Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-17, 19:18   #2971
Alguien
Zadomowienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Farminko!
Przeczytalam, co napisalas o karmieniu. I pedze powiedziec Ci, ze doswiadczone mamy eleonoremio i jusdan swietnie Ci poradzily! Ja dopiero od 11 dni mama jestem, ale jesli moge choc troszke pomoc, to juz pisze.
Po pierwsze w tym szpitalu to bzdury Ci nagadali! Przez pierwsze dni maluszki potrzebuja tylko pare kropelek (i to nawet nie mleka, tylko tego colostrum, co jest na poczatku), wiec idiotyczne jest gadanie, ze za malo mialas pokarmu. Po drugie rady tesciowej tez odloz na bok i kieruj sie wlasnym instynktem. TY jestes mama i wiesz najlepiej! No i odstaw butle, jesli chcesz miec wiecej pokarmu. Bo jak zapewne wiesz produkcja mleka dziala na zasadzie popyt-podaz. Ile dziecko wyssa, tyle sie naprodukuje na potem. Wiec przystawiaj mala nawet czesciej, niz zalecane. Zobaczysz, ze samo sie wszystko unormuje i za pare dni nie bedziesz miec zadnego klopotu. Wiem, ze to meczace, szczegolnie po ciezkich nockach, ale dasz rade! Kilka dni wytrzymasz. Nie poddawaj sie
A jakby co, to wal tutaj z pytaniami. Mamy tu wiele madrych kobietek
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:19   #2972
eleonoremio
Rozeznanie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
i teraz przez ciebie będę znowu jutro smażyć naleśniki a dopiero co były 2 dni temu... nie ma to ja ciążowe zachcianki
ja też jakoś chyba więcej teraz jem... no ale to chyba da się jakoś racjonalnie wytłumaczyć, co? no bo jak nasze dzidzie już tak koło 3kg ważą to przecież też muszą coś jeść to nie tylko z obżarstwa przecież
wklejam swojego brzuchola
zdjęcia z wczoraj (jak zwykle sama musiałam sobie robić z tym głupim pilotem w garści...) pełne i skończone 37 tygodni (dziś już 38 leci 20 dni do t.p. )
Ale slicznie wyglądasz a brzusio zgraniutki
A ztym jedzeniem to mi się teraz też wieej he jeść i jem właśnie zjadłam wielką kolację i czuję że mi rzuch pęknie:/

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ja wlasnie po wieczornej wizycie jestem i niestety dobrych wiadomosci nie ma usg ktore mialam wykonane dzisiaj myslalam ze wszystko jest wporzadku jedynie pani doktor powiedziala mi o tym ze lozysko zaczyna sie juz stazec ze jeszcze w tym czasie powinno byc 2 stopnia a u mnie wchodzi juz w trzeci sa zwapnienia a normalnie dzieje sie to kolo 40tc (nawet nie wiem czy juz wam o tym pisalam czy nie)
no to teraz sie dowiedzialam na wizycie ze z przeplywami przez zyly cos jest nie tak ze pania doktor zaniepokoily te przeplywy i jutro beda wykonane od nowa i nie wiadomo co bedzie dalej... mowil ze narazie ktg jest wporzadku i jesli czuje ruchy to tez jest ok ze teraz musimy czekac na jutrzejsze ponowne usg

do d.upy ten dzien najpierw jak maz wychodzil ode mnie ze szpitala wylalo sie morze lez a teraz od nowa szczerze to mam juz dosyc jestem zmeczona psychicznie...
powiedzial mi jeszcze ze albo musze sie nastwic na to ze do konca bede lezala w szpitalu i ze w gre wchodzi wczesniejsze rozwiazanie
no i powiedzial ze jak tylko bedzie mial miejsce przeniesie mnie na gore czyli na patologie ciazy
biedatwo kurcze ale mi cię szkoda tyle się na martwisz przy samej końcówce. Ale oby było wszystko dobrze z dzidzią .
Trzymam kciuki żeby jednak wszystko ok jutro wyszło.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:20   #2973
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez panta_rei Pokaż wiadomość
... Wszystko już wybrane, tylko dzidzi brak
to ja trzymam kciuki żeby się udało
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:20   #2974
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

anoxa- dobrze ze jestes pod kontorla, jesli bedzie cos nie tak odrazu ci pomoga mam nadziej, ze bedzie to zbedne i rozumie ze jestes zmeczona, ale juz nie wiele zostalo
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:21   #2975
jaszczka
Zadomowienie

Jejku Anoxa biedactwo co ty się namartwisz....
pocieszeniem jest to, że jeżeli cokolwiek będzie nie tak, to na pewno wywołają poród i wtedy maluszek będzie bezpieczny, a ty szczęśliwa mając go przy sobie
trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze z tobą i maleństwem

Aniaa, Eleo - dziękuję

Edytowane przez jaszczka
Czas edycji: 2010-06-17 o 19:24
jaszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:23   #2976
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Anoxa- nie płacz, proszę Nie wiem co mam napisać... jak pocieszyć...
Stary 2010-06-17, 19:23   #2977
Bajka9
Raczkowanie

anoxa
dzidzia, ania bardzo sie ciesze, ze wizyty udane!

Ja również po wizycie, wszystko jest ok, jak usłyszałam od pani doktor jestem ładnie pozamykna
Dzidzia waży 2100, a ja wczoraj zaczęłam 33 tc -stwierdziła że waga jest w normie. A jak było u Was z wagą maluszka w tym 33 tygodniu ??

Jak się nic nie będzie działo to wizyta za 4 tygodnie.

Idę sobie w nagrodę zjeść fasolkę szparagową z bułeczką tartą

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 19:25   #2978
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Farminko!
Przeczytalam, co napisalas o karmieniu. I pedze powiedziec Ci, ze doswiadczone mamy eleonoremio i jusdan swietnie Ci poradzily! Ja dopiero od 11 dni mama jestem, ale jesli moge choc troszke pomoc, to juz pisze.
Po pierwsze w tym szpitalu to bzdury Ci nagadali! Przez pierwsze dni maluszki potrzebuja tylko pare kropelek (i to nawet nie mleka, tylko tego colostrum, co jest na poczatku), wiec idiotyczne jest gadanie, ze za malo mialas pokarmu. Po drugie rady tesciowej tez odloz na bok i kieruj sie wlasnym instynktem. TY jestes mama i wiesz najlepiej! No i odstaw butle, jesli chcesz miec wiecej pokarmu. Bo jak zapewne wiesz produkcja mleka dziala na zasadzie popyt-podaz. Ile dziecko wyssa, tyle sie naprodukuje na potem. Wiec przystawiaj mala nawet czesciej, niz zalecane. Zobaczysz, ze samo sie wszystko unormuje i za pare dni nie bedziesz miec zadnego klopotu. Wiem, ze to meczace, szczegolnie po ciezkich nockach, ale dasz rade! Kilka dni wytrzymasz. Nie poddawaj sie
A jakby co, to wal tutaj z pytaniami. Mamy tu wiele madrych kobietek
Masz rację , pamietam w pierwszy dzień Bastuś w sumie mi cały czas spał i bałam się że coś nie tak cały czas mu wtykałam cycka i później pielegniarka mi powiedziała że takiemu maleństwo po porodzie jeszcze długo jest najedzone z "brzuszka" a po drugie jak juz je cyca to wystarcza mu 2,5 ml żeby się najeść.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:27   #2979
Alguien
Zadomowienie

anoxa jestem z Toba myslami

vette tak mam jesc doslownie wszystko Oczywiscie nie pic kawy, jesli chodzi o herbate, to karmie mala rano i potem pije jedna czarna (tak mi poradzono). Przez reszte dnia mozna owocowe lub decaff.

marta ja na przyklad nie moglabym spac bez stanika, bo wszystko byloby mokre naokolo

Siala
podpisuje sie rekami i nogami pod tym, co powiedzialas!!!!! moje dziecko juz w brzuszku poznalo wszystkie smaki i teraz tak samo bedzie je poznawac z moim mlekiem. Rewolucja to moze byc, jak sie nic nie je, a potem chce wprowadzic powoli produkty. Jadlam nawet truskawki juz i mala nic nie zareagowala
Stary 2010-06-17, 19:39   #2980
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość

U mnie bylo 70 na weselu
ja jeszcze mniej ale czasem dziadkowie, rodzice,i rodzenstwo z dziecmi i nazbiera sie tlum ludzi...u mnie najskromniejsze urodziny to 20 osob bylo w pl zawsze

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
A zapomniałam napisać, że pojawiła mi sie kreska na brzuchu. Jaśniutka i cienka. Zdziwiło mnie to,że pojawiła sie tak późno.
a ja bym chciala miec a nadal nie mam

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ok.No to piszę jak było
Pojechaliśmy do szpitala jak miałam skurcze co 4min od godziny,zgodnie z tym co chciała pani doktor odsyłając nas wcześniej....
twoj opis to pierwszy na ktorym tak plakalam,nie wiem czemu nawet, chyba czuje ten tykajacy czas...albo hormony i spohrzenie na mojego juz latajacego brzdaca :P

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
jaszczka a po kiego aż tyle koszul? na moje oko wystarczą dwie, jak jedną zabrudzisz, to przebierasz się, tamta dajesz do prania, na drugi dzień tż Ci przywozi Ale jak tam chcesz ja nie kupie więcej niz 2, bo potem i tak spac w nich nie będę
ja mam 3 bo jakby mi tz nie zdazyl doniesc a bym juz potrzebowala ....

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A proszę bardzo. 3 dni po porodzie
o dżisys!!! to na pewno twoj??

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

Kurcze ledwo przyszlam juz mnie maz wola na gore:/
to jednak maz zostal??

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam z belli największe podpaski jakie mieli po prostu
:
ja tez jestem za podpaskami bo chociaz tak sie nie zwijaja dzieki skrzydelkom

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Apropo pościeli macie jakieś wypróbowane stronki z fajną pościelą?
nadal chcesz to podesle ci linka na mojego b jestem zadowolona i to bardzo...
Cytat:
wszędzie się tacy niedomyci znajdą, ale tu jakoś tak chyba więcej ich poza tym mniej się ludzie przejmują i np w roboczych ciuchach z budowy, spoceni idą na lunch do knajpy ...
az sie zarumienilam bo moj moze nie do knajpki ale do sklepu a czasem jak nie ma innego wyjscia to i urzedu idzie prosto z budowy
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:42   #2981
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Ja chyba chce mieć taką intymną bliskość z Maluchem... no chyba, że faktycznie nic się nie będzie dało zrobić z tym moim naturalnym pokarmem...
Ja tez nie mam zamiaru szybko sie poddawac.. bardzo zalezy mi na tym, zeby karmic piersia w koncu to najlepsze co maluszkowi mozemy dac. Jestem nastawiona na walke o wszystko

Cytat:

ja wlasnie po wieczornej wizycie jestem i niestety dobrych wiadomosci nie ma
anoxa nie placz tylko, wszystkie tu jestesmy z Toba i Cie wspieramy, zobaczysz ze bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
później pielegniarka mi powiedziała że takiemu maleństwo po porodzie jeszcze długo jest najedzone z "brzuszka" a po drugie jak juz je cyca to wystarcza mu 2,5 ml żeby się najeść.
bo zoladek ma minimalnych rozmiarow

Cytat:
tak mam jesc doslownie wszystko Oczywiscie nie pic kawy, jesli chodzi o herbate, to karmie mala rano i potem pije jedna czarna (tak mi poradzono). Przez reszte dnia mozna owocowe lub decaff
Bardzo ale to bardzo ciesze sie, ze tak wlasnie napisalas.
Potrzebowalam wlasnie takiego potwierdzenia
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:43   #2982
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
karolcia, marta, hd, misiulka dziękuję Wam za komplementy!

marta - kupujesz pastę cukrową, czy sama robisz?
Kupuję, bo chyba nie maiła bym cierpliwości do robienia jej Leń ze mnie. Mam taką pastę którą się nakłada, przykład paseczki bawełniane i zrywa. Boli o niebo mniej niż wosk.
A nogi gole depilatorem bo pasta schodzi za długo.

Cytat:

ja wlasnie po wieczornej wizycie jestem i niestety dobrych wiadomosci nie ma usg ktore mialam wykonane dzisiaj myslalam ze wszystko jest wporzadku jedynie pani doktor powiedziala mi o tym ze lozysko zaczyna sie juz stazec ze jeszcze w tym czasie powinno byc 2 stopnia a u mnie wchodzi juz w trzeci sa zwapnienia a normalnie dzieje sie to kolo 40tc (nawet nie wiem czy juz wam o tym pisalam czy nie)
no to teraz sie dowiedzialam na wizycie ze z przeplywami przez zyly cos jest nie tak ze pania doktor zaniepokoily te przeplywy i jutro beda wykonane od nowa i nie wiadomo co bedzie dalej... mowil ze narazie ktg jest wporzadku i jesli czuje ruchy to tez jest ok ze teraz musimy czekac na jutrzejsze ponowne usg

do d.upy ten dzien najpierw jak maz wychodzil ode mnie ze szpitala wylalo sie morze lez a teraz od nowa szczerze to mam juz dosyc jestem zmeczona psychicznie...

Biedna nasza kochana! Mam wielką nadzieje, że wszystko będzie dobrze

Cytat:
b decaff.

marta ja na przyklad nie moglabym spac bez stanika, bo wszystko byloby mokre naokolo
Czyli masz zupełnie inaczej niz Basia. Każda kobieta jest inna. Ciekawe jak u mnie ta laktacja będzie wyglądać.
Zupełnie sie z Tobą zgadzam, że malucha nie potrzeba dokarmiać. Nawet wody nie potrzebuje pic podczas upałów, bo wszystko czego potrzebuje jest w mleku mamy.
Stary 2010-06-17, 19:49   #2983
itakasia
Zakorzenienie

vette
bylam w superpharmie i kupilam sobie to maslo kakaowe, bylo w promocji za 9.99 w duecie z maslem kakowym pod prysznic. i podjechalam do drugiego jyska i dokupilam koszyczek, twoich nie bylo
anoxa
bardzo mi przykro ze tyle sie nacierpisz. ale najwazniejsze ze jestes w szpitalu. jesli tylko beda podejrzewac zagrozenie dla dziecka to poprostu rozwiaza ciaze wczesniej. nic sie nie martw

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

dzidzia, aniaa, bajka
to super wiesci z wizyt, niech maluszki spokojnie rosna
Stary 2010-06-17, 19:50   #2984
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
vette
bylam w superpharmie i kupilam sobie to maslo kakaowe, bylo w promocji za 9.99 w duecie z maslem kakowym pod prysznic. i podjechalam do drugiego jyska i dokupilam koszyczek, twoich nie bylo
super ja sie wlasnie wysmarowalam mustela i maslem bo mnie troche przypalilo dzis

A jutro jade wymienic koszyk bo jest jakis mniejszy, od tych ktore kupowalam wczesniej ;/ moze dlatego zrobili na nie promocje
Stary 2010-06-17, 19:52   #2985
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Czyli masz zupełnie inaczej niz Basia. Każda kobieta jest inna. Ciekawe jak u mnie ta laktacja będzie wyglądać.
Zupełnie sie z Tobą zgadzam, że malucha nie potrzeba dokarmiać. Nawet wody nie potrzebuje pic podczas upałów, bo wszystko czego potrzebuje jest w mleku mamy.
Basia tez pisala, ze spi bez? Bo widzialam, ze farminka cos wspominala, ze tak

I jeszcze jedno dziewczynki apropos karmienia piersia. Jesli jeszcze raz od kogos uslysze, ze nie bedzie karmil, bo ma male piersi i na pewno nie bedzie mial mleka, to Ja mam normalnie rozmiar 70a/b i w ciazy nic a nic mi nie uroslo, ani zadnej siary tez nie mialam, a teraz prosze...mam taki nawal mleka, ze chyba dwojke bym wykarmila
Stary 2010-06-17, 19:54   #2986
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Tż wczoraj spokojny i opanowany, sam mi wmawiał, że to nie to jeszcze na pewno jakby był conajmniej ginekologiem z 20 letnią praktyką.. a dziś rano po 7:00 przebudził mnie będąc w ... kiblu
Normalnie ze stresu dostał takie sraki-padaki, że myślałam, że kibel nam zrujnuje

hd bardzo ładne tuniczki szczególnie ta mi się spodobała
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
To odpisał, że jest w szoku i potrzebuje kilku dni na przemyślenie tego.
Jak to jest w szoku? Przecież o tym, że jesteś w ciąży nie dowiedział się wczoraj
jaszczko ja mam w planach pić tą herbatkę tylko dla mnie jeszcze za wcześnie - zalecają pić od 36 t.c.
anoxa najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarską Wszystko będzie dobrze, zobaczysz
Coś jeszcze miałam napisać, ale nadrabiam was z przerwami i już zapomniałam (większości cytatów mi nie wczytało).
Dzisiaj na obiadek zrobiłam kopytka z cebulką i z cukrem (kolejny debiut - qrcze jeszcze się w ciąży gotować nauczę ) i muszę powiedzieć, że wyszły mi pyszne Teraz A. pobiegł do biedronki po lodowe kanapki, bo mnie naszło na słodkie
A zupełnie nie w temacie - w jakich godzinach można spodziewać się kuriera? Podobno babeczka wczoraj rano wysłała mój wózek i napisała, że dzisiaj powinien do mnie dojść a tu cisza jak na razie a jutro po 13 jadę na chrzest i nie będzie mnie do niedzieli wieczorem w domu
Stary 2010-06-17, 19:56   #2987
aniaa22
Zakorzenienie

kurde chyba tez sie skusze na to maslo kakaowe skoro tak zachwalacie wszystkie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:57   #2988
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Zaczęłam się smarowac jak tylko dowiedziałam się o ciązy czyli gdzieś w 5tc więc nie wiem czy to tak późno[
Tak jak mój
Ja mu dziś, że stopy mi nie spuchły, a on że Włochy z kims tam grają
jak masz popekac to popekasz...ja dopiero w 38 ostatnio popekalam ale jak

ja ostatnio mojego budze w nocy zeby mi poszedl korki do piwnicy wlaczyc bo wybilo a on juz ide do pracy,ide a innym razem jak nie umialam sama do wc stac to on obudzony takim slodkiem glosikiem do mnie: I co bedziemy teraz robic??

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
A w tobie tez hormony buzują
Ja to teraz odpukac jakas spokojna jestem
o ludzie spokojna,ja nie wiem kiedy ostatnio bylam...istna masakra. Czasem az zal mi malego bo taka wybuchowa jestem

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Dziewczyny glupie pytanie kapiecie sie dlugo w wannie? Bo ja cala ciaze prysznic bralam tak na wszelki wypadek aby skurczy nie dostac itp. bo zabroniona a ja wole na zimne dmuchac a teraz juz dzidzia bezpieczna raczej i duza i tak mnie korci na kapiel z ksiazka w oilatum lub jakims innym plynie do kapieli
ja bym sie okapala ale jak do niej wejde to by mnie musial dzwig wyciagac tak mnie miednica boli
Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
u nas polozna mowila zeby miec min. 3 koszule
jedna sciagniesz zaraz po porodzie, a drugą pewnie zaraz wieczorem - bo raz ze z cycow bedzie cieklo to jeszcze krew...
dlatego bezpiecznie jest miec 3 koszule
ja tez w nich spac nie bede, dlatego kupilam takie taniuskie

hehehehe
ale ponoc organizm kobiety po porodzie pozbywa sie toksyn, dlatego pot /ponoc/ wtedy okropnie smierdzi
niech sie wypowiedza te co rodzily
oj śmierdzi....a takie mleko z rana do wieczora....fuj...

czy otwierajac pistacje mozna rozwalic szklanke?? mozna Zostalo mi pare orzeszkow nie mialam czym walnac a szklanka byla pod reką ....upsss.Skopalam dzis reszte ogrodka wiec skad mam tyle sily??

a i powiedzcie mi ile mialy wasze dzieci w 33 tc??
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:58   #2989
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
wklejam swojego brzuchola
zdjęcia z wczoraj (jak zwykle sama musiałam sobie robić z tym głupim pilotem w garści...) pełne i skończone 37 tygodni (dziś już 38 leci 20 dni do t.p. )
Ale ladnie wygladasz
Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny znalazłam zbawienie dla moich spuchniętych i obolałych stóp!!!!
Do tej pory używałam kremu do stóp jakiejś tam firmy, chyba Bielenda -chłodzący ale efekt nie był za bardzo odczuwalny jak na moje stopy i byłam przedwczoraj w Rossmanie i w promocji znalazłam żel chłodzący za 3,99- pisze na nim Eisgel- rewelacyjny jest!!!Taki Rossmanowski, przedwczoraj i wczoraj nim przed snem smarowałam i duża ulga, minus jest taki że trzeba po nim umyć ręce bo też chłodzą.Wczoraj to prawie do kolan wysmarowałam ale fajnie się zasypiało.
Musze wyprobowac Dzis normalnie mam brak kostek
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia mojego balona z nowymi nabytkami po bokach symetrycznie poniżej pępka nawet na fotach nie wyglada to tak tragicznie jak na żywo...i ja w całej okazałości z 20 kg na plusie i w mokrych włosach (nie tłustych )
Dziś 36tc4dni do tp 24 dni
Waga +20kg a w pasie 115 cm na moje 160 wzrostu
edit: te plamy to odbite swiatło na lustrze
Wygladasz super, brzusio wielki Ja tam nie widze rzednych rozstepow
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość

Uwaga!!! ZAMÓWIŁAM WÓZEK Jestem cała rozemocjonowana, a Mała dostała czkawki.
Wstawię fotkę z netu jaki kolor wybrałam, a wózeczek ma być do tygodnia u mnie.
Załącznik 3190243
Tez planujemy taki kupic, ale nie wiem jeszcze jaki kolor
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
caprica
ile masz pod biustem? ja sie wlasnie boje tej rozciagliwosci w allesach
Mierzone ciasno 75cm.
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

swietujmy razem

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 20:00   #2990
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
A zupełnie nie w temacie - w jakich godzinach można spodziewać się kuriera? Podobno babeczka wczoraj rano wysłała mój wózek i napisała, że dzisiaj powinien do mnie dojść a tu cisza jak na razie a jutro po 13 jadę na chrzest i nie będzie mnie do niedzieli wieczorem w domu
Kurier zwykle dzwoni, przynajmniej ja z takimi mialam stycznosc.
A moze Ty sie z nim skontaktujesz jakos?

ania zachwalamy, ale to nie znaczy ze wszystkim podpasuje
tak jak wiolek pisala, dla niej bylo za tluste, a i zapach malo powalajacy
Stary 2010-06-17, 20:01   #2991
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Byłam zdecydowana na zakup wozka Jedo Vedi a dziś byłyśmy w sklepie i był też Jedo Bartatina - no i jest rewelacyjny!! Nie podoba mi się aż tak bardzo ale prowadzi się rewelacyjnie! Miał zawieszenie na takich pasach i był mięciutki, cudowny! No i już zgłupiałam.
heh, też się długo zastanawiałam jaki wybrać z jedo, i już miał być fyn 4ds nowy aż tu w moim mieście ta bartatina używana za 300 zł, w bdb stanie i tego samego dnia (wczoraj) co pojawiła się na aukcji kupiliśmy.

Jak się zastanawiasz to minusy bartatiny to ogromne 4 koła i nieskrętne oraz brak przekładanej rączki (u mnie jeszcze dizajn, bo sprzed 2 lat, ale za 3 stówy to się nie wachałam)

A zalety to z drugiej strony te duże koła pompowane (na błotko, wieś, zimę)
i te paski - świetnie amortyzują i w razie czego ukołyszą).

Miejsca w bagażniku zajmuje nie więcej niż inne modele z tej marki, mi podoba się klasyczna gondola.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 20:01   #2992
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:

I jeszcze jedno dziewczynki apropos karmienia piersia. Jesli jeszcze raz od kogos uslysze, ze nie bedzie karmil, bo ma male piersi i na pewno nie bedzie mial mleka, to Ja mam normalnie rozmiar 70a/b i w ciazy nic a nic mi nie uroslo, ani zadnej siary tez nie mialam, a teraz prosze...mam taki nawal mleka, ze chyba dwojke bym wykarmila
Ale tak jest zawsze, ze te co maja male to maja tyle mleka ze szok, a te co bojne to roznie z nimi bywa To tylko sie cieszyc, ze mleko plynie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 20:01   #2993
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
maslo kakaowe z ziaji
to samo, o ktorym piszesz z tym, ze oni jakis czas temu zmienili troche formule i ja zakochalam sie w tej nowej juz ...
Cytat:
wiolek masło z Ziaji ma 2 rodzaje; lekka formuła i zwykłe. To pierwsze jest super, pięknie pachnie, nawilża i jest super na lato bo cudnie podkreśla opaleniznę. Ja je stosowałam nawet na twarz.
wiecie co popatrzyłam w szafce i mam to masło w słoiku tylko 50 ml i pisze masło kakaowe a pod spodem krem cera sucha i normalna
tylko ja go próbowałam do twarzy to jednak nie dla mnie bo ja pryszczata i tłuszczata jestem heh ale zużyje do nóg a potem kupie nowe z tą nową formułą bo to mi lezy już z pół roku albo rok

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
wiolek a co u Ciebie
a dziękuje bardzo jakoś leci
będzie chole.rnie ciężko z kasą ale damy rade. dobrze, że jestem tak genialna, że mam wszytsko dla małego (oprócz termometru) bo jakby mi teraz przyszło kupowac to by było po mnie ale, że wszytsko już jest to o to jestem spokojna przynajmniej

jaszczka pieeeeeknie i w tej koszulko sukience ja też mam żółtą i stwierdzam, że pasuje mi ten kolor

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Też się tego trochę obawiam, zwłaszcza, że nie mam lekarza ze szpitala, ale z drugiej strony podczas pobytu na patologii panie tam pracujące okazały się spoko (na porodówce i poporodowym inne pracują, nie mówiąc o ewentualnym innym szpitalu), może nie będzie tak źle.

A swoją drogą to często na forach dziewczyny opisują gdzie na kogo można trafić, i jakbym ja była pracodawczynią to bym sobie poczytała i brała pod uwagę. U mnie w mieście na ogół narzekanie jest na powtarzające się osoby (no nie nazwiska, ale da się obczaić raczej, bo padają konkretne szpitale i piętra). No ale zatrudniający pewnie tyle na necie nie siedzą co ja
no dokładnie połowa powinna być pozwalniana dyscyplinarnie no ale tak już jest trzeba liczyć na to, że się trafi na fajną miłą i ogólnie pozytywnie nastawiać

Cytat:
A to cos ma do rzeczy?
to ja chyba bede je miala po kolana nie ma takiej opcji zebym spala w staniku, koszula dla mnie to jest mega wyczyn a co dopiero stanik
dla mnie mega wyczyn to majtki
poważnie nie jestem w stanie zasnąć w niczym oprócz majtek. żadna koszulka nie wchodzi w gre a nawet jak już po męczarniach uda mi się zasnąć to zaraz się budze i ściągam bo nie da rady. w zimie jak mi było zimno czasem zasypialam ale 30 minut i ściągałam heheh
więc nie wyobrażam sobie jak to będzie teraz bo pewnie będe usyfiac całą posciel, no jakoś będe musiała się nauczyć spać w tym

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Nie bylo mnie pół dnia i mam 8 stron do nadrobienia

Spotkałam sie z koleżanką, poszłysmy na lody no i do dzidkowych sklepów, bo Ona też w ciąży w 22tc Byłam zdecydowana na zakup wozka Jedo Vedi a dziś byłyśmy w sklepie i był też Jedo Bartatina - no i jest rewelacyjny!! Nie podoba mi się aż tak bardzo ale prowadzi się rewelacyjnie! Miał zawieszenie na takich pasach i był mięciutki, cudowny! No i już zgłupiałam.
bo bartatina jest podobno najmiększym wózkiem na rynku
jedyny minus w niej, że nie ma skrętnych kół
ale firma mikado ma wózki city car które są właśnie na paskach jak bartatina i do tego mają skrętne koła przednie i miałam go właśnie kupowac ale wybrałam inny model co się okazało, że z wyglądu jest taki jak lazurki

aa własnie lazurka mój też właśnie coś koło 15 waży ale ogólnie jest taki masywny. i na dole na klatce stoi coneco spacerówka to jest o połowe mniejsza no ale te to sa ogólnie wielofunkcyjne ale czołgi jak nie wiem ale ja takie lubie chociaż nie wyobrażam sobie żebym z 3 piętra go znosiła poprostu nie ma szans dlatego kombinuje miejsce w piwnicy. bo na klatce też odpada po 1 bałabym się że ktoś ukradnie a po 2 on jest tak wielki, że pół przejścia by zastawił bo u nas wąskie klatki

anoxa nie wiem jak cię pocieszyć mam nadzieję, że jutro na usg juz dobrze wszystko wyjdzie
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 20:03   #2994
itakasia
Zakorzenienie

vette

caprica
ja mam jakies 72 teraz, jak sie scisne to 70, wiec allesy odpadaja bo beda za luzne a juz myslalam ze zaoszczedze w takim razie bedzie melissa. tym bardziej ze po porodzie zebra sie zejda na swoje miejsce i bedzie jeszcze mniej pod biustem
Stary 2010-06-17, 20:04   #2995
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:

Basia mówiła ,że nic jej nie cieknie, i nawet wkładek nie używa.
Brawo, będziesz naszym guru w temacie karmienia piersią. Dawniej kobiety karmiły piersią, nie było mleka w proszku i dawały rady. Wiadomo poczatki pewnie beda bardzo trudne, ale sie uda
Stary 2010-06-17, 20:11   #2996
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
dla mnie mega wyczyn to majtki
poważnie nie jestem w stanie zasnąć w niczym oprócz majtek. żadna koszulka nie wchodzi w gre a nawet jak już po męczarniach uda mi się zasnąć to zaraz się budze i ściągam bo nie da rady. w zimie jak mi było zimno czasem zasypialam ale 30 minut i ściągałam heheh
więc nie wyobrażam sobie jak to będzie teraz bo pewnie będe usyfiac całą posciel, no jakoś będe musiała się nauczyć spać w tym
Moje ma 200 ml.

a co do bielizny nocnej: rozumiemy sie bez slow
Jak bede musiala uzywac wkladek laktacyjnych w nocy to chyba je sobie przykleje czyms
Stary 2010-06-17, 20:12   #2997
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
Ja również po wizycie, wszystko jest ok, jak usłyszałam od pani doktor jestem ładnie pozamykna
Dzidzia waży 2100, a ja wczoraj zaczęłam 33 tc -stwierdziła że waga jest w normie. A jak było u Was z wagą maluszka w tym 33 tygodniu ??
ciesze sie ze wszystko ok. moj mial w 32 tc niby 2100 a w 33 tc niby 1900 wiec mysle ze mial kolo 2 kg

Cytat:

az to mojemu mezowi pokaze bo on caly czas twierdzi ze ja mam takie male piersi i mleka nie pije to nie bede pokarmu miala
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 20:13   #2998
itakasia
Zakorzenienie

karolcia
chodz o to ze rozmiar piersi nie ma wplywu na produkcje pokarmu
jaszczka
wygladasz fenomenalnie

ide sie wykapac, zrobie peeling, i sie wysmaruje wroce do was pachnaca
Stary 2010-06-17, 20:15   #2999
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
az sie zarumienilam bo moj moze nie do knajpki ale do sklepu a czasem jak nie ma innego wyjscia to i urzedu idzie prosto z budowy
dziewczynom raczej chodzilo o takich ludzi co się nie kąpią pare dni

i ja nie wiem jak duży jest mój synek bo ostatnie usg miałam w 28 a kolejna wizyta w 36 więc dopiero wtedy będe mieć usg
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 20:16   #3000
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Kurier zwykle dzwoni, przynajmniej ja z takimi mialam stycznosc.
A moze Ty sie z nim skontaktujesz jakos?
Nie mam w ogóle namiarów na kuriera Jak pytałam o numer przesyłki to mi coś takiego napisała:
"tak przesylka zostala nadana wczoraj bo kurier zabiera paczki do godziny 12-korzystam z agencji wiec zanim ja dostane numer listu(dzisiaj) to pani powinna juz miec wozek u siebie."

Moja córcia w 32tc+2 miała 2220g

Edytowane przez roztrzepaniec989
Czas edycji: 2010-06-17 o 20:19
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości