|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Farminko!
Przeczytalam, co napisalas o karmieniu. I pedze powiedziec Ci, ze doswiadczone mamy eleonoremio i jusdan swietnie Ci poradzily! Ja dopiero od 11 dni mama jestem, ale jesli moge choc troszke pomoc, to juz pisze. Po pierwsze w tym szpitalu to bzdury Ci nagadali! Przez pierwsze dni maluszki potrzebuja tylko pare kropelek (i to nawet nie mleka, tylko tego colostrum, co jest na poczatku), wiec idiotyczne jest gadanie, ze za malo mialas pokarmu. Po drugie rady tesciowej tez odloz na bok i kieruj sie wlasnym instynktem. TY jestes mama i wiesz najlepiej! No i odstaw butle, jesli chcesz miec wiecej pokarmu. Bo jak zapewne wiesz produkcja mleka dziala na zasadzie popyt-podaz. Ile dziecko wyssa, tyle sie naprodukuje na potem. Wiec przystawiaj mala nawet czesciej, niz zalecane. Zobaczysz, ze samo sie wszystko unormuje i za pare dni nie bedziesz miec zadnego klopotu. Wiem, ze to meczace, szczegolnie po ciezkich nockach, ale dasz rade! Kilka dni wytrzymasz. Nie poddawaj sie ![]() A jakby co, to wal tutaj z pytaniami. Mamy tu wiele madrych kobietek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
![]() ![]() A ztym jedzeniem to mi się teraz też wieej he jeść i jem właśnie zjadłam wielką kolację i czuję że mi rzuch pęknie:/ Cytat:
Trzymam kciuki żeby jednak wszystko ok jutro wyszło.
![]() |
#2973 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
anoxa- dobrze ze jestes pod kontorla, jesli bedzie cos nie tak odrazu ci pomoga
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zadomowienie
|
Jejku Anoxa biedactwo
![]() pocieszeniem jest to, że jeżeli cokolwiek będzie nie tak, to na pewno wywołają poród i wtedy maluszek będzie bezpieczny, a ty szczęśliwa mając go przy sobie ![]() trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze z tobą i maleństwem ![]() Aniaa, Eleo - dziękuję ![]()
It's nice to be important but it's more important to be nice ![]() ![]() Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-06-17 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Wtajemniczenie
|
Anoxa- nie płacz, proszę
![]() ![]() ![]() ![]()
#2977 |
Raczkowanie
|
anoxa
![]() dzidzia, ania bardzo sie ciesze, ze wizyty udane! Ja również po wizycie, wszystko jest ok, jak usłyszałam od pani doktor jestem ładnie pozamykna ![]() Dzidzia waży 2100, a ja wczoraj zaczęłam 33 tc -stwierdziła że waga jest w normie. A jak było u Was z wagą maluszka w tym 33 tygodniu ?? Jak się nic nie będzie działo to wizyta za 4 tygodnie. Idę sobie w nagrodę zjeść fasolkę szparagową z bułeczką tartą ![]()
#2978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2979 |
Zadomowienie
|
anoxa jestem z Toba myslami
![]() vette tak ![]() ![]() marta ja na przyklad nie moglabym spac bez stanika, bo wszystko byloby mokre naokolo ![]() Siala podpisuje sie rekami i nogami pod tym, co powiedzialas!!!!! moje dziecko juz w brzuszku poznalo wszystkie smaki i teraz tak samo bedzie je poznawac z moim mlekiem. Rewolucja to moze byc, jak sie nic nie je, a potem chce wprowadzic powoli produkty. Jadlam nawet truskawki juz i mala nic nie zareagowala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |||||
Zadomowienie
|
ja jeszcze mniej ale czasem dziadkowie, rodzice,i rodzenstwo z dziecmi i nazbiera sie tlum ludzi...u mnie najskromniejsze urodziny to 20 osob bylo w pl zawsze
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o dżisys!!! to na pewno twoj?? to jednak maz zostal?? Cytat:
![]() nadal chcesz to podesle ci linka na mojego b jestem zadowolona i to bardzo... Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Potrzebowalam wlasnie takiego potwierdzenia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nogi gole depilatorem bo pasta schodzi za długo. Cytat:
![]() Cytat:
Zupełnie sie z Tobą zgadzam, że malucha nie potrzeba dokarmiać. Nawet wody nie potrzebuje pic podczas upałów, bo wszystko czego potrzebuje jest w mleku mamy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
vette
bylam w superpharmie i kupilam sobie to maslo kakaowe ![]() ![]() ![]() anoxa bardzo mi przykro ze tyle sie nacierpisz. ale najwazniejsze ze jestes w szpitalu. jesli tylko beda podejrzewac zagrozenie dla dziecka to poprostu rozwiaza ciaze wczesniej. nic sie nie martw ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- dzidzia, aniaa, bajka to super wiesci z wizyt, niech maluszki spokojnie rosna ![]()
#2984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jutro jade wymienic koszyk bo jest jakis mniejszy, od tych ktore kupowalam wczesniej ;/ moze dlatego zrobili na nie promocje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeszcze jedno dziewczynki apropos karmienia piersia. Jesli jeszcze raz od kogos uslysze, ze nie bedzie karmil, bo ma male piersi i na pewno nie bedzie mial mleka, to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() hd bardzo ładne tuniczki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jaszczko ja mam w planach pić tą herbatkę ![]() anoxa najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarską ![]() ![]() Coś jeszcze miałam napisać, ale nadrabiam was z przerwami i już zapomniałam (większości cytatów mi nie wczytało ![]() Dzisiaj na obiadek zrobiłam kopytka z cebulką i z cukrem (kolejny debiut ![]() ![]() ![]() ![]() A zupełnie nie w temacie - w jakich godzinach można spodziewać się kuriera? Podobno babeczka wczoraj rano wysłała mój wózek i napisała, że dzisiaj powinien do mnie dojść a tu cisza jak na razie a jutro po 13 jadę na chrzest i nie będzie mnie do niedzieli wieczorem w domu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
kurde chyba tez sie skusze na to maslo kakaowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio mojego budze w nocy zeby mi poszedl korki do piwnicy wlaczyc bo wybilo a on juz ide do pracy,ide a innym razem jak nie umialam sama do wc stac to on obudzony takim slodkiem glosikiem do mnie: I co bedziemy teraz robic?? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czy otwierajac pistacje mozna rozwalic szklanke?? mozna ![]() a i powiedzcie mi ile mialy wasze dzieci w 33 tc?? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A moze Ty sie z nim skontaktujesz jakos? ania zachwalamy, ale to nie znaczy ze wszystkim podpasuje tak jak wiolek pisala, dla niej bylo za tluste, a i zapach malo powalajacy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak się zastanawiasz to minusy bartatiny to ogromne 4 koła i nieskrętne oraz brak przekładanej rączki (u mnie jeszcze dizajn, bo sprzed 2 lat, ale za 3 stówy to się nie wachałam) A zalety to z drugiej strony te duże koła pompowane (na błotko, wieś, zimę) i te paski - świetnie amortyzują i w razie czego ukołyszą). Miejsca w bagażniku zajmuje nie więcej niż inne modele z tej marki, mi podoba się klasyczna gondola. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko ja go próbowałam do twarzy to jednak nie dla mnie bo ja pryszczata i tłuszczata jestem heh ale zużyje do nóg ![]() ![]() a dziękuje bardzo jakoś leci ![]() będzie chole.rnie ciężko z kasą ale damy rade. dobrze, że jestem tak genialna, że mam wszytsko dla małego (oprócz termometru) bo jakby mi teraz przyszło kupowac to by było po mnie ![]() ![]() jaszczka pieeeeeknie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() poważnie nie jestem w stanie zasnąć w niczym oprócz majtek. żadna koszulka nie wchodzi w gre a nawet jak już po męczarniach uda mi się zasnąć to zaraz się budze i ściągam bo nie da rady. w zimie jak mi było zimno czasem zasypialam ale 30 minut i ściągałam heheh więc nie wyobrażam sobie jak to będzie teraz bo pewnie będe usyfiac całą posciel, no jakoś będe musiała się nauczyć spać w tym ![]() Cytat:
![]() jedyny minus w niej, że nie ma skrętnych kół ![]() ale firma mikado ma wózki city car które są właśnie na paskach jak bartatina i do tego mają skrętne koła przednie ![]() ![]() aa własnie lazurka mój też właśnie coś koło 15 waży ale ogólnie jest taki masywny. i na dole na klatce stoi coneco spacerówka to jest o połowe mniejsza ![]() ![]() ![]() anoxa ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
vette
![]() caprica ja mam jakies 72 teraz, jak sie scisne to 70, wiec allesy odpadaja bo beda za luzne ![]() ![]()
#2995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo, będziesz naszym guru w temacie karmienia piersią. Dawniej kobiety karmiły piersią, nie było mleka w proszku i dawały rady. Wiadomo poczatki pewnie beda bardzo trudne, ale sie uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do bielizny nocnej: rozumiemy sie bez slow ![]() Jak bede musiala uzywac wkladek laktacyjnych w nocy to chyba je sobie przykleje czyms ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
karolcia
chodz o to ze rozmiar piersi nie ma wplywu na produkcje pokarmu jaszczka wygladasz fenomenalnie ![]() ide sie wykapac, zrobie peeling, i sie wysmaruje ![]() ![]()
#2999 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i ja nie wiem jak duży jest mój synek bo ostatnie usg miałam w 28 a kolejna wizyta w 36 więc dopiero wtedy będe mieć usg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() "tak przesylka zostala nadana wczoraj bo kurier zabiera paczki do godziny 12-korzystam z agencji wiec zanim ja dostane numer listu(dzisiaj) to pani powinna juz miec wozek u siebie." Moja córcia w 32tc+2 miała 2220g ![]()
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-06-17 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.