Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 682 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-22, 11:38   #20431
MidnightPoison
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV

moje przy bokach twarzy są do tego proste jak druty..

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:46   #20432
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość
Mnie sie tak robi jak mam za duzo napackane, sprobuj wybrac prosta pielegnacje na najblizsze pare dni
odzywka do mycia skalpu (albo szampon) ale tylko skalpu
maska - wybierz cos co nie ma lub bardzo malo protein - trzymaj 20-30 max
jesli chesz po zmyciu maski naloz odzywke d/s ale bardzo prosta w skladzie, tyle zeby palcami rozczesac wloski
odzywke b/s wybierz 'cienka' - bardzo dobrze sprawdza sie joanna b/s miod&cytryna lub len&rumianek
teraz naloz odrobine zelu lnianego ugniatajac delikatnie, nastepnie zostaw je i nie ruszaj az wyschna

to moje emergency, zawsze jak wloski staja deba i mam siano ta procedura przywraca je do pionu i nie ma siana i nie ma puchu, tylko grube loko fale
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:05   #20433
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
mam dylemat jak eloe ale w zwiazku z tym ze uwielbiam moje wlosowe kosmetyki bede myc wloski codziennie
Ech, gdyby BC było za rogiem
Szcześciaro z Wysp

Syrenko ciekawie zapowiada się ta seria Hmm... a składy... Trzeba będzie się rozejrzeć

MidnightPoison czy próbowałaś wczesniej czegokolwiek z proteinami? Skoro włosy zrobiły się sianowate i nie chcą się kręcić, to prawdopodobieństwo nielubienia protein jest dość duże.
Sprawdź produkty, których używasz, przypomnij sobie, czy nie było protein wczesniej i jak się włosy zachowywały.
Twój skręt jest mocny, więc kryzys włosowy nie powinien objawiac się kompletnym brakiem skrętu. Stawiałabym raczej na brak objętości, przesuszenie, niepodatność na układanie, nadmierne puszenie.
Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Doświadczenia mam z octem ziołowym z Mazideł.
Włosy bardziej miękkie,ale też nijakie.Ni to puch ni to sianko,do tego żegnaj skręcie...
Myslę sobie w ten sposób:

zastanawiasz się obecnie nad relacją Twoich porowatych włosów z humektantami i uważasz, że będzie negatywna. Zgodnie z techniczną specyfikacją produktu ocet ziołowy mazideł uzyskano w wyniku maceracji w medium ocet jabłkowy/gliceryna (50:50) następujących, aromatycznych roślin o właściwościach leczniczych: LAWENDA, ROZMARYN, SZAŁWIA i TYMIANEK. Gliceryna jest humektantem.
Ergo: dobrze by było spróbować z octem jabłkowym lub sokiem z cytryny.

Celowo nieco zubożyłam wnioskowanie, bo nie wiem, jak Twoje włosy zachowuja się po ekstraktach ziołowych. Moje włosy po płukankach w ziołach (szałwia, pokrzywa, rumianek) nie wyglądają najlepiej - najczęściej są pozbawione blasku i sprężystości, dlatego też rzadko je robię. Możliwe więc, że to ekstrakty są odpowiedzialne za "nijakość".

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-06-22 o 12:11
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:27   #20434
kropcia007
Wtajemniczenie

Eloe widzę, ze jesteś To Cię wykorzystam
Leci już do mnie jantar pewnie jutro będzie, jak go używasz? Ja chciałam jako psikacz czy mogę na całe włosy? Patrząc na skład wysuszać nie powinien więc nie tylko jako wcierkę tak? Dodajesz do jakiś odżywek go?

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
olejek, i nie chodzi ze smierdzi, poprostu pachnie intensywnie, malzonka troche kreci w nosie od tego zapachu mnie nie przeszkadza
mnie też ten zapach jakoś specjalnie nie drażni ale Tż go nie cierpi

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
ja też mam często tak że pasemko przy twarzy zostaje proste

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:28   #20435
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ech, gdyby BC było za rogiem
Szcześciaro z Wysp
e, nie przesadzajmy, tez nie mam za rogiem, musze zamawiac jak zmienie kontynent to bede miec za rogiem , tutaj miejscowo to jest kicha

ostatnio czytalam sobie troche i wiekszosc to strony amerykanskie i np. znalazlam porady jak nie wydawac majatku stosujac metode CG, polecane odzywki V05 bo tanie i fajne, bez silikonow, ide do sklepu i co widze, siloxane i 6 innych silikonow w kazdym rodzaju, a USA i Kanadzie te odzywki oferowane sa w wersjach; z silikonami i bez, ja nie wiem, czy oni mysla ze w Europie wszystkie kobiety maja proste wlosy? znalazlam tez ciekawy artykul w ktorym autorka nie dzieli wlosow na proste i krecone a w kwestii silkonow uwaza ze to sprawa indywidualna i nawet prostowlose moga miec ich dosc, ale te fajne tanie kosmetyki ktorych ona uzywa w europie niedostepne a jak sa to z silikonami

podsumowywujac ciesze sie ze mam dostep do BC
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-22, 12:36   #20436
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

MidnightPoison czy próbowałaś wczesniej czegokolwiek z proteinami? Skoro włosy zrobiły się sianowate i nie chcą się kręcić, to prawdopodobieństwo nielubienia protein jest dość duże.
Sprawdź produkty, których używasz, przypomnij sobie, czy nie było protein wczesniej i jak się włosy zachowywały.
Twój skręt jest mocny, więc kryzys włosowy nie powinien objawiac się kompletnym brakiem skrętu. Stawiałabym raczej na brak objętości, przesuszenie, niepodatność na układanie, nadmierne puszenie.
Myslę sobie w ten sposób:
a czy moje włosy w takim razie lubią proteiny, skoro nałożyłam ostatnio tylko waxa latte i były piękne ...
i mam problem by zidentyfikować proteiny w używanych kosmetykach jakie noszą nazwy i w jakich ilościach w danym kosmetyku występują może podeślę zdjęcie odżywek i poradzicie coś?
a co do puchu na głowie to raczej go nie miewam a jeśli już to jest malutki np ostatnio po użyciu naturi maki bawełna jako reanimatora z wodą przez godzinę było ok a później pojawił sie malutki puch dodam że bym wtedy upał.

Może dodamy w naszym wątku zdjecia naszych zbiorów by dokładnie wiedzieć co która ma by wymienić się opiniami jeszcze lepiej lub stworzymy wątek "zbiory zakręconych" co Wy na to? Chętnie zobaczyłabym te tony kosmetyków
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
a co to jest BC czy to te kosmetyki schwarzkopf'a??

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-06-22 o 12:38
Stary 2010-06-22, 12:39   #20437
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
a czy moje włosy w takim razie lubią proteiny, skoro nałożyłam ostatnio tylko waxa latte i były piękne ...
i mam problem by zidentyfikować proteiny w używanych kosmetykach jakie noszą nazwy i w jakich ilościach w danym kosmetyku występują może podeślę zdjęcie odżywek i poradzicie coś?
a co do puchu na głowie to raczej go nie miewam a jeśli już to jest malutki np ostatnio po użyciu naturi maki bawełna jako reanimatora z wodą przez godzinę było ok a później pojawił sie malutki puch dodam że bym wtedy upał.

Może dodamy w naszym wątku zdjecia naszych zbiorów by dokładnie wiedzieć co która ma by wymienić się opiniami jeszcze lepiej lub stworzymy wątek zbiory zakręconych co Wy na to? Chętnie zobaczyłabym te tony kosmetyków

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

taki wątek już jest:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=396172

BC to British Curlies, sklep brytyjski z fajnymi kosmetykami dedykowanymi włosom kręconym.

Proteiny: w nazwie mają protein i/lub hydrolyzed

Wax latte o ile pamiętam ma też amodimethicone, może twoje włosy lubią ten silikon?
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:47   #20438
msk3
BAN stały

Dlaczego nie?
Można by dodać.

BC to chyba British Curl.
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:51   #20439
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
taki wątek już jest:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=396172

BC to British Curlies, sklep brytyjski z fajnymi kosmetykami dedykowanymi włosom kręconym.

Proteiny: w nazwie mają protein i/lub hydrolyzed

Wax latte o ile pamiętam ma też amodimethicone, może twoje włosy lubią ten silikon?
dziękuję
amodimethicone czy dimethicone nadal stosuję w swojej pielęgnacji ... próbowałam bez nich ale nie było zbyt fajnie, może też zbyt szybko się poddałam ... Może jeszcze spróbueję gdy wykończę te które mam, lecz trochę to potrwa

Stary 2010-06-22, 12:52   #20440
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:

zastanawiasz się obecnie nad relacją Twoich porowatych włosów z humektantami i uważasz, że będzie negatywna. Zgodnie z techniczną specyfikacją produktu ocet ziołowy mazideł uzyskano w wyniku maceracji w medium ocet jabłkowy/gliceryna (50:50) następujących, aromatycznych roślin o właściwościach leczniczych: LAWENDA, ROZMARYN, SZAŁWIA i TYMIANEK. Gliceryna jest humektantem.
Ergo: dobrze by było spróbować z octem jabłkowym lub sokiem z cytryny.

Celowo nieco zubożyłam wnioskowanie, bo nie wiem, jak Twoje włosy zachowuja się po ekstraktach ziołowych. Moje włosy po płukankach w ziołach (szałwia, pokrzywa, rumianek) nie wyglądają najlepiej - najczęściej są pozbawione blasku i sprężystości, dlatego też rzadko je robię. Możliwe więc, że to ekstrakty są odpowiedzialne za "nijakość".
A widzisz jak mądrze pomyślane
ja ten ocet kupiłam dawno temu,ale nie używałam
Teraz kiedy myślę,że dla moich włosów zamknąć luski to podstawa sobie o nim przypomniałam...ale już nie zerknęłam-jaki ci on jest.
W głowie miałam,że to taki ocet lecz z większą ilością składników ziołowych.A Ty mnie oświeciłaś
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 13:02   #20441
Eloe77

Cytat:
Eloe widzę, ze jesteś To Cię wykorzystam
A proszę Cię bardzo
Cytat:
Leci już do mnie jantar pewnie jutro będzie, jak go używasz? Ja chciałam jako psikacz czy mogę na całe włosy?
Przelewam do psikacza i albo psikam bezpośrednio na skalp (paprzac sobie przy okazji włosy ), a potem wcieram, albo spryskuję całe włosy i potem je chwilę harmonijkuję.
Cytat:
Patrząc na skład wysuszać nie powinien więc nie tylko jako wcierkę tak?
dokładnie Stosowałam go do niedawna dość intensywnie (teraz mam emulsje humektantową na wymianę, by włosy nieco odpoczeły) i nie zauważyłam wysuszenia. Mimo moich oporów wobec ropopochodnych (parafiny, nafty, wazeliny), mam wielki sentyment do glikolu poropylenowego, który stoi u fundametnów Jantara
Cytat:
Dodajesz do jakiś odżywek go?
sporządzam na nim raczej psikadła i wcierki, ponieważ jest płynny. Nie lubię, gdy odżywka/maska spływa mi z włosów, więc Jantar nie zagościł do tej pory jako wzbogacacz.
Cytat:
znalazlam tez ciekawy artykul w ktorym autorka nie dzieli wlosow na proste i krecone a w kwestii silkonow uwaza ze to sprawa indywidualna i nawet prostowlose moga miec ich dosc, ale te fajne tanie kosmetyki ktorych ona uzywa w europie niedostepne a jak sa to z silikonami
Wkleisz link dla nas?
Cytat:
Podsumowując - w sumie my tez mamy, choć po zamówieniu pewnie zęby w tynk
Cytat:
może podeślę zdjęcie odżywek i poradzicie coś?
Najlepiej dokładne nazwy, a jeśli nie będziemy ich znały, to składy wstaw do składowego/analizowego. Zobaczymy co to
Cytat:
a co do puchu na głowie to raczej go nie miewam a jeśli już to jest malutki np ostatnio po użyciu naturi maki bawełna jako reanimatora z wodą przez godzinę było ok a później pojawił sie malutki puch dodam że bym wtedy upał
Ta Naturia jako jedyna zawiera glicerynę i możliwe, że ona odpowiada za puszenie. Musiałabyś z czyms porównać, by to stwierdzić - choćby z balsamem Nivea FC.
Możliwe też, że włosy masz niedostatecznie jeszcze nawilżone i wysyłają czułki w poszukiwaniu wody.
To że jest upał nie oznacza, że wilgotność jest wysoka. Warto sprawdzić PR i wilgotność procentową. Jeśli obie były wysokie, to dość prawdopodobne, że włosy udały sie na poszukiwanie wilgoci.
Cytat:
A Boże broń

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Polelavendove czekam więc na efekty płukania octem lub cytrynką

Kropcia nie musisz eliminowac silikonów z pielegnacji. Ważne, by pamiętać, że są i regularnie je zmywać slsem. Skoro bez nich włosy wyglądają źle, to nie widze powodów, by rezygnować.
Cóż - z własnych testów z quaternium-80, które uznałyśmy za silikon, wiem, że to nie dla mnie Za to dimethicone w Yes to carrots odżywce mi pasuje. Będę więc sprawdzać silikony dalej

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-06-22, 13:17   #20442
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Wkleisz link dla nas?
ale on po angielsku, jak nikt sie zglosi to moge na jutro przetlumaczyc jesli uznacie ze interesujacy

http://www.longlocks.com/how-to-grow-long-hair.htm

Cytat:
Podsumowując - w sumie my tez mamy, choć po zamówieniu pewnie zęby w tynk
ja probowalam policzyc ile wydalam na kosmetyki wlosowe od 9 marca br. i w polowie zakupow przestalam liczyc bo z szoku moglabym stracic wlosy i psinco byloby z calej pielegnacji
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-22, 13:22   #20443
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
A proszę Cię bardzo
Przelewam do psikacza i albo psikam bezpośrednio na skalp (paprzac sobie przy okazji włosy ), a potem wcieram, albo spryskuję całe włosy i potem je chwilę harmonijkuję.
sporządzam na nim raczej psikadła i wcierki, ponieważ jest płynny. Nie lubię, gdy odżywka/maska spływa mi z włosów, więc Jantar nie zagościł do tej pory jako wzbogacacz.

no to psikadła na nim też będe robiła w takim razie

Cytat:
Najlepiej dokładne nazwy, a jeśli nie będziemy ich znały, to składy wstaw do składowego/analizowego. Zobaczymy co to
na pewno je znacie bo wiele razy była tu o nich mowa tylko po prostu potzrebuję by mi ktoś jak chłop krowie bym zapamiętała: tu są proteiny itd muszę chyba okleić odżywki naklejkami co która ma
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3036

Cytat:
Ta Naturia jako jedyna zawiera glicerynę i możliwe, że ona odpowiada za puszenie. Musiałabyś z czyms porównać, by to stwierdzić - choćby z balsamem Nivea FC.
po nivea fc puchu nie ma choć jako psikacza go chyba nie stosowałam podsunęłaś mi pomysł choć może juzmi kiedyć w ręce wpadł jak przyrządzałam psikało a czy naturia b/s miód i cytryna też ma glicerynę?

Cytat:
Możliwe też, że włosy masz niedostatecznie jeszcze nawilżone i wysyłają czułki w poszukiwaniu wody.
To że jest upał nie oznacza, że wilgotność jest wysoka. Warto sprawdzić PR i wilgotność procentową. Jeśli obie były wysokie, to dość prawdopodobne, że włosy udały sie na poszukiwanie wilgoci.

nawilżone są ale ja i tak zawsze bym chciała bardziej :P a jak są wystarczająco to są ciężkie i falują zamiast się kręcić, nie dogodzisz by się lepiej wybrały w poszukiwanie skrętu od nasady a nie marnują czas by znaleźć puch
Cytat:
A Boże broń

tak tylko zapytałam spodziewałam się że mnie pognacie z tym hehe

Cytat:
Kropcia nie musisz eliminowac silikonów z pielegnacji. Ważne, by pamiętać, że są i regularnie je zmywać slsem. Skoro bez nich włosy wyglądają źle, to nie widze powodów, by rezygnować.
Cóż - z własnych testów z quaternium-80, które uznałyśmy za silikon, wiem, że to nie dla mnie Za to dimethicone w Yes to carrots odżywce mi pasuje. Będę więc sprawdzać silikony dalej
no właśnie dziś po dwóch tyg był sls

Stary 2010-06-22, 13:58   #20444
jumaatt
Rozeznanie

Dziękuję wszystkich za miłe powitanie

Cytat:
Napisane przez aniaaa16 Pokaż wiadomość
Jasne Właśnie widziałam Twoje w dzienniku, piękne
Długo nie grozi Ci zazdrość z powodu moich włosów

Na tym wątku zazdrość jest jak najbardziej pożądana - działa niezwykle mobilizująco - szczególnie, dla takich stylizacyjnych leniwców jak ja

Cytat:

nadal niestety mam problem z gorna warstwa, i wiem ze to przez te moje eksperymenta z rozjasnianiem, nad tym tez mysle, na razie doszlam do porozumienia sama ze soba ze koniec z rozjasnianiem tylko farby 2 tony wiec beda miec ciemniejsze ale zdrowsze, dopiero jak bede miec cale wloski jak te od spodu bo bedzie cos
Nigdy nie farbowałam włosów, więc nie mam punktu odniesienia, ale wydaje mi się, że jak na tak częste rozjaśnianie, masz super zdrowe włosy. A przynajmniej na zdjęciach zniszczeń nie widać.
Niemniej oczywiście dopinguję Cię w zmniejszeniu częstotliwości farbowania

Cytat:
No moje ulubione loki wróciły

Teraz moja droga nic już nie napawa optymizmem...
3 miesięczna walka z olejami zakończona absolutnym niepowodzeniem
Ponadto zdaje się,że takie porowate włosy jak mam nie lubią humektantów jak doczytałam w jednym artykule.Niestety zgadza się moje reagują fatalnie na aloes,miód,d-pantenol itd
Teraz poszukuję w świecie domykaczy łusek
Rozpisałam się o kwaśnych płukankach, a potem doczytałam, że razem z Eloe już rozgryzłyście temat

Ja też mam porowate włosy, ale akurat na szczęście na oleje reagują pozytywnie.
Porowatość rozpoznaję to głownie po tym, że pomimo tego, że są grube i gęste, jest je bardzo łatwo przeciążyć i wtedy robią się totalne oklapusy, tudzież mokra włoszka.
Poza tym, zaraz po myciu są pięknie nawilżone i lśniące, a im dłużej od mycia, tym robią się bardziej suche, czyli oddają wilgoć. Ale powiem Ci, że w porównaniu ze stanu sprzed roku widzę ogromną różnicę w porowatości włosów, oczywiście na plus.
A znalazłaś jakieś kosmetyki czy produkty, na które Twoje włosy świetnie reagują? Może analiza składów pozwoli Ci wyodrębnić składniki, które im służą? Wyobrażam sobie, że to frustrujące, jak włosy źle reagują na większość uwielbianych na forum rzeczy

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Zakochana jestem w odżywce b/s tigi i kremie do loków tigi fioletowego.
Mówisz o tym kremie? Masz może porównanie do tego?
Mam ten drugi i jest ok, ale spodziewałam się większych cudów na głowie. Zastanawiam się, czy ten fioletowy ma szansę być dużo lepszy.

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
kupny, familijny jajeczny. Dla moich włosów jest rewelacyjny po prostu. Już chyba kiedyś o nim pisałam i się podniecałam nim Włosy ślicznie po nim błyszczą i są miękkie.
Jeśli ktoś ma ochotę, dysponuję przepisem na szampon jajeczny domowej roboty.

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Aha i kupiłam Garniera z Avokado oraz Garniera z Aloesem. Po dwutygodniowej rossmannowej abstynencji nie umiałam oprzeć się promocji
Też się na niego czaję. Wszystkie tak tu o nim dobrze piszecie, a moje włosy lubią emolientowe odżywki.

Aha, jeśli chodzi o wypadnie, ja bym Ci bardzo polecała zrobić podstawowe badania, szczególnie morfologię. Może za mało żelaza. Nie zmieniałaś ostatnio diety?

Cytat:
Lecytyna... z sojową mam złe doswiadczenia, ale może być?
Może być jak najbardziej. Do odżywki trzeba ostrożnie, bo może ją trochę podemulgować Ale do mieszanek olejowych jak znalazł! Oczywiście ta z HLB7 lepsza.

Cytat:
Teraz sama nie wiem, co lepsze - codzienne mycie włosów, ale z emolientami czy mycie co dwa dni w systemie ograniczającym emolienty i liczenie się z brakiem mięsistości włosów...
Eloe, mam prośbę. Jeśli zdecydujesz się na codzienne mycie, powiedz mi proszę potem, czy zauważyłaś negatywny wpływ codziennego mycia na włosy. Mam na to ochotę, ale ciągle mam w głowie, że lepsze dla włosów jest rzadsze mycie.
Z drugiej strony, jak patrzę na efekty Syrenki czy Małgosi, które myją włosy codziennie, to ta teoria upada

Cytat:
a ta amla to proszek czy olej?
wydawało mi się, że proszek nie śmierdzi
A czy eclipta śmierdzi? Będę wcierać w skalp, żeby siwulce zdopingować do wydania z siebie jakiegoś koloru

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie
Ostatnio nałożyłam sobie Joanna Miód i Proteiny Mleczne.
Włosy stały się tak sianowate ze sobie nie wyobrażacie..
Zmyłam to jak zobaczyłam to siano, teraz w międzyczasie próbowałam je przeprosić bananową z TBS, Naturią len i rumianek oraz mak i bawełna, Fructisem z karite..i nic.
Ugotowałam żel lniany nałożyłam go dużo i dalej siano takie jak było..
A może to ten kryzys włosowy? W sumie mija miesiąc rozpoczęcia nowej pielęgnacji..
Widziałam Twój wpis w dzienniku i zastanawia mnie jedna rzecz. Piszesz, że myjesz włosy odżywką i całkowicie odstawiłaś szampon. Oraz że wykańczasz jeszcze stare zapasy odżywek z silikonami. Być może tu tkwi problem? Może silikony się nadbudowały i potrzebują na gwałt oczyszczenia?
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:00   #20445
Eloe77

Cytat:
ale on po angielsku, jak nikt sie zglosi to moge na jutro przetlumaczyc jesli uznacie ze interesujacy

http://www.longlocks.com/how-to-grow-long-hair.htm
Nie szkodzi. Będziemy czytać
Cytat:
na pewno je znacie bo wiele razy była tu o nich mowa tylko po prostu potzrebuję by mi ktoś jak chłop krowie bym zapamiętała: tu są proteiny itd muszę chyba okleić odżywki naklejkami co która ma
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3036
No to lecę na czuja, ale i tak potrzebne będa składy (wpisuję tylko to, co mogłoby mieć proteiny lub nie mam pewności):
Herbal Essences z kokosem chyba nie ma, ale brak pewności
Artiste - dokładnie nie widzę, czy to ta czy może inna
Biowax niebieski powinien mieć.
Suave - to ta?

2 zdjęcie - Swami coś tam nie znam składu.

3 zdjęcie - znów niewidoczna dokładniej Artiste,
Yung różowy ma proteiny,
Balsam z apteczki babuni ma,
Kompres również ma,
Biowax niebieski powinien mieć
Suave już chyba była, ale jeśli to ta podlinkowana to sama wiesz
zielona z napisami jak robaczki - nie mam zielonego pojęcia o składzie

4 zdjęcie - same olejki, nie powinno być protein, ale mogę się mylić

5 zdjęcie -Biowax - sama wiesz,
coś stoi z mazideł - brak nazwy

6 zdjęcie - wszystko co w srebrnych i niebieskich butelkach - brak składu
żel przeźroczysty i balsam Nivea mają glicerynę

Cytat:
po nivea fc puchu nie ma choć jako psikacza go chyba nie stosowałam podsunęłaś mi pomysł
Nie chodziło o zrobienie psikacza, ale o nałożenie jako odzywki b/s. A Ty zrobiłaś z Naturii psikadło?
Cytat:
a czy naturia b/s miód i cytryna też ma glicerynę?
Nie, nie ma.

Znalazłam w innym wątku informację, że włosy moga przerzedzac się, gdy jest niski poziom hemoglobiny i problemy z tarczycą

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-06-22, 14:04   #20446
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
A widzisz jak mądrze pomyślane
ja ten ocet kupiłam dawno temu,ale nie używałam
Teraz kiedy myślę,że dla moich włosów zamknąć luski to podstawa sobie o nim przypomniałam...ale już nie zerknęłam-jaki ci on jest.
W głowie miałam,że to taki ocet lecz z większą ilością składników ziołowych.A Ty mnie oświeciłaś
Lavendko a może spróbujesz płukanki z hibiskusa?
Nie śmierdzi octem i nie rozjaśnia włosów jak cytryna.
Mam hibiskus więc mogę Cię nim poczęstować
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:14   #20447
Eloe77

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Rozpisałam się o kwaśnych płukankach, a potem doczytałam, że razem z Eloe już rozgryzłyście temat
O płukankach kwasnych nigdy za wiele.
Musze wreszcie przysiąc do napisania w FAQ. Chyba że masz ochotę?
Cytat:
Jeśli ktoś ma ochotę, dysponuję przepisem na szampon jajeczny domowej roboty.
jak najbardziej.
A może do receptariusza?

A propos recepratiusza - Nava - wyprbowałas już tę ogórkową maskę?
Cytat:
Napisane przez jumaatt
Też się na niego czaję. Wszystkie tak tu o nim dobrze piszecie, a moje włosy lubią emolientowe odżywki.
Ma czekać w pudełku?
Cytat:
Aha, jeśli chodzi o wypadnie, ja bym Ci bardzo polecała zrobić podstawowe badania, szczególnie morfologię. Może za mało żelaza.
Przyłączam się - warto zrobić morfologię.
Zamieniłam pokrzywę i skrzyp na burak i sok wielowarzywny...
Cytat:
Może być jak najbardziej. Do odżywki trzeba ostrożnie, bo może ją trochę podemulgować Ale do mieszanek olejowych jak znalazł! Oczywiście ta z HLB7 lepsza.
Używałam właśnie jako emulgatora i potem mialam problem ze zmyciem
Czyli kapka - nie więcej
Cytat:
Eloe, mam prośbę. Jeśli zdecydujesz się na codzienne mycie, powiedz mi proszę potem, czy zauważyłaś negatywny wpływ codziennego mycia na włosy. Mam na to ochotę, ale ciągle mam w głowie, że lepsze dla włosów jest rzadsze mycie.
Z drugiej strony, jak patrzę na efekty Syrenki czy Małgosi, które myją włosy codziennie, to ta teoria upada
Stosowałam codzienne mycie, by włosy szybciej wróciły do siebie po cięciu i byłam zachwycona. Trwało to raptem tydzień czy półtora, ale mnie i włosom się podobało. Przerwałam, ponieważ zajmowało mi to za dużo czasu.

Teoretycznie i zgodnie z tym, co pisza na NC, latem włosy można myć częściej, bo więcej się pocimy i oleiste substancje naszego ciała są rozprowadzane łatwiej. Ponieważ juz w naszych tłumaczeniach jest niezgodność (w jednym artykule stoi, by myć rzadziej, w innym - częściej), umyśliłam sobie, że istotną będzie równiez wilgotność. Jeśli jest sucho i gorąco, to częstsze mycie może nie być wskazane (jak zimą- myjemy rzadziej, ponieważ jest problem z wytwarzaniem sebum). Jeśli zaś wilgotno i gorąco, to jak najbardziej można.
Teraz tylko wcielić w życie i obadać efekty
Cytat:
A czy eclipta śmierdzi?
ta w proszku nie.
Cytat:
Będę wcierać w skalp, żeby siwulce zdopingować do wydania z siebie jakiegoś koloru
Ja się powtorzę - jakie siwulce

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-06-22, 14:24   #20448
athine
Raczkowanie

Dziewczyny a co jeśli... no cóż. Ja nie narzekam na swoje włosy... takie falo-loki, jestem już do nich przyzwyczajona, nawet je polubiłam... ale martwi mnie że po kazdym myciu musze prostowac grzywkę, bo robią się z nich 4 osobne loki, których nie mogę ułożyć... wszystko jest takie spokojne a tu zamiast grzywki (na bok czesanej) jest takie coś... jak to rozczeszę to to idzie do góry i dupa dalej :/
Dlatego prostuję, ale już więcej nie chcę... Co zrobić z tą grzywką?
athine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:39   #20449
msk3
BAN stały

Jumaatt-mam oba ktemy Tigi.
Jeśli mogę porównać,to niebieski krem jest gęstszy,bardziej lepiący i bosko pachnie.
Fioletowy jest lżejszy,nie ciągnie się tak i pachnie nieziemsko.
Po obu mam świetny skręt,blask,delikatność.
Jednak oba nie lubią sie z większością odżywek.Trzeba sprawdzać.

Ja myję włosy codziennie i nie narzekam.
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:29   #20450
Eloe77

Cytat:
Napisane przez athine Pokaż wiadomość
Dlatego prostuję, ale już więcej nie chcę... Co zrobić z tą grzywką?
Dziewczyny tutaj najcześciej grzywkę prostuja przy pomocy szczotki podczas suszenia. Mozna tez nawinac na wałek.
Jesli się buntuje i wciąż się skręca, to może wcale nie chce być grzywką?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-06-22, 15:35   #20451
Rybiorek
Zakorzenienie

syrenko blagam o zajrzenie do skladzika , jutro bede robic zamowienie na BC i zastanawia mnie ten zelik Gellie z Curl Junkie, bylam bardzo dzielna i wytrzymalam az 4 tygodnie od ostatniego zamowienia na BC i choc nadal szafki pekaja w szwach to ja nie dam rady dluzej walczyc z checia sprobowania paru nowych rzeczy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-22, 15:48   #20452
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Nadrobiłam Was już całkowicie
Uff...jakie to absorbujące

Najnowsze wieści z pola bitwy Płukanka z octu jabłkowego- ok, ale bez rewelacji...nie wiem, one w ogóle jakieś takie dziwne dzisiaj są...może im też teraz olejowanie nie odpowiada? Bo romans z kokosem był w nocy...Hmm...
Kosmetyki Rybiorka...nadal używam tylko odżywki z olejem z pestek brzoskwini, która pachnie obłędnie a włosięta to mam mięciusie jak niemowlaczek

Zaczynam mieć chyba jednak kompleks na punkcie objętości Moje lokasy nietykane nożyczkami już prawie 5 miesiący chyba się buntują Siadają na objętości...klapnięte takie są
Widziałam, że któraś z dziewczyn dopytywała się o żabkowanie...ja się również dołączam
Wiem, że Natalczak podała linka do żabkowania Eloe, ale u mnei wyświetla się niestety jakiś inny post, nie ten

Mógłby mi ktoś pomóc? Zastanawiam się co z nimi zrobić żeby je podnieść u nasady...ręcznikowania przedłużać nie chcę, bo mi rano nie wyschną...
Pomóżcie coś na tę objętość- proszę, proszę, proszę...

A tak w ogóle i przede wszystkim to witam Panią Jumatt Miło Cię widzieć!

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:57   #20453
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

hej

chcialam sie przywitac i ujawnic jako podczytujaca watek od jakiegos czasu
moje falo-loki sa na diecie bezsilikonowej od roku, glownie ze wzgledu na przetluszczanie
z delikatnymi, zmywalnymi woda silikonami wloski sie lubia
w ubieglym tygodniu umylam ostatni raz szamponem z sls (syoss bez silikonow) i 2 razy potem myslam wloski odzywka ( mr potters z aloesem) - efekt fatalny, straszny puch na glowie a do tego wlosy obciazone i potworne swedzenie skory glowy
dzsiaj umylam OMO (szampon babydream, odzywka pottersowa aloesowa, maska kallos)- swedzenie okropne od rana, o niczym innym nie moge myslec caly dzien w pracy, wlosy wygladaja kiepsko, sa jakies ciezki i poprostowaly sie

i nie wiem czy, mycie odzywka nie dla mnie, bo wlosy sie przetluszczaja, czy zla odzywka, a moze zle splukana
czemu takie swedzenie po OMO?

uzywam od dawna maski kallos, z nowych zaczelam na konce nakladac joanne z apteczki babuni b/s i nivea fc, a raz byl zel artistry i po nim to jeszcze sie moglam ludzion pokazac

popradzcie co robic
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 16:00   #20454
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie szkodzi. Będziemy czytać
No to lecę na czuja, ale i tak potrzebne będa składy (wpisuję tylko to, co mogłoby mieć proteiny lub nie mam pewności):
Artiste - dokładnie nie widzę, czy to ta czy może inna
artiste mam ten pierwszy z keratyną a keratyna to proteina tak?

Cytat:
Biowax niebieski powinien mieć.
Suave - to ta?

Cytat:
2 zdjęcie - Swami coś tam nie znam składu.

tutaj składy tych swami
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=271

Cytat:
3 zdjęcie - znów niewidoczna dokładniej Artiste,
Yung różowy ma proteiny,
Balsam z apteczki babuni ma,
Kompres również ma,
Biowax niebieski powinien mieć
Suave już chyba była, ale jeśli to ta podlinkowana to sama wiesz
zielona z napisami jak robaczki - nie mam zielonego pojęcia o składzie

4 zdjęcie - same olejki, nie powinno być protein, ale mogę się mylić

5 zdjęcie -Biowax - sama wiesz,
coś stoi z mazideł - brak nazwy

tego biowaxa nie używam bo tam są same ciężkie silikony ...
z mazideł mam hydrolat aloesowy i keratyne

Cytat:
Nie chodziło o zrobienie psikacza, ale o nałożenie jako odzywki b/s. A Ty zrobiłaś z Naturii psikadło?
dałam tylko kropelkę zel i wodę

a czy w tych odżywkach z proteinami jest ich duża ilość? czy raczej marna że moje włosy tak wdzięcznie na tego waxa z proteinami zareagowały?

Stary 2010-06-22, 16:43   #20455
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
hej

moje falo-loki sa na diecie bezsilikonowej od roku, glownie ze wzgledu na przetluszczanie
w ubieglym tygodniu umylam ostatni raz szamponem z sls (syoss bez silikonow) i 2 razy potem myslam wloski odzywka ( mr potters z aloesem) - efekt fatalny, straszny puch na glowie a do tego wlosy obciazone i potworne swedzenie skory glowy
dzsiaj umylam OMO (szampon babydream, odzywka pottersowa aloesowa, maska kallos)- swedzenie okropne od rana, o niczym innym nie moge myslec caly dzien w pracy, wlosy wygladaja kiepsko, sa jakies ciezki i poprostowaly sie

i nie wiem czy, mycie odzywka nie dla mnie, bo wlosy sie przetluszczaja, czy zla odzywka, a moze zle splukana

uzywam od dawna maski kallos, z nowych zaczelam na konce nakladac joanne z apteczki babuni b/s i nivea fc, a raz byl zel artistry i po nim to jeszcze sie moglam ludzion pokazac

popradzcie co robic
Witaj

czy szamponu Babydream używałaś wcześniej?
Jakiego szamponu używasz normalnie? Najlepiej by było gdybyś stosowała przy OMO ten szampon, który toleruje Twój skalp. Odżywka nie powinna mieć wpływu na sensacje skalpowe, bo przy OMO nie ma ona kontaktu ze skórą głowy (chyba, że odżywka do odżywiania).
Pottersy nie należą do rzadkich balsamów, rozcieńcz je wodą, możesz dodać troszkę soku z cytryny.
Płukanie jest bardzo ważne, moc strumienia wody wydaje mi się również istotnym czynnikiem.
Możesz też spróbować innej odżywki do mycia (np. Hegron, Yung różowy).

Wprowadzaj nowe produkty i nowe czynności osobno.
Jeśli testujesz OMO nie stosuj rzeczy, które nie wiesz jak działają, bo nie będziesz wiedziała co spowodowało zły stan włosów.

Możliwe też, że proteiny miały swój udział w powstaniu puchu, używasz Kallosa, czy joanna z apteczki też ma proteiny? (nie pamiętam, mnie się te wszystkie Joanny mieszają )
Stary 2010-06-22, 16:49   #20456
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
O płukankach kwasnych nigdy za wiele.
Musze wreszcie przysiąc do napisania w FAQ. Chyba że masz ochotę?
Chciałabym teraz zająć się innym tematem włosowym, więc jeśli znajdziesz chwilę czasu - napisz proszę. Jeśli nie, mogę to zrobić ja, ale najwcześniej za parę dni.

Szampon jajeczno-miodowy wstawiony do receptariusza

Cytat:
Ma czekać w pudełku?
Kochana jesteś Patrzyłam już za nim w jednym Rossmanie, niestety nie znalazłam. Dziś wybieram się do jeszcze innego, jeśli i tam nie będzie, uśmiechnę się szeroko do Ciebie - o tak:

Cytat:
Czyli kapka - nie więcej
Tak, kapkę kapeczkę

Cytat:
Stosowałam codzienne mycie, by włosy szybciej wróciły do siebie po cięciu i byłam zachwycona. Trwało to raptem tydzień czy półtora, ale mnie i włosom się podobało. Przerwałam, ponieważ zajmowało mi to za dużo czasu.
No właśnie, też tak myślę, że przy naszym systemie pielęgnacji, w którym mycie jest bardzo delikatne, a potem jeszcze zazwyczaj ładujemy różnorakie bomby nawilżająco- odżywcze, nie powinno być problemów.
Fakt, czasu zajmuje to mnóstwo (szczególnie przy długich), ale za to ma się codziennie ładne włosy

Cytat:
Ja się powtorzę - jakie siwulce
Oj, wiadomo, że nie mam siwych włosów na całej głowie. I nie widać ich "z zewnątrz" ( i pewnie jeszcze długo nie będzie Ale na skroniach, jak odsunę wierzchnią warstwę włosów, jest parę skupisk włosów, gdzie połowa z nich jest siwa
Na razie nie jest to problem, ale jeśli mogę zacząć przeciwdziałać, wolę już się za to zabrać

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Jumaatt-mam oba ktemy Tigi.
Jeśli mogę porównać,to niebieski krem jest gęstszy,bardziej lepiący i bosko pachnie.
Fioletowy jest lżejszy,nie ciągnie się tak i pachnie nieziemsko.
Po obu mam świetny skręt,blask,delikatność
Co do niebieskiego mam identyczne odczucia. I z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że po fioletowym mogę się spodziewać podobnego efektu, jeśli chodzi o skręt. Chyba na razie się z nim wstrzymam w takim razie.

Cytat:
Jednak oba nie lubią sie z większością odżywek.Trzeba sprawdzać.
O, a może tu tkwi u mnie problem. Masz na myśli odżywki b/s? Ja zawsze jakąś nakładam po myciu, więc może trochę niweczą działanie Tigi. Muszę popróbować.
W każdym razie dzięki

Cytat:
Ja myję włosy codziennie i nie narzekam.
Kolejny głos na tak

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was już całkowicie
Uff...jakie to absorbujące
No nie? Chyba nadrabiałyśmy razem. Byłam pierwsza

Cytat:
Najnowsze wieści z pola bitwy Płukanka z octu jabłkowego- ok, ale bez rewelacji...
A ph było zmierzone?

Cytat:
Zaczynam mieć chyba jednak kompleks na punkcie objętości
Mógłby mi ktoś pomóc? Zastanawiam się co z nimi zrobić żeby je podnieść u nasady...ręcznikowania przedłużać nie chcę, bo mi rano nie wyschną...
Pomóżcie coś na tę objętość- proszę, proszę, proszę...
Ja zauważyłam u siebie bardzo duży wzrost objętości, kiedy nakładam na drugi dzień po myciu wcierkę na skalp i masuję skalp głową w dół. Włosy przy samej głowie są troszkę zmasakrowane wtedy, ale objętość..2x większa. Tylko nie wiem, jak po myciu na mokre, wtedy taki sposób to chyba nie bardzo

Cytat:
A tak w ogóle i przede wszystkim to witam Panią Jumatt Miło Cię widzieć!
Cześć

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
hej

Witamy

Cytat:

Długo tego syoss-a używałaś? Obiło mi się o uszy, że ma bardzo mocne detergenty i może podrażnić.
Po myciu odżywką może pojawić się swędzenie, ale żeby od razu potworne? Hmm...aż tak źle nie powinno być.
Chyba najważniejsze, żebyś teraz doprowadziła skalp do równowagi i uspokoiła to swędzenie. Masz może Palomę albo Jantara, żeby wcierać?
Nie wiem, co dziewczyny sądzą, ale ja bym odstawiła odżywkę do mycia i stosowała na razie dalej OMO z łagodnym szamponem, dopóki skalp się nie uspokoi.
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 17:15   #20457
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

tak zachwalacie miod, ze wlasnie zrobilam mieszanke biowax do ciemnych + olej ze slodkich migdalow + miod. Wszystko podgrzane i na cieplo pod czepkiem

grudkowaty ten miod byl... mam nadzieje ze dobrze sie zmyje. bo niezbyt milo wspominam samorobione maseczki min z bananaem
Stary 2010-06-22, 17:25   #20458
MidnightPoison
Raczkowanie

Cytat:
Może być to winą odżywki, kryzysu albo pogody. Mnie wczoraj złapało okropne siano i do końca nie wiem co było jego przyczyną
Mnie siańsko trzyma już od ok. 16 czerwca i nie mogę się go wyzbyć

Cytat:
Mnie sie tak robi jak mam za duzo napackane, sprobuj wybrac prosta pielegnacje na najblizsze pare dni
odzywka do mycia skalpu (albo szampon) ale tylko skalpu
maska - wybierz cos co nie ma lub bardzo malo protein - trzymaj 20-30 max
jesli chesz po zmyciu maski naloz odzywke d/s ale bardzo prosta w skladzie, tyle zeby palcami rozczesac wloski
odzywke b/s wybierz 'cienka' - bardzo dobrze sprawdza sie joanna b/s miod&cytryna lub len&rumianek
teraz naloz odrobine zelu lnianego ugniatajac delikatnie, nastepnie zostaw je i nie ruszaj az wyschna

to moje emergency, zawsze jak wloski staja deba i mam siano ta procedura przywraca je do pionu i nie ma siana i nie ma puchu, tylko grube loko fale

Tak właśnie zrobiłam jeszcze przed przeczytaniem Twojego posta nawet dokładnie dałam te odżywki co pisałaś ale i tak dziękuje
Troche je postawiło ale mam wrażenie że jakbym przejechała raz prostownicą to by były prościutkie i mnie korci wyprostować

Cytat:
No właśnie nie, tego nieszczęśliwego 16 czerwca użyłam kompresu z Joanny i do tej pory nie mogę się uporać z puchaczem na głowie..
Protein w składach reszty odżywek nie znalazłam..

Cytat:
Widziałam Twój wpis w dzienniku i zastanawia mnie jedna rzecz. Piszesz, że myjesz włosy odżywką i całkowicie odstawiłaś szampon. Oraz że wykańczasz jeszcze stare zapasy odżywek z silikonami. Być może tu tkwi problem? Może silikony się nadbudowały i potrzebują na gwałt oczyszczenia?
Wczoraj właśnie też tak pomyślałam i użyłam szaponu ginko biloba Mrs Potter's i dalej nic..
Z silikonowych odżywek to używałam Nivea Flexible curls ale też od wielkiego dzwonu bo skleja mi włosy

To wychodzi chyba że to wina tych protein. Dziwi mnie tylko że po tak małej ilości jest taka reakcja. Mam nadzieję że szybko wrócą do normy bo mnie szlag trafi...

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 17:29   #20459
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:

Długo tego syoss-a używałaś? Obiło mi się o uszy, że ma bardzo mocne detergenty i może podrażnić.
Po myciu odżywką może pojawić się swędzenie, ale żeby od razu potworne? Hmm...aż tak źle nie powinno być.
Chyba najważniejsze, żebyś teraz doprowadziła skalp do równowagi i uspokoiła to swędzenie. Masz może Palomę albo Jantara, żeby wcierać?
Nie wiem, co dziewczyny sądzą, ale ja bym odstawiła odżywkę do mycia i stosowała na razie dalej OMO z łagodnym szamponem, dopóki skalp się nie uspokoi.
Ja popieram

Zaczęłam testowanie Biovaxa do ciemnych włosów, jest gęstawy, efekt po pierwszym zastosowaniu w duecie z Mrs Potters aloesową + żelem lnianym z dodatkami na plus.
Testowałam też odzywkę Doliva Roma, jest gęsta i podobała się moim włosom

Potwierdzam, że eclipta nie śmierdzi
Można ją stosować
* w proszku,
* BU ma płyn rozmarynowy z ecliptą (i ta eclipta jest płynna)
* z olejem, w olejach hinduskich (które są zapachowe

* jako maseczkę na twarz
Stary 2010-06-22, 17:58   #20460
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

A ja zapomniałam opisać moje wrażenie po kolejnym eksperymencie
W sobotę zrobiłam maskę miodową Jednak z większą ilością miodu Tzn. dałam po równo czyli po 2 łyżki i miodu i odżywki Trzymałam 2 godzinki

Włosy miałam po tym niesamowicie gładkie, miękkie, elastyczne i w ogóle...cud-MIÓD

Czy odniesie się ktoś do mojej prośby w sprawie żabkowania? Czuję się nieusatysfakcjonowana

Jumatt- nie mam papierka żeby zmierzyć
Ale ustalałam z Eloe, że proporcje: 1 łyżka na pół litra wody jest ok

Co do nadrabiania- to ja nadrabiałam w częściach i czasem się udzielałam...wiec jest po równo :P

A co do wcierki na drugi dzień...nie jest to u mnie zbyt dobry pomysł...ta objętość jest u mnie wtedy...ekhem...zdecydowa nie zbyt duża

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości