Ślubujące w 2012 - część II - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-30, 14:48   #1141
Wariate
Raczkowanie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Planujesz mieć rękawiczki?
Majciochy kupiłam na Marywilskiej ale w necie też są. Możesz wysłać światka ze spinkami i bokserkami na pewno jak je zobaczy to się zacznie śmiać i ewentualny stres rozładuje
Tak, będe miec rękawiczki, na palec (tzn. z gołymi dłońmi), ale takie z przeźroczystej siateczki, jedyną ozdobą ma być 1 element koronki na zew. stronie nadgarstka. I pewnie będę je mieć jedynie na głównej części uroczystości, tj. kościół i 1 taniec bo później jak znam siebie, zrzucę je gdzieś w kąt ;P

Matko, jest taki ukrop że ledwie jestem w stanie zmusić szare komórki do myślenia

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34933942]szaloooooooooona!

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

też sądzę, że 40 to dość dużo. zebrałam kilka z przygotowań, kilka ze ślubu, z wesela i pleneru. Mama do mnie "co tak mało z samego ślubu?" Mało, bo chciałam zmieścić wszystko, to mało... Ona to by najchętniej chciała wszystkie wywołane dostać:/[/QUOTE]

Tja.. Mamusiu kochana, przy całej miłości, WSZYSTKO ze ślubu i wesela mogą mieć jedynie Nowożeńcy w końcu to ICH ślub a mamusia i tatuś na/po swoim ślubie wszystko oddali swoim rodzicom?

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
...oprócz tego zamówiliśmy dekoratorkę, ale nie z takim fioletem z jakim chciałam chciałam taki: jest jaśniejszy ;/
Jeśli TO jest Twoja dekoracja, to co prawda nie wiem jak bardzo różni się tonacją kolorystyczną od tej, którą sobie wybrałaś, ale ta diabelnie mi się podoba

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez haczyk7 Pokaż wiadomość
Dziękuję Moja figura pozostawia wiele do życzenia, tak naprawdę suknia mnie tak 'podrasowała' :P z czego nie powiem, że się nie cieszę:P
Tak jak pisałam, welon wzięłam krótki gładki, także miałaś rację!
Ja schudłam trochę ostatnio pewnie przez pracę i wieczną gonitwę i tak z 55 kg waże dzisiaj 48,8 kg. przy 166 cm wzrostu. Nie wykgądam jak szkieletor - jak kiedyś - bo teraz mam trochę masy mięśniowej a nie tylko skóra i kości ale różnica w wielkości gorsetu jest spora. Krawcowa musiała gorset zwężyć o szerokość 4 palców a teraz nie pozwoliła uż przytyć ani grama bo będzie problem gigant. I zazdroszczę Ci, że Twoja suknia Cię podrasowuje, bo moja dodaje spooooro kilogramów jak na moje oko więc to, że schudłam, wizerunkowo wyszło w tej sukni na +. W innych rzeczach (codziennych i zawodowych) jestem szczupła, ale w sukni ślubnej jakoś tak specjalnie chudo nie wyglądam

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Mam jelitówkę najgorszą z możliwych. Od 4 rano przesiedziałam w łazience z miską w dłoniach. Dobrze że lekarz przyjął mnie bez kolejki. Dostałam 2 antybiotyki i jakieś płyny do picia. Kazał mi 23 dni być w izolatce bo mogę kogoś zarazić a w Naszym przypadku to już w ogóle. TŻ dziś wraca do swoich rodziców a Ja będę siedziała sama w czterech ścianach. Jest tyle to załatwienia dziś mieliśmy jechać do kamerzysty i zespołu
Jeden plus tego wszystkiego to dobrze że dziś jest wtorek i do soboty powinno mi przejść.
ło mamusiu... ale Cię wzięło faktycznie. Tydzień to znowu nie tak dużo a może TŻ może coś sam załatwić? Poza tym w takim stanie przyda Ci się dużo odpoczynku, więc zamiast się zamartwiać, zbieraj siły, kuruj się i wracaj nam do zdrowia

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
dziewczyny co myślicie o takiej sukience na panieński mam taka tylko różową http://www.reserved.com/pl/collectio.../dresses/T7842 i nie wiem czy nie jest za zwyczaja i za skromna
Wg mnie bardzo skromna i jak dal mnie ZA skromna ale wszystko kwestią tego jak się w niej czujesz i czy to jest Twój styl bo jesli tak to niczym się nie przejmuj tylko w niej idź.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
ja usadziłam nas, a obok swiadków z partnerami, a obok rodziców

jak dla mnie za słaby ten makijaż, ale zależy jak się malujesz na co dzień

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

przepraszam, że tyle nie pisałam, ale z powodu zawirowań jakie miałam, nie znalazłam czasu

u mnie trochę się podziało przez ten weekend, postaram się nie zanudzać.. zaczęło się od piątku.. powędrowaliśmy spisać protokół, pech chciał, że trafiliśmy na księdza niezbyt przez nas lubianego ( przy każdej mojej spowiedzi pyta czy mieszkam z mężczyzną, a jak za każdym razem tłumaczę mu, że nie, to robi mi pogadankę, że to największa przeszkoda w udzieleniu sakramentu ślubu)

zagiął mnie już na pytaniu kiedy miałam komunię św. jak powiedziałam, że normalnie jak dzieci w drugioej klasie podstawówki, to kazał mi podać dokładny rok;/ masakra już się tak postresowałam, że nawet nie umiałam tego policzyć... przechodząc do pytań z protokołu kazał wyjść mojemu TŻ spotkałam się z dziwnymi pytaniami po drodze, typu: czy zgadzasz się z etyką moralności kościoła katolickiego... do dzisiaj nie do końca wiem o co chodziło... czy istnieją przeszkody mechaniczne w poprawnym pożyciu małżeńskim... zobaczył moją minę i dodał, jakieś komplikacje stwierdzone przez lekarza ginekologa... może to były oczywiste pytania i wyda Wam się zabawne,że nie zrozumiałam, ale to pewnie stres potem pytanie kto chce tego ślubu, a ja na to, że ja i mój TŻ, a mój TŻ zapytał księdza, czy to pytanie osobiście do niego, ksiądz odpowiedział, że tak, to mój TŻ powiedział, że on osobiście bardzo chce tego ślubu i jemu zalezy... z czego ksiądz wysnuł wnioski i zrobił nam pogadankę na temat, że ja odpowiedziałam rodzinnie na to pytanie, a TŻ to egosita i myśli tylko o sobie i czas zacząć myśleć też o innych dziewczyny... tragdia, byłam tak zła, że myślałam, że się popłaczę tam przy pytaniu o nałogi TŻ powiedział, że nie ma żadnych, a ksiądz trzy razy zapytał ponownie, czy aby na pewno, na co TŻ w końcu się zaśmiał po kolejnym razie i mówi " chyba, że ksiądz uważa za nałogi kawę" a ksiądz " dobrze, notujemy": confused: masakra... wyszłam cholernie rozgoryczona...

dzień drugi, sobota, odbiór sukienki ślubnej.... normalnie miaa być odbierana 6 sierpnia, ale z powodu likwidacji salonu musiałam jechać już teraz... też byłam zła jak się dowiedziałam, bo wiecie stres, że schudnę/przytyję do sierpnia i sukienka nie będzie dobrze leżała... ale w porządku pojechałam ( na pobraniu miary domówiłam szal z tiulu), w salonie już pustki, tylko sukienki do odbioru, przymiarka ok... pomijając fakt, że moja mam zwróciła uwagę tym dwóm paniom, że mają poprawić koronkę przy biuście bo odstaje.. już były niezadowolone...a najgorsze, że za zwykły kawałek tiulu na ramiona z małą wstążeczką chciały 290 zł... na szczęście mój tata się wykłócił i spuściły na 100 zł, tak było w cenniku, który potem zauważyłam, ale policzyły więcej, bo pewnie chciały zarobić... na szczęście udało się, ale z wielką awanturą...

niedziela... przy obiedzie TŻ dowiedział się od swojej rodzinki, głównie mamy i brata, który jest świadkiem (kawaler bez dziewczyny) że nie dostali zaproszenia... a brat raczył nas poinformować, że jednak przychodzi z kimś i z wielkimi pretensjami, że nie uwzględniliśmy jego osoby towarzyszącej przy usadzaniu gości... jeszcze twierdził, że nam o tym mówił zaproszeń już im nie będę dawała, bo pytałam się w jeden dzień osobiście przyszłej teściowej czy chcą zaproszenia wszyscy ( u TŻ mieszkają jego rodzice z bratem na piętrze, a na parterze babcia i starszy brat z żoną i dzieckiem - daliśmy tylko babci zaporszenie) na co teściowa powiedziała, że mam dać spokój bo oni wszycy w jednym domu mieszkają i bez sensu...

a na koniec zadzwoniła jeszcze siostra koleżanki i odmówili nam, bo załatwili właśnie pracę za granicą i nie będzie ich na naszym ślubie, msakra

pewnie Was zanudziłam na maksa

zdjęć z przymiarki nie mam bo w tych całych nerwach nawet nie miałam głowy... wrucę zdjęćie sukienki jak będzie już po remoncie u mnie w domu bo narazie wisi u babci, żeby się nie zakurzyła... na pocieszenie zdjęcie moich butków ślubnych

i jeszcze jedna rzecz, bardzo ważna, błagam o pomoc... wczoraj mieliśmy mieć dzień skupienia w kościele i zadzwoniłam rano,żeby potwierdzić, że będziemy, a pani z kancelarii do mnie, że ktoś się pomylił, źle napisał na ogłoszeniach w internecie i na kartce któr były rozdawane we wszystkich parafiach w mojej miejscwości i że te dni skupienia były w sobotę... dziewczyny co mam robić...? ślub jest 18 sierpnia, nigdzie już nie ma tych dni, najbliżśze to o ironio 19 sierpnia... myślicie, że uda się bez tego?
Jezu słodki....!! ale miełąś koszmarny weekend ksiądz przeszedł chyba samego siebie.... jak tak czytam to swojej spowiedzi i formalności u księd\za obawiam się coraz bardziej...

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Wariate pytałaś jak się czuję jako Pani M... Świetnie! Fajnie mi się mówi o TŻcie "Mój Mąż" - nawet tak go sobie w telefonie zapisałam teraz Spoglądam często na obrączkę i przypominam sobie te wszystkie chwile ze ślubu i z wesela... Jest super
I się rozmarzyłam ech..

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
RATUNKU!

Dziewczyny macie może gotowy szablon prostych winietek? Nie moge tego nigdzie znaleźć Błagam o pomoc
Ostatnio coś tam wrzucałam - proste ale wydawało mi się, że nie są takie złe - może któreś z nich Ci się przydadzą

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
ja też zamierzam kupić lampiony, słyszałam jednak, że zależy od pogody czy się je da puścić czy nie, my planujemy zakup czerwonych w kształcie serca na allegro po jednym na parę mam nadzieję, że nic się nie podpali bo w około las i domy jednorodzinne i łaki...
Gdzies poczytałam - ile w tym prawdy nie wiem - że z lampionami (jesli chce się ich puścić więcej) to bywa różnie, bo często musi być pozwolenie właściciela sali... uwaga... straży pożarnej, bo w końcu jak by nie patrzeć gdzie one w końcu muszą spaść... nie umiem się racjolanie odnieść do tej informacji tyle tylko ile poczytałam o tym

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
udało mi się w końcu dodać zdjęcie.. sukienka o której mówiłam w trzech wersjach długi łańcuszek, długie kolczyki lub długi łańcuszek + czarny pasek i zdjecia butów moich które mogłyby się nadawać chodź oczywiście mogę kupić kolejną parę tylko jaki kolor? butów nigdy za wiele

dziewczyny czy myślicie że ksiądz by się zgodził żeby ktoś zagrał coś takiego np po przysiędze?
http://www.youtube.com/watch?v=447yaU_4DF8
Piękna nutka wydaje mi się, że jeśli ksiądz nie jest specjalnie kąśliwy to nie powinien miec nic przeciwko - co prawda nie jest to piosenka kościelna ale z drugiej strony to też nic skocznego przecież.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html
Wariate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 15:03   #1142
Wariate
Raczkowanie

Ok, z grubsza ogarnęłam nowe wpisy teraz idę zpsiurem na spacer bo się domaga już dłuższy czas a później obiadek i tutaj uwaga... OSTATNI BEZ MOJEGO TŻ wraca dzisiaj w nocy w końcu.

Wszystkim dzisiejszym PM (i oczywiście ich mężusiom) spełnienia marzeń, mało kurzu pod kieckami, cierpliwości dla wszystkich swoich gości i od dziś już jedynie samych szerokich uśmiechów co by policzek przy policzku dwie mordki zawsze się do siebie cieszyły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg roza.jpg (15,2 KB, 2 załadowań)

Stary 2012-06-30, 15:20   #1143
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję pomocy
Szukam ładnego albumu na podziękowania dla rodziców i nic mi się nie podoba Te drewniane czy skórzane, nie dość że nie bardzo mi się widzą, jakieś takie ciężkie, to jeszcze dość drogie. A wykonane z innego materiału jakieś kiczowate mi się wydają macie może stronkę z jakimiś ładnymi?
ja też poszukuję albumiku ale nie na podziękowania tylko już po ślubie na zdjęcia

MalaOla , Justiii87 i Matitka87 Wszystkiego Najlepszego na nowych drogach życia , wiele miłości , cierpliwości do przyszłych mężów i codziennego uśmiechu na twarzy kiedy wstajecie obok siebie oraz żebyście zawsze stali po tej samej stronie

ja już po sesji w plenerze były dwie , czekam teraz na zdjęcia
Stary 2012-06-30, 16:16   #1144
jojla
Zakorzenienie

Hej Kochane!

Strasznie dawno się nie odzywałam ale ostatnio nawet nie mam czasu Was pobieżnie nadrobić Dużo się dzieje u mnie, w pracy kocioł bo wyjeżdżam w środę na konferencję a wiele rzeczy trzeba skończyć przed wyjazdem, a teraz jak na złość mam masę spraw do załatwienia bo kupujemy mieszkanie Znaleźliśmy mieszkanko idealne dla nas w atrakcyjnej cenie jak na Kraków Na razie ruszyliśmy z wnioskiem kredytowym, w poniedziałek podpisujemy umowę przedwstępną z właścicielem a mam jeszcze trochę formalności do załatwienia i nie wiem w co ręce włożyć bo muszę załatwić to wszystko do środy trzymajcie więc proszę mocno kciuki

Wszystkim dziś ślubującym i już mrożonkom , którym być może nie miałam okazji jeszcze złożyć życzeń, dużo miłości i samych wspólnych małżeńskich sukcesów Niech w waszym życiu układa się wszystko zgodnie z marzeniami i planami Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 17:43   #1145
katie99kasia
Rozeznanie

Oj dziewuszki tak gorąco dziś, ze nawet nie miałam siły wcześniej odpalić kompa... u mnie jak narazie pzrestój w przygotowaniach ;/
jutro znów maraton po rodzince z zaproszeniami, już mi na samą myśl się nie chce (to dla mnie chyba najmniej przyjemna część przygotowań)

A teraz takie mam pytanie trochę z innej beczki planuję remont sypialni i zastanawiam się nad kolorem... jakie wy macie sypialnie? jaką doradzacie kolorystykę żeby było milusio i z pazurem zarazem /jak to na sypialnię przystało/

Wszystkim dzisiejszym PM duuużo szczęścia, radości i milości uśmiechów na buźkach i radości w serduchach:ro za:

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 18:33   #1146
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
Oj dziewuszki tak gorąco dziś, ze nawet nie miałam siły wcześniej odpalić kompa... u mnie jak narazie pzrestój w przygotowaniach ;/
jutro znów maraton po rodzince z zaproszeniami, już mi na samą myśl się nie chce (to dla mnie chyba najmniej przyjemna część przygotowań)

A teraz takie mam pytanie trochę z innej beczki planuję remont sypialni i zastanawiam się nad kolorem... jakie wy macie sypialnie? jaką doradzacie kolorystykę żeby było milusio i z pazurem zarazem /jak to na sypialnię przystało/

no faktycznie zapraszanie zajmuje sporo czasu
Sypialnia- hmmmmm zależy co lubisz my mamy niebieską

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Hej Kochane!

Strasznie dawno się nie odzywałam ale ostatnio nawet nie mam czasu Was pobieżnie nadrobić Dużo się dzieje u mnie, w pracy kocioł bo wyjeżdżam w środę na konferencję a wiele rzeczy trzeba skończyć przed wyjazdem, a teraz jak na złość mam masę spraw do załatwienia bo kupujemy mieszkanie Znaleźliśmy mieszkanko idealne dla nas w atrakcyjnej cenie jak na Kraków Na razie ruszyliśmy z wnioskiem kredytowym, w poniedziałek podpisujemy umowę przedwstępną z właścicielem a mam jeszcze trochę formalności do załatwienia i nie wiem w co ręce włożyć bo muszę załatwić to wszystko do środy trzymajcie więc proszę mocno kciuki

gratuluję mieszkanka trzymam za pomyślne załatwienie formalności
Stary 2012-06-30, 21:07   #1147
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wariate Pokaż wiadomość
Ok, z grubsza ogarnęłam nowe wpisy teraz idę zpsiurem na spacer bo się domaga już dłuższy czas a później obiadek i tutaj uwaga... OSTATNI BEZ MOJEGO TŻ wraca dzisiaj w nocy w końcu.
No Kochana doczekałaś się i Ty na kochanego TŻ, teraz ciesz się nim, ciesz do woli

A my dziś zamówiliśmy obrączki kupiliśmy garnitur dla TŻ na poprawiny wygląda tak ale oczywiście jak to z budową TŻ do drobnych poprawek krawieckich
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-30, 21:36   #1148
Malgos_12
Zakorzenienie

Jojla - gratuluję mieszkania! Zazdroszczę

Katie - co do sypialni to mi się podobają połączenie z bordowym lub ciemnym fioletem... ja miałam niebieską, ale kolor był zbyt zimny i nie lubiłam jej, teraz mam pomarańcz z żółtym ... jest wrażenie ciepła

Ewula - jakie będziecie miec obrączki? i jaki garnitur?? chwal się szybciutko!
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 21:58   #1149
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

Katie - co do sypialni to mi się podobają połączenie z bordowym lub ciemnym fioletem... ja miałam niebieską, ale kolor był zbyt zimny i nie lubiłam jej, teraz mam pomarańcz z żółtym ... jest wrażenie ciepła

Ewula - jakie będziecie miec obrączki? i jaki garnitur?? chwal się szybciutko!
No właśnie kurcze nie mam żadnych zdjęć przy obrączkach byłam tak przejęta, że zapomniałam o zdjęciu a TŻ namówić na zdjęcie graniczy z cudem, ale postaram się odnaleźć obrączki i garnitur na necie to wstawię takie fotki ale to jutro ewentualnie w poniedziałek bo dziś już padam na mordkę, bo oprócz tych zakupów TŻ kupował jeszcze spodnie (gorzej niż z babą ) no jakieś spodenki, koszulki etc. Uciekam dobranoc

Aaaaaaaaaaaaaaaaa! Dzisiejszym mrożonkom i ich MĘŻOM (!!!) życia usłanego różami i mnóstwo uśmiechu
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 07:50   #1150
Pradip
Zakorzenienie

Cześć kochane
Gdybyście zobaczyli teraz nasza kuchnie to na bank byście pomyślały że jakieś tornado z jedzeniem wybuchło a tu tylko 10 znajomych się dobrze bawiła A do tego ja zamiast iść to ogarniać (Tż bawił się wyśmienicie i nie przypuszczam żeby wstał przed moim powrotem -15?- ja przywlokłam się do Was ) Jadę zaraz na Pola Mokotowskie pożegnać się z grupą bo dziś mamy ostatni zjazd i kolejna szkoła za mną
Cytat:
Super że Tż już z Tobą
Cytat:
Hej Kochane!
O to poważny krok gratuluję i trzymam kciuki a mogłabyś załatwiając swoje formalności załatwić nam pozwolenie na wymianę dachu bo nie mam serca się do tego zabrać
Cytat:

My dziś też jedziemy jeszcze z zaproszeniami i to do osób za którymi nie bardzo przepadam i strasznie mi się nie chce a Tz do tego będzie bardzo wczoajszy...
Cytat:
No Kochana doczekałaś się i Ty na kochanego TŻ, teraz ciesz się nim, ciesz do woli
My w sypialni mamy ciemny fiolet na jednej ścianie i jasny na pozostałych i bardzo ją lubimy
A my dziś zamówiliśmy obrączki kupiliśmy garnitur dla TŻ na poprawiny wygląda tak ale oczywiście jak to z budową TŻ do drobnych poprawek krawieckich
za zakupy. Ciekawa jestem co kupiliście i jak namówiłaś swojego Tż na nie bo i ja muszę ale u nas jest tak że Tż musi kupić buty (i juz z tym schodzi się kilka wypraw do sklepu) a według mnie potrzebuje jeszcze wiele innych rzeczy i tu już zaczyna się batalia bo przecież on już np ma 2 pary spodenek i więcej mu nie potrzeba

Kochane dziś już mrożonki Justiii87 i Matitka87 spóźnione ale szczere najlepsze życzenia dla Was
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 08:59   #1151
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:

Ooo no to czekamy na zdjęcia ) jakie obrączki wybraliście?

Szczęśliwa żonka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-01, 09:31   #1152
Neave
Raczkowanie

dziewczyny ratunku!!!
jak pamiętacie w czwartek kupiłam w końcu suknię, tzw. princeskę. wczoraj niestety mnie coś podkusiło i zaczęłam sprawdzać czy tą lejącą jeszcze gdzieś sprzedają... na swoje chyba nieszczęście znalazłam w super cenie - 1/6 ceny katalogowej! i w moim rozmiarze! no i kusi mnie teraz żeby ją kupić...żeby nie naruszać budżetu stwierdziłam że kupię ją z mojej kasy... na razie nie mówiłam TŻtowi bo pewnie by się wkurzył jakbym mu o tym powiedziała teraz...
proszę doradźcie co mam robić?
dorzucam zdjęcia obu kiecek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pronovias_levante_A.jpg (48,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5040-A.jpg (27,1 KB, 50 załadowań)
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 09:58   #1153
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
dziewczyny ratunku!!!
jak pamiętacie w czwartek kupiłam w końcu suknię, tzw. princeskę. wczoraj niestety mnie coś podkusiło i zaczęłam sprawdzać czy tą lejącą jeszcze gdzieś sprzedają... na swoje chyba nieszczęście znalazłam w super cenie - 1/6 ceny katalogowej! i w moim rozmiarze! no i kusi mnie teraz żeby ją kupić...żeby nie naruszać budżetu stwierdziłam że kupię ją z mojej kasy... na razie nie mówiłam TŻtowi bo pewnie by się wkurzył jakbym mu o tym powiedziała teraz...
przymierzałaś obie- w której lepiej się czujesz? Nie patrz na ceny bo jak tak dalej pójdzie to i tą pierwszą znajdziesz za kilka dni tańszą i co wtedy?. Przede wszystkim sama musisz sobie odpowiedzieć na pytanie która sukienka jest dla Ciebie "właśnie tą jedyną". Jeśli stwierdzisz, że pierwsza nie szukaj już tej drugiej ani żadnej innej. Jeśli stwierdzisz, że druga kup i spróbuj dogadać się odnośnie zwrotu zaliczki tej pierwszej.
Osobiście nie widzę sensu kupna dwóch bo i tak w jeden nie pójdziesz a pieniążki wydasz. Poza tym jak będziesz miała dwie to w dniu ślubu będziesz miała ten sam dylemat- którą założyć i po co Ci dodatkowe nerwy?
Powiem Ci tak: nie przeglądaj już neta, nie szukaj innych ani tych samych kiecek
Stary 2012-07-01, 11:26   #1154
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
gratuluję mieszkanka trzymam za pomyślne załatwienie formalności
Dziękuję kciuki się na pewno przydadzą

Cytat:
Dziękuję chociaż jak pomyślę, że jeśli dostaniemy kredyt to spłacimy go w 2037 roku to trochę się stresuję

Cytat:
Cześć kochane
Gdybyście zobaczyli teraz nasza kuchnie to na bank byście pomyślały że jakieś tornado z jedzeniem wybuchło a tu tylko 10 znajomych się dobrze bawiła A do tego ja zamiast iść to ogarniać (Tż bawił się wyśmienicie i nie przypuszczam żeby wstał przed moim powrotem -15?- ja przywlokłam się do Was ) Jadę zaraz na Pola Mokotowskie pożegnać się z grupą bo dziś mamy ostatni zjazd i kolejna szkoła za mną
grunt, że impreza udana Ja wczoraj zaliczyłam panieński koleżanki i jeszcze dochodzę do siebie

Cytat:
O to poważny krok gratuluję i trzymam kciuki a mogłabyś załatwiając swoje formalności załatwić nam pozwolenie na wymianę dachu bo nie mam serca się do tego zabrać
no może bym i mogła załatwić ale mogę nie zdążyć ze wszystkim do środy dziękuję

Cytat:
przymierzałaś obie- w której lepiej się czujesz? Nie patrz na ceny bo jak tak dalej pójdzie to i tą pierwszą znajdziesz za kilka dni tańszą i co wtedy?. Przede wszystkim sama musisz sobie odpowiedzieć na pytanie która sukienka jest dla Ciebie "właśnie tą jedyną". Jeśli stwierdzisz, że pierwsza nie szukaj już tej drugiej ani żadnej innej. Jeśli stwierdzisz, że druga kup i spróbuj dogadać się odnośnie zwrotu zaliczki tej pierwszej.
Osobiście nie widzę sensu kupna dwóch bo i tak w jeden nie pójdziesz a pieniążki wydasz. Poza tym jak będziesz miała dwie to w dniu ślubu będziesz miała ten sam dylemat- którą założyć i po co Ci dodatkowe nerwy?
Powiem Ci tak: nie przeglądaj już neta, nie szukaj innych ani tych samych kiecek
zgadzam się

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 11:50   #1155
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
My mamy połączone 2 kolorki: kawa z mlekiem i czekolada (1 ściana ciemniejsza, ta na której stoi łóżko /za naszymi głowami/, trzy jaśniejsze). Meble jasny brązik z jasnymi, kremowymi frontami. Na tej ciemniejszej ścianie mamy białe klejone duże drzewko. Posciel w podobnej kolorystyce zawsze, żyrandol w kształcie duużego rombu zdobionego, nie-wiszący, tzn. przy samym suficie jakby 'przyklejony'. Dywan jasny krem, rolety jasny krem, delikatnie zdobione niewiele ciemniejszymi kwiatami w kształcie kresek-zawijasów. I chyba tyle z opisu jest jednocześnie przytulnie i elegancko (jeśli ktoś lubi takie kolory). Brakuje nam (wciąż) lampek nocnych do kompletu na szafkach nocnych. Ale to już szczegół. W niedalekiej przyszłości w ramce z ciemnego orzecha zawiśnie nasza ślubna karykaturka.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:

Cieszę się a jakże rano pojechałam na zakupy, wykąpałam psa, i włączyłam indyka na rosołek, teraz TŻ maści drugie danie w kuchni od poniedziałku (a właściwie od wtorku, bo w poniedziałek do 19.00 w pracy musze być) zaczynamy intensywne załatwianie reszty, tj. garderoba rodziców, nasza do końca, formalności do USC, formalności do księdza, zapowiedzi, zgodę, alkohol, napoje, maą przyjść winietki etc etc etc. więc to cieszenie się z obecności mojego TŻ niestety zostanie mocno okrojone nie tylko przez pracę i zmęczenie ale odbijemy sobie - już niedługo.... pod koniec sierpnia

Gratuluję garniturku tego tez nie mamy załatwionego, ech. Ale aż się serducho raduje jak czyta się taką radość

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
dziewczyny ratunku!!!
Zwariujesz Mycha. Pamiętasz jak czułaś się w obydwu - wybierz tę, w której czułaś się bardziej wyjątkowo po prostu. 2 kiecki to faktycznie nie jest dobre posunięcie - i nie tylko ze względów finansowych. Dla Twojego TŻ i tak będziesz najpiękniejsza pod słońcem

Stary 2012-07-01, 12:18   #1156
Malgos_12
Zakorzenienie

Neave - jak dla mnie to trochę znak, że suknia którą kupiłaś nie do końca ci się podoba... jeśli jednak kierujesz się tylko ceną to szkoda zachodu... tak jak piszą dziewczyny, w ktorej czułaś sie lepiej?? może zrób sobie zdjęcie w tej drugiej i wtedy na spokojnie się zastanów... nie ukrywam, że druga zdecydowanie bardziej mi się podoba, ale na tobie nie wiem jak wygląda...

Jojla - ojjjj... to własnie przeraża mnie w kredytach, dlatego na kupno mieszkania się nie decyduję... kredytu juz nie zazdroszczę...
Stary 2012-07-01, 13:29   #1157
magnusia
Zakorzenienie

a jak znów w welonie, fryzurze i pełnym makijażu jadę o 16 na plener
ach jak fajnie
Stary 2012-07-01, 13:54   #1158
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ratunku!!!
Ja już nie umiem Ci dogodzić. Na zdjęciach żadna z nich nie zrobiła na mnie piorunującego wrażenia. Pokazywałaś zdjęcie pierwszej na Tobie i wtedy suknia a właściwie Ty w niej bardzo mi się podobałaś. Więcej powiedzieć Ci nie umiem ale tak jak dziewczyny uważam ze 2 suknie narobią Ci tylko problemów.
Cytat:
grunt, że impreza udana Ja wczoraj zaliczyłam panieński koleżanki i jeszcze dochodzę do siebie

no może bym i mogła załatwić ale mogę nie zdążyć ze wszystkim do środy dziękuję
Oj udana udana Ogarnęłam już trochę mieszkanko teraz trzeba ogarnąć Tz
A w temacie pozwoleń to do czwartku mogę poczekać jeśli do środy nie dasz rady
Cytat:
Cieszę się a jakże rano pojechałam na zakupy, wykąpałam psa, i włączyłam indyka na rosołek, teraz TŻ maści drugie danie w kuchni od poniedziałku (a właściwie od wtorku, bo w poniedziałek do 19.00 w pracy musze być) zaczynamy intensywne załatwianie reszty, tj. garderoba rodziców, nasza do końca, formalności do USC, formalności do księdza, zapowiedzi, zgodę, alkohol, napoje, maą przyjść winietki etc etc etc. więc to cieszenie się z obecności mojego TŻ niestety zostanie mocno okrojone nie tylko przez pracę i zmęczenie ale odbijemy sobie - już niedługo.... pod koniec sierpnia
No to pracowity tydzień się zapowiada ale najważniejsze że Tz będzie niedaleko Ciebie
Cytat:
a jak znów w welonie, fryzurze i pełnym makijażu jadę o 16 na plener
ach jak fajnie
Ale Ci się pogoda trafiła
Czekamy na relacje a potem na zdjęcia
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 15:56   #1159
monika860902
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!!
Wracam po długiej nieobecności. Mam tyle spraw do załatwiania, że nie mam czasu wchodzić na internet
Trochę się spóźniłam ale dla wszystkich Dziewczyn ślubujących wczoraj- życzę samych radosnych chwil w życiu i dużo szczęścia i miłości!!!
kurcze nawet nie zdążę Was nadrobić....Może napiszę co u mnie się posunęło.....mamy już obrączki- na mnie za mała, ale się powiększy, wczoraj miałam wieczór panieński i było super!!!!
No a tak to mamy garnitur, zawieszki na alk są robione, winietki też..jak będę już miała coś to się pochwalę

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

a mam jeszcze pytanie.....wiem że był ten temat wałkowany, ale ...jaką macie/miałyście piosenkę na 1 taniec? My mamy ślub za 6 dni a kurde jeszcze nie mamy piosenki-nie wspomnę, że nawet nie ćwiczyliśmy tanca. Kurde tak to jest jak się człowiek wyprowadzi bez kompa, bez internetu....a TŻ przyjeżdża tylko na weekendy i remontuje mieszkanie zamiast zając się ślubnymi sprawami.
Kurde mam stresa, że nawet tanczyć nie będziemy umieli

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

a co myślicie o tej piosence??
http://www.youtube.com/watch?v=wKGA7nw3DrQ

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-01, 17:09   #1160
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
jestem i ja po długiej nieobecności... Sporo się u mnie dzieje ostatnio. I nie mam kiedy do was zajrzeć ale jestem dziś.
Tak jak pisałam mamy zaproszenia. więc podaje link z allegro, bo nadal czekam na projekt.
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...412629034.html
Co sądzicie ?
Ponadto jutro jedziemy na szybkie nauki przedślubne. Więc kolejny punkt z listy mam nadzieje uda nam sie załatwić.
Siadam do nadrabiania Was.
aaaaa
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WCZORAJSZYCH PANIEN MŁODYCH!!!
UŚMIECHU KAŻDEGO DNIA, MIŁOŚCI I ZADOWOLENIA Z MĘŻA

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 19:36   #1161
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Jaka tu cisza... Pewnie wszystkie dziewczyny są na spacerkach, temperatura trochę zelżała więc można spróbować oddychać.

Dziewczyny !!!!!!!!!!!!!! Właśnie sobie uświadomiłam że dwa dni temu miałam 100 dniówkę....
Jejku już mniej niż 100 dni do naszego ślubu... A ja poza sukienką nie mam niczego do stroju, żądnych dodatków, nic... o masakra...
W sobotę planuję kupić buty, w kolorze beżu lub nude na platformie z odkrytym palcem, na wyższym obcasie bo mój tż ma o 30 cm więcej niż ja!!!

Mama Franka

Edytowane przez JJJustynAAA
Czas edycji: 2012-07-01 o 20:14
Stary 2012-07-01, 19:46   #1162
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!!
Wracam po długiej nieobecności. Mam tyle spraw do załatwiania, że nie mam czasu wchodzić na internet
Trochę się spóźniłam ale dla wszystkich Dziewczyn ślubujących wczoraj- życzę samych radosnych chwil w życiu i dużo szczęścia i miłości!!!
kurcze nawet nie zdążę Was nadrobić....Może napiszę co u mnie się posunęło.....mamy już obrączki- na mnie za mała, ale się powiększy, wczoraj miałam wieczór panieński i było super!!!!
No a tak to mamy garnitur, zawieszki na alk są robione, winietki też..jak będę już miała coś to się pochwalę

okazuj obrączki opowiadaj jak było n panieńskim? za gajerek.
Piosenka- my mieliśmy
Savage Garden - Truly Madly Deeply

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
jestem i ja po długiej nieobecności... Sporo się u mnie dzieje ostatnio. I nie mam kiedy do was zajrzeć ale jestem dziś.
Tak jak pisałam mamy zaproszenia. więc podaje link z allegro, bo nadal czekam na projekt.
Co sądzicie ?
Ponadto jutro jedziemy na szybkie nauki przedślubne. Więc kolejny punkt z listy mam nadzieje uda nam sie załatwić.
super że nauki załatwiacie- kolejna sprawa do przodu
Zaproszenia fajne, delikatne i oryginalne

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Wróciłam z pleneru- jestem umordowana....
udało nam się wejść pod stadion narodowy- normalnie nie wpuszczają nawet za szlaban a ja poszłam pogadałam i wpuścili nas- c prawda nie na murawę ale na schody, trawkę itp- zdjęcia widziałam na bieżąco i wydają się super.
Pojechaliśmy na frytki na ul. Francuską i siedzieliśmy w knajpce na ogródku- budziłam powszechną sensację Ogólnie jak paradowałam po Rondzie Waszyngtona to poruszenie jakieś dziwne wśród ludzi było
Trochę fotek cykniętych coś się wybierze

Padam normalnie na ćwarz
Stary 2012-07-01, 19:54   #1163
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

udało nam się wejść pod stadion narodowy- normalnie nie wpuszczają nawet za szlaban a ja poszłam pogadałam i wpuścili nas- c prawda nie na murawę ale na schody, trawkę itp- zdjęcia widziałam na bieżąco i wydają się super.
Pojechaliśmy na frytki na ul. Francuską i siedzieliśmy w knajpce na ogródku- budziłam powszechną sensację Ogólnie jak paradowałam po Rondzie Waszyngtona to poruszenie jakieś dziwne wśród ludzi było

Padam normalnie na ćwarz
A kiedy będą foty z pleneru ???

Mama Franka

Stary 2012-07-01, 20:03   #1164
Malgos_12
Zakorzenienie

Rzeczywiście cichutko tutaj, a to całkowicie niezwykłe
co do zdjęć to nas przegonili z parkingu podziemnego ale po krótkiej rozmowie udało nam się zrobić jeszcze kilka zdjęć, a jak wyszliśmy przed jedną galerię to ludzie zatrzymywali się, żeby chwilkę pooglądać
Stary 2012-07-01, 20:20   #1165
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
A kiedy będą foty z pleneru ???

jakoś za tydzień- oczywiście wrzucę do klubiku kilka

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Rzeczywiście cichutko tutaj, a to całkowicie niezwykłe
co do zdjęć to nas przegonili z parkingu podziemnego ale po krótkiej rozmowie udało nam się zrobić jeszcze kilka zdjęć, a jak wyszliśmy przed jedną galerię to ludzie zatrzymywali się, żeby chwilkę pooglądać
fajne i bardzo miłe są takie reakcję ludzi nam dużo obcych osób życzenia składało- miło
Stary 2012-07-01, 20:39   #1166
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie ( chyba zaczynam panikować )
Mam już sukienkę, buty kupuję na dniach ale nie wiem, nie mam w ogóle pojęcia od czego zacząć dobieranie dodatków, fryzury makijażu itd.
Może to pytanie wydać się wam głupie, ale zaczęłam się zastanawiać co mam zacząć robić dalej.

Mama Franka

Stary 2012-07-01, 20:47   #1167
Malgos_12
Zakorzenienie

Justynaaa - przede wszystkim do ciebie i sukienki. Jeśli sukienka jest strojna to nie powinnaś przesadzać z biżu itd...

wrzuciłam do klubu zdjęcie w mojej poprawinowej sukienki
Stary 2012-07-01, 21:10   #1168
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie ( chyba zaczynam panikować )
Mam już sukienkę, buty kupuję na dniach ale nie wiem, nie mam w ogóle pojęcia od czego zacząć dobieranie dodatków, fryzury makijażu itd.
Może to pytanie wydać się wam głupie, ale zaczęłam się zastanawiać co mam zacząć robić dalej.

przede wszystkim tak jak Małgoś mówi trzeba dobrać do sukienki a następnie do siebie- w jakich fryzurach i kolorach dobrze się czujesz. Włosy spięte, rozpuszczone, na bok, w kok itp. Makijaż- delikatny, mocny- sama wiesz co lubisz i w czym się dobrze czujesz .
Od tego są też próbne fryzy i makijaże bo nie zawsze wymyślona wizja live jest OK i możesz jednak źle się czuć w danej stylizacji
Stary 2012-07-02, 06:26   #1169
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Co sądzicie ?
Siadam do nadrabiania Was.
aaaaa
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WCZORAJSZYCH PANIEN MŁODYCH!!!
UŚMIECHU KAŻDEGO DNIA, MIŁOŚCI I ZADOWOLENIA Z MĘŻA
Zaproszenia bardzo mi się podobają, są skromne ale maja w sobie to coś

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!!

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

a mam jeszcze pytanie.....wiem że był ten temat wałkowany, ale ...jaką macie/miałyście piosenkę na 1 taniec? My mamy ślub za 6 dni a kurde jeszcze nie mamy piosenki-nie wspomnę, że nawet nie ćwiczyliśmy tanca. Kurde tak to jest jak się człowiek wyprowadzi bez kompa, bez internetu....a TŻ przyjeżdża tylko na weekendy i remontuje mieszkanie zamiast zając się ślubnymi sprawami.
Kurde mam stresa, że nawet tanczyć nie będziemy umieli

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

a co myślicie o tej piosence??
http://www.youtube.com/watch?v=wKGA7nw3DrQ
No to pochwal sie obrączkami jak po panieńskim? jak wrażenia?

co do pierwszego tańca to nie pomogę Ci bo sama mam z tym problem... My nie będziemy mieli wyuczonego tańca, idziemy na żywioł ale raczej idziemy w polski repertuar. Twojej propozycji posłucham jak wrócę do domu bo teraz w pracy nie mam głośnika przy kompie

Cytat:

Padam normalnie na ćwarz
Oj to super mieliście plener teraz czekamy na efekty z zapartym tchem. Chyba fajnie móc po raz olejny wbić się w ślubny strój
Pogodę mieliście fantastyczną, tylko może trochę za gorąco? Nie wiem jak u Was ale u mnie było 35st

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-07-02, 07:43   #1170
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Zwariujesz Mycha. Pamiętasz jak czułaś się w obydwu - wybierz tę, w której czułaś się bardziej wyjątkowo po prostu. 2 kiecki to faktycznie nie jest dobre posunięcie - i nie tylko ze względów finansowych. Dla Twojego TŻ i tak będziesz najpiękniejsza pod słońcem
Dzięki za otrzeźwiające słowa! Jedyny sposób by nie zwariować to przestać oglądać w wolnych chwilach kiecki
magnusia, malgos, Pradip - Wam też dziękuję bardzo za otrzeźwienie! Pradip, tak wiem trudno mi dogodzić... TŻ się dzisiaj wkurzył niemiłosiernie jak mu to powiedziałam i zapytał tylko czy jak będę go o cokolwiek pytała o radę to ma mówić to co myśli czy to co chcę usłyszeć... chyba jednak wolę żeby mówił to co myśli... a jako że myśli że uważa że wyglądam w tej lejącej jak w worku na ziemniaki i wy też mi doradzacie pozostać przy stałym wyborze to przestaję kombinować

żeby nie myśleć o kieckach wzięłam się za szukanie papieru na zaproszenia, roboty co niemiara bo wymyśliłam sobie papier dwustronny ozdobny, a takich jak na lekarstwo... ale udało się i zdecydowaliśmy się na taki:
http://www.artpasje.pl/produkt,papie...5-cm,3100.html
teraz pozostaje stworzyć projekt zaproszenia i pozostanie tylko drukowanie i wyklejanie
dodam, że na bazie tego papieru chcę stworzyć też winietki

magnusia - Twoja sesja już brzmi super, a co dopiero jak będą zdjęcia, nie mogę się doczekać! zwłaszcza że to chyba była ostatnia szansa na stadion w barwach Euro!

ufff, to tyle na razie, jak stworzę projekt to Wam wrzucę

ps. grrrr... chciałam zamówić papier i okazało się że mają go bardzo mało, jak na mnie oczywiście, więc trzeba będzie szukać wzoru numer 2...
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości