przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 17:04   #4501
KrolowaDenarow
Przyczajenie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Rany,mam ten sam problem!
Włosy myje rano,dwukrotnie szamponami do włosów przetłuszczających się i z łupieżem dla mężczyzn.Zauwazyłam że paradoksalnie dzięki nim, włosy dotrwają w względnej świeżości do wieczora. Stosuje Clear dla mężczyzn i Timotey. Mycie włosów jakimkolwiek innym szaponem, powoduje tłuste strąki już po godzinie,i problem z zdjęciem łoju z skóry głowy.
Mam średniej długości włosy,nie mam problemów trądzikowych,ani tłustej cery.Jednak włosy,są straszne.Już wieczorem skóra swędzi niesamowicie.
Byłam u wielu dermatologów,każdy przypisywał mazidła robione na zamówienia w aptekach,i nic.

Pozdrawiam
KrolowaDenarow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:34   #4502
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez KrolowaDenarow Pokaż wiadomość
Rany,mam ten sam problem!
Włosy myje rano,dwukrotnie szamponami do włosów przetłuszczających się i z łupieżem dla mężczyzn.Zauwazyłam że paradoksalnie dzięki nim, włosy dotrwają w względnej świeżości do wieczora. Stosuje Clear dla mężczyzn i Timotey. Mycie włosów jakimkolwiek innym szaponem, powoduje tłuste strąki już po godzinie,i problem z zdjęciem łoju z skóry głowy.
Mam średniej długości włosy,nie mam problemów trądzikowych,ani tłustej cery.Jednak włosy,są straszne.Już wieczorem skóra swędzi niesamowicie.
Byłam u wielu dermatologów,każdy przypisywał mazidła robione na zamówienia w aptekach,i nic.

Pozdrawiam
Czy to są te szampony, których używasz?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,32393,clear-men-ice-fresh-shampoo-szampon-przeciwlupiezowy-dla-mezczyzn-do-wszystkich-rodzajow-wlosow.html oraz https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,35891,timotei-men-szampon-dla-mezczyzn-swiezosc-i-sila.html
Stary 2012-02-19, 21:32   #4503
KrolowaDenarow
Przyczajenie

Tak,używam Timotei dla mężczyzn do włosów przetłuszczających się i Clear także dla panów do włosów przetłuszczających się z łupieżem.Próbowałąm Nizoralu, wiele szamponów specjalistycznych ale żaden nie dał takich efektów jak w/w.
pozdrawiam
KrolowaDenarow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:35   #4504
dyciaa
Raczkowanie

Czy przetłuszczające się włosy mogą być powodem śmierdzącego skalpu?
Myję włosy codziennie, nie przeszkadza mi to ale chciałabym żeby chociaż jeden dzień były maksymalnie świeże.
Stary 2012-02-20, 13:56   #4505
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez KrolowaDenarow Pokaż wiadomość
Tak,używam Timotei dla mężczyzn do włosów przetłuszczających się i Clear także dla panów do włosów przetłuszczających się z łupieżem.Próbowałąm Nizoralu, wiele szamponów specjalistycznych ale żaden nie dał takich efektów jak w/w.
pozdrawiam
A używałaś jakiegoś innego szamponu z cynkiem pirytionu (Zinc Pyrithione w INCI)? Bo akurat te szampony, których używasz faktycznie mogą działać przeciwłupieżowo, ale mogą też obciążać włosy... Więc używanie ich może być błędnym kołem
Stary 2012-02-27, 19:30   #4506
bejbii
Rozeznanie

GG do bejbii

Ja od dzisiaj zaczęłam płukać na koniec rozcieńczonym octem jabłkowym.... Zobaczę czy jakieś efekty przyniesie
Póki co włosy mam miękkie i ładnie się błyszczą (ocet domyka łuski i zakwasza)
Stary 2012-02-28, 18:49   #4507
paaati88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bejbii Pokaż wiadomość
Ja od dzisiaj zaczęłam płukać na koniec rozcieńczonym octem jabłkowym.... Zobaczę czy jakieś efekty przyniesie
Póki co włosy mam miękkie i ładnie się błyszczą (ocet domyka łuski i zakwasza)
i jak bejbii ten ocet jabłkowy? akkurat go mam wiec tez bym zaczeła stosowac
hmm a mozecie mi powiedziec jak sie uzywa tej glinki zielonej? posypuje sie od razu po myciu, mokre włosy czy jak?

Uwierz w siebie <3
Dziś zrób to czego innym się nie chce, a jutro będziesz miał to czego inni pragną.
paaati88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-28, 23:33   #4508
uca
Rozeznanie

Ja zauwazylam poprawe swiezosci wlosow po trzymaniu miksury oleju (migdalowego) i prostej odzywki przez pare godzin przed myciem. Skalp jest lepiej nawilzony i nie swedzi mnie po myciu. Ale ostatnio nie mialam czasu na ten "rytual" i wlosy znowu sie przetluszczaja bardziej
uca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 08:34   #4509
bejbii
Rozeznanie

GG do bejbii

Cytat:
Napisane przez paaati88 Pokaż wiadomość
i jak bejbii ten ocet jabłkowy? akkurat go mam wiec tez bym zaczeła stosowac
hmm a mozecie mi powiedziec jak sie uzywa tej glinki zielonej? posypuje sie od razu po myciu, mokre włosy czy jak?
Hmm... dopiero 2x płukałam włosy a efekt - 1 raz w życiu mogłam swobodnie rozczesać włosy !! WOW no i są mięciutkie i błyszczące
A na dalsze efekty poczekam - może pomoże na przetłuszczanie
Stary 2012-02-29, 09:10   #4510
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez uca Pokaż wiadomość
Ja zauwazylam poprawe swiezosci wlosow po trzymaniu miksury oleju (migdalowego) i prostej odzywki przez pare godzin przed myciem. Skalp jest lepiej nawilzony i nie swedzi mnie po myciu. Ale ostatnio nie mialam czasu na ten "rytual" i wlosy znowu sie przetluszczaja bardziej
ja tez widzę poprawę odkąd zaczęłam olejować włosy
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:10   #4511
alwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Silwena Pokaż wiadomość
dzięki za wskazówkę

Donoszę, że Seboradin na razie sobie radzi z moją głowką, jakieś 4-5 godzin dlużej mam świeży skalp. Czyli rano myję (9ta) a wieczorem (ok 18ta) sa w miarę znośne, nie śmierdolą i można się ludziom pokazać. pewnie za jakiś czas to minie ale na razie się cieszę
też ostatnio stosowałam seboradin - na szczęście już mi się skończył. włosy wypadały w takiej samej ilości, a do tego szybciej się przetłuszczały i swędziała mnie po nim skóra głowy.
jak dla mnie najlepsze do tej pory okazały się szampony z Yves Rocher i czerwony z Barwa Natura.
kupiłam nawet ostatnio z ciekawości suchy szampon syoss i faktycznie "wciąga" tłuszcz z włosów i nadaje im puszystości, ale u mnie zostawia biały nalot (mam ciemne włosy), no i efekt trwa tylko kilka godzin, ale przyda się w kryzysowych sytuacjach

❤️❤️❤️
K+H+Z
alwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-02, 22:56   #4512
izus_86
Zakorzenienie

alwa jak masz ciemne włoski, to zamiast suchego szamponu spróbuj tak samo z kakao Ja nie próbowałam, ale wiele brunetek sobie chwali
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 23:03   #4513
alwa
Wtajemniczenie

próbowałam kakao, też super "wciągło" tłuszcz, ale włosy były dalej klapnięte i nie umiałam go wyczesać i było widoczne. może za dużo go nałożyłam to już wolę ten szampon

przypomniało mi się, że kakao zafarbowało mi kolor skóry, na granicy czoło-włosy i cały przedziałek. na samych włosach faktycznie nie było tak widoczne, ale trochę było

❤️❤️❤️
K+H+Z

Edytowane przez alwa
Czas edycji: 2012-03-02 o 23:15
alwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 23:13   #4514
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alwa Pokaż wiadomość
próbowałam kakao, też super "wciągło" tłuszcz, ale włosy były dalej klapnięte i nie umiałam go wyczesać i było widoczne. może za dużo go nałożyłam to już wolę ten szampon
No chyba, że...

Ja w sumie tez mam przetłuszczające się włosy, ale jakoś jeszcze nigdy nie próbowałam tych metod
Może w końcu spróbuję jak będzie okazja, chociaż z tym kakao, bo mam w domu
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-04, 10:59   #4515
lovebird
Zakorzenienie

Witajcie dziewuszki! Od jakiegoś czasu borykam się z przetłuszczającymi włosami i szukam dobrych szamponów lub sposobów, żeby włoski choć o jeden dzień dłużej wyglądały świeżo. Ucieszyłam się, jak znalazłam ten wątek, ale jak przeczytałam tutaj, że niektóre z Was już po kilku godzinach mają tłuste włosy, to chyba nie mam czego tu szukać... U mnie w połowie drugiego dnia, czasem od rana, ale rzadko, są już nieładne. Myję zawsze rano, bo to właśnie po nocy jest największa różnica - jak umyję wieczorem, to rano będą już nieciekawe; jak rano, to wytrzymają cały dzień, a następnego dnia dopiero zaczyna się problem. W takim razie uważacie, że coś takiego jest normalne i nie mam czym się przejmować, czy mimo wszystko warto mi dalej szukać jakichś dobrych specyfików?

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:08   #4516
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez lovebird Pokaż wiadomość
Witajcie dziewuszki! Od jakiegoś czasu borykam się z przetłuszczającymi włosami i szukam dobrych szamponów lub sposobów, żeby włoski choć o jeden dzień dłużej wyglądały świeżo. Ucieszyłam się, jak znalazłam ten wątek, ale jak przeczytałam tutaj, że niektóre z Was już po kilku godzinach mają tłuste włosy, to chyba nie mam czego tu szukać... U mnie w połowie drugiego dnia, czasem od rana, ale rzadko, są już nieładne. Myję zawsze rano, bo to właśnie po nocy jest największa różnica - jak umyję wieczorem, to rano będą już nieciekawe; jak rano, to wytrzymają cały dzień, a następnego dnia dopiero zaczyna się problem. W takim razie uważacie, że coś takiego jest normalne i nie mam czym się przejmować, czy mimo wszystko warto mi dalej szukać jakichś dobrych specyfików?
Jasne, że warto szukać dobrych specyfików. Włosy, które trzeba myć co 1,5 dnia, to nadal włosy dość szybko przetłuszczające się.
Jakich kosmetyków do włosów teraz używasz?
Stary 2012-03-04, 18:27   #4517
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jakich kosmetyków do włosów teraz używasz?
Staram się używać różnych, bo moje włosy szybko przyzwyczajają się do szamponów. No i nie używałam żadnych typowo do włosów przetłuszczających się, bo szukam z tych, które są bardziej polecane na kwc, ale ciężko je u mnie znaleźć. Ostatnio były to:
Avon, Kwiat wiśni (KWC)
Avon, nabłyszczający z odżywką (KWC)
Nivea, Long Repair (KWC)
i jakiś z Biosilk, ale nie wiem już który.
+ od czasu do czasu odżywka Nivea, Intense Repair (KWC).
A teraz używam Avon, z odżywką mango i imbor (KWC), bo jestem na wyjeździe i nie chciałam tachać ze sobą wszystkich szamponów. I muszę powiedzieć, że zazwyczaj moje włosy mają się najlepiej po tym biosilku, ale też nie jak używam go za każdym myciem. Dobry efekt daje też lokowanie włosów - drugiego dnia po myciu wieczorem są jeszcze ok, ale i tak po dwóch dniach trzeba je umyć.

Wymianki
Stary 2012-03-04, 20:40   #4518
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Staram się używać różnych, bo moje włosy szybko przyzwyczajają się do szamponów. No i nie używałam żadnych typowo do włosów przetłuszczających się, bo szukam z tych, które są bardziej polecane na kwc, ale ciężko je u mnie znaleźć. Ostatnio były to:
Avon, Kwiat wiśni (KWC)
Avon, nabłyszczający z odżywką (KWC)
Nivea, Long Repair (KWC)
i jakiś z Biosilk, ale nie wiem już który.
+ od czasu do czasu odżywka Nivea, Intense Repair (KWC).
A teraz używam Avon, z odżywką mango i imbor (KWC), bo jestem na wyjeździe i nie chciałam tachać ze sobą wszystkich szamponów.
Niewiele powiem o tych kosmetykach, bo nie używałam ich. No i nie znam ich składu, na KWC tylko niektóre mają skład podany.

Avon, Advance Techniques Daily Results, 2-in-1 Healthy Shine Shampoo & Conditioner (Nabłyszczający szampon z odżywką do każdego rodzaju włosów): PEG-12 Dimethicone, Quaternium-80, te substancje mogą bardzo obciążyć włosy.

Nivea, Long Repair, Szampon do włosów długich, łamliwych i rozdwajających się wygląda już lepiej, ale może obciążyć. Ma w składzie łagodny sylikon, oleje...

Nie wiem dlaczego wybierasz sobie tak ciężkie szampony Szampon ma oczyszczać włosy. Jak potrzebujesz czegoś delikatnego, weź np. Alterrę, jak czegoś mocnego, to jakiś ziołowy np. coś Polleny-Savony.
Stary 2012-03-04, 20:52   #4519
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Niewiele powiem o tych kosmetykach, bo nie używałam ich. No i nie znam ich składu, na KWC tylko niektóre mają skład podany.

Avon, Advance Techniques Daily Results, 2-in-1 Healthy Shine Shampoo & Conditioner (Nabłyszczający szampon z odżywką do każdego rodzaju włosów): PEG-12 Dimethicone, Quaternium-80, te substancje mogą bardzo obciążyć włosy.

Nivea, Long Repair, Szampon do włosów długich, łamliwych i rozdwajających się wygląda już lepiej, ale może obciążyć. Ma w składzie łagodny sylikon, oleje...

Nie wiem dlaczego wybierasz sobie tak ciężkie szampony Szampon ma oczyszczać włosy. Jak potrzebujesz czegoś delikatnego, weź np. Alterrę, jak czegoś mocnego, to jakiś ziołowy np. coś Polleny-Savony.
zgadzam się, takie szampony przy dluzszym stosowaniu mogą dac koszmarny efekt na wlosach, ktore maja sklonnosci do przetluszczania i klapnięcia

nie ma czegos takiego jak sylikony, sa tylko silikony

melduję, ze odzywka Jantar naprawde hamuje przetluszczanie u mnie, po zaprzestaniu wcierania wszystko wrocilo do stanu wyjsciowego, wiec chyba do niej wroce, najwygodniej mi uzywac butelki po wodzie utlenionej, polecam ten sposob
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:58   #4520
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
nie ma czegos takiego jak sylikony, sa tylko silikony
Ależ oczywiście, że są „sylikony”. „Sylikon” to spolszczona wersja słowa „silicon”. W języku polskim po „s” nie pojawia się „i”, więc „i” zostało zamienione na „y” (podobnie było ze słowem „plastic”, które początkowo było zapożyczone jako „plastyk”). A wersję „sylikon” notują np. słowniki poprawnej polszczyzny PWN-u z 2003 i 1973 roku
Stary 2012-03-04, 21:16   #4521
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Ano dlatego, że dopiero niedawno zaczęłam zwracać na to uwagę, a używając kilku szamponów na raz, miałam jeszcze spory zapas Jeden już skończyłam, drugiego zostało na jedno mycie i powoli wprowadzam nowe Ale od kilku tygodni szukam tych z Polleny i nie mogę znaleźć, więc tu masz kolejny powód, dlaczego ich nie używam... Ale Alterry nie znam, pierwszy słyszę - będę musiała poszukać. W każdym razie dziękuję

Wymianki
Stary 2012-03-04, 21:29   #4522
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ano dlatego, że dopiero niedawno zaczęłam zwracać na to uwagę, a używając kilku szamponów na raz, miałam jeszcze spory zapas Jeden już skończyłam, drugiego zostało na jedno mycie i powoli wprowadzam nowe Ale od kilku tygodni szukam tych z Polleny i nie mogę znaleźć, więc tu masz kolejny powód, dlaczego ich nie używam... Ale Alterry nie znam, pierwszy słyszę - będę musiała poszukać. W każdym razie dziękuję
Alterry są do dostania w Rossmannie
Stary 2012-03-04, 21:36   #4523
lovebird
Zakorzenienie

No właśnie zauważyłam, że to te, które teraz polecają do testowania, jutro się przebiegnę i może coś dla siebie znajdę a jakiś konkretny szampon z tej serii byś poleciła, czy wszystkie mogą się sprawdzić?

Wymianki
Stary 2012-03-04, 21:38   #4524
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No właśnie zauważyłam, że to te, które teraz polecają do testowania, jutro się przebiegnę i może coś dla siebie znajdę a jakiś konkretny szampon z tej serii byś poleciła, czy wszystkie mogą się sprawdzić?
Zacznij od tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,43454,alterra-dusch-shampoo-parfumfrei-szampon-i-zel-pod-prysznic-bez-substancji-zapachowych-stara-wersja.html
A, on pewnie będzie stał obok żeli pod prysznic, a nie obok szamponów.
Stary 2012-03-04, 21:52   #4525
lovebird
Zakorzenienie

W takim razie jeszcze raz dziękuję, jutro się za nim rozejrzę

Wymianki
Stary 2012-03-04, 21:53   #4526
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ oczywiście, że są „sylikony”. „Sylikon” to spolszczona wersja słowa „silicon”. W języku polskim po „s” nie pojawia się „i”, więc „i” zostało zamienione na „y” (podobnie było ze słowem „plastic”, które początkowo było zapożyczone jako „plastyk”). A wersję „sylikon” notują np. słowniki poprawnej polszczyzny PWN-u z 2003 i 1973 roku
w kosmetyce takie slowo nie istnieje, zaden autorytet w tej dziedzinie go nie uzywa, przewertowalam troche ksiazek i artykulow, starych i nowych. jasne, mozesz pisac "sylikon", ale osoba, ktora bedzie szukala informacji na ten temat, bedzie zapewne wpisywac "silikon" i nie znajdzie Twoich postow, a szkoda
Stary 2012-03-06, 21:24   #4527
lovebird
Zakorzenienie

Melduję się, żeby się pochwalić, że znalazłam w końcu szampon familijny Polleny co prawda polowałam na pokrzywowy i takowego do tej pory nie znalazłam, ale mam za to aloesowy i dziś pierwszy raz nim myłam włosy, póki co jest ok, ale zobaczymy co to będzie po nocy
I tutaj moje pytanie, bo czytałam, że ten pokrzywowy ma bardzo dobry skład. Czy skład tego aloesowego ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...itaminami.html ) też jest taki dobry? Czytałam ten cały słowniczek tutaj na forum, ale ciągle nie wiem które składniki są dobre, a które nie, a co za tym idzie, który szampon/odżywka są warte uwagi.
W ogóle po tym szamponie włosy zrobiły mi się strasznie sianowate - możecie polecić jakąś odżywkę, która nie obciąży za bardzo włosów?
I poza tym jeszcze chciałabym się dowiedzieć, co dokładnie znaczy, że jakiś kosmetyk jest zgodny lub nie z CG? Domyślam się, że chodzi o skład, ale co to jest to CG i o co dokładniej chodzi?

Wymianki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-06, 21:33   #4528
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się, żeby się pochwalić, że znalazłam w końcu szampon familijny Polleny co prawda polowałam na pokrzywowy i takowego do tej pory nie znalazłam, ale mam za to aloesowy i dziś pierwszy raz nim myłam włosy, póki co jest ok, ale zobaczymy co to będzie po nocy
I tutaj moje pytanie, bo czytałam, że ten pokrzywowy ma bardzo dobry skład. Czy skład tego aloesowego ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...itaminami.html ) też jest taki dobry? Czytałam ten cały słowniczek tutaj na forum, ale ciągle nie wiem które składniki są dobre, a które nie, a co za tym idzie, który szampon/odżywka są warte uwagi.
W ogóle po tym szamponie włosy zrobiły mi się strasznie sianowate - możecie polecić jakąś odżywkę, która nie obciąży za bardzo włosów?
I poza tym jeszcze chciałabym się dowiedzieć, co dokładnie znaczy, że jakiś kosmetyk jest zgodny lub nie z CG? Domyślam się, że chodzi o skład, ale co to jest to CG i o co dokładniej chodzi?
zerknij tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=19
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147

ja skladow szamponow nie oceniam jako dobry/zly, bo to zalezy od wlosow. jedne potrzebuja bardzo prostych szamponow bez dodatkow skladnikow pielegnujacych, inne zwyczajnie potrzebuja takich skladnikow, inaczej mecza sie z sianem .

ja moge polecic maskę Kallosa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-al-latte.html bo jest bardziej jak odzywka

na przyszlosc: Pollena robi szampony dla Biedronki, z tego co kojarze, pokrzywowy tez maja
Stary 2012-03-06, 22:26   #4529
izus_86
Zakorzenienie

lovebird jedyny mankament w tym szamponie to pq-7, który może po jakimś czasie nadbudowywać się na włoskach i będą one wymagały oczyszczenia szamponem z SLeS bez silikonów i pq Np. Joanna Naturia, Barwa, Eva Natura, Malwa itp.
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-08, 21:34   #4530
lovebird
Zakorzenienie

dzięki, dziewczyny
no ja jestem póki co bardzo zadowolona z tego szamponu, zobaczę jeszcze tą maskę, chociaż zastanawia mnie, czy nie byłaby też dobra maska mleczna Mila (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...teinami.html)? Raz jej użyłam i wydawała mi się ok, teraz przymierzałam się do jej zakupu, ale nie wiem, czy faktycznie nie szukać tej Kallos

Wymianki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości