Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-05, 20:36   #3541
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

w linku, który podałam jest wykaz tych niebezpiecznych fotelików, bo to nie dotyczy tylko Chicco i Emmaljunga.

"W 2009 roku równie słabe lub gorsze wyniki osiągnęły również foteliki:

Renolux 360 st (obrotowy)
IWH Babymax Isofix + baza
IWH Megamax Isofix + baza
Petite Star City Bug
I'Coo C-Care Plus
IWH Megamax
Safety 1 Tri-Safe
Chicco Neptun
Alpin Daisy

Pamiętajmy, aby analizować za każdym razem konkretny model fotelika, a nie tylko markę. Zaufanie do marki płynące np. z dobrej opinii o jej wózkach czy zabawkach, jak widzimy, nie zawsze możemy przenosić na foteliki. Co więcej, fakt, że dana marka posiada bezpieczne foteliki nie oznacza automatycznie, że wszystkie oferowane przez nią modele są bezpieczne."

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Przyszla mi dzis posciel, moge polecic, bo jakosc ok jak dla mnie (z tego co dotykalam takie w sklepach drozsze to ta podobna w dotyku)
http://www.allegro.pl/item1114176704...20_wzorow.html
moja jest ksiezyc czekoladowy, bo bedzie pasowac do lozeczko- bedzie koloru ciemny braz
zamowilam tez przescieradlo biale frotte tez ok
i rozek do kompletu (nieusztywniany taki zwykly, jest ok, ale bardziej mi sie podoba drugi co kupilam w tesco z poduszeczka, no ale kwestia gustu)

Przyszla mi tez Frida - http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any.
Śliczna ta pościel...

a Fridę też zamówiłam ale u JustineX razem z innymi rzeczami... Dokupiłam też od razu filtry...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1096621656

--------
aaa jutro mam wizytę u lekarza.... Trzymajcie kciuki
Może tym razem potwierdzi nam płeć? Bo nadal powstrzymuję się z kupowaniem różu...
No i powie co z tym moim wynikiem po wypiciu glukozy ;/

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-07-05 o 20:39
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 20:37   #3542
ycnan
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

NIKaP-n, dziękuję i cieszę się, ze weekend się udał
Widzę, że chyba wszystko już masz gotowe I mi podoba się "pomysł" szpitalnych ciuszków dla maleństw Ciekawe jak u mnie
A to można dwie babeczki na chrzestnych?

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Pomidorka chyba siedzi z tyłkiem w domu i pisać jej się nie chce Ale żyje, bo właśnie mnie na kawę na czwartek zaprosiła
Dobrze wiedzieć, że z nią ok, ale ktoś tego naszego leniwca powinien

waniliaania2009, koszulkę na poród będę kupować tak odrobinę na wyrost, a resztę w rozmiarze jak na teraz (płaskiego brzuszka się nie spodziewam)

fem, mam nadzieję, że pas Ci jutro przyjdzie i że naprawdę pomoże
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę - choć na pewno wszystko jest ok
I mam nadzieję, że wyjazd Ci pomoże, choćby odpocząć psychicznie, zrelaksować się

Klarissa, ja się już powoli zabieram za kompletowanie torby do szpitala Też dziś zaczęłam 30tc
Koszulki bym takiej nie kupiła (za droga, a będzie mi potrzebna tylko w szpitalu). Na Tobie wygląda bardzo ładnie Lepiej niż na modelce ze zdjęć

Zuziczka, fototapeta bardzo ładna
AQ chrzestnych będziemy prosić na pewno po urodzeniu dzieciaczka. Choćby z tego względu, że nie wiem kiedy dokładnie będziemy chrzcić - na Święta BN, czy później. Nie lubię pomysłu chrzczenia w święta, ale siostra męża mieszka w Szczecinie i praktycznie tylko na święta przyjeżdża, a zależy nam by była.

A ja właśnie wróciłam od mamci. Taty nie było, więc go obgadałyśmy Dostałam gar gołąbków i pół blachy placuszka z jabłkami
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 20:37   #3543
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Może Was zainteresuje ten artykuł:
http://fotelik.info/pl/news/niebezpi...1-2009,85.html
Mnie się nic nie chce otworzyć z tego linku... Ale zaglądałam kiedyś na stronkę o testach fotelików i ja wybrałam Maxi Cosi City i taki zamierzam kupić. Do wózka, który wybraliśmy można za 70 zł dokupić adaptery do tego fotelika.
Stary 2010-07-05, 20:40   #3544
angelikaw
Zakorzenienie

coś mi się stało z netem...

Klarissa - strona jest przeciążona i stąd problem....

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-07-05 o 20:59
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 20:40   #3545
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Klarissa, ja się już powoli zabieram za kompletowanie torby do szpitala Też dziś zaczęłam 30tc
Koszulki bym takiej nie kupiła (za droga, a będzie mi potrzebna tylko w szpitalu). Na Tobie wygląda bardzo ładnie Lepiej niż na modelce ze zdjęć
Dziękuję, poczułam się piękna
Stary 2010-07-05, 20:52   #3546
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Szcześliwa, pracuje pracuje, biodro przestało mnie bolec i teraz nawet ok. mi sie chodzi do pracy, ale coraz mniej chce... najgorsze, ze moj szef mysli, ze w firmie zostane chyba do samego porodu, bo dzis zaczal cos mi gadac o sierpniu... ale usmiechnełam sie tylko i pusciłam to mimochodem... po 10 lipca mam wizyte u gina i zapytam go co on mysli na temat czy moglabym juz na zwolenienie pojsc...

Ycnan...no ja je nie biegam, ale pare razu probowalam ubiec pare krokow.... z boku to musialo komicznie wygladac do tamego momentu nie probuje...

Klarissa... Tobie by sie chyba przyadłyu jakies wakacje od tych ciotek, babć i mamy w osobie własnej... bo te kobiety to Cie w jakas depresje wpedza. Nie wiem dlaczego ale odnosze dziwne wrazenie, ze one sa zazdrosne, ze gdy one byly w ciazy nie zaznaly takiej opieki, ze strony medycznej, dwa ze kiedys faceci na pewno nie intersowali sie tak ciąża jak dzisiejsi przysli tatusiowie... ogolnie to nie zazdroszcze caleje tej dziwnej atomosfery Swoje droga, masz bardzo ładna buzie, milo Cie w koncu zobaczyc... koszulka troche nie w moim stylu, ale w sumie tu nie o styl chodzi a jej praktycznosc

Elenka1... mi co i raz cycki "plamią" czym lepkim, o kolorze wody z mąką, wiec juz od 2 mcy stanika bez wkładek nie zakładam, bo nie jest to kazdego dnia, ale czasem pare kropel wyleci...

Dziewczyny, czy wam, tez załaczaja sie schizy zwiazane nie tyle z samym porodem, choc to tez.... mi sie ostatnio właczaja lęki, ze nie bede miec siły wypchnąc dziecka,a drugie ze pozniej, jak mnie rozetna to bede sie bała załatwic czynnosci fizjologicznych. Ognie ja bardzo wstydze sie załatwiac swoich potrzeb fizjozlicznych gdzie indziej niz w domu, jak musze w pracy, to wietrze i macham i nie wychodze poki sie nie wywietrzy... a juz zebym gdzie indziej złatwiała swoje "stałe potrzeby" to nie ma mowy ... wiec w tym wszytskim to chyba najbardziej mnie sam pobyt w szpitalu schizuje....:coo l:

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-05, 20:57   #3547
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Klarissa Jak będę bardzo cierpieć, to może poproszę o jakieś środki przeciwbólowe, ale na pewno nie ZZO Chociaż to nigdy nie wiadomo, jak się będę czuła psychicznie przy porodzie i może mi odbije Ale póki co ZZO mówię nie.
Mnie mama i TŻ namawiają na ZZo ale ja jestem przeciwna bo bardziej się boje tego znieczulenia niż porodu choć nie ukrywam że się łamie Chodzi mi o to że moja siostra je miała przy operacji nogi i pół godziny ją kuł jakiś praktykant i sprawiał jej ból do momentu za nie przyszedł jakiś wyszkolony lekarz i się wkuł za pierwszym razem i to mnie przeraża

Cytat:
kurcze a ja nie wiem jaki rozmiar kupic. Teraz 29 tydzien mam w brzuszku 101 cm Wy kupujecie o duzo wieksze czy takie na teraz? bo przeciez po porodzie brzuch zniknie znacznie ;( ??? mam problem
Ja kupiłam L-Xl chcę się czus swobodnie. I wybrałam żyrafki

Cytat:
Nie wiem co robic- jutro zaczynamy szkole rodzenia. Maz ma spotkanie w pracy i nie da rady isc. Kurcze mowi abym przelozyla, ale nie chce na sierpien bo to caly miesiac, a nie wiadomo jak bede sie czula. Samej tez mi dziwnie isc, bo pewnie wszyscy w parach.... ;( nie wiem co robic ;(

Aha- ile kupujecie tych koszulek do szpitala?
Ja bym poszła pierwsze spotkanie podobno więcej gadaja nic się ćwiczy A w Ujastku masz zajęcia?

Koszul kupiłam 3.

A poduszke wybrałam tą
http://www.allegro.pl/item1111558821.html

Jestem padnięta chyba nie doszłam jeszcze po tym weselu Idę z tż do wyrka Buzki
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:01   #3548
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość

Ja bym poszła pierwsze spotkanie podobno więcej gadaja nic się ćwiczy A w Ujastku masz zajęcia?
tak na Ujastku.

Mam jeszcze jednoi pytanie odnosnbie tych koszul czy to w takiej tez sie rodzi? (bo nie wiem czy mam jedna przeznaczyc na porodowke czty wy cos innego kupujecie? Glupie pytanie, ale nie mam zielonego pojecia

Mi ta poduszke polecala kolezanka z pracy ktora w ciazy byla, ponoc rewelacja jak dla niej. Mi sie coraz gorzej tez zaczyna spac i tez sie zastanawiam.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-07-05 o 21:03
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:06   #3549
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Troche stresu zawsze gdzies tam jest. Ja np. mam stracha, ze bedzie wczesniakiem, a ja nie jestem gotowa. ....
Ale mi narobilas ochoty na piwo
ja tez mam stracha, że dzidzia urodzi sie za wcześnie...
a co do piwa to mnie tez ostatnio ochota na to bierze...

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
I nie wiem co to ma do czego, ale dziecko miala z tych bardzo pierdzacych Praktycznie caly czas malutka umilala nam czas glosnymi dzwiekami Podobno najglosniejsza na oddziale.
zabawne...hehe...

Cytat:
Dziewczyny, jakaś antytowarzyska się zrobiłam Zawsze lubiłam spontanicznie spotkania, wyjazdy itd. a teraz jak ktoś mi niespodziewaną wizytę zrobi to się wkurzam Tż chce się ciągle z kimś spotykać a ja najchętniej zamknęłabym się z nim w domu i już i przez to są spięcia, bo jak nie chcę iść z nim to on idzie sam, wtedy ja siedzę sama itd. ... Też tak macie? Spotkania muszę mieć zaplanowane z wyprzedzeniem, żeby się na nie "nastawić", jedynie co do teściów jeżdżę ostatnio z chęcią, a poza tym to nawet w autobusie mijam czasem znajomych bo gadać mi się nie chce ... Dziwne, bo samopoczucie mam bardzo dobre ...
ja może nie antytowarzyska, ale tez nie mam ochoty wszędzie wychodzic, zwłaszcza spontanicznie... co nie znaczy że się nie przemuszam... czasami warto... jest zabawnie i nie siedzę w domu sama wtedy... więc mnie jak najbardziej ciągnie do ludzi, nie znoszę siedzieć sama, wtedy chce mi się płakać...ale jest jescze problem, bo za długo tez nie posiedzę, bo się męczę...

brzuszek mi czasami twardnieje... hm.. nie wiem dlaczego... ale kiedy się położę, to przechodzi... może tak juz będzie... chyba martucha pisała kiedyś o tym, że w 3trymestrze tak juz się będzie robiło... dowiem sie jutro na wizycie...

tak fajnie zapachniało u mnie deszczem... takim letnim deszczeykiem... i fajnie, bo juz duszno było, że niebyło czym oddychac...

cdn...

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Mpik82 przecudne ciuszki

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:06   #3550
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ech, że też Ci się chce... Gorąco, ciężko z brzuszkiem itd.
Ja jestem na zwolnieniu od połowy maja i sobie to bardzo chwalę
a kto powiedział, że mi się chce?
Ale czasem trzeba. Zresztą lubię swoją pracę, mam tam chłodniej niż w domu..Jeszcze gdyby nie te dojazdy do pracy to byłoby super

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Zbieracie już rzeczy do szpitala? Ja zaczęłam jakiś czas temu zbierać.
mnie się jakoś nie chce. No ale pewnie wkrótce będzie się trzeba zabrać za zakupy rzeczy do szpitala no i do domu dla malucha- bo mam tylko trochę ciuszków a tu już 31tc. Jakoś mam lenia Po sklepach nie chce mi się chodzić, więc pewnie skończy się na zakupach przez internet. Ale póki co to nawet tego mi się nie chce
Cytat:
Ja zamierzam rodzić bez znieczulenia. Chciałabym poród w wodzie i wtedy się znieczulenia nie podaje, a jeśli to nie będzie możliwe (poród w wodzie) ze względów medycznych to ja ZZO nie chcę. To wcale nie jest takie bezpieczne i bez żadnych powikłań jak się wydaje.
ja też zamierzam bez znieczulenia. No jak będzie w rzeczywistości to zobaczymy...

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
A do karmienia do domu zamierzam kupić piżamę lub koszulkę MUZZY.
http://www.allegro.pl/item1092108767..._6kolorow.html
te akurat mi się nie podobają. No ale zastawiałam się właśnie nad kopertówką tylko nie wiem, czy nie będzie się rozłazić na dużych cyckach
Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość

Co do kopania przez maluszka to mnie to zupełnie nie boli...
Wczoraj i dziś też cały dzień intensywnie kopała, nawet widać było jak brzusio cały się rusza... mała wypina niekiedy da się wyczuć nogę albo główkę lub pupę ). rozpiera się troszkę jak się rozkręci i niekiedy to bywa lekko bolesne ale przyjemne
mój maluch ostatnio częściej się przeciąga niż kopie- czuć takie fajne falowanie całego brzucha, od jednej strony do drugiej

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wam, tez załaczaja sie schizy zwiazane nie tyle z samym porodem, choc to tez.... mi sie ostatnio właczaja lęki, ze nie bede miec siły wypchnąc dziecka,a drugie ze pozniej, jak mnie rozetna to bede sie bała załatwic czynnosci fizjologicznych. Ognie ja bardzo wstydze sie załatwiac swoich potrzeb fizjozlicznych gdzie indziej niz w domu, jak musze w pracy, to wietrze i macham i nie wychodze poki sie nie wywietrzy... a juz zebym gdzie indziej złatwiała swoje "stałe potrzeby" to nie ma mowy ... wiec w tym wszytskim to chyba najbardziej mnie sam pobyt w szpitalu schizuje....:coo l:
ja nic takiego nie mam. Wychodzę z założenia, że co ma być to będzie. Zresztą niewielki mam na to wpływ

Oglądaliśmy dziś na żywo Tako Jumper X. W dalszym ciągu mi się podoba, więc pewnie za jakiś czas zamówię u producenta albo w jakimś innym sklepie (bo gdzieś chyba widziałam tańsze niż na stronie producenta). Niestety będzie problem ze zmieszczeniem wózka w naszym małym autku no ale na to nic nie poradzimy. No i niestety nie mieli fotelików Tako- chciałam przymierzyć czy da się zapiąć pasami (bo ponoć nie wszystkie foteliki u nas się da zapiąć- za krótkie pasy)
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:17   #3551
NIKaP-n
BAN stały

ninaad sądzę, że przy naszych cyckach kopertowe pidżamki lub koszulki się nie sprawdzą... Rzadko która bluzka kopertowa dobrze mi się układa, chyba że ma bardzo głębokie zaszewki (przed ciążą oczywiście) a teraz to już w ogóle będzie masakra. A te pidżamkowe i koszulowe na takie płytkie wyglądają...

ycnan mogą być dwie babki chrzestnymi
kasienka a to, że ktoś ma rozwód nie powinno mieć znaczenia. Tzn prawo kościelne nie ma w tym zakresie zastrzeżeń, ważne jest, żeby chrzestnym był dobry człowiek, osoba, na której można polegac i która w razie czego w jakiś sposób zajmie się Waszym dzieckiem. Dlatego ja wybieram jedną osobę bardzo oddaną i kochającą (bo moja siora już kocha moje maleństwo) i drugą, na której można polegać i jest wierząca i praktykująca ( i oprócz tego też bardzo dobry człowiek).
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:35   #3552
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję, poczułam się piękna
I słusznie

mszu, schiz jeszcze nie miewam, ale dlatego, że ja wcale o tym nie myślę. Najgorsze są właśnie te bardziej codzienne czynności. I też mam problem z załatwianiem potrzeb fizjologicznych poza domem. Nawet głośnie sikanie mnie krępuje
Ale i tak jest już trochę lepiej. Oswoiłam się z faktem, ze inni słyszą/czują bo w domu mąż ma w zwyczaju "czaić" się na moje bączki Tzn, jak siedzę na kibelku to za każdym razem krzyczy z pokoju "Słyszałem!" A ja specjalnie TV nastawiam głośno
Ale to taka jego zemsta, bo ja jestem cięta na prykanie w pokoju (moi bracia mają to w zwyczaju ).
...Przepraszam za te ...prywatne zwierzenia

waniliaania2009, rodzić radzą w czymś, co potem wyrzucisz do kosza. Mi pasuje właśnie taka koszulka.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
ycnan mogą być dwie babki chrzestnymi
Dobrze wiedzieć Też nam brakuje godnych przedstawicieli obu płci
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:35   #3553
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Klarissa... Tobie by sie chyba przyadłyu jakies wakacje od tych ciotek, babć i mamy w osobie własnej... bo te kobiety to Cie w jakas depresje wpedza. Nie wiem dlaczego ale odnosze dziwne wrazenie, ze one sa zazdrosne, ze gdy one byly w ciazy nie zaznaly takiej opieki, ze strony medycznej, dwa ze kiedys faceci na pewno nie intersowali sie tak ciąża jak dzisiejsi przysli tatusiowie... ogolnie to nie zazdroszcze caleje tej dziwnej atomosfery Swoje droga, masz bardzo ładna buzie, milo Cie w koncu zobaczyc... koszulka troche nie w moim stylu, ale w sumie tu nie o styl chodzi a jej praktycznosc
W sumie to możesz mieć rację - ja też czasem myślę, że chociaż to głupie to może chodzić o zazdrość. Ta ciotka co tak najwięcej przygaduje ma 2 córki. Jedna jest starsza ode mnie, druga trochę młodsza. Obie "stare panny". Jak nie mogłam zajść w ciążę to mi stale powtarzała, że pewnie mąż mnie rzuci z tego powodu... no teraz też mi czymś musi dogryzać. Oczywiście to wszystko jest w formie "troski" czyli w stylu "o jeju, jeju żeby cię przypadkiem z tego powodu mąż nie zostawił"... Co do mojej mamy to ona się po prostu strasznie przejmuje i chyba za bardzo porównuje mnie do siebie

Co do koszulki to zdaję sobie sprawę, że nie każdemu się podoba
Mnie odpowiada bo nie jest taka bardzo piżamowa, a ja się po prostu bym źle czuła w szpitalu w takiej normalnej koszuli. Najpierw miałam pomysł, że sobie jakąś bawełnianą sukienkę kupie do szpitala, ale tż mnie wyśmiał trochę więc zdecydowałam się na koszulę Wiem, że to może głupie ale ja się po prostu wstydzę pokazywać ludziom w takiej normalnej piżamie

Cytat:
Tak - właściwie tego się najbardziej boję, to znaczy tego, że sobie podczas porodu nie poradzę, że nie będę miec siły, że ból się okaże zbyt wielki albo że mi np. szyjka pęknie... Co do potrzeb to mam taki problem, że ja mogę tylko w domu lub w pracy i nie wiem jak to będzie, pewnie się nie wypróżnię w szpitalu...

Cytat:
tak na Ujastku.

Mam jeszcze jednoi pytanie odnosnbie tych koszul czy to w takiej tez sie rodzi? (bo nie wiem czy mam jedna przeznaczyc na porodowke czty wy cos innego kupujecie? Glupie pytanie, ale nie mam zielonego pojecia

Mi ta poduszke polecala kolezanka z pracy ktora w ciazy byla, ponoc rewelacja jak dla niej. Mi sie coraz gorzej tez zaczyna spac i tez sie zastanawiam.
Ja mam inną do porodu, którą chyba wyrzucą a 2 inne do szpitala po porodzie Też wybieram się na Ujastek rodzić z tym, że ja bym chciała w wodzie jeśli to będzie możliwe

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
a kto powiedział, że mi się chce?
Ale czasem trzeba. Zresztą lubię swoją pracę, mam tam chłodniej niż w domu..Jeszcze gdyby nie te dojazdy do pracy to byłoby super
Mam tak samo - to znaczy chłodniej w pracy niż w domu

Cytat:
ninaad sądzę, że przy naszych cyckach kopertowe pidżamki lub koszulki się nie sprawdzą... Rzadko która bluzka kopertowa dobrze mi się układa, chyba że ma bardzo głębokie zaszewki (przed ciążą oczywiście) a teraz to już w ogóle będzie masakra. A te pidżamkowe i koszulowe na takie płytkie wyglądają...
Ja nie chciałam kopertowej z tego samego powodu - po pierwsze po porodzie piersi mogą się zrobić wielkie i wypadną mi z tej koszuli, po drugie mogą mi popękać żyły (moja przyjaciółka tak miała) i wtedy na prawdę fatalnie się wygląda z dekoltem. Moim zdaniem lepiej wtedy móc się gdzieś schować
Stary 2010-07-05, 21:41   #3554
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie- ja mam zwykle tak, że jak już sobie taką bluzeczkę ładnie ułożę u góry, to to odcięcie, które powinno być pod biustem u mnie się kończy gdzieś w połowie piersi. No a jak dopasuję ładnie pod biustem, to górą wszystko wyłazi
Cytat:
Co do koszulki to zdaję sobie sprawę, że nie każdemu się podoba
Mnie odpowiada bo nie jest taka bardzo piżamowa
no i o to chodzi- Tobie ma się podobać

Ja nie chciałam kopertowej z tego samego powodu - po pierwsze po porodzie piersi mogą się zrobić wielkie i wypadną mi z tej koszuli, po drugie mogą mi popękać żyły (moja przyjaciółka tak miała) i wtedy na prawdę fatalnie się wygląda z dekoltem. Moim zdaniem lepiej wtedy móc się gdzieś schować
mnie tak akurat wszystko jedno- tzn najważniejsze, żeby koszulka była wygodna i praktyczna
Stary 2010-07-05, 21:48   #3555
majka59
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
I słusznie

Ale i tak jest już trochę lepiej. Oswoiłam się z faktem, ze inni słyszą/czują bo w domu mąż ma w zwyczaju "czaić" się na moje bączki Tzn, jak siedzę na kibelku to za każdym razem krzyczy z pokoju "Słyszałem!" A ja specjalnie TV nastawiam głośno
Ale to taka jego zemsta, bo ja jestem cięta na prykanie w pokoju (moi bracia mają to w zwyczaju ).
...Przepraszam za te ...prywatne zwierzenia

Ooo jakbym teraz o moim mezu czytala,tez tak ma z tym kibelkem: hahaha:
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:52   #3556
fem
Raczkowanie

Cytat:
Mnie ginka bada na każdej wizycie i chociaż tego nie znoszę to cieszę się, bo wiem, że wszystko jest w porządku. Najbardziej to mnie wkurza jak siedzi przy biurku i mówi "to zapraszam na fotel" i ja wchodzę i leżę z wywalonym przybytkiem i rozkraczonymi nogami a ona jeszcze jakieś notatki robi ... Jakby już nie mogła wstać i mnie zbadać, cieszy ją taki widok przed twarzą czy co?
to ja mam fajną doktorkę, bo jak wychodzę z "rozbieralnii" to ona zaraz do mnie podchodzi, a jak jeszcze coś tam piszę to ja chwilkę czkam zanim usiądę na fotel...

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
hmm, w sumie to wazne, ze bada i ze wszystko ok
U mnie jest badanie z wziernikiem za kazdym razem i reczne i macanko brzucha tez.

Dziewczyny macie jeszcze zachcianki?

Ja mam ciagle tylko jedna- PIWO, normalnie jak nalogowa alkoholiczka sie czasem czuje, bo jak ktos przy mnie pije to mi jezyk "wiadomo gdzie"ucieka Zawsze upijam łyczek. Radek znalazl mi ostatnio malego Lecha Pils bez alkoholu i jeszcze smakuje jak zwykle piwo! Jednego na dwa wieczory pilam, bo troche sie balam w koncu cos tego alkoholu tam jest).
Najlepsze jest to,ze przed ciaza maniaczka piwa nie bylam wcale Wolalam winko biale.. hehe
Teraz moglabym ciagle i ciagle...
co do badania to tak samo mam...
natomiast co do zachcianek, to warzywa WARZYWA i jeszcze raz warzywa i owoce... i kinder bueno w białej czekoladzie...mniam...:mn iam:

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
ja jestem trochę przerażona.
jestem w 25 tc. a przytyłam od początku całe 3,5 kg. nie wydaje się Wam to za mało? zaczynałam z wagą 100 kg
przy wzroście 176. do gina idę za tydzień ....
ja bym się cieszyła, że tylko tyle przytyłaś, ale może to byc wynik tego, że startowałaś z większą wagą napoczątku i dlatego tyle... spokojnie wytrzymasz do wizyty i napewno cię gin uspokoi głowa do góry, będzie dobrze...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-07-05, 22:01   #3557
Butterfly83
Raczkowanie

Witam mamuśki.
Tak sie cieszyłam że nie mam mdłości ani zgag aż tu nagle w 7 miesiącu zgaga zawitała.
A to my 28 tc
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 22:29   #3558
fem
Raczkowanie

nie mam juz siły czytac...
idę sie położyc... poczytam jutro...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-07-05, 23:07   #3559
bordowa
Wtajemniczenie

IlonaN2 Jeśli się nie zgodzisz, praktykant nie ma prawa Cię dotknąć! Lekarz MUSI Cię poinformować, że to jest osoba niedoświadczona, a jeśli by tego nie zrobił to sama bym mu potem tą igłę w kręgosłup wbiła
Jak ja tylko zobaczę stażystę koło mnie przy porodzie albo na obchodzie po porodzie ... Nie chciałabym być w skórze lekarza, który go wpuści bez mojej zgody

Klarissa Uwierz mi, wypróżnisz się Jak nie po dobroci to Cię tak nafaszerują lekami albo zastrzykami, że polecisz od razu
Stary 2010-07-05, 23:52   #3560
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:

Ale dlaczego się nie odmawia? Bo co? Tak z ciekawości pytam
Dziewczyny już chyba napisały wszystko, tak po prostu się mówi że dziecku się nie odmawia. Ja chrzestną mam już wybraną, ona zresztą o tym wie bo obie nie wyobrażamy sobie nikogo innego w tej roli. To moja siostra. Chrzestnym zostanie któryś z braci męża.

Dziewczyny byłam praktycznie zdecydowana na wózek Tako Jumper ale dziś pojechaliśmy do hurtowni i sprzedawca pokazał mi do porównania jedo fyn no i jest idealny jak dla mnie. Super lekki, łatwo się prowadzi, duża gondola cena wyższa od Tako ale jeszcze do przeżycia. Obliczyłam że razem z fotelikiem wyjdzie mnie ok 1450zł. Szukałam na necie i nigdzie taniej już go nie dostanę więc pewnie niedługo pojadę zamówić. Czy któraś z Was ma ten wózek albo na niego też się zdecydowała?
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 06:04   #3561
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Butterfly - ooo fajnie wyglądacie

kurcze ja znów nie najlepiej się czuję, głowa dalej boli... wymiotowałam jak kot rano... i chyba jadę zrobię morfologie a jutro do gina z tymi wszystkimi wynikami i na zwolnienie... wczoraj nawet dzidzia prawie mi sie nie ruszała, aż się wystraszyłam TZ mówił nie patrzyć na nic tylko jak źle się czuję to mam brać zwolnienie, bo i tak wyjdzie, że pracując to 400 zł więcej bym dostała.... i ze nie warto tam chodzić i się denerwować za tyle... trudno, jakoś poradzimy z kasą
tylko juz sobie wyobrażam minę mojego szefa jak się jutro dowie, że juz teraz na zwolnienie idę.... heh... teraz sobie myślę, że głupia byłam, że od razu nie poszłam jak gin kazał

no nic, miłego dnia kobitki, zajrzę pewnie w ciągu dnia

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 07:38   #3562
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
IlonaN2 Jeśli się nie zgodzisz, praktykant nie ma prawa Cię dotknąć! Lekarz MUSI Cię poinformować, że to jest osoba niedoświadczona, a jeśli by tego nie zrobił to sama bym mu potem tą igłę w kręgosłup wbiła
Jak ja tylko zobaczę stażystę koło mnie przy porodzie albo na obchodzie po porodzie ... Nie chciałabym być w skórze lekarza, który go wpuści bez mojej zgody
ja też bym się wkurzyła. No, ale jeśli wcześniej mnie ktoś zapyta to nie wiem- może się i zgodzę. Zresztą praktykanci i tak nie zrobią niczego bez wiedzy i zgody lekarza, i bez jego nadzoru (no, chyba, że jakąś b. prostą rzecz). Ostatnio kuzynka TŻta (uczy się na położną) spytała mnie czy miałabym coś przeciwko, żeby ona była jako praktykantka przy moim porodzie- powiedziałam, że pewnie będzie mi wszystko jedno i obiecałam, że jak będzie akurat w tym czasie w Gdańsku to po nią zadzwonimy. No, chyba, że mi się coś odwidzi...
Stary 2010-07-06, 07:51   #3563
barwa
Rozeznanie

Witajcie! tak sobie będę Was podczytywała trochę, bo sama jestem w 26tc. Widzę, żę macie prężny wątek. aby nie być anonimem oczywiście sie przywitam i przedstawię: mam już jednego maluszka z sierpnia 2007, taraz spodziewam się drugiego synka. ogólnie to ciąża przebiega książkowo i zbytnio się nie matrwię, ale mało też odpoczywam, bo przy moim synku nie bardzo się da.
pozdrawiam gorąco, mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko temu, bym czasem włączyła się do dyskusji.
Stary 2010-07-06, 08:17   #3564
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
Butterfly - ooo fajnie wyglądacie

kurcze ja znów nie najlepiej się czuję, głowa dalej boli... wymiotowałam jak kot rano... i chyba jadę zrobię morfologie a jutro do gina z tymi wszystkimi wynikami i na zwolnienie... wczoraj nawet dzidzia prawie mi sie nie ruszała, aż się wystraszyłam TZ mówił nie patrzyć na nic tylko jak źle się czuję to mam brać zwolnienie, bo i tak wyjdzie, że pracując to 400 zł więcej bym dostała.... i ze nie warto tam chodzić i się denerwować za tyle... trudno, jakoś poradzimy z kasą
tylko juz sobie wyobrażam minę mojego szefa jak się jutro dowie, że juz teraz na zwolnienie idę.... heh... teraz sobie myślę, że głupia byłam, że od razu nie poszłam jak gin kazał

no nic, miłego dnia kobitki, zajrzę pewnie w ciągu dnia
pracą się nie przejmuj... dacie rade a ty dbaj o siebie i maleństwo

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 08:18   #3565
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja chciałam x-landera, ale już mi przeszło
Za Bolderem przemawia większa gondola, możliwość zamontowania spacerówki w obu kierunkach, podnoszone plecki w gondolce, a co najważniejsze (dla mnie) w tym nowym modelu można zamontować fotelik Maxi Cosi
No ja tez mam X landera w głowie jeszcze. Ale wczoraj zobaczyłam na form Boldera i się zakochałam . Ceny maja porównywalne za 3w1 a ja chce taki kopic ale zobaczę. JA nie kupie wózka dopóki go na żywo nie zobaczę a przyznam się że boldera nie widziałam w żadnym sklepie no ale do września bo w tedy chce kupić wózek może się pojawia.

Cytat:
tak na Ujastku.

To zdaj relację z Ujasta Ja zaczynam w drugiej połowie sierpnia

Co do koszul to czytałam że trzy na każda dobę jedna A do porodu to Twoja decyzja ja chyba wezmę długą koszulkę jakaś bo i tak pewnie ją wyrzucę po porodzie .

A poduszka jak tylko dojdzie to zdam relację bo już spać w nocy nie daje rady

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość

mój maluch ostatnio częściej się przeciąga niż kopie- czuć takie fajne falowanie całego brzucha, od jednej strony do drugiej

Oglądaliśmy dziś na żywo Tako Jumper X. W dalszym ciągu mi się podoba, więc pewnie za jakiś czas zamówię u producenta albo w jakimś innym sklepie (bo gdzieś chyba widziałam tańsze niż na stronie producenta). Niestety będzie problem ze zmieszczeniem wózka w naszym małym autku no ale na to nic nie poradzimy. No i niestety nie mieli fotelików Tako- chciałam przymierzyć czy da się zapiąć pasami (bo ponoć nie wszystkie foteliki u nas się da zapiąć- za krótkie pasy)
To chyab taki okres bo mój Franek tez ciągle się przeciąga i wędruje

A co do wózków to zawsze stronie producenta są droższe niż np na Allegro czy w sklepach internetowych

Cytat:
No podobno tak jest i ja zaznaczę że z całym szacunkiem ale praktykanci z dala ode mnie A zgodę na znieczulenie na pewno podpiszę tylko czy skorzystam...

Ja siedzę na uczelni i skrobie ten doktorat. Jutro juz w domku zostaje Tz odwioze do szpitala w czwartek ma operację i mam nadziej że w piątek go do domku zabiorę. Ehhh jak mi się nic nie chce
Stary 2010-07-06, 08:18   #3566
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez barwa Pokaż wiadomość
Witajcie! tak sobie będę Was podczytywała trochę, bo sama jestem w 26tc. Widzę, żę macie prężny wątek. aby nie być anonimem oczywiście sie przywitam i przedstawię: mam już jednego maluszka z sierpnia 2007, taraz spodziewam się drugiego synka. ogólnie to ciąża przebiega książkowo i zbytnio się nie matrwię, ale mało też odpoczywam, bo przy moim synku nie bardzo się da.
pozdrawiam gorąco, mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko temu, bym czasem włączyła się do dyskusji.
witamy i zapraszamy do podczytywania

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-06, 08:19   #3567
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez barwa Pokaż wiadomość
Witamy i zapraszamy do nas

A co się dzieje z POMIDORKA?
Stary 2010-07-06, 08:26   #3568
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
No ja tez mam X landera w głowie jeszcze. Ale wczoraj zobaczyłam na form Boldera i się zakochałam . Ceny maja porównywalne za 3w1 a ja chce taki kopic ale zobaczę. JA nie kupie wózka dopóki go na żywo nie zobaczę a przyznam się że boldera nie widziałam w żadnym sklepie no ale do września bo w tedy chce kupić wózek może się pojawia.

To zdaj relację z Ujasta Ja zaczynam w drugiej połowie sierpnia

Co do koszul to czytałam że trzy na każda dobę jedna A do porodu to Twoja decyzja ja chyba wezmę długą koszulkę jakaś bo i tak pewnie ją wyrzucę po porodzie .

A poduszka jak tylko dojdzie to zdam relację bo już spać w nocy nie daje rady

To chyab taki okres bo mój Franek tez ciągle się przeciąga i wędruje

A co do wózków to zawsze stronie producenta są droższe niż np na Allegro czy w sklepach internetowych

No podobno tak jest i ja zaznaczę że z całym szacunkiem ale praktykanci z dala ode mnie A zgodę na znieczulenie na pewno podpiszę tylko czy skorzystam...

Ja siedzę na uczelni i skrobie ten doktorat. Jutro juz w domku zostaje Tz odwioze do szpitala w czwartek ma operację i mam nadziej że w piątek go do domku zabiorę. Ehhh jak mi się nic nie chce
oj ciężko będzie po operacji w czwartek w piątek wyjsc do domu, no ale... moze sie uda, trzymam kciuki

co do wózków moi faworyc to brevi 3 w 1- 2000 zł i graco symbio 3 w 1 2600zł
ten drugi raczej odpadnie z wiadomych przyczyn

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-06, 09:09   #3569
martucha84
Zakorzenienie

kasienka moze jednak zdecydujesz sie na brata bo ten stan to na bank przejsciowy jest - otrzasnie sie po rozwodzie i bedzie dobrze... a wydaje mi sie ze moze mu to pomoze i szybciej sie pozbiera...

Klarissa my tez wybralismy maxi cosi i bedziemy go zapinac do wozka wiec luz

fem tak pan doktor powiedzial ze macica trenuje i jak to sie dzieje max kilka razy i przechodzi po paru senundach jak sie polozysz to jest ok.. gorzej jak sie dzieje kilka razy na godzine i trwa coraz dluzej

Butterfly83 super wygladasz

tez zauwazylam ze nie ma Pomidorki.... Pomiii chop chop...

a mi coraz wiecej bolu sprawiaja kopy syna... tzn ciesze sie jestem spokojna ze jest ok i daje rade ale wieczorem on wpada w taki zabawowy nastroj fika prostuje nogi wypycha je bardzooooo i no nieukrytwajmy sprawia mi to bol, co chwile dostaje w jakies wnetrznosci czy pod zebra nawet maz jak kladzie reke to mowi ze mlody jest silny i bardzo tam figluje.. gadamy do niego i staramy sie jakos go uspokoic ale z roznym skutkiem.. no nic damy rade... z drugiej strony to chyba taka kolej rzeczy - jest juz duzy a miejsca ma coraz mniej...
Stary 2010-07-06, 09:16   #3570
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

barwa - witaj

wanilaania - ja kupiłam 3 koszulki do karmienia, a później do domku kupię jeszcze ze 2 piżamki.

ninaad - no fakt, czasami jest syt.: "nie chcem, ale muszem"

Butterfly - no, no - pokaźny brzuszek

IlonaN2 - w końcu zobaczyłam na żywo tego Boldera, ale niestety nie ten kolor, który mnie interesuje. Faktycznie zespawanie ramy przy podnóżku (w wersji srebrnej stelaża, bo z czarnym nie widziałam) jest takie sobie ale mój Tż mówi, że przesadzam
Podoba mi sie ten wózek, ma fajne felgi i duuużee koła i bardzo długą i obszerną gondolkę. W środku faktycznie ta budka jest obszyta takim białym zwykłym materiałem, a mogłaby być w kolorku wózka, w budce gondoli jest możliwość odchylenia materiału i jest siateczka. Pewnie w spacerówce też, bo co jest super to to, że spacerówka ma własną oddzielną budkę, która naciąga się dość daleko i chroni przed słońcem, a np. w Quinny budka jest b.płytka. Poza tym plecki w gondolce są podnoszone itd. W sklepie ten wózek kosztuje ok.1650 (2w1) i brak do niego akcesoriów, a na all ok.1550 (w tym folia, siateczka, torba, parasol), więc zamawiać będę raczej przez i-net i pewnie wózek bedzie wtedy dużo szybciej niz zamówienie w sklepie.
Porównywałam Boldera np. z Teutonią i niestety wypadł bardzo blado, ale Teutonia jest 2 razy droższa, więc i lepsza jakosciowo czy łatwiejsza w prowadzeniu. Byłabym mega zadowolona gdyby koleżanka sprzedała nam swoją Teutonię 3w1 + akcesoria (używane ok.roku, w tym spacerówka tylko ok.5 m-cy)

Oglądaliśmy też foteliki i pan zaprezentował nam różnicę w montażu fotelika samymi pasami, a w zamontowaniu go na bazie... No i ta różnica jest spora, ale baza do maxi Cosi Cabrio Fix kosztuje ponad 600zł i nie można później zamontować na niej fotelika z następnek grupy wiekowej... Natomiast kupując fotelik Maxi Cosi Pebble (ok.200 zł droższy od Cabrio Fix) i bazę (nie wiem ile kosztuje baza do niego, ale pewnie ok.700zł) to później można zamontować fotelik dla starszych dzieci - od 9kg. Drogo to wychodzi

Ps. Trochę się rozpisałam, ale może komuś przydadzą się te informacje

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-07-06 o 09:18
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości