Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-03, 12:19   #2011
Marta 33
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Cytat:
Napisane przez kataluna Pokaż wiadomość
jak pokazalam mu wyniki po P90X to sie nakrecil i juz nawet ma filmiki (na silownie planowal chodzic ale nie ma czasu). .
P90X to nie to samo co Insanity w tym pierwszym masz cięzary a w Insanity wszystko robisz swoim ciałem

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Hehe, ja zrobiłam pierwsze 2 minuty Max Interval Sports czy jakoś tak Akurat byłam 4 dzień na P i stwierdziłam, że skoro kręci mi się w głowie już na rozgrzewce, to nie ryzykuję dalej
rzuciłaś sie na II etap Insanity, seria Max ... to po 40 dniach

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość

To nie jest forum pro-ana.
ile razy to już powtarzane było a i tak nie dociera

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Zrób sobie cycki Adii
biedna Adia i jej cycki

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Wy mi nic nie mówcie o sesji teraz czeka mnie najgorsza
dasz rade .. wiemy to wszyscy

Cytat:
I mam tak samo przed Shaunem Nie chce mi się czasami za to zabrać, ale zawsze się przekonuję, że to tylko głupia, zwodnicza myśl, bo czuję się potem cudnie
to prawda - mam tak samo

Cytat:
To ja przedstawię swój punkt widzenia
(...)
Się trochę rozpisałam, w sumie nie wiem po co
po to żeby każdy komu zależy na diecie a zgrzeszył mógł to przeczytać i wrócić na dobrą drogę i dzięki Ci Kobieto za to wszystko

Coś tu spokojnie ...

Edytowane przez Marta 33
Czas edycji: 2010-05-03 o 13:43
Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 12:29   #2012
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość

Coś tu spokojnie ...
Wszyscy pichcą pyszne obiadki... A ja właśnie zastanawiam się co zrobić na obiadek
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 12:37   #2013
Domika7
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Cześć dziewczyny! Jestem tu kompletnie nowa a postanowiłam się dołączyć do was dziś tj. w 7 dniu fazy uderzeniowej. Ważę baardzo dużo, bo aż 106,4 kg, przez I fazę udało mi się stracić 1,5 kg. Wiem, że to niezbyt ale tego się spodziewałam... Jak zwykle mam pod górkę Książkę mam i przeglądnęłam ją dość dokładnie, korzystam z przepisów z forum. Dlaczego u mnie tak mało leci??? Macie może jakiś pomysł? Pozdrawiam Domika7
Domika7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 12:44   #2014
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Domika7 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Jestem tu kompletnie nowa a postanowiłam się dołączyć do was dziś tj. w 7 dniu fazy uderzeniowej. Ważę baardzo dużo, bo aż 106,4 kg, przez I fazę udało mi się stracić 1,5 kg. Wiem, że to niezbyt ale tego się spodziewałam... Jak zwykle mam pod górkę Książkę mam i przeglądnęłam ją dość dokładnie, korzystam z przepisów z forum. Dlaczego u mnie tak mało leci??? Macie może jakiś pomysł? Pozdrawiam Domika7
Podczas diety bardzo ważne jest, aby myślec pozytywnie i być skupionym na sukcesie. Każdy chudnie inaczej, więc jeśli stosujesz się do diety to prędzej czy później zaliczysz spadki
A książkę nie "przeglądnij" tylko dokładnie przeczytaj
Stary 2010-05-03, 12:48   #2015
adia82
Zadomowienie

GG do adia82

Cytat:
Nie mam zielonego pojecia,a jesli juz jakies mam,to nie wiem czy sluszne,wiec nie bede tu wyglaszac. W srode mina 3 tyg odkad jestem na Dukanie i spadlo mi 2,8 kg tylko. Na I fazie schudlo sie jednemu kilogramowi Nie daje sie,podchodze na luzie. Doktorek wyliczyl mi iles tam do sierpnia,wiec wierze w niego i sie nie przejmuje powolnym biegiem wydarzen. Nie grzesze, wszystko zgodnie z zaleceniami, totez czekam cierpliwie
Stary 2010-05-03, 12:50   #2016
Emila3000
Zakorzenienie

wiecie co jak widze przepisownie to mnie krew zalewa, wiecej tam glupich offtopow niz przepisow
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 12:53   #2017
marticzka321
Raczkowanie

Co do obiadku to mi się właśnie wołowina z grzybami gotuje kureczki pieczarki i suszone prawdziwki mniammm lubie grzybki o może na tygodniu pierś kuraka w sosie kurkowym zrobię
marticzka321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-03, 12:53   #2018
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Ayu, Emilciu, Maro bardzo Wam dziękuję za odpowiedź na moje pytanie o deserki. Bardzo dużo zyskuję dzięki temu forum. Kofane bardzo podoba mi się pomysł-maj-zaczynamy dbać o siebie i już nigdy nie kończymy. Nie ćwiczę narazie-w środę mam kolejny zabieg manualny na kręgosłup i wtedy porozmawiam co mogę ćwiczyć. Moja dawka ruchu-spacer,normalne czynności w domku. Narazie chudnę więc wystarcza. Szkoda mi bo nie moge ze względu na kręgosłup pogonić na siłownię ale prowadzę zajęcia tańca więc mam dodatkowy ruch 2 razy w tygodniu. Od nastepnego tygodnia powracam do chodzenia z kijkami-rzeźbi to sylwetkę i nie obciąża mojego kręgosłupa. Jak widzicie dla mnie schudnąć to nie tylko kwestia estetycznych doznań ale zdrowego kręgosłupa dlatego tak skrupulatnie wielokrotnie i wciąż na nowo czytam te 3 książki i pytam Was na forum o różne rzeczy. Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wsparcie które tu dostaję. Niech spotyka Was dobro za to,że tyle umiecie innym dać.
Więcej takich postów więcej! To moim zdaniem jest super podejście do odchudzania, tak trzymaj
Cytat:
Napisane przez Pink_Pixie Pokaż wiadomość
witam wszystkie zafascynowane Dukanem
mi nie udaje się tak ściśle trzymać diety jak Wam- wczoraj zostałam zmuszona do zjedzenia bułki z kurczakiem i pomidorem...mam nadzieję,że tragedii na wadze po tym nie będzie

mam do was pytanko,otóż jakie jogurty jecie i polecacie?bo ja do tej pory kupowałam jogurt Sokólski 0% -byłam przekonana,że cukru też nie ma,bo coś mi się ubzdurało,że jogurt naturalny go nie zawiera.
A dzisiaj patrzę na opakowanie a tam w składzie cukier!!!!!jakby nie mogliby go sobie go darować,a nie wszędzie wpychają ten cukier.
Nie pozostaje nic innego jak przed zakupem czegokolwiek najpierw przestudiować dokładnie etykietę
Zmuszona? Przez kogo? Ja się nauczyłam, że jak będę komuś, kto we mnie wmusza, grzecznie, ale stanowczo odmawiać choćby i pół dnia, to ta osoba w końcu ustąpi. W taich momentach wolę być egoistką i pomyśleć, że większą krzywdę zrobię sobie, jeśli zjem coś zakazanego, niż tej osobie, która przez chwilę być może poczuje się rozczarowana, ale potem nawet nie będzie tego pamiętała. W przeciwieństwie do wagi

A z jogurtów polecam JogoVita 1% i Naturalny Zott. Pierwszy ma lepsze parametry, ale ten drugi jest bardziej dostępny

Cytat:
Może zrobiłaś za długą uderzeniówkę? W pierwszym poście tego wątku jest link do testu, zrób go i zobacz ile miała trwać. I jesli robisz dłuższą niż wskazana w teście, szybciutko na 2 fazę wskocz. Organizm mógł przejść w tryb głodówkowy i spowolnił się metabolizm.
Stary 2010-05-03, 12:58   #2019
Pink_Pixie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Cześć moje Drogie.
Wpadłem dziś na pomysł, żeby poddusić sobie trochę pieczarek i zjeść jajecznicę z nimi. I tak zrobiłem. I chyba nie najlepiej, bo kurcze... echhhh... z kibelka wyjść nie mogę W moich jelitach jakieś pochody 3-cio majowe są. W środku mnie jest chyba teraz sterylniej, niż na sali operacyjnej
Och jak ja marzę o takim pochodzie trzeciomajowym w jelitach w końcu byłoby mi lżej troszkę

Też się zastanawiam nad jakimś obiadkiem,tym bardziej,że już troszkę mam pusto w brzuszku

Domika7 myślę,że Twój organizm po prostu trochę inaczej reaguje na dietę,ale nie poddawaj się w końcu waga zacznie spadać jak szalona a to może tylko chwilowy przestój
Upragniona waga : 47
UDA SIĘ!!!
Pink_Pixie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 13:02   #2020
Monia_35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lioli Pokaż wiadomość
hej
mam pytanie, czy jest /nie jest dziwne że po 2 tyg stosowania się do diety i zastanowienia nad każdym zbędnym kęsem, fakt że schudłam tylko 2 kg powinien skłonić mnie do zastanowienia się czy to jest dieta dla mnie?? mam 168 cm wzrostu i zaczynałam z 63 kg wagi, teraz jest 61.
pozdrawiam
Witaj!!! Jestem takiego samego wzrostu jak TY. Wyglad i waga jak dla mnie idealna. Moze tak być ze poprostu tak jak i w moim przypadku bedzie ciężko Dziewczyny chudna 5-10kg na m-c ja gubiłam swoje 8.5 ponad 3. Zeszłam do 61.4 i koniec. Jestem obecnie na III fazie waga wróciła do 62 i nie rusza.
Myslę ze musisz byc cierpliwa. Kilka stron wczesniej był artykuł o zastojach. Poczytaj wiele wyjasni i powodzenia.

26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca)
mniej mnie o -8.0kg
obecnie IV faza od 26.07.2010
Monia_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 13:10   #2021
Domika7
Przyczajenie

Właśnie długo rozważałam to czy przedłużyć uderzeniową i stanęło na tak, bo przy takiej wadze to jest wskazane wg książki, no i dla mnie też to się wydaje logiczne. Od jutra zaczynam II fazę i zobaczymy co będzie się działo. Musi być dobrze, bo jak nie to to już tylko skalpel mi pomoże

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Macie rację, dziś zamierzam dokładnie przeczytać książkę. Uff... dobrze, że mam wolne. Dziewczyny jak ze sportem w trakcie diety?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-03, 13:14   #2022
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Macie rację, dziś zamierzam dokładnie przeczytać książkę. Uff... dobrze, że mam wolne. Dziewczyny jak ze sportem w trakcie diety?
W pierwszej fazie raczej odradzany, chyba, że masz siłę i ogólnie nie czujesz się osłabiona. W drugiej można już ćwiczyć to na co ma się ochotę

Chciałam jeszcze poinformować, że w pierwszym poście jest już link do wiadomości, tłumaczącej wzrosty i zastoje Ostatnie miejsce w Najczęściej zadawanych pytaniach. Link do posta: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1316
Stary 2010-05-03, 13:33   #2023
Domika7
Przyczajenie

Dziękuję bardzo
Stary 2010-05-03, 13:48   #2024
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pink_Pixie Pokaż wiadomość
ak ściśle trzymać diety jak Wam- wczoraj zostałam zmuszona do zjedzenia bułki z kurczakiem i pomidorem...
wiesz żyjemy w wolnym kraju - ja bym takie naruszenie wolnosci wyboru to zgłosiła odpowiednim osobom

Stary 2010-05-03, 14:04   #2025
kataluna
Rozeznanie

Cytat:
P90X to nie to samo co Insanity w tym pierwszym masz cięzary a w Insanity wszystko robisz swoim ciałem

rzuciłaś sie na II etap Insanity, seria Max ... to po 40 dniach

ile razy to już powtarzane było a i tak nie dociera

biedna Adia i jej cycki

dasz rade .. wiemy to wszyscy

to prawda - mam tak samo

po to żeby każdy komu zależy na diecie a zgrzeszył mógł to przeczytać i wrócić na dobrą drogę i dzięki Ci Kobieto za to wszystko

Coś tu spokojnie ...
Po pierwsze wiem co to Insanity i co to P90X - i doskonale wiem ze to dwa odmienne treningi!
Naucz sie czytac posty a pozniej komentuj.
Napiasam ze ja walcze z Insanty (choc przymierzam sie do P90X) a moj TZ z P90X .
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 14:07   #2026
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Po pierwsze wiem co to Insanity i co to P90X - i doskonale wiem ze to dwa odmienne treningi!
Naucz sie czytac posty a pozniej komentuj.
Napiasam ze ja walcze z Insanty (choc przymierzam sie do P90X) a moj TZ z P90X .
czego sie rzucasz ?? napisałam coś złego? po prostu zwróciłam uwage ze to dwie różne rzeczy i nie piłam do ciebie że sie nie znasz ... dżisassss

Stary 2010-05-03, 14:13   #2027
kataluna
Rozeznanie

Cytat:
czego sie rzucasz ?? napisałam coś złego? po prostu zwróciłam uwage ze to dwie różne rzeczy i nie piłam do ciebie że sie nie znasz ... dżisassss
Jesli bys nie pila do mnie to nie wkleilabys mojego posta.
Nie cierpie bezpodstawnego czepiania sie!

A zreszta napisalas ze jakos tu dzis spokojnie... - To podnioslam ci troszke cisnienie
Stary 2010-05-03, 14:15   #2028
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Jesli bys nie pila do mnie to nie wkleilabys mojego posta.
Nie cierpie bezpodstawnego czepiania sie!
a to przepraszam że wkleiłam twój post, więcej sie to nie powtórzy. Ciesze sie, że inne dziewczyny nie reagują tak nerwowo jak się je cytuje. Tobie życzę miłego dnia. EOT.

Stary 2010-05-03, 14:19   #2029
kataluna
Rozeznanie

Cytat:
a to przepraszam że wkleiłam twój post, więcej sie to nie powtórzy. Ciesze sie, że inne dziewczyny nie reagują tak nerwowo jak się je cytuje. Tobie życzę miłego dnia. EOT.
Cytowac zawsze mozna... ale niech odpowiedz bedzie adekwatna do posta. The End

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-03, 14:25   #2030
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
wiecie co jak widze przepisownie to mnie krew zalewa, wiecej tam glupich offtopow niz przepisow
druga sprawa to 8 część watku - czemu to jeszcze nie zamknięte

Stary 2010-05-03, 14:37   #2031
adia82
Zadomowienie

GG do adia82

Jezu drogi,znow agresor sie komus wlaczyl... Brak cukru najwyrazniej Rilaks-oto odpowiedz na wszystko.
Stary 2010-05-03, 14:44   #2032
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Pogoda dziś huuuuuuchulernie do niczego Ja też dziś warczę na wszystkich
Stary 2010-05-03, 14:50   #2033
kataluna
Rozeznanie

Ja juz spokojna jestem serka a'la homo sie nazarlam i jest git
Stary 2010-05-03, 14:59   #2034
Zadomowienie

A ja mam dobry humor, bo poniedziałek a nie musze gnić na uczelni do 17

Zrobiłam i zjadłam przecudowne klopsiki i czuję się spełniona
Stary 2010-05-03, 15:02   #2035
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
A ja mam dobry humor, bo poniedziałek a nie musze gnić na uczelni do 17

Zrobiłam i zjadłam przecudowne klopsiki i czuję się spełniona
chyba wypełniona
Stary 2010-05-03, 15:11   #2036
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez gosiaika Pokaż wiadomość
witaj tak sie własnie zastanawiam czy Twój wzrost jest od tej skrobii bo czasem wydaje mi sie ze popadamy w skrajnosci.Akurat tez jadłam skrobie znaczy dodałam do marchewki na gesto i u mnie dzis spadek o 0,5 kg od wczorajszej wagi to tak do konca chyba nie od skrobii
No nie jest to jakiś bardzo duży wzrost, więc nie wiem
Ale miałam wyrzuty sumienia przez te placki twarogoe z łyżką skrobii i 3 łyżkami słodzika więc na to raczej zwalam.... Bo żadnych grzeszków nie było.

Cytat:
Każda z nas inaczej reaguje na tolerowane, jedna ma spadek, druga wzrosty. To może być od skrobii, ale nie musi. Może to też być normalny wzrost, bo zatrzymało się więcej wody. Można tak sobie rozważać i rozważać

Ja tam unikam skrobii i reszty tolerowanych, bo wiem, że mi nie służą
Zobaczę dalej, na razie za krótko mam wagę, żeby wiedzieć, na co tak reaguję kiedyś pewnie spróbuję jeszcze raz tej skrobii i jeśli znowu będzie wzrost, to sobie ją odpuszczę. Macie rację, że po prostu każdy organizm reaguje inaczej

Cytat:
Napisane przez grupies Pokaż wiadomość
Może nie koniecznie od skrobii... wiesz dużo jeździsz, a to mogło spowodować wzrost masy mięśniowej.. Al e powiem CI że podziwiam cię w deszcz na rowerku pomykać
W sumie niby możliwe... zwłaszcza że od jakiś dwóch dni mam strasznie hmm.. nabite? uda... Takie twarde, normalnie jak skała ale nie bolą mnie jakoś strasznie, "czuję je", ale nie tak, żeby bolało. Możliwe też, że troszkę wody się zatrzymało, bo duuużo piję, nieraz nawet 3-3,5l dziennie bez problemu

A rowerek uwielbiam, chociaż dzisiaj dwa razy zmokłam... W drodze DO pracy i w drodze Z pracy.... wyglądam jak dziecko wojny, nawet po prysznicu

Lecę szykować TŻtowi makaron
A ja sobie podjadam wędzonego łososia
Stary 2010-05-03, 15:21   #2037
emilka87-87
Raczkowanie

Jeden trening zaliczony Zjedzone jajeczka rybka serek wiejski i jogurt naturalny (mały oczywiście). Pojawiło się pytanie czy dorosłam psychicznie do diety. Mam nadzieję, że udowodnię sobie, że tak Sam fakt, że mimo kryzysu się nie poddałam i nie rzuciłam diety w cho*** tylko walczę dalej to już coś. No i WIEM że więcej grzechów nie będzie.
emilka87-87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 15:25   #2038
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emilka87-87 Pokaż wiadomość
Jeden trening zaliczony Zjedzone jajeczka rybka serek wiejski i jogurt naturalny (mały oczywiście). Pojawiło się pytanie czy dorosłam psychicznie do diety. Mam nadzieję, że udowodnię sobie, że tak Sam fakt, że mimo kryzysu się nie poddałam i nie rzuciłam diety w cho*** tylko walczę dalej to już coś. No i WIEM że więcej grzechów nie będzie.
Mam nadzieję, ale jak mówią we'll see. Ale trzymam kciuki
Stary 2010-05-03, 15:36   #2039
mrofka
wizażowy robalek

Cześć dziewczyny (i chłopaku)

Dzisiaj zgrzeszyłam troszkę pierwszy raz się powstrzymać nie mogłam zjadłam 5 kawałków smażonego kurczaka w sosie sojowym, ziołach i płatkach kukurydzianych trochę wyrzutów sumienia mam, niby wybrałam najmniejsze kawałki jakie się dało (wielkości pół palca) no ale zjadłam no Ale się chyba na mnie on zemścił, bo mnie po nim brzuch bolał Teraz jestem już grzeczna: zjadłam małą miseczkę mizerii z jogurtem i na razie nic. Dopiero coś później na kolację wszamię.

Na szczęście jutro dzień P więc trochę odrobię swój grzech. No i nie wiem jak to u mnie będzie jutro z jedzeniem, bo siedzę do 16.00 w szkole (matura z polaka - podstawa i rozszerzenie). Coś w przerwie przydałoby się zjeść. Ale najbliżej mam tylko McDonalds Chyba zamówię sałatkę z grilowanym kurczakiem (teraz jakaś taka oferta jest) i wydłubię z niej samego kurczaka Albo spytam koleżanki o jakąś knajpę niedaleko szkoły...

Lecę powtórzyć lektury jeszcze. Potem nic nie robię już! Relaks!
Papa

Edytowane przez mrofka
Czas edycji: 2010-05-03 o 15:39
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 15:42   #2040
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emilka87-87 Pokaż wiadomość
Pojawiło się pytanie czy dorosłam psychicznie do diety. Mam nadzieję, że udowodnię sobie, że tak .
nie pamiętam co pisalaś wcześniej ale podoba mi się to co czytam teraz, że udowadniasz SOBIE nie innym bo to Twoja dieta i trzymam kciuki zeby sie udała zgodnie z założeniami jakimi się kieruje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości