Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-31, 09:02   #2881
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

faktycznie mina Dorki na koniec bezcenna

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:03   #2882
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Deli Ty jesteś z radomia, prawda? Wiesz, że ja jeżdżę tam do fryzjera a poważnie to mam tam sporą część rodziny m.in. moja chrzestna i przyszła chrzestna mojego Kubusia
Taak a do fryzjera gdzie jeździsz? bo ja to ostatnio ciągle zmieniam ;p

No i jak bedziesz w Rdm, to daj znac zawsze mozna wyskoczyć, spotkac sie

Hope, próbowałam i nie działa abuu już drugi tak raz mam;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:03   #2883
hope01
Zakorzenienie

A Leoś? jaki ekspres

Stary 2013-05-31, 09:04   #2884
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
skojarzyło mi sie z moim psem po kąpieli

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

mojej Julki przyszła chrzestna też z Radomia pochodzi
mnie tak samo się tak skojarzyło
no bo Radom to miasto... Vipów..

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-05-31, 09:06   #2885
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Marsi, obrót genialny
Charlizz, i co, stópka fajna?

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Szaja No nie mogę z Twojej rodzinki jaki gwar, u nas tak nigdy nie ma No i mina Dorki po całej akcji: "WTF, o co takie halo?"
W ogóle Dorka to taka Dora z bajki, kojarzysz? Czasem sobie oglądam, angielskiego tam uczą Jeszcze lubię Maniek złota rączka z hiszpańskim
A to wyobraź sobie, że tam tylko mój mąż, ja, Agatka i teściowa teść cicho chyba siedział, a normalnie jeszcze szwagierka z córą i facetem, szwagier z żoną, druga szwagierka z mężem i 15miesięczniakiem

Dorę kojarzę, przypominam, mam 3latkę w domu nawet lalkę Dorę ma:

http://www.maskotkowo.pl/index.php?p...-dzien-cowgirl

ale już nie mamy nickelodeon jr., polsat nam wyłączył, i nie ma Dory ani Diego, to jej kuzyn. Mańka mamy na Disneyu
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:09   #2886
s i l v e r
Zakorzenienie

Wczoraj byłam prawie cały dzień z Wami a mimo to już 6 stron do nadrobienia mam
No to lecę czytać.
Stary 2013-05-31, 09:11   #2887
hope01
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=FdbTBO4mYwI
moje dziecko zwariowało jak to zobaczyło

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 09:15   #2888
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
skojarzyło mi sie z moim psem po kąpieli

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

mojej Julki przyszła chrzestna też z Radomia pochodzi
nieźle
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:15   #2889
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
mój od początku w ogóle nie chce jeść z prawej, na początku myślałam, że to dlatego, że może w niej mniej pokarmu czy coś, to częściej do niej przystawiałam, ale to nic nie dało, rozmawiałam o tym z położną powiedziała, że dzieci często nie lubią prawej piersi.

dziewczyny martwię się, Mały od kilku dni ma co następuje:
kąpiemy się, karmię go on zasypia i taki z zamkniętymi oczkami przekładany jest do łóżeczka (czasem się obudzi ale sam umie zasnąć), śpi sobie ładnie aż gdzieś po ok 30-40 min zaczyna przeraźliwie płakać, pędzę do niego, on ma zamknięte oczka i tak płacze, uspokajam go, mówię, że jestem przy nim oczywiście cichutko, on dalej płacze. I wtedy pomaga albo danie smoczka albo znowu cycka, zwykle daję cycka, on znowu zasypia i albo ładnie śpi te swoje 6-9 h albo znów za np 15 min to samo, daję smoka/cycka pomaga i śpi. Dzisiaj spał od 19:30 do 3:30 z dwoma takimi przerwami. Co to może być? Macie jakieś ajdijasy?
I druga rzecz, którą się martwię to Kubusiowe oczka ostatnio na wizycie pediatra powiedziała, że trzeba będzie się wybrać z Małym do okulisty bo mój tż ma dość dużą wadę wzroku (nie wiedziała, że moja mama i brat mają astygmatyzm), nie dała jeszcze skierowania ale ja już się boję
Dziękuję Nancy za odpowiedź

Może Małemu się coś śni? Moja Niunia też się czasem z histerycznym płaczem budzi...

Marsi jaki ekspres!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:19   #2890
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Taak a do fryzjera gdzie jeździsz? bo ja to ostatnio ciągle zmieniam ;p

No i jak bedziesz w Rdm, to daj znac zawsze mozna wyskoczyć, spotkac sie

Hope, próbowałam i nie działa abuu już drugi tak raz mam;/
mam prywatną fryzjerkę moją kuzynkę, dziewczyna ma 20 lat, kończy jakieś szkoły fryzjerskie ale ona jak już miała 5-6 lat to chciała być fryzjerką, ostatnio byliśmy u niej (jej siostra będzie chrzestną Kubusia) to mi obcięła włosy, farbnęła, wymodelowała
jak będziemy w rdm to dam znać
Stary 2013-05-31, 09:28   #2891
onaella
Zakorzenienie

Cześć

Staram się choć trochę nadrobić ostatnie 3 dni żeby całkiem nie wypaść z wątku

Cytat:
i fotki
cudniasta jest

Cytat:
Mówię Wam, że te nasze dzieciaki wspólnie przechodzą trudny okres! Ale damy radę, kiedyś to minie

:
Tak tak, mam wrażenie że koło 18 roku życia

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A tak moja Daria się zmieniła
Ooooo jaaaa, ale Ona jest śliczna

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
a kuchnię stolarz Wam robi? pokaż jaką!
bo my chcemy też przez stolarza i mój plan to taka o :
Boska

Cytat:
Dziewczyny karmiące mm. Czy zdarza się że Wasze dzieciaczki wieczorem przed snem wypijają 20 - 30 ml i zasypiają snem nocnym już?? Moja Daria przed chwilą wypiła 10ml i zasnęła mi. Śpi twardo A ostatnio piła o 18.00.

Raz tak miałam że Mały zjadł 10 i poszedł spać ale jakąś godzinę później dojadl na spiocha.
Ale tak to codziennie na noc wypija 180 z tym że większość już na spiaco.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to Blanka skończyła 4 miesiące dzisiaj
Wszystko ładnie pięknie tylko się nie przekręca na brzuch z pleców i odwrotnie ;/
za 4 miesiące
a co do obrotu to nie martw się na zapas, mój też się nie chce przekrecac , dosłownie kilka razy się przekrecil ale nie jestem pewna czy zrobił to świadomie. A 4 miesiące mamy skończone.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41066721]
---------------------------
Dziewczyny, mam dość, LEJE tak potwornie że widoczność zerowa! noż cholera jak tak można, maju jeden???!!![/QUOTE]

Szajka nawet mi nie mów o pogodzie. Ja przyleciałam do Pl nacieszyć się słońcem i co... Dupa
do tego od wczoraj mam 39 st gorączki

Lecę dalej nadrabiać

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:29   #2892
litllesweetangel
Lurker ;)

Dziewuchy ktora to szukala czegos do gotowania na parze? Od 6 czerwca w Lidlu bedzie parowar za stowke.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:36   #2893
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
moja pluje od jakiegos czasu i to tak, że hej, a jaką frajde ma przy tym

pstryniu to charlizz tę pyte wymyśliła, ja nie wiem jakie ona miała plany na wczorajszą noc...
ale wracając do smoka, to ja tez mam butle z aventu i kupiłam ten Y tak jak szaja radziła i próbowałam juz 3 razy i za każdym razem jest tak dużo z niego leci, że mała sie dławi.
wiec chyba trzeba isc tropem charlizz i kupić trójprzepływowy to pyta dobrze pójdzie

co do słuchu, to robili jej badania w szpitalu i bylo wsio ok, ale spóbuje później tak jak aga napisała. no ale jakby cos bylo nie tak, to by przecież nie gadała, a już umie czasami powiedzieć- a ku, a bu, a pu i reaguje jak sie do niej mówi- chyba, że czyta z ust...
Ja już wiem po kim Twoje dziecko takie wykręcone, jeszcze się bezczelnie dziwisz

e e e eeee, spróbuj gęstszą pyte zrobić, już Ci mówiłam, powinno być wtedy ok, rzadziocha robisz to dzieć się wkurza, może lubi od razu się zapchać z grubej rury

jak miała badania słuchu i wszystko ok, to się nie zamartwiaj, Julcia to indywidualistka mocna w koncu
Cytat:
dobra dobra, ja swoją grzede opuściłam o 6 a Ciebie tu ani widu ani słychu. nie wiem gdzieś jeszcze o tej porze jajca grzała
brawo za stópkę klask i:
a bo u mnie pada, pochmurno, w kurniku tak przytulnie to mówię pierdziele nie wychodzę z grzedy, Ola spała do 8.30 ino i w dodatku żadnego koguta na horyzoncie, który by zachęcił do znoszenia jajec
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Charlizz myslalam tez o tym bo chyba tak mozna? Ale nie wiem czy by sie zgodzili ;/ na jedno wychodzi bo bylabym 6 h poza domem( dojezdzam okolo godziny) a tesciowka poki co odpada na dluzszy czas przez cudowna szwagierke i jej zyciowe ogarniecie <3

Kocham mala, ale tesknie za praca. Potrafilam pracowac pare tygodni bez dnia przerwy, a teraz to bedzie takie odciecie sie od domu, wyjscie do ludzi. Moze w koncu skoncze narzekac i zrzedzic jak to TZ ujmuje? :P
No tak, ale popatrz: na dodatkowym macierzyńskim możesz pracować na max pół etatu. Pracodawca MUSI się zgodzić, co więcej - nie ma wtedy prawa przez najbliższy rok Cię zwolnić. (z resztą czemu by miał...)
A mówiłaś, że jak wrócisz do roboty, to będziesz miała mniej $ niż na macierzyńskim, więc podejrzewam, że jakbyś została a do roboty tylko na pół etatu, to hajs bardziej by się zgadzał a wtedy i do ludzi byś wyszła i małej nie musiała do żadnych żłobków posyłać itd. hm?
Cytat:
mój od początku w ogóle nie chce jeść z prawej, na początku myślałam, że to dlatego, że może w niej mniej pokarmu czy coś, to częściej do niej przystawiałam, ale to nic nie dało, rozmawiałam o tym z położną powiedziała, że dzieci często nie lubią prawej piersi.

powiem Wam, że i ja napaliłam się na tą maszynę do chleba, djerba polecasz jaką konkretną markę?
kąpiemy się, karmię go on zasypia i taki z zamkniętymi oczkami przekładany jest do łóżeczka (czasem się obudzi ale sam umie zasnąć), śpi sobie ładnie aż gdzieś po ok 30-40 min zaczyna przeraźliwie płakać, pędzę do niego, on ma zamknięte oczka i tak płacze, uspokajam go, mówię, że jestem przy nim oczywiście cichutko, on dalej płacze. I wtedy pomaga albo danie smoczka albo znowu cycka, zwykle daję cycka, on znowu zasypia i albo ładnie śpi te swoje 6-9 h albo znów za np 15 min to samo, daję smoka/cycka pomaga i śpi. Dzisiaj spał od 19:30 do 3:30 z dwoma takimi przerwami. Co to może być? Macie jakieś ajdijasy?
I druga rzecz, którą się martwię to Kubusiowe oczka ostatnio na wizycie pediatra powiedziała, że trzeba będzie się wybrać z Małym do okulisty bo mój tż ma dość dużą wadę wzroku (nie wiedziała, że moja mama i brat mają astygmatyzm), nie dała jeszcze skierowania ale ja już się boję
ja nie wiem, ale Ola dzisiaj o 5 tak się nagle drzeć zaczęła że masakra zerwałam się z grzędy ( ) szybko ją na ręce, aż się zanosiła, a to chwila moment była przecie , potem dałam milk i poszła w kimę
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41081971]Marsi, obrót genialny
Charlizz, i co, stópka fajna?
[/QUOTE]
ano, chyba się podobalo
Cytat:

Wczoraj byłam prawie cały dzień z Wami a mimo to już 6 stron do nadrobienia mam
No to lecę czytać.
niańkę masz, to nadrabiaj

Deli, ja proponuję umyć uszy

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2013-05-31 o 09:39
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:40   #2894
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Moze U mojej babci w bloku tak jest, tylko do 9. dojezdza.
U nas z kolei zatrzymuje sie co dwa pietra - 0, 2, 4, itp

dużo razy już windami jeździłam ale o takim czymś nie słyszałam.

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Ale Daria się zainteresowała jak to włączyłam

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ja kupiłam sobie ostatnio w deichmannie takie : http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...arki/graceland

Ładne

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mi też ostatnio nerwy puszczają. Czuję się potem strasznie I myślę sobie, że nie nadaję się na matkę
kochana nawet tak nie myśl

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
i ten dylemat - wysiąść piętro niżej czy wyżej

chyba lepiej zejść na dół niż wchodzić do góry

Cytat:
co sie dzieje z tym wizazem, ze zjada te cytaty? toć to takie wkurzające

djerba, silver, - Wy mi żeście urok na dziecia rzuciły.. nie mogła dzisiaj zasnąć
Też mnie wkurza to zjadanie cytatów dlatego zawsze cytuję po 2-3 strony.

A pogrubione, nic mi nie wiadomo o tym żebym rzucała jakiś urok

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Mój mały podróżnik Dziś kończymy 19 tygodni.
miodzio

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Z ta winda to na nieparzystych pietrach trzeba probowac sie wbic przez sciane jak jakis harry potter:p

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41077964]Daję filmik, potem was przelecę bo muszę popisać trochę na kompie.

http://www.youtube.com/watch?v=y2Vmk...ature=youtu.be[/QUOTE]

Ale super ! ! A jaki doping Dorka miała
Stary 2013-05-31, 09:43   #2895
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Okeeeeeeeej skorzystam z Twojej wspaniałej rady !

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-05-31, 09:45   #2896
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dziewuchy ktora to szukala czegos do gotowania na parze? Od 6 czerwca w Lidlu bedzie parowar za stowke.
ooo dzięki za cynk
Cytat:
Ja już wiem po kim Twoje dziecko takie wykręcone, jeszcze się bezczelnie dziwisz

e e e eeee, spróbuj gęstszą pyte zrobić, już Ci mówiłam, powinno być wtedy ok, rzadziocha robisz to dzieć się wkurza, może lubi od razu się zapchać z grubej rury

jak miała badania słuchu i wszystko ok, to się nie zamartwiaj, Julcia to indywidualistka mocna w koncu

a bo u mnie pada, pochmurno, w kurniku tak przytulnie to mówię pierdziele nie wychodzę z grzedy, Ola spała do 8.30 ino i w dodatku żadnego koguta na horyzoncie, który by zachęcił do znoszenia jajec

No tak, ale popatrz: na dodatkowym macierzyńskim możesz pracować na max pół etatu. Pracodawca MUSI się zgodzić, co więcej - nie ma wtedy prawa przez najbliższy rok Cię zwolnić. (z resztą czemu by miał...)
A mówiłaś, że jak wrócisz do roboty, to będziesz miała mniej $ niż na macierzyńskim, więc podejrzewam, że jakbyś została a do roboty tylko na pół etatu, to hajs bardziej by się zgadzał a wtedy i do ludzi byś wyszła i małej nie musiała do żadnych żłobków posyłać itd. hm?

ja nie wiem, ale Ola dzisiaj o 5 tak się nagle drzeć zaczęła że masakra zerwałam się z grzędy ( ) szybko ją na ręce, aż się zanosiła, a to chwila moment była przecie , potem dałam milk i poszła w kimę

ano, chyba się podobalo

niańkę masz, to nadrabiaj

co do pierwszego pogrubionego to
a co do drugiego to może faktycznie jak mówi fewcia coś się tym naszym dzieciątkom śniło

mój dzieć teraz dyskutuje z misiem i próbuje mu ucho wyrwać, mały dewastator
aha czy przed daniem dziecku jakiejść zabawki chodzi mi o pluszaki (bo gryzaka można wyparzyć) pierzecie je albo coś?
Stary 2013-05-31, 09:55   #2897
Konto usunięte

Cytat:

co do słuchu, to robili jej badania w szpitalu i bylo wsio ok, ale spóbuje później tak jak aga napisała. no ale jakby cos bylo nie tak, to by przecież nie gadała, a już umie czasami powiedzieć- a ku, a bu, a pu i reaguje jak sie do niej mówi- chyba, że czyta z ust...
Cała, ja nie chcę absolutnie cię martwić i nie odbierz tego tak
Ale z racji zawodu muszę sprostować - głużą dzieci nawet niesłyszące, to umiejętnośc czysto fizjologiczna. A badanie słuchu w szpitalu daje tylko informacje, że dziecko po porodzie słyszy, nie urodziło się z wadą słuchu. Natomiast wada słuchu może być też nabyta (niekoniecznie trwała, ja teraz będę Agatce słuch badać, bo wydaje mi się, że nie zawsze słyszy, co może mieć związek z częstymi infekcjami typu katar/kaszel, wówczas uszy mogąsię przytykać czy może pojawiać się w nich płyn, co trzeba usuwać - ale niedosłuch czasowy jest).

Ale myślę, że córa doskonale twoja słyszy spróbuj z inną zabawką albo stanąć za nią i zawołać, albo z boku jej.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

A odnośnie pobudek dziwnych z płaczem - taki etap, Dorotka zaczęła się po ok. godzinie budzić od zaśnięcia na noc, daję smoczek, idzie dalej spać.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:55   #2898
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Moj tez chrapie,dzis w nocy juz chodzilam po kuchni i ku.rwowalam ze zlosci. Mialam ochote mu zrobic niedobre kanapki,ale to w koncu nie jego wija,ze chrapie... Ja nie moge spac,maly sie budzi przez to pilowanie,a jak powiem,zeby przewrocil sie na bok,to rano mowi,ze bylam niemila,ze go obudzilam i w ogole biedactwo Odkrywa sie w nocy,kladzie na plecy i lezy tak bog sexu i chrapie zaslaniam go zawsze koldra na twarzy to czasem pomaga:p
Niedobre kanapki

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przesyłam filmik z moim Gargulcem- z plecków na brzuszek
po mamusi ADHD
http://www.youtube.com/watch?v=q_aig...ature=youtu.be
Jaki dynamiczny!!

Cytat:
u nas identycznie, nagrałam go to jak puściłam mu to się obudził ale potem powiedział, że to na pewno nie on i że on nie chrapie
a co tam w labie?

powiem Wam, że i ja napaliłam się na tą maszynę do chleba, djerba polecasz jaką konkretną markę?
Hhaha nie on? Nagraj film to sie nie wyprze

A do labu lecialam, bo niedlugo wizyta u endo.

Jesli chodzi o oczka, to nie stresuj sie na zapas
Moze akurat odziedziczyl je po Tobie? Kiedy macie isc do okulisty?

Cytat:
W biedrze mają być jakieś baleriny- TŻ mi zadzwonił.
Debrah Bardzo mi się podobają Twoje baleriny. Kurczę, tylko TŻ zmusza mnie żebym kupiła porządne (on taki jest- albo kupujemy coś konkretnego albo w ogóle), żeby posłużyły kilka lat. Znalazłam ze skóry na all w okolicach 100zł ale nie wiem czy na żywo nie bedą wyglądać jak dla starej baby
Ja tam wole kupowac jakies gowienka co sezon niz miec jedne na 5 lat.
Ale ja z tych szybko nudzacych sie

A te skorzane rzeczywiscie czesto sa staroswieckie...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:02   #2899
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

ale, że jakie wykręcone? po kim, po kim?

dobra zrobie gęstwine, ale kurde o co Ty mojego dziecia od małego podejrzewasz z tymi rurami? toż to jeszcze dziecko!
słabo żeś robaki grzebała i sie kogut nie napatoczył

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 10:06   #2900
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
W kategori tańczących dzieci ten filmik jest dla mnie nr1 http://www.youtube.com/watch?v=8Uj-FNcGesc szczególnie od 0:19
padłam

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Marsi, znam ten ból, kiedy znajomi się odsuwają.
Jak wiecie, mam 20 lat i od zerówki przyjaźniłam się z Magdą, moją best friend po wsze czasy, jak mi się wydawało. Była dla mnie jak siostra. Jednak po urodzeniu Oliwki straciłam z nią kontakt, kompletnie nas olała, mimo wielu moich prób kontaktu z nią. Moja przyjaciółka od 14 lat... I nagle zero, null kontaktu z nami... Kompletnie go urwała. Jakiś czas temu spotkałam ją na ulicy, nawet przyszła do mnie na kawę wtedy, dałam jej zaproszenie na ślub, ale potem znów nas olała... Kilka dni temu nieco się ścięłyśmy i napisałam jej, żeby uznała zaproszenie za nieważne... Nie widzę już powrotu do naszych dawnych kontaktów... Jej nastawienie jest beznadziejne. Tak bliska osoba i tak mnie olała w najważniejszym dla mnie okresie... Smutne, co? Ale jestem młoda, a dla niektórych Oliwia to najwyraźniej przeszkoda w tym momencie, by się ze mną przyjaźnić...
Szkoda słów na takie coś..... przykre to...

Cytat:
a jeszcze wracając do przyjaźni, to ja miałam tak na początku,że koleżanki wpdały na chwilę chyba z grzeczności by dziecko zobsczyć a potem see ya... słyszałam jedynie z plotek że teraz to ja inne życie prowadzę
ja pierdziu nie kumam tego i wkurza mnie to,że zostaje się tak bez sensu przekreślonym
o co kaman z tymi ludźmi??

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nawijka: co do tych spodni ze zdjęcia, tzw chinosów - podpowiesz mi - bo - ostatnio zanabyłam w SH (illusion ) takowe, ale w kolorze musztardowym. Fajowe są, tylko kurczę jaka góra? Bo kolor jest trudny? i jakie bluzki, żeby dobrze wyglądało?
Ja myślę że do musztardowych spodni będzie pasować biała góra albo czarna.
No i jeszcze granat i szary. O np tak:
http://stylio.pl/duze-zdjecia/muszta...spodnie/794895

http://naia.com.pl/p/4/1683/spodnie-...e-spodnie.html

Cytat:
w ogóle to tak sobie pomyslałam, że Szaja przywiązała do kaloryfera za karę nie męża, a Bokeh, bo nadal jej nie ma

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41080547]Ja tylko chcialam powiedziec, ze nie przywiazalam bokeh do kaloryfera bo nie mam zeberkowych, ale trzymam ja za noge i robi za Rumuna nianke. Kara musi byc, no nie?[/QUOTE]

Cytat:
śmiem stwierdzić, że od dzisiaj mój dzieć pragnie spać w czapce
buahahahahaha
Stary 2013-05-31, 10:07   #2901
ania13.03
Zadomowienie

Hej dziewczyny, pojechalismy wczoraj do ikei po mammuta a tam krzeselek brak Nie wiem w takim razie dlaczego na stronie pokazuje sie full stock Pewnie reszte dorzuca jak sie promocja za 2 dni skonczy

Szaja brawa dla Dorki Swietni jestescie tak w ogole

Co do balerin to ja mam takie czarne, skorkopodobne z h&m, najzwyklejsze, bez zadnych kokardek, itp. i sa to najwygodniejsze baleriny jakie mialam Polecam

Moja Lili nie mogla cos wieczorem zasnac, pomogl dopiero calpol (wypila caly 1ml bo reszte wyplula ). Od wczoraj wypycha tez mega wargi jezyczkiem (nie wiem jak to dokladnie opisac ) wiec mysle, ze to juz na pewno na zeby Oby dzsiaj byla spokojniejsza niz wczoraj

Milego dnia kobietki U nas w koncu nie leje (tfu tfu)

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:08   #2902
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41082783]
Ale myślę, że córa doskonale twoja słyszy spróbuj z inną zabawką albo stanąć za nią i zawołać, albo z boku jej.[COLOR="Silver"]
[/QUOTE]

Calawdeszcu pewnie,że Julka słyszy, nie pamiętasz już jak do niej gadalam a ona zrobiła podkówkę i minka jak do płaczu?
dobrze usłyszała je...niętą ciotkę
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:09   #2903
Lenova
Wtajemniczenie

Jak tak dalej pójdzie to naśle na was opiekę społeczną,11 RANO a wy już zdążyłyscie przeplecieć 2 str. Zaniedbujecie dzieci!

Cytat:
śmiem stwierdzić, że od dzisiaj mój dzieć pragnie spać w czapce
A nie słuchałaś teściowej jak mówiła"włóż dziecku czapeczkę" to teraz masz-sama się upomina

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41080815]Młoda zaczęła pluć g pokazywać język. Chuliganka![/QUOTE]
O jak się rozbestwiła !
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
ja tez 31 maja - jak sie pózniej dowiedziałam-w dzień bociana, zobaczyłam po raz pierwszy to kielkujace we mnie ziarenko

Dzień dobry
oooo a ja przed ciążą widziałam ciągle jakieś bociany,normalnie mnie prześladowały

Cytat:
Dziewczyny, przesyłam filmik z moim Gargulcem- z plecków na brzuszek
po mamusi ADHD
http://www.youtube.com/watch?v=q_aig...ature=youtu.be
Jaki ekspersik

Cytat:
Ola po raz pierwszy złapała się za stopę

iddziemy na jedzonko
oooo jak fajnie !

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ajj ja też mojej przebadam wzrok, tylko nie wiem kiedy jeszcze, na dodatek ja jezdze do Wawy a tam koszt takiej wizyty to ok 400zł.

Kurcze dziewoje, mam tak zatkane uszy ze nic nie slysze!! nie wiem o co cho ;p czuje sie jakbym jechała metrem ;p
Ło mamuńciu to gdzie Ty chodzisz?!
Jak będziesz jechała na wizytę to wstąp po drodze do cioci marlenki
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:13   #2904
calawdeszczu
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41082783]Cała, ja nie chcę absolutnie cię martwić i nie odbierz tego tak
Ale z racji zawodu muszę sprostować - głużą dzieci nawet niesłyszące, to umiejętnośc czysto fizjologiczna. A badanie słuchu w szpitalu daje tylko informacje, że dziecko po porodzie słyszy, nie urodziło się z wadą słuchu. Natomiast wada słuchu może być też nabyta (niekoniecznie trwała, ja teraz będę Agatce słuch badać, bo wydaje mi się, że nie zawsze słyszy, co może mieć związek z częstymi infekcjami typu katar/kaszel, wówczas uszy mogąsię przytykać czy może pojawiać się w nich płyn, co trzeba usuwać - ale niedosłuch czasowy jest).

Ale myślę, że córa doskonale twoja słyszy spróbuj z inną zabawką albo stanąć za nią i zawołać, albo z boku jej.

[/QUOTE]

a jak u takich mały dzieci badają słuch? tym przyrządem co w szpitalu, czy później juz jakoś inaczej.
kurde, zrobiłam tak jak aga tam wczesniej pisala ze stanełam z daleka i jej pipczałam raz z lewej raz z prawej i odwracała głowe. ale jak jej pipcze tak z bliska to ona nic- ma to gdzies i zajmuje sie czym innym.
ale jak wydaje jej jakies odłosy (ja) to reaguje, uśmiecha sie, wiec chyba słyszy... nie powiem, bo żeś mnie nieco zestresowała

Stary 2013-05-31, 10:15   #2905
marsi11
Zakorzenienie

Silver- o co chodzi? o głupotę

w sierpniu wybieramy się na wesele do znajomych, wieczór panieński jest w trakcie przygotowań, dziewczyny planują jakiś wylot za granicę, powiedziałam wyraźnie,że ja się nie piszę bo wystarczy,że w sierpniu chce się pobawić więc panieński mogę sobie darować- to wielki foch ze jak to, przecież mam z kim dziecko zostawić tak cycki też zostawie, ja pierdziu dramat
ale widzicie, większość z Was to młode laski, ja jestem po 30 i uwierzcie mi,że z mojego rocznika- z podstawówki,liceum i ze studiów to dzieciaki mogłabym zliczyć na palcach jednej ręki większość nadal stoi przed dylematami z kim się umówić/ z kim się bzyknąć

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
a jak u takich mały dzieci badają słuch? tym przyrządem co w szpitalu, czy później juz jakoś inaczej.
my dostaliśmy skierowanie do otolaryngologa ale nie wiem jak badanie wyglądało bo TZ był z małym
dodatkowo miał badany słuch dwa razy w szpitalu
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:16   #2906
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41082783]Cała, ja nie chcę absolutnie cię martwić i nie odbierz tego tak

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

A odnośnie pobudek dziwnych z płaczem - taki etap, Dorotka zaczęła się po ok. godzinie budzić od zaśnięcia na noc, daję smoczek, idzie dalej spać.[/QUOTE]
ufff to mnie uspokoiłaś
Cytat:
Niedobre kanapki

Jaki dynamiczny!!

Hhaha nie on? Nagraj film to sie nie wyprze

A do labu lecialam, bo niedlugo wizyta u endo.

Jesli chodzi o oczka, to nie stresuj sie na zapas
Moze akurat odziedziczyl je po Tobie? Kiedy macie isc do okulisty?

mam nadzieję, że wzrok odziedziczył po mnie
no właśnie nie dała nam skierowania, tylko powiedziała, że moglibyśmy iść z Małym do okulisty. Nie wiem czy to musi być okulista dziecięcy? czy zwykły też zrobi badanie? W ogóle jak takiemu Maluszkowi zbadać wzrok?
co do balerinek, ja wolę mieć co roku inne
i kciuki za wizytę u endo
Stary 2013-05-31, 10:18   #2907
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Calawdeszcu pewnie,że Julka słyszy, nie pamiętasz już jak do niej gadalam a ona zrobiła podkówkę i minka jak do płaczu?
dobrze usłyszała je...niętą ciotkę
chyba, że wystarszyła sie na Twój widok
żarcik

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 10:20   #2908
Konto usunięte

Cytat:

ja też
a najlepsze, najcudowniejsze miałam za 25zł, czerwone z kwiatkiem z boku, kupione w czasie wakacji przypadkiem. 3 lata je miałam...

Cytat:
kurde, zrobiłam tak jak aga tam wczesniej pisala ze stanełam z daleka i jej pipczałam raz z lewej raz z prawej i odwracała głowe. ale jak jej pipcze tak z bliska to ona nic- ma to gdzies i zajmuje sie czym innym.
ale jak wydaje jej jakies odłosy (ja) to reaguje, uśmiecha sie, wiec chyba słyszy... nie powiem, bo żeś mnie nieco zestresowała
a wiesz, że nie wiem jak?
Babo spokojnie, skoro reaguje to słyszy jak z bliska jej pipczysz, to ona to widzi, nie wywołasz zainteresowania. Jest ok

Cytat:
Silver- o co chodzi? o głupotę

w sierpniu wybieramy się na wesele do znajomych, wieczór panieński jest w trakcie przygotowań, dziewczyny planują jakiś wylot za granicę, powiedziałam wyraźnie,że ja się nie piszę bo wystarczy,że w sierpniu chce się pobawić więc panieński mogę sobie darować- to wielki foch ze jak to, przecież mam z kim dziecko zostawić tak cycki też zostawie, ja pierdziu dramat
ale widzicie, większość z Was to młode laski, ja jestem po 30 i uwierzcie mi,że z mojego rocznika- z podstawówki,liceum i ze studiów to dzieciaki mogłabym zliczyć na palcach jednej ręki większość nadal stoi przed dylematami z kim się umówić/ z kim się bzyknąć

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

my dostaliśmy skierowanie do otolaryngologa ale nie wiem jak badanie wyglądało bo TZ był z małym
dodatkowo miał badany słuch dwa razy w szpitalu
Moi znajomi też koło 30tki dopiero zaczęli się dzieciować.
Stary 2013-05-31, 10:21   #2909
misia1505
Rozeznanie

Insolito nie jest tak strasznie, troszkę płaczę ale zaraz przechodzi.

niedawno wróciliśmy z kontroli, jest już bardzo dobrze, jeszcze tylko 4 zastrzyki i koniec kuracji, nawet na ponowną kontrol nie kazała przychodzić. jednak te zastrzyki są lepsze od zwykłego antybiotyku tylko stresujące dla maleństwa.
Stary 2013-05-31, 10:23   #2910
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

A nie słuchałaś teściowej jak mówiła"włóż dziecku czapeczkę" to teraz masz-sama się upomina
dobrze kombinujesz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości