|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
NiEBiE to regularna cena
![]() Camilla no nie wiem podobno taki ból okresowy lepiej sprawdzić. Może odpoczywaj dziś i wieczorem zdecydujecie? Zielona ja tak na noc też nie chcę w łóżku bo jednak mam obawy. Ale tak sobie wyobrażam że niewyspana w ciągu dnia chętnie sobie utnę drzemkę w łóżku z małym obok ![]() Cornflower wow co za waga! Ja mam już przeszło dyszkę ![]() ![]() Furjatka w pon ![]() ![]() Niebie to już faktycznie mało Ci zostało! Przed nami jeszcze multum zakupów... Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() furjatka dobrze, ze już po. Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66377291]Miałam właśnie telefon z zusu, że nie dopatrzyłam L4 i mam jeden dzień przerwy, powinnam za to zapłacić składki do 10.10, a że nie zapłaciłam to możliwe, że za październik w ogóle nie dostanę zasiłku ![]() ![]() O masz, ciągle masz z tym jakieś przeboje :/ Cytat:
![]() Są duże podpachy czasami nazywane podkładami poporodowymi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
furjatka No dobra, Ty masz półkilogramowego maluszka
![]() ![]() ![]() Jesteś brafitterką? ![]()
#4264 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
Muffi doskonale Cię rozumiem - wszystko jest takie piękne i chciałoby się kupić wszystko. Musimy jednak zachować zdrowy rozsądek.
![]() No rzeczywiście niewiele nam już zostało, ale tak planowałam w październiku to zamknąć. Surka właśnie też bym chciała takie podkłady na łóżko, a z tego co widzę, to nazwy są stosowane zamiennie, albo często coś jest nazwane podkłady, a dla mnie to podpachy ![]() Kupię po prostu w aptece, bo wiem, że są - kupowałam dla kota po operacji. ![]()
#4266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tym spaniem w dzień to niezły pomysł... teraz tak kalkuluję w głowie, czy z tego zamówienia zostanie mi materiałów na taki kojec :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4268 | |||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66320031] Dziewczyny, taki łobuz jest do wzięcia : ) Tylko uprzedzam, że nie nadaje się dla noworodka, bo jest z akrylu ![]() On jest prześliczny! Jeśli to są o te 2 otulacze, to ja za tą cenę kupiłam te same w empiku i nie było żadnej promocji : P Te promocje w smyku to taki chwyt przynajmniej większość z nich : P Na razie jedyne co sensowne to była ta promocja 50% na ubranka : P Zapraszam : D Jutro dostawa, a jutro też mam gimnastykę... ![]() Cytat:
Haha, ja właśnie zrobiłam listę czego nie mam i w rossmanie kupiłam dzisiaj waciki, chusteczki nawilżane, żel do kąpieli, olej kokosowy i krem na zimno i wiatr. Jutro z dziadkiem usiądę do allegro i nakupimy pieluszek wielorazowych i tego co jest przy tym potrzebne. .... to co powyżej odpisywałam 2 dni temu ale nie zdążyłam wysłać : P Pieluszki zaraz jadę odebrać i kilkadziesiąt metrów od domu upatrzyłam używane łóżeczko z gratisami - idealnie to czego mi brakuje czyli przewijak z ochraniaczem, wanienka (niech będzie skoro dają), prześcieradła, 2 materace (może jeden się skapnie psu do klateczki - i tak chciałam kupić nowe), ochraniacz (nie będę używać ale piękny jest). Samo łóżeczko ma 3 poziomy i wyjmowane szczebelki i zostało przerobione tak, że jest kilka cm mniejsze (idealnie do naszego 7m pokoju), dorobione są kółka, do tego jest białe i tak blisko - no ideał : D Całość za 140zł. W tym momencie brakuje mi biustonoszy do karmienia, jakiegoś smoczka, laktatora, kosza na pieluchy i mąki ziemniaczanej. I koniec! : ): ): ): ) Nie stresuj się jazdami! Luzik! Toszto początek, masz prawo nie umieć. Będzie dobrze a z czasem jazda wejdzie w nawyk : ) Mały Franio elegancik <3 nie mogę się doczekać, zwłaszcza, że kopie jak szalony. TŻ się dziwi czemu wszystko chcę mieć już gotowe, ja mu na to, że gdyby go Franek kopał codziennie po tyłku tylko że od środka, to też by czuł presję, że ma się przygotować JUŻ : D Superaśnie. Mój jakiś czas temu miał niecałe pół kilo. Za tydzień wizyta, ale gin jakoś nigdy nie podawał wagi poza połówkowymi, pewnie się nie dowiem ile waży : P Cytat:
Ja też większość czasu spędzam w łóżku. Chora. A TŻ biedny rano praca, potem remont i wraca o 23, pewnie podobnie jak u ciebie. Prawie się nie widzimy w takie dni. Ale wczoraj był kurs ze szkoły rodzenia, wtedy jest fajnie, jesteśmy razem, kurs ciekawy, lubię : ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie noś! Nie pamiętam dlaczego, ale było na szkole rodzenia i pamiętam, że mnie przekonało : P [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66377291]Miałam właśnie telefon z zusu, że nie dopatrzyłam L4 i mam jeden dzień przerwy, powinnam za to zapłacić składki do 10.10, a że nie zapłaciłam to możliwe, że za październik w ogóle nie dostanę zasiłku ![]() ![]() Znowu ZUS, jaaaaa, współczucia ponownie... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też mam! Poczekamy sobie razem, ja aż do piątku ![]() Cytat:
Super że łowy się udały! Który to był lumpek? : P Właśnie leżę w łóżku i widzę, że brzuch mam taki niesymetryczny - przykładam delikatnie rękę i czuję, że mały wypięty plecami i tyłkiem właśnie tam : P Ale chyba się od tej ręki obudził bo zaraz zaczął skakac i kopać jak szalony, eh : P Dobra, zbieram się poodbierać zakupy i na warsztaty w szkole rodzenia : ) Miłego dnia : ) |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Rozeznanie
|
furjatka, dzięki za opinię! To zawsze dobrze poradzić się osoby, która zna się na rzeczy, a równocześnie nie stara mi się akurat nic sprzedać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zadomowienie
|
Zielona jak masz talent to widziałam w necie instrukcje na uszycie takiego kojca
![]() Pequenina to były inne otulacze - nie te muślinki tylko pojedyncze takie bardziej jak woombie ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wózka mam nadzieję, że nikt nie zwinie. Niby babka ma nam go zarezerwować. Poza tym, to ona może się spotkać dopiero na początku tygodnia, my chcieliśmy już wczoraj jechać go oglądać... Co do Lego, to bardzo chętnie! My się na pewno szybko jakichś dorobimy, bo mój mąż już teraz planuje co kupi i coś czuję, że złamie się nawet nie na roczek, ale na pierwszy miesiąc małego ![]() Wagą się może aż tak nie przejmuję, bo do tej pory szłam idealnie wg średniej, ale ten skok w tym tygodniu trochę mnie zmartwił, bo dzisiaj znowu +0,3kg... Ale mam fazę na solone od poniedziałku, więc cały czas liczę, że to jednak zatrzymana woda. Pocieszam się, że po sylwetce nie widzę nowego tłuszczyku poza brzuchem :P Lumpek napiszę Ci na priv dokładnie. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |||
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66377291]Miałam właśnie telefon z zusu, że nie dopatrzyłam L4 i mam jeden dzień przerwy, powinnam za to zapłacić składki do 10.10, a że nie zapłaciłam to możliwe, że za październik w ogóle nie dostanę zasiłku
![]() ![]() O niee znowu kochany zus ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My jutro na wesele ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() Sprawdź najpierw, jaką masz - miska A serio nie występuje w przyrodzie ![]() ![]() ![]() Ja, dla przykładu, noszę teraz 70F, karmink podejrzewam będzie potrzebny 70FF lub 65G-GG, bo zawsze nosiłam 65tki, tylko w ciąży zaczęły mi przeszkadzać, ale raczej po ciąży obwód wraca. No chyba że przytyję. ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- oooo udanej zabawy! ładna pogoda się szykuje ![]()
![]() |
#4274 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na pocieszenie zamawiamy dziś obiad z włoskiej restauracji, wzięłam makaron pełnoziarnisty i podzielę sobie na dwie porcje, może nie wywali mi cukru aż tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zadomowienie
|
Furjatka a co sądzisz o sportowch stanikach na czas karmienia?
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny ale jestem rozbita po tej glukozie, nie spodziewałam się... chyba mam gorączkę i czuję się jak po grypie ;/
![]() |
#4277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4279 |
Wtajemniczenie
|
Dzwonila babka z agencji pare godzin temu. Umowilismy sie na jutro na podpisanie umow i odebranie kluczy.
Poszlismy z TZtem na zakupy i babka znow zadzwonila. Dzis sprawdzali liczniki gazu na tym mieszkaniu i cos tam jest nie halo. Nie mozemy sie tam wprowadzic dopoki nie przyjada tam z gazowni i tego nie naprawia.... Czyli dupa blada... ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4280 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4283 | |||
Raczkowanie
|
No to chyba zadzwonię do teściów, żeby po mnie przyjechali w przyszłym tygodniu i złożymy ten wózek. Dzięki za opinie
![]() Wczoraj jak byłam u lekarki to zapomniałam wziąć zaświadczenia o braku przeciwwskazań do szkoły rodzenia i teraz będę musiała przyspieszyć następną wizytę, żeby to dostać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Rozeznanie
|
furjatka współczuję przejść poglukozowych - jak ja się cieszę, że nie muszę tej glukozy znowu robić, paskudztwo :/
Orlica mam nadzieję, że uda się naprawić pomyłkę i ZUS wypłaci grzecznie tyle, ile trzeba. To jest okropne, ciągle jakieś stresy człowieka męczą... Lidka99 skurcze przepowiadające? To one są tak wcześnie? Nie jest to groźne? Pytam, bo mam tak samo jak Candid, przytrafia mi się zawsze jak nie wezmę luteiny. pequenina co za wspaniały interes z tym łóżeczkiem! Tak tanio a tyle gratisów ![]() ![]() Amalte jak już będziesz wysyłać kawałeczek ciasta dla NiEBiE, to spakuj też dla mnie xD Zie_l_ona Twój skok wagi jest drobniutki, to na pewno tylko woda ![]() donka powoli się wszystko wyukłada. Najważniejsze, żebyś się nie stresowała, staraj się nastawić pozytywnie ![]() Bardzo Wam dziewczyny dziękuję za gratulacje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mozliwe zeby dzidziul sie tak ulozyl, ze az mnie pod mostkiem bolalo?
No myslalam, ze mam jakis zawal czy cos tak bolalo przy oddychaniu i poruszaniu sie, ale poszlam sie polozyc i po 5 min minelo ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4287 | |||
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66387176]Mogą nie wypłacić wcale, bo nie opłaciłam składki w terminie wg nich, ale jeszcze zobaczymy jak to wyjdzie. Księgowa rozliczyła mi ten jeden dzień i w poniedziałek albo wtorek miła (!) Pani z ZUSu będzie do mnie dzwonić, jaka jest decyzja, w razie czego będę wysyłać pismo z prośbą o przywrócenie prawa do zasiłku i z wyjaśnieniem sytuacji. Może nie będzie tak źle...
Na pocieszenie zamawiamy dziś obiad z włoskiej restauracji, wzięłam makaron pełnoziarnisty i podzielę sobie na dwie porcje, może nie wywali mi cukru aż tak ![]() Ehh no to trzymam kciuki żebyś jednak dostała zasiłek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak miałam 2 razy aż mnie bolało jak oddychałam i takie kłucie jakby |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Zadomowienie
|
Melduję się po wizycie
![]() Donka chyba możliwe. Mój dzieć jak się mocno kotłuje a siedzi dość wysoko to mam aż kołatanie serca. Moniczi mi dr dzisiaj powiedział że te skurcze są jaknajbardziej prawidłowe. Kazał zwrócić uwagę czy pojawiają się jak mały akurat jest aktywny i kopie. Podobno tak ma być. Gratuluję pozdawanych egzaminów ![]() Pequenina super zakup zrobiłaś ![]()
#4289 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Magnez biore regularnie bo mam skurcze nóg. A bol calkiem inny od menstruacyjnego, ten tez miewam i wiem ze jest to normalne.. No nic, póki co sie nie denerwuje.. za tydzien mam wizyte to wtedy powiem to lekarce.. moze mala po prostu sie tak wierci ![]() Czy wwasse dzieci tez sa. Tak ruchliwwe jak moje? ![]() Czy moje ma ADHD ? Kopie caly czas, co mi sie of kors podoba ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#4290 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.