|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
wiesz, w glowie namieszala mi znajoma mloda mama, ktora ma bliznieta 3,5 miesieczne, mowila ze dobry podgrzewacz to podstawa, dlatego zaczelam sie nad nim zastanawiac ![]() ale to jeszcze pomysle...
|
|
#4952 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
czesc Mamusie,
mialam nadzieje, ze zastane tu dzisiaj rozpakowana Zanke, ale widze, ze coreczka jeszcze chce sobie posiedziec w cieplutkim brzuszku - i nic dziwnego - tam 36.6, a na zewnatrz deszcz, chmury i kilkanascie stopni ![]() moi goscie wlasnie pojechali, ufff - zajmowanie sie 3 osobami przez weekend i gonienie za wlasnym dzieckiem z wielkim brzuchem to dla mnie za duzo.. trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!! Bartessa - za Ciebie w szczegolnosci - zobaczysz, dobrze bedzie w szpitalu |
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje ze nawet dla blizniakow szybciej bym zrobila mleko w mikrofali niz w podgrzewaczu. nie wiem jak teraz szybko podgrzewaja ale jak pamietam to wolno dzialaja takie sprzety. moje dziecko ponizej minuty tolerowalo czas produkcji mleka wiec czekanie dluzej mijalo sie z celem...
|
|
|
|
#4954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostaliśmy od mojego rodzeństwa - obraz przez nich zrobiony za chwilę wrzucę Ci zdjęcie to sobie poczytasz![]() I dziękuje za pochwały ![]() Cytat:
akurat ten kąt jest popielaty, więc wygląda na jasny reszta ścian jest ciemna śliwka i nasze meble też są ciemne tak jak Lilki, z tym że jej są z ecru, a nasze z czarnym zresztą wrzucę później zdjęcia naszej ciasnej już sypialni![]() A co do tycia to jestem 10kg na plus... w biodra też mi poszło ![]() Miś Tymon rządzi Tobie też tak szuflady latają jak są puste? Dzekujemy ![]() dziękuje
|
||
|
|
|
#4956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje w porównaniu do Twojego to wyglądam jak wieloryb![]() Cytat:
![]() A z tym zwolnieniem to pierwsze słyszę to co kobieta po terminie ma wracać do pracy czy jak bo nie kapuje?Dobrze że ta lekarka kumata chociaż ![]() Dziękuje
|
||
|
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Bella twoje niunie są śliczne
|
|
|
|
#4958 |
|
Zadomowienie
|
Kolina - tez bym sie zastanowila nad podrzewaczem czy to ma sens - jesli posiadasz mikrofale oczywiscie.. w m.fali podgrzejesz szybciej, a jak dziec placze to sekundy maja znaczenie, zobaczysz
![]() I mam tak samo jak Ty - jak mnie nie ma jakis czas to potem nie da sie wkrecic sensownie w ciekawe dyskusje, bo juz zostaja gdzies tam zakonczone i nie ma sensu ustosunkowywac sie do czegos o czym mowa byla np dwa dni wczesniej.. ![]() a moze sprobuje..?? ![]() Carmela pytala co jest dobre na laktacje - tylko przystawianie, przystawianie, przystawianie (dziecka naturalnie, laktator tak nie pobudza). A jedzenie czy picie moze wspomoze, kto wie, ale raczej juz rozbudzona laktacje... Niestety cierpliwosci brakuje czesto zarowno mlodym mamom jak i dzieciaczkom i duuzo wiecej kobiet mogloby karmic piersia, ale nie ma im kto pomoc w kryzysie..Co do MM to tez bym nie przekonywala, ze duzo gorsze od naturalnego - moje cale pokolenie jest wychowane na MM i jakos bardziej chorowite nie jest. Ja np jestem okazem zdrowia, moja tesciowa czworke dzieci wykarmila tylko MM i wszyscy ledwo katar czasem lapia takze mamuski, ktore przeszly na MM - bez stresu, dzieciaki beda zdroweMleko krowie - Lady jak to mozliwe, ze Cie mama nim karmila?? przeci ez organizm dziecka nie trawi takiego mleka - jest za tluste i noworodkom brak jakichs enzymow, zeby je strawic? Chyba, ze mocno rozpuszczala je z woda? zapytaj, bom ciekawa, tym bardziej, ze MM bylo juz przeciez 40 lat temu dostepne...Bruno - cudowne imie!!! no i zeby wybrzmialo-musi sie ladnie komponowac z nazwiskiemTorba do wozka - taki bajer, ale jesli sie nie ma sensownej torby to lepsza taka niz wozenie sie z reklamowka dolny bagaznik wozka szkoda zajmowac, bo czesto spacery laczy sie z zakupami a najwygodniej je wsadzic wlasnie na dol, a torba moze sobie wisiec zapieta na "kierownicy". Mi sie przydala, aczklowiek jakby jej nie bylo to bym sobie poradzila bez problemu.jejuniu, czemu te dwie godziny, podczas ktorych moja cora spi mijaja tak szybko???
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja już nic nie rozumiem z tym zwolnieniem
ale tak właśnie mi ta rodzinna powiedziała, ze po TP teoretycznie powinno się iść na macierzyński. Ale że to głupota. Oj fajna babeczka była
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
Bella napiszę tutaj bo nie chce się dodać komentarz w klubie:
Piękne macie córeczki, wspaniałe, takie duże dziewczęta z nich |
|
|
|
#4961 |
|
Rozeznanie
|
bella one sa sliczne i te dresiki
cud miod dziewczyny![]() brumek za wizyte to juz kawal chlopa z Tymka ,a lekarka hhhmmmm szkoda gadac
|
|
|
|
#4962 |
|
Zadomowienie
|
bella7 Twoje córy są śliczne i niemalże identyczne
A ja dziś jakoś do nie mogę kroku zrobić normalnie - może mała gdzieś mi tam naciska , poza tym ćmi mnie dziś brzuch, a małej ruchy są dla mnie bolesne i nieprzyjemne, mimo, że nie wariuje mocno w brzuszku. Witaj 9.miesiącu! to sobie ponarzekałam troszkę, w sumie nie robię tego za często
|
|
|
|
#4963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo z reguły mamy wymieniają podgrzewacz jako pierwszą z tych rzeczy, które się kupuje, a potem nigdy nie wykorzystuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Też chciałam pochwalić Belli dziewczynki w klubie i się nie dało... No więc Bello, cudne masz te swoje księżniczki I bardzo podobne do siebie Usteczka mają identczne
|
|
#4964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]() Dziekuje ![]() Cytat:
no nic, trzeba przemęczyć![]() No niestety nie miała jak zrobic wojny bo tamta miała do tego prawo... ale też bym wyszła na własne żądanie, albo chociaż błagała o zmiane sali! Dziękuje za pochwały ![]() A co do prac budowlanych to ja kocham przykręcanie listew, skręcanie mebli achhh Cytat:
hehe no bez przesady trochę mi to 10kg dołożyło, a przed ciążą modelka ze mnie też nie była![]() Cytat:
kurcze ale mi miło od tych pochwał![]() Co jak co, ale ciężarna kobieta wie najlepiej jak poprawić samopoczucie drugiej ciężarnej
|
|||
|
|
|
#4965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mi po coli dopiero zgaga rusza
![]() Cytat:
super! Jak zawsze wszystko idealnie![]() Cytat:
![]() A co do lekarza... kurcze zamiast najpierw sprawdzić 3 razy a później komentować... dobrze że sie nie przejełaś, ale pewnie nie jedna by już miała łzy w oczach i najgorsze wizję w głowie ![]() Cytat:
![]() U mnie też zaczęło znowu padać.... |
|||
|
|
|
#4966 |
|
Wtajemniczenie
|
Bella7 nie mogę się nie zgodzić z dziewczynami. Twoje Pannice są boskie
U mnie cola też wzmaga zgagę niestety
|
#4967 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się po wizycie
![]() Nie dostałam skierowania do szpitala - mam dostać za tydzień Lekarz stwierdził, że jeszcze troszeczkę za wcześnie. Mam kontrolować cukier i ciśnienie. Podwozie bez zmian - szyjka dł. 2 cm, rozwarcie na opuszek.Mocz i morfologia idealne - hemoglobina 14,2.
|
#4968 |
|
Zadomowienie
|
O widzisz, obeszło się bez szpitala! Bravo!
|
|
|
|
#4969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gdybym miała kupić, to bym sobie raczej darowała ![]() Cytat:
za wizytę![]() Bella córcie sa przesłodkie |
||
|
|
|
#4971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4972 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja pamietam ze juz kiedys u nas na watku byla o tym dyskusja i nikt nie polecal, chyba ze ktos lubi nadmiar sprzetu ![]() ja nei wiem czy oni maja mikrofale, moze dlatego tak go docenia?? nie wnikam juz wiem ze nie kupie
|
|
#4973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kolina ja dołączam do grona mówiące "nie" dla podgrzewacza ![]() Miałam z Filipem, i średnio się przydawał bo to długo trwa. Sprzedałam i nie kupuję ![]() Cytat:
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff nadrobiłam... no to teraz tak...
BARDZO DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKIE KCIUKI!! Po wizycie wszystko ok Szyjka długa, zamknięta. Wód w normie, łożysko też ok. Wg mojej gin mała waży ok 2800 i mieści się dokładnie w 36 t.c. czyli tak jak ma być. Terminem z OM kazała się nie przejmować, wg niej nawet jakbym zaczęła rodzić dzisiaj to by już tego nie zatrzymywali.Przez najbliższy tydzień mam jeszcze jeść magnez, od przyszłego poniedziałku odstawić i możemy rodzić ![]() Grzybek standardowo jest, dostałam globulki i będziemy leczyć. Pobrała też wymaz na paciorkowca - w cenie wizyty, z tym że w laboratorium 35zł musiałam zapłacić bo zaniosłam go od razu Lilka jest główką w dół, twardnieniem brzucha mam się nie przejmować. Umówiłyśmy się na nastepną wizytę za 2 tyg ale stwierdziła, że nie wie czy do niej dojdzie ![]() Oczywiście jest problem z tym moim porodem... padaczka, spojenie itd... sama jest w kropce co robić... ale stanęło na tym że rodzimy SN Dziecko nie jest duże więc powinno się udać SN![]() I co najlepsze! Mała ssała kciuka na usg! No to chyba tyle Aaaa przytyłam 1 kg przez półtorej miesiąca
|
|
|
|
#4975 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie kupuję podgrzewacza, mało miejsca w kuchni mamy, a w pokoju nie mam zamiaru go trzymać.
Co do torby, to podoba mi się taka: http://allegro.pl/edisa-torba-do-woz...685304171.html Któraś z Was podrzuciła pomysł na watku. U nas w zestawie z wózkiem nie ma, a dla mnie to bardzo przydatna sprawa, więc pewnie się skuszę
|
|
|
|
#4976 |
|
Zadomowienie
|
Agulaaabar, dobre wieści!
|
|
|
|
#4977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Brawo za wizytę
A ta hemoglobina to po prostu niewiarygodna, jak na ciążę Ja mam całe ... 9 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby piszą że są zaczepy, ale na zdjęciu ich nie widać...
|
|
#4979 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie... Dlatego też najpierw wózek rozkminię na żywca i potem za torbę się wezmę, ewentualnie dopytam sprzedawcę.
|
|
|
|
#4980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Brumek
za wizytę, jaki Tymuś już dużyA co do lekarza hmm...nie podoba mi się jej zachowane, ale dobrze że się nie przejełaś ![]() Cytat:
Ojej to będziecie mieli spacerówkę do wyboru do koloru Cytat:
![]() My też na początku na 4 byliśmy zdecydowani, ale jak zamawialiśmy to przejechaliśmy się tą 3 i mężowi strasznie się spodobał i tak wybór padł na 3 ![]() żeby Karolinka ładnie przybierała ![]() Cytat:
Jedna sąsiadka miała taką jak my a znajoma czarną ale z czerwonym środkiem i nic a nic się nie działo, także liczę że u nas będzie tak samo Blondynka tutaj pisała, że mutsy jest wyblakl, ale w tych wózeczkach podobno się to zdarza przy ciemnych kolorach. Pewnie zależy od materiału. Jaki wielorbym?! Przecież Ty rewelacyjnie wyglądasz, masz sam brzuszek ![]() Agula a jak Twoja wizyta, byłaś już? Nic nie piszesz Cytat:
![]() U nas ktg bardzo ładne, skurczy brak Czyli Dominikowi nie jest tak śpieszno na świat![]() Ale jego bijące serduszko pięknie łechtało moje uszy przez 30 min |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

Zakończone: 2

pewnie zapalenie gardła to i zwolnienie się należy
i duuzo wiecej kobiet mogloby karmic piersia, ale nie ma im kto pomoc w kryzysie..
ale tak właśnie mi ta rodzinna powiedziała, ze po TP teoretycznie powinno się iść na macierzyński. Ale że to głupota. Oj fajna babeczka była 

niestety moj pokarm sie skonczyl, przedwczoraj odciagnelam przez 30 min az 10ml a wczoraj 3 krople... dzis byla pierwsza wizyta poloznej srodowiskowej i powiedziala zebym sie nie stresowala i nie przejmowala bo mala juz ladnie je i wszytsko z nia wporzadku, diety zadnej mam juz nie trzymac wszytsko jesc normalnie i koniec po pokarmie niestety. Mam zastoj jednej piersi i wczoraj masowalam ją godzine bo zyla mi sie zrobila taka fioletowa a pozniej robilam sobie oklady z gorącej tetry i probowalam cokolwiek sciagnac no ale lipa... polozna dzis powiedziala ze dobrze zareagowalam bo gdybym nic nie zrobila to dzis prawdopodobie obudzilabym sie z 40 stopniowa goraczka