|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#20431 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
moje przy bokach twarzy są do tego proste jak druty..
|
#20432 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie sie tak robi jak mam za duzo napackane, sprobuj wybrac prosta pielegnacje na najblizsze pare dni
odzywka do mycia skalpu (albo szampon) ale tylko skalpu maska - wybierz cos co nie ma lub bardzo malo protein - trzymaj 20-30 max jesli chesz po zmyciu maski naloz odzywke d/s ale bardzo prosta w skladzie, tyle zeby palcami rozczesac wloski odzywke b/s wybierz 'cienka' - bardzo dobrze sprawdza sie joanna b/s miod&cytryna lub len&rumianek teraz naloz odrobine zelu lnianego ugniatajac delikatnie, nastepnie zostaw je i nie ruszaj az wyschna to moje emergency, zawsze jak wloski staja deba i mam siano ta procedura przywraca je do pionu i nie ma siana i nie ma puchu, tylko grube loko fale
|
#20433 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Szcześciaro z Wysp ![]() Syrenko ciekawie zapowiada się ta seria MidnightPoison czy próbowałaś wczesniej czegokolwiek z proteinami? Skoro włosy zrobiły się sianowate i nie chcą się kręcić, to prawdopodobieństwo nielubienia protein jest dość duże. Sprawdź produkty, których używasz, przypomnij sobie, czy nie było protein wczesniej i jak się włosy zachowywały. Twój skręt jest mocny, więc kryzys włosowy nie powinien objawiac się kompletnym brakiem skrętu. Stawiałabym raczej na brak objętości, przesuszenie, niepodatność na układanie, nadmierne puszenie. Cytat:
zastanawiasz się obecnie nad relacją Twoich porowatych włosów z humektantami i uważasz, że będzie negatywna. Zgodnie z techniczną specyfikacją produktu ocet ziołowy mazideł uzyskano w wyniku maceracji w medium ocet jabłkowy/gliceryna (50:50) następujących, aromatycznych roślin o właściwościach leczniczych: LAWENDA, ROZMARYN, SZAŁWIA i TYMIANEK. Gliceryna jest humektantem. Ergo: dobrze by było spróbować z octem jabłkowym lub sokiem z cytryny. Celowo nieco zubożyłam wnioskowanie, bo nie wiem, jak Twoje włosy zachowuja się po ekstraktach ziołowych. Moje włosy po płukankach w ziołach (szałwia, pokrzywa, rumianek) nie wyglądają najlepiej - najczęściej są pozbawione blasku i sprężystości, dlatego też rzadko je robię. Możliwe więc, że to ekstrakty są odpowiedzialne za "nijakość".
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-06-22 o 12:11 |
||
|
|
|
#20434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe widzę, ze jesteś
To Cię wykorzystam ![]() Leci już do mnie jantar pewnie jutro będzie, jak go używasz? Ja chciałam jako psikacz czy mogę na całe włosy? Patrząc na skład wysuszać nie powinien więc nie tylko jako wcierkę tak? Dodajesz do jakiś odżywek go? ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- ja też mam często tak że pasemko przy twarzy zostaje proste
|
|
#20435 |
|
Zakorzenienie
|
e, nie przesadzajmy, tez nie mam za rogiem, musze zamawiac
jak zmienie kontynent to bede miec za rogiem , tutaj miejscowo to jest kichaostatnio czytalam sobie troche i wiekszosc to strony amerykanskie i np. znalazlam porady jak nie wydawac majatku stosujac metode CG, polecane odzywki V05 bo tanie i fajne, bez silikonow, ide do sklepu i co widze, siloxane i 6 innych silikonow w kazdym rodzaju, a USA i Kanadzie te odzywki oferowane sa w wersjach; z silikonami i bez, ja nie wiem, czy oni mysla ze w Europie wszystkie kobiety maja proste wlosy? znalazlam tez ciekawy artykul w ktorym autorka nie dzieli wlosow na proste i krecone a w kwestii silkonow uwaza ze to sprawa indywidualna i nawet prostowlose moga miec ich dosc, ale te fajne tanie kosmetyki ktorych ona uzywa w europie niedostepne a jak sa to z silikonami podsumowywujac ciesze sie ze mam dostep do BC
|
#20436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mam problem by zidentyfikować proteiny w używanych kosmetykach jakie noszą nazwy i w jakich ilościach w danym kosmetyku występują może podeślę zdjęcie odżywek i poradzicie coś?a co do puchu na głowie to raczej go nie miewam a jeśli już to jest malutki np ostatnio po użyciu naturi maki bawełna jako reanimatora z wodą przez godzinę było ok a później pojawił sie malutki puch dodam że bym wtedy upał. Może dodamy w naszym wątku zdjecia naszych zbiorów by dokładnie wiedzieć co która ma by wymienić się opiniami jeszcze lepiej lub stworzymy wątek "zbiory zakręconych" co Wy na to? Chętnie zobaczyłabym te tony kosmetyków ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- a co to jest BC czy to te kosmetyki schwarzkopf'a??
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-06-22 o 12:38 |
|
|
|
|
#20437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=396172 BC to British Curlies, sklep brytyjski z fajnymi kosmetykami dedykowanymi włosom kręconym. Proteiny: w nazwie mają protein i/lub hydrolyzed Wax latte o ile pamiętam ma też amodimethicone, może twoje włosy lubią ten silikon? |
|
|
|
|
#20438 |
|
BAN stały
|
Dlaczego nie?
Można by dodać. BC to chyba British Curl. |
|
|
|
#20439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
amodimethicone czy dimethicone nadal stosuję w swojej pielęgnacji ... próbowałam bez nich ale nie było zbyt fajnie, może też zbyt szybko się poddałam ... Może jeszcze spróbueję gdy wykończę te które mam, lecz trochę to potrwa
|
|
#20440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ten ocet kupiłam dawno temu,ale nie używałam Teraz kiedy myślę,że dla moich włosów zamknąć luski to podstawa sobie o nim przypomniałam...ale już nie zerknęłam-jaki ci on jest. W głowie miałam,że to taki ocet lecz z większą ilością składników ziołowych.A Ty mnie oświeciłaś |
|
|
|
|
#20441 | |||||||
|
|
A proszę Cię bardzo
![]() Cytat:
), a potem wcieram, albo spryskuję całe włosy i potem je chwilę harmonijkuję. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najlepiej dokładne nazwy, a jeśli nie będziemy ich znały, to składy wstaw do składowego/analizowego. Zobaczymy co to ![]() Cytat:
Możliwe też, że włosy masz niedostatecznie jeszcze nawilżone i wysyłają czułki w poszukiwaniu wody. To że jest upał nie oznacza, że wilgotność jest wysoka. Warto sprawdzić PR i wilgotność procentową. Jeśli obie były wysokie, to dość prawdopodobne, że włosy udały sie na poszukiwanie wilgoci. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Polelavendove czekam więc na efekty płukania octem lub cytrynką Kropcia nie musisz eliminowac silikonów z pielegnacji. Ważne, by pamiętać, że są i regularnie je zmywać slsem. Skoro bez nich włosy wyglądają źle, to nie widze powodów, by rezygnować. Cóż - z własnych testów z quaternium-80, które uznałyśmy za silikon, wiem, że to nie dla mnie Za to dimethicone w Yes to carrots odżywce mi pasuje. Będę więc sprawdzać silikony dalej
|
|
#20442 | |
|
Zakorzenienie
|
ale on po angielsku, jak nikt sie zglosi to moge na jutro przetlumaczyc jesli uznacie ze interesujacy
http://www.longlocks.com/how-to-grow-long-hair.htm Cytat:
|
|
#20443 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to psikadła na nim też będe robiła w takim razie ![]() Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3036 Cytat:
choć może juzmi kiedyć w ręce wpadł jak przyrządzałam psikało a czy naturia b/s miód i cytryna też ma glicerynę?Cytat:
nawilżone są ale ja i tak zawsze bym chciała bardziej :P a jak są wystarczająco to są ciężkie i falują zamiast się kręcić, nie dogodzisz by się lepiej wybrały w poszukiwanie skrętu od nasady a nie marnują czas by znaleźć puch ![]() tak tylko zapytałam Cytat:
|
|
#20444 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję wszystkich za miłe powitanie
Cytat:
Na tym wątku zazdrość jest jak najbardziej pożądana - działa niezwykle mobilizująco - szczególnie, dla takich stylizacyjnych leniwców jak ja ![]() Cytat:
Niemniej oczywiście dopinguję Cię w zmniejszeniu częstotliwości farbowania ![]() Cytat:
Ja też mam porowate włosy, ale akurat na szczęście na oleje reagują pozytywnie. Porowatość rozpoznaję to głownie po tym, że pomimo tego, że są grube i gęste, jest je bardzo łatwo przeciążyć i wtedy robią się totalne oklapusy, tudzież mokra włoszka. Poza tym, zaraz po myciu są pięknie nawilżone i lśniące, a im dłużej od mycia, tym robią się bardziej suche, czyli oddają wilgoć. Ale powiem Ci, że w porównaniu ze stanu sprzed roku widzę ogromną różnicę w porowatości włosów, oczywiście na plus. A znalazłaś jakieś kosmetyki czy produkty, na które Twoje włosy świetnie reagują? Może analiza składów pozwoli Ci wyodrębnić składniki, które im służą? Wyobrażam sobie, że to frustrujące, jak włosy źle reagują na większość uwielbianych na forum rzeczy ![]() Mówisz o tym kremie? Masz może porównanie do tego? Mam ten drugi i jest ok, ale spodziewałam się większych cudów na głowie. Zastanawiam się, czy ten fioletowy ma szansę być dużo lepszy. Cytat:
Cytat:
Aha, jeśli chodzi o wypadnie, ja bym Ci bardzo polecała zrobić podstawowe badania, szczególnie morfologię. Może za mało żelaza. Nie zmieniałaś ostatnio diety? Może być jak najbardziej. Do odżywki trzeba ostrożnie, bo może ją trochę podemulgować Ale do mieszanek olejowych jak znalazł! Oczywiście ta z HLB7 lepsza.Cytat:
Z drugiej strony, jak patrzę na efekty Syrenki czy Małgosi, które myją włosy codziennie, to ta teoria upada ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#20445 | ||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Herbal Essences z kokosem chyba nie ma, ale brak pewności Artiste - dokładnie nie widzę, czy to ta czy może inna Biowax niebieski powinien mieć. Suave - to ta? 2 zdjęcie - Swami coś tam nie znam składu. 3 zdjęcie - znów niewidoczna dokładniej Artiste, Yung różowy ma proteiny, Balsam z apteczki babuni ma, Kompres również ma, Herbal Essences z kokosem chyba nie ma, ale brak pewności Biowax niebieski powinien mieć Suave już chyba była, ale jeśli to ta podlinkowana to sama wiesz ![]() zielona z napisami jak robaczki - nie mam zielonego pojęcia o składzie 4 zdjęcie - same olejki, nie powinno być protein, ale mogę się mylić 5 zdjęcie -Biowax - sama wiesz, coś stoi z mazideł - brak nazwy 6 zdjęcie - wszystko co w srebrnych i niebieskich butelkach - brak składu żel przeźroczysty i balsam Nivea mają glicerynę Cytat:
Cytat:
Znalazłam w innym wątku informację, że włosy moga przerzedzac się, gdy jest niski poziom hemoglobiny i problemy z tarczycą
|
|
#20446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie śmierdzi octem i nie rozjaśnia włosów jak cytryna. Mam hibiskus więc mogę Cię nim poczęstować
|
|
|
|
|
#20447 | ||||||||
|
|
Cytat:
Musze wreszcie przysiąc do napisania w FAQ. Chyba że masz ochotę? Cytat:
A może do receptariusza? A propos recepratiusza - Nava - wyprbowałas już tę ogórkową maskę? Cytat:
Cytat:
Zamieniłam pokrzywę i skrzyp na burak i sok wielowarzywny... Cytat:
Czyli kapka - nie więcej ![]() Cytat:
Teoretycznie i zgodnie z tym, co pisza na NC, latem włosy można myć częściej, bo więcej się pocimy i oleiste substancje naszego ciała są rozprowadzane łatwiej. Ponieważ juz w naszych tłumaczeniach jest niezgodność (w jednym artykule stoi, by myć rzadziej, w innym - częściej), umyśliłam sobie, że istotną będzie równiez wilgotność. Jeśli jest sucho i gorąco, to częstsze mycie może nie być wskazane (jak zimą- myjemy rzadziej, ponieważ jest problem z wytwarzaniem sebum). Jeśli zaś wilgotno i gorąco, to jak najbardziej można.Teraz tylko wcielić w życie i obadać efekty ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#20448 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co jeśli... no cóż. Ja nie narzekam na swoje włosy... takie falo-loki, jestem już do nich przyzwyczajona, nawet je polubiłam... ale martwi mnie że po kazdym myciu musze prostowac grzywkę, bo robią się z nich 4 osobne loki, których nie mogę ułożyć... wszystko jest takie spokojne a tu zamiast grzywki (na bok czesanej) jest takie coś... jak to rozczeszę to to idzie do góry i dupa dalej :/
Dlatego prostuję, ale już więcej nie chcę... Co zrobić z tą grzywką?
|
|
|
|
#20449 |
|
BAN stały
|
Jumaatt-mam oba ktemy Tigi.
Jeśli mogę porównać,to niebieski krem jest gęstszy,bardziej lepiący i bosko pachnie. Fioletowy jest lżejszy,nie ciągnie się tak i pachnie nieziemsko. Po obu mam świetny skręt,blask,delikatność. Jednak oba nie lubią sie z większością odżywek.Trzeba sprawdzać. Ja myję włosy codziennie i nie narzekam. |
|
|
|
#20450 |
|
|
Dziewczyny tutaj najcześciej grzywkę prostuja przy pomocy szczotki podczas suszenia. Mozna tez nawinac na wałek.
Jesli się buntuje i wciąż się skręca, to może wcale nie chce być grzywką?
|
#20451 |
|
Zakorzenienie
|
syrenko blagam o zajrzenie do skladzika
, jutro bede robic zamowienie na BC i zastanawia mnie ten zelik Gellie z Curl Junkie, bylam bardzo dzielna i wytrzymalam az 4 tygodnie od ostatniego zamowienia na BC i choc nadal szafki pekaja w szwach to ja nie dam rady dluzej walczyc z checia sprobowania paru nowych rzeczy
|
#20452 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was już całkowicie
![]() Uff...jakie to absorbujące ![]() Najnowsze wieści z pola bitwy Płukanka z octu jabłkowego- ok, ale bez rewelacji...nie wiem, one w ogóle jakieś takie dziwne dzisiaj są...może im też teraz olejowanie nie odpowiada? Bo romans z kokosem był w nocy...Hmm...Kosmetyki Rybiorka...nadal używam tylko odżywki z olejem z pestek brzoskwini, która pachnie obłędnie a włosięta to mam mięciusie jak niemowlaczek ![]() Zaczynam mieć chyba jednak kompleks na punkcie objętości Moje lokasy nietykane nożyczkami już prawie 5 miesiący chyba się buntują Siadają na objętości...klapnięte takie są ![]() Widziałam, że któraś z dziewczyn dopytywała się o żabkowanie...ja się również dołączam ![]() Wiem, że Natalczak podała linka do żabkowania Eloe, ale u mnei wyświetla się niestety jakiś inny post, nie ten ![]() Mógłby mi ktoś pomóc? Zastanawiam się co z nimi zrobić żeby je podnieść u nasady...ręcznikowania przedłużać nie chcę, bo mi rano nie wyschną...Pomóżcie coś na tę objętość- proszę, proszę, proszę... ![]() A tak w ogóle i przede wszystkim to witam Panią Jumatt Miło Cię widzieć!
|
#20453 |
|
Raczkowanie
|
hej
chcialam sie przywitac i ujawnic jako podczytujaca watek od jakiegos czasu ![]() moje falo-loki sa na diecie bezsilikonowej od roku, glownie ze wzgledu na przetluszczanie z delikatnymi, zmywalnymi woda silikonami wloski sie lubia w ubieglym tygodniu umylam ostatni raz szamponem z sls (syoss bez silikonow) i 2 razy potem myslam wloski odzywka ( mr potters z aloesem) - efekt fatalny, straszny puch na glowie a do tego wlosy obciazone i potworne swedzenie skory glowy ![]() dzsiaj umylam OMO (szampon babydream, odzywka pottersowa aloesowa, maska kallos)- swedzenie okropne od rana, o niczym innym nie moge myslec caly dzien w pracy, wlosy wygladaja kiepsko, sa jakies ciezki i poprostowaly sie ![]() i nie wiem czy, mycie odzywka nie dla mnie, bo wlosy sie przetluszczaja, czy zla odzywka, a moze zle splukana czemu takie swedzenie po OMO? uzywam od dawna maski kallos, z nowych zaczelam na konce nakladac joanne z apteczki babuni b/s i nivea fc, a raz byl zel artistry i po nim to jeszcze sie moglam ludzion pokazac popradzcie co robic |
|
|
|
#20454 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tutaj składy tych swami https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=271 Cytat:
tego biowaxa nie używam bo tam są same ciężkie silikony ... z mazideł mam hydrolat aloesowy i keratyne Cytat:
dałam tylko kropelkę zel i wodę a czy w tych odżywkach z proteinami jest ich duża ilość? czy raczej marna że moje włosy tak wdzięcznie na tego waxa z proteinami zareagowały?
|
|
#20455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czy szamponu Babydream używałaś wcześniej? Jakiego szamponu używasz normalnie? Najlepiej by było gdybyś stosowała przy OMO ten szampon, który toleruje Twój skalp. Odżywka nie powinna mieć wpływu na sensacje skalpowe, bo przy OMO nie ma ona kontaktu ze skórą głowy (chyba, że odżywka do odżywiania). Pottersy nie należą do rzadkich balsamów, rozcieńcz je wodą, możesz dodać troszkę soku z cytryny. Płukanie jest bardzo ważne, moc strumienia wody wydaje mi się również istotnym czynnikiem. Możesz też spróbować innej odżywki do mycia (np. Hegron, Yung różowy). Wprowadzaj nowe produkty i nowe czynności osobno. Jeśli testujesz OMO nie stosuj rzeczy, które nie wiesz jak działają, bo nie będziesz wiedziała co spowodowało zły stan włosów. Możliwe też, że proteiny miały swój udział w powstaniu puchu, używasz Kallosa, czy joanna z apteczki też ma proteiny? (nie pamiętam, mnie się te wszystkie Joanny mieszają )
|
|
|
|
|
#20456 | |||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szampon jajeczno-miodowy wstawiony do receptariusza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fakt, czasu zajmuje to mnóstwo (szczególnie przy długich), ale za to ma się codziennie ładne włosy Cytat:
Ale na skroniach, jak odsunę wierzchnią warstwę włosów, jest parę skupisk włosów, gdzie połowa z nich jest siwaNa razie nie jest to problem, ale jeśli mogę zacząć przeciwdziałać, wolę już się za to zabrać ![]() Cytat:
Cytat:
W każdym razie dzięki Cytat:
![]() No nie? Chyba nadrabiałyśmy razem. Byłam pierwsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Po myciu odżywką może pojawić się swędzenie, ale żeby od razu potworne? Hmm...aż tak źle nie powinno być. Chyba najważniejsze, żebyś teraz doprowadziła skalp do równowagi i uspokoiła to swędzenie. Masz może Palomę albo Jantara, żeby wcierać? Nie wiem, co dziewczyny sądzą, ale ja bym odstawiła odżywkę do mycia i stosowała na razie dalej OMO z łagodnym szamponem, dopóki skalp się nie uspokoi. |
|||||||||||||
|
|
|
#20457 |
|
Zakorzenienie
|
tak zachwalacie miod, ze wlasnie zrobilam mieszanke biowax do ciemnych + olej ze slodkich migdalow + miod. Wszystko podgrzane i na cieplo pod czepkiem
grudkowaty ten miod byl... mam nadzieje ze dobrze sie zmyje. bo niezbyt milo wspominam samorobione maseczki min z bananaem
|
#20458 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak właśnie zrobiłam jeszcze przed przeczytaniem Twojego posta nawet dokładnie dałam te odżywki co pisałaś ale i tak dziękuje ![]() Troche je postawiło ale mam wrażenie że jakbym przejechała raz prostownicą to by były prościutkie i mnie korci wyprostować ![]() Cytat:
Protein w składach reszty odżywek nie znalazłam.. Cytat:
Z silikonowych odżywek to używałam Nivea Flexible curls ale też od wielkiego dzwonu bo skleja mi włosy To wychodzi chyba że to wina tych protein. Dziwi mnie tylko że po tak małej ilości jest taka reakcja. Mam nadzieję że szybko wrócą do normy bo mnie szlag trafi...
|
|
#20459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaczęłam testowanie Biovaxa do ciemnych włosów, jest gęstawy, efekt po pierwszym zastosowaniu w duecie z Mrs Potters aloesową + żelem lnianym z dodatkami na plus. Testowałam też odzywkę Doliva Roma, jest gęsta i podobała się moim włosom Potwierdzam, że eclipta nie śmierdzi ![]() Można ją stosować * w proszku, * BU ma płyn rozmarynowy z ecliptą (i ta eclipta jest płynna) * z olejem, w olejach hinduskich (które są zapachowe ![]() * jako maseczkę na twarz
|
|
|
|
|
#20460 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zapomniałam opisać moje wrażenie po kolejnym eksperymencie
![]() W sobotę zrobiłam maskę miodową Jednak z większą ilością miodu Tzn. dałam po równo czyli po 2 łyżki i miodu i odżywki Trzymałam 2 godzinki ![]() Włosy miałam po tym niesamowicie gładkie, miękkie, elastyczne i w ogóle...cud-MIÓD ![]() Czy odniesie się ktoś do mojej prośby w sprawie żabkowania? Czuję się nieusatysfakcjonowana Jumatt- nie mam papierka żeby zmierzyć ![]() Ale ustalałam z Eloe, że proporcje: 1 łyżka na pół litra wody jest ok ![]() Co do nadrabiania- to ja nadrabiałam w częściach i czasem się udzielałam...wiec jest po równo :P A co do wcierki na drugi dzień...nie jest to u mnie zbyt dobry pomysł...ta objętość jest u mnie wtedy...ekhem...zdecydowa nie zbyt duża
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

To Cię wykorzystam