|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21601 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Zajrzałam do codziennika - fajny pomysł
![]() Tylko pytanie - co z komentarzami? W wątku czy tutaj? Pomyślcie o tym, by nie zrobił się bałagan I mnie będzie łatwiej ewentualnie sprzatnąc, bo będę wiedziała, jakie są priorytety do 31 Cytat:
Baybe3 witaj. Dodam od siebie, że skoro masz włosy typu 2a, to mycie odżywką może się nie sprawdzic. Skup się, proszę, na pielęgnacji osób mających fale, jak choćby Monia czy Edith. U Edith mycie odżywką się nie sprawdziło, ale ogrniaczenie produktów b/s i owszem Nadto początki zawsze są trudne. Po kilku tygodniach na pewno zobaczysz zmianę za co ![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20674307]Eloe, namowilas sie z Syrenka na te "zlote" Ale dla mnie złoto Cytat:
Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20676701] Cytat:
Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20677292] pierwszy raz w zyciu poszlam do pracy w rozpuszczonych wlosach [/qipte] I jak? wszyscy chwlili i zazdraszczali? Cytat:
Cytat:
Nie ![]() Nie zgadzam się ![]() Idziemy we wrześniu Po wszystkim Cytat:
Cytat:
Świetnie wyglądasz w podpiętych w ten sposób włosach I jakie one długie Dziewczyny, chciałam Wam donieść, że podobno koty mają loki Isniteją 3 lub 4 takie rasy.Prosze kociary lepiej zorientowane o więcej informacji w temacie Rasa Selkik Rex. Nawet wąsy mu się kręcą
|
|
#21602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#21603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdecydowanie uważam że jako kręconowłosa czarownica powinnaś mieć lokowanego kota nadawałby się do testowania, oj, nadawał ...
|
|
#21604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alekusimnie ta kokosowa,pomijajac fakt ze uwielbiam i pozeram wszytsko co kokosowe, nawetolejem kokosowym smaruje cale cialo (wlasnie sie wacham ) jak nie znajde nic odpowiedniego do mycia wlosow to sie skusze. Cytat:
|
|
#21605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche Was pogonie, wpisujcie sie do Codziennika bo ja chce wiedziec jakie czary mary robicie codziennie w lazience z wlosami ![]()
|
|
#21606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj chyba na noc naolejuje a Wy jak nakladacie kokos, zwiazujecie wlosy to wychodziie tak do ludzi? dam dzisiaj na wieczor,noc, bo zainteresowal mnie post ze"wlosy wszytsko wchlonely: ![]() mam 2 sloiki kokosowego, jednak chyba bardziej lubie migdalowy. ostatnio znalazlam ciekawy artykul, o zawartosci danych kwasow w olejach, moze to by wyjasnialo dlaczego ten mi pasuje a nie kokos. Ale jeszcze dam mu szanse. Bo chyba nie znam nikogo komu kokos by nie pasowal
|
|
#21607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, dziękuję za komentarze do wpisu mazidłowego |
|
|
|
|
#21608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnej pani z mojej okolicy kokos nie pasuje - i to jak nie pasuje![]() ja nakładam oleje na noc, kokos też, ale jeszcze nigdy nie wyszłam z naolejowanymi włosami do ludzi tylko raz, ale wtedy miałam minimalną ilość, tak tylko żeby rozczesać strasznie splątane włosy, splotłam wtedy włosy łącznie z grzywką w parę warkoczy i popodpinałam sobie na głowie wtedy kokosa zupełnie nie było widac![]() o qrczę, nava, ale masz boskie lokasy co prawda ciągle płaczę za Twoją długością ale włoski masz śliczne ...
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-07-16 o 17:23 |
|
|
|
|
#21609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Eloe pierwsze co mi przyszło do głowy to taki kot idealny do testowania. |
|
|
|
|
#21610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzie mozna zaklasyfikowac? ROZPUSZCZLNE W WODZIE * dimethicone copolyol * lauryl methicone copolyol * hydrolyzed wheat protein hydroxypropyl polysiloxane * kazdy silikon z PEG na poczatku NIEROZPUSZCZALNE W WODZIE, LATWO USUWANE ZA POMOCA LAGODNYCH SZAMPONOW (np. na bazie coco betaine) * amodimethicone ( ktory czesto jest laczony z trideceth-12 i cetrimonium chloride co jeszcze bardziej ulatwia zmywanie) - bardzo fajny silikon * dimethiconol * beheonoxy dimethicone * phenyl trimethicone NIEROZPUSZCZALNE W WODZIE, CIEZKO USUWANE PRZEZ LAGODNE SZAMPONY (trzeba szampon zostawic na pare minut) * simethicone * trimethicone WYMAGAJACE SULFATES DO USUNIECIA - lepiej sie od nich trzymac z daleka * cyclomethicone * cyclopentasiloxane * trimethylsilylamodimethic one * trimethylsiloxysilicates
|
|
#21611 | |
|
Wtajemniczenie
|
ta klasyfikacja wprowadza w błąd, bo silikony cykliczne wcale nie potrzebują mocnych szamponów, przeciwnie, wyparowują z włosów czy skóry i można je zmywać odżywką.
I zdaje się, że nie każdy PEG się wymywa wodą, im większa wartość liczby przy nim tym lepsza rozpuszczalność w wodzie (np. PEG-4 - nazwa silikonu a PEG -44 - nazwa silikonu, robi różnicę) Cytat:
|
|
|
|
|
#21612 | ||||||||
|
|
do 32
Cytat:
![]() Wcierki powinny pomóc, ja ![]() A włosy zaraz po cięciu jak nie Twoje... Tęsknimy ![]() Cytat:
Nie dośc, że mało, to jeszcze większość napakowana silikonem i niemal zero substancji odżywczych. Większośc produktow do loków, to produkty nie do włosów kręconych, ale uzyskanych poprzez zabiegi. Cytat:
Na dodatek chyba już tylko u nas tak doskonale sprzedają się prostownice. Z tego co pamiętam składy żeli Yunga, to żadne z nich nie był bezpieczny (chyba denat w składzie). Możesz pokazać, co on tam ma? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajna będzie Natur Vital z Natury. Zapomniałam Wam napisac, że są inne Natur Vital w Naturze! Z żeń-szeniem! I te mają naprawdę niewiele emolientów Cytat:
|
|
#21613 | ||||||||||
|
|
Do 33
Na pewno nie wypadnie, ale może tez spowodować szybki wzrost lub pojawienie się nowych włosków (przy odpowiednich wcierkach). Tylko bądź cierpliwa i delikatna. Moje dały radę Cytat:
Własnie... włosy nie mogą się przetłuszczać, ale skóra głowy. Cytat:
za mnie i odwagę), a teraz podciachałam sobie 2-3 cm, głownie spodu, by je lekko odświeżyć.Pisałam, nikt nie zauważył Za to włosy się cieszą i nie zareagowały buntem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moge kupić 1 stylizator do końca miesiąca ![]() Cytat:
Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20704666]wrocilam z wyprawy na drugi koniec miasta- fajnie sie zlozylo- dzis po poludniu nie lalo, ja nie mialam zadnych planow, sklepy otwarte do 21.... taa... ale nie ten sklepik z hegronem [/QUOTE] Ojoj Moje mają tak samo, dlatego po szamponie koniecznie sporo emolientów! Wczoraj po fitomedzie nałożyłam Joannę z jajcem i było za słabo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20706594]a czy parafina jest zmywalna odzywka?[/quote] Cytat:
|
|
#21614 |
|
Zakorzenienie
|
ok, zdecydowalam ze sprobuje czegos z dimethicone copolyol i z cyklicznymi
rozumiem, ze odzywka da rade? szukam lagodnego szamponu, nie zaden hipp, babydream, moje wlosy tego nie toleruja. Czytalam ze ma wyjsc albo juz jest, szampon ziaja bez silikonow z olejem ze slonecznika, cos takiego a jeszcze jakby szampon byl bez SLS (wlosy potem mam suche, piszcza pod palcami ble) ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- tym myje http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ysk-koloru.htm wzielam z rozmachu, innej nie bylo. Czas wyruszyc na poszukiwania czegos nowego
|
#21615 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
noo faktycznie masz racje- wygladaja podobnie ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
ale nadal podtrzymuje ze wychodze za fotkach jak z calej mnie to wlosy wychodza na zdjeciach najladniej no dobrze przyjelam do wiadomosci za wlosy sa zlote jak na razie siwulcow nie widac ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#21616 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem za. wrzesien - ciecie przyda sie odświeżenie w trójkącie wlasnie uzylam nuno pierwszy raz. jak on slodziutko pachnie. Cytat:
a czemu niby ten yung sie nie nadaje? z braku tego z babassu (obeszlam 3 rossmany) kupilam tego do farbowanych. wiem ze ma quata, ale tegp samego ma yung rozowy... |
||
|
|
|
#21617 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A yunga z babassu nie ma już od jakichś 3 miesięcy, pierw mieli braki magazynowe, a teraz go już chyba w ogóle nie ma
|
||
|
|
|
#21618 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#21619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poobserwuje, ja tam roznicynie widze, zamienilam z rozowym bo obawiam sie ze mam przekarmienie proteinami, wszytskim co zrobic, zmyc wszytsko szamponem? mniej nakladac? w innym kierunku pielegnacja... ktora przeszla przekarmienie?
|
|
#21620 | ||||||||||||||||||
|
|
do 34
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20707586]co ja zrobie z marchewka [/quote] Zbieram marchewki... Chociaż, widzę, że Indios ma ochotę na nią Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
specjalistka na forum od rzucania fochów Ale zawsze mogłybyśmy pojechac razem do Krakowa. Samej smutno Cytat:
![]() Będzie Pani zadowolona... Będzie Pani zadowolona... Cytat:
Cytat:
Cytat:
do dziennika!Cytat:
ale delikatnie, bo przy tych upałach popłyniemy obie Cytat:
a TŻ słucha Cytat:
![]() Cytat:
wspaniale to wygląda Posłuzył? Cytat:
![]() Cytat:
To może by poszukać noclegu w tym Krakowie? Bo wieczorem może być ciężko Indios? Cytat:
No! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chociaż chętnam zobaczyć czułki pszczółki Zaczynam wypływać z mieszkania... Chyba zjem kolejną porcję lodów
|
|
#21621 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
inecto to 500ml a byla w promocji- kupujesz jedna a druga masz gratis wiec wzielam jedna butle juz wykonczylam bardzo ja lubie pod wzgledem zapachu tez najbardziej mi odpowiada, bo te myciowe czasem troche jada ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() w poprzedniej pracy wywalczylam o jej nie wlaczanie- jestem od tego swinstwa chora- kicham, smarcze, placze i boli mnie glowa w grudniu zeszlogo roku zmienilam prace- nie ma klimy biedna Eloe, ze musisz tak sie meczyc ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- korkociagi tez dziekuja Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-16 o 19:37 |
||||
|
|
|
#21622 | |||||||||
|
|
do 35
Matulu, dlaczego znów jutro 35 stopni? Ja chcę zimę Syrenko Mogę Cię sklonowac Cytat:
próba udana Cytat:
Cytat:
![]() może to będzie ten jedyny stylizator, który zakupię w tym miesiącu? ![]() Gdzieś mi wcięło Twoje pytanie o odżywke - tak, to była Alterra z aloesem i granatem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie myję każdego dnia, więc nie będzie moim diariuszem, niestety Cytat:
Cytat:
We Wro Twój ciechan za 5 zł Cytat:
|
|
#21623 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#21624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CG rzondzi a pół roku temu chciałam się zgolić na łyso ...
|
|
#21625 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Agison, widzialam fotki, no to sie troche poslinie ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-16 o 19:56 |
|||
|
|
|
#21626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak z tymi quaterium i polyquaterium jest?czytalam artykul ze gorsze to niz silikon przez wielkosc czasteczek... zmyc sie nie da? czy jak normalnie w tydzien,nadrobilam ostatnie pol roku jak zaniedbalam nasz dzial ![]() agison przepiekne gladkie lsniace fale!!! strasznie mi sie podobaja
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-07-16 o 20:13 |
|
|
|
|
#21627 | |||||||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Świetne komentarze. Przepraszam, jeśli jakiś pomninęłam - wywaliło mi choćby Agison, ale udało się odnaleźć ![]() Jako czarownica Cytat:
Cytat:
SLS jest bodajże 5 w składzie. Musze to obejrzeć. Bywam teraz w środy zaraz po robocie, bo joga dośc późno a ja padam wieczorem na twarz. Ten potowrny upał.Zimo, wracaj Cytat:
![]() Cytat:
A to słodziutki jak miodek żelCytat:
mam w domu saszetkę z próbką. Teraz nie wiem, czy zużyję.Cytat:
Cytat:
Moje włosy odrzuciły wiosną oleje. Być może to przekarmienie, być może nie. Odstawiłam oleje, zredukowałam emolienty do minimum (wyłącznie to, co daje producent i bez olejów jako dodatków). [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20724723]Eloe, tak podejrzewalam.... [/quote] Cytat:
W sumie sama reguluję klimatyzatorem (jestem sama i mam własne urzadzenie Cytat:
![]() Na studiach po pól roku mój kolega zauwazył, ze ścięłam się na krótko (3 cm włosa) i stwierdził, że on to wolał mnie w długich i nie może się doczekać, az zapuszczę To była nasza pierwsza rozmowa Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20725049]zakladasz warzywniak [/QUOTE] Kto by pomyslał, prawda? Jest coraz fajniej A kiedy Edith wróci z wakacji? Już tęsknię ![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20725095] [/QUOTE] Chętnie oddam
|
|
#21628 |
|
Wtajemniczenie
|
polyquaternia się gorzej usuwa, bo mają ładunek pozytywny a włosy negatywny; jedno świetnie przylega do drugiego.
|
|
|
|
#21629 |
|
Konto usunięte
|
a ja nie moge miec nic co ma siersc
![]() a tak lubie koty, a krecony to byloby idealnie
|
|
|
|
#21630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fitomedu też używam i z czystym sercem mogę polecić, bardzo fajny jest, ja mam ten z herbatą i henną. Mi krzywdy nie robi, wręcz przeciwnie- przyciemnia ale Lavenda narzekała że trochę wysuszył jej włosy, więc przy okazji ostrzegam ![]() Cytat:
ale przy odpowiedniej kompozycji kosmetyków sprawnie udają grube i gęste udało się nawet całkiem sporo zapuścić a tego bym się w życiu nie spodziewała ... zapuszczam dalej, postanowiłam też zapuścić grzywkę.no i pokochałam swoje fale ... mimo iż kiedyś były lokasami ![]() ale do Waszych dużo mi brakuje dziękuję za wszystkie komplementya dziś spontanicznie przetestowałam bombę proteinową i krem do loków Collistar. Schnę, ale wydaje mi się że po tym kremie będzie naprawdę nieźle nava, jesteś uczulona? to tak jak mój TŻ, ojjj, współczuję ...
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

skret i miekkosc 

alekusimnie ta kokosowa,pomijajac fakt ze uwielbiam i pozeram wszytsko co kokosowe, nawetolejem kokosowym smaruje cale cialo (wlasnie sie wacham
dzisiaj chyba na noc naolejuje

ale włoski masz śliczne ... 

moge kupić 1 stylizator do końca miesiąca
[/QUOTE] Ojoj 
Jutro jednak planuję nałożyć duuuużo maski na duuużo dłuzej i z dodatkami olejowymi
ale delikatnie, bo przy tych upałach popłyniemy obie
Bo wieczorem może być ciężko