Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-25, 22:28   #751
bimbunia_
Raczkowanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
ja 3 x magnez, 2x lutkę. nospę muszę dodać. a bierzecie dziewczyny tą zwykłą czy forte?! wiem, że forte kiedyś była na receptę. ale odkąd po pierwszym porodzie, bóle menstruacyjne zniknęły, to nie biorę tego typu tabletek więc nawet nie wiem czy jeszcze w aptekach są do dostania
Moja lekarka kazała mi brać no=spe zwykłą 3 razy dziennie po 2 tabletki jeśli brzuch twardnieje i pobolewa i pobrać tak przez 3 dni poki calkiem nie odpuści, bo tylko długotrwałę twardnienie powoduje poważne kłopoty. Inna sprawa jeśli weźmiesz no-spe położysz się i nie czujesz ulgi a ból się nasila, wtedy jedziesz na ostry dyżur.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 23:33   #752
TheN4ti
Rozeznanie

Link do torby, ktora kupilam
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...ng-Bag(0099908))

Sasia wydaje mi sie, ze wiekszosc toreb powinna pasowac, reguluje sie dlugosc paska i moja ma rzepy aby dopasowac do raczki wozka. Podejrzewam, ze to standard przy takich torbach.

Edytowane przez TheN4ti
Czas edycji: 2014-08-26 o 09:25
TheN4ti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 06:25   #753
sasia25
Rozeznanie

Nati ładna ta Twoja torba jeśli chodzi o Babymel-Navy-Stripe-Satchel-Changing-Bag, bo jak klikam w linka, to nie ma nic
Wczoraj wymyśliłam, że chyba kupie dwie. Jedną taką bardziej damską, a drugą dla TZ tylko nie wiem czy się zgodzi na takie bezsensowne wydatki, muszę to jakoś ugrać

I jaka piękna pogoda jest w PL! od rana słonko świeci, aż chce się wstawać W Irlandii zaczęła się szara, ponura jesień .
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 06:33   #754
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Moja lekarka kazała mi brać no=spe zwykłą 3 razy dziennie po 2 tabletki jeśli brzuch twardnieje i pobolewa i pobrać tak przez 3 dni poki calkiem nie odpuści, bo tylko długotrwałę twardnienie powoduje poważne kłopoty. Inna sprawa jeśli weźmiesz no-spe położysz się i nie czujesz ulgi a ból się nasila, wtedy jedziesz na ostry dyżur.
To wychodzi tak samo jak no spa forte 3x1, bo ma 80 mg, a zwykła no-spa ma 40 mg
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 07:53   #755
basiabasia989
Rozeznanie

witajcie w ten jesienny dzień, nie wiem jak u Was ale u mnie masakrycznie...ciemno, zimno i pada

obciążenie glukozą robiłyście w którym tygodniu? albo będziecie robić? Bo tak sobie wyzmieniałam terminy, że na glukozę pójdę w 23tc+2d a na karteczce od gina mam napisane, że to ma być po 24 tc...a głupio mi kolejny raz zmieniać termin
Stary 2014-08-26, 07:59   #756
Justyssia87
Rozeznanie

Witam w ten szaro-bury deszczowy dzień leje od samego rana, ale co tam

dobrze że piszecie o nospie, pomyliłam się i kupiłam zwykłą, która oczywiscie nic nie daje..moge wziąć 2 na raz?pisałyście że tak, niby wyjdzie jak ta forte...ale reszta składu otoczki nie bedzie za duza?
Nie straszcie tymi brzuchami już, mój ciągle sie twardy robi i żaden lek mu niepomaga jaki brałam i żyje w pierwszej ciązy to samo i nic sie nie działo taka uroda chyba Po tych skracaniach szyjki sie zeschizowałam ze moja też sie skraca i ze zaraz urodze (bo czuje Go b.nisko w kroczu) i ze lekarz sie myli mój już Was nie czytam

W ogóle nie mam kurtki na jesień, pada,zimno..a ja bez kurtki anie mam kasy żeby kupić, chyba że jakaś z lumpka tylko na te pare miesiecy. Wczoraj o 18 byłam z dziciem na dworze miałam sweter a tak zmarzłam, a sloneczko świeciło jeszcze..a tak zimno!! uwielbiam jesień fajnie ze juz tak sie mroźno robi, no ale musze mieć ciuchy jakies
uciekam robić obiad potem wpadne

basiabasia- tak, musi być po 24tc wtedy ma to sens....ja pójde po 27tc aaaa czyli teraz ktorys dzien hehe

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-08-26 o 08:00
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 08:03   #757
19Inka90
Wtajemniczenie

Hej Kochane
Ja tez nie wiem o jakim słońcu mówi Sasia u mnie tez zimno i mokro ale mi to akurat na lapke bo muszę zacząć ogarniac sypialnie a jak jest słońce to ciężko mi w domu usiedziec

Wczoraj byłam w sklepie pościel oglądać do lozeczka i chyba wezme szarą w białe grochy <3 jest prosta i śliczna

Basia co do glukozy to Ja mam za godzinę wizytę i dopiero dostanie skierowanie

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 08:13   #758
basiabasia989
Rozeznanie

no to teraz dorobiłam...ewentualnie pójdę na morfologię tylko i gr krwi którą mi zgubili a na glukozę umówię się na inny termin. A swoją drogą kobieta zapisująca terminy powinna się orientować bo przecież pytała mnie o tygodnie ciąży

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Inka za wizytę
Stary 2014-08-26, 08:28   #759
Linka1984
Zakorzenienie

ja na glukozę ide w 28 tc

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 08:32   #760
Basjenia
Zadomowienie

a ja robiłam w 24 tyg.... bo kazała mi chwile przed wizytą a idę jakoś w tym tygodniu...
i dzień dobry w ogóle
i też nie wiem gdzie to słońce bo mnie szaro i ponuro....

trafiłam na filmik trochę nie związany z tematem ale pierwsze moje skojarzenie-facet kupujący wyprawkę w ostatnim momencie co to się śmiałyśmy że w kozakach na porodówce będziemy paradować jak wszystko się będzie odkładać na później
uwaga na zawartość lepiej nie oglądać na głośnikach:P
https://www.youtube.com/watch?v=lxJ-eNmMNyI
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 08:32   #761
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość

A teraz mój problem.. W nocy obudziłam się z krzykiem... Tak mnie skurcz złapał w łydkę, że aż płakałam z bólu... Mówię w pracy o sytuacji to na mnie wszystkie naskoczyły, że bez konsultacji z lekarzem mam nic nie brać
JA zaczełam brać magnez bez konsultacji z lekarzem ,bo miałam również problem ze skurczami łydek. Wiele kobiet w ciąży bierze. Magnez nie zaszkodzi. Ja biorę 1 tabletkę dziennie z Chela mag. Oni mają też magnez dla kobiet w ciązy.

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
obciążenie glukozą robiłyście w którym tygodniu? albo będziecie robić? Bo tak sobie wyzmieniałam terminy, że na glukozę pójdę w 23tc+2d a na karteczce od gina mam napisane, że to ma być po 24 tc...a głupio mi kolejny raz zmieniać termin
Ja idę jutro rano. To będzie dokładnie 25 tc 2 dc.

U mnie też pogoda pod psem...znowu...jesień idzie pełną parą.

Wczoraj kupiłam dla Młodego konika morskiego z FP do zasypiania. Ha, postęp w końcu coś. Mam nadzieję, że sie sprawdzi

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 08:46   #762
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie w ten jesienny dzień, nie wiem jak u Was ale u mnie masakrycznie...ciemno, zimno i pada

Ja planuje iść w 25t. W sumie lekarz konkretnie mi nie powiedział kiedy mam iść więc wybrałam sobie na 4 dni przed wizytą.

Witam
U mnie słonecznie ale niestety muszę siedzieć w niezłym hałasie bo mi dziurę do komina robią bo sie okazało, ze przez 30 lat źle było a co najlepsze Panowie coś za dużego pojęcia o tym nie mają

W niedzielę babcia TŻ dowiedziała się, że jej prawnuczka będzie Gabrysia mieć na imię to usłyszałam, ze jej się nie podoba i mamy jej tak nie nazywać aha już, nie będzie decydować o moim dziecku. Ale w szoku byłam na jej reakcje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 08:51   #763
alekaz1
Zakorzenienie

Dzien dobry niedawno wstalam w nocy spac nie moglam. Chyba do 2 czy 3 sie meczylam. Po wczorajszym mc dziecko szalalo chyba 2 godziny. Dzis jade na pogrzeb na 13 szczerze to nie chce mi sie ale wypada.
Stary 2014-08-26, 08:55   #764
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość

w szkole rodzenia refundowanej chodza same dziewczyny az do 32 tc dopiero potem refundacja obejmuje męzczyzn. U mnie w grupie jest 12 dziewczyn i zadna nie chodzi z facetem :P pani mowiła ze facet przychodzi na pare ostatnich zajęć gdy przychodzi nauka oddychania podczas porodu
U mnie szkoła jest i dla kobiety i dla mężczyzny. Chodzę na zajęcia od 20 tygodnia do kiedy to szczerze mówiąc się nie pytałam zależało mi na szkole do której będę mogła chodzić razem z tż i która ma zajęcia po południu. Uwaga u mnie w mieście była tylko jedna taka Jest refundowana z nfz wypełniałam jakąś deklarację wyboru.

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Was, ile tyjecie? Ja jakoś mało 6mcy za mną a przytyłam 5kg a poprzedniej ciąży przytyłam 16kg, to skoro zostały mi 3mce do końca to ok 4kg na miesiac powinnam tyć traz a nie ma szans!! nawet nie ma szans zeby 2kg na miech tyć...bez sens..chciałam wiecej przytyć, zła jestem.
U mnie też 5 kg i strasznie się tym przejmuje bo chcę przytyć max 8-10 kg ze względu na to że na początku ciąży miałam lekką nadwagę

Cytat:

Ja będę robić obciążenie glukozą w 26 tygodniu między 8 a 12 września. Na 15 mam wizytę i lekarz kazał mi przed nią zrobić.

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Ja tez nie wiem o jakim słońcu mówi Sasia u mnie tez zimno i mokro ale mi to akurat na lapke bo muszę zacząć ogarniac sypialnie a jak jest słońce to ciężko mi w domu usiedziec

Wczoraj byłam w sklepie pościel oglądać do lozeczka i chyba wezme szarą w białe grochy <3 jest prosta i śliczna
Widziałam taką na allegro i strasznie mi się podobała także Cię rozumiem
http://allegro.pl/3-cz-posciel-nadia...543743071.html

Co do pogody u mnie też słońce świeci ale nie jest jakoś super ciepło powiedziałabym że z rana było bardzo rześko ale Sasia mieszka w tym samym regionie Polski co ja także się nie dziwię że mamy podobną pogodę

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
W niedzielę babcia TŻ dowiedziała się, że jej prawnuczka będzie Gabrysia mieć na imię to usłyszałam, ze jej się nie podoba i mamy jej tak nie nazywać aha już, nie będzie decydować o moim dziecku. Ale w szoku byłam na jej reakcje.

Starsze osoby w ogóle się nie krępują z uzewnętrznianiem swoich opinii u nas było to samo, więc jak teraz się pytają czy wybraliśmy już imię to mówimy po prostu że jeszcze tego nie zrobiliśmy i mamy święty spokój z komentowaniem naszego wyboru

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-08-26 o 08:58
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 09:00   #765
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Hehe chyba jeszcze nigdy się nie darzyło, żeby każdy był zadowolony. Zawsze sieznajdzie ktoś komu nie będzie pasowało. NIe przejmuj się. Widzisz to tutaj prababcia, to tam pół biedy. Moja mama jak powiedziałam ,że nazwiemy córkę Gabrysia też kręciła nosem...chyba sie przyzwyczaiła. Teraz tak samo, jak powiedzieliśym, że syna nazwiemy Antoś, to załamkę strzeliła,tylko ni to...Powiedziałam, że wtakim raie nie musi być babcią...Niech spada...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 09:10   #766
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Starsze osoby w ogóle się nie krępują z uzewnętrznianiem swoich opinii u nas było to samo, więc jak teraz się pytają czy wybraliśmy już imię to mówimy po prostu że jeszcze tego nie zrobiliśmy i mamy święty spokój z komentowaniem naszego wyboru
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Hehe chyba jeszcze nigdy się nie darzyło, żeby każdy był zadowolony. Zawsze sieznajdzie ktoś komu nie będzie pasowało. NIe przejmuj się. Widzisz to tutaj prababcia, to tam pół biedy. Moja mama jak powiedziałam ,że nazwiemy córkę Gabrysia też kręciła nosem...chyba sie przyzwyczaiła. Teraz tak samo, jak powiedzieliśym, że syna nazwiemy Antoś, to załamkę strzeliła,tylko ni to...Powiedziałam, że wtakim raie nie musi być babcią...Niech spada...
Dla mnie dziwne jest to, że ktoś krytykuje czyjś wybór. Jeżeli ja bym miała tak robić to już chyba każdej koleżance bym musiała jakąś krytyką polecieć. Ale nic nigdy nie powiedziałam. Jakoś chyba odwagi nie mam aby tak komuś popsuć plany.

Stary 2014-08-26, 09:11   #767
alekaz1
Zakorzenienie

U mnie krecili nosem troche na imie Amelia ale ze tz zaczol tez cos mowic ze inne to zostala Natalia i jka ktos cos ma do tego to mowie ze wcale nie musza sie z dzieckiem widywac
Stary 2014-08-26, 09:14   #768
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
moja mama moją Gabrysię też skomentowała lekko nie zadowolona...i tak myśli "Gabrysia Gabrysia, ale to ciężko jej będzie wymówić " co ma piernik do wiatraka
reszta na to imię też zareagowała dziwnie... co by było jakbym wypaliła z np Kornelią tak jak to kiedyś myślałam
Stary 2014-08-26, 09:29   #769
TheN4ti
Rozeznanie

Tak sasia to ta torba, link jakis niesprawny
Ja tez nie rozumiem jak mozna sie wypowiadac negatywnie na wybor imienia. Kazdy ma prawo wybrac co mu sie podoba. I tak jak mowicie, nie podoba sie, to sie nie widywac. Co za brak klasy i kultury!
U mnie dzis tez pada i ciemno, a mi jakos slabo, mam nadzieje, ze przezyje tez dzien w pracy. Kurtke tez musze sobie kupic bo zadnej nie dopinam
Inka kciuki za wizyte!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 09:34   #770
Suqub
Zakorzenienie

Ja powiedziałam, że przez tyle lat nikt mi tego imienia nie "obrzydził" i zdania nie zmienię. Wyśniło mi się parę lat temu więc to znak jakiś

Stary 2014-08-26, 09:36   #771
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Ja biorę zwykłą 3x1 ale jak dziś założy mi pesssar to się zapytam, czy mogę forte w szpitalu jak leżałam na początku ciąży to mówili że zwykłą można 3x1, a forte 2x1 ale to było na początku ciąży, więc teraz pewnie można więcej. Najgorsze jest to, że wycofali lek na skurcze fenoterol czy jakoś tak, a On BARDZO pomagał...

Cytat:
Idę dopiero w przyszłym tyg, będę nabijać hmm 27 tydz.

Cytat:
Po tych skracaniach szyjki sie zeschizowałam ze moja też sie skraca i ze zaraz urodze (bo czuje Go b.nisko w kroczu) i ze lekarz sie myli mój już Was nie czytam
Spokojnie, nie jest możliwe żeby nam wszystkim skracała się szyjka, to tak naprawdę problem rzadki!.

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Co do pogody u mnie też słońce świeci
To Ty chyba w Afryce mieszkasz

Cytat:
Moja mama jak powiedziałam ,że nazwiemy córkę Gabrysia też kręciła nosem...chyba sie przyzwyczaiła. Teraz tak samo, jak powiedzieliśym, że syna nazwiemy Antoś, to załamkę strzeliła,tylko ni to...Powiedziałam, że wtakim raie nie musi być babcią...Niech spada...
Moja mama jak powiedziałam, że nazwiemy Tymoteusz to powiedziała, że chyba żartujemy i jej się nie podoba. Ma być Bruno, Maciek, Olek i coś tam jeszcze

Uwielbiam taką pogodę jak mam nakaz leżenia w łóżku .
Ja nadal nic nie mam dla malca, nawet nie mam jak kupić bo nie mogę się już całkowicie ruszać. Nie wiem kiedy zrobię wyprawkę, jak mi pessar ściągną chyba

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 09:45   #772
miskowa
Zakorzenienie

cześć,

Dziewczyny, a czy ta pościel z allegro (wkleiłyście fajną z all za 50zł) to jest wystarczająca? Jedna moja koleżanka mnie nastraszyła, że tylko niektóre firmy się nadają a inne są jakieś złe, bo ona kupiła w jakimś dziecięcym 3 różne i jednej w ogóle nie używała, bo się niby nie nadawałam (chociaż nie wiem dlaczego się ma nie nadawać) i niby chciała mi pokazać, które firmy są dobre, które nie, ale większość tych pościeli to jakieś kotki/misie a mi się takie nie podobają

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Przyszedl kurier to juz coraz wiecej mam dla Natalki fakt ze to tylko przescieradla klin pod materac zestaw do pazurkow i aspirator do nosa
ja tak patrzę, co kupujesz, bo jestem na podobnym etapie

Cytat:
Mam pytanie do Was, ile tyjecie? Ja jakoś mało 6mcy za mną a przytyłam 5kg a poprzedniej ciąży przytyłam 16kg, to skoro zostały mi 3mce do końca to ok 4kg na miesiac powinnam tyć traz a nie ma szans!! nawet nie ma szans zeby 2kg na miech tyć...bez sens..chciałam wiecej przytyć, zła jestem.
ja mam z początkowych -3kg dwa z powrotem, czyli nadal mam -1kg ale z tego się akurat cieszę. Mała jest pod względem wymiarów dokładnie w środku norm, więc wygląda na to, że może uda się nie przytyć za wiele. Ja tam wolę przytyć jak najmniej

Cytat:
Napisane przez Ringo6 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy jest jakiś fizyczny objaw skracania się szyjki? Bo mam ostatnio taki dziwny, ciągnący ból brzucha, który przechodzi, lub wrażenie, że dziecko mi "opada" na krocze.
Cytat:
Ja co dzień rano mam taki dziwny ból w kroczu jak chodzę. Śmiałam się wcześniej do męża ze chyba jak śpię to On sobie coś majstruje
Czyżby rozszerzalo mi się tam?

o właśnie, ja mam od jakiegoś czas coś podobnego, dziwnego i ciężkiego do opisania, ale dobrze to ujęłyście i się zastanawiałam, skąd to i co to oznacza

Cytat:

Wczoraj kupiłam dla Młodego konika morskiego z FP do zasypiania. Ha, postęp w końcu coś. Mam nadzieję, że sie sprawdzi
dostałam takiego konika od koleżanki - to ten co gra melodyjki i się świeci?
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 09:49   #773
alekaz1
Zakorzenienie

sasia wysłałam ci wiadomość
Stary 2014-08-26, 09:51   #774
Roksape
Zadomowienie

Teścia siostra, bezdzietna kobieta jak się dowiedziała, że małą planujemy nazwać Ola to się zachwycała, że ładnie. Tylko po chwili naskoczyła, że Basi takie imię daliśmy... wara od mojej Basieńki

Gabrysia to śliczne imię
Ja mam w nosie, niech sobie każdy gada co chce, jak bym tak się ich opinią przejmowała to bym miała dziecko bezimienne
Tymoteusz też śliczne imię

Na pocieszenie dodam, że u mnie też zimno i pochmurno, jeszcze nie pada, ale to kwestia czasu
Poza tym nie mamy prądu od rana :p

Lolcia z pessarem można normalnie chodzić
Stary 2014-08-26, 09:56   #775
mysza88
Rozeznanie

paulinkus świetna ta pościel bardzo mi się podoba! muszę zacząć coś kupować bo ja w sumie to niewiele mam na tą chwilę: łóżeczko (kupione bardzo atrakcyjnie dlatego tak wcześnie) do tego dorzucili poduszkę i kołderkę oraz materac więc zostaje mi pościel do kupienia. mam też wózek od siostry (piekielnie różowy po mojej chrześnicy ) jeden kombinezon ciepły, jedne spodnie 3-6 i sweterek polarowy z lumpa. to wszystko... jestem w czarnej d...
ja przytyłam tak 3,5 kg
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:02   #776
Justyssia87
Rozeznanie

inka- ja tez wlasnie mysle o takiej poscieli, od miesiaca mam zakładke z nią otwartą i powodzenia na wizycie

Wy to przynajmniej macie jakies imię, u nas dalej nie wiadomo czy nikodem, ksawery czy jakub czy inne pieroństwo

Zrobiłam ciacho, oczywiscie nie wyszło tak jak miało wyjść-a to dlatego, że sie starałam bo teście dzis przyjadą i żurek zrobiłam, potem tylko drugie danie ale to expres dzis wiec mam czas

ide chyba na drzemke, potem znów wpadne
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:49   #777
Roksape
Zadomowienie

Ja sobie właśnie uświadomiłam, że dziś zaczęłam 26 tc asystor ciążowy mówi, że wkraczam w trzeci trymestr

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 10:49   #778
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Lolcia z pessarem można normalnie chodzić
No a ja nie mogę może to zależy od sytuacji albo lekarza

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:52   #779
19Inka90
Wtajemniczenie

Hej juz po wizycie wszystko w porządku,mała bardzo ruchliwa była wyniki mam nie najgorsze tylko zurawit na mocz mam sobie brać
Wyludzilam zdjęcie malej ale bardzo nie wyraźne...
Ale duża juz jest

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:01   #780
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
To Ty chyba w Afryce mieszkasz
Nie na Pomorzu Zachodnim

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć,

Dziewczyny, a czy ta pościel z allegro (wkleiłyście fajną z all za 50zł) to jest wystarczająca? Jedna moja koleżanka mnie nastraszyła, że tylko niektóre firmy się nadają a inne są jakieś złe, bo ona kupiła w jakimś dziecięcym 3 różne i jednej w ogóle nie używała, bo się niby nie nadawałam (chociaż nie wiem dlaczego się ma nie nadawać) i niby chciała mi pokazać, które firmy są dobre, które nie, ale większość tych pościeli to jakieś kotki/misie a mi się takie nie podobają
Ja wkleiłam tego linka szczerze mówiąc ja nie mam zamiaru świrować jest bawełniana ma certyfikat także dla mnie jest ok. Dla siebie kupowałam pościel z tym samym certyfikatem w Jysk i nic nam nie jest nie dostaliśmy żadnej wysypki ani żadnych innych dziwnych skórnych wyprysków. Poza tym mają świetne wzory nie tylko misie owieczki i inne takie jesienne grochy mi się bardzo podobają

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
paulinkus świetna ta pościel bardzo mi się podoba! muszę zacząć coś kupować bo ja w sumie to niewiele mam na tą chwilę: łóżeczko (kupione bardzo atrakcyjnie dlatego tak wcześnie) do tego dorzucili poduszkę i kołderkę oraz materac więc zostaje mi pościel do kupienia. mam też wózek od siostry (piekielnie różowy po mojej chrześnicy ) jeden kombinezon ciepły, jedne spodnie 3-6 i sweterek polarowy z lumpa. to wszystko... jestem w czarnej d...
ja przytyłam tak 3,5 kg
I w fajnej cenie razem z ochraniaczem jest ja mam wózek, bujaczek, matę edukacyjną, przewijak półkę, kombinezon na zimę, 2 kocyki i trochę ubranek dla niemowlaka od kuzynki. Mam zamiar kupować np. niewielkie ilości kosmetyków po jednej sztuce bo na wojnę się nie zapowiada więc zawsze można podjechać do sklepu i dokupić. Co do ubranek czekam chyba na pojesienne wyprzedaże to sobie dokupię cieplejsze ubranka bo body to akurat mam sporo kupiłam na letnich wyprzedażach

Cytat:
Wy to przynajmniej macie jakies imię, u nas dalej nie wiadomo czy nikodem, ksawery czy jakub czy inne pieroństwo
U nas stanęło na Adam, Piotr, Filip chyba się nie zdecydujemy do dnia urodzin.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości