Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-29, 21:51   #391
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
...
Wet powiedziała, że jeden na 100 przypadków nie chce sie leczyć i pies zdycha... ale mam nadzieje, że mój się wyleczy, bo ma dopiero początkowe stadium (choroba tylko w 10% zainfekowała krew).
Chlercia raz się zdażyło i już!!! Inne psy łapią dziesiątki i nic im nie jest...

Nie martw się. Wyliże się .

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Do zamrażalnika wrzuciłam klasyczne karmi...
Wczoraj piłam

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
No czyli mogliby mi pozwolić na warunek,ale to tylko w przypadku przedmiotów,które mają mniej niż 10 ECTS,a ten ma 16 i w takim przypadku zostaje powtarzanie roku Program studiów się nie zmienia,tylko pytanie czy ewentualnie wykażą dobrą wolę...
Ja to muszę jeszcze raz obadać jutro .

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja tez nie lubie oliwek wiec ich nie dodaje ale bez fety to juz chyba by nie przeszlo
Ja zamiast fety robię czasem taki sosik- też pyszny. Mieszam śmietanę 18% z odrobiną mleka, papryką słodką sproszkowaną, serdeczną łyżką musztardy, kefirem i doprawiam solą i pieprzem . Choć fetę lubię .

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Znów będę marudzić... Ale ja już tak dłużej nie umiem. Nie wytrzymam w tym domu, z tymi ludźmi. Nikt mnie nie rozumie. Każde moje słowo jest komentowane, że mam nie buczeć, nie marudzić.
Co ja mam robić? Gdzie mam pójść? Do domu samotnej matki czy pod most?
Dwie godziny już beczę i nie umiem przestać.
Ty nie becz, bo dziecko w łonie matki też płacze.
Pomyśl, że za chwilę sama będziesz mamą i swojemu dziecku dasz wszystko to, czego sama nigdy nie miałaś i będziesz je chronić przed tym, co dla Ciebie jest obrzydliwe i niedopuszczalne. A skoro ochronisz je, to i dla siebie przyniesiesz odrobinę ulgi .

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy bolą Was pachwiny? Ja jak troszke dłużej posiedzę, to normalnie nie mogę chodzić.
Bolą bolą. Jak jadę do Bydgoszczy, to mimo przerw zawsze dojeżdżam obolała.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ah i miałam napisać, że już drugi dzień mam w lewej ręce takie drętwienie... dwa ostatnie palce jakby całe w "mrówkach" i czasem nogi mam takie własnie :/
Bo przestałaś jeść regularnie witaminy. Co 3 dni to za mało. Masz niedobory potasu i magnezu. I pij wodę mineralną!!!

Gdzieś mi zniknęły jeszcze inne cytowania, więc- mnie też boli jak się przekręcam z boku na bok.
I Idealnecialo jak opisywałaś, to myślałam, że na tej grzywce zrobili Ci pasemka grubości 1,5 cm czy coś, a te są cudne .
Masz idealny kolor włosów do takich przebłysków .

Ja dzisiaj zasłużyłam na Aliskę . I dałam mojemu Ł. wymarzony przez niego prezent, ale nie pytajcie co...
W każdym razie nigdy nie spodziewałabym się od Niego takiej prośby i pragnienia...
Ale fajnie było .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:51   #392
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

karolka
ja sie wybieram wkrotce zrobic pedicure i chyba zele na stopach podstawowe zabiegi robi mi bratowa bo jest kosmetyczka tylko nie ma sprzetow wszystkich (jeszcze)

a ja dzis upolowalam
http://allegro.pl/show_item.php?item=1008260088

i przyszly poprzednie spodenki, cudne
Stary 2010-04-29, 21:55   #393
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tylko na chwile jutro was bede nadrabiala a wiec dzidzia zdrowa nadal jest synkiem i po tych zdjeciach mysle ze nic sie nie zmieni piekne jajuszka bylo widac niestety fotki buzki nie mam bo maly wcisnal glowke w miejsce gdzie prawie plynow nie bylo i za chiny zdjecie nie chcialo wyjsc jedynie raczki poogladalismy i inne czesci ciala a buzke chowal godzine na tym usg siedzialam i umowilam sie z pania doktor ze nastepnym razem bedzemy probowac bo synek jest malym uparciuchem i jak sie probowalam przewracac an boki zeby sie pokazal to sie jeszcze bardziej chowac no i wazne to jest to ze nasz klocus ma juz 1600gram pani doktor mowi ze w normie i ulozyl sie glowka w dol
jutro was bede nadrabiala a narazie dobranoc
To fajnie ci wazy.. ja w rowno pelne 30 tyg mialam malego 1200.. no ale jak zawsze o co najmniej tydzien mniejszy wychodzi.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

I Idealnecialo jak opisywałaś, to myślałam, że na tej grzywce zrobili Ci pasemka grubości 1,5 cm czy coś, a te są cudne .
idealny kolor? mi sie zdawalo ze tak bardzo sie to rzuca w oczy, ze ten blond jest za jasny do tych moich..

Zastanawiam sie czy blędem nie bylo ze chcialam jasniejsze pasemka od mojego koloru, moze efekt jaki chcialam bylby ale po pasemkach ciemniejszych od moich...?

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

ide przed tv. mala jeszcze nie zasnela w lozeczku.. a ja bede wcinać SMAZONE OKIENKA!!!!! (pisze chyba na nich ze sa to snacki).
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:55   #394
wiolek1
Zadomowienie

uuuufff nadrobilam po całym dniu

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
sliczna dzidzia!!

wiolek dobrze, ze z tym kompem wszystko ok. Nam rok temu wysiadl komputer tuz przed dlugim weekendem, to nie wiedzielismy, co ze soba zrobic haha Nie ma to jak uzaleznienie od netu
a jednak nie ok ;/ ale nie jest źle. jednak zasilacz pada( przez co się komp wyłącza i może się spalić płyta główna i wtedy będzie gorzej) i muszę go dac na gwarancję co może trwać 3 tygodnie nawet ;/ i jak ja wtedy wytrzymam bez kompa i was ? tym bardziej, że jestem taka dziwna, że zanim napisze muszę wszystko nadrobić nie umiem sobie odpuścić nawet 1 strony
no narazie zasilacz pożyczył nam mój brat. ale tylko dlatego że jemu też coś zepsuło w kompie i tez dał na gwarancje i czeka już 3 tygodnie aż mu zwrócą ( bez tego komp nie chodzi) i wtedy będe mu musiała od razu oddac i dupa zostane bez eeeehhh ;/

idealneciało wiem o co ci chodzi z tą grzywką poprostu dziewczyna chyba nie jest "profesionalną fryzjerką" i źle sobie musiała podzielić włosy i zrobiła bardzo nieregularnie i zamiast dużo cienkich to mało grubych też tak kiedyś miałam ale mimo wszystko myśle, że dobrze ci w takich pasemkach i zobaczysz po paru myciach jeszcze inaczej będą wyglądały bo kolor sie bardziej wyrówna ( zresztą to ekspertem jest anoxa ). a za 2 miasiące możesz sobie poprawić ( proponuje gdzie indziej ) i powiedzieć, żeby ci torszke na grzywce wyrównali ale ogólnie fajnie jest aaaa i jeszcze sobie przypomniałam,że zamiar był zorbienia refleksów jaśniejszych o 1 góra 2 tony ? no na pewno to jest dużo więcej ( 5 tonów ? ) ale fajny kolorek jak dla mnie

ola_k11 mam nadzieje, że piesek szybko wyzdrowieje i nie będzie się męczyć

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Do posmiania sie,chociaż niektóre pomysły takie,że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać
http://dzieci.pl/chgid,12127094,titl...at_dzieci.html
a my jak byliśmy mali to byliśmy z rodzicami u ciotki i w pewnym momencie na dywanie leżała kupa
moja mama w panike i do mojego brata ( był jeszcze mały) z krzykiem, że co on zrobił , że do toalety powinien a ciotka w śmiech bo się okazało, że to taka plastikowa i wszyscy się nabrali ale faktycznie wyglądała bardzo " prawdziwie"

jeżeli chodzi o spanie to wcześniej spałam na lewym boku ( na poduszce tej specjalnej) ale ostatnio często się budze i przekręcam na prawy bok bo mi tak wygodniej. staram się żadko no ale jak nie moge spać to wtedy musze na prawy bok ;/

lazurowa przykre to wszystko ale tez myśle, że los sie do ciebie uśmiechnie i wynagrodzi ci za te cierpienia i przepłakane godziny. a za wygląd pomieszczeń i zachowanie ojca naprawde nie ty powinnaś się wstydzić przed rodziną, bo każdy ma swój rozum i widzi co ma widzieć i wiadomo przeciez, że ty raczej masz mały wpływ na to jaki jest ojciec i go nie zmienisz więc staraj się mieć to gdzieś

Siala o wózku Bebetto vulcano pisałam ci ostatnio :P
że mała gondola i skrzypi przy składaniu daszku ale twój wybór tylko może poszukaj jeszcze opiń na necie bo ja właśnie wiekszość negatywnych widziałam i dlatego zrezygnowałam z niego :P

kashha zamotane wszytsko i już nie ogarniam do końca hehe czyli teraz planujecie razem mieszkanie wynająć ( a może nawet kupić )
rób tak żebyś ty była szczęśliwa

anoxa no to rośnie synek rośnie jednak poprosimy zdjęcia nawet tych rączek
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:56   #395
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Mój spacer jak zwykle zakończył się lodami, muszę iść na odwyk bo ostatnio codziennie jem nie mogę się powstrzymać.
papeteria to wychodzi na to, że ja muszę spać na stojąco bo na lewym boku nie potrafię bo mnie serce później boli(ciśnie), może spróbuję z poduszką między nogami
ja też tak mam z lodami w tamtej ciąży tak samo ale nie szkodzą mi jak na razie w sensie odkładania tłuszczu gorzej z czekoladą jem ja tonami!!! masakra później mi niedobrze np jak teraz ale jutro znowu nie najdzie wieczorna ochota moge się założyć:mu r:
Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Dziewczyny w końcu Was nadrobiłam....
I od czego tu zacząć...
Problemy lokalowe staramy się rozwiązać jakoś wspólnie z rodzicami M i moją mamą, w grę wchodzi wynajęcie lub kupienie mieszkania... wynajęcie jest prostsze, zakup ma więcej plusów, ale jest też bardziej skomplikowany ze względu na moje obecne układy z M.
Powiem tak, że jego propozycja dla mnie jest w chwili obecnej nie do przyjęcia, fajnie że tak pomyślał, ale... nie wiem co na to jego dziewczyna, czy to aktualne jeszcze... samą mnie to zastanawia, bo momentami mi się wydaje, że ona albo jest baaaaaaaaardzo wyrozumiała jeśli chodzi o jego sytuację, albo jej poprostu nie ma... nie wiem...
Maćkowi na pewne rzeczy pomału otwierają się oczy, już teraz nie ma problemu z tym żeby pogłaskać mnie po brzuchu... nawet nie pyta czy może, poprostu kładzie rękę na brzuchu. Wczoraj kiedy odprowadzał mnie do domu schylił się i pocałował w brzuch... hmmm
Jutro idziemy na badanie glukoza... i po zwolnienie lekarskie...
Po weekendzie zakupy, bo w końcu trzeba zacząć torbę pakować i jeszcze jedno... rodzice M chcą zorganizować wakacje przed moim rozwiązaniem gdzieś w górach, żebym wyjechała, odpoczęła, nie siedziała w mieście... i chyba tyle...
Kurcze niby fajnie że tak sie zachowuje do brzuszka ale jakie ma intencje ? Mam nadzieje że on poprostu tak przezywa ciąże ten szok że został ojcem z toba trzymam kciuki za dalszy rozwój sytuacji
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tylko na chwile jutro was bede nadrabiala a wiec dzidzia zdrowa nadal jest synkiem i po tych zdjeciach mysle ze nic sie nie zmieni piekne jajuszka bylo widac niestety fotki buzki nie mam bo maly wcisnal glowke w miejsce gdzie prawie plynow nie bylo i za chiny zdjecie nie chcialo wyjsc jedynie raczki poogladalismy i inne czesci ciala a buzke chowal godzine na tym usg siedzialam i umowilam sie z pania doktor ze nastepnym razem bedzemy probowac bo synek jest malym uparciuchem i jak sie probowalam przewracac an boki zeby sie pokazal to sie jeszcze bardziej chowac no i wazne to jest to ze nasz klocus ma juz 1600gram pani doktor mowi ze w normie i ulozyl sie glowka w dol
jutro was bede nadrabiala a narazie dobranoc
jaki duuży już synus a zgłówką mam to samo już od 20 tygodnia wcisnęło główkę w dole odwróconą do wewnątrz i w sumie twarzy nie zobaczyłam w ogóle nawet na tym 3d teraz nie raz mam schizy że utkneło główka ale to chyba niemozliwe nie
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:57   #396
bassienkaw
Zakorzenienie

Dzidziadziumdzia ale mnie zaciekawiłaś tym prezentem

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:57   #397
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Jaki ten stanik? Allegrowy czy w jakimś sklepie? Ja kupiłam z odpinanymi cyckami do karmienia ale jest miękki - całe 12zł dałam w sklepie za niego
Ale zainteresował mnie ten usztywniany, masz może jakiś namiar na niego i cenowo jak stoi?
Wiesz, kupowalam wczoraj w outlecie, wiec tam mieli nieco starsze modele, ale wygladaja podobnie do tych:
http://www.motherhood.com/Product.as...tegory_Id=MC13

anoxa
to super, ze z synkiem wszystko dobrze, a z niemozliwoscia zrobienia dobrych fotek to tak ponoc jest im blizej konca. Ale i tak na pewno mialas radosci co niemiara
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:59   #398
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
karolka
ja sie wybieram wkrotce zrobic pedicure i chyba zele na stopach podstawowe zabiegi robi mi bratowa bo jest kosmetyczka tylko nie ma sprzetow wszystkich (jeszcze)

a ja dzis upolowalam
http://allegro.pl/show_item.php?item=1008260088

i przyszly poprzednie spodenki, cudne
Ja mam juz zazelowane, frenczyk
Troszke brakuje mi tipsikow, no ale
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:59   #399
muminek88
Zadomowienie

doszlam do 10strony i nie dam rady wiecej...padam na pysk dzis....

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

dzięki wielkie za odpowiedz i mam nadzieje, że mi faktycznie badał bo jakbym miała w karcie ciąży zapisane to bym wiedziała sama ale ja w karcie ciąży oprócz tygodnia, wagi i cisnienia nie mam nigdy nic pisane ;/ no czasem jeszcze morfologie aaa i przy tętnie płody wstawia sobie plusik i tylo ;/
)
ja jeszcze zadnego ktg nie mialam tu w de jakos tak pozno robią :/
Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
wiolek1 wlasnie jestem na etapie segregacji rozmiarami i spoidenek 3-6 miesiecy lacznie z naszymi mamy 33 sztuki!!!! na szczescie niedaleko mamy sklep z uzywanymi ciuszkami dla dzieci gdzie tez skupuja ubranka i zabawki wiec napewno solidna paczke tam zawieziemy
czy ty oszalalas??a ja mam wyrzuty ze juz mam za duzo po synku a jeszcze i tak kupuje eby drugi tez mial cos nowego :P

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Ojej, to Twoj szkrab jeszcze mlodszy od mojej. Ja tez sie martwie, ze bedzie mi ciezko z dwojka dzieci, nie wiem, czy sobie poradze, w dodatku jak moja Amelka potrafi byc czasem taka niegrzeczna, to szok. Mysle, ze bedzie zazdrosna o braciszka. Ale pocieszam sie, ze wiele kobiet ma taka sytuacje, wiec i u mnie jakos bedzie.
damy rade...w pl bylo by naczej bo czlowiek od dziecka inaczej nauczony,wie gdzie sie ruszyc a u calkiem sam ale trudno sami chcielismy malą różnice...tylko ze on juz teraz taki neiznosny bo mama nie ma tyle sil dla niego a jak dojdzie bun dwulatka?? to sie pochlastam chyba

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
muminek ...nie bierzesz za wiele na siebie ?zwolnij troche
a da sie z domem na glowie i takim malym szkrabem??jak tak to prosze recepte??:P

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Hmm jak ja bylam na poczatku grudnia z tymi moimi wymiotami i rozwolnieniem wirusowym (chyba),to bylam bez biustonosza, chyba zbyt nie wygodne by to dla mnie bylo.
No ale po porodzie to juz potem karmienie.. hmm sama nie pamietam czy nosilam w szpitalu biustnosz do karmienia czy nie?... Wkladki mialam do biustonosza, pare zuzylam a potem wyrzucialam bo sie byle gdzie walaly (ale to przez to ze tak krotko karmilam). Stanik mialam 1 miekki taki. Hmm ciekawe czy teraz bedzie inaczej, czy jednak sie moze przyda? Ale ciagle mysle o normalnym usztywnianym z targu rozpinanym z przodu (akurat u nas nie bylo zadnego takiego na mnie.. ale moze sie jeszcze trafi). A to tak ogolnie, bo w domu czy szpital to tam moge w tym miekkim jakos prosperowac (choc pamietam ze wszedzie mnie drapal gniótł itp), ale na jakies wyjscie z domu to sobie nie wyobrazam.. ten ksztalt brzydki moich piersi i wogole..

A tak mi sie przypomnialo ze moja kolezanke widzialam (ale ta ma baloniska i to dosc chyba ciezkie) w lato, miala miekki biustonosz, do tego wkladki w srodku, wiadomo karmila.. i przebijalo jej to przez bluzke.. ze ma te wkladki wsrodku.. nie wiem jakos mi by to nie odpowiadalo.. w domu to jeszcze, ale gdzies wychodzac chcialabym sie czuc jak kobieta a nie tylko pojemnik na mleko.
A zreszta ja wlasciwie nie chodze w miekkich biustonoszach. Mam moze 1 takie lekko usztywniany, tez niby miekki ale nie calkiem cienki, i tak rzadko go nosze, a calkiem miekkich wogole nie kupuje, masakryczne rzeczy robia z moim biustem:/.
ja uzywalam zwyklego, usztywnianego i wkladkie do tego. Za 8 msc laktacji zuzylam chyba tone wkladek :P

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
[

Dziewczyny czy wy też macie bóle dolnej części kręgosłupa ? Ja wieczorem to poprostu nie mogę wstać do wc, już nie mówiąc o przękręceniu się na łóżku
A dodatkowo w okolicach jajników mam takie dziwne uczucie jak by mnie ściągano taśmą. Czy to normalne ?
mam inie moge [rzez ten bol spac

Cytat:
Na miłe powitanie dnia.. mój dzisiejszy pluszaczek łazienkowy...
(przed chwilą popłyną z prądem..)

Polecam zrobic POWIĘKSZENIE
zabije cie bo mam arachnofobie...jak dzis mi sie bedzie snil to jutro cie udusze

gdzie wy macie te brzusie?? czy tylko ja taki balon jestem??chyba z idealne cialo moge rywalizowac tylko ze ona ma termin duzo wczesniej :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:04   #400
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

anoxa dobrze, że z synkiem wszystko wporządku i jejku jaki on duży o 400g ciężysz od mojej Lilianki.
itakasia też planuję sobie żele na stópkach zrobić ale nie wiem czy już teraz czy poczekać jeszcze z miesiąc, śliczne te ogrodniczki

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:06   #401
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
idealny kolor? mi sie zdawalo ze tak bardzo sie to rzuca w oczy, ze ten blond jest za jasny do tych moich..

Zastanawiam sie czy blędem nie bylo ze chcialam jasniejsze pasemka od mojego koloru, moze efekt jaki chcialam bylby ale po pasemkach ciemniejszych od moich...?
Słuchaj, ja jestem blondynką, jasną z natury.
Zrobiłam kiedyś nieco ciemniejsze pasemka i wyglądałam, jakbym była 10 lat starsza. Jakby ten blond to była jakaś siwizna.
Uważam, że jasne refleksy dodają pikanterii i seksu.
Gdybyś chciała ciemniejsze, to i tak najpierw pewnie by Ci zrobili jasne i na nie kładli ciemną farbę, bo wtedy lepiej widać, ale nie trudno sobie wyobrazić stan włosów po czymś takim. Bardzo wysychają, ciężko się rozczesuje...
Gdybyś chciała ciemne pasemka na swoje, to pewnie niewiele byś zauważyła zmiany i też byłabyś niezadowolona. Ja uważam, że są bardzo fajne

Cytat:
a jednak nie ok ;/ ale nie jest źle. jednak zasilacz pada( przez co się komp wyłącza i może się spalić płyta główna i wtedy będzie gorzej) i muszę go dac na gwarancję co może trwać 3 tygodnie nawet ;/ i jak ja wtedy wytrzymam bez kompa i was ? tym bardziej, że jestem taka dziwna, że zanim napisze muszę wszystko nadrobić nie umiem sobie odpuścić nawet 1 strony ...
Nie masz znajomego elektronika jakiegoś? Bo w zasilaczu to pewnie jedna bateryjka puchnie- dużo Ci zostało tej gwarancji?

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-29, 22:07   #402
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Ah i miałam napisać, że już drugi dzień mam w lewej ręce takie drętwienie... dwa ostatnie palce jakby całe w "mrówkach" i czasem nogi mam takie własnie :/
Tym drętwieniem rąk sie nie martw!!! Przeczytaj ten artykuł:

http://www.forumginekologiczne.pl/sp...i%C4%85%C5%BCy.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:07   #403
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się. Wyliże się .

Wczoraj piłam

Ja to muszę jeszcze raz obadać jutro .

Ja zamiast fety robię czasem taki sosik- też pyszny. Mieszam śmietanę 18% z odrobiną mleka, papryką słodką sproszkowaną, serdeczną łyżką musztardy, kefirem i doprawiam solą i pieprzem . Choć fetę lubię .

Ty nie becz, bo dziecko w łonie matki też płacze.
Pomyśl, że za chwilę sama będziesz mamą i swojemu dziecku dasz wszystko to, czego sama nigdy nie miałaś i będziesz je chronić przed tym, co dla Ciebie jest obrzydliwe i niedopuszczalne. A skoro ochronisz je, to i dla siebie przyniesiesz odrobinę ulgi .

Bolą bolą. Jak jadę do Bydgoszczy, to mimo przerw zawsze dojeżdżam obolała.

Bo przestałaś jeść regularnie witaminy. Co 3 dni to za mało. Masz niedobory potasu i magnezu. I pij wodę mineralną!!!

Gdzieś mi zniknęły jeszcze inne cytowania, więc- mnie też boli jak się przekręcam z boku na bok.

Ja dzisiaj zasłużyłam na Aliskę . I dałam mojemu Ł. wymarzony przez niego prezent, ale nie pytajcie co...
W każdym razie nigdy nie spodziewałabym się od Niego takiej prośby i pragnienia...
Ale fajnie było .
Ooo... no to ja zacznę wsuwać te moje witaminki jednak. Dziękuję Pani Doktor
Cytat:
uuuufff nadrobilam po całym dniu

a jednak nie ok ;/ ale nie jest źle. jednak zasilacz pada( przez co się komp wyłącza i może się spalić płyta główna i wtedy będzie gorzej) i muszę go dac na gwarancję co może trwać 3 tygodnie nawet ;/ i jak ja wtedy wytrzymam bez kompa i was ? tym bardziej, że jestem taka dziwna, że zanim napisze muszę wszystko nadrobić nie umiem sobie odpuścić nawet 1 strony
no narazie zasilacz pożyczył nam mój brat. ale tylko dlatego że jemu też coś zepsuło w kompie i tez dał na gwarancje i czeka już 3 tygodnie aż mu zwrócą ( bez tego komp nie chodzi) i wtedy będe mu musiała od razu oddac i dupa zostane bez eeeehhh ;/

idealneciało wiem o co ci chodzi z tą grzywką poprostu dziewczyna chyba nie jest "profesionalną fryzjerką" i źle sobie musiała podzielić włosy i zrobiła bardzo nieregularnie i zamiast dużo cienkich to mało grubych też tak kiedyś miałam ale mimo wszystko myśle, że dobrze ci w takich pasemkach i zobaczysz po paru myciach jeszcze inaczej będą wyglądały bo kolor sie bardziej wyrówna ( zresztą to ekspertem jest anoxa ). a za 2 miasiące możesz sobie poprawić ( proponuje gdzie indziej ) i powiedzieć, żeby ci torszke na grzywce wyrównali ale ogólnie fajnie jest aaaa i jeszcze sobie przypomniałam,że zamiar był zorbienia refleksów jaśniejszych o 1 góra 2 tony ? no na pewno to jest dużo więcej ( 5 tonów ? ) ale fajny kolorek jak dla mnie

ola_k11 mam nadzieje, że piesek szybko wyzdrowieje i nie będzie się męczyć

a my jak byliśmy mali to byliśmy z rodzicami u ciotki i w pewnym momencie na dywanie leżała kupa
moja mama w panike i do mojego brata ( był jeszcze mały) z krzykiem, że co on zrobił , że do toalety powinien a ciotka w śmiech bo się okazało, że to taka plastikowa i wszyscy się nabrali ale faktycznie wyglądała bardzo " prawdziwie"

jeżeli chodzi o spanie to wcześniej spałam na lewym boku ( na poduszce tej specjalnej) ale ostatnio często się budze i przekręcam na prawy bok bo mi tak wygodniej. staram się żadko no ale jak nie moge spać to wtedy musze na prawy bok ;/

lazurowa przykre to wszystko ale tez myśle, że los sie do ciebie uśmiechnie i wynagrodzi ci za te cierpienia i przepłakane godziny. a za wygląd pomieszczeń i zachowanie ojca naprawde nie ty powinnaś się wstydzić przed rodziną, bo każdy ma swój rozum i widzi co ma widzieć i wiadomo przeciez, że ty raczej masz mały wpływ na to jaki jest ojciec i go nie zmienisz więc staraj się mieć to gdzieś

Siala o wózku Bebetto vulcano pisałam ci ostatnio :P
że mała gondola i skrzypi przy składaniu daszku ale twój wybór tylko może poszukaj jeszcze opiń na necie bo ja właśnie wiekszość negatywnych widziałam i dlatego zrezygnowałam z niego :P

kashha zamotane wszytsko i już nie ogarniam do końca hehe czyli teraz planujecie razem mieszkanie wynająć ( a może nawet kupić )
rób tak żebyś ty była szczęśliwa

anoxa no to rośnie synek rośnie jednak poprosimy zdjęcia nawet tych rączek
Racja, ja ostatnio jestem jakaś niedoryćkana..
No to jak nie Vulcano (też teraz poczytałam o nim i niemal zero pozytywnych opinii) wybiorę Jedo Fyn 4 DS - na necie super opinie i "jedyne" 300zł droższy. Dziękuję i wybacz roztargnienie.
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Wiesz, kupowalam wczoraj w outlecie, wiec tam mieli nieco starsze modele, ale wygladaja podobnie do tych:

anoxa
to super, ze z synkiem wszystko dobrze, a z niemozliwoscia zrobienia dobrych fotek to tak ponoc jest im blizej konca. Ale i tak na pewno mialas radosci co niemiara
Oooo ale to "zagramaniczny" to ja za ciemna żeby taki kupić przez neta, może na żywo upoluję gdzieś Dziękuję

Boziu.. dziewczyny, bez Was to bym chyba zginęła

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:13   #404
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Dzidziadziumdzia ale mnie zaciekawiłaś tym prezentem
No wiesz... facet jak facet...ale mój facet głośno zwykle takich fantazji nie wymawiał

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-29, 22:15   #405
bassienkaw
Zakorzenienie

A ja zmęczona jestem dzisiaj, i to bardzo... ale pocieszam się, że mam 4 podrozdziały drugiego rozdziału i został mi na jutro tylko jeden podrozdział, wprawdzie najobszerniejszy, ale i tak fajnie... teraz zaczęłam taki trochę krótszy z kolejnego rozdziału. jak dobrze pójdzie to przez weekend napiszę cały kolejny rozdział... i część czwartego, i zostanie mi już krótka prosta do końca... oby oby oby

Dzidzia... nie wiem o co chodzi, ciekawa jestem jak cholera, ale napisalas, ze nie powiesz, no to nie pytam... choc zzera mnie ciekawość. Mój to głośno o fantazjach mówi jak coś, zresztą ja też

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-04-29 o 22:18
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:17   #406
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Wstyd sie przyznać, że o tej porze jeszcze podjadam ale mam pyszne ciacho z rabarbarem i nie mogę się powstrzymać
Chce ktoś?
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:20   #407
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Dobra ide sie poprzytulac do TZ do jutra
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:22   #408
wiolek1
Zadomowienie

muminek ja też nie miałam ktg tylko na wizycie zamiast ugs( nie ma w tym gabinecie) to przykłada takie urządzenie do brzucha i nie wiem czy to tętno mierzy czy jakoś bicie serca czy jakoś tak

dzidziadziumdzia gwarancji jeszcze półtora roku mam a nie wiem co to w zasilaczu, niby moj brat który się " zna" nic nie mówił wiem, że z bateryjką miałam coś robione jak były problemy z kartą graficzną a teraz przy włączaniu kompa ( który i tak sie nie włączał) to jakby iskierka szła na płyte główną od tego zasilacza więc może lepiej go jednak wymienić ? nie wiem nie znam się heh ale zawsze to na gwarancji za darmo a tak to 150 zł nowy ;/

Siala no to każda z nas może zapomnieć przeciez dobrze, że już sobie przypomniałaś i nie kupisz czegoś co potem sie okaże złe
Stary 2010-04-29, 22:23   #409
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Dziewczyny w końcu Was nadrobiłam....
I od czego tu zacząć...
Problemy lokalowe staramy się rozwiązać jakoś wspólnie z rodzicami M i moją mamą, w grę wchodzi wynajęcie lub kupienie mieszkania... wynajęcie jest prostsze, zakup ma więcej plusów, ale jest też bardziej skomplikowany ze względu na moje obecne układy z M.
Powiem tak, że jego propozycja dla mnie jest w chwili obecnej nie do przyjęcia, fajnie że tak pomyślał, ale... nie wiem co na to jego dziewczyna, czy to aktualne jeszcze... samą mnie to zastanawia, bo momentami mi się wydaje, że ona albo jest baaaaaaaaardzo wyrozumiała jeśli chodzi o jego sytuację, albo jej poprostu nie ma... nie wiem...
Maćkowi na pewne rzeczy pomału otwierają się oczy, już teraz nie ma problemu z tym żeby pogłaskać mnie po brzuchu... nawet nie pyta czy może, poprostu kładzie rękę na brzuchu. Wczoraj kiedy odprowadzał mnie do domu schylił się i pocałował w brzuch... hmmm
Jutro idziemy na badanie glukoza... i po zwolnienie lekarskie...
Po weekendzie zakupy, bo w końcu trzeba zacząć torbę pakować i jeszcze jedno... rodzice M chcą zorganizować wakacje przed moim rozwiązaniem gdzieś w górach, żebym wyjechała, odpoczęła, nie siedziała w mieście... i chyba tyle...
no to sporo zmian

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:24   #410
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Wstyd sie przyznać, że o tej porze jeszcze podjadam ale mam pyszne ciacho z rabarbarem i nie mogę się powstrzymać
Chce ktoś?
ja ja ja !!!!!
buuuu w życiu nie jadłam ale słyszałam, że pyszne z rabarbarem jest
a ja nie mam żadnego ciacha a tak mi się teraz marzy
Stary 2010-04-29, 22:26   #411
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Chce ktoś?
jaaaaa

wiolek
z zasilaczem nie ma zartow, tzn to prawda, ze moze od tego pasc plyta glowna, wiec lepiej naprawde wymienic. Kiedys dawno temu mialam wlasnie taka sytuacje - spalil sie zasilacz, ale pociagnal za soba plyte i procesor
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:30   #412
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

dzidziadziumdzia gwarancji jeszcze półtora roku mam a nie wiem co to w zasilaczu, niby moj brat który się " zna" nic nie mówił wiem, że z bateryjką miałam coś robione jak były problemy z kartą graficzną a teraz przy włączaniu kompa ( który i tak sie nie włączał) to jakby iskierka szła na płyte główną od tego zasilacza więc może lepiej go jednak wymienić ? nie wiem nie znam się heh ale zawsze to na gwarancji za darmo a tak to 150 zł nowy ;/
W sumie jak masz jeszcze tyle gwarancji to nie ma co kombinować, bo musielibyście otworzyć go i pewnie zerwać plombę, choć uważam, że powinni Ci dać inny na czas naprawy... Sprawdź czy aby nie masz takie klauzuli w gwarancji.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-29, 22:36   #413
Xawmeli
Rozeznanie

dobranoc mamusie jutro Was nadrobie bo dziś dzień zakręcony był......eh..........odeb rałam wyniki jak zwykle żelazo leci w dół lekko........
jutro na 9:00 lekarz ...już nie mogę się doczekać....mmmmmmm moja dzidzia kochana.......
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:42   #414
itakasia
Zakorzenienie

jusdan
oczywiscie ze ja

kupilam truskawki, nie chce robic ciasta z galaretka, ale moze jakies kruche albo drozdzowe? co proponujecie?
Stary 2010-04-29, 22:44   #415
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
jusdan
oczywiscie ze ja

kupilam truskawki, nie chce robic ciasta z galaretka, ale moze jakies kruche albo drozdzowe? co proponujecie?
Szarpańca

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-29, 22:45   #416
itakasia
Zakorzenienie

Xawmeli
jakie masz zelazo?

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Szarpańca
co to?
Stary 2010-04-29, 22:47   #417
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

co to?
No tak...różne nazwy- może pleśniak coś mówi?

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-29, 22:48   #418
kashha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
no to sporo zmian

Też tak czuję... czekam spokojnie (na tyle na ile potrafię) na rozwój wypadków

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:51   #419
bajka1807
Zakorzenienie

drozdzowe z truskawkami a jeszcze bardziej marze o tym ciachu z rabarbarem i zesmazonej karkowce na grillu

znowu sie was nadrobic nie da

ja dzisiaj pojechalam znowu na male zakupki, kupilam sobie tuniczke w H&M, pozniej pojechalam do hurtowni dla bobasow i kupilam pare rzeczy : termometr ten z baby ono, komplet poscieli, przescieradelka, ceratke, gacie jednorazowe, jakies kremy, chusteczki do tylka, wkladki laktacyjne i cala reszte pierdołek. pozniej zajechalam do kolezanki to pozyczyla mi podgrzewacz i laktator medeli. w sumie do kupienia z wiekszych rzeczy zostalo mi wyrko i zastanawiam sie nad dwoma :

http://allegro.pl/item1008490260_24_...drewniane.html
http://allegro.pl/item1006903816_rad...nka_gryka.html
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2010-04-29 o 22:52
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:51   #420
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
No tak...różne nazwy- może pleśniak coś mówi?
moje ulubione ciasto z dziecinstwajak robisz? bo ja zawsze robilam z powidlami, ale wieki juz nie jadlam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości