|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Cytat:
Cytat:
Z tym kupowaniem dla dzidzi to ja nie traktuję tego jako przesąd. Kurcze nie wiem jak napisać o co mi chodzi....do 3 m-ca, kiedy istnieje w sumie największe ryzyko poronienia to bym nic nie kupowała (nie ze wzgledu na przesąd, ale żeby nie mieć potem rzeczy przypominających o ciąży, bo to jest smutne). Chociaz wiadomo są też poronienia w 6 czy innym miesiącu i zostaje sie z pustym łóżeczkiem - nawet nie wyobrazam sobie tak ogromnej straty Moja mama mówi np, że wózka nie kupuje się przed urodzeniem (też przesąd), ale ja nie mam zamiaru tego przestrzegać, no chyba, ze przed urodzeniem nic nie wybiorę i trzeba bedzie kupic po.
|
|
#4802 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Przyszłam z misją Trzymajcie za mnie kciuki między 15.00-16.00 Będę się BRONIĆ Z góry bardzo dziękuje
|||||||||||||||||||||
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
abz a ja nie pisałam o Tobie tylko tak ogólnie
Przepraszam, jeśli odebrałaś inaczej, ale czytałam bardzo pobieżnie i moim zamiarem nie było urażenie kogokolwiek Mam nadzieję, że się nie gniewasz, że tak napisałam. Masz rację, że ryzyko poronienia jest większe we wczesnej fazie. No ale samo kupienie ciuszków i tak nie ma na to wpływu przecież. A ciuszki w końcu i tak się przydadzą ![]() ZGADNIJ !!!! Kciuki trzymam u rąk i u nóg!!! Daj znać później jak poszło
|
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Abz no to ksiądz wam powiedział
a z tymi ciuszkami co napisałaś to smutne, ale ja też jeszcze nic nie kupuję, boję się, lepiej poczekać, ja czekam na ciuszki od cioci nie jestem sobie nawet w stanie wyobrazić jak czuje się matka, która ma już wszystko dla dziecka a tu.... straszneTity a co to za kubeczki ![]() u nas to na wózek dziadkowie się składają ale nie wyobrażam sobie żebym miała go kupić dopiero po narodzinach dzieckaOlliwka oj biedna, czyli dalej nie wiesz do końca co ci jest? ![]() A ja dzisiaj mam w planach zacząć na egzamin się uczyć, zobaczymy czy mi wyjdzie ![]() Zgadnij to ja już teraz ![]() ![]() daj znać jak już będzie po Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-01-14 o 11:05 |
|
|
|
#4805 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
)Wrócę na moment jeszcze do tych porodów (mimo, że temat już się chyba skończył, no ale czuję niedosyt w mojej wypowiedzi Cytat:
Polecam podsuwanie Im Naszych maminych gazet, żeby poczytał jak wygląda poród, jak wygląda porodówka, w niektórych numerach były artykuły specjalnie dla tatusiów, co mieliby tam robić, jak mogą pomóc, co widzą, a czego absolutnie nie, relacje innych tatusiów, pytania i wątpliwości innych (z odpowiedziami lekarzy, położnych). A jak wiadomo, każdy się boi nieznanego. Nie chciałam TŻta pozostawić z Jego czarnymi myślami na temat porodu, chciałam żeby wiedział na co by się tam zdał, jak ogromną rolę by tam odgrywał, często rozmawialiśmy czego się najbardziej boi i jak to można rozwiązać, itd itd. Polecam taką rozmowę z mężem, wtedy wiemy co w ich głowie siedzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() JUŻ, TYLE CO MIAŁAM DO POWIEDZENIA ![]() Biedaczku to leż i proszę o same pozytywne myśli I ja też mam zamiar dziś się zacząć uczyć na niedzielny egzamin, mnóstwo zadań do przerobienia... Cytat:
chociaż i tak relacje z wizyty zdałam dopiero wczoraj, bo we wtorek padłam na zbity pyszczek ![]() A do poniedziałku to już niewiele, nie przemęczaj się co by Lu nie zechciała szybciej wyjść Cytat:
TŻ dzisiaj będzie zasuwał do swojej mamusi po krzyż i świece bo my nawet tego nie mamy a wodę święconą i kropidło u Nas ministranci noszą Jeszcze muszę poinformować ministrantów, żeby przyszli do Nas na sam koniec żeby TŻ zdąrzył wrócić z pracy bo sama nie przyjmę ![]() Cytat:
Także głowa do góry I trzymam kciuki, żeby się odezwali z dobrymi wieściami Lenko strasznie mi przykro jak czytałam co musiałaś przejść Ja mam dziś usg połówkowe, proszę trzymajcie za mnie mocno kciuki, żeby Dzidzia była zdrowa (tak po cichutku możecie drugiego kciuka trzymać za dziewczynkę )a właśnie się zastanawiałam skąd takie bzdury wymyśliła sobie moja teściowa - w niedzielę kiedy ja byłam na uczelni a TŻ poszedł sobie do mamusi - takie rzeczy Mu nagadała - że wózek to mamy kupić po urodzeniu dziecka, że nie kupuje się wcześniej... Oczywiście nie mamy zamiaru w to wierzyć, choćby dlatego, że w naszym zestawie wózka będzie też fotelik, w którym musimy przewieźć dziecko ze szpitala do domu! Poza tym nie będzie czasu ani sił na kupowanie wózka jak Dzidziuś się urodzi. Mało tego - próbowała wyciągnąć od TŻta jaki model chcemy kupić... już pognałaby do sklepu w poszukiwaniu tego modelu, a potem wiadomo - każdy niech powie swoje zdanie, temu to nie pasuje temu tamto i człowiekowi sieją w głowie niepotrzebnie Zapomniałam napisać, że jak tworzyłam do Was tego posta, zadzwonił domofon a tam baba mi mówi "czy myśli Pani, że świat oszaleje?" Zdębiałam... i dołożyłam słuchawkę. nawiedzona baba.... Zgadnij TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA TWOJĄ OBRONĘ I CZEKAMY NA SZYBKIE WIEŚCI PO !!!!!!!!
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-14 o 11:18 |
|||||||
|
|
|
#4806 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
U mnie o 10 było -14 ale od północnej str za to na wysokości ok 2,5m nad ziemią, nie pytam ile przy gruncie było
Za to jest pięknie, świeci słoneczko, wszędzie biało... Podoba mi się o ile nie muszę z domu wychodzić. Do sklepu wygnałam Tz-a, mieliśmy podjechać do składu budowlanego ale to Tz pojedzie z bratem Ja dziś nie wychodzęCytat:
![]() Cytat:
Pewnie, wszystkie tu trzymamy kciuki i wierzymy, że Tata Kretencji wyzdrowieje ![]() Cytat:
![]() Co do wózka to mama też tak mówiła.. Ale jej wytłumaczyłam, że sobie nie wyobrażam, że Tz to kupuje albo nie mamy wózka od początku... Z ubrankami się wstrzymywałam tylko dlatego, że mam sporo dostać i że nie wiedziałam kto tam u mnie sobie mieszka... Gdybym musiała sama wszystko kupić to już dawno bym kompletowała... Mama kupiła taki komplecik dla maluszka i powiedziała, że mi go da dopiero jak urodzę, ale potem sama pomyślała, że przecież trzeba go wyprać w proszku w jakim będę wszystko prać i chce mi go dać już na najbliższym spotkaniu Co do przesądu o chrzestnej w ciąży to go pierwszy raz usłyszałam prawie 2 lata temu, chrzestną mojej bratanicy miała być kobieta w ciąży ale "problem" się sam rozwiązał... Tuż przed chrzcinami źle się poczuła i musiała leżeć już w szpitalu do końca ciąży (jakiś miesiąc jeszcze)... ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() : kciuki:Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam za zdrówko dzidziusia i za dziewczynkę... Mój synek będzie miał narzeczoną
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
|
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia to pewnie była świadkowa Jehowy
Oni zawsze pytania filozoficzne zadają Trzymam kciuki za dziewczynkę
|
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dasz swojemu synkowi Dominik to będzie śmiechu warte ![]() Trzymaj trzymaj mocno, macie trochę tych kciuków więc podzielicie troszkę na mnie troszkę na Marcelkę ![]() Lindsley mam skaner, ale poczekam aż TŻ wróci bo nie wiem czy już podłączony (niedawno TŻ wziął z domu...) jak tylko podłączą to oczywiście, że zeskanuję artykuły, są świetne! (niektóre gazetki kupiłam specjalnie dla tych arykułów żeby TŻtowi podsunąć )Właśnie namawiam TŻta żeby mnie puścił do Zakopanego na 3dni do pracy (oczywiście na noc wracałabym do domu) - za 3dni 320zł mogę zarobić na umowę zlecenie ale TŻ nie chce mnie puścić bo po 1). nie będę po 8h marznęła a 2). nie pozwoli na to, żeby mnie tam podrywali ![]() Dzięki Tity Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-14 o 11:30 |
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia no troszkę mamy tych kciuków... my z synkiem to już 4 i Tz...
To ja cierpliwie czekam na gazetki ![]() A co to za praca?
|
#4811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za różowe ubrankaa przecież mieszkacie z bratem TŻ (czy pomyliłam?) to nie mozecie razem przyjąc koledy u nich np?
|
|
#4812 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Wszystkim!!!
Za oknem mroźna bezwietrzna zimowa pogoda z delikatnymi przebłyskami słońca. Termometry wskazują -6 st. Kretencja - moja babcia po mastektomii piersi piła przez pół roku sok ze świeżo startych marchewek z dodatkiem soku z buraków Ollliwka- ubieraj się cieplo, pęcherz poważna sprawa Agness - tez słyszałam że nie powinno się podawać do chrztu jeśli się jest w ciąży. Niektórzy w to wierzą. Ja osobiscie w to nie wierze. Zgadnij - ![]() Koniec @ i zaczynami powrót do staran o dzidziusia Nie marnujemy czasu zaczeliśmy od 1.30
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia kciukasy za wizytę
|
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Abz i Gabisun
właśnie poprzeglądałam wszystkie gazetki, pozaznaczałam już artykuły związane z porodem i wściekam się bo zapodziała mi się jedna najcieńsza a najważniejsza na ten temat (czyli pytania tatusiów i odp....) Będę jej szukać Praca hostessy kiedyś długo tak pracowałam i do tej pory przychodzą mi na maila propozycje, ta akurat podczas Pucharu skoczków w następny weekend w Zakopanem ![]() EDIT: Znalazłam! Taka cieniutka gazetka a w niej: "Plan sali porodowej" - ja takie artykuły też podsuwałam TŻtowi, żeby nie straszne Mu były niektóre sprzęty i mniej więcej mógł sobie stworzyć obraz w głowie, oraz "PRZEWODNIK DLA TATY - Wszystko, co chciałbyś wiedzieć o rodzeniu z żoną, ale wstydzisz się zapytać" Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-14 o 12:13 |
|
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ładnie to napisałaś ![]() No to powodzenia w tym cyklu! sumka ładna, ale pewnie cały dzień na stojąco?? raczej nie powinnaś...
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
noo 8h na mrozie
|
|
|
|
#4818 |
|
Rozeznanie
|
Abz jakaś wena twórcza mnie dopadła
Pewnie z racji końca @
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley,Ollliwko,Tity wczoraj prawie caly dzien lezalam i bylo pieknie - male bole i slabe skurcze.Dzis poki co, tez jest ok
Jesli tak bedzie nadal, to spokojnie doczekam do pon Mnie praktycznie cala ciaze nic nie bolalo i "nie czulam", ze w ciazy jestem (a niektore sie mecza cale 9 m-cy).Dopadlo dopiero na samej koncowce 8 i 9 m-c, wiec tyle to sie moge pomeczyc, a i tak tragedii nie ma Ogolnie moge powiedziec, ze bardzo lajtowo przeszlam ciaze i kazdej takiej zycze Ollliwko a zlogi w nerkach, to to samo co zastoje ? Ja bym poszla do szpitala Kretencja niedobor bialych krwinek moze byc z braku wit.B12, lub kwasu foliowego.Przerabiam leukopemie teraz u swojej mamy.Wlasnie dostaje B12 w zastrzykach, a pozniej biopsja szpiku Zgadnij ![]() ![]() : kciuki: dasz rade kochana Kakusiu ja podalam tylko wyjscie awaryjne dla tych "przewrazliwionych" chlopow.Lepiej zeby byl w I najdluzszej fazie, niz w ogole nie byl.A kto wie, jak sie wczuje, to moze zostanie do konca, albo chociaz wejdzie przeciac pepowine ![]() Weruczku wiadomo juz cos ???? Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-01-14 o 15:19 |
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po tym jak Jego brat zdawał relacje z porodu (był od początku do końca) ale nie przecinał pępowiny bo to było dla niego niesmaczne i teraz TŻ powtarza to samo z tak samo skwaszoną miną ![]() Ale kto wie jak już położna wciśnie Mu w łapki nożyczki czy nie przetnie
|
|
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym Ci nie pozwoliła, dla 300zł nie warto narażać siebie i dzidziusia...
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomo, że chęć zarobku duża, ale tutaj zgadzam sie z twoim TŻ, taka praca to teraz dla ciebie nic dobrego.
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Marcelę i Kakusię
![]() A ja przed chwilą wstałam. Byłam wczoraj na wycieczce w TVP ![]() fajnie było. Aldii zeby Lu wytrzymała do poniedziałkuOliwko nie da się zrobić jakiś dodatkowych badań? |
|
|
|
#4825 |
|
Zadomowienie
|
Kretencja, u nas dzisiaj śliczna pogoda była, pełno słoneczka, tylko baaardz zimno. Staram się wszędie poruszać samochodem
![]() Agness, Abz, Lenka: nie ma co przejmować się zabobonami, reasumując, ja bym na Twoim miejscu została mamą chrzestną ![]() Oliwko, ty się cała rozpadasz... Możę weż jakieś zwolnienie?Mi na zapalenie pecherza super pomaga NOlicin Tity, a czego musisz się nauczyć? Ja powiem wam, że prawie w ogóle już publicznie nie chodzę, zresztą zaraz kończy mi się ubezpieczenie, także nawet bym nie mogła. Dużo lepiej mi u prywatnej gin, aczkolwiek idealnej jeszcze nie znalazłam:/ |
|
|
|
#4827 |
|
Zadomowienie
|
Zgadnij, trzymam kciukersy!!! Wow, daj znać, jak było
![]() Kakusia, dobrze, że do nas dotarłaś ![]() hihi Pewnie masz racje z tymi starankami, ale się wszystko opóźnia. Ja też zniknęłam z wątku, ale wróciłam mimo że bebika nie widać... Ale cóżŁadnie to o obecności TŻta napisałaś Daj znać, jak twoje usg połówkowe! Rany, to już połówkowe, ale szybko ![]() hihi, niezła baba do ciebie dzowniła:P Ech, żebyś ty się w tej pracce nie rozchorowała... I zmęczona będziesz... Może jednka zostań w domku? A mi też byś wysłała artykuł ![]() Aldii, narazie nic nie wiadomo niestety...łe Lindsley, ja też nie mam wody święconej, ani świecy. Hehe, ciekawe jak sobie tż zksiędzem poradzi:P A w ogóle kupiłam sobie dzisiaj książkę i będę pewnie czytać cały wieczór ![]() Ale ja lubię czytać A jutro o 1200 kolejna rozmowa o pracę. Co do pracy w Lo to TŻ uważa, że nie warto do czerwca: bo stażu nie zrobię, a będę miała mniej czasu, by czgoś w zawodzie szukać. Także nie wiem, jestem w kropce. za to mam jeszcze propozycje bezpłatnego 6 miesiecznego stażu w szkole dla obcokrajowców: wtedy zdobyłabym potrzebne doświadczenie... Ech, sama nie wiem, co tu robić...---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Hej, hej Aldii, jeszcze nic nie wiadomo, nikt się nie odywa, więc pewnie dupa... Ale ta babka miała napisać, jeśli nawet mnie nie wezmą... Siedzę przy mejlu cały czas. A Lu jak się ma? dziś też leżakujecie?
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku staramy sie lezakowac
Jak jeszcze nie napisala, to nic straconego, moze sie jeszcze nie zdecydowali.A jak by sie nie udalo, to wydaje mi sie, ze ten staz to calkiem fajny pomysl.Jak mialabys sie dziec w domu, to idz - zawsze to jakies doswiadzcenie, zwlaszcze, ze Ci sie przyda |
|
|
|
#4829 |
|
Zadomowienie
|
No tak, właśnie też tak myslę.
ciekawe jak tam Kakusia na tym usg połówkowym. Ona miała iść z TŻtem czy sama? Aldii, a ty pamietasz swoje usg połówkowe?Szybko ci czas minął do dzisiaj?:P ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- O, post mi skasował:/ Tez tak myślę, jak Ty, Aldii ![]() Ciekawe, jak tam Kakusia na połówkowym usg... Aldii, pamiętasz swoje połówkowe? Szybko minąl czas do teraz:P ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- co się dzieje? ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Kurcze, sorry dziewczyny, ale coś mi wizz wariuje |
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę tak sobie, już po obiedzie. Z pracą poszło wszystko dobrze, nie umarłam z nerwów po drodze, ani nie zamarzłam
Mama mi kupiła ostatnio taki kożuch sztuczny, do połowy łydek, na dzisiejsze mrozy okazał się jak znalazł Może sobie najpierw kawkę zrobię
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

co wcale nie znaczy że zakładam że nie powinna być matką chrzestną.To samo tyczy się tego krzyża,poczytajcie sobie w internecie,ja sobie tego nie wymysliłam,akurat taki przykład przytoczyłam ale równie dobrze mogłam napisać że ślub powinien odbyć się w miesiącu który ma literkę "r"
bo to bardziej osłyszany przesąd.
A w poczekalni też mam zawsze dylemat czy pójść do WC....zawsze myślę, że w tym momencie mnie zawołają do gabinetu
ja myślę, że nie ma co się przesądami przejmować. Zawsze byłam na przekór i zawsze na przekór robię. Poza tym, przecież chrzest to jest coś dobrego, więc dlaczego miałoby coś złego przechodzić na dzidziusia niewinnego 

Trzymajcie za mnie kciuki między 15.00-16.00
Będę się BRONIĆ

straszne

i teraz TŻ powtarza to samo z tak samo skwaszoną miną