopaczek jest :/ a ja... chcaz byc dobraz małżonką pichcilam w sobote bigos i kapusniak by zamrozic porcje i by tz mial jak bede w szpitalu, kupi emu tez w sloiczku klopsiki wiec na 3-4 dni starczy, moze w tygodniu zrobie kopytka i tez zamroze... noi pierogi choc nie mam na nie ochoty by wziasc sie do roboty ale plan jest ![]() w domu wiecej porzadkow zrobionych... tylko pudelek mi brakuje wiec moze dzis w carrefour cos znajde okazyjnego... no i kupuje to ponczo innych wyczaic nie moge a musze juz miec bo w pepku juz 123 cm!!! a przede mna jeszcze 3-5 tygodni ehhh no, a teraz odpisy: [QUOTE=kootekk;22862495]Gustawek gratulacje a juz chciałam spisac ten weekend do straconych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kurde dziewczyny cos w powietrzu jest chyba nie tak bo wszystkie nasze dzieci coś maja ![]() ISHA, KOOTKU czesto wasze maluchy maja takie zaparcia???????? u nas wina bylo mleko sztuczne, jak przeszlismy na to na kolki i zaparcia minelo, no i pozniej sie okazalo ze i niedoczynnosc swoja role odegrala w tym... ISHA ty masz problemy z tarczyca????? swoja droga, kazdy kaszelek u dziecka do pol roku przynajmniej !!!!!!!!1 powinien zbadac lekarz!!! dz. ma zamalo wyksztalcone oskrzeliki w drzewie oskrzelowym i jeszczemajac do tego katar moze sie udusic, wiec nie zwlekaj tylko smigaj do lekarza, chocbys byla tam co 2-3 dni!! nie martw sie gadkami jesli ktos m\powie ze przerwazliwiona jestes, bo jak dz. z dnia na dzien dostanie ci zap. oskrzeli i na pluca pojdzie to nikt ci nie pomoze a sama bedziesz wyc z glupoty! to taka moja drobna rada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
taka mala dygresja, bo nie wszystkie wiedza, by nie odbic pluc dziecku przechyla sie malucha na reke lekko uciskajac brzuszek a z tylu poklepuje sie ale reka w LODECZKE nie cala by kregow nie przestawic, chrzastek i o plucka tez chodzi ![]() co to bedzie jak zacznie sama jesc - czasem spokojniejsze jestesmy jak poczytamy i cale szczescie mama byla [QUOTE=Anecka;22855027]sereniti, ale super RUDASEK ![]() ![]() slicznie wygladacie Tz wrocil juz dawno, bylismy razem na wakacjach tam sie wso ulozylo i jest ok a ojciec wrocil zza granicy bo tam pracowal pare lat ale teraz przez wiek mowi ze woli byc w PL i ze juz sie napracowal (teraz nie szuka pracy i jest na moim utrzymaniu). ANECKA no mi tez sie nasuwa wyprowadzka wasza, na dluzsza mete nie wytrzymasz!!!!!!!! czasem mozna wynajac cos naprawde za okazyjna cene!!! ile placicie za to mieszkanie??????? Cytat:
tez dostalam dla t. wczoraj dwie reklamowki i wiele uzyjemy z nich ![]() Cytat:
MALLINKA dzieki za wiesci laczniczko zycia ![]() Cytat:
Cytat:
moze uda mi sie cie odwiedzic chociaz w spzitalu jak teraz czasu nie mamy hehe Cytat:
IRSIN kochana!!!!!!!! ![]() przechodzilam to samo, a jeszcze jak jakis problem z maluchem to juz calkiem czlowiek bezradny, wyplacz sie na tż!!!!!!!!! koniecznie mow mu co ci jest co czujesz!!!!!!! nie dus w sobie, bo bedzie ci sie to pierzyc... po ok. tygodniu powinno ci mijac powoli ale wychodz kobieto jak masz sily chociaz bo wedline i chleb... tulimy cie kochana, trzymaj sie ! ![]() Cytat:
jakim mlekiem karmisz??????????????? ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
moze rosol ci pozostal z wczoraj?? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
kretencja wiesz że ja nie mam od gina skierowania na cc? tylko od okulisty a gin mi wypisał skierowanie do szpitala konkretnego ale ani słowa - o ile dobrze rozczytuję te bazgroły
![]() ![]() dzasta oj szczypiorkiem to nie byłam ja ważę teraz 85 kilo ![]() ![]() kurcze znów całą noc nie spałam jak tak dalej pójdzie to chyba padnę w środę na porodówce ale mam takiego stresa że szok choć ciągle sobie powtarzam ze będzie dobrze i muszę myśleć pozytywnie jeśli chcę się szybko zwlec z łóżka i zacząć normalnie funkcjonować o karmieniu nie wspomnę - taka mała autosugestia jak na razie nie bardzo działająca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zadomowienie
|
Sereniti ja tam nie wiem gdzie Ty te kg upchałaś?
![]() ![]() ja się boję co mi jutro gin powie bo w ciągu miesiąca przybylo mi 2,5kg ![]()
#4267 |
Zakorzenienie
|
mala znowu dzis sie zakrztusila, ale po poklepywaniu pleckow zlapala oddech
dopiero teraz usnela bo brzuszek ja tak bolal,ze ciagle plakala - ja nazarlam sie wczoraj pewnie czegos i ona biedulka pokotuje za glupote mamy. eh wydaje mi sie, ze zwariuje szybko ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Ja też jutro mam wizytę u lekarza ![]() ![]() Właśnie robie dzidziusiowe zakupy na allegro ![]() Od czwartku w Biedronce bedą śliczne niemowlęce akcesoria z Kubusiem Puchatkiem ![]() Polecam ![]() W czerwcu też takie były ![]() ![]() ![]() ![]()
#4269 |
Wtajemniczenie
|
Sereniti - 85 kilo??
![]() ![]() ![]() a kuku ruku też pamiętam ![]() ![]() ![]() paulinka - olej rycynowy niby ma przyspieszyć akcję porodową ![]() mallinka - dużo pracy Cię czeka ![]() ![]() ![]() mi ostatnio średnio przybywa w miesiącu 2-3 kg ![]() muszę kogoś wysłać po te pampersiaki do Lidla ![]() ![]() akcesoria Disney'a z Biedronki też wylukałam w gazetce ![]()
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-10-25 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zadomowienie
|
EDZIA NA SAM poczatek proponuje MUZYKE BOBASA (Joanna wspomniala tez o niej
![]() ![]() ![]() http://www.we-dwoje.pl/muzyka;bobasa,artykul,1918.html a tu DO POSLUCHANIA PRZYKLADOW: http://www.muzykabobasa.pl/?id=1 potem poza Fasolkami to: - muzyka powazna najlepiej Czajkowski, Mozart, Vivaldi - MUZYKA dla smyka - np. przeboje MiniMini ,Natalia Kukulska, piosenki z bajek i dobranocek, w rytmie Tik-Taka, (sa 4 czesci) - przeboje Majki Jezowskiej (hity mojego Toska ![]() - rewelacja na rowoj percepcji sluchowej!!!!!!!!! UTULANKI, czyli piosenki na dziecięce masażyki i KOŁYSANKI ZE SREBRNEGO KOSZYCZKA NOCY a jak dziecko jest starsze to: śpiewające brzdące - kilka czesci Moje przedszkole Przeboje dwulatka - Pszczółka Maja - 4 cz. największe przeboj edla dzieci 2 cz. A TU MASZ LINK DO HITÓW DLA DZIECZI JUZ OD PÓŁ ROCZKU http://dzieciecehity.com.pl/mp3.htm potem jeszcze ulubione piosenki mama i ja i moje 3 lata, moje 4 lata, moje 5 lat, moje 6 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Wtajemniczenie
|
irsin
![]() dzasta dziękuję za odp ![]() Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-10-25 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() MALLINKO tez mam jutro wizyte a brzuch twardy po bigosie :/ jak jej powiem ze to po bigosie to znowu mi bure da a skad ja wiedzialam ze tak maly zareaguje??? hmmm a 2,5 kg w mies. wjeden wiecej w drugi mniej, moze zaluszek przybral tez, ja maialm mies gdzie 3 kg przybralam a kolejne poltora mies nic - jak dbasz o diete w miare rozsadna nie cukrowa i sokowa... to nie masz sie czym matrtwic ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
eeeeee wiekszosc pewnie zapytanie widziala ale nie wiedziala co ma odpisac - sama sie tylko domyslalam, ale osobiscie sie boje takich akcji stosowac :/ a co wy o tym myslicie?? ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() mozemy tylko laczyc sie z toba... ja wariowalam na pcoatku do tego styopnia ze spisywalam co jem - bo reakcja dziecka moze byc czasem do 3 dni po zjedzeniu czegos! i kto by pomyslal... ale dzieki diecie nie dalam sie zwariowac... choc jak od piersi juz odstawilam to mimo ze ladnie chudlam po porodzie tak syzbko przybralam dodatkowe :/ z brzuszkami kolkami obfitym ulewaniem zaparciami duuuzo matek przezywa swoje dolki... nie daj sie zwariowac - juz iwesz jak reagowac ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Wtajemniczenie
|
nie ma za co
![]() ![]() Cytat:
![]() na TVN Style jest właśnie program o dzieciach-niejadkach ![]() pelnia - wejdź na stronę Biedrony i tam będzie, o tu: http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-10-25 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4275 | ||||
Rozeznanie
|
to mój zimowy zestaw dla wieloryba z mleczarnią haahaha
ale mam białe kozaczki ![]() dziękuję ![]() Cytat:
sama bym chciała stojak ale nie mamy na niego miejsca a jak się przeprowa\dzimy do domu to mała wanny raczej potrzebować nie będize może przez kilka miesięcy Cytat:
bo jeszcze przechodzę ![]() zapytam się lekarza bo jeśli teraz zacznie się coś dziać to wiem że muszę szybko jechać do szpitala ale jeśli po 36tc? pozwolą mi rodzić? powiedz dla czego musiałaś leżeć i co mówi Twój lekarz/ Cytat:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/gotowe-na-wszystko/ zobacz może tu jest ![]() zgrabniutka to tylko pozory hahaahah ale dziękuję humor od razu mam lepszy ![]() współczuje tobie studiów wiem jakie to wyczerpujące przez jakiś czas studiowałam dwa kierunki i pracowałam na pełen etat w tym przygotowania do obrony mgr teraz nie była bym wstanie nawet podyplomówki pociągnąć ![]() naprawdę jesteś dzielna! Cytat:
Głowa i cycki do góry ![]() pomyśl że każdą to czeka ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Zadomowienie
|
Pelnia Mały dostaje mleczko Humane 1 Plus. Na początku wszystko było dobrze ale od 3 dni zauważyłam ze kupki z miekkich stały sie takie jak zbita glina i bardzo mu ciezko cokolwiek samemu zrobić. Lekarz dzis kazała wieciej dopajac i zobaczyc czy beda tego efekty...ale ja sie boje ze jeszcze bardziej sie bedzie męczyć. I od wczoraj mniej je bo podejrzewam że go ten brzusio gniecie jak nie moze zrobić porządnej kupki....
#4277 |
Rozeznanie
|
To mnie z tym olejem rycynowym postraszyłyście!!
pierwszej nocy kiedy małam takie silne bóle myślałam że ot zaparcia (choć przez całą ciążę nie miałam z tym problemu) i łyknełam sobie olejku rycynowego ładnie sobie pomogłam ![]() jaki człowiek jest głupi ![]() ----------------- zapomniałam napisać dostałam paczkę mather wszystko ok otulaczek, flanelki, podkładka pod prześcieradło ale moim zdaniem kocyk bez rewelacji, zbyt cięki ![]() ----------- teraz jeszcze pajace których jestem strasznie ciekawa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4280 |
Rozeznanie
|
Dziś męża rano wysłałam do LIDLA po dwie paczki pampersów
całkiem fajna cena ostatnio hugisy w biedronce były w takiej samej i proszek ariel nie mógł biedak zapłacić moją kartą i musiał jechać do ban komatu nerwowy był prze okrutnie haahaha jestem ciekawa czy wszystko dostał -------------------- szkoda że nie mogę iść do biedronki po te zabawki nie mam ani jednej grzechotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zadomowienie
|
no dobra PAULINKA
![]() ![]() przed uzyciem OLEJU RYCYNOWEGO PRZECZYTAJCIE TO: Stosuje się go też w lecznictwie jako środek przeczyszczający. Za takie jego działanie odpowiedzialny jest zawarty w nim kwas rycynolowy, który po uwolnieniu (pod wpływem enzymów trawiennych) z glicerydów wchodzi w reakcję z zawartymi w treści jelitowej jonami sodu (Na+). Tworzy się w ten sposób mydło sodowe kwasu rycynolowego, które drażni błonę śluzową jelita cienkiego, co pobudza jego perystaltykę. Olej rycynowy stosuje się w dawce 1 ÷ 2 łyżek stołowych. Stosowany jest ponadto w kosmetyce, jako odżywka do włosów suchych. Pomaga w odbudowie łamliwych i wypadających brwi i rzęs oraz paznokci i naskórka wokół nich. Jest częstym składnikiem tzw. domowych odżywek. (...) Oleju rycynowego nie wolno używać w czasie ciąży, gdyż może powodować powikłania w przebiegu ciąży i poronienia. a wszystko na stronce: http://pl.wikipedia.org/wiki/Olej_rycynowy |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zadomowienie
|
A mi z dzieciństwem kojarzą się jeszcze te pierwsze zagraniczne słodycze- może u was były wczesniej, ale u mnie na wsi to dopiero ok 1992 r, jak zaczełam chodzić do szkoły- np marsy, snikersy itp. no i te komunistyczne słodycze też pamiętam, w takich brzydkich papierkach np batonik pawełek, cukierki z imionami np Otello, kuku ruku tez pamiętam.
Ja już po pierwszym obiedzie- miały byc naleśniki z serem na słodko ale w sklepie kupiłam trochę ciastek i już nie miałam ochoty na słodkie więc zrobiłam na ostro- z szynką i żółtym serem plus eksperymentalnie wbiłam jajko. Pychotka! mąż akurat wpadł na chwilę do domciu i się załapał. Też mu smakowało. Pierwszy raz chyba takie robiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
rozumiem... ale to bezsmakowe prawda?? tolerancja mleka moze pojawic sie nawet 3 tyg,. po podawaniu go... proponuje ci tylko nie dopajac glukoza :/ woda zwykla przegotowana lub mineralna albo ten rumianek... ale i jego dz. duzo pic nie moze... jak nie pomoze po tych 2 dniach to idz do lekarza i spytaj o bebilon na zaparcia i kolki! cena Humany nie rozni sie zbytnio od Bebilonu - niby samej zmieniac mleka tez si enie powinno dziecku ! choc ja tak zrobilam akurat trafilam ale to i tak byla nieostroznosc matki ![]() ![]() ![]() a napisz nam cos pozytywnego o was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
a ja wiem gdzie te kg idą - w
![]() kurcze ale doła złapałam właśnie przyjrzałam się z bliska moim rozstępom na udach - jest ich MNÓSTWO czerwone i głębokie na jakiś 1 mm - normalnie jak tarka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zadomowienie
|
Ja już po obiadku. Któraś pytała skąd mam jagódki... Mam w słoiku od mamusi bo w sezonie zawsze wkłada w słoik z cukrem
![]() A co do zaparć to rozmawiałam ze znajomą która niedawno urodziła i mówi ze lekarz kazał jej wypić parafine, tyle że to dopiero jak urodziła i nie mogła się załatwić... I mówi ze od razu ruszyło i poszło bez problemu... Tylko w ciąży nie wiem czy można stosować... Kurde, a mnie znowu męczą hemoroidy... Mam już chyba ze 3... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zadomowienie
|
Pelnia te mleczko to bezsmakowe dla noworodków od pierwszego dnia życia. A jakie Ty swojemu na początku podawałaś i na jakie zmieniłaś?Próbowałaś tego bebilonu na zaparcia i kolki bo też właśnie o nim słyszałam że dobre niby jest...
Coś pozytywnego o nas...moge powiedziec ze Junior to naprawde aniołek nawet jak mu cos dolega to widać że pomaga mamusi i wie że chce mu pomóc i jak mu już lepiej to od razu zasypia i nyna...a pewnie bede wiecej pisać pozytywnie jak małemu bedzie lepiej bo tak to tylko sie zamartwiam co nas czeka bo naprawde rycze co chwile nie moge patrzeć jak mały sie męczy...
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-10-25 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
najpierw NAN w szpitalu pod lampami dopajali + glukoze w domu jak zaczely sie problemy to chcialam nan kontynuowac ale mial ulewania straszne prowadzace do wymiotow - mleko za zadkie dla niego! nastepnie przeszlam na bebiko i humane wlasnie bezsmakowe ale ponoc oba te mleka maja wiecej skrobii co nie kazdemu dz. sluzy! skrobia = zaparcia wlasnie i juz wkurzona nalekarza co kazal mi te humane dac poszlam do sklepu i kupilam BEBILON na zaparcia i kolki zmiany od -3 dni zaczynaly byc widoczne - jest na nim do tej pory - ma 1,5 r. (tyle ze numerki zmienialam ![]() a bole brzuszka i zaparcia sie zmniejszaly - ok 3 mies. wprowadzalam za rada pediatry pol lyzeczki jabluszka codziennie i pomagalo potem zrobilismy badania na tarczyce i okazalo sie ze i niedoczynnosci mogla sie przyczynic do tego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Zadomowienie
|
Patrycja_1708 spróbuj może któregoś z moich sposobów- choc muszę przyznać, ze o ile przed ciążą piłam senes itp zeby się załatwić, to tak w ciąży nie ma dnia żebym nie siedziała na kibelku, ale z tego co wiem to pomaga: zaparzone siemię lniane (tez na zgagę), czopki glicerynowe (szczególnie polecam), jabłka..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a no wlasnie... w chwilach strapienia to czlowiek nawet nie mysli o pozytywach, ale bedzie lepiej miejmy nadzieje,,, powoli bedzie sie wszystko klarowac... badz przy Tomciu i dawaj mu swoje cieplo - pamietaj tez kochana ze twoj placz chwile rozsterki tez sie udzialaja maluszkowi i rowniez przez to moze miec klopoty... wiec prysznic jesli mozesz :/ i masz mozliwosc... dobre jedzonko dla siebie (bo o tym nie mozesz zapomniec) i zabawy masazyki z maluszkiem... ehhh a jak tylko masz mozliwosc gdy tz wroci to idz na spacerek... chociaz na 5 minut ![]() PATi mam nadzieje ze bierzesz cos na te zaparcia i hemoroidy?! ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- nie widze nic CIEKAWEGO W BIEDRONCE Z TYCH AKCESORII ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a te czopki glicerynowe to mozna ładować sobie codzienne?? bo ja załatwiam sie 2 x w tygodniu, to za mało
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.