|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
Mamy kolejna mamusię rozpakowana!!!
la-wenda GRATULACJE!!! IGANCY Witamy na świecie!!! 3960g i 58 cm poród SN !!!
|
|
#3842 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dzieki za odpowiedzi co do peselu
Izumi i Lawenda trzymam kciuki i czekam na info.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;18573809][COLOR="Teal"] Dziewczyny po cc: Dostawałyście zastrzyki p/zakrzepowe ? recepta na 10 szt i samodzielne kłucie w domu [/QUOTE]w brzuch, koło pępka ja nie mialam Minka przesliczna jest Amelka Antek przystojniaczek malutki ![]() Anakazar sie nie odzywa czyzby....? Dziewczyny mam pytanie co jest przedmiotem sporu,od kiedy chłopcu trzeba sciagac napletek?slyszalam ze po roczku niektorzy mowia ze wczesniej
|
|||||
|
|
|
#3843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#3844 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda pieska ale co zrobić Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;18573809][COLOR="Teal"] Dziewczyny po cc: Dostawałyście zastrzyki p/zakrzepowe ? recepta na 10 szt i samodzielne kłucie w domu [/QUOTE]w brzuch, koło pępka Mi tylko w szpitalu robili poprzednio tyż Cytat:
![]() mała kima a my jutro do pediatry . mały pneumokoki i 6w1 dawki przypominajace a mała do obejrzenia tylko .
|
|
#3845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobranoc
|
|
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
u nas kapiel wyglada tak, ze najpierw przemywam malej oczka sola fizjologiczna, pozniej buzke wacikami z woda przegotowana.
pozniej zdejmujemy ciuszki, babel zostaje tylko w pampersie, zawijamy ja w recznik i myjemy tylko glowke, splykujemy i wycieramy wloski do sucha. dopiero na koniec zdejmujemy pampera i wkladamy ja do wanienki, myjemy cialko. Nie mialam pojecia o kapieli dziecka i taki "rytual" zaprezentowala nam polozna mowila, zeby najpierw umyc wloski i je osuszyc, bo przez glowke najwiecej ciepla ucieka.Mala nie lubi myc glowki, ale dalsza czesc kapieli juz jej sie podoba
|
#3847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Izumi, trzymaj sie tam!!!!!! Cytat:
Przedwczoraj przespała prawie 6 godzin, wczoraj powiedziałam położnej- komentarz taki sam. 8 godzin nam się jeszcze nie zdarzyło, ale skoro Twoja mała budzi się normalnie, je normalnie, nie jest jakaś osłabiona, nie leci Ci przez ręce, zachowuje się normalnie, nie ma gorączki to ja myślę, że wszystko jest OK. Popytaj pediatrę/położną/lekarza jakiegoś dla świętego spokoju, ale na mój chłopski rozum wszystko gra Nasza dzisiejsza wizyta u ortopedy ![]() ![]() Poczułam się mniej więcej tak jakby internista powiedział mi "ma pani ZDROWE gardło, wypiszę receptę, proszę wziąć ten lek". Po co k.... ja się pytam PO CO???? Niech mi ktoś łopatologicznie wytłumaczy, że powinnam pieluchować, niech ktoś mi to wyjaśni, bo ja jakiś beton jestem w tej materii chyba.W tej dodatkowej pieluszce Gabrysia wygląda jak bochen chleba, przecież jej w tym kurde gorąco jest! Wytłumaczcie mi wszystkie ZA, proszę. Sismuerte, jak to nie znosi mycia? Boi się czy co? My wkładamy małą golutką, ale na dnie wanienki leży tetra. Gmyrelka, niewyspana jesteś pewnie i tyle- mi też w nocy zimnawo jak wstaję do młodej chociaż zimno nie jest w pokoju, na spacery ubieram się zwykle cieplej niż ludzie wokół- ot, niewyspanie. Ja też karmię PRZED kąpielą- jest o niebo lepiej niż jak robiłam odwrotnie.
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...5,2806868.html tu jak byk - pieluchowanie przy dysplazji A to do mnie przemawia w 200% "dziewczyny, czytałam wasze posty dotyczące zaleceń ortopedycznych (szerokiego pieluchowania) i nie wierzę własnym uszom, że tacy lekarze jeszcze istnieją! Liczne badania naukowe dowodzą, że nie profilaktyczne szerokie pieluchowanie nie przynosi efektu, a nawet może spowodować dysfunkcje narządu ruchu. Jeśli w badaniu ortopedycznym okaże się, że stawy biodrowe są w porządku to dajemy maluchowi pełną swobodę aby mógł udoskonalać swoją motorykę spontaniczną (przez nieskrępowane kopnięcia) Jeśli panewka jest nieprawidłowo ukształtowana- podejmujemy leczenie (rozwórki, szyny itp.) Szeroka pielucha nie tylko ogranicza ruchy, ale takż ustawia miednicę w przodopochyleniu, drażni wrazliwa okolicę lędźwi co powoduje,że malec odgina sie do tyłu i tym samym osłabia mięśnie brzucha. Dzieci, które były pieluchowane często zaczynają chodzić na palcach (właśnie przez patologiczne ustawienie miednicy ) co sprzyja wadliwemu ustawieniu stóp-to tylko niektóre konsekwencje! Jestem rehabilitantką NDT Bobath - pracuję z niemowlakami, jestem też doktorantką więc znam problem od strony"naukowej, badawczej". Myślę, że każdy z tych ortopedów spoczął niestety na laurach i nie odnawia swojej wiedzy medycznej-niestety konsekwencje ponoszą nasze dzieciaczki. Pozdrawiam." ze strony http://rodzacytata.blox.pl/2006/03/M...uchowania.html Jak będziesz na wizycie to może spytaj pana o to i przedstaw te właśnie argumenty bo ja przed moją nie omieszkam tego wydrukować . Bo mi też pan kazał i mu powiedziałam co o tym myślę ale nie miałam argumentów .
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-04-14 o 21:45 |
|
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucam wiadomosc od Drcron:
"U nas wiadomo ze to bakteria paleczek colli ale lekarka ani maz nie chce powiedziec mi jaki szczep ani jaki jest ich stosunek...podlamalam sie bo czytalam na necie ze colli wywoluje sepse julcia ma miec robione usg nerek bo ta bakteria jest w moczu... ciagle rycze w dodatku nikt nic nie chce mi powiedziec przesylam nowe zdj julci ktora przybiera na wadze150-140 gram dziennie cyba sporo...a na forum jakies zmiany?? pozdrawiam cieplutko"i zdjecie: |
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, dzięki za ten cytat- na niego się jeszcze nie natknęłam, a za chwilę przewertuję chyba cały internet "do ostatniej strony" w tym temacie. Zła dzisiaj jestem jak osa!
Dylemat: słuchać ślepo specjalisty czy iść za głosem serca, który może a nie musi być zwodniczy? Idę spać...
|
#3851 |
|
Raczkowanie
|
To ja w zastępstwie szanownej Żony
![]() Po kroplówce (od 9:30) coś tam się zaczęło dziać i powoli do 12:30 nazbierały się 4 cm. Potem poszło z górki bo o 15:10 Ignaś był już na świecie. Tym razem obeszło się bez bóli krzyżowych. Ciężko było go mamie wycisnąć bo spory wyrósł (3,96 i 58 cm), ale dała radę Swoją drogę to dzielne Kobiety jesteście ![]() Po dwóch godzinach pierwsze karmienie - mleczarnia działa ![]() Synuś kudłaty - nawet pekaesy ma ![]() pozdrawiam mamy rozpakowane i oczekujące ![]() Tomek Cynamonkowa też dzisiaj urodziła !
|
#3852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Biedny Drakonik
|
|
|
#3853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wody koperkowej - znaczy się herbatki takiej wogóle nie chce. Wykręca się krzywi i nie ma mu jak podać. Co do innych sposobów to spróbuje coś z lekarzem ustalić i się zobaczy. Co do szpitala to w końcu rodziłam na Lindleya. Bo miałam ten problem z nóżkami Antka w kanale rodnym a na Inflanckiej stwierdzili, że no problem i odesłali do domu kretyni...no ale cóż. A na Lindleya mnie przyjęli i już do porodu sobie tam leżałam. Opieka na patologi super z jedną tylko małą wpadką: w dniu cc, tuż przed operacją wody mi odeszły i jak mąż poszedł do położnej jej powiedzieć o tym to ta stwierdziła że pewnie to mocz z cewnika się ulał (a zaznaczę, że w woreczku jeszcze nawet nie było moczu . Ale za to na oddziale położniczym to dramat. Zero pomocy. A jeszcze ja miałam ten zespół popunkcyjny i teoretycznie powinnam leżeć i nawet głowy nie unosić hahah ciekawe jak to zrobić z małym dzieckiem przy łóżku i bez pomocy położnej. Super opiekę położnej miałam tylko w nocy gdy płaciłam za to 300 zł za nockę Co do tej pieluszki lub jakiejś mojej bluzki to jak małemu ją podać do łóżeczka? Położyć gdzieś z boku czy jak? Bo jak mu dam tak blisko to może sobie chyba pod buzie zwałkować rączkami i się udusić?? A co do spacerów i kąpieli o jednej porze to rozumiem, że w razie co mam go wybudzać?
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim nowym mamą
![]() klas ki:Drcron- jak mała tak pięknie przybiera to na pewno wszystko będzie Ok. Izumi - oj bidulko znowu w szpitalu Mrówka - jeżeli jest Ok to po co masz pieluchować. Ja byłam u ortopedy i mi nie mówił nic o pieluchowaniu. JA jutro mam wizytę u pediatry, logopedy i w poradni ds. szczepień. Czyli nie tak dużo jak na nas. ![]() Moze jeszcze przy okazji zrobię małej morfologię bo jakoś tak ostatnio słabo mi je.Moja Oliwka dzisiaj przespała nam 6,5 godziny. No ale ma już "4" miesiące ![]() . A kąpiele to wprost uwielbia. I ja ją kąpię przed jedzeniem więc ona już w wanmie rączi do buzi wsadza. kąpiel ją uspokaja .
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-04-14 o 23:21 |
|
|
|
#3855 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a moja lubi myć wszystko, od razu banan na buźce tylko jak już ją ubieram jest gorzej może niezadowolona, że koniec kąpieli ![]() Cytat:
![]() masaż też czytałam, że wg wskazówek ![]() co do pieluchowania to ja nie wiem, ale tak męczyć dzieciaczka z dodatkową pieluchą, jeszcze jak wszystko ok... kurne moja teraz ma potówki a co dopiero jak jeszcze coś na tyłek jej założę
|
|
#3856 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULACJE!!Cytat:
![]() Cytat:
swoją drogą 300zł niezła kasa... i jeszcze im podwyżki dać sismuerte życzę aby smutek minął ale w razie jak nie będzie mijało to od razu kochana coś z tym rób, im szybciej tym lepiej ![]() a wiecie co to znaczy, że Izumi na septyku?????? mam nadzieje, że wszystko u niej i Michasia ok
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
minka nie nie tam, tam tez mozna cos kupic, ale dsc ubogo jest, ja generalnie jesli planowalabym wieksze zakupy to raczej net, w Sieradzu troche lipa i generalnie ceny tez dosc zawyzone.
---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- drcron buziaczki dla malusiej i dla ciebie, trzymaj sie cieplutko, nie lam, na bank bedzie dobrze. Rozpakowanym gratuluje
|
|
#3858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.cefarm24.pl/gripe-water-w...0-ml-p915.html a bluzke połuż od głowke jak poduszeczke rozłozoną . albo z oku gdzieś tak żeby łapkami nie złapał . moz tez go potrzeba bardziej zawinąć ? Moje dzieci nie lubia ani mała ani Szymek ale są takie co jak się je owinie i łapki wzdłuż ciała to lepiej im. Spróbuj z kocykiem jakimś . Ja byłam w międzylesiu i jestem w totalnym szoku dostawałam nawet opr za to że sama przychodze a nie dzwonie po panie bo " my tu od tego jesteśmy żeby przyjść " na pooperacyjnej opieka super , nastepnej nocy 4 razy u mnie były czy może zabrac małą do nich żebym się wyspała itp. Pani od laktacji sama łazi i pyta czy pomóc lekarze to samo po badaniach przychodza i tłumaczą wszystko . Rewelka i w porównaniu do inflanckiej niebo i ziemia . coprawda byłam pacjentka ordynatora i panie o tym wiedziały ale inne dziewczyny tak samo były traktowane jak ja . no i pusto w szpitalu laski leżały sobie w salach po dwie , ja byłam w jedynce ale wogóle było pusto te co rodziły z dziećmi po dwie kładli a na patologi jedynie więcej żeby się laski same nie nudziły Miłego dnia Szymek już nie śpi , mała kima jak zabita .. czy ja się kiedyś wyśpie .. ? Chyba jak dzieci do przedszkola pójdą
|
|
#3859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję Ignasia z pekaesami ![]() Cytat:
Ze co proszę???????????? To ja za poród rodzinny tyle nie zapłaciłam. PoP, no właśnie ja się pytam PO CO?? Nienawidzę od wczoraj słowa PROFILAKTYCZNIE ![]() P. Zawitkowski potwierdził cytuję " Stawy biodrowe są ok. – nie trzeba pieluchować. Gdyby były „chore” też nie trzeba – w takich wypadkach stosujemy kortezy." PoP, przypomnij mi na kiedy Ty miałaś planowany termin porodu? AniaP, używam huggiesów. Sprawdzę te bella happy-mam chyba próbkę gdzieś. A huggiesy wydają mi się takie trochę sztywniejsze od pampków więc i tak już trzymają nóżki.
|
|
#3860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jaki piękny spadek wagi![]() ja mam 14 na plusie i panicznie sie ich boje ze nie beda chciały zejsc grr wogóle GRATULACJE DLA WSZYSTKICH NOWYCH MAMUŚ ![]() ![]() drcron DUUUZO zdrówka dla Ciebie i Julci 3majcie sie mocno izumi równiez duzo zdrówka i szybkiego porodu! z weteranek chyba jeszcze tylko młoda? i co prawda nie ma ankazar...? czyzby mnie wyprzedziła? :br zydal:
|
|
#3861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chłopie dzieki za te słowa ![]() Cynamonkowa!!! wow czekamy na dalsz einfo! GRATULUJE!!
|
|
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
ankazar widze Cie na pasku
czyli nie rodzisz
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Ty się madziwnia nie chichraj, bo nie dość że beton to jeszcze taki zmurszały i skruszały.
a w mojej głowie wciąż trwa walka: Zawitkowski kontra lekarz oropeda. Spać nie mogłam w nocy przez to.
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Ja dzien poztywnym akcentem znalezienia kupki a pampersie zaczelam Mala lezy sobie w lozeczku i zasypia a ja do was:P Czulam sie dzis w nocy troche jak wyrodna matka 2 razy sie spoznilam z karmieniem i biedna mi plakala;/ tz o 2 do pracy wychodzi w tym tyg wiec nocki mamy prawie same, za tydzien bedzie chodzil na popoludnie to bedzie mogl wiecej pomoc. I wklejam dzisiejsze zdjecie Oliwii
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
i ja tez nie rodze
|
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
słodziara z Oliwki!!
Info od Izumi: lezy na tym septyku, który okazał się po prostu oddziałem dla chorych cieżarówek. Prawdopodobnie dopadła ją grypa żołądkowa, ale już jest lepiej: udało się jej zjeść i pić, a na ktg wyszły "jakieś nieśmiałe skurcze" ![]() Michaś, na zewnątrz MYK!
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJE SERDECZNIE NOWYM MAMUSIOM ![]() IZUMI trzymaj nam się dzielnie ![]() a ja koszmarniejszej nocy nie miałam,wszystko mnie bolało-mąż mnie straszył,bo się wybudzał i sprawdzał czy oddycham czy nie rodzę już-u niego też się już zaczął ten cały nie pokój-chyba dopiero dotarło,że to już,lada moment. Mam pytanie:w nocy tak straszliwie mnie bolały biodra czy miednica,ja miałam wrażenie,że mi wszystko popęka,że mnie porozrywa...to normalne?miałyście tak? Wiecie co?nie bałam się porodu,bólu,a teraz wymiękam,ryczec mi się chcę po takich bólach,marze żeby mnie któs wtedy dobił,a co to będzie na porodówce?ja nie dam rady...tak się boję ![]() wszystkie nasze dzieciaczki są prześliczne
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
damy rade
tylko zeby w koncu dali nam szanse sie wykazac a nie dalej w brzuchach siedza
|
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a wczoraj założyliśmy się z mężem-ja obstawiam,że urodzę do wtorku,a on uparcie twierdzi,że nasze dziecię będzie bardzo terminowe i mówi,że na bank następny weekend. Mała pewnie i tak z matki i ojca się nabija i zrobi nam niespodziankę. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- dziewczyny czyli co?zostało nas już tylko 5:mloda,izumi,gusinek,ja i madcat.No ciekawe w jakiej kolejności "pójdziemy";D
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mojemu siusiak układam na dół jak go przewijam, a odkąd zmieniłam pampersy 2 na huggisy 2 to się nie przesikuje, nawet jak na boku leży![]() A my wczoraj, tzn Kubulinka skończył miesiąc kalendarzowy Lawenda - gratulacje Julcie draconową i Gabusię mrówkową
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

i czekam na info.
Z małym jest tyle p racy, że nie wiem w co ręce włożyć i choć mój mąż mi bardzo pomaga to ta "sielanka" się kończy w poniedziałek, gdy on wróci do pracy
.
Czy wy wprowadzałaście jakiś system karmienia czy tak na żądanie jak w szpitalu każą? Bo ja głupieje zupełnie i nie wiem bo może coś źle robie?

mowila, zeby najpierw umyc wloski i je osuszyc, bo przez glowke najwiecej ciepla ucieka.
i Kubus 

Antoni Stanisław 30.03.2010
klas ki:
swoją drogą 300zł niezła kasa... i jeszcze im podwyżki dać