|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój Mały dziś zachowuje się jak noworodek. Śpi - je i tak na zmianę. Ale ja oczywiście nie narzekam na to Tylko mnie to trochę dziwi bo ostatnio mało sypiał w dzień. A dzisiaj na dodatek zakładają nam pokrycie na dachu i cicho to tu nie jest...
Edytowane przez edytkaac Czas edycji: 2013-10-10 o 12:40 |
||||
|
|
|
#2462 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
Zobaczysz, ze teraz Adas bedzie zdrowial w bardzo szybkim tempie. Takie maluszki bardzo szybko sie regeneruja. Jestesmy caly czas z Wami. Adasiu, dobra robota i oby tak dalej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2464 | |||
|
Zakorzenienie
|
może zacznę tak....
ADAŚ nasz twardziel!!!! Cytat:
JEJKU NAJLEPSZA WIADOMOŚC DNIA!!!!!!!! ogromnie się cieszę i trzymam mocno zacisniete kciuki za Adaska!!!!!!!!! Nawet nie wiesz jak mi humor poprawiłąś tą informacją ![]() Cytat:
my 1,5h dzsis brykalismy tak pieknie jest! Cytat:
ja bym chyba zwariowała tak czesto jakby ktoś chciał przybywać a juz jakby zadzwonił w ten sam dzien...doskonale Cie rozumiem bo sama się nie ogarniam czasem i niezły meksyk w mieszkaniu.... Niech przyjda w week jak jestescie w 2 a nie.... U nas meksyk...w niedzielę chrzciny. W sobote juz goscie przybywają... Malutki dal nam wczoraj popalić, bo brzuszek bolal...ale dziś nas uraczył pięknym prezentem w pieluszcze teraz spi po spacerku.Mam tyle roboty...az nie wiem za co się wziąć.... Surka klikam jak tylko mogę!!! Dziewczynki moze damy rade wyniesc Surkę na 1 miejsce??? https://wizaz.pl/akcje/braun/kobiecy...20/%3E%3C/a%3E Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-10-10 o 12:54 |
|||
|
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
Wpadłam tak na szybko bo mam pytanie a mała coś słabo dziś śpi ![]() Czy mogę podawać małej witaminę C (cebion)? Podajecie coś Waszym maluszkom aby nie zachorowały? Trochę przeziębiona jestem i boję się że mała się zarazi. Poza tym teraz sezon taki trochę przeziębieniowy i ciągle ktoś kicha i w ogóle. Acha ! Cynamonki razem z Milenką trzymamy mocno kciuki za Adasia Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2013-10-10 o 12:59 |
|
|
|
#2466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie wróciliśmy z ćwiczeń. Młody się tak darł że mi serce pękało. Ma wzmożone napięcie w barkach. Napiszę co i jak bo może komuś się przyda. Objawy: - brak widocznej szyi a w wieku 3 miesięcy (to jego wiek korygowany) już powinno być ją widać - często patrzy do góry zamiast w stronę pępka - leżąc na brzuchu łokcie ma przy tułowiu zamiast z przodu - podczas dotykania brzuszka robi jakby mostek i chowa szyję Zalecenia: - nie zakładać pajacy ze stopami chyba że rozmiar za duże bo utrudniają prawidłowy rozwój ruchowy każdego dziecka - zabawa z nóżkami w górze taķ żeby plecki były przyklejone całe do podłoża - lekki masaż obręczy barkowej tak żeby pojawiła się szyja - noszenie na fasolkę- tak jak pokazywał zawitkowski na yt - prowokujemy do patrzenia w stronę pępka leżąc na plecach - dużo leżymy na brzuszku pilnując by rączki były z przodu a nie boku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mogę iść robić obiad. Aha zapisałam mnie i męża na terapię małżeńską. Zgodził się więc zobaczymy. Tą zgodę mam na piśmie w postaci smsa więc się nie wykpi. 25 października idziemy. Trochę się boję.
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku nasz kochany bardzo się cieszę. Teraz będzie już tylko lepiej.
Adaś to silny chłopak i w dodatku ma mega wsparcie. Nadal oczywiście trzymam za was kciuki.---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Zgoda na terapię, to pierwszy krok do poprawy sytuacji. |
|
|
|
#2472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cynamonku wielkie kciuki dla Adasia ![]() Nasz an-cymonek to silny chłopak!
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeej
Witam sie kawką i talerzykiem ciastek na poprawe humoru. Dzien jak codzien.Rano ogarnełam chatke,Laura jadła,spała,przebierałam ją z klexxxa...standardzik. I dopadł mnie kryzys Dzis mam dosc siedzenia w domu Mam dosc siedzenia w domu,prania,sprzatania,go towania,prasowania....... . w kółko to samo.Myslałam ze spacer mi humor poprawi ale pochodziłam godzinke z kłapouchem i Laurą i nic........... Tz powiedział ze jak wroci z pracy do zabierze nas do parku i do CH.Kupie sobie jakis drobiazg na poprawe humoru-chocby odzywke do wlosów ![]() Uff wygadałam sie.Jakos mnie tak dzis dopadło .....chyba kazda z nas tak ma...... Oki koniec smętów.Biore sie za nadrabianie i mam nadzieje ze mi humorek wróci.
|
#2474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Narazie nie panikuję bo dobrze się rozwija, jutro kontrola więc będe wiedzieć więcej... a i u nas w nocy 38,4 stopni... niewiadomo od czego, bo chory nie jest...
|
|
#2475 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O zmieniłaś avka Kim
|
||||
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
jakiś dziś markotny dzień dla mnie, spać mi się chce, na spacer się wychodzić nie chce, trzeba obiad zrobić, nie mam śmietany a piotrek śpi i nie mam jak wyskoczyć, bez sensu już nawet będzie wyjście na spacer bo jak się obudzi to nakarmie i zaraz tż przychodzi
jak tż wróci z pracy to jedziemy do mojej koleżanki ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2477 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby mi już przechodzi więc może się udaCytat:
Mnie za to bardziej dołuje wygląd mojego brzucha Próbowałam się odchudzać, ale wytrzymałam na diecie całe 4 dni |
||
|
|
|
#2478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cynamonku cudowna wiadomość!!! cały czas!A ja walczę o leżenie Fi na brzuszku. Na razie pod klatkę podkładam mu pytona ciążowego mojego. Ale 5 min to max. Wstawiam fotkę, bom zakochana w synu
|
||
|
|
|
#2479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
PS: Ja też codziennie głosuję jak tylko mam chwilkę, nawet jak nic nie pisałam, a namiętnie Was nadrabiałam (choć i tak mi się nie udało i się poddałam )
|
|
|
|
|
#2480 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A JA ??????????? Dlaczego do mnie nic nie napisałaś???? za monolog ![]() A z ukrywaniem przez Tza wykształcenia -...co za masakra..... Cytat:
I my z Laurką tezz!!!!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do kup to Laura tez takie robi i czasem wypływają jak fala z oceanu o żesz kurna..........taak,wierzga kopytkami jak szalona
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
Cynamonku super wiesci. Adaś na pewno zaraz sie obudzi i bedziecie sie razem tulic
Taribari ćwiczenia na pewno szybko pomogą Mela kciuki za terapie oby dała efekt Rockyyy ja średnio co 3 tyg. mam takiego doła. Wczoraj skozystałam z okazji ze miałam wychodne i zahaczyłam o lumpik i kupiłam małej sukienusie i stój kąpielowy bo mamy zamiar z TZ chodzic chociaz co kilka tyg. na basen z mała
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do leżenia na brzuszku to też długo z moją walczyłam aż w końcu mi się udało ją przekonać, że tak też jest fajnie (podpatrzyłam ten sposób z filmiku, który kiedyś był tu wrzucony). Małej się podoba takie leżakowanie, cieszy się i rozgląda na wszystkie strony i nareszcie ładniej podnosi główkę (bo wcześniej było kiepsko). Teraz kładę ją też na macie na brzuszku i też już jej się podoba
|
|
|
|
|
#2483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2484 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43203780]
U nas jest plaga biedronek, wczoraj odkurzyłam 4 trupy, a wieczorem znowu naleciały...[/QUOTE] U mnie była plaga żab.Cały dom był otoczony ale juz sie uspokoiło.Za to sąsiadka ma Biedronki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A m ój gin za kazdym razem przy wypisywaniu globulek przybijał na recepte stempel ,,Laciobios Femina: w kapsułkach Cytat:
Cytat:
![]() Biedny Piotruś,babcia go zdenerwowała ![]() Cytat:
Albo Ibuprom/Nurofen to to samo.
|
|
#2485 | ||
|
Zadomowienie
|
Cynamonki wiedziałam
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą chyba trzeba napisać komentarz do apki wizażu że to kpina z tymi niewyświetlającymi się zdjęciami. Student programista by lepszą zrobił
Marika (23 tc) Edytowane przez taribari Czas edycji: 2013-10-10 o 14:05 |
||
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ciąży brałam duphaston i dzięki temu oszczędzałam miesięcznie na 1 opakowanie taka była różnica w cenie.
|
|
#2488 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla Szymka![]() zycze ci duzo cierpliwosci do siostry tza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie sobie przypomniałam, że jutro mamy z Tż 5 rocznicę ślubu. No ciekawe jak ten dzień spędzimy w trójkę
Może jakieś dziabanko po roku czasu. Młodego zamkniemy w pokoju obok hehe Trudno w to uwierzyć, ale mnie chyba odtworzyli po porodzie błonę dziewiczą. Wyszywał ten lekarz i wyszywał to się go pytałam czy mi tam łowickie wzory haftuje Powiedział że zszywa coś z błoną to pewnie zaszył na amen za te moje teksty i teraz wjazdu nie ma
|
#2490 |
|
Wtajemniczenie
|
CYNAMONKU - strasznie sie ciesze z Wami!!!
KATARZYNKAJG- coz moge napisac. Jedynie DZOAN- wcale Ci sie nie dziwie. Natomiast tz nalezy sie ![]() ROCKYYY- bedzie lepiej zabko. Kazda z nas ma gorsze dni ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- A MELA mialam pisac. Chec udzialu meza w terapi znaczy ze.mu zalezy na Tobie, na Was, na zwiazku
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

mnie też paralizuje na widok pająka, takze szacun za opanowanie
za wizyte i szczepienie
Dzis mam dosc siedzenia w domu
Niby mi już przechodzi więc może się uda
ale ja po prostu panicznie boję się pająków.. mąż do mnie, że nienormalna jestem, dziecko straszę..ale ten strach jest silniejszy.. całe szczęście, że Olka jeszcze nie upuściłam.. bo gdybym trzymała przedmiot, na którym ujrzałabym pająka z pewnością cisnęłabym nim o ziemię
za monolog 
i nagle mnie zmroziło. Badania przesiewowe na różne choroby które robili jeszcze w szpitalu i jak wyszła jakaś choroba to pocztą wysyłają wynik. Z bijącym jak szalone sercem powiększyłam zdjęcie...i ulga. To tylko wynik USG bioderek od naszego ortopedy uffffff[COLOR="Silver"]