|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Cytat:
![]() poza tym dziś odebrałam wynik na awidność cytomegalii i wyszła mi graniczna, czyli ponoć niestety do zakażenia pierwotnego doszło na poczatku ciąży.. bo jakieś 3/4 miesiące temu... tym bardziej zależy mi na dobrym połówkowym... w ogóle ta cytomegalia spędza mi sen z powiek... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31548997]Z amputowaniem to moje ekhm "czarne poczucie humoru", a z tym, że się przewrócę to już fakt, po prostu jak stoję, to czasami tak mnie boli noga, że się boję, że stracę w niej siłę, nie wiem, czy dobrze to wyjaśniam. Nie wiem, z czego to wynika, mam 2 typy: 1. spanie/leżenie/siedzenie w niewygodnej pozycji, 2. noszę dosyć dużą torbę na długim pasku i ona właśnie leży na tej nodze, sęk w tym, że ta torba jest lekka, nie noszę teraz żadnych ciężarów w niej, ot portfel, kosmetyczkę, czasami jakąś książkę, więc to chyba raczej nie od niej, tym bardziej, że jak leżę w łóżku, to też mnie czasami łapie ten ból.[/QUOTE] A może to rwa kulszowa??? Cytat:
Dziewczyny jesteście niesamowite. Ja normalnie nie nadążam. Dobrze, że przynajmniej jestem na l4 to mam czas Was podczytywać, bo jakbym pracowała to masakra. Z tego calego zwolnienie to się totalnie rozleniwiłam. Ale musze zaraz się zebrać i pójśc na jakiś spacer. ZAwsze to troszkę lepiej niż gnić przed tym telewizorem. Właśnie oglądam licealne ciaże i ąz się boję porodu czasami.
![]() |
#724 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wracam po 2 dniach nieobecności i widzę duuużo do nadrabiania ![]() ![]() W pn i wt miałam urlop i dużo planów, więc nawet nie miałam czasu się odezwać. Dziś się trochę polenię po tych 2 dniach biegania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj w ciągu dnia kurier przywiózł mi ten pierwszy wózek (Deltim Voyager Ligero za 300 zł z allegro), jest taki jak się spodziewałam, różni się jedynie jakimiś detalami od tego, który miałam dla Maksia, a amortyzacja - bajka. Dobrze nam posłuży jako gondola i mniej więcej do roku na długie, wygodne spacery ![]() A wczoraj rano byłam u gina, wzięłam zwolnienie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To tyle z moich atrakcji z ostatnich dni... ![]() W ciągu dnia doczytam, co tam nadrukowałyście i zrobię wszystkie uzupełnienia w liście, itp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Herbatka herbapolu? Cytat:
![]() To współczuję... MAkabra normalnie... Niby tyle wszystkiego, a nic nie można wybrać. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- A.... ![]() Rozkojarzona jestem... ![]() Przede wszystkim gratuluję Mamusiom, które dowiedziały się kogo pod sercem noszą! ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Rozeznanie
|
a ja dziś trochę zaspałam i poszłam głodna na badania
![]() ![]() Wiecie, ja jestem zła na tą położną ![]() ![]() ![]() w tej chwili musiałabym się umawiać prywatnie na usg, ale oprócz moich paranoi, które staram się wygonić nie ma innych powodów do badań, macica jest duża i uciska na wszystko,szyjka ok, plamień i bóli żadnych nie ma, kolejne badanie za 4 tygodnie wtedy może usg będzie i ta wredna maszyna może zadziała. Do tego czasu muszę sobie chyba jakieś zajęcie znaleźć bo zwariuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
witam
wózek już dotarł do tesciowej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
kism ja haucka widziałam w realu. kurde wózek mi spasował, ale kolor jakiś taki bleee/ niby czarny, ale bardzo brzydki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całą noc mi się śniło, że się z kimś kłóciłam, chyba nawet kogoś biłam... Chyba pójdę się zdrzemnąć. Jest tak ciemno, że nic mi się nie chce. Naczynia czekają aż ktoś się nad nimi zlituje, ale to chyba nie będę ja. ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Matko... Ale ktoś głośno telewizję ogląda. Nie wiem czy z boku, czy na górze. Jakoś mnie to denerwuje. ![]() Zabieram katalogi avonowskie do oglądania i idę leżeć. ![]() Do zobaczyska później! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
Zaraz was nadrobię, ale teraz tak na gorąco wklejam link i proszę i opinie co myślicie (większość z was to już specjalistki, a ja nadal ciemna masa
![]() http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...027763889.html |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
mi podobają się w tym wózku koła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#735 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wreszcie trochę odpoczniesz ![]() ![]() Cytat:
jedno polecam - nie denerwuj się i nie wymyślaj, popatrz na mnie - jestem oazą spokoju ostanio, a usg miałam dwa - jedno w szpitalu na początku ciąży a potem poszłam prywatnie na usg - chodzę żyję i się nie denerwuję, dopóki mnie nic nie boli, nie mam plamień to skoro tutaj jest taka zasada głową mu ru nie przebije i nie bedę krzyczeć - widocznie wszystko jest w porządku ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Konto usunięte
|
Ratunku
![]() ![]() Akurat byłam na spacerze, to pół biedy, trochę się przewietrzyłam, ale to było straszne. Najpierw migrena zasłoniła mi pół widoku, potem nie umiałam sklecić zdania (!), a na końcu trochę mi sparaliżowało ręce i twarz (czasami mi się to zdarza), a najgorsze jest, że nie wiem, jakie mam brać tabletki, bo już bardzo dawno nie miałam migreny i zapomniałam o tym wspomnieć lekarzowi ;(;(;( Na szczęście dolegliwości już przeszły, zostały tylko lekki ból, oby się nie rozwinął... To pewnie przez to, że wstałam o 6, a potem aż do ok. 9 nie umiałam zasnąć, zasnęłam snem przerywanym do 10.30. MASAKRA ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fotelik... nie przeszedł żadnych testów, więc nie wiadomo jak się zachowa w razie wypadku... tfu tfu! Ja bym dziecka w tym nie woziła, bo bezpieczeńśtwo jest najważniejsze.
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny, może mnie jeszcze pamiętacie. Do grudnia starałam się aktywnie uczestniczyć w tym wątku.
Teraz czasami Was podczytuje, aczkolwiek nie mam już o czym pisać ![]() Cieszę się, że u Was wszystko w porządku, że dzieciątka zdrowo rosną. Kurcze aż łezka się w oku kręci na myśl, że nasze dzieciątko też miało urodzić się w czerwcu ![]()
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() katka_19 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Własnie dzidzia sie rusza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam że udzielasz się na wątku AM ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Kism fajnie że jesteś na l4 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- idę obiad gotować, ale mam leniaaaa.....
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-11 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie wróciłam z zakupów. Miałam już nic nie kupować do czasu, aż się dowiem jaka płeć dzidziusia i...nie mogłam się powstrzymać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
A ja dziś na obiad miałam to: http://mrs-pereira.blogspot.com/2012...-cytrynie.html i objadłam się jak szalona....wiecie co, spędzam w kuchni spokojnie 2-3 dziennie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
łosoś
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Konto usunięte
|
Zdrzemnęłam się na godzinkę, ból trochę zmalał, ale wciąż czuję go gdzieś z tyłu głowy, taki uśpiony, boję się, że znowu zaatakuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Ja na wizyte zawsze chodze z karteczka i mam zapisane o co mam sie spytac
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
![]()
tacca ja tam pilam drosetux(nie pomogl mi)potem stodal i prawoslazowy. i w jakies gazecie typu m jak mama. czy mam dziecko pisalo ze mozna te syropy na przeziebieniu, a na ulotce jest inaczej, bo nikt nie robi badan na kobietach w ciazy i producenci wola sie zabezpieczyc,(juz ktos pisal tutaj o tym)
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31554823]Zdrzemnęłam się na godzinkę, ból trochę zmalał, ale wciąż czuję go gdzieś z tyłu głowy, taki uśpiony, boję się, że znowu zaatakuje
![]() ![]() ja tez mam migrenę,o dziwo w tej ciąży się uspokoiła ale w tamtej...masakra.Gin powiedział że moge brać paracetamol jak boli głowa...taaaaaa jak ja miałam specjalistyczne leki migrenowe,teraz już nie pamiętam nazwy,bo z racji ciąży ich nie biorę.Nawet zapisałam sie na TK ale 2 dni przed terminem badania zrobiłam test ciążowy i tomografii mieć nie mogłam.dlatego poprostu jakoś przetrzymuje napad migreny... |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31554823]Zdrzemnęłam się na godzinkę, ból trochę zmalał, ale wciąż czuję go gdzieś z tyłu głowy, taki uśpiony, boję się, że znowu zaatakuje
![]() ![]() Migreny w ciąży się zdarzają, na wszelki wypadek zbadaj sobie ciśnienie bo głowa boli też od wysokiego ciśnienia.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.